Коментари - Бивш зам.-министър за загиналото момче: Заради липса на контрол се стига до това безумие | Днес.dir.bg

Коментари - Бивш зам.-министър за загиналото момче: Заради липса на контрол се стига до това безумие | Днес.dir.bg

Коментари

Ама Гинка Върбакова като искаше да купи ЧЕЗ вие я спряхте нали? Е сега им яжте попарата или им вземете разрешителното за оператор.

Интересно ми е колко време трябва да мине, за да се направи експертиза кой от всичките кабели е виновния? И дали огледа в неделя на обяд е достатъчен, за да издържи в съда. Накрая да не се окажя, че там е имало 5 кабела вързани безумно, че някой е ровил по шахтите преди няколко дена и не е ясно дали не са наранили някой от правилно поставените кабели. Или някоя друга хипотеза, която никой не се е сетил в неделя наобед и пак всичко да пропадне в съда след десет години съдене, както се случва обикновено. И всичко това, защото никой не прави оглед и експертизи сега, а кабелите минаващи по парапета са оставени просто така без надзор.

Да си дойдем на думата. Доста добър разбор от този човек. Едва ли не ЧЕЗ били отговорни до някакъв трансформатор на кажи-речи 200м от обекта... И 200м кабел средно напрежение някой си бай Иван от будката ли го стопанисва?

Това безумие е същото като техническото безумие в България наречено ШАХТА! Независимо дали е на пътя или тротоара, всеки бг гражданин от малък изтаства с идеята и после като шофьор че ШАХТИТЕ никога не са на едно ниво на пътя а може и да ги няма. Шахта в България е синоним на опасност. За това е виновна държавата 30 г првърна шахтите в убийци! В Германия има наредба за изграждане и поддържане на шахти? Тук защо няма?!?! Иначе регламенти за джендарията има

професионалист да се изкаже

Под този капак едва ли има само кабели за ниско напрежение де не се окаже, че наистина има и за средно.

За това хората емигрират. На запад хубавото зашочва от първата стъпка, не е нужно да си гледаш в краката като си пеш или по асфалта като си с кола. В България като се движиш вечно си забил носа в земята, защото те дебне опасност

по тази верига? Явно само ако не му плащат, ЧЕЗ спира тока. За друго не отговаря.

Много интересно, не съм знаел че мога да си пусна кабел от трансформатор на енергийно дружество САМ през улица или дори булевард..... Между другото тази оферта силно ще заинтересува населението по махалите

домързело ги е да копат

Където има строителен обект има и временно захранване с ел. енергия. Вървете вижте как е подвързано захранването и ще ви се изправи косата. И така е в цялата страна.

Населението по махалите отдавна са наясно с тази "оферта" и се възползват от нея над 2 десетилетия.

Защо никой не търси отговорност от директора на болницата, на чиято територия е изкаран кабела, същото важи и за ЧЕЗ?

Само не разбрахме как не са се натръшкали повече хора и то по-рано, нали не си мислиме че някой е оголил кабела точно преди този мине оттам. Не е влажно за сефте и ако верно е лошо свързан тоя кабел това не е от сега а от месеци.

Пълни глупости. Етноса може би има някакво общо значение понякога, но в случая - никакво! И това не го пиша от политкоректност, а просто защото познавам мястото. От една страна ВСЕКИ можеше да пострада, а от друга все НЯКОЙ, рано или късно, щеше да пострада. Етническата принадлежност на пострадалия няма никакво значение. Даже нямаше да има значение, ако беше пострадал не човек, а домашен любимец, например. В случая със сигурност сме виновни българите, че допускаме прости, некадърни и алчни отрепки да застрашават живот, при това на централно място, при това с пълното съзнание, че няма кой да ги пипне с пръст, камо ли да ги накаже, както заслужават.

Да, да, но вече всичко е в графата ЗАКОННО

и друг градове, кабели висят на гроздове. Сега започнаха да стърчат и от земята за разнообразие.

Безумно изказване. Циганите също са български граждани и най-вече хора. Можеше да е всеки от нас. Нелепо е така да загива човек.

