Нинова: Три големи фирми прибират 122 млн. лв.

Управляващите фалират малкия бизнес с новите касови апарати. Три големи фирми прибират 122 млн. лв.

Обратно в новината

Коментари - Нинова: Три големи фирми прибират 122 млн. лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Смяната на касовите апарати ще засегне доста хора! Що ми се струва, че Касови апарати+ Истанбулска конвенция= Взривоопасна смес, която може да отнесе правителството? Тя и тъй и тъй едната съставка наречена Истанбулска конвенция е много избухлива, а сега прибавят и касовите апарати! За по-голяма сигурност! Толкова ли трудно вдяват тия управляващи или толкова им е капацитетът?!

Не мисля! С увеличаване броя на чиновничеството Тиквата си гарантира твърд електорат. За сметка на това, най-засегнатите, дребния и средния бизнес, все повече намаляват. Само за последната една година държавните служители са се увеличили с близо 120 000 човека. Тиквата натова му вика електронно управление! Но какво ли разбирам аз?

Курни , то един апарат е 300 лева - не са чак толкова много ! Моя вече е на 9 години и почна да се скапва , нищо не е вечно ! С тая демагогия прекаляваш вече !

А ти не прекаляваш ли? Твоето не е ли демагогия? Да не си кадър на ГЕРБ? Имаш ли идея колко фирми отидоха в небитието през последните години? Ти къде живееш? На Марс ли?

фирмите фалирали заради едни 300лв??? аиде по-леко моля , ако с едни 300лв не могат да се оправят то значи за нищо не става бизнеса им.

Не лъжи! (Божа заповед!) Последните апарати са от 2011 - 12 година. Когато връзката с НАП стана задължителна.

А това е само върха на айсберга. Правят се планове за лицензиране на складовия софтуер. Имат хиляда изисквания на които той трябва да отговаря. Ако не отговаря, чао - няма лиценз. Хиляди малки търговци ще трябва да си сменят и софтуера или да се върнат към тефтерите.

Ами събирането на данъци изисква актуални инструменти - хакерчетата и други далавераджийчета не спят.

Хайде пак простотии и дезинформация. Защо така загрижената другарка не провери колко струва един касов апарат, защо не отчете, че по-новите апарати самоще се ъпгрейтнат и защо не коментира причината за въвеждането им???? Вярно е, че когато те вкарваха нови касови апарати, много техни фирми се облажиха, и сега също е възможно ама да се изтъпани по всеки въпрос като вреслива махленска клюкарка е малко мизерничко дори и за комунист от това ниво.

Глупости на търкалета! За последните няколко години в България пуснаха кепенците една камара малки фирми. Разходи се из нашите големи градове и ще видиш една камара пустеещи магазини и то в централната част. Предлагат се, но никой не ги взема! А тоя номер с касовите апарати направо ще довърши останалите все още живи. Те едва си плащат наемите и сметките, а сега и касови апарати! Някой наистина ще припечели добре от тая смяна! Права е Нинова!

Задушаването на малкия и средния бизнес е оставено на сравнително по-ниските нива в йерархията на гробарите. Докато не си платиш проверките по различни направления са ти в кърпа вързани. За едрия бизнес си има едри риби като Боце, Цвцъко, министри иу т.н. Как иначе можеш да си купиш 6 апартамента за нула време.

Икакво произвеждаш, че нещо не е ясно.

