Битката за Северна Македония започна

Руски агенти провеждат кампания за проваляне на референдума за името на бившата югославска република

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тайните руските агенти са били в ватенки и ушанки, като на своите боини мечки са яздили от едно македонско село до друго. Там на мегданите те свирейки на балалайки и пееки частушки са агитирали против влизането на Македония в НАТО и ЕС. Считам, че всички демократи и просто педер-асти може да се съгласят, че това е била недопустима намеса във вътрешните работи на Македония, в отличие от агитацията на Меркел, Столтенберг и американския военен министър по време на техните посещения в Македонско

И Путин е агитирал край Охридското едеро, дегизиран с брада , ама един го е познал!?

Народа е доволен от президента Първанов дето подписа за членството ни в НАТО и благодарение на това държавническо решение Русия не може да на нападне както нападна Украйна

Има ли нещо, за което да не са виновни Русия и Путин? - само питам....

Влезне ли Македония в НАТО автоматично става албанска. До няколко години.

Не влезе ли Македония в ЕС и НАТО, автоматично става руски анклав. После ще трябва Корнелия да строи ограда по границата за да спира гладната вълна от озверели комунистически роби.

Резултатот, от референдумът, ще е нито ДА нито НЕ. Просто защото Бивша Югославска Република Македония е най-точното наименование на тази територия.

най-точното наименование е "Бивши Български Територии".

В грешка си. Изконно български територии е по-точно.

колкото и да се напъват от руската агентура в Македония и България да ни обясняват,че в Европа се живее зле ,няма да намерят толкова глупави хора да им повярват.Или,че НАТО щяло да ги ,,окупира"!Връх на руската простотия!

Те сравняват действителността в Европа с някаква утопия за идеалната държава. Едно време го наричахме Светлото бъдеще. Та това е причината да са убедени, че е зле. Светлото бъдеще е много по- добро от най- доброто настояще.

Лъжливия македонис Заев, Лявата резба и Гръцкия комунист се побратимиха по заповед на нато.Насърчи ги българската пастирка пт пожарната

Както предадохте Македония навремето вие интернационалните-комунисти, ако ви кажат да сменим името на България за да влезнем още по надълбоко в Нато и ще сте съгласни, НАЛИ ВСИЧКИ комунисти сега сте натовци.

Сигурно Путин плати на 2 000 000 гърци да излезнат по улиците на протест, вие сте идиоти

Не, не е платил на 2000000, а на около стотина. Било е достатъчно.

А и още нещо, отлично знаете, че референдума е обречен на провал и се застраховате пак с Русия, ей така по навик......Референдум наложен от Нато, безрасъдно защото са малоумници да преценят , че няма как да мине !

Ще видим на 1-2 Октомври какъв ще е резултата

И така да е Русия да се меси, или да не се намесва ВИЕ американските помиари , какво можете да и направите на Русия? Можете само да го духте......Не можеш да налагаш на по силната военна мощ, духайте го

И още по-лощо става... Днес сол ташака на Груевски щефа на сърбоманската опозиция ДПМНЕ се качил на границата с БГ и гледал знаково Пиринска Македония, като че ли някой му забранява да влезе в БГ. Пошло, гадно, докъде стига антибългарската истерия. С една дума, не сме забравили, идваме да Ви освободиме поробена земя.... Тези са тотално изпращяли. Получили са нова заповед от УДБА след речта на Вучич в Косово за възраждане на сръбския щовинизъм и Милошевич. Дано на Запад са разбрали правилно. Крайно време е на тези мелези да им скръцнем "Чиба".

незнам от кой глупак да започна и двамата еднакво сте тъпи

НИЩО НОВО ОТ РУСКИТЕ ЗЛОБНИ ЧОВЕЧЕТА И ТЕХНИТЕ РУСОФИЛСКИ ФЕНОВЕ...