Който инкасира потребеното електричество от обектите той е виновен !

По циганските гета как са захранени копторите? Всички изисквания на ПУЕУ и Наредба 3 са изпълнени? Ако тръгнат на проверки на 90% от циганите трябва да им изключат електрозахранването.

Най-накрая един компетентен човек. Всички предишни мнения включително глупостите на някакъв професор в ТУ. ЧЕЗ, как узаконяват електромерите това е въпроса.

Ако това момче беше емигрирало след 1 клас щеше да е живо. За това в България деца не трябва да се раждат. България е гробница в пряк и преносен смисъл

Обяснението за крачно напрежение не обяснява защо и други не са пострадали и защо точно в този момент е станало, ако тоя кабел е неграмотно вързано това не е отсега и изобщо не е първия влажен ден. Единствено обяснение би било ако досега не е бил под напрежение и изведнъж някой е пуснал тока но това щеше да се види и знае.

И кво излиза в БГ всички (управляващи) са невинни - ВИНАГИ, а виновните живеем и спазваме уж "законите"... -- По добре да бяхме турско... Щеше извади някой ятаган и да заколи 3-4 в общините или чез... :Х -- Бог да прости момчето, а ние да му мислим...

Има фирми, които се занимават само с това - прокарване на силови кабели над улици. Обикновено са временни съоръжения.

Друго, по-интересно е че Простата Самоковска Комприка, не могат да я разкарат друг път от студиото на Нова, или ни благославя ежедневно с постове във ФБ за всякакви глупости, но когато дойде времето да се дават ясни обяснения по възникнали случаи ни вест, ни кост. Сега в Нова становището на едно хвърчащо листче от Столична община по случая, след като се оказа че този проблем е констатиран още 2018 от бившият регионален кмет. Но естествено, ГЕРБ не ги интересува това, те парите са ги усвоили. Този булевард и пешеходен светофар има човекопоток от хиляди души всеки ден, но на кой да му пука. Смешна хунта, сега напълно разбирам дори мафиот като Божков колко прав е в думите си срещу тях. Срам за България.

отворковци раздават акъл,т.е. след дъжд-качулка...

Задължителна застраховка против ток! Хем ще има повече пари в чекмеджето, хем и стадото ще се доиздои пак...

Ама още ли не сте намерили собственика, кво прайте там ве ей ваша мааица

а къде остава тапира, чийто павильон е захранван по тоя начин? Не само общината и чез са виновни - виновни сме всички ние, защото в бг основния проблем е осрана частна собственост . Повечето хора не ги е грижа за задълженията им като граждани и като абсолютни цигани очакват държавата да прави неща за тях без те да дават нищо от себе си и да не се грижат за нищо. Балкони, фасади, павильони, билбордове, обща собственост, топлоснабдяване - всичко е едно към гьотере защото хората живеят от философията на мизерията, дори и когато нямат финансови проблеми. Време е да се събудим и да разберем, че животът зависи от нас, а не някви институции. София, горката е в плачевно състояние сравнена с останалите големи градове защото е населена най-много с подобни тапири, които нямат елементарно чувство за отговорност, възпитани в духа на зрелия социализъм да оакват всичко до което се докоснат.

Добре де, за къв чеп в София има райони и районни кметове, че и заместник районни кметове. Има контролни отдели по райони.... Данчето ли трябваше да отиде и превантивно да огледа терена и да свърши работата на поне 5 шефчета под нея в йерархията.

Aйолов и Еленко Божков тази сутрин се надпреварваха да дрънкат глупости. От чутото стигнах до извода, че на тези енергийни "експерти" не бива да се позволява да включват ютия в контакт. Това електрозахранване по всяка вероятност го е правил някой "експерт" като тях.

