Дянков увери бизнеса, че ще запази данъците ниски

Министърът на финансите Симеон Дянков увери бизнеса, че ниското данъчно бреме ще се запази. България е една от трите страни в ЕС, която води, в рамките на това правителство, най-последователна данъчна, фискална и макроикономическа политика.

Обратно в новината

Коментари - Дянков увери бизнеса, че ще запази данъците ниски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сегашното управление цялостно, както и предишните частично нямаха представа как да сътворят благоденствие. Всеки кръчмар може да вдига налози, да държи ниски доходите и чрез различни репресии да докарва уравновесен бюджет.Цената, на която е постигнато това е тежка. В бг практиката има ужасни конфликти със справедливостта - Пример-1.Безработните трябва да внасят здравни осигуровки. Защо?Човек без доходи не дължи никому нищо.2.За разни дейности са необходими камара разрешителни,няма нищо общо със свободата на предприемачеството.

Г-н Дянков заслужава да бъде убит с камъни на площада! Враг на страната ни! Заличител и унищожител на всичко в икономиката на страната. Идеален изпълнител на американските поръчки за унищожението на страната и народа ни! Може би и те не са очаквали такова "творчество" от негова страна. Престъпник, който прави съвсем успешен геноцид. Нагъл и безскруполен тип, който се подхилква безсрамно от снимката...

Прав е Министър Дянков! Печели бизнесът, значи печелите всички - само че ще го разберете късно. След 5-6 години ще му целувате и ръцете и краката, когато европа фалира кото гърция, а ние ще сме стабилни финансово. Голтаците обаче не разбират и синдикатите ги лъжат.

брех ,,, то остана ли Бизнес и дали има такъв ... хора спасете ни от Вашето присъствие и сами си подайте оставката - да изброявам ли, няма смисъл нали?

Как се запазват данъците и осигуровките като се вдигат осигурителните прагове? Някой не знае математика. 32% върху 400 лв. осигурителен праг е 128 лева , а върху 500 лева осигурителен праг е 160 лева.Това да не би да е намаление или да има нова наука за числата

СД пробва усмивката на Меркел. Само че Меркел показа усмивката си на другите държави от ЕС. В Германия пенсиите се вдигат, затова се усмихва Меркел. Тоз нашия вероятно се смее на себе си. Но най-добре се смее този, който се смее последен. За данъците зависи утре като се събуди какъв ще му е акъла.

СД и он сака да има банка, ама нема, само ББ може у ГЕРБ да има. За другите може: вагони от БДЖ; железо от Кремиковци и ако слушат може и некоя асвалтова база или кариера за инертни "матряли". По времето на ГЕРБ тия са най-технологичните отрасли у бугарско.

СД не само че не разбира от бшджети, но не разбира и от психология, която се мъчи да прилага в приказките си...Печелят правителства, които подобряват жизнения стандарт на народа а не само своя..Като говори непрекъснато за "финансова дисциплина" защо най-накрая не каже колко ни струва издръжката на МВР наистина, а не какви цифри са написали в "бюджета"..А че ще успокоява бизнеса с ниските данъци е напълно резонно, защото иначе няма комисионни.......

Ще напише ли някой за гаражните клетки върху общинска земя в кварталите плаща ли се данък на общината ???

Нищо позитивно- пак ще оперираме на минимума с ниски данъци да не увехне хептен бизнеса ни и заплати и пенсии колкото да не ритнем камбаната ние.

Дянков, вървете си! По-некадърен финансов министър досега сме нямали! Цапцароса де що пари имаше, изхарчи ги не по предназначение с цената на правата ни, за които си плащаме. Финансите на държавата са пълна каша! Но става вече опасно - заиграват се със здравето и живота ни!

Фискалната политика на СД под великото ръководство на ББ е просто "последователтелно непредсказуема".

ДАНЪК ДОБАВЕНА СТОЙНОСТ 20% НА ВСИЧКИ СТОКИ И УСЛУГИ НЯМА НИКЪДЕ ПО СВЕТА!!!!!!!!!

О-о-о, Дянков!? Ти и тези ниски данъци не събираш. Но да вземеш на босия цървулите - в това си Г-о-о-олем Отличник. Създаваш перфектни условия, за да се освободи прилежащата територия от смотаните българи и да се настанят удобно тези, които ти плащат.

Боже,божееее ,Дянков ти си нещастник -така ли се управлява и за вас герберчета - са по-важни овациите,а всички сте с очи примижали... СРИНАХТЕ ВСИЧКО И ОБЕДНЯХМЕЕЕЕЕЕ-дори при Костов не се оголихме толкова/ама някои забравиха,че той би един добър финансист/,редно е да се поучите ,а не какво ви кажат силните от Европата , та да не се обърнем май пак към РУСИЯТА, нали?!!!!

Също така заплати и пенсии са най-ниски, по-ниски са само в Китай и Бангладеш.

Комунистите са научени само да лапат докато може!!Идеално им дойде 1989г.Помислете и ще се усетите!!

.. и заплатите са ни най ниски в Европа ..

От което се възползват много богатите. Преди бяха според доходите.

Алчността на богатите на Уолстрийт и на нашите послушковци ще им изяде главите. Щом парите се "ИЗПАРЯТ", ще им се вземе и паметта за тях. ВРЕМЕТО МУ ДОЙДЕ. /"ДА ОКУПИРАМЕ..." евреите не го прогнозираха ИЗОБЩО./

Успокоих се, не бе направо ги направете да са най-високите да са в унисон с президенстските заплати и пенсии по 100 евро...

