Медали за България по информатика, физика и биология

Наши ученици спечелиха медали и грамоти на Международните олимпиади по информатика, физика и биология. България е 7-а в света по информатика.

Обратно в новината

Коментари - Медали за България по информатика, физика и биология | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега президента ще ги събере да си поизлъска имиджа, ще им чете пак едни прочувствени рече колко много ще се направи в бъдеще за образованието и тези надарени деца, ще се снима с тях и нищо няма да им даде ... както последните няколко пъти. Държава която дава по десетки хиляди награди за спортисти, а не може да даде по 800 лева за един лаптоп да речем на децата медалисти, тъжно

Като човек, който е въвлечен в цялото това нещо имам толкова много неща да кажа, че се чудя откъде да започна. Първо, познавам целия отбор по физика, специално Катя. Много симпатично девойче, адски интелигентна. Много исках да вземе златен медал, ама нейсе и това е много добре! Все пак колко други хора са ходили на четири международни олимпиади по физика и са получили медал и на четирите? Само чакам да я видя след около месец да я нагушкам от радост :). Друго, ами какво дава държавата за тези деца? Казвате преди две години дадоха им по един айфон (освен това кодиран към един точно определен мобилен оператор, че да им излезе по-евтино!) и по 10 000лв на училищата. Ама моля ви се, това са трошички! Просто това са жалки работи по сравнение с това, кеото се дава на спортистите да кажем. Нямам нищо против и те да бъдат щедро възнаграждавани за постиженията си, защото и те полагат огромен труд. Но защо на Жекова се дадоха 100 000 лв за това, че не успя да вземе бронзовия си медал (за което ок, не беше тя виновна, признавам!), на Катето за миналогодишния спечелен златен медал, на практика нищо? Ами на другите, които имаха също много сериозни медали? А на учителите им? Самият аз съм подготвил толкова много олимпийци с медали (и то не само по една олимпиада), че ако трябваше да ми се плаща толкова, колкото на един спортен треньор в момента нямаше да се чудя как да си ремонтирам къщичката. Е, разбира се, идеята ми когато започнах изобщо не беше да ставам богат. Исках да правя преди всичко нещо, което ми прави удоволствие. Но все си мисля, че няма нищо по-естествено от това, когато праиш нещо значимо и да получаваш адекватно възнаграждение...

rado_7_6@

Честито и успешна реализация в западна европа/щатите/австралия/япония.

на момичетата имомчетата! Въпреки всичко, на което е подложена България, тук-таме все още се работи и учи като за световно. Да вървят по света момчетата и момичетата, нека учат и да видят кое как се прави в по-развитите страни. Все някога и все някои ще се върнат.

Браво на децата, но дали тъпите управленци на държавата го разбират....едва ли , особено тези с пожарникарстото образование...

преди 2 години раздаде по един iPad (последен модел, барабар с калъфките) на всички такива медалисти, по един iPhone (последен модел) на ръководителите им и по 10 000 лв на училищата, в които учат Да видим тези?

ще им раздадат по 1000 акции от КТБ и ще има рекат:"А оправете я, като сте толкова умни!"

Стига с това тесногръдие - та един ipad или 10000 лв, че дори и евро да са - това ли трябв да наричаме достатъчно, с това ли трябва да се задоволим?! Ама такава ни е психиката, толкова ни е акъла- който ти хвърли някоя коричка хляб -тоя е най-грижовния и най-добрия - първично мислене както при някои животни(казвам някой, защото има и други животинки, които няма да се хваната на това). Та така сме от край време - увеличение на пенсии с 5 лв- викаме ура; покрай избори си свърша някоя и друга работа (която иначе има влиза в задълженията и не би трябвало да се счита за нещо необикновено, изключително) но болшинството скачаме и викаме "видиш ли какво правят за нас"....само дето никой не види през останалото време какво не правят за нас или по-скоро какво правят с нас

Ама моля ви се, стига с този дребнав материализъм! А и това беше направено много тенденциозно точно годината преди изборите... Защо през никоя друга от четирите години на управление не се направи нещо такова? Да не би тогава да имахме по-малко медали? А защо след това традицията не продължи?

Браво на децата. Мога само да се надявам, че някой от тях ще остане в БГ ама едва дали.

Само да подсиля приятната новина - в неделя се върнаха отборите на СМГ, ПЧМГ, Русе и Бургас от международно състезание по математика в ХонгКонг. Едно дете от СМГ и едно от Бургас са със златни медали, СМГ имат два бронзови, ПЧМГ - четири бронзови, Русе - един и Бургас още два. Участвали са деца от 18 държави

Не може да се сравняват Международните олимпиади с измислените състезания в Хонг Конг. Не смесвай новините! Постиженията на информатиците са ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИ, на реално международно ниво.

