Битката за Черно море: Как Украйна надви Русия

Москва вече не доминира в Черно море, където изгуби една трета от бойните си кораби

Обратно в новината

Коментари - Битката за Черно море: Как Украйна надви Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е най-тъпата статия. Кой и какво потапя руските кораби. Нито средствата са украински нито са украинци тези които ги управляват

за укро флота. Има ли го изобщо а-ха-ха-ха-ха

Абе той флота замина от страна без флот. Авиацията заминава бавно но сигурно от страна без авиация ! Гледам и цялата руска държава отива на майната си от държава дето не съществува ! За ватниците и орките на възраждане по долу . а вий... вий сте идиоти!

Битката за Черно море: Как Украйна надви Русия… То да бяха само корабите. Я вижте колко танка и самолета е загубила пИдерашка за по-малко от 2 години : И понеже устата на Лъжците се затваря или с удар на бухалка, или с факти – ЕТО линкове: МИНУСРУС.КОМ.РУ РБК.УА.ОКР . рашисти – 417 090 трупа инвалиди , ранени - 1 259 550 В плен повече от 15 000 . Самолети –347 Вертолети– 325 . РЕЗУЛТАТЪТ ОТ ДЖЕВЕЛИНИТЕ : Танкове – 6 640 ББМ – 12 639 . артиллер. с-ми – 10 188 /// В момента руснаците губят всеки ден над 1000 мурзилки на фронта. Основна причина за това са неподготвените за война сбирщина от мобилизираните. /// Руската ПИдерация е загубила ЧЕТИРИ пъти повече самолета в Украйна, отколкото СССР е загубил в Афганистан - 118 съветски самолета за 10 години война в Афганистан И то за 5 пъти по-малко време. Както казват историците: Афганистан угроби мощният ссср. Сега Украйна ще угроби слабата рашка… Тази война е срам за Русия и ще доведе до нейното унищожение,

Тая статистика не е верна, не пише нищо нищо за лопати нито за перални!

УКРАЙНА ТАКА ЗАГУБИХА ЧЕ . Е, П*ДАЛЧЕТА , нека дадем фактите, ХАХАХА... Поредица от унизителни провали и поражения: . 1. С февраля Украина е освободила от оккупантите 2089 населеннени пункта 2. ПОЧТИ 2 ГОДИНИ ВОЙНА – И ЦЕЛИЯТ СВЯТ ВИДЯ КОЛКО СТРУВА АРМИЯТА НА ПУТИН - 418 000 орки вече са унищожени . 3. Шойгу: Събрах 570 000 нови МОБИКИ за една година... и не успях да завладея нито един нов километър Украинска земя. . «Киев уже взяли ? -Киев още не. -И тогава какво? - само пералня, микровълнова печка, тиган, чифт МАРОДЕРСКИ чорапи" ………….. -Руските ГОЛОДРАНЦИ ГИ ПОБЕДИХА, нааебаха и те позорно избягаха от Киев... -Руските ГОЛОДРАНЦИ ГИ ПОБЕДИХА, нааебаха и те позорно избягаха от Чернигово... -Руските ГОЛОДРАНЦИ ГИ ПОБЕДИХА, нааебаха и те позорно избягаха от Суми... -Руските ГОЛОДРАНЦИ ГИ ПОБЕДИХА, нааебаха и те позорно избягаха от Харков... -Руските ГОЛОДРАНЦИ ГИ ПОБЕДИХА, нааебаха и те позорно избягаха от Николай... -Руските ГОЛОДРАНЦИ ГИ ПОБЕДИХА, нааебаха и те позорно избягаха от от Змейни -Руските ГОЛОДРАНЦИ ГИ ПОБЕДИХА, нааебаха и те позорно избягаха от от Херсон . А КЪДЕ ПЕДАЛИ Е КРЕЙЦЕРА мАсква и още 24 кораба И къде е КОМАНДВАЩИЯ ФЛОТА – Ще ви кажа – нахраниха рибите . СЛЕДВАЩИЯТ Е: Крим. . Защо руснаците мразят Украйна? За това защото не се огънаха . А избиха стотици хиляди орки. .

За 9 май Усрайна е аут !!

... и когато се събудиш, виждаш, че си покрит с мокри от урина страници на вестник Правда? Иди купи презервативи на баща си, за да не ражда повече недоразумения като теб. Вярвай си. С вяра е по-лесно да спиш с празен стомах. Това Вова ви научи отдавна, от комунистическото си минало. Затова ви шиба , във всички дупки. Парцали с излишни хромозоми!!!

Зеленски обяви оттеглянето на Руската федерация в източната част на Черно море Президентът на Украйна обеща „да го настигне и там“. Русия постепенно губи контрол над Черно море и се оттегля в източната част на акваторията.