Дянков увери бизнеса, че ще запази данъците ниски ЕЕЕ това за сметка на заплатите......

Ниски данъци - високи осигуровки. Тук нещата са в полза на по-богатите. Ниски данъци - високо ДДС, това пък означава повече събран данък от потребяващите повече. Така се прави баланс - това е класа и личи, че Дянков е специалист. Не са проблемите в Мин. на финансите - другите нещо се провалят. Правосъдие, вътрешен ред, образование, труд и социална политика - там нещата са много зле.

А бе все избирате различни партий, но все капитала ви управлява:)))

На българина не му се напрайва - той иска да работи,всичко да му е печалба,ако може да не плаща данъци,ако може работниците да ги осигурява на 270 лв а 50 лв /масовите заплати са 320 лв/отгоре да му дава в плик.А и да му работят 10-12 часа.Ето това е българина.Ако може всичко да му е далавера - най-добре.

Шмекера продължава да лъже... След като сме членове на Евро плюс, от догодина всички държави ще имат едни и същи корпоративни данъци! КАКВО ЩЕ ЗАПАЗИШ НИСКО, ОСВЕН СОБСТВЕНАТА СИ НЕГРАМОТНОСТ!

на тия не трябва да им се вярва те днес казват едно утре се отмятат и казват друго нищо чудно догодина като приемат бюджета за 2013 година да вдигнат месеците за пенсиониране пак

и великият бизнес! Праждосвайте се всички за нищо не ви бива!! Както казваше Тошо утайката, боклукът изплува...

Нищожеството е напълно лудо!! "Хората разбират, че единственият начин да се управлява отговорно е начинът, по който го правим ние."

"ниското данъчно бреме" ?!? Тоя шаран за червейчета ли ни взема ??? Като се сравнява толкова с Гърция, да погледне тяхното ДДС. Беше 9 % на храните. Сега го вдигнаха, май че на 11... .

А всичкото останало - 25%

Прав си, но до някъде... . Бяхме там, живяхме нормално и си събрах касовите бележки от закупеното. Там пише и ДДСто. Действително беше различно, Около 80 % от закупеното от компанията беше на 9%, мисля че имаше нещичко на 15% и САМО алкохола беше на 23%. Никой от нас не пуши и не знам как са цигарите... .

Да почнат да си плащат личо осигуровките и да ликвидират синекурните длъжности по държавните ведомства.

Ще я приемат и то с вирване и на 4 свински крака! У бг. парламенто е пълно само с тлъсти свини и шопари, дето се борят само някой друг нерез да не им изяде помията в държавната кочина!!! "Според приетия от Народното събрание закон от 2012 г. възрастта за пенсиониране ще се увеличава с по 4 месеца всяка година докато за жените нарасне от сегашните 60 г. на 63 г., а за мъжете - от 63 г. на 65 г. Убеден съм, че парламентът ще я приеме отново, след ветото на президента, добави министър Дянков. Същото каза вчера и премиерът."

Чест ти прави, Симеоне, да изказваш в пряк текст и без заобикалки тези тежки истини ! ... Ама я виж-там все пак -- не-само да не се вдига данъчния товар, ами да се създадат/приложат Реални Облекчения ! ( Ха хвърли едно око в антикриза.бг ?! ... Пък сложи/кажи и някое Слово зер ! ) А-да -- и ха вземи направи нещо за бате Бобчо и Тотето ! (, я по глезените ги таковай ... или ги дръпвай настрани от микрофоните на журналистите по теми дет хал хабер нямат ... Да де, то аслъ ако по някоя изобщо имат . )

Аз му обещавам ,ако ми падне,да не го кастрирам,защото той и без това си е КАСТРАТ!

Знае ли Дянков че сме държава с най-ниските заплати и пенсии. Само ни сравява по цени по данъци с другите европейски държави а за другото си мълчи.

Има два варианта на 50%. 1. Изпълнява си обещанието но вдига друго/Минимална раб. заплата, глоби и др./ 2. Излиза и казва, че ситуацията се променя и се налага да се вдигнат данъци. От някъде трябва да се осигурят финикийски знаци и е ясно от кои.

Голям педал!!!!!!!!!!!!!!!!! Нямам думи!

Да хванем да излезем от този Евросъюз, че вече ми омръзна да ни сравняват със страните членки в него. Та ние сме много далече от истината. Били сме една от трите страни с ниски данъци..........и една единствена с неадекватни заплати.....дали има друго, по което да си приличаме?

Не знам, не е редно, този който печели много, да плаща същия процент данъци, както онзи, който цепи стотинката на две. В условията на криза плоският данък трябва да се премахне.

Затова се казва процент. Ако някой взема 200 лева, плаща 20 лв. данък, ако взема 2000, плаща 200 лв. Не можеш да сравняваш единия и другия. Според мен това е най-справедливия начин на облагане.

:(

И като плащам два пъти по-голям процент данъци, тогава гласът ми на избори ще се умножава ли по две? Все пак ще давам 20-30 пъти повече пари, които ще се управляват от разни избраници. Не е ли нечестно? Само повече задължения, без повече права. Никоя система не е честна, освен онази, в която всички са равни. Но с настоящия манталитет на хората от нашата планета, тя няма как да работи.

Това при държави, където сивата икономика не е толкова висок процент и пари няма откъде другаде да се намерят. Тук диференцирането на данъците ще доведе до още повече укриване на пари. Да вземат да си съберат насъбраните данъци, после да се чудят как да взимат от редовните платци.