И така: някакво световно неизвестно македонско издание подхвърля "новина" без конкретика, това се цитира от ТВ "Европа", а ДИР го преразказва с терминологията на 50-те години на миналия век. Освен това дори и да е вярно, излиза, че всякакви западни политици и емисари имат право да агитират преди референдума, а руснаците нямат. Аман от двойни стандарти. Ако сега макетата отхвърлят споразумението, пак ще са виновни руснаците. Само че и децата знаят, че това няма да се случи. Защото за подобни неща никой не се съобразява с мнението на народа, а нещата са предварително решени. В крайна сметка Македония ще влезе в НАТО - да им е честито!; след което ще ни теглят една и договорът с тях ще остане на хартийка. Каквото им бе необходимо, го получиха, а ние оставаме с пръст в .........

Изданието е македонско само формално, иначе си е чисто албанско и си зборува на албански език. А кои са най-верните съюзници на Америка на Балканите? Познайте сами.

Тези които дадоха костите на Георги Делчев,дават акъл как да бъде и какво да е.Същият този наш велик революционер,би ги заврял на кучето ...... в......

Гърция, Русия, Сърбия, Албания, САЩ, НАТО - всички имали интерес какво ще стане в т.н. Македония. А ние имаме ли? Ако, защо не го заявим и отстояваме, като се включим в играта, а седим отстрани като кибици. Толкова ли управляващите не са играли поне карти, шах или табла, че да знаят, че кибиците ако не си кютат, тутакси ги разкарват.

Ако референдумът не мине, на другия ден ПРИСЪЕДИНЯВАМЕ Македония и тя се озовава в ЕСа и НАТОто за нула време.

Та казваш, ди ни съ хабим сега излишно?

Бате Бойко обясни, че като му дойде времето, ще си кажем исканията :)

Управляващите в Русия коват спешен план за действие на Балканите, предаде агенция „Блумбърг“. "Москва е силно обезпокоена от разширяването на НАТО и Европейския съюз в Югоизточна Европа и заради това в Кремъл се готвят за противодействие. Русия губи позиции в стратегическия регион, който свързва Европа с Азия и Африка, пише още медията....Според медията руският президент ПУТИН Е ДАЛ ЛИЧНО ПОРЪЧЕНИЕ НА БИВШИЯ ДИРЕКТОР НА ИНСТИТУТА ЗА СТРАТЕГИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ РЕШЕТНИКОВ ДА ОГЛАВИ РАЗРАБОТВАНЕТО НА ПЛАНА ЗА ДЕЙСТВИЕ.

АЛСАТ-М е албанска агенция, която се командва от Тирана ( официално) и от Вашингтон ( реално)спонсорирана от официално от Сорос. Руски официални лица, "обикалящи из Македониja" е невероятно глупава пропаганда. Албанците ще гласуват за "Северна Македониja" защо те я мислат Македониja за фикция на сърбоманите ( како што е) и им е през …. за името. За тях има Илирида, не Македониja. Америка залага на албанците на Балканот зоштото им нема вера на славианите и со право.

С чия помощ и участие, а в по-ново време, кой /кои/ признаха една измислена държава? Естествена битка на интереси, нищо повече. Ще има и от едните, и от другите!

Нищо лошо не виждам. Защо Америка разрушава Никарагуа, а Русия да няма право? Как Американските пакости са законни? За поправячите: Америка е САЩ, така се приема в България от много години назад. Дори през комунизма се използваше обръщението Америка за САЩ. Немци за населението на Германия е близък пример също

За всеки съветски агент по куршум у главътъ..за всеки комунистически - два

да си удариш ножката и легай

Абе, върхушката днешна Мк е сърбоманска. Слепи ли сте ? Сайта на ВМРО е изцяло просръбски, само Сърбия им е в главата, коя певица, кой певец и какво става там. За БГ нищо или лощо. Коя бг циганка я хванали да краде на пазара в Скопие, най-много. Днес другият сърбоман от СДСМ (на Заев) плюе по българското ВМРО на Т.Александров, че са били "колячи" и тепали " хиляди македонци" . "Титовските партизани са истинските наследници на Илинденци" Един мощен шут по мазните им удбащки задници, друго не заслужават. Няма такива редки. Кой българин българин, останалите да харизваме на албанците.