Остатъците от руския Черноморски флот ПОЗОРНО избягаха в Туапсе 12.11.2023 г. Потъването на "Акула" и "Чамойз" в Крим шокира окупаторите. . Много значима и ефективна за Украйна стана загубата от Русия на още два десантни кораба „Акула” и „Серна” във временно окупирания Крим. Последните атаки срещу Черноморския флот принудиха врага да премести кораби на стотици километри на територията на тяхната страна. . По-специално, окупаторите започнаха да изпращат кораби до пристанището на град Туапсе в Краснодарския край на Руската федерация.

Ватниците неистово крещяха: Крим е непотопяем самолетоносач... Е, ко стана - потъна. И КО СТАНА МУРЗИЛКИ ? ИСВ : Руският флот избяга от Севастопол Ракетни удари и атаки с БЛА позволиха на Украйна да лиши Руската федерация от морска инициатива в Черно море. Това се посочва в доклад на Американския институт за изучаване на войната (ИСВ) от 16 декември. Русия премести надводните и подводните средства на своя Черноморски флот в Новоросийск, по-далеч от фронтовата линия.

Превземането на Одеса от руснаците ще стане по суша и тогава Украйна ще се лиши от черноморското крайбрежие и средата в която се движат нейните водни дронове. За сведение от историята по време на ПСВ младотурците на Кемал Аатюрк, въпреки че нямаха военни кораби, потопиха английската военна флота , командвана от Уинстън Чърчъл ,при Дарданелите и Антантата понесе поражение и призна Турция като независима държава на днешната и територия.

Зеленски: „Тази година спечелихме битката в Черно море, това е исторически значим резултат - за първи път Руската империя е принудена да скрие останките от военния си флот в най-отдалечените заливи на Черно море. Пристанищата ни работят. Действа морски коридор за износ, който възстановява продоволствената сигурност на целия свят. За първи път от началото на голямата агресия регистрираме икономически растеж в Украйна“

Много копейковци да му се не види !

Видимо вече усещаш дебелия , а ??

Всички руски кораби ПОЗОРНО ИЗБЯГАХА от СЕВАСТОПОЛ , ФЕОДОСИИ и Азовско море 24.12.2023 г ТОВА Е ВСИЧКО КОЕТО ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЕ ЗА РУСКАТА КОЧИНА. Ватниците все неистово крешяха : КРИМ е непотопяем самолетоносач... Е, потъна. ИСВ : Руският флот най-накрая избяга от Севастопол

Руските кораби са потопени от щатски експерти с техни оръжия и насочване.

БЛУМБЕРГ : Въоръжените сили на Украйна принудиха Путин да избяга позорно 01.01.2024 г. От място, което смяташе за непревземаемо. . Украинските военни всъщност успяха да изтеглят(ИЗГОНВТ) руския флот от анексирания Крим. . Путин трябваше да предислоцира Черноморския флот поради успешни атаки на въоръжените сили на Украйна: от началото на пълномащабна война Руската федерация е загубила най-малко 25 военни кораба. . Тази цифра изглежда доста впечатляваща, като се има предвид, че от 2014 г. Кремъл е похарчил над 2,4 милиарда долара за защита на полуострова, пише БЛУМБЕРГ. . Както отбелязва изданието, Москва смята Крим за основна база на Черноморския флот, но поради атаки на въоръжените сили на Украйна Русия е принудена да прехвърли кораби възможно най-далеч от обичайните им бази. . „Вече нито едно пристанище в Крим не е безопасно за руски военни кораби“

Следното видео описва накратко случилото се с руския военен катер "Ивановец": - Удря първия дрон и прави дупка в тялото. - Вторият дрон удря и влиза в предварително направената дупка – на гости в склада (трюма) с ракетите на кораба… - Корабът лежи на една страна и потъва в резултат на две мощни експлозии.

Я АЗ ДА ПОПИТАМ: . КЪДЕ Е БЕЗАНАЛОГ ГОВНЕТНИЯ КРАЙЦЕР мАСКВА ? и ОЩЕ 25 КОРАБА И КАТЕРИ ? кЪДЕ Е ПОДВОДНАТА ЛОДКА УНИЩОЖЕНА В СЕВАСТОПОЛ ? КЪДЕ Е КОМНДВАЩИЯТ ФЛОТА ? КЪДЕ Е ЩАБЪТ НА ФЛОТА ? КАЗВАТ ЧЕ НА МЯСТОТО НА КРЕЙЦЕРА мАСКВА РУБАТА КЪЛВЯЛА СУПЕР - ПРЕДИ ТОВА МЯСТОТО Е ЗАХРАНЕТО С РУСКА ТУШОНКА...