Ако не са доволни от софтуера, държавата да инвестира за разработка на нов такъв и да го предостави БЕЗПЛАТНО на притежателите на регистрирани касови апарати. Какво са виновни хората, че гербавите калинки са некадърници и не могат да формулират точно задачата какви функции да има софтуера. Всъщност проблемът въобще не е в касовите апарати. Проблемите са много. Първо, държавното чиновничество стои, взема яки пари, чака да дойдат слетите празници и да излязат в дълги отпуски, дремят по цял ден и си бъркат в носа и не вършат за пет стотинки работа. Нали сега отчетите пак отиват в НАП? Някой гледа ли ги? Анализира ли ги? Дреме им на хората дали ще имат квадратче за сканиране или не. Второ, следи ли някой откъде идват доходите на хиляди млади хора с прескъпи коли, луксозни жилища и имоти, охолен живот? Как може един 20 годишен пишлигар да кара мощен джип за стотици хиляди левове и да виси по цял нощ в чалготеките? Трето, кой следи нелегалните пазари, като Илиянци, Димитровград и прочие, в които се въртят милиони левове, а отчетността е нулева? Кой следи хилядите интернет търговци, недеклариращи нищо и дори развиващи търговска дейност без съответна регистрация и отчетност? Кой следи стотиците хиляди занаятчий, майстори и автомонтьори, които са 100% на тъмно? Кой следи произхода на парите на хилядите, купуващи недвижимости по света и у нас? Нали всички тези мероприятия не са свързани с касовите апарати, а изискват работа, бачкане, честност и ум? Какво ще промени смяната на касовите апарати, освен благосъстояниета на шепата производители на такива апарати? Нали преди няколко години сменяха касовите апарати? Щом сте недоволни от резултата, върнете парите на стотиците хиляди фирми, които се набутаха с нови апарати! Какво са виновни хората, че министърът на финансите е завършил полувисшето училище за счетоводители на ЕТ в Свищов, при "великия" Величко Адамов?

Анджек, да обогатим нашите фирми.

Очакваме от Герб освен да ограват малките.Комунистите бяха същите ,те ограбиха големият бизнес.Маскари

Султанът каза , изтупайте раята. Този път - не. Ако ще са въвеждат нови касови апарати , да ни се възстановят сумите похарчени от нас за станалите ненужни до сега от партийната субсидия та ГЕРБ.

До Горд европеец. Ако си забравил манагала от Драгалевци и Курито са били много близки.Първи дружки. Така,че не говори неподготвен

Не ме интересува курито!! Интересува ме ЗАЩО беше съсипана тая територия от кресливи тикви като тебе???????

До горд европеец. Според мен ти си тиквата и то червена. Големите и средните предприятия ги затвориха /закупиха/ тези червени боклуци,които защитаваш.И продавачите на зарзават не са толкова малки,колкото ги изкарваш. Ако искашф да си наистина Горд европеец, ще трябва да се научиш да не укриваш доходи.

А според мене тиквата ти е продажна седесарска кратуна!!! То си казва, тикво проста!!! за 28 години след 9.09.44 България построиНАД СТО ПЪТИ ПОВЕЧЕ, отколкото след 10.11.89-та!!! И да лаеш, и да не лаеш - все тая!! Ама лай - за да ти е леко, щот си креслив син седесар!!

Омръзнаха ми тези червени меко казано боклуци. Много загрижени за малкия и средния бизнес. Аз като гражданин знам,че точно малките и средните укриват най-много доходите си. При тях почти не съществува понятието касова бележка ,която да е фискализирана. Стига червените се пправят, че всичко което става е за да се откраднат някакви пари. Не мога да разбера всички ние искаме големи запалти,добор образование, добро здравеопазване, високи пенсии, а не искаме да си показваме доходите. Откъде тогава да дойдат парите. Ако Курнелчето има обляснение защо не каже, а само създава проблеми.

Като ти е омръзнала - вземи се гръмни. Доходи се укриват, защото ПАРИТЕ НЕ ДОСТИГАТ, тикво проста!!! А ПАРИТЕ НЕ ДОСТИГАТ, защото България под натиска на КРЕТЕНИ като тебе, затвори 4 атомни блока, над 1200 ГОЛЕМИ и СРЕДНИ предприятия и останаха само малки продавачи на зарзават по пазарите!!!

