Бити и насилвани - разкази на освободени от килиите в Беларус (видео)

Реакции от цял свят, призив за нови избори и възможни санкции - след насилието върху протестиращите след избирането на Лукашенко за шести мандат

Обратно в новината

Коментари - Бити и насилвани - разкази на освободени от килиите в Беларус (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това с арестуваните е добра новина. Ще е хубаво ако могат да си разчистят сметките и с диригентите в чужбина.

Няма как да удряш полицай и да чакаш той да си обърне и другата буза.

Прегазват полицаите, разбира се, че ще ядат бой. От най-активните протестъри има бол отрепки с по няколко влезли в силв присъди: за обир, изнудване, тероризм, грабеж и т.п. що не показват огромните татуси с фашистки символи на тези, които са пребивани. Те какво са очаквали? Да хвърлят коктейл Молотов по полицаите и да им се усмихват в отговор? На протеста в центъра на Соыия няма побоища, защото всичко е мутренски театър, нагласена работа от кукловодите Маджо и Пашата. На протестите в САЩ и Париж има бити и убити, но никой при това не вспоменава за демокрацията.

Ще ти кажа ДУРАК за да ме разбереш на родния си език. Не мърси българските свободни форуми с путинизмите си. Изчезвай в руските социални мрежи да спамиш и да те видя там колко си смел. Мишка такава.

Млъквай сволоч

А над 6000 арестувани. А признанието на вътрешния министър за случайно пострадали и арестувани. Как може да се оправдае побоя над преминаващи хора и чупенето стъкла на автомобили.

четете тролчета гнусни - https://drive.google.com/file/d/176QsEAkSCn2tYkdSgGFQ_7i6gXl5uV9x/view

Жыве Беларусь!

Повервахме за пореден път на дирижирането на цветни революции, вече сме го гледали тоя епизод, ич не е интересно

цветното е отзад.

Въпросът е: Какво е становището на български президент и премиер? НС ще приеме ли декларация против Диктатора Лукашенко или....ще се сниши....отново....както дебелаците не посмяха да гласуват Декларация за ПРИЗНАВАНЕ НА АРМЕНСКИЯ ГЕНОЦИД?!

Всичко е чисто, подредено, има ред и Лукашенко НЯМА никакви имоти и милиарди в чужбина. Беларус е пълна противоположност на България, там всичко е подредено, няма заос и безредие. В Беларус произвеждат прекрасна техника, съвремени камиони автобуси и трактори на световно ниво, в "демократична" България производствата отдавна са унищожени.

Ти си московски фейкновинар. Когато в България положението беше "същото", брутния ни вътрешен продукт беше 30 млд. лева. Сега е 140 млд. лева. Числата са приблизителни.

И как това оправдава садизма на полицията по улиците.

Ес АМЕРИКА НАТО трябва да се намеси светкавично и да потърси сметка света на тоэи прецзидент наричайки протестиращите овце които каэват че са бити насилвани как може да мълчим

Оправят бакиите си в САЩ и Франция, в Израил така бият протестърите, че бедна ви е фантазия

Ето нагледен пример за всички, които твърдят, че преди 1989 е било много по-добре. Същия манталитет и стил на управление е все още наличен в Беларус. Най-тъпото е, че според мен Лукашенко би спечелил и едни напълно честни избори, но естествено не с 80%. Защо беше нужно да се правят такива груби нарушения и погазвания на правата на хората. Всичко опира до егото на едни самозабравили се диктатори. Откакто свят светува едноличните управления неизменно се изродяват в диктатури в един момент.

В Беларус превратите на соросоидната измет няма да минат.

Какво ще мине или няма да мине в Беларус си е работа на беларусците. Ти кой си бе ръб един да определяш.

Той има пълно право свободно да изказва личното си мнение, ясно ли ти е това?!

Трябва и тук да бият и ебат долната сган по палатковите лагери

Ела ти да дадеш пример.

Аз бих дашъл, ако не те пазят полицаите !

а нашият студент от хага само кавали е въртял!

чакаме снайперистите. Горките братя белоруси, нямат представа с какво се занимават.

Тази Тихановска или както там се казва е абсолютно мекотело мрънкало и подставено лице. Става от нея президент, колкото става и стана от нашата Лияна Панделиева или от Кошлуков. Избяга в Литва, а тия нека ги бият

Дали става или не става не е на магарето работа. Беларуския народ има право да си избере когото си иска за президент.