Разумно ,който не се самоопределя като българин да го тъксуват за албанец ,и най вероятно техните политици най- накрая ще си прочетат историята ,но може би на там отиват работите .

Лошо ,та лошо. От цялата работа са печливши Гърция и лАбания ! Защото Гърция с тази си фъалшификация прокарва поредната асимилация на бълг.население в Македония ,както направи във Беломорието ( там българите независимо дали са християни или мюсолмани са подложени на асимилация ,фалшификация итормоз ,който дори жукне за бъгар. произход ) Ползите са две за Гърция ,отклоняване на международното внимание от асимилация на българите и създаване на изкуствена нация ,като след време вероятно ще имат културни и териториални претенции .България като вина ги е мълодушна към сънародниците си извън границите си..

В Македония няма вече българи, както в Косово няма сърби. Както няма и печенеги, готи и хуни. Life goes on.

Е те македонците дето им викате, ако решат могат и да не гласуват и как може Русия да ги накара , вие господа журналисти сте психопати.......луди

Могат всякак,но смисъла е ,че руски глашатаи работят в чужда държава срещу референдума,което е недопустимо!

А бе писнахте ми с вашите драсканици по Адрес на Русия, какви хора, и какви журналисти сте бе- Майка ви да еБА.......мишки без пишки....

Айде стига с тази Русия ,като има какво да се пише ще се пише,то техните намеси не са от вчера. Постоянно се завират не за добро !Само пречат на държавите!

Македонската раса последно българи, сърби, гърци или албанци са? Кои са им по-близки по сърце?

Какви са последно,е " макета" са от "Макет",който е от картон,като бутнеш и се разпада!100 години им промиват съзнанието с насилие ,не е лесно ,оттам идва ината и обърква главите!Все пак българите там малко живнаха!

Руските блядове не се наиграха,то бива нахалство,но да обикаляш из чужда държава и да ръсиш пропаганда под някакъв предтекст е доста откачено и явна намеса.И защо европейска държава да е извън ЕС и извън НАТО,изолирана и дестабилизирана,който си иска да бърника!То може договора да не е най доброто,но с тези исторически водевили и гръцки претенции поне засега е някакъв компромис!Древна Пеония ,после населена с българи и малко славяни,малко гърци , борбата за независимост е дълга ,така че по добре да приключи. Нека бъдещето промени облика и изчисти произхода на тази част от Стара България от всякакви клатушкания,не без нашо активно участие съгласно нашия договор,защото ако не участваме нищо няма да се промени!

Интересно, България е пълна с руски пропагандатори а властта не ги забелязва...

Забелязва ги,то кой не ги забелязва,но за луди калинки лечението още не е измислено!Но все пак трябва да се търси и да бъде най доброто !

Че те са видими за всички. Почни от Нинова премини през всички от БСП и свърши с ДС-то.

цял един народ.

Разхожда се македонския президент през Скопие, вижда играещи дечица и ги пита: - Какви сте по народност деца? Децата в един глас отговарят. - Българчета! Президента: - Е, как Българчета като сте родени в Македония? Едно от децата: - Абе чичо, щото се правиш на утрепан. Ако лъв се роди в свинарника, свиня ли е?!?!?

Абе, Путин не го срещнахте някъде из сокаците?!

Било нормално международните представители в Македония да призовават да се гласува с ДА на референдума, но призивите за НЕ били ненормални?! Откъде и как се е пръкнала журналистическата мисъл, ми е непонятно... Да живеят фейк новините! Поздрави от Мария Габриел!

Трябваше, да си я "анексираме" Македони,....я както направи Путин с Крим и тези проблеми нямаше да ги има!!;)) Гърчолята, щяха да си седнат на задника Bеднага!!;))

Ние сме палячовци, не можем. Това е за сериозни хора.

