208 загинали и 1491 ранени при опита за преврат в Турция

Най-малко 208 души са загинали, включително 60 полицаи, трима военнослужещи и 145 мирни граждани, съобщи турският премиер Бинали Йълдъръм.

Обратно в новината

Коментари - 208 загинали и 1491 ранени при опита за преврат в Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гьокче,предай на Ердоган,че се заплесна много. Не се пипа така брутално защото ще изкара спящи противници на режима,или шокирани от бруталната чистка хора и ще стане гражданска война. Струва ми се,че арестите засягат не само метежниците,а и незамесени противници на режима. Нямаме нужда от такива брутални панаири до нашата граница. Трябва помирение в обществото.

и това от километри си личи. - Успява да прецака една работеща икономика. Както е тръгнало икономическата криза на турчолята им е в кърпа вързана. - Заиграва се с религията. И то в най-лошия вариант - исляма. Историята е показала, че това е голяма грешка. - Заиграва се със сволочите. Трябва да си рядко тъп, та чак вдлъбнат, за да направиш такова нещо. В исторически план най-големият враг на Турция са северните боклуци. - Първо се прегръщаха с пyтьo, после самолетчета сваля, сега пак се запрегръща. Последно какво? Братска любов между кварталните диктаторчета? - Играе си с огъня в Сирия. Хем срещу ИД, хем търговийка с тях? Последно? - Ебава се със съюзниците си - НАТО и ЕС. За какъв се мисли тоя прошляк?

И тебе са те изпускали и си падал на глава като малък. Ердоган не е прост - той толкова си може, а турските овце го следват.

Само като видите това знаме на снимаката, трябва да ви става ясно какво представлява Туркеята! - Един сатанински проект! РАзбира се, турчетата не могат да го осъзнаят, затова ще ги похарчат в дългосрошен план.

vav99w

Терорист и главорез /вече в буквалния смисъл/ No1 в Европа, и в чстност на Балканския полуостров, е Ердоган. Един силен политик управлява съвместно с цвета на нацията; един слаб - с лумпените. Спомнете си Хитлер. По тази причина, този човек трябва да бъде съден за престъпления срещу човечеството - заради бизнеса и подкрепата на ИДИЛ. Видяхме турците в цялата им прелест - да режат гърлата на войници, които няколко часа преди това можеха да ги направят на "дроб-сърма".

"Сред тях има 100 полицаи, 6038 войници, 755 съдии и прокурори и 650 цивилни" - АРЕСТУВАНИТЕ :) А при нас съотношението ще е обратно/съответно съществуващите "бройки"/: -20 000 полицаи -60 военни -75 СЪДИИ ПРОКУРОРИ.... -65 цивилни хехеххехехе - такова е положението в милото ни гето - е ако и някой трол тука се включи ама трола е кабинетно животно и силата му е на клавиатурата :)))

"Анкара може да преразгледа приятелските си отношения със САЩ" - ей това е цялата работа! Турция е наясно кой се опита да направи военен преврат и работата отива към развод. В крайна сметка, Турция подобри отношенията си с Русия, че дори им предложи да ползват техните летища. САЩ няма да позволи на никой да е приятел с Русия, било Турция, било Украйна, било България и им спретна поредната революция/преврат!

Сам ли го измисли?

Ае стига ве! 755 съди?! И те ли са грабнали по един автомат и гранатомет..И са отишли да свалят Ердоган?! ИЛи по скоро, и те не са знаели, че са участници в преврата..... Просто са неудобни на някого-Пердоганчо, който гледа да се избави от тях, а?:)А той човека, гледа да ги разчисти, та да си сложи свои-ислямиски религиозни съдии..Които да съдят по законите на шариата,а?!

Нали т.н.политици се канеха турски самолети да пазят българското небе?А и щели да правят съвместни учения в Черно море с турците.От цялата тая каша не се разбира военните от какво са недоволни от управлението на Ердоган,какви са им претенциите?

писнало им от тъпи коментари в дир.тр

Ами на тъпи представления тъпи коментари.

Смешно и тъпо ако някой вярва ,че това е преврат на военните -справка; на съдиите може.;Престанете с тези новини ,за този тъп театър на Ердоган. Ей джурналисти големи шарани сте.Попитайте някой тъпанар ,но не военен ,че ще ви се смее,какво е това в Турция жалко за задръстения народ,извинявам се за израза.