Ами избраха си ! Какво квичиш ? Аман от евроатлантически разбирачи бъркащи се във вътрешните работи на държавите от цял свят !

Така ли? Защо тогава полицията бие празнуващия победата народ по улиците?

Не бие празнуващите, а разпръсва недоволните, че са загубили ! Някой ги е излъгал, че като загубиш може да излезеш и да чупиш, палиш е вилнееш. Същите говна си имаме и тук. Подстрекавани от професионални износители на цветни революции и разпространители на "западните ценности" !

Според теб това са празнуващи. И какво празнуват ? 10 % срещу 80 % ? Да не би пък някой демократ отвън да им е подшушнал, че печелят и да излизат да празнуват ?

Не си пораснал за да коментираш Тихановска! Тя и другите 2 кандидатки ВЛЯЗОХА в ПОЛИТИКАТА, защото Лукашенко арестува мъжете им като потенциални избрани президенти. Но Тихановска доказа, че е беларуска жена, съпруга и майка искаща бъдеще за децата си в Беларус. Явно не си наясно, но в момента най-добрите програмисти са беларуски младежи. В Света. Но те не са в Минск или Москва а в Google City of California.

Типична Цветна революция. Използват едни и същи лъжи. Целта им е да изсмучат младата кръв на Беларус и да стигнат до границата на Русия.

Откога ЗАКОННИТЕ избори се наричат "цветна революция" ве, трол? 6700 беларуски граждани за 3 дни са пребити до смърт и арестувани. Беларус е 10 милиона.....

Законните избори показаха 80% за Лукашенко

Забравил си да сложеш законни в кавички и освен това да добавиш честни. И що не ги видяхме тия 80% да празнуват по улиците на градовете?

Защо да праднуват, да не е нова година ? По улиците вилнеят малобройните отрепки платени за да съсипят Беларус със цветна революция ! Големите демократи за кой ли път съсипват неудобна им държава !

А нас какво ни касае кой ще стигне до границите на Русия?

Нищо друго не съм очаквал от сценария за "цветна" революция. Сега ще се раздува полицейското насилие (не че то не е факт, даже беше прекалено, но беше направено за да се избегне украинския "майдан" и проливането на много кръв). Това е вече гледан филм наречен Украински Майдан - с трогателното протягане на цветенца към полицията от облечени в бяло девойчета, с тържественото полагане на цветя от посланиците на ЕС там където загина един протестиращ (в началото даже протестиращите казаха, че е загинал при опит за хвърляне на бомбичка, но после, като видяха, че тази история не устройва спонсорите им се отметнаха), с милите предложения на Полша да посредничи и да се проведат нови избори...Отново казвам - всичко това вече сме го гледали в Украина. Янукович започна твърдо, после се уплаши да заповяда окончателни силови действия, после показа, че е пълен глупак като повярва на "гаранциите" на посланиците на ЕС, а накрая избяга. Всъщност му провървя, че го измъкнаха. Лукашенко се прави на голям мъж, може и да се задържи, но могат и да му светят маслото, тия дни ще са решаващи. А у нас...При първите белези на методите на "цветната революция" Бойко Борисов толкова се уплаши, че даже не посмя да упражни легитимно насилие над 50-100 радикалчета, затворили кръстовищата на София, като резултат сега ще правим нова конституция посред кризата с ковид-19. Ще влезем в политическа, конституционна, финансово-икномическа криза (защото кой ли ще отпуска пари на една държава, която и конституция си няма)...За Белорусия не ме е много еня, но това, което сами си направихме тука направо ме шашна! Затова се и отплеснах от темата за Белорусия...

Освен кръвта на убитите и пребитите беларуси от Дектатора?! Смазан бе НАРОДНИЯ ВОТ избрал ЗАКОННО ЗА ПРЕЗИДЕНТ ТИХАНОВСКА. Белорусите са партизанствали и срещу Хитлер и срещу Сталин. Народ с чест и достойнство. Днес не се поколебаха да си защитават чрез собствената КРЪВ вотът си за Беларуския Символ - Тихановска. Съпруга на арестувания кандидат-президент Тихановски, Майка и Беларуска Жена. На тези избори ЖЕНИТЕ на Беларус свалиха диктатора Лукашенко. Завиждам благородно на беларусите, че имат достойни водачи и личности. Родени от моментните събития на насилие над беларусите от диктатора.

