Коментари - Бивш полицейски шеф блъсна майка с бебешка количка на пешеходна пътека в Благоевград | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

" Освен това е забранено деца да се возят на предната седалка." ЗДвП, Чл. 133. (1) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Забранява се превозването на по-голям брой пътници от определения в свидетелството за регистрация на моторното превозно средство. (2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Превозването на деца до 12-годишна възраст е забранено на задната седалка на мотоциклет или мотопед и на предната седалка на лек автомобил, освен ако за детето е поставена допълнителна специална седалка. T.e. не е забранено по принцип, а само ако не са спазени определени условия. И не просто деца, а такива под 12-годишна възраст. Журналисти, сър...

Признавам си от време на време превишавам скоростта,НО когато наближа светофар или пешеходна пътека ВИНАГИ намалявам и се съобразявам, за мен пешеходеца винаги е с предимство, било то на регламентирано или не място.

То кой не превишава, важното е да се мисли. Понякога има и доста да кажем "объркани" пешеходци, които си надвишават правата и възможностите, но идеята ми е, че каквото и да правиш винаги трябва да внимаваш, било то пешеходци или други автомобили.

Тъй като работата ми е свързана с шофиране(най-вече) в София съм се нагледал на нагло поведение на шофьори от МВР и тем подобни, които не зачитат правилата и си мислят, че са над закона. Арогантни и агресивни, какво очаквате от такива, мога много да изпиша, но полза никаква. П.П. Подавал съм жалби и директно са ми казвали, че няма да последва нищо срещу въпросните.

Днес 26.05.23 в София на една пешеходна колата пред мен намали. Аз помислих че ще пропусне пешеходеца, но почти не го сгази. Оказа се 70+ шофьор от МВР . За тях законите не важат ...

Защо пияницата не е в затвора????

Ало, Лайнарджиев. Какво става бе. Къде са ти мицифайките. Или те не се занимават с колеги. Бивши милиционери. Всичките са навързани като Свински черва. Ако направиш такова нещо в Австрия втоматипно влизала я затвора. Пък ако убиеш човек на пешеходна пътека не ти мърдат 30 години в панделата. Добре че жената и детенцето са имали късмет. А сега, полиция съд инпеокурарура да си свършат работата.

Винаги казват:"Ще бъде" ще бъде,но в кое далечно бъдеще?

Щом и полицейски шеф не знае как се минава на пешеходна пътека работата е ясна.

блъскането на майка с бебе с количка на пешеходна пътека е вид тежко престъпление.. ти показва прзрение към българите. За да го спасят от антинационално поведение не е взета проба за наркотици

За друго няма.Нали бе старши?!

И написаха акт на бебето за отнемане на предимството. Трябва да се подготвя от рано. В БГ щом е милиционер е с предимство!

Си позволява да застава пред шефчето на милицията? Никакво възпитание

"Бивш полицейски шеф"??? Първо бивш няма, особено ако е бил полицейски и не дай боже е бил шеф! Те напусналите полицаи се държат като нещо повече от останалите граждани, та какво остава за по-високите полицейски чинове!?

Когато стане нещо такова винаги вината се хвърля върху водача на МПС-то. Има толкова много пешеходци, които си гледат телефона като пресичат или въобще не гледат към колите които идват. Всички сме участници в движението и пешеходците също трябва да имат отговорности.

А някои като си мислят, че са с предимство се хвърлят на пътя пред автомобила на разстояние 5м

щом гледа в телефона газ да го прегазим докато е разсеян, че иначе току виж се измъкнал.

какво гледат докато шофират ? Гледах от трамвя един който в момента, в който вратите на трамваая се затвориха, той тръгна като гледаша познайте къде и така премина кръстовището? Пълна лудост с тия мобилни телефони, те са по-важни от хората !?

ако тича крава на пътя /с 10 км в час / няма да стъпиш на пешеходната докато не мине, а като идва кола с 50 излаташ и смяташ ,че си безсмъртен. а като разбереш вече е късно. Имай си предимството, но имай и едно наум, че оня вътре може да е пил, може да е кьорав, може да го е ухапала пчела, или да гледа вятъра как дига полата на русата красавица на тротоара

Да, има много които пресичат гледайки само в телефона си, но ТУК СТАВА ВЪПРОС ЗА ПРЕСИЧАНЕ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА! Дано майката и бебето са добре.

Пешеходните пътеки са изключени от законите на физиката със специален декрет от Стивън Хокинг...