Вече няма мяето в Черно море, където да се скрие руски фашистки кораб. Дори и този боклук е унищожен в езерото Донузлав. Единственото тихо и безопасно място за унищоженият педераски флот е на дъното около крайцера мАсква. … Вчера руските мухльовци отново пАбедили НЯМА НИЩО ПО ПРИЯТНО ОТ ТОВА ДА ГЛЕДАШ КАК ВОДАТА ТЕЧЕ И ОГЪНЯ ГОРИ… Рашистите добре съчетават и двете. . „Ивановец“ на дъното – в резултат на спецакция на ГУР на МО е унищожен ракетен кораб на русо-фашисткия противника. ОРКИТЕ СА СПЕЦИАЛИСТИ ПО КОРАБИТЕ С ВЕРТИКАЛНО ПОТАПЯНЕ. За първи път в историята на световните войни военен кораб, който се движеше в пълна бойна готовност, беше унищожен в резултат на удар на военноморски дронове.

КО СТАНА С РУСКОТО ЕЗЕРО „ЧЕРНО МОРЕ“ МИРИЗЛИВИ ЧЕРВЕНИ ХЛЕБАРКИ ? . ЕХ, А КАК КВИЧАХА ПРЕДИ ГОДИНИ ТЪПИТЕ РУСОФИЛИ : ЧЕРНО МОРЕ БИЛО ВЪТРЕШНО ЕЗЕРО НА РУСИЯ… ХА, ХА Вчера руските мухльовци отново пАбедили ОТНОВО КАТО В РУСКИЯТ ЛЪЖЛИВ АНЕКДОТ ОТ КАКАШЕНКОВ : … И ШЕСТЕ УКРАИНСКИ ЦЕЛИ (дрона) БЯХА УНИЩОЖЕНИ Шест попадения в корпуса: Буданов разкри подробности за унищожаването на ракетния катер "Ивановец" Украинските военни атакуваха успешно руския катер "Ивановец" с морски дронове МАГУРА В5 . Според Буданов, по време на унищожаването на руската лодка са били нанесени шест директни попадения от военноморски дронове в корпуса на кораба. „Вследствие на получените щети корабът се обърна на кърмата и потъна. По предварителни данни издирвателно-спасителната операция, проведена от противника, е била неуспешна“, каза началникът на Главното разузнавателно управление. Седми дрон е заснел потъването на безаналог-говното.

ГОВОРИ СЕ ЧЕ ЩЕЛИ ДА ВРЪЧАТ НАГРАДА НА Хуйло от зоо организациите. За грижата за рибата и раците и тяхното изхранване ПУТЛЕР , СЪВСЕМ ОТГОВОРНО ЗАЯВИ. БДК «Цезаря Куникова» СИ Е ЖИВ И ЗДРАВ… ТОЙ ПРОСТО Е НА ГОСТИ НА КРАЙЦЕРА Масква. Честито русо-роби. ОЩЕ ЕДИН голям АНАЛОГОВ-ГОВНО-НЕТ КОРАБ ОТИДЕ НА ГОСТИ НА КРАЙЦЕРА Масква. Вашият позор няма край. . Потопен е Голям Десантен Кораб БДК «Цезарь Куников» - «Судя по всему, никто не спасся, потому что пробоина была большая и все произошло все очень быстро» ТОЕСТ НЕ САМО СЕ ПРЕВЪРНАЛ В ПОДВОДНИЦА , НО ИМАЛО И ХРАНИЛКИ ЗА РИБАТА НА БОРДА МУ. . Що така – не минава и ден без голям позор: то не бяха Ил-76 , А-50 , Ил-22 , Су-34 , Су-35 , Су-34 , Су-30 , Су-27 , подводници, крайцери … всевъзможни боклуци.

"Трябва да сложим край на тази война, защото сега Украйна се унищожава демографски. Тя вече сдъвква следващото поколение на живата си сила, която няма да има с какво да попълни. В Украйна има недостиг на хора, а отбранителният ресурс на Запада е жалък. Не можеш да победиш руската мечка в конвенционална война. Така че е по-добре да има грозен мир, отколкото такава красива война", каза Принс. :)))

УЧЕТЕ ИСТОРИЯ русо-роби : ДОСЕГА САМО РУСКАТА помиина дупка е фалирала и се е разпаднала: -Московия ВЕЧЕ беше, -Руската империя беше -Руската република беше - РСФСР беше -СССР беше. - Вече е време руснаците да помислят за ново име на територията, която ще им остане. . Комунистическият Совок (ссср) умря, ще умре и малка Педерашка . Може да се кажа с увереност, че ватненките ще изчезнат като неандерталците. . ...Що за нещастна Русия - на всеки 30 години или нова конституция , или нова държава Предлагам Русия да се преименува на Путеристан

Как чрез медиите се формира мнението на хората и една лъжа става истина

Червена Кучка лае от зори, а керванът си върви и от злобата голяма от устата капе пяна диагнозата е ясна кучката червена е просто бясна, а глутницата много гладна затова е толкоз гадна всеки умен туй го знай то не става само с лай!