парите не достигат на мързеливи некадърници като теб. ти си заченат от баща и майка комунисти, които единственото , което могат е да крадат...а и да раждат уроди:)

да те светна.Преди правоимащите другари имаха лимузини"Чайка","Волга","Лада",сега пред "Посерано" 20 и на пленуми в НДК на паркингите се мъдрят"Майбах","Ролс Ройс","Мерцедеси S класа,"БМВ" и други луксове.И другарите със луксозните возила и джипове се закъхарили за дребния и среден бизнес и който щял да фалира от това,че ще си купят по усъвършенствани касови апарати,като най- скъпите са около ...350 лв.Десетки са фирмите които произвеждат касови апарати и колко от тях са направени така,че да са с възможности за манипулиране.Дали е лобистко да се купуват от три фирми,дали са по усъвършенствани и защитени от манипулиране,за това трябва да иде реч,а не да се говори ан блок за малък и среден бизнес.Защото в кварталното магазинче са винаги стоките по скъпи,най-малко със 0.20 лв.Освен това и се пропускат издаването на касови бележки,особенно на деца,ученици,много възрастни хора.Защо другарите от БСП не си купуват усъвършенстваните"Лада","Волга" и много по евтини от западните. По сериозен въпроса е ако след време се реши със закон да се подменят вече напълно атрофиралите асансьори в жилищните кооперации.Тогава вече е проблем,щото струват стотици хиляди лева,а не едно електронно апаратче за най-много 350-400 лв.

Много глупаво, другарю! Нинова е абсолютно права! Няколко пъти се сменят изискванията към касовите апарати. Ако Вий герберастите имахте грам мозък, можехте още 1-вия път да представите точната спецификация. Никой не е длъжен да ви търпи с-мата проба-грешка, докато необразованите научат азбуката

impuls51@

Знаеш ли,че това ще ми е дванайстия касов апарат ако го купя, за 22 години?

А колко компютъра и телефона си купи за тези години и дали само единият не е двойно по-скъп от повечето касови апарати?!?

Точно, когато прохождах в бизнеса вие направихте същото при вашето управление. Помня и как ни изкарахте от едни пари заради вашите правила, как да бъдат устроени тоалетните в обществените заведения. Няма да забравя и 18-те лв за 200 гр хлорна вар, която ни задължихте да купим. Поставена в претенциозна опаковка с изчанчено име, сякаш е някакъв уникален продукт. Исках да купя същото, но за нормална цена. Развя ми се някаква наредба, че това е "единствният одобрен продукт". Помня и глупостите ви, как ме накатахте да сменя цялата осветителна система в обекта. И какво трябваше да бъде осветлението според нормите които ВИЕ прокарахте със закон. Хвърчаха едни брошури с фирмите лицензирани да извършат ремонта. Искахте на документа да има задължително техен печат. Иначе инсталацията се категоризираше, като "неотговаряща на стандарта". Щях да пропусна и фиаското с пожарогасителите. Няма да забравя, как малко преди коледа сновяха едни болтове от пожарната със зли погледи и ни задължаваха да си издадем удостоверение срещу двадесетина лв. Документ с неясно съдържание, които бяхме длъжни да приложим към папката с издадените документи от държавен и независим контрол. Всички сте едни и същи. Лапнете ли кокала, стържете със зъби докато не замирише на горял барут!!!

Ако си забелязал новината не е за времето когато ти си прохождал в бизнеса. И след като ти си имал ненужни разходи сега подкрепяш и другите да се охарчат за глупости, така ли да разбираме? Да предположа ли, че си прохождал в бизнеса по времето на Костов?

Това вече ни е дежа вю! Първо се наиграха със забраната за тютюнопушене в заведенията - първо ги накараха да се набутат здраво за отделяне на помещения и инсталиране на пречиствателни системи и после - тряс! - забраната! Сега и с касовите апарати същото - преди няма и 6 години май беше масовата истерия по подмяната им, сега - с начале! Докато не остане малък и среден бизнес да мърда! На тях едрия им е важен!;)

почна на френски завърши на руски но за бизнеса имаш право размера има значение

Ама това са очевадни неща. Я кажи как се подарява ЧЕЗ примерно на кака Гинка примерно

БРЦК

Енергото се подари на ЧЕЗ, сега ЧЕЗ ще си продаде 'инвестициите' и ще прибере печалбата. Инвестициите които ние платихме на ЧЕЗ а ДКЕВР им разписва всяка година.