хахаха та със какво щяхте да си анексирате вардарска бановина я кажи да се посмея? С 2 танка 1 самолет и 5 джипа ли? Виж какво скъпи приятелю както ти казваш гърчолята не искат тая дупка населена с албанци ,просто искат да не се краде история, или ти взимаш някакви препарати и не можеш да го проумееш. А може би приемаш че вашия цар Самуил,Вапцаров,Сандански,Гоце Делчев и куп други личности от вашата история не са българи? Мкедонското царство е и винаги ще си остане във гръцката история. Не е нито тракииско нито българско,албанско,келтско,галско или каквото там ви се иска. Просто да не използват това име и ако искат Гондор да се нарекат и проблема е генерално решен.

Руските свини не могат да преглътнат, че мястото на македония е в ЕС и НАТО.

Русия е изолирана и сама - очаква я глад и разпад никой не ще да е с Русия

гладни руснаци как изнасят пшеница на заситените хора,и даже продват и газ на краварите които я шиткат на тройна цена на колониите си като насмбах тоя глад там бе,та кога ще станем като тях

Фарфуи , руснаците са изнасяли пшеница и по време на Гладомора ( вярно , обема на износа пада , но пак го има ) , нищо че в Украйна селяните които са го произвели мрат от глад......нали трябва валута

Амчи то и в България е пълно с руски кавали че и партии имат в парламента вие за Македония сте се закъхърили

Анти

Поглеждаш кой е автора и веднага става ясно кой е съчинил поредния пасквил.Може да очаква плащане от "Америка за България".

чета че битака за северна македония започнал

ми то македонците нямат голям избор или в ес, или в албания

Анти

А защо да не си дойдат в древната родина.

Защото няма особен смисъл доброволно да предаваш властта на Борисов или Нинова... Едни българи бягат от тях чрез терминал 1 и 2 , други чрез македонизма.

Те и след ес дето я сане я не стане подир 5 години пак ще да са си с албания защото са се нагъзили на там като се види сегашните им властващи кой ги крепи..

Значи, ако Запада и САЩ агитират няма проблеми, ако агитира Русия проблем има. Въпросът ми е към западноориентираните - не ви ли омръзна да се къпете с мръсна вода и после да разправяте колко хубаво било?

комуняги. Путлеристан е аутсайдер и няма думата. Да си седят в кочината и да не се месят в Европа

Ние не агитираме......нееееее.... ма само КУРабийки раздаваме....е тъй ,за закуска и бог да я прости Македония.............. Сръбска била, българска била, гръцка била , сега като си направим няколко бази, и ще разберете на кого е................ха,ха, хааааааааааааа!

Вики,Македония е българска и тя трябва да бъде до България,в демократичния свят,на който и двете принадлежат!

Вики,Македония е българска и тя трябва да бъде до България -- Голяма грешка! За какво ти е, да ти цъфне Албания на границата?! По добре е така...

Анти

За първото си прав.Да си дойдат в България е добре за всички,но къде видя демокрация.В сънищата си.Има корумпирана политическа класа нищо друго. Псевдодемокрацията е на светлинни години от демокрацията.

Хора, тука има едно русофилско лайно, което спами по 7/24. Не знам дали е платено, но при всички случаи тоя отпадък вече не го приемат дори и в пенсионерския клуб, а ние тука му обръщаме внимание.

казва се 31

Леко ми е странно в " битката " за името на известните от хилядолетия Западни Български покрайнини , точно България да заема такава пасивно малоумна позиция . Уф... все забравям , че по някаква криминална случайност ни представляват хаджи шрек от Източен Тимур и шломка - очиларка от някой прашен кибуц . Докато Българите са малцинство в управлението на Държавата , националните ни интереси винаги ще са не просто на заден план , направо ще ги игнорират . Наш дълг е да анихилираме / дератизираме / репатрираме гореспоменатата сган . И дърпаме рязко напред . Няма кой да ни спре .

това с хилядолетията е много готино!

akud

кремъл трепери пред обединени Балкани и правят всичко възможно за разделянето и кавгите между всички народи на тази територия, обединени Балкани може да поставят ултиматуми на всичко големи сили

Е, и? Защо когато западни политици и НПО-та агитират Македония (или която и да е друга страна) за ЕС и НАТО, това е демократично и законно, а когато руски представители агитират срещу тези организации, това не е?! Меркел преди няколко дни защо беше на посещение в Македония, освен да ги агитира да се присъединяват към НАТО и ЕС, и никъде по нашите медии не чух или прочетох някой да се възмущава от това!