ПОДАРЯВАМ НА ВСИЧКИ ЖАЛКИ, СМЕШНИ РУСОРОБИ НАЙ-НОВОТО ИЗДАНИЕ НА ВСУ: Пуснат е специален календар за копейки, русолизачи и прочее ревльовци с картинки на Руския военноморски флот. Изданието е луксозно и в ограничен тираж, така че побързайте! Картинките са: . януари - кораб "Ивановец" февруари - кораб "Цезар Куников" март - подводница "Курск" април - кораб "Саратов" май - кораб "Минск" юни - кораб "Оленогорский горняк" юли - подводница "Ростов на Дон" август - кораб "Новочеркаск" септември - кораб "Асколд" октомври - кораб "Лиман" ноември - кораб "Москва" декември - Снимка на щаба на Руския черноморски флот в Севастопол след бомбардировката + останалите парчета мръвки от командващия флота.

Майор от въоръжените сили на Украйна: Руският БДК "Цезар Куников" беше изненадан при нападението. Корабът е проследен няколко седмици, за да не бъде потопен празен. Освен това ние не ловувахме, както във филми за пирати, че нашите надводни дронове, безпилотни лодки, претърсват морето, търсят плячка и след това я атакуват. . Не, този кораб е проследен от, мисля, няколко седмици. Те вече знаеха как се движи, кога се движи. Сигурен съм, че са го чакали да го натоварят, за да не го потопят празни, но в същото време да потопят и оръжията. . Дори мога да предположа, че тези дронове не са атакували от брега. Мисля, че може да са били вече в морето, както се казва, стоят в бойно очкване за лесната фашистка плячка. Там те изчакаха, бяха изведени предварително край Крим . Следователно атаката беше неочаквана. Това са доста очевидни неща, тук няма мистерия. Затова бил изненадан и позорно потопен. . АПОСТРОФ : НАЦИСТИ , ВИЕ ДОРИ СИ НЯМАТЕ ПРЕДСТАВА , КОЛКО ДРОНА В ЧЕРНО МОРЕ ВИ ЧАКАТ В в спящ режиим в ЗАСАДА , ГОТОВИ ДА СЕ АКТИВИРАТ И ДА ВИ ИЗПРАТЯТ НА ГОСТИ НА КРАЙЦЕРА Масква !!! . Руснаците обичат да преувеличават. Корабът се взриви и целият екипаж оцеля... Не знам как става това при руснаците? Това е очевидна и пълна глупост.

ВСИЧКИ ВИЖДАТ И СА УБЕДЕНИ , ЧЕ ТЕХНОЛОГИЯТА НА ДРОНОВЕТЕ СЕ РАЗВИВА БЪРЗО. . В НАЧАЛОТО ДРОНОВЕТЕ ЛЕТЯГА НА 10-15 КМ. ЗА РАЗУЗНАВАНЕ . СЕГА ВЕЧЕ ДРОНОВЕ КАМИКАДЗЕТА ЛЕТЯТ НАД 1000 КМ. ДОКАЗАТЕЛСВО Е ПОРАЖЕНИЯТА В ОБЛАСТ САНКТ ПЕТЕРБУРГ. . ОКАЗВА СЕ ЧЕ РУСКИЯТ ФЛОТ ОТ ТВЪРДЕНИЯТА НА ЗОМБИ РУСОРОБИТЕ , ЧЕ ЧЕРНО МОРЕ Е ТЯХНО ЕЗЕРО, СЕГА СЕ Е ПРЕВЪРНАЛО В ТЕХЕН КАПАН. ТУРЦИЯ НЕ ПУСКА ПРЕЗ БОСФОРА ВОЕННИ КОРАСБИ И В ДВЕТЕ ПОСОКИ. . ОРКИТЕ СА ОБРЕЧЕНИ. ТЕ НЯМА КЪДЕ ДА ИЗБЯГАТ ИЗВЪН АКВАТОРИЯТА НА ЧЕРНО МОРЕ. А МОРСКИТЕ ДРОНОВЕ СТАВАТ ВСЕ ПО-ДАЛЕКОБОЙНИ И МОДЕРНИ. В СКОРО ВРЕМЕ ЗА ТЯХ 1000 ИЛИ 2000 КМ. НЯМА ДА СА ПРОБЛЕМ. НО МОРЕТО НЕ Е РАЗТЕГАТЕЛНО. И РУСКИТЕ ФАШИСТИ НЯМА КЪДЕ ДА СЕ СКРИЯТ. ОСТАТЪЦИТЕ от путенското СМЕШНО ФЛОТЧЕ ЩЕ БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ.

КИМ, НА ПОСЕЩЕНИЕ В ДАЛЕЧНИЯ ИЗТОК. ВЕДНАГА СЛЕД КАТО РАЗБРАЛ , ЧЕ УКРАЙНА Е УНИЩОЖИЛА в КРИМ ЗА ДВА ДНИ - КОРАБ, - МОДЕРНА ПОДВОДНИЦА - И ДВА АНАЛОГОВИ МРЕЖОВИ КОМПЛЕКСА С-400 ТРИУМФ - Ким Чен Ун набързо напусна Русия, отказвайки пътуване до Крим. Той разхвърлил всички подаръци и хукнал към влака.