За съжаление трябва да призная, че този път Нинова е права - отвсякъде си мирише на далавера на управляващите!

Всъщност така и не видях официален аргумент от ГЕРБ защо е нужно отново да се сменят касовите апарати. Някой знае ли защо? Освен заради печалбата на датекс.

отчетност на касовите бонове в реално време

Следващата стъпка сигурно ще е всеки търговец да си закупи прогностичен сървър а около 150 хиляди евро. Та да изпращат прогнозни касови бонове.

изчисли 30% комисионна на 122 милиона и сам ще разбереш защо

Защото някой иска пари. Защо смениха всички номера на колите, дори на дядо Добри на Зазката, с която до града дори не ходи? Защо няколко пъти сменят вече личните документи?

Смяната се налага заради възможността да се отчита в реално време и да се ограничи възможността да се крият обороти! По този начин ще се повиши приходната част на бюджета и току виж има и за нови изстребители, танкове и пенсии! Ама обикновения про3т българин няма как да разбере, че за него ще има и полза от тая работа!!! Имате пари да харчите по 200-300 за пиене и цигари, ама 100 лв за един апарат ще ви охарчат,а? Заради това мислене българина няма да мръдне и на йота в развитието си!! Лъжата, маменето ви е в кръвчицата!

Аз касов апарат нямам. Знам, че всички касови апарати имат GSM връзка с НАП. Какво се предава по тази връзка? Да не би да са коледни поздравления?

100% истина. Поредното ограбване на МАЛКИЯ бизнес. Големите няма и да разберат, че се е случило... те данъци не плащат. България е бедна, защото в нея да си честен човек е самоубийство. Дано Господ накаже тези от ГЕРБ.

Шилo

Този път курНелия е права. Смяната на касовите апарати не е нищо друго, освен чиста далавера!

Тройната коалиция докара ГЕРБ, ГЕРБ им докара президент. Уж нямали нищо общо, а като ги видиш, че всичките са били членове на БКП е целия "пакет" е а власт като опозиция и управление, как може да вярваш на Нинова. Едно време "хубавите хора" се радваха на унищожението на СДС и съдбата им подари бивш човек на Костов в лицето на Нинова начело на "нашата партия"... Питам се след Нинова дали няма да поканят Лукарси, Москов, Кънев, Костов или Надето Михайлова на пленум и да ги изберат в президиума, че може и да повторят. То се видя, че професионалната опозиция им стана призвание и страст и може да си вземат професионални опозиционери. Няма да останат разочаровани- все ще са бивши другари.

СДС бяха лайна на БСП. Най-долните и тъпи подлоги!

Не на БСП, а на БКП. БКП си направи няколко партии, съюзи и организации, да ни заблуди, че е дошъл края на еднопартийната система. И ние наистина се заблудихме тогава и продължаваме до днес.

тези долни копелета, откакто са на власт не правят нищо освен да увеличават данъци и да фалират малкия бизнес!

БСП би следвало да се радват ако някой провежда политика на това да фалира дребния бизнес и се увеличи пролетарската маса. Айде седнете на един конгрес и се разбере какви са ви приоритетите. По принцип са прави, че ГЕРБ през всичките си мандати провежда политика, че дребния бизнес не плаща данъци и трябва да бъде съсипан, но същото нещо го прави и БСП. Това, че българинът е прост се вижда по време на избори - при положение, че всеки един е собственик масово гласува за партии, които НЕ ЗАЩИТАВАТ ДРЕБНИЯ СОБСТВЕНИК и не провеждат политика в подкрепа на дребния бизнес.

Малко действително странно изглежа. То и СЕГА всички касови апарати са с сим карти и са свързани с НАП, нали? Е, КАКВО повече? Който не дава касова бележка, той няма да дава с какъвто и да е апарат, ако ще да има директна връзка с ЦРУ.... Просто си звучи верно кат далавера.

"Който не дава касова бележка, той няма да дава с какъвто и да е апарат, ако ще да има директна връзка с ЦРУ" - Най-точният коментар, който съм чул досега.

Плащането на данъци е непонятно за БСП.