еми да... но пък от теб просто струи интелект! радвам се, че се окъпахме в лазурните ти мисли и се надявам, често да пишеш тук за да ни радваш! ние простичките се радваме, като видим, че има и по-простички от нас :)

Ами мислете и обяснете ,или четете без да мислите. Прост,по-прост и най проз .Как ли се прави военен преврат-от най прозтите

за малките ни е сложна тая политика, само мигаме и заекваме насам натам, най-уу трайкаме си и това е, едва ли туркията че напуска нато, тея па се взеха за голямата работа, но ако стане един ще ни наблъскат с ракети и изтребители за без пари и тогава много ще се радвате, че отново сме военна сила

Ей на това му се казва стадо и пастир дами и господа, само не мога да разбера ердоганчо ли е много добър пастир или населението на туркито са много добри ов.чици. Вие как мислите?

Доста овце са,спор няма! Как да не им ползва овчия капацитет Ерчо ...

Дребните помиярчета с мустачки владеят стадото, ако и Овчарят да носи гега до небесата...

Дребните помиярчета с мустачки владеят стадото, ако и Овчарят да носи гега до небесата...

Дребните помиярчета с мустачки владеят стадото, ако и Овчарят да носи гега до небесата...

РЕЖИМЪТ НА Ер ДОГАН! Защо никой не го нарича диктатор, А?!?

А ние що наричаме "журналисти" медийните папагали? ь-Доган или Ъ-Доган ... не знам, но все повече отговаря на определението диктатор.

Хайде 20 минути антракт, че да хапнем преди второ действие.

Дърви се САЩ?! Тоя верно е изперкал!

Арестите продължават. В Кърджали са арестувани 20 души, Ямбол - 10, Димитровград - 12, Хасково -15 ...

Предлагам на путинчетата да се грижат за съвестта на Путин, а не на Ердоган! Само във взривените блокове загинаха много повече хора, отколкото в Турция.

Платен некадърник.

според мен турското съвременното общество е кръгла нула но все пак това не е моя работа политиците са крадци медиите манипулират а ердоган иска смъртни присъди покемон е по популярно от порното...... ъъъъ в кой век живея....... ?

За съжаление са повече."Първият Али"послъгва.Типично за Премиер на тоталитарен режим.

Предлагам на Ердоган да им даде две алтернативи: 1. Незабавна екзекуция 2. Отиват в Ислямска държава да се покаят

той търсеше някакъв "зъл дух" ... ще му кажем, че се е появил, да го екстрадираме и да почва това което предлагаш

А ето и добрата новина... Сега Турция може спокойно да помаха с ръчичка "Чао чао Европа, чао чао" Ще се присъединят ама някоя друга ера. На нас размирници не ни требет :-)

Жалко за убитите хора, които едва ли имат някаква връзка с "преврата"! Само се чудя защо ние още не сме затворили границата с Турция и не сме изпратили цялата налична военна техника по границата? Това е най-голямата провокация към Европа и ние като съседи с тази фашистка държава, не може да стоим безучастни!

И защо да затваряме границата, Бай Стояне? Ама ти ако искаш вземай си цялата налична техника и отива на турската граница!

Бай Стояне, коя точно армия? Някога имаше 3-та Българска Армия... ама вече я няма. От танкова бригада са оставили танков батальон да не кажа рота. Самолети ...тоже няма. С кое точно ще овардиш границата питам? Ако напънат от юг за 3 дни са в София.

Искаш да кажеш, да изпратим камиона, танка и самолета ни ли?

"тъй като изтребители Ф-16 са били използвани от пучистите в нощта на метежа. " И защо няма нито един свален самолет? Какво са правили великите турски ВВС, който свалиха беззащитен руски бомбардировач, защото бил 12 секунди в турско въздушно пространство. На към турска постановчица са тръгнали нещата :) Хубава работа, ама...

.... превратът е на военните, но отстранените от работа полицаи са много повече! Отделно... съдии и прокурори. Кой ще го пази този Ердоган?

Най-смешното беше, как превратаджиите, тъкмо до свалят самолета с Ердоган на борда, изведнъж изпаднали в съжаление и се отказали. Цирк, та дрънка.

Знаеш ли,с какво е летял Ердоган ?

Султан Доган е летял с вълшебно килимче. Ако го свалят, кой ще ръководи мнимия преврат.