Украинските въоръжени сили посрамиха „морската суперсила“ дори без флот: И се хвалеха тъпите ватенки : „Можем да победим Япония и САЩ!“... Помните ли как орките крещяха: Всичките ни граници са заключени, дълбоко ешелонирани... бла, бла, бла - и муха не минава... Крим е непотопяем самолетоносач…ха, ха, ха. Но безумно и варварски като хитлеристките чакали нападнахте Украйна. И ето Крим потъна. Е, минаха мухите и после триметрови мухи с пълнеж... и по въздух и по вода. Дупки в прехвалената руска ПВО Руското командване е принудено да скрие най-ценните кораби далеко на изток.

ПУТИНСКИИ ФЛОТ ГОРИТЬ МОСТОВ К КРЬЙМЕ ГОРЯТ АЕРОПОРТЬЙ ГОРЯТ СКЛАДЬЙ С ОРУЖИЕ ГОРЯТЬ ЗАВОДЬЙ ГОРЯТЬ САМОЛЕТЬЙ ПАДАЕТ КАЖДАЯ НЕДЕЛЯ КРАЙЦЕР Масква ПОЗОРНО ПОТОПЛЕН ОТ РЕЗИНОГОГО ФЛОТА УКРАИНА масква горить … гражданские самолетьй боится летат над Москвой… Гражданская война. В Воронежской области очаг сибирской язвы ОРКИ . ВСЕ ЕТО ВАШИ „УСПЕХИ“ И ФОШИСТ ХХУЙЛО

Ееееееех...А ПОМНИТЕ ЛИ Как започна всичко? Киев този 3 дена, демилитаризация, денацификация, геноцид над украинците и сега колоните на ЗСУ са в Мордор- русия, историята се повтаря, Чакаме руините на Кремъл и грузинец със знаме на Спаската кула

От толкова "преборване" на Русия: "Междувременно в подкаст, публикуван в Ютуб, основателят на американската ЧВК "Блекуотър" Ерик Принс призова да се сключи "грозен мир" с Русия, като й се дадат Донбас, Крим и "всичко останало". :)))

Украинските въоръжени сили изтласкаха фронтовата линия в Черно море със 185 км Руските кораби се страхуват да преминат отвъд нос Тарханкут. . „Линията на фронта в морето отдавна е изтласкана на най-малко 100 морски мили (185 км – Ред.) от контролираното от Украйна крайбрежие. В момента корабите и катерите на руския Черноморски флот всъщност не плават в посока на териториалното море на Украйна. От време на време те се появяват край бреговете на Крим, но не по-близо. Те не смеят да минат отвъд нос Тарханкут.

НЯМА ГО КРЕЙСЕРА МаСКВА – НЯМА ЧЕРНОМОРСКИ ФЛОТ НЯМА ГО КОМАНДВАЩИЯ ФЛОТА – НЯМА ЧЕРНОМОРСКИ ФЛОТ НЯМА ГО ЩАБА НА – НЯМА ЧЕРНОМОРСКИ ФЛОТ На русоробите остава на хленчат и рИват тук до зори…

да не забравяме че ако усрайната имаше кораби сите щяха да са унищожени досега, ама на руснаците не им се налага да използват дронове щото няма срещу какво, а Русия кораби ще произведе, има си всичко - материали, пати, работна ръка, тя не зависи от други. А усраинците и кораб не могат да си направят, че дори да си купят. Ама Дойче веле какво да ти напише, освен да облъчва някоя по-проста овца.

ако баба ти беше мъжка, нямаше да се роди такова уродче като тен

От толкова "преборване" на Русия: "Междувременно в подкаст, публикуван в Ютуб, основателят на американската ЧВК "Блекуотър" Ерик Принс призова да се сключи "грозен мир" с Русия, като й се дадат Донбас, Крим и "всичко останало". :)))

Тхе Икономист : Украйна побеждава Русия в морето . Изданието пише, че руският голям десантен кораб "Цезар Куников" е четвъртият кораб от проект 775, който Украйна е унищожила или повредила без ремонт през последните седем месеца. Преди това бяха ударени руските "Оленегорски Горняк", "Минск" и "Новочеркаск". . Най-важната последица от военноморската кампания на Украйна беше отварянето на коридор за търговско корабоплаване за транспортиране на износа на украинско зърно. Педерашка вече не може НИЩО да направи срешу износа на зърно. Напразно путя дуеше задните си бузи. Така общият износ на зърнени, маслодайни семена и растителни масла през януари надхвърля 6,4 млн. тона, което е малко повече от същия месец на 2019 и 2020 г.

още по заглавието се обзаложих че е на дойче зелето и разбира се познах. Тия верват ли си с дроновете, Путин защо да спира зърното като недоволството от усраинското зърно дет залива Европа му върши повече работа. А корабите като трябва да вършат нещо ще свършат, и да се затрие някой, на война като на война, друг ще дойде, така или иначе нато в черно море няма да има колкото и да се надупват натовските черноморски държави с България барабар.