да си сменят гражданството..веднага...оставяки умствените подвизи на представителите на наи-широко представената парламентарна група и вожда им! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Мнооого си умен..... Правителството на ГЕРБ подари на тези деца - олимпийци и с медали по един IPAD. Да видим сега какво ще им подарят умниците.

Стига с това тесногръдие - та един ipad или 10000 лв, че дори и евро да са - това ли трябв да наричаме достатъчно, с това ли трябва да се задоволим?! Ама такава ни е психиката, толкова ни е акъла- който ти хвърли някоя коричка хляб -тоя е най-грижовния и най-добрия - първично мислене както при някои животни(казвам някой, защото има и други животинки, които няма да се хваната на това). Та така сме от край време - увеличение на пенсии с 5 лв- викаме ура; покрай избори си свърша някоя и друга работа (която иначе има влиза в задълженията и не би трябвало да се счита за нещо необикновено, изключително) но болшинството скачаме и викаме "видиш ли какво правят за нас"....само дето никой не види през останалото време какво не правят за нас или по-скоро какво правят с нас

Това е като в спорта - радваме се на медалистите, но никой не взема мерки всички деца да спортуват, както е в САЩ, или Германия... Браво на тези сега, но кога учителите ще започнат да се грижат за по-доброто образование на всички ученици, а не само на отличниците? Само 5-6 % с акъл не стигат да се развива една държава, и така сме от Иречек насам.

Не си прав. Има много опити да се осигури възможност на децата да спортуват. За съжаление повечето минават през министертво на спорта и дотам. Гледах предаване за развитието на спорта и се оказа, че всички пари се отпускат за 5-8 спорта в държавата. Другите са принудени да се оправят сами, а в Бг това е невъзможно. Показваха за спортно училище с 3-4 ерошампиони по гимнастика дето са им отпуснали 1200 лева за тази година. Това били парите за участие в държавни и международни състезания. Преди 12 месеца ми се наложи да съгласувам със министертвото провеждане на европейско състезание в България през 2015г. Изискването на международната федерация е, че министерството е съгласно с провеждането на състезанието. Отговора беше - съгласни са само ако не дават стотинка за състезаниео. Написано е черно на бяло. В отделно писмо ми писаха, че с радост ще участват в откриването на състезанието със свой представител, щото все пак било спортно сътезание и било редно да имат представител на такъв висок форум. Да сме били изпратили покана до министъра.

Кой ти каза пък, че държавата се занимава с отличниците!!!! Тези постижения се дължат предимно на частни школи , в които едни учители обичат да учат децата! Държавата единствено плаща самолетните билети до мястото на състезанията

Специален личен поздрав към всеки един от тези таланти!!! Не се спирайте пред никакви трудности, защото Вие сте бъдещето на България и идва времето когато такива като Вас ще поемат държавното управление, въпреки отчаяната и безпардонна съпротива която ще срещнете от "захапалите кокала" и отстъпващи Ви по ум и интелект властолюбци!

Много ме е яд за Катерина Найденова, че не успя да вземе златен медал и този път! Трябваше, наистина трябваше, защото така щеше да стане абсолютен рекордьор за всички времена в олимпидата по физика! Това го заслужаваше преди всичко нейният учител Теодоси Теодосиев, който е най-великият учител по физика, раждан някога на планетата.

да са живи и здрави и пожелание за успешна реализация в живота. много хора ще пишат, че те бъдеще в бг нямат. къде ще живеят си е техен избор. ще дам само един пример. мой приятел живееше в бг и отиде в сащ. там е професор доктор и няма проблеми от сорта на какво ще яде днес, докато в бг беше слаб като скелет. оценен беше и все още живее в сащ. никого не съветвам да емигрира, но не казвам, че трябва да оставят прости хора да се подиграват с умни хора. това на практика се получава в бг, а след това политиците, които също са прости се чудят как да върнат от чужбина тези, които са изгонили. няма да се върнат, но не става въпрос само за пари, а за качеството на живота и уважението, което умните получават в чужбина, а не в родната си страна. в бг на почит са мутрите и чалгарките, останалите не съществуват. това се прави с цел народът да е една сива, лесна за управление от политиците маса, а в същото време децата на политиците с откраднатите от народа пари учат в чужбина и после се връщат в бг. заемат високи постове с тезата, че са учили в чужбина и ги дават за пример на другите, че и в бг може да се успее. да ама не. ако това е истина, защо толкова много умни хора емигрират?

Браво!!! В българия се раждат и изучават най-умните деца на планетата - ще е хубаво ако може и да се развиват в нея.