Коментирам новината такава, каквото е генерирана от пропагандната машина. Пък той ако ще да е летял с гащи с перка.

Излизат нови Вики лейк документи относно Турция. Заглавието е пазете се.

Корекция на заглавието- пригответе се за борба. Повече от 100000 документа които описват структурата на властта в Турция се изнасят от Вики лейк. Междувремено нараства броя на арестуваните.

"Вики лейк" ... това да не е езерото с името Виктория, на което му викат "галено" Вики? аааа сетих се ... на теб ти викат "Вики лейк" ... но галено е съкращението "лейка" ... или може би мъжкото на лейка т.е. лейк ... не знам дали ще ти се намери толкова пълнеж да разбереш какво казах ... но ти давам шанс все пак.

Хубав замисъл , кофти изпълнение и още по слаби актьори.Ще ми интересно този ербап Ердоган при истински преврат къде ще се скрие ?!

Театралната постановка с главен изпълнител Султан Ердоган продължава.

Ердоганчо, Хилари с големия чеп идва. Приготви се!

"Анкара може да преразгледа приятелските си отношения със САЩ", което обяснява подобрените отношения на Анкара с Москва.

Spirit

"Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза в неделя, че властите не могат да отлагат въвеждането на смъртната присъда за участниците в опита за военен преврат. " Тоя тъпанар дали е чувал за правилото, което важи в целия цивилизован и нецивилизован свят, че за всяко престъпление може да се налага само наказанието, което е било предвидено към момента на извършването му, освен ако не се касае до по-леко такова. Да не излезе обаче след време, че Ердоган ще бъде един от първите на който ще приложи това ново наказание.

Ердоган ще връща смъртната присъда... да не стане един ден така,че да я използват и срещу него... Сега може да задържи властта,но никой не е вечен!!!!

Той и да не я върне, един ще я приемат само за него да важи.

Kакъв преврат, какви 5 лири , бе султане?! Чиста пародия на преврат - за жалост платена с кръвта на 145 турски цивилни граждани! Айде давай по плана - следва разправа с неудобните ти, разстрела им и възстановяване на харемите, разбира се!

Не само 145 цивилни, а колко от войниците и полицаите изобщо не са знаели в какво участват...

НАТО не можа се справи както обикновено. Пак трябва да им се завиши бюджета от ЕС.

Идеален си за бТВ ... имаш капацитет, разбираш от турски сериали и си Бай Ганьо!

Вонен преврат с 3ма загинали военни - е такова чудо няма. Сигурно в Турция всеки ден загиват по 2-3ма военни при инциденти - това е нелепо.

по-скоро са 103!

След GB имаме нова конституционна монархия в Европа със Султан Ердоган Челеби.

Освен Гигабайтите има и други конституционни монархии в Европа и днес. Лошото е, че Турция скоро ще стане монахрия без конституция, казано по-просто - Империя със султан, каквато е мечтата на Ердоган

Може и Ердоган да го е организирал, може и да не е, да почакаме да разрберем. Ама турците май зашлевиха шамар на така наречения демократичен запад. Не вярват на спасители от запад. Не са като украинците да викнат да тичат от САЩ да ги спасяват. Видяха какво стана с изт. Германия, изт. Европа. Сега западняците са ужасени че вече не ги бръснат за нищо. С голи ръце се бореха против танковете. Не успя западната пропаганда да им внуши че Ердоган е сатрап. Умрита от яд и старх на запад вече. Трябва да сменят пропагандата.

"С голи ръце се бореха против танковете", че как няма да се борят?! Нали виждаш, че затворите им се пълнят с такива, които не искат да се борят.

208 загинали и 1491 ранени при опита за преврат в Турция... Всички тези ще лежат на съвестта на Ердоган,който си организира цирка сам!!!!!

Хора като него нямат съвест .... не си ли го разбрал ... както и нашите 240 смешника .... те нямат души , просто са биологични същества ...... човешкото го няма в тях !!!!

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза в неделя, че властите не могат да отлагат въвеждането на смъртната присъда за участниците в опита за военен преврат. Абе Султане , ти със задна дата ли ще променяш приемането на смъртната присъда, която е отменена със закон през 2004 г.

Ердоган ще приложи малко османско присъствие и арменски геноцид. Имат опит с тези неща.