Съболезнования към семейството на момчето! Това е трагедия! Съжалявам, но този всезнаещ господин пропуска да отбележи, че със сигурност по времето, когато е бил зам.министър, ситуацията е била абсолютно същата. Тогава какво е направил, че да има право да говори сега. Разбира се, че ситуацията е абсурдна, но да се приказва пост фактум е лесно, а действията преди това явно не са ни силата. Като че ли, кабелите са били заровени дълбоко като е бил в министерството, а след това, видиш ли, ги изровили и закачили на мантинелите. Проблемите са много и комплексни, но само с приказки и критики няма да стане. Работа и мисъл трябват!

Варна е плачевна. Кабели, боклуци, ла%на

и точно сега е моментът хората да излезат и да идат там до тази мантинела за да покажат, че нелепата смърт на едно дете в България е трагедия, която трябва да спре всичко останало, докато не се намери причината, която трябва да се отстрани за да не се случва отново. Не може да се ходи само на платени протести. Ние трябва да имаме съвест и базов морал - без тях няма никакъв смисъл нацията да съществува.

Нормални! Не самоковска, а още по-зле - зликученска! А злото куче ... няма нужда да продължавам@

Какво може да се очаква от народ съставен от над 80% простолюдие?! Как е възможно тези същите над 80% да мразят работата си? Да работят само за да изкарат пари? Да бъдат винаги и от всичко недоволни? Затова нищо и никога няма да напредне тук!! Проста паплач интересуваща се само за личното си “щастие”, мразеща и ненавиждаща себеподобните...живещи живот с единствената цел да умрат... Прост народ...гротескта история...

Да нямат заземяване и някъде да е опряно до него и преминава ток? Иначе за снега и солта, че ще стане проводимо, е сигурно така.

Павилион* няма как да го поправя...

В институциите са наредени калинки, свързани като свински черва за лапане на пари. За отговорности не ги търси!

ЧЕЗ през ден обясняват как с новите си инвестиции хващат незаконно присъединяване много бързо. А законните? Проверяват ли как са присъединени? Нямат ли минимални изисквания за безопасност и стандарт за присъединяване?

Тези павилиони по всяка вероятност са незаконни щом още не могат да открият собственика. Но шефа на болницата и общинарите от Триадица по всяка вероятност са спали. Ако се направи щателна проверка по всяка вероятност ще открият хиляди такива павилиони.

Трябва да минат още стотина поколения, за да се измени генетичния материал! От 1944 досега са само десетина - твърде малко за постоянна промяна и достатъчно, за да ни управляват тикви и кратуни, на които има харесва такава ситуация!

Тези кабели са с отлична изолация , не може тока да е от пробит кабел. Най-вероятно са дърпали или ритали кабела да се отскубне и да го откраднат и е станала белята.

Каскета се опитва да замаже огромната дупка от СУДЖУК на Баронес. Вече с четвърти марков Каскет замазва а от дупката фърчи Кафево и Газове от Баронес като петролен гейзер. Баронес направо забива Каскета в стената с газове. Добре че Каскета набра опит в селските нужници. Сега чисти задните части на Баронес Гейзерова.

Или хвърлената сол е разяла малкото останала по кабела изолация ...

Да не се окаже накрая, че циханьорите са се опитали да откраднат жицата

За всичи е ясно, че София е голямо сметище и се управлява от напълно некомпетаентен кмет. Общинските съветници се занимават само с трупане на пари от безумни "обществени поръчки". Като стане гаф Фандъкова назначава проверка, която никога не завършва. Непременно ни напамня, че тя стои метро. Сега поправя новопостроеното.

Дълбоки съболезнования към семейството. Поредният млад живот отнет поради некометентност, корупция и абсолщтна липса на контрол!! В резултат една тотално опростачена държава в дуното на ЕС по всички показатели. Как и при какви условия да растат млади хора тук, как и с какво родителите можем да ги защитим?? Позор!! Безсрамие и безхаберие на всиюки институции!!

Ами Данчето да си отвори устата и да каже поименно кои са тези "пет шефчета",които са пряко отговорни и ще я оставим на мира. Но това от рода на "ние не сме собствени ци на шахтата и не знаем КОЙ е собственик" е нормално обществената енергия да е насочена срещу Данчето, не мислиш ли?