Когато Одеса стане отново руска,ще можете да празнувате унищожението на руската флота.

АКО БЯХА УНИЩОЖЕНИ 1-2 КОРАБА , ЩЕ КАЖЕТЕ СЛУЧАЙНОСТ… АКО БЯХА УНИЩОЖЕНИ 4-5 КОРАБА , ЩЕ КАЖЕТЕ КЪСМЕТ…случва се… . НО , АКО СА УНИЩОЖЕНИ 25 броя – ТОВА ВЕЧЕ Е АКСИОМА – правило И ОЗНАЧАВА МИНИМУМ ДВЕ НЕЩА : . - ПРОФЕСИОНАЛНОСТ И ВИСОКО ТЕХНОЛОГИЧНО НИВО НА НОВАТА УКРАИНСКА АРМИЯ. - БЕЗХАБЕРИЕТО И НЕМОЩА В РУСКАТАС АРМИЯ , ОСТАНАЛО ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ссср.

Орките май забравиха за Одеса ВСУ уничтожили уже треть всех кораблей ЧФ РФ15.02.2024 Из 13 крупных десантных кораблей Черноморского флота в строю осталось пять. «Если брать исключительно такой класс кораблей, как большой десантный корабль, их в общей сложности было до начала полномасштабного вторжения 13 единиц в распоряжении так называемого Черноморского флота, при этом 6 они сюда специально завели под предлогом учений во время подготовки к полномасштабному вторжению на нашу страну. Из этих 13 единиц по состоянию на данный момент в строю остается 5: четыре уничтожены и четыре находятся в ремонте»

Най-добре се с.мее, който се смее последен.

ТОВА ДА НЕ Е НИВА С ДОМАТИ ЗА ДА СИ БЕРЕШ КОРАБИ. ПОТЪНАЛ -ЗНАЧИ КАПУТ ЗА ВИНАГИ СТРАННО И СМЕШНО НЕЩО СА МУРЗИЛКИТЕ… ЗА ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК Е ЯСНО ЧЕ УКРАЙНА ПУТЛЕРИСТКИТЕ КОРАБИ ГИ ЩТРАКАт КАТО ОРЕХИ , ПОДОБНО НА ВИДЕОИГРА. . А РЕАЛНО ТОВА СИ Е И ВИДЕОИГРА – СТОИ СИ УКРАИНСКИЯ ОПЕРАТОР НА ТОПЛО НЯКЪДЕ КРАЙ ОДЕСА , ( ИЛИ КЪДЕТО И ДА Е ДРУГАДЕ ) ПИЕ СИ КАААФЕТО… И СИ ЦЪКА С ДЖОЙСТИКА И ВОДИ ДРОНА КЪМ БЕЗЗАЩИТНАТА РУСКА КОНСЕРВЕНА КУТИЯ, С ПИЯНИ , ДРОГИРАНИ МАТРОСИ И ПЪЛЧИЩА ПЛЪХОВЕ НА БОРДА СИ. . НИЩО НЕ ПОМАГА срещу Украинските дронове , НА НА РУСКИТЕ КОРАБИ , ковчези – НИТО ПРЕХВАЛЕНИЯТ ИМ РЕБ – аналоговнет , ЗА КОЙТО ГОДИНИ НАРЕД ОРКИТЕ НАДУВАХА ЗАДНИТЕ СИ БУЗИ… Помните лки лъжите за Доналд Кук ? – - НИТО ХИБИНИТЕ ИМ ( за които също години лъгаха ) …

Сравнете успешните действия на корабите на НАТО в червено море и коритата на изостанала педерашка, които като видят Украинки дрон, веднага се :крият“ под водата. Натовските кораби, унищожават всичко на 100% , независимо дали са балистични ракети , въздушни или надводни дронове Днес : Итальянский корабль сбил беспилотник хуситов в Красном море Дрон поразили на расстоянии около 6 км. Корабль военно-морских сил Италии сбил беспилотник, который приближался к судну в Красном море. /// ЕТО В ТОВА Е ФИШКАТА . СМЕШНИ РУСО-РОБИ

А добре помните когато САМО ЕДИН есминец от типа Арли Бьорг влизаше през Босфора в Черно море ? Смешният руски флот изпадаше в паника и започваха да го следят още от Босфора. Защото орките си знаеха че техният флот не става за нищо. А в В США ввели в состав флота уже 71-вьй эсминец класса "Арли Бёрк" - один такой есминец может весь российского, неимеющего анало-говнетного, ихтамнетного, духовноскрепного флота потопить... Радиуса на поражение на неговите ракети е 2 500 км. Което е достатъчно да унищожи всичко в Европейската част на путляндия…