що не отиде лично Путин , а се изпращат разни емисари ? Гризнаха дървото в Черна гора, но явно това на нищо не ги е научило !

Какви макена какви два лева-това е географско име крадът имена истории няма такава нация.

КПСС -БКП ! ВЕЧНА ДРУЖБА !

Жалко е колко анти-руските настроения са се увеличили в България. Пропагандата трябва да е наистина силна. Цялото поколение нискообразовани и покварени хора. Два въпроса към тези хора: 1, който освободи България и чий паметници са навсякъде в България? 2. Кой е построил фабриките в България, така че българските крадци дa продават за скрап, за да оцелеят вече 30 години? Отговорът на тези въпроси ще ви даде подходяща перспектива. По-възрастните българи си спомнят, че руснаците живяxa още по-зле от нас, но са помогнали на България като никой друг. Що се отнася до Македония, първо трябва да обвиняваме себе си за непоследователнатa политика, която е направила "македонската" нация възможнa.

стига с простотиите. Да , освободили ни от турците и да, завладели ни през 1944 г. Колкото до заводите - само луд или тъпак може да твърди , че заводите са дело на руснаците. Българите с парите и труда си ги построиха. Аман от тъпаци !

Стига русофилски лъжи. Заводите в българия сме си ги строили ние. След като съветската окупационна власт открадна немските машини в заводите ни, и СССР започна да ни пробутва собствената си некачествена техника, страната ни изостана значително от останалите Европейски държави. А македонизма го измислиха именно в СССР и Югославия. Нашите служители на Кремъл го въвеждаха именно по Московска заповед.

С подобна пропаганда българите в Македония стават Mакедонци. По-добре Mакедонци от Cърби, нали? Така че може да се окаже, че е наша идея да ги спасим поне частично за по-късно, когато обстоятелствата са различни, вместо да обвинявамe Русия за всичко.

1. Руско-турската война 18770-1878 беше спечелена от българските опълченци на Шипка, които спасиха от срам и позор руснаците; 2. Рентабилните фабриките в България са построени от Българските предприемачи до 1944. Построеното от българския народ по нареждане на комунистите след 9 септември беше за обслужване на руските интереси в СИВ и не оцеля в реални условия. Примери: Кремиковци, ЗПП - Ботевград, ЗЗУ - Стара загора, КТМ - Русе, КТМ - Чевена Могила, Радомирско и т.н. По същество това беше безмислено разпиляване на народни пари; 3. СССР заграби Държавния Златен Резерв на България и принуди българите да плащат непосилни репарации. България винаги е страдала от продажни боклуци КАТО ТЕБЕ, УРОДЕ!

А на Плевен и другите места как се справи българското опълчение. Там руснаци според теб не са се били ! Овноьо, овньо !

ами , глупав руски троле , не са се справили много добре край Плевен , даже толкова некадърно са действали , че в последствие се проточва обсада няколко месеци , с десетки хиляди жертви , берат голям студ , а и срам като викат и румънците на помощ за блокадата.И печелят , когато турците просто измират от глад и правят отчаян опит за пробив. То въобще цялата война е низ от руски и турски , както осирания ,така и блестящи действия . В този ред на мисли българите си заслужават Освобождението с героизма си при Шипка , когато спират турската армия отиваща към Плевен на помощ.

А чии са тези думи /в превод от руски/? "...Българи! Стоете си мирни, че ше обърна топове да ви избия аз!…“

Какъв плебесцид бе?Има кина и Кока-кола навсякъде...! Плебесцид са циганите и мигрантите,които пренасят заразни болести. Влезте в час,моля!

Де да беше живо истинското ВМРО и Тодор Александров... Само на агенти щяха да станат.

Да, истинското ВМРО и Тодор Александров щяха да бъдат очаровани от коалицията с албанците, и щяха да тръпнат от очакване да станат подлоги на САЩ и ЕС!