Коментари - Бивш зам.-министър за загиналото момче: Заради липса на контрол се стига до това безумие | Днес.dir.bg

Коментари - Бивш зам.-министър за загиналото момче: Заради липса на контрол се стига до това безумие | Днес.dir.bg

Коментари

Ама Гинка Върбакова като искаше да купи ЧЕЗ вие я спряхте нали? Е сега им яжте попарата или им вземете разрешителното за оператор.

Интересно ми е колко време трябва да мине, за да се направи експертиза кой от всичките кабели е виновния? И дали огледа в неделя на обяд е достатъчен, за да издържи в съда. Накрая да не се окажя, че там е имало 5 кабела вързани безумно, че някой е ровил по шахтите преди няколко дена и не е ясно дали не са наранили някой от правилно поставените кабели. Или някоя друга хипотеза, която никой не се е сетил в неделя наобед и пак всичко да пропадне в съда след десет години съдене, както се случва обикновено. И всичко това, защото никой не прави оглед и експертизи сега, а кабелите минаващи по парапета са оставени просто така без надзор.

Да си дойдем на думата. Доста добър разбор от този човек. Едва ли не ЧЕЗ били отговорни до някакъв трансформатор на кажи-речи 200м от обекта... И 200м кабел средно напрежение някой си бай Иван от будката ли го стопанисва?

Това безумие е същото като техническото безумие в България наречено ШАХТА! Независимо дали е на пътя или тротоара, всеки бг гражданин от малък изтаства с идеята и после като шофьор че ШАХТИТЕ никога не са на едно ниво на пътя а може и да ги няма. Шахта в България е синоним на опасност. За това е виновна държавата 30 г првърна шахтите в убийци! В Германия има наредба за изграждане и поддържане на шахти? Тук защо няма?!?! Иначе регламенти за джендарията има

професионалист да се изкаже

Под този капак едва ли има само кабели за ниско напрежение де не се окаже, че наистина има и за средно.

За това хората емигрират. На запад хубавото зашочва от първата стъпка, не е нужно да си гледаш в краката като си пеш или по асфалта като си с кола. В България като се движиш вечно си забил носа в земята, защото те дебне опасност

по тази верига? Явно само ако не му плащат, ЧЕЗ спира тока. За друго не отговаря.

Много интересно, не съм знаел че мога да си пусна кабел от трансформатор на енергийно дружество САМ през улица или дори булевард..... Между другото тази оферта силно ще заинтересува населението по махалите

домързело ги е да копат

Където има строителен обект има и временно захранване с ел. енергия. Вървете вижте как е подвързано захранването и ще ви се изправи косата. И така е в цялата страна.

Населението по махалите отдавна са наясно с тази "оферта" и се възползват от нея над 2 десетилетия.

Защо никой не търси отговорност от директора на болницата, на чиято територия е изкаран кабела, същото важи и за ЧЕЗ?

Само не разбрахме как не са се натръшкали повече хора и то по-рано, нали не си мислиме че някой е оголил кабела точно преди този мине оттам. Не е влажно за сефте и ако верно е лошо свързан тоя кабел това не е от сега а от месеци.

Пълни глупости. Етноса може би има някакво общо значение понякога, но в случая - никакво! И това не го пиша от политкоректност, а просто защото познавам мястото. От една страна ВСЕКИ можеше да пострада, а от друга все НЯКОЙ, рано или късно, щеше да пострада. Етническата принадлежност на пострадалия няма никакво значение. Даже нямаше да има значение, ако беше пострадал не човек, а домашен любимец, например. В случая със сигурност сме виновни българите, че допускаме прости, некадърни и алчни отрепки да застрашават живот, при това на централно място, при това с пълното съзнание, че няма кой да ги пипне с пръст, камо ли да ги накаже, както заслужават.

Да, да, но вече всичко е в графата ЗАКОННО

и друг градове, кабели висят на гроздове. Сега започнаха да стърчат и от земята за разнообразие.

Безумно изказване. Циганите също са български граждани и най-вече хора. Можеше да е всеки от нас. Нелепо е така да загива човек.