От толкова "преборване" на Русия: Междувременно в подкаст, публикуван в Ютуб, основателят на американската ЧВК "Блекуотър" Ерик Принс призова да се сключи "грозен мир" с Русия, като й се дадат Донбас, Крим и "всичко останало". :)))

,,Сън сънувах…,,

Битката за Черно море: Как Украйна надви Русия Москва вече не доминира в Черно море, където изгуби една трета от бойните си кора На 14 февруари пред бреговете на Крим, недалеч от Ялта, с дронове бе потопен руският военен кораб "Цезар Куников" - голям десантен кораб с дължина 112 метра, специално пригоден за операции по дебаркиране и превоз на товари до 500 тона, пуснат на вода през 1986 година. КВИЧЕТЕ ТЪПИ РУСОФИЛИ… НАЛИ С ТОЗИ КОРАБ ЩЯХТЕ ДА ДЕБАРКИРАТЕ И ЗАВЗЕМЕТЕ ОДЕСА ? ЗАБРАВЕТЕ ЗА ТОВА – ВАШИТЕ КОРИТА ИЗБЯГАХА ЧАК В АБХАЗИЯ И НЕ СМЕЯТ ДА СЕ ПОКАЖАТ ЗАД БРЕГА НА КРИМ. Когато Русия започна войната срещу Украйна през февруари 2022 година, тя заложи именно на този вид кораби, но планираният десант при Одеса се провали заради украинските морски мини, пише "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" (ФАЦ). Оттогава насам бяха потопени четири от десетте кораба, с които разполагаше руският Черноморски флот - те бяха поразени от дронове-камикадзе, балистични и крилати ракети. Нещо повече - досега Украйна разруши или повреди сериозно 17 големи военни кораба на руския Черноморски флот - това са близо една трето от всички кораби. А ОБЩО УНИЩОЖЕНИТЕ РУСКИ БОКЛУЦИ СА 25 бр. В ТОВА ЧИСЛО КАТЕРИ И НАЙ-СЪВРЕМЕННАТА ИМ ПОДВОДНИЦА. УНИШОЖЕН Е КОМАНДВАЩИЯТ ФЛОТА И ЦЕЛИЯТ ЩАБ В СЕВАСТОПШОЛ – ПОЗОР… Ето това е победата на путлер Да се осереш с крайцера Масква в морето, сега е Масква на сушата... ДА загубиш ФЛАГМАНА си НА ФЛОТА ВЪВ ВОЙНА С ДЪРЖАВА БЕЗ ФЛОТ това си е чист ТАЛАНТ. На брега на морето в Одеса започнаха да се появяват шапки, изхвърлени от вълните

Ето това е победата на путлер Да се осереш с крайцера Масква в морето, сега е Масква на сушата... ДА загубиш ФЛАГМАНА си НА ФЛОТА ВЪВ ВОЙНА С ДЪРЖАВА БЕЗ ФЛОТ това си е чист ТАЛАНТ. На брега на морето в Одеса започнаха да изплуват шапки, изхвърлени от вълните от безаналоговия мАсква и още 24 други корита. Думи, които изчезнаха от речите на Путлер месец след началото на спецоперацията: "денацификация", "демилитаризация", "всичко върви по план".

Битката за Черно море: Как Украйна надви Русия… То да бяха само корабите. Я вижте колко танка и самолета е загубила пИдерашка за по-малко от 2 години : ЛИНКОВЕТЕ : МИНУСРУС.КОМ.РУ РБК.УА.ОКР . рашисти – 417 090 трупа инвалиди , ранени - 1 259 550 В плен повече от 15 000 . Самолети –347 Вертолети– 325 . РЕЗУЛТАТЪТ ОТ ДЖЕВЕЛИНИТЕ : Танкове – 6 610 ББМ – 12 582 . артиллер. с-ми – 10 106 /// В момента руснаците губят всеки ден над 1000 мурзилки на фронта. Основна причина за това са неподготвените за война сбирщина от мобилизираните. "Вашият АйПи адрес е блокиран и не можете да пишете коментари." Вашите постове са изтрити, защото противоречат с червената русофилска доктрина на ДИРНИКА… ЕБА МОДЕРАТОРИ БЕЗПЛАТНО … И ЖЕНИТЕ ИМ . ДОКАТО ЧЕРВЕНИЯТ ПЕДЕРАС-МОДЕРАТОР ТЪРКА ТУКА . АЗ ЧУКАМ ЖЕНА МУ ВЪВ ВСИЧКИ ОТВОРИ… МАЗЕН, ДОЛЕН ПЕДАЛ , БЕЗМОЗЪЧНО МЕКОТЕЛО… ТИ НЕ РАЗБРА ЛИ ЧЕ НИКОГА НЕ МОЖЕШ ДА МЕ БЛОКИРАШ… НЕКАДЪРЕН ПЕДОФИЛ.

Сънища на глупаци.

