Ексшефът на ЦРУ Бренън: Корупцията подкопава ефективността на българските служби

Не бива да се опитваме да се намесваме в политическите работи на други държави, когато не е поискано, заявява Бренън

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нищо ново под слънцето. Докато назначават шефове послушковци.

Нали вие (СеРеУ-то на ФАЩ-исаните) ги направихте такива,за да ги държите изкъсо с компромати!?

Ми да го светна че корупцията или по - скоро определени групи влияят на ефективността на американските служби. Дийп стейт, братята Кох, военният комплекс. Епидемията от фентанил ( може да греша името) и другите зависимости, с които някак си не се справят.

не са наивни и без келепир за себе си, не са посрещали гости на свои разноски. Нито от Запад, нито от Изток. И това в някакъв смисъл е добре.

Аре и тоя се изказа, да не би да е само в България?

за България. За това отговаря.

С общи приказки и аз така мога да ти отговоря. Помниш ли в началото на демокрацията как идваха разни европейски съветници - на наши разноски, ,за да ни кажат - България трябва да направи това..., България трябва да..., българите грябва да... - но никой не ти даде конкретен план как да се случи. Лапаха като невидели. Програмата ФАРОС - доклади по различни европейски програми, като отпуснатите средства бяха 40/60. 60% трябваше сами да ги съберевм, а за лектори задължително да поканим някой европеец, като му поемем разноските и лекторските - демек върнем европейските средства.-

Написал книга и веднага го завъртяха по колониите да я рекламира. По националната телевизия. Тва ако не е корупция...

Талантлив, но вечно краден народ! Народонаселението трудно ще проумее казаното. То тайно копнее за чувалите с милиони от Хемус.

от поста Ви е: народ, талантлив в краденето на чували с пари. Ами така е, който краде, и него го крадат.

Драги ми селяндури: пригответе се: този е наистина голяма риба!

Радев да очаква клецане!

Обикновено крадеца вика”дръжте крадеца”

точно този изрод да не коментира, по-голям котумпиран лъжец, който някога е бил директор на ЦРУ

Корупцията действала, но нямало да се намесват, защото не били поканени. Какво ще обичате? Желаете ли зелев сок със праз?

Мария Мургина е родена на 7 февруари.[1] Завършва „Управление и планиране на народното стопанство“ в УНСС, София, а по-късно специализира в Канада.[1] От 1997 г. работи в системата на данъчната администрация. Била е заместник-изпълнителен директор на НАП, заместник-главен данъчен инспектор, ръководител на проекта за изграждане на Националната агенция за приходите, заместник-изпълнителен директор на НАП. В периода 2005 - 2009 г. е изпълнителен директор на НАП. На 12 февруари 2009 г. подава оставка, след като ДАНС ѝ отнема допуска до класифицирана информация. Тя посочва като мотив за напускането си неизпълнението на плана за данъчните приходи на агенцията за 2008 г. ДАНС и прокуратурата образуват проверки за измами с ДДС в НАП за стотици милиони лева, а Сметната палата – за администрирането на приходи от ДДС в Приходната агенция. Прокуратурата ѝ повдига 3 обвинения – длъжностно престъпление, данъчни измами и принуда. Според разследващите, освен че са източвали ДДС, Мургина и някои от заместниците ѝ са оказвали натиск върху фирми като са ги подлагали на постоянни данъчни ревизии и проверки. По този начин те се опитвали да убедят бизнесмените да се включат в схемите за отклоняване на част от данъчните вземания.[3] В обвинителния акт е записано, че през юни 2006 г. подсъдимата е нарушила служебните си задължения и дала указания на подчинената си Лидия Андреева да бъдат нанесени промени в ревизионен акт. Така за държавата е настъпила щета в размер на 1 млн. и 320 хил. лв.[4] На 25 януари 2011 г. Софийският градски съд я осъжда на 4 години затвор за престъпление по служба.[1] През 2015 г. Софийския апелативен съд оправдава Мургина по обвинението за принуда и отменя нейната присъда, а на следващата година, решението бива потвърдено от Върховния касационен съд.[5]

Мария МУРГИНА /щерка на ген.Мургин пазач на бай ТОШО.Мургин осуетил някав измислен атентат с-у бай Тошо/ МУРГИНА и драгалевския алжирски мангал сдсар Ванчо Костов ОТКРАДНАЛИ 2,5 МИЛИАРДА от ДДС и го изнесли в тайни офшорни сметки на английския о-в МАН

Бах мааму, бившия шеф на ЦРУ се изокал и той, това ли му е нивото?! Бог да пази съюзниците на САЩ, щото с такива интелектуални капацитети (на ръководна длъжност) врагове не им трябват!

