Бизнесът даде срок за тока до 1 ноември, сезира и Цацаров

Работодателите обявиха, че, ако цената на тока за бизнеса не бъде намалена до 1 ноември, ще има нови протести.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът даде срок за тока до 1 ноември, сезира и Цацаров | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички ще излезем на протест.От 6 години ми е замразена заплата,а увеличенията нямат край.Да си намалят заплатите и разходите депутатите и правителсвото.Нека те да получават нашите Заплаьи и да плащат с тях високите сметки които ни налагат

И кой е този, дето се мисли за "Бизнеса"?

Централа за производство на електрическа енергия БИОВЕТ, Пещера: Работи от 2006г. От 2009 към настоящия момент реализирани приходи от продажба на електрическа енергия и студен резерв /на база общодостъпни източници на информация/ - около 100 милиона лева. За 2015-2016 с Решение на КЕВР Ц -25 от 30.06.2015 г. централата ще получава ПРЕФЕРЕНЦИАЛНА цена 123,75 лв./MWh. Видно от решението на КЕВР цената е определана на база приходите за съответния период в размер на 15 925 000 лв. и очаквано производство в обем 64 370 MWh. Приходите на тази централа се покриват чрез така наречената добавка задължение към обществото /която до сега плащаха единствено потребителите домакинства, а с новите изменение в Закона за енергетиката ще трябва да плаща и самия завод към който е построена тази централа/, тъй като това е така наречената кафява енергия от високоефективно производство на електрическа и топлинна енергия и е задължителна за изкупуване. Приложени документи: - справка за търгове на ЕСО за студен резерв, видно от която централата е получила приход над 1 милион лева само за 2015г. без да произвежда каквато и да било енергия енергия. - Справка издадени сертификати за произведената от централата електрическа енергия

Бизнесът цепи косъма на две. Поскъпването е 19,70лв на гигават, или 0,0197лв на мегават и големите консуматори не ги засяга.

Хахаха, иначе казано - за след изборите :D

Хора от години чакам да видя богатите да протестират. Това е началото. Това са наченките на буржоазната революция срещу феодалния гнет! Един ден те ще изхвърлят съдии , политици и прокурори, защото ще имат интерес богатството им да има добра среда, защото старите негодници нямат шанс в капитализма. Само погледнете какъв пашалък е в АЕЦ "Козлодуй" какво е заложено на МАрица Изток и какво е заложено за Цанков Камък? Вижте как са сключвали договори за продажба на евтин ток за Швейцария и заплащане на прескъп ток за "БЕДНИТЕ АМЕРИКАНЦИ" От руски сателит, ние се превърнахме в роби на руски и американски търговци, които обявяват невиждани загуби! И всичко това го правят партиите на едрия капитал БСП, ДПС и ГЕРБ. Французи държат водата в София и вече софиянци плащат сградна инсталация и загуби, каквито няма в етажната собственост! А ние, народът плащаме щастието на пребогатите чужденци, които при всеки удобен случай ни наричат:"Най бедната страна в Европа!" И изпитват див оргазъм от циничното си остроумие! Припомням ви! Атака стоят и гледат и нищо не казват- те са по подли от враговете на народа, защото служат на онези, които го ограбват!

И аз имам питане, ама така и няма отговор! Защо бизнеса ще се занимава с прокуратурата, като в НС направиха цяла комисия за разследване на далаверите в енергетиката още преди година! Ало, какво става с доклада? Той трябва да бъде даден в прокуратурата? Има и проверки от НАП на фирми и ако са намерени закононарушения, трябва да сезират прокуратурата за разследване и откриване на съдебни производства. Да сте чули нещо такова???????

Прокуратурата "няма административен капацитет", за да намери изход от създалата се вече от 26 години "ЦУНГ-ЦВАНГ" ситуация. Часовникът на "шашматистите"-прокурорите, ги поставя в ЦАЙТНОТ и партията на ПП "ГЕРБ", отново за трети път ще се преиграва, СЛУЖЕБНО ... поради заповед на Обама.

Имам само едно питане към тримата "председатели": тези схеми в енергетиката и тези договори с "американските" централи и ВЕИ-та бъркаха в джоба и на ТЕХНИТЕ работници от много години! Защо едва сега, когато и в джоба на работодателите бръкнаха, се активизирахте и станахте големи борци срещу енергийните далавери?;о))

По-добре късно , отколкото никога.

По-добре късно , отколкото никога.

стига тъпотии. Войната започна те си играят на политика.

"бизнесът" в този му вид, има срок от 6-9 месеца. Доминото вече започна да пада от vw

Вярно ли ,мишко недоизядена ? Всякаква лява мръсна сволоч по стар народен обичай ще давим в Дунава на шлеповете.

малко е грубичко но определено ще е от полза да се види как маймуна дави друга маймуна, явно се поизнервяте по клоните... Във всеки случай, ние (недоизядените мишки) горещо аплодираме идеята!

"Бизнесът" успя да изкара на улицата хора, които протестираха ПРОТИВ НАМАЛЕНИЕТО на цената за битовите потребители. Надявам се в магазините на "Бизнесът" да се е появила поне наденица, че хората в магазините на Ковачки се избиваха за нея. Ако няма наденица - няма и протест или той ще е прелюбопитен - Майбаха на Ковачки до Бентлито на Домусчиев до Кубчетата на Едикойси.

Такъв си е народа, уважаема другарко! Себеотрицателен в любовта си до край и това, че са купили по някоя и друга кола на освободителите си, нищо не е! Малко ли народ умря с кирка в ръка, в името на партииното благо !? Другарите Ковачки и Домусчиев освен, че са си заслужили всеки лев, са и относително скромни в сравнение с Боко, който щъка със самолет...

Е, колко беше намалението за битовите потребители? Мисля че е точно 0.11%, т. е. на 100 лв. сметка 11 стотинки намаление. Дали компенсира 100000 работни места?

Намалението е малко, но реално. 100 000 изгубени работни места са просто пълна измислица на хора, които източват НЕК с ВЕИ, но реват, че им взимат 5% от тези приходи.

Бизнесът даде срок за тока до 1 ноември Доообре! Местя го!