Вярвай си. С вяра е по-лесно да спиш с празен стомах. Това Вова ви научи отдавна, от комунистическото си минало. Затова ви шиба , във всички дупки. Парцали с излишни хромозоми!!! ... и когато се събудиш, виждаш, че си покрит с мокри от урина страници на вестник Правда? Иди купи презервативи на баща си, за да не ражда повече недоразумения като теб.

усрайна надвила русия??? тва майтап ли е или пак нечии сънища

УКРАЙНА ТАКА ЗАГУБИХА ЧЕ . Е, П*ДАЛЧЕТА , нека дадем фактите, ХАХАХА... Поредица от унизителни провали и поражения: . 1. С февраля Украина е освободила от оккупантите 2089 населеннени пункта 2. ПОЧТИ 2 ГОДИНИ ВОЙНА – И ЦЕЛИЯТ СВЯТ ВИДЯ КОЛКО СТРУВА АРМИЯТА НА ПУТИН - 418 000 орки вече са унищожени . 3. Шойгу: Събрах 570 000 нови МОБИКИ за една година... и не успях да завладея нито един нов километър Украинска земя. . «Киев уже взяли ? -Киев още не. -И тогава какво? - само пералня, микровълнова печка, тиган, чифт МАРОДЕРСКИ чорапи" ………….. -Руските ГОЛОДРАНЦИ ГИ ПОБЕДИХА, нааебаха и те позорно избягаха от Киев... -Руските ГОЛОДРАНЦИ ГИ ПОБЕДИХА, нааебаха и те позорно избягаха от Чернигово... -Руските ГОЛОДРАНЦИ ГИ ПОБЕДИХА, нааебаха и те позорно избягаха от Суми... -Руските ГОЛОДРАНЦИ ГИ ПОБЕДИХА, нааебаха и те позорно избягаха от Харков... -Руските ГОЛОДРАНЦИ ГИ ПОБЕДИХА, нааебаха и те позорно избягаха от Николай... -Руските ГОЛОДРАНЦИ ГИ ПОБЕДИХА, нааебаха и те позорно избягаха от от Змейни -Руските ГОЛОДРАНЦИ ГИ ПОБЕДИХА, нааебаха и те позорно избягаха от от Херсон . А КЪДЕ ПЕДАЛИ Е КРЕЙЦЕРА мАсква и още 24 кораба И къде е КОМАНДВАЩИЯ ФЛОТА – Ще ви кажа – нахраниха рибите . СЛЕДВАЩИЯТ Е: Крим. . Защо руснаците мразят Украйна? За това защото не се огънаха . А избиха стотици хиляди орки. .

Ако Украйна успее да освободи от Русия завладяната и1/5 територия във времето преди да се разпадне то тогава може да е смятаме че е победила., при липсата на достатъчно личен състав за въоръжените и сили и недостига на доставено от колективния запад и САЩ оръжие.

Май че забравяте подводния флот на руснаците, които все още не е взел участие в "пукотевицата"! Не бързайте да обявявате победа!!!

Що за навик имат путиноидите - да плашат всички с голият си задник ? УЧЕТЕ ИСТОРИЯТА русороби . ХАХАХА……. Мечтането не е вредно, но понякога все пак трябва да синхронизирате мечтите си с реалността... . СССР също се канеше да воюва с Америка . Канеха се, канеха се, ... И накрая се разпаднаха – УМРЯХА ! . СССР прекара целия си кратък живот в опити да настигне Америка. Накрая пъпът му се развърза , СССР легна на една страна, тихо пръдна и... умря . ссср- 2 – рашка , ще завърши също толкова безславно, колкото и ссср- 1 . „След драката не се размахват юмруци“ - руска народна мъдрост. . АЗ ДОРИ СЕ РАДВАМ, ЧЕ орките АПОЧНАХА ТАЗИ ВОЙНА : . Ако Путин не беше започнал специалната си операция, целият свят все още щеше да вярва в силата на „втората“ армия на света ... "Непобедимата" армия на Руската федерация се сду ! Как Кремъл доказа нищожността на своите войски . Аз се съмнявам, че овцете са способни да мислят! Орките са НЕОБУЧАЕМИ. /// Ватенките - които кой знае какъв глупак ги е нарекъл „голямата мечка“ се оказа (по собствено тяхно признание) проскубана, беззъба , слаба, сляпа стара и болна мечка… само една рошава врана, която не спира да грачи и да се показва на света! Не можете да направите нищо за просяци, изолирани ватници. Целият свят те мрази.

Ало ДИР.БГ защо ми изтрихте коментара че Украйна ЕС и НАТО губят войната с Русия? Нещо не ви отърва ли или ще ви се карат от посолството? Това е ФАКТ!!!!!!!

Междувременно в подкаст, публикуван в Ютуб, основателят на американската ЧВК "Блекуотър" Ерик Принс призова да се сключи "грозен мир" с Русия, като й се дадат Донбас, Крим и "всичко останало". :)))