Безредици в US-град след убийството на младеж от полицай

Полицията на американския град Фъргюсън в щата Мисури през изминалата нощ използва сълзотворен газ, за да разпръсне протести, продължаващи четвърти ден.

Обратно в новината

Коментари - Безредици в US-град след убийството на младеж от полицай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Полицейско насилие срещу протест срещу полицейското насилие ...

Точно както става при нас, като бъдат засегнати интересите на циганите - вдига се цялото гето.

САЩ са най-полицейската държава в света!

humfry

Къде са иначе защитниците на невинните протестиращи от полицейско насилие или те пишат само за Русия и Украйна?

humfry

Чернокож президент в полицейска държава, където расизма явно ще остане в сърцата им завинаги. Не е ли това пародия? Ако цветнокожите в америка се съберат отново като при Мартин Лутър Кинг, то няма да има бункер, където да се скрият расистите.

..щом казваш ;)

Черните са срахливци, затова всеки е с пистолет, поне малко смелост да почуства. Проблема е, че нито са решителни, нито последователни, нито имат умствения потенциал да победят над белите. Иначе защо черните не властват, а белите?

Какво става с нашите медии?Тази новина не съм я срещат в новините по каналите.Вече четвърти ден има протести в този американски град,но на нас ни спестяват проблемите американски!

Нормално. А днес може и да няма новини, че в Ню Йорк се събраха ХИЛЯДИ на Таймс Скуеър и го блокираха, за да изразят подкрепата си за пострадалит от полицейско насилие. Още десетки хиляди протестираха в други градове в САЩ. Ама тия новини няма да ги видиш по големите медии.

Афроамериканци, евроамериканци, ейшаамериканци, ... Щатовци. Бразилците какви американци са? Аржентинците, чилийците, кубинците, мексиканците, канадците и десетки още ... А къде са истинските американци, коренните? Правото? Най-напред дойде правото на оръжието. Послее ... Афроамериканци ...

От показаното по новините протестите май се състоят в разграбване на магазини.

не е вярно. амариканците са всички богати и никога не крадят. :))

Това ако го направят властите в Русия, веднага се започват коментарите какъв е комунизъм, диктатура и ала бала тъпотии. В САЩ обаче това е истинска демокрация... :D Ама, сте баламурници всичките. А, и както казвам отдавна гражданската война в САЩ назрява с всеки изминал ден.

Кои са тези "всичките"? Ти ли си "всичките"? Защото ние НЕ СМЕ баламурници! Но ако ТИ си тези баламурници, тогава може, вероятно си прав! Само че така трябва да се действа и у нас с "индобългарите", кой знае защо наричани от някои хора "роми", докато те всъщност са си цигани!

Не се притеснявайте....... Алеманският и Дрогландският Посланици,ще заявят сега,че там няма свобода,и има полицейско насилие....... Освен това,к`во толкова?? Нали екзекутираният и тия `дето протестират и ядат от полицията бой и за умрелите не са майдановци!!! Щом като протестират срещу най "демократичната"система-зачи са "путинкистанци"!!! П.П. Известните форумни дебили-нещо са изчезнали при тази новина... Сигурно пуснаха на пазара новия модел американски телевизор,`дето е по "високотехнологичен" от руските,и са отишли на представянето.... Друго обяснение-няма!!!!

Защо негрите се наричат "афроамериканци", а другите етноси не се наричат "евроамериканци", "японоамериканци", "латиноамерикоамериканци", "индианоамерканци" и т. н. Между другото книгите на Марк Твен са забранени в САЩ заради думата "негър".

ааа ни ие вярну туй ни мои тов люлката на димусрацийътъ дъ стаат таквиз рабути туй Путин гуй пудготвил знам яз....пък и ни разбрах ки туй май дету Путин гуй нарекъл май й негърчи кат Убонгу а??? ни пиши ДИРът инъчи и многу услужлив знам гу аз ки ...