Който инкасира потребеното електричество от обектите той е виновен !

По циганските гета как са захранени копторите? Всички изисквания на ПУЕУ и Наредба 3 са изпълнени? Ако тръгнат на проверки на 90% от циганите трябва да им изключат електрозахранването.

Най-накрая един компетентен човек. Всички предишни мнения включително глупостите на някакъв професор в ТУ. ЧЕЗ, как узаконяват електромерите това е въпроса.

Ако това момче беше емигрирало след 1 клас щеше да е живо. За това в България деца не трябва да се раждат. България е гробница в пряк и преносен смисъл

Обяснението за крачно напрежение не обяснява защо и други не са пострадали и защо точно в този момент е станало, ако тоя кабел е неграмотно вързано това не е отсега и изобщо не е първия влажен ден. Единствено обяснение би било ако досега не е бил под напрежение и изведнъж някой е пуснал тока но това щеше да се види и знае.

И кво излиза в БГ всички (управляващи) са невинни - ВИНАГИ, а виновните живеем и спазваме уж "законите"... -- По добре да бяхме турско... Щеше извади някой ятаган и да заколи 3-4 в общините или чез... :Х -- Бог да прости момчето, а ние да му мислим...

Има фирми, които се занимават само с това - прокарване на силови кабели над улици. Обикновено са временни съоръжения.

Друго, по-интересно е че Простата Самоковска Комприка, не могат да я разкарат друг път от студиото на Нова, или ни благославя ежедневно с постове във ФБ за всякакви глупости, но когато дойде времето да се дават ясни обяснения по възникнали случаи ни вест, ни кост. Сега в Нова становището на едно хвърчащо листче от Столична община по случая, след като се оказа че този проблем е констатиран още 2018 от бившият регионален кмет. Но естествено, ГЕРБ не ги интересува това, те парите са ги усвоили. Този булевард и пешеходен светофар има човекопоток от хиляди души всеки ден, но на кой да му пука. Смешна хунта, сега напълно разбирам дори мафиот като Божков колко прав е в думите си срещу тях. Срам за България.

отворковци раздават акъл,т.е. след дъжд-качулка...

Задължителна застраховка против ток! Хем ще има повече пари в чекмеджето, хем и стадото ще се доиздои пак...

Ама още ли не сте намерили собственика, кво прайте там ве ей ваша мааица

а къде остава тапира, чийто павильон е захранван по тоя начин? Не само общината и чез са виновни - виновни сме всички ние, защото в бг основния проблем е осрана частна собственост . Повечето хора не ги е грижа за задълженията им като граждани и като абсолютни цигани очакват държавата да прави неща за тях без те да дават нищо от себе си и да не се грижат за нищо. Балкони, фасади, павильони, билбордове, обща собственост, топлоснабдяване - всичко е едно към гьотере защото хората живеят от философията на мизерията, дори и когато нямат финансови проблеми. Време е да се събудим и да разберем, че животът зависи от нас, а не някви институции. София, горката е в плачевно състояние сравнена с останалите големи градове защото е населена най-много с подобни тапири, които нямат елементарно чувство за отговорност, възпитани в духа на зрелия социализъм да оакват всичко до което се докоснат.

Добре де, за къв чеп в София има райони и районни кметове, че и заместник районни кметове. Има контролни отдели по райони.... Данчето ли трябваше да отиде и превантивно да огледа терена и да свърши работата на поне 5 шефчета под нея в йерархията.

Aйолов и Еленко Божков тази сутрин се надпреварваха да дрънкат глупости. От чутото стигнах до извода, че на тези енергийни "експерти" не бива да се позволява да включват ютия в контакт. Това електрозахранване по всяка вероятност го е правил някой "експерт" като тях.