Обаче казва истината, нали.

Американците да не се правят на ощипани.. знаели са отдавна че тулупа е бандит, но им беше удобен бандит! Ето какво пише в Уикипедия: "Bokyo Borisov was accused of mafia ties by former ambassador to Bulgaria John Beyrle in 2006, in a leaked memo published by Wikileaks, of facilitating and covering up illegal deals with LUKOIL and trafficking methamphetamines, In 2007 Boyko Borisov was accused by the magazine U.S. Congressional Quarterly (CQ) of being directly linked to the biggest mobsters in Bulgaria. CQ asserted that, "the most powerful politician in Bulgaria, Washington's newest ally in the global war on terror, is a close associate of known mobsters and linked to almost 30 unsolved murders in the Black Sea republic."[80] According to a confidential report compiled by former top U.S. law enforcement agency officials Borisov had used his position as the Chief Secretary of the Bulgarian Interior Ministry to help organized crime bosses attack their opponents

и какво да направят американците? Да ходят по света нон-стоп и да чистят бандитите? Казват ни, вие си оправете къщичката.

В Уикипедия може да пише всеки и каквото си иска, за потвърждение се иска линк към статия, но никой не може да провери дали е статия в жълта медия.

Ако нямаше корупция в най-високите етажи на властта в политиката и службите в България, САЩ никога нямаше да могат да наложат и поддържат 12 години такава слугинска форма на управление. За наше съжаление с налагането на американския проект ПП на власт, тази зависимост се затвърждава колкото и на предишния им проект ГЕРБ, който се провали, защото Боко реши да отклонява лично за себе си по-голям процент, отколкото те му даваха.

въпросният брендън е е една от най-корумпираните фигури управлявали ЦРУ. Известен с марксистките си възгледи и подкрепата за комуниста Гюс Нол на президентските избори в САЩ. Така че да не дава акъл, когато не му го искат. Ако търси корупция няма нужда да идва чак до България, а да се огледа за отрочето на Бай Дън, което взимаше колосални пари в борда на директорите на китайска държавна газова компания.

Хубаво говори. Така е трябва да чисти мафията и корупцията. Амам какво дири в България бай Ви Бретан? Малко е хладно за морето и рано за ски? Нещо покрай тия украински неразбории и тия инфлации, вируси и съревнование с Китай съвсем се обърка света

Кой благосклонно гледа как пътните полоцаи взимат подкупи? Едва ли това са Америка и Русия.

*полицаи

Хайде стига бе, не го вярвам:д Българин да е корумпиран? Ъпсурт...

Я се скрий бе световен мародер кравар, ти ли ще говориш за корупция, представител на най-брутално крадливата сбирщина.

Съгласен съм с мнението, че у нас има корупция, но не съм съгласен с това, че имаме служби. Имаме хрантутници на държавна хранилка, които по цял ден висят в интернет да "събират сведения" и да трупат стаж за пенсия. В ДАНС и НРС са същите смешници, интриганти и нефелници, каквито са и по другите държавни учреждения. Ние сме ясни, ама този чичо що не каже нещо по въпроса със скандала с педофилите в ЦРУ, чиято "дейност" старателна се прикрива от агенцията, т.е. се занимават с укривателство на престъпления. Отгоре на всичко, някои от педофилите са разменяли такива "снимкови и видео материали", докато са били на задгранични мисии. Те ги пратили да въртят тайни операции, тея пък се занимавали с престъпна порнография детска. При това, понеже са големи разузнавачи са ползвали служебни компютри и комуникационни канали, та са оставили сума следи, които сега колегите им се опитват да прикрият.

Жалко и смешно интервю. Единствената стойност, това е поредното потвърждение Кой и защо въведе понятието корупция. САЩ го въведоха преди около 9 години и първо опитаха да го наложат в Украйна. Съзздават медийната плашилка Корупция. Която пречи всички да имат поне двуеташна къща и порше в гаража. След което, на всеки, който ни им изпълнява заповедите, веднага му лепят етикетче корупционер и чакат обществото да го съсипе. А корупция в службите, означава, че сме имали наши български служби, неподчинени на САЩ.

Глупако, за корупция и шуробаджанащина говорят още от турско време при нас. По соца му викахме, че ти трябват връзки........

Не съм и очаквал, че тъпопитек ще разбере какво съм написал :))). Та ти доори елементарна представа нямаш по въпроса. Някакви архивни и общи понятие, набити в кухата лейка.