Една голяма последица от гражданската война в Америка - разисма, който не е само бели спрямо черни, а и обратното. На всичкото отгоре стана модерно и по останалия свят да се говори за дискриминация по раса, пол, сексуална ориентация. Някои неща не се променят.

расизма

То за това наште братоци не ходят в америка че там има марис

Коментарите на Обама, с липса на всякакво осъждане, толерират щатските полицаи да изпускат парата като направят на решето/ ако е вярно, но Обама знае със сигурност/ този, който ги подразни или който е имал лошия късмет да е там, когато са се "спречкали полицаи". Въобще човека с оръжие в САЩ е на почит и никой не си позволява морално осъждане, дори и президента. Дежурните лицемерни съболезнования на Обама към жертви на природно бедствие и към брутално разстреляни са Copy/Paste. Сакън някой да не поиска ограничаване използването на оръжие.

"демокрация" та дрънка!!! Това се случва защото не са защитени "националните интереси" в Сирия:)))

Ако беше в племето си в Африка този младеж щеше да убие лъв ако му стиска за да се докаже но понеже е в Америка правят стойки на полицаи и се дразнят с тях пак със същата цел .Ако беше у нас полицая щеше да изяде боя и щеше да се роди още един цигански ,,герой"докато все още в САЩ полицаите си бранят достойнството от отрепките като ги трепят.По принцип най-добре се справят в такива случаи полицаи от същия етнос и тогава никой не крещи ,че са расисти .

Това е в квартал Фъргюсън в гр. Сейнт Луис, щат Мисури. Няма град Фъргюсън в Мисури. ЧЕТЕТЕ малко а не преписвайте като папагали!

случва се. Като нашите цигани, които обграждат болници по 1000-2000 човека всеки път

при нас е ,,демокрация,,!!! това са ,,протестъри,,!!! попитаи ,,хелзинките,,???те знаят!!!

Тези цветнокожи в САЩ и нашите цигани са кръвни братя по степен на престъпност. Не е нужно човек да е расист, за да проследи хрониката на престъпленията в двете страни и да не стигне до мрачни изводи. Нашите цитгани задръстиха Европа с просяците, крадците и невменяемите типове, а в Америка жаждата за лесен живот води дрогирани чернокожи до перманентни изяви на ниски инстинкти. Виновен и в двата случая е капитализъм от ниска проба, въпреки еврейските внушения за правотата на десницата. А тя носи основната вина и отговорност за пропадането на младежта. Нали все пак властта е в нейни ръце?...

Аз като съм бял и убеден капиталист, защо не ги върша тея неща? Викаш, като дойде светлата соц. утопия и мангустите ще станат лордове :) Умирате си за интеграция с кафевите и това е.

това да си капиталист не е въпрос на убеждение а на икономически реалности. Ти кого експлоатираш бре, магарето с каруцата? :)))

Това ще е една от причините за разпадането на сащ - расизмът !

Ей сега новия парламент веднага да разреши масовото притежаване на оръжие и лесното му придобиване в БГ. С нашето ниво на ярост, раздразнение и гняв към живота и заобикалящите ни ще стане доста забавно :Д като в Сиера Леоне ще се търкалят трупове по улиците. А за САЩ - това е нормално ...

следващият престъпник ще се замисли преди да върши престъпления

ПУТИН Е ПЛАТИЛ :) ЗАЩО МИСЛИТЕ ЧЕ НИЕ ОТ ГРУ ЖИВЕЕМ В АМЕРИКА :))

Припят за тебе, каква Америка

детроит е американският ,,припят,,!!!

Цигания по американски. Жалко за полицая, жалко и за убития. Моето мнение е, че той е на по-добро място.

на мястото? Ходи ли ти се и на теб в това по-добро място?

О.К. Плюсове с подвеждащи въпроси лесно се печелят. Опознай живота на моите братя и тогава съм готов да споря.

Гледах всичко по ТВ-то. На страната на