Съболезнования към семейството на момчето! Това е трагедия! Съжалявам, но този всезнаещ господин пропуска да отбележи, че със сигурност по времето, когато е бил зам.министър, ситуацията е била абсолютно същата. Тогава какво е направил, че да има право да говори сега. Разбира се, че ситуацията е абсурдна, но да се приказва пост фактум е лесно, а действията преди това явно не са ни силата. Като че ли, кабелите са били заровени дълбоко като е бил в министерството, а след това, видиш ли, ги изровили и закачили на мантинелите. Проблемите са много и комплексни, но само с приказки и критики няма да стане. Работа и мисъл трябват!

Варна е плачевна. Кабели, боклуци, ла%на

и точно сега е моментът хората да излезат и да идат там до тази мантинела за да покажат, че нелепата смърт на едно дете в България е трагедия, която трябва да спре всичко останало, докато не се намери причината, която трябва да се отстрани за да не се случва отново. Не може да се ходи само на платени протести. Ние трябва да имаме съвест и базов морал - без тях няма никакъв смисъл нацията да съществува.

Нормални! Не самоковска, а още по-зле - зликученска! А злото куче ... няма нужда да продължавам@

Какво може да се очаква от народ съставен от над 80% простолюдие?! Как е възможно тези същите над 80% да мразят работата си? Да работят само за да изкарат пари? Да бъдат винаги и от всичко недоволни? Затова нищо и никога няма да напредне тук!! Проста паплач интересуваща се само за личното си “щастие”, мразеща и ненавиждаща себеподобните...живещи живот с единствената цел да умрат... Прост народ...гротескта история...

Да нямат заземяване и някъде да е опряно до него и преминава ток? Иначе за снега и солта, че ще стане проводимо, е сигурно така.

Павилион* няма как да го поправя...

В институциите са наредени калинки, свързани като свински черва за лапане на пари. За отговорности не ги търси!

ЧЕЗ през ден обясняват как с новите си инвестиции хващат незаконно присъединяване много бързо. А законните? Проверяват ли как са присъединени? Нямат ли минимални изисквания за безопасност и стандарт за присъединяване?

Тези павилиони по всяка вероятност са незаконни щом още не могат да открият собственика. Но шефа на болницата и общинарите от Триадица по всяка вероятност са спали. Ако се направи щателна проверка по всяка вероятност ще открият хиляди такива павилиони.

Трябва да минат още стотина поколения, за да се измени генетичния материал! От 1944 досега са само десетина - твърде малко за постоянна промяна и достатъчно, за да ни управляват тикви и кратуни, на които има харесва такава ситуация!

Тези кабели са с отлична изолация , не може тока да е от пробит кабел. Най-вероятно са дърпали или ритали кабела да се отскубне и да го откраднат и е станала белята.

Каскета се опитва да замаже огромната дупка от СУДЖУК на Баронес. Вече с четвърти марков Каскет замазва а от дупката фърчи Кафево и Газове от Баронес като петролен гейзер. Баронес направо забива Каскета в стената с газове. Добре че Каскета набра опит в селските нужници. Сега чисти задните части на Баронес Гейзерова.

Или хвърлената сол е разяла малкото останала по кабела изолация ...

Да не се окаже накрая, че циханьорите са се опитали да откраднат жицата

За всичи е ясно, че София е голямо сметище и се управлява от напълно некомпетаентен кмет. Общинските съветници се занимават само с трупане на пари от безумни "обществени поръчки". Като стане гаф Фандъкова назначава проверка, която никога не завършва. Непременно ни напамня, че тя стои метро. Сега поправя новопостроеното.

Дълбоки съболезнования към семейството. Поредният млад живот отнет поради некометентност, корупция и абсолщтна липса на контрол!! В резултат една тотално опростачена държава в дуното на ЕС по всички показатели. Как и при какви условия да растат млади хора тук, как и с какво родителите можем да ги защитим?? Позор!! Безсрамие и безхаберие на всиюки институции!!

Ами Данчето да си отвори устата и да каже поименно кои са тези "пет шефчета",които са пряко отговорни и ще я оставим на мира. Но това от рода на "ние не сме собствени ци на шахтата и не знаем КОЙ е собственик" е нормално обществената енергия да е насочена срещу Данчето, не мислиш ли?