не трябва да си гений да разбереш, че ако някой в бедна Украйна има Порше не са ОК нещата. Прекалено голяма ножица. По време на блокадата в Ленинград през 2 -та св. война, за дебелите хора са знаели, че са човекоядци.

Mi da ne ste si iybirali korumpirani oligarsi, tupi kravari

Терористите Сте Вие Гаден Лайнар Талибаните Си създадаха Държава И Без вас !!! Get out of Bulgaria !!

ако не беше така разни проруски сайтове нямаше да насъскват хората против запада Такива сме си...

с изказването: “За съжаление, смятам, че политиката и корупцията са намесени в работата на българското разузнаване и сигурност, което за жалост понякога подкопава тяхната ефективност”

И как точно не се намесвате? Само си крадете на воля и после самите хора са си виновни.... В цял свят е крадливата ви политика, ако може да не се правим поне на светци, че е грозно вече и за слушане.

А аз изчислих,че като пия повече от 3 водки много мА боли ГЗ-а на другия ден.

Тази статия, е пълна БОЗА !!;) Въобще ,нито една служба в света, НЯМА да направи такива изявления...Камо ли,.. пред журналист! ;) Там нещата не стават така !!;)

DIR-ник баце, на заплата при Доганя/Путя. К'во искаш..

КПКОНПИ публикува доходите и имотите на Радев, Янев, Рашков, Петков, Василев и депутатите "Съпредседателят на ДБ Христо Иванов притежава два имота в Белгия - апартамент - 75 квадрата и гараж - 16 квадрата, придобити през 2020 г., добавя "24 часа". Придобити през 2020 г.? Протестите не бяха ли през 2020 г.? Два имота в Белгия за около 300 000 евро... придобити през протестната 2020 година? Само на мене ли ми се струва много гнила тази работа?

Бре бре..диванен Шерлок Холмс си имаме То така става, взимаш парите сигурно в торбичка и още на другия ден си купуваш имоти, и то не на Мачу Пикчу а в Белгия. Ама абсурд някой да те хване с имот в ЕС И там призоход на парите не искат. Банков път няма. Даваш найлоновата торбичка и взимаш имота. Ехх..стадо просто...

даваш парите и си купуваш. Не искат произход. Затова на запад много източни богаташи си купиха имоти. Запада е строг само със своите си граждани.

А за Рашков? За неговите имоти и корупция, Пак НИЩО!

Така е но корупцията започва от най горе, президента. Радев декларира че притежава смешни суми. За 4г при заплата 17хил той е получил от заплати 800хил, знае се че всичко му е безплатно, няма разходи. Къде са му парите тогава?

Деса ги харчи

КПКОНПИ публикува доходите и имотите на Радев, Янев, Рашков, Петков, Василев и депутатите "2019 г. е щастливата година за Рашков - тогава той придобива 19 апартамента, къщи, части от такива, както и земя в София и страната, както и два автомобила - Нисан патрол и БМВ."

Baq mu e provurvqlo...

"Доналд Тръмп налага безпрецедентна забрана за достъп на Бренън до личните му архиви в ЦРУ,"?! Че те по щатските закони са секретни... и чак след 25 години ще бъдат прегледани за да се прецени какво от тях може да бъде разсекретено, но опита за реклама си го бива;)

ТОВА НИЕ ГО ЗНАЕМЕ......... ДОРИ И ДЕЦАТА В УЧИЛИЩЕ ВИЦОВЕ СИ РАЗКАВАТ ПО ТЕМАТА.... НЕКА........ ТОЯ ЧИЧО ДА РАЗАКАЖЕ ЗА ЕНИЧЕРИТЕ-БЪЛГАРИ НА ЗАПЛАТА В АНКАРА И КАК ТУРЦИЯ ВОДИ АГРЕСИВНА ОСМАНОФАИСТКА ПРОПАГАНДА НА БАЛКАНИТЕ

Евала за превода! Много е точен.. безупречен направо : "Не бива да се опитваме да се намесваме в политическите работи на други държави, когато подобно нещо не е поискано от нас." Иначе как точно тоя прасунгел е заловил осама бин ладен? С ракета прихващач от дрон ли, как? Много добра асоциация прави с афганистан! Ние обаче сме доста по корави от тях.. нас ваксини не ни ловят.

Ама баце си отиде

Какъв директор какви пет лева. Лицето Бренан е най-корумпираното ченге в щатите, а колко пъти го хванаха в лъжа, да не цитирам много са. Разбира се БНР/БНТ плаща и получава интервю.

Баси, аз без да съм директор на ЦРУ /бивш/ го знам това нещо ;))

този е поредния, който ни казва нови неща като това че водата е мокра и слънцето горещо

Става въпрос за Радев и променливите му