Българите пият бира наравно с белгийците

България се нарежда на 14-о място по потребление на бира в Европа с консумирани 5, 230 млн. хектолитра пиво.

Обратно в новината

Коментари - Българите пият бира наравно с белгийците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Първенци в консумацията на пиво на глава от населението отново са Чехия с традиционните 144 литра, Германия - 107 л" за Чехия това прави по 0.395л/дневно (малка биричка) за Германия по 0.293/дневно (няма и едно кенче биричка) P.S. Бахти еврогейците, по една бира ли не смеят да изпият :-)

Германците също обичат много да пият бира, не само белгийците и българите.

А белгийците колко ракия и вино изпиват покрай бирата, а? Моля ви, не ни отнемайте рекорда по комплексно/съчетано пиене (с мезе/без мезе)!

Биричка пресна и пча тесна :))

Да не бъркам нещо: 5 230 000 000 x 100 = 523 млрд. л, което прави по 70 тона бира на калпак годишно, броейки жените и децата. 523 млрд. л (523 млн. куб.м) правят куб със страна близо километър! *аси пияндурниците сме!!!

Незнам дали пием колкото тях, но техните бири са с класи над българските по отношение на вкус, качество и традиция! Просто няма място за сравнение!

Ама Германия е 80 млн., а България 7.

Абе да ви пикая на бирата , няма по хамалско питие ат нея .

Безспорен лидер в класацията е Германия с консумирани 86 512 млн. хектолитра бира, следвана от Великобритания с 43 752 млн. хектолитра и Полша с 37 644 млн. хектолитра. Общо в страните от ЕС през миналата година са изпити 384,4 милиона хектолитра пиво. Ми то само Германците са изпили 86 512 млн. хектолитра бира, а те се хвалят че цяла Европа била изпила 384,4 милиона хектолитра пиво

Тая статистика не е верна! Аз лично излочвам средно по 730 л. годишно, без да броим ричията зимно време!

Белгииците пият белгийски трипъл ейл, ние пием нещо в пластмасова бутилка с надпис "бира" Такава помия ако в Белгия наречеш бира, не ти мърда изгаряне на клада.

Количество може би, но разликата е в качеството, а и туристите отиват там и за да пият една манастирска бира - малка 5 евро.

Руската Водка е най хубавата за пиене със доматен сок,или портокалов сок!!!

А защо не с шам фастък ?

Българите пият бира наравно с белгийците?! Горанов! Я веднага белгийски "данък бира" ! Като имат пари да пият, имат пари и да плащат данъка!

К,ва бира бе? У назе само циганьете пият бира, а истинските мъже жулат ракия и вино!

Консумацията на алкохол сериозно вреди на вашето здраве! Питайте Москов, иска данък! Питайте ББ, иска данък! Само при запалване поршето гори по 12 литра!! Да не говорим за сланината с ракията какви инсулти и инфаркти носят! Данъъък! Що не си евете майката! Са бирата била полиезна! Който няма ракия и сланина да се облизва като котарак пред Банкянски порти!

не знам кво пием, ама знам, че яко са ви платили - те сега са извън сезон завалиите! Свиркаджии! Българинът пие ракия и вино, за тва кратуня гледа да ореже домашното производство, да мже такива като ало, Мишо да печелят!

бира ще ми пият като белгийците, а! вкарай им на тъпанарите и на бирата двоен данък!

Направо кажи речи, на една маса я пият ...

Ха наздраве!

КОЙ БЕЛГИЙЦИ ? ХАСАН ,АХМЕД И АЛИ ? НА ТЯХ КОРА НА ИМ ЗАБРАНЯВА ! СЛЕД 5 ГОДИНИ ЩЕ ЗАБРАНЯТ БИРАТА В БЕЛГИЯ !

Българската бира е една от най гадните във Света,но иначе ако трябва да оценяваме между тях коя е,аз казвам Загорката от 2л,преди пиех много бира,но от както я развалиха много рядко.

си развален по темата "Щом е българско значи е лошо"

Ще трябва да си вземем бележка и да се напънем. Доста ни остава до първото място!!!

Браво наШте Пътят към Европа е маркиран с бира тук там и вурсчета

ТУК ТАМ ЛИ?

Е сега - какво? След сланинката и ракийката да спираме и бирата ли? Щото ние -"бабаитите" сме я консумирали "много"... Цяло 14-то място в ЕС!

Чака се Боко Сланиниев да каже, ще плаща ли лечението на бираджиите. МНОГО Е ВАЖНу

НАЗДРАВЕ !!!

"България и Белгия си поделят 14-о място със 72 литра бира на глава от населението." - това е така, защото в Белгия консумацията е намаляла пораи ислямизация на населението.