Драго ми е да чета такива новини и в същото време голяма мъка, защото банда продажни безродници под чужда опека съсипват държавата и бъдещето на талантливите и умни деца, като създават идеални условия за бум на посредствеността, простащината и простотията. Те само в такава среда могат да виреят.

КОГАТО на такива нови има толкова коментари колкото на поредния Политически БГ Театър... ТОГАВА надеждата и положението в България ще са на едно добро и смислено ниво.

Браво! Дано поне един от тези надарени ученици остане да се развива в България ...

Аз познавам един и със сигурност зная че ще остане!

Честито на децата! Нека министерството на образованието да се потруди тези деца да останат, учат и работят в България. Извинение за изпускане на такова безмерно съкровище няма!

дуржавата наи-напред да се потруди да поумнеят в наи -умно представящата се парламентарна група...и за разпращачите на смс-и... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

На министерството не му пука. Ако някой се поинтересува с какво е помогнало на тези деца ще бъде неприятно изненадан.

Бай Пешо

E стига ревахте без да знаете. Разбира се, винаги може и повече, но: 1) Ходенето на републикански и международни съсезания е безплатно за тях 2) Всички те получават стипендия = 1/2 MРЗ - не е много, но все е нещо 3) отделно разни фондации отпускат стипендии, които са по около 800-1000 лв на година Това, което не успява да направи министерството, е да осигури достатъчно подготвени преподаватели за да ги тренират и затова те основно се готвят сами. Това е по-големия проблем.

А от Пловдив от ОМГ- то няма нито един медалист, по мое време обирахме всички златни медали, откакто Зарев го няма (лека му пръст) не се е чуло за медал от това училище, западна

Браво на децата и позор за държавата. Поредните потенциални емигранти. В България нищо хубаво не ги чака

Браво ! Поклон пред децата и техните учители и родители ! Лъч светлина в мрачното мутренско-чалгаджийско ежедневие с арогантната простащина на жадните за власт политици - и особено на един ярък Бай Ганьовски образ !

Поне една добра новина. Браво деца и много успехи в живота!

БРАВО!!! Прави впечатление, че повечето награди са спечелени от деца от провинцията. Столицата, нещо не успява да създаде условия за творческа и научна работа. Оставам с впечатлението, че тя се е превърнала в люпилня за наркомани и безделници, чести посетители на чалготеки и други безполезни заведения.

за каква провинция говорите?варна е по-европеиски град от селото софия.ако следите изявите на варненските ученици,може само да завиждате.успех! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Много се радвам за вас младежи. Като бях ученичка си мечтаех за такъв медал:-)

Много радостно е, че тези надарени деца са от различни области на България!!! Това означава, че образованието ни не е така окаяно, както се стремят да ни го представят престъпните ни политици и някои техни клакьори журналисти.

Така е и повечето хора знаят, че се дължи на базата на учители, които се занимават с децата - пример Казанлък с физици, Ямбол, Шумен, Варна с информатици и така в различните градове. Благодарение на тези учители и частните школи се развиват и децата. За радост ние родителите на тези деца сме го осъзнали.

Браво на децата и браво на учителите им, защото акъл на гола поляна не расте.

Браво на децата и на преподавателите! Големи успехи, постигнати при лоши условия, което ги прави още по-големи! Предлагам в Деня на народните будители да се честват тези преподаватели, че днес сме сигурно и по-заспали от турското робство, сега - доброволно.

Успех на децата в чужди университети.

След няколко години вече ще са в чужбина - трайно! За отличниците няма място в посткомунистическа мутренско-циганска бананова държавица!

Браво !

Мили момичета и момчета! Браво за успехите Ви и за представянето на България чрез Вас.Вие сте нашето бъдеще!Бъдете живи и здрави и вярвайте в себе си!

Искам сега да видя дали тези деца ще съберат и половината на коментарите за Николета, Алисия и не-знам-си-още-коя, които явно интересуват повече българското общество и медии с действието (или бездействието си). Иначе - Браво и поклон!

Няма как да стане. Това не са обществени фигури, нито успехите им са обществено значими. Това са лични успехи, на обикновенни хора, постигнати единствено и само с лични услилия. Миналата година имаше материал за момиче с изключителни постижения във физиката. На което му бяха спрели стипендията защото било на конкурс някакъв (заради отсъствията). Това е реално положението тук. Успехите са въпреки системата а не благодарение на нея. И тези хора с тези успехи, утре ще учат в чужбина, и там ще останата.

Момичето е точно Екатерина от тази статия.

БРАВООООООООООО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :):):):):) Живи издрави да сте моми и момци! Вие сте бъдещето на България, Вие, а не онези наши кирливи политици! ГИГАНТСКИ ПОЗДРАВИ ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ЗДРАВЕ И УСПЕХИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :):):):):)

БРАВО !