Айде се успокой, де. Оти се абиш толкова?

Цветна е на майка ти превръзката

Егати кретена си !

Защо занимаваш всички с психичните си проблеми? За това си има доктори.

Не мога да повярвам, че има хора, които подкрепят упражняването на насилие над протестиращите. По вашата логика, всеки гражданин може да бъде бит и насилван в ареста по усмотрение на някакви ченгета. Това според вас нормално ли е? Нали по същия принцип, вие или ваши близки можете да бъдете задържани за нещо си, и да ви бъде упражнено същото свеволие от някой ченге, решило че е над закона и морала. Ако своеволията на властимащите не се парират в зародиш, утре те ще ги прилагат и върху вас, драги защитници на диктатури. Тогава няма да има кой да скочи във ваша защита, защото защитниците на демократичните ценности ще са отдавна смачкани, с ваша подкрепа.

Нещата, приятелю. не са черни и бели. Твърде вероятно е "насилените" много добре да знаят защо са били третирани така. Във Франция при протестите на жълтите жилетки загинаха 11 човека, ако не се лъжа, в Каталуния пребиха сума ти и народ, защото искаха да гласуват за независимост, в САЩ покрай тоя Флойд що убити и ранени имаше. Трябва ли да роним сълзи и за тях? Нима те са по-демократично бити от тези тук. Не ... но ще ви кажа нещо друго - те бяха дадени като сухи числа, колко убити, колко ранени и нищо повече. А тук имаме снимки и сърцераздирателни истории. Нещо да ви говори това? Истината е следната - във всяка една нормална държава, посегнеш ли на властта с вандалски средства, органите и не прощават. Различия има само в отразяването на новините. Ето това е неприятното!

Разбира се за ватниците няма значение че някакви ненормалници с униформи пребиват на улиците всеки до когото се докопат и чупят стъклата на преминаващите автомобили щом е за правата кауза. И да случилото се в Каталония и Франция изобщо не може да се сравнява с това в Беларус. И да не ти се лъжеш за броя на убитеите във Франция опитващ се да ни лъжеш нас.

Хайде стига с тази изкривена западна пропаганда. Едно време при социализма, всичко което беше казвано за запада беше вярно, за разлика от това което казва запада за социализма и комунизма, където има само 10-15 % истина.

Ти откъде знаеш, какво е казвал запада за социализма и комунизма, да не си гледал американски или западноевропейски новини. Съмнява ме, едва ли знаеш чужди езици, да не говорим, че е било подсъдимо. Казано по друг начин, говориш глупости!

Това на заглавната снимка като гледам става не само за бой

А дали са ги плющяли?

Бой , глад и стригане. Стара като света рецепта. За това и работи

ех че кеееф! де да беше и наш баце корав като лукашенко да посгрее хубаво протестантите

в България НЯМА алтернатива на Кауна и Льотчика. И двамата са деца на Столетницата. В това е трагедията на България. Докато в елитния беларуски държавен завод БЕЛАЗ работниците излязоха на стачка. От там, от ГЛУБОКОГО НАРОДА, тръгна ПРЕБРОЯВАНЕТО чрез вдигане на ръце: - Кой гласува за Лукашенко? Единици вдигат ръце. - Кой гласува за Тихановска? Почти всички вдигат ръце и се чуват възгласи на щастие от над 80%. Този модел вече е навсякъде в Беларус и никой не го е страх. Тихановска е ИЗБРАНИЯ ПРЕЗИДЕНТ ОТ НАРОДА на Беларус. Лукашенко е пътник, защото военни и милиционери си късат пагоните и с открити лица заявяват: Аз се клех НА ВЯРНОСТ НА БЕЛАРУСКИЯТ НАРОД, не на Лукашенко. Цели поделения военни и милиционери свалят щитовете на протестите, че са с НАРОДА. Получават ръкостискане и БЛАГОДАРНОСТ от белолусите по улиците. Селата от глухата провинция гласуваха също за Тихановска. ГЛУБОКИЙ НАРОД гласува над 80% за Тихановска- Жената символ на Победилият Беларуски НАРОД над Диктатора. Лукашенко или ще бяга в Казахстан или Русия ....или го чака Чаушеско. Защото си показа лицето - ДА СМАЖЕ ПРОТЕСТИТЕ С КРЪВ. Лукашенко извиква Тихановска в Избирателната комисия и я кара да заснеме унизително видеообръщение към беларусите а после Лукашенко я ЕКСТРАДИРА в Литва. Затова НАРОДА ВЪСТАНА - на всички е ясно защо Тихановска така говори и защо е в Литва. Беларуския НАРОД расте с минути и часове като ЕВРОПЕЙСКА СЪЩНОСТ. Бог да е с белорусите! Те заслужават Свободата си!

НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ НАБИТО!

Достойнство не, но друго може да ти набият...

Но РОБСТВОТО никога не може да бъде изстръгнато от роба. Ти цял живот ще си тролещ роб.

Пак двоен стандарт . При тях може в Беларус - не. Педали долни.

Тая клоунска страна е като от филма на Саша Барон Коен - The Dictator (2012). Само малко са посмалили процента, но не с много.

НО НЕКА ДА НЕ ЗАБРАВЯТ, ЧЕ УТРЕ МОЖЕ ДА Е ОБРАТНОТО!

Не ви ли омръзна да се карете за глупости бе да муевамамата?! Като се раздават палки и шамари по Каталония и Франция, стожерите на "демокрацията" мълчат като бити гАзове! Щом обаче това стане в някоя друга страна която не им играе по свирката, и изведнъж започват Амнести Интернатанал, снимки, СиЕнЕн и всякакво лицемерно поведение. На всякъде е едно и също...от протестите за убитият негър в САЩ, през протестите в Каталония и Франция, до Майдана в Уркайна и арабският свят. Само глупаците като вас си мислят че има разлики!

Този бивш председател на колхоз- Лукашенко, трябва да бъде вкаран в затвора! Гледах го по телевизията - нагъл, безскрупулен, в очи и вид на хиена! Противен - от където и да го погледнеш. Всички тези действия показват едно - страх и избиване на комплекси.

Що не си гладаш манджата а се занимаваш с глупости? Довечера ще спукам от бой ако се прибера и нема нищо за ядене.

ну сука блядь, какой нахуй ты Тодар? Ты Павел Морозов, петух красный.

А пък,-ти си противна на мен! Лукашенко.

А иначе нашите се оплакват от насилие. Нашите протестиращи само на ръце където не ги носи полицията..

Тъпаци! От такива като тях диктаторите си разиграват кончето както си искат. Докато се натуткат да вземат решения и тариката ще си замаже кръпките! после само ще установят,че проблема си е на Беларус и сами да се оправят. Даже Швейцарците може и да му дадат префиренциални лихви за сметките му в техните банки. Европа е станала роб на парите и всичко свързано с чест и достойнство остават на заден план. Така става когато мерките са само за замазване очите на хората и са половинчати. Ако тия КАТИЛИ ги обръснат с инвестициите и да им блокират сметките и търговските операции само за месец ще се озъбят. Но това е опасно,защото рефлектира и върху техните печалби. НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ КОГАТО ОЧАКВАТЕ ПОМОЩ !

Заглавие: Протестърите били бити и насилвани. В статията - няколко твърдят, че били съблечени и заплашени с изнасилване. Отделно: "Няколко десетки протестиращи за поредна нощ се събраха на няколко места в беларуската столица Минск, за да протестират срещу изхода от президентските избори в неделя, предаде Франс прес. " Щом толкова са се събрали, значи е ясно колко са поддръжниците на протестърите - колкото при нас в момента. Пет палатки и трима човека на кръст. Ако Лукашенко ги беше оставил да се накрякат, щяха да си идат по къщите. В статията показват хематоми на насинени хора - ами има си и такива, които протестират мирно, и такива, които не са толкова мирни. Какво си мислят тия - че като хвърлят коктейли молотов по полицията после в районното ще ги черпят с бонбони и кафе ли? Ясно е, че ще има респектиране докато разберат, че така не става. Странното е, че са ги разкрасили - явно техните ченгета или не знаят как да бият, че да не личи, или просто не им е пукало особено. Има избори, има безапелационен победител и около 10 000 протестъри, 1000 от които решили да вилнеят и да се бият с полицията. Е, най-изявилите се са си получили заслуженото!

полицайте си признаха 'нас ни учеха да мразим протестиращите и да ги мачкаме" така че въобще не им дреме какво правят

На теб малкото име ли ти е "инженерче" или просто така си се кръстил – защото като ти чета глупостите и тъпотиите съм сигурен, че дори незнаеш къде е университета ?!

Инженерче

Нито съм се кръстил така, нито малкото ми име е такова. Навсякъде, където тълпата решава да се бие с полицаите има и строшени глави. Полицаите си били признали, че ги учели да мразят протестиращите. Ами че и те в началото на протестите и при нас строшиха няколко глави, че и ги снимаха. Между другото, какво стана със студента в Хага? Някой да чу нещо в последствие? При протести с насилие има такива случаи. Факт! В САЩ се изпотрепаха сумати и народ покрай тоя Флойд. А отделно има много проучвания, които показват, че протести с насилие имат значително по-малък шанс за успех спрямо такива, които се провеждат мирно. Ако искате си се поддавайте на пропаганда, това е ваше право, но не си мислете, че всички сме така, както и че в България има само един университет, и че въобще университетите са само в България ;).

На него малкото име му е мурзилка и е тука в коментарите служебно.

Малко им е!Да ги бяха побили малко повече,да им избият от главите докрай соросоидните полюции и от днес всичко щеше да си е наред.

Дъртия комуняга няма да даде властта. Ами да дирят начин да му я вземат! Дъртит комуняги раждат бандити, за да се пазят от народа!

Бити и е*ани. За второто що се оплакват?

Ела аз да те опъна и ще разбереш

ми щото са сменили кой какво да получи... жените са ги били,,,

Какво може от диктатор да се очаква, освен конкурентите си, да ги погазва.

Абе кратко казано - изборите като такива вече не са нужни!!! Като излязат 50 души на някое кръстовище и ревнат колкото им глас държи " Оставка" и съответното правителство веднага да подготвя служебно такова за да угоди на недоволните.

гледай проучванията - НАД 50% ОТ ХОРАТ ИСКАТ ОСТАВКАТА НА БОРИСОВ И ГЕШЕФ

Гледам около мен. Никой не иска избори сега. Като му дойде времето, което е скоро

излез от фейсбук бе чекиджия жалък ,излезнали 30 платени цигани да блокират на работещите пътя , трябваше да ги пребият вс-те ако не ги пазеше полицията дето толко плюете тея дето нямате мнение и глава ,а повтаряте като папагали каквото ви внушат господарите ! Вземи си намери работа ,че няма да мине номера на боклуци като Слави ,Цветанов и оная МУТРЕНСКА КУРВА МАНОЛОВА ! НА ГАЛЕВИ КУРВЕНЦЕТО МРЪСНО ГРОЗНО ГАДНО

това е само в руските губернии, в други държави си имат полиция

Добър или лош Лукашенко и неговата власт построиха и организираха страна за чудо и приказ. Железен ред и пълно отсъствие на престъпност-милицията и съда действат без да се притесняват от "правата" на престъпниците и яростно защитават реалните права на обикновения човек. Всичко блести-няма да намерите боклуци и мръсотии никъде-нови пътища в отлично състояние, улици, инфраструктура перфектни. Безплатно образование и медицина на високо качество. Безработица под 1%!!! Заплати около 500$ но при ниски цени, бензина е левче, битовите разходи са стотинки. Уреден, спокоен живот на нормални хора в страна с добре работещи институции. Е, забранени са НПО-тата, плащани от Запад, забранени са едни паради които и тук никак не харесваме, нямат гета, никога не биха пуснали да живее при тях "бежанец". Ок, пада Лукашенко и какво следва? Втора Украина-първо ще съсипят цялото селско стопанство и икономика, ще се пръкне олигархия, (каквато сега там няма) която ще изкраде всички и ще зароби всички. Ще плъзнат НПО-та, които ще плащат навсякъде за налагане на каквото ви скимне. Либерализма ще докара престъпност, защото ще се наложи да са толерантни към особените, милицията ще стане като нашата. Харесва ли ви у нас? Ама честно си отговорете. Добре ли живеят в Украина? Не знаете нищо за тях? Четете, гледайте и си съставете мнение. Нещата са подобни в Русия, Турция, Китай. Все "авторитарни" и много успешни страни. Защото са суверенни. А пък ако искате вярвайте че Западът иска доброто на малка, бяла християнска страна. Че иска от сърце да сме щастливи. И си носете маските разбира се, защото такъв опасен вирус върлува.

В Северна Корея е даже по-добре от Беларус! Коригирай си мечтите!

за това ли се извинява за насилие над случайни минувачи?Ти малоумен ли си бе селско пиенде слабоумно?

Ами какво чакаш? Емигрирай там!

Той си е оттам, от Русия. Не виждаш ли как плаче за Украйна. Все Украйна и майдана им е в устата на това робско племе.

Кокво искат беларусците си е тяхна работа, а не на магарето.

Много има да плаща Лукашенко. В това число и за последното си провинение - не е въвел карантина и разруши мита за поголовният мор в отсътствието на такава.

Да питам троловете тук: когато нашата полиция би студенти под колоните на МС и издевателстваше сексуално над едно момиче - вие какво писахте тук? ВЪЗМУЩАВАХТЕ ЛИ СЕ ОТ ДИКТАТОРА БОРИСОВ?! Или напротив? Защитавахте го и плюехте лумпените?

тея "студенти" дето не учат ,а посягат на полицай ли бе копеленце тъпо,платиха ли ти на тебе 50лв да седиш на протест или си от от малките курви дето само тука се правят на големи дейци?Лайнарче ходи да лижеш на Радев задника пумяр

Ето това са политически обосновани доводи!

Истината е по средата. За толкова време на лъжи вече не вярвам на никой без съответните доказателства! Толкоз !!!

Ето ти доказателства - жената на видео казва че предишният ден е бита с палки. Иначе изглежда добре, ама знаеш ли?

NEXTA е базирана в Полша. Да не говорим каква антируска позиция има тази страна и как се стреми да навреди на съюза на Беларус с Путин.

Да не забряваме, че преди 1939 Полша притежавала част от земите в Зап. Белорусия. .

ИСТИНАТА

да, превзети след ПСВ от Русия. Притежавала ги е цели 19 години!

Има защо да има антируска позиция. Комунистическият СССР я разпарчоса с приятелска, фашистка Германия и изби елитните им офицери. Това е най-съвременното. Да не се връщаме по-назад в историята.

Полша това, Русия онова. Теб (ако си българин естествено) какво ти е еня за Русия например? Да не си получаваш заплатата от там?

Айде стига с тия либерални пропаганди, видехме 30 години вече колко е добре при демокрацията, правата на човека ала бала либерални митове и легенди.

права за престъпниците за нормалните работа и данъци

Ами заминавай в Беларус или в Северна Корея! Там може и на рождения ден на съответния Велик едикой си да манифестираш с ъсзнамена и портретът Му. Ще ти се да мързелуваш, да крадеш какво ли не + работно време, да ти "пускат" банани за Нова година и да си риткаш в панелката, която си дочакал след 10 години. Аз пък не ща!

утре ще влезат в казармата и ще имат оръжие!

Сигурно СОРОС и БИЛ ГЕЙТС, и 5Джи ги подкукоросват

Тия в Беларус са луди! "Защи им е да сменят Лукашенко, знаете ли колко неща им построи?" "Сега кой ще дойде на негово място?" Лелеле

Ми такава е методологията. Хората са на коментарите служебно. Накои и деца хранят. Трябва да формират обществено мнение.

Да би мирно седяло, не би чудо видяло! Абе, тез нЕмат ли Терминал 2! Европата да направи извънредни квоти и да си ги прибере! Барем бели хора са! Еми не щат с останалите 80%! Бегайте, бре! И тука избегА половината народ! Нема страшно! Голема работа - уравлявал над 20 години! Еми тука Бокича още малко и щеше да стигне Лукашенко! Глас народен, глас Божи! То с цветни революции не (винаги) става!

NEXTA??? Има ли кой още да вярва на ШЛЯХТИТЕ? Или на Прибалтийските пуделчетата? Знаем мечтата на ШЛЯХТИТЕ за ТРИМОРИЕТО. Преди време тия техни мечти доведоха до изчезването на Полша. Знае ли човек какво ги чака пак?

И тук много роби на Бойко мечтаят за бой на протесриращите. Свободният човек е протестиращ.

Защо никой не рива като биха жълтите жилетки?

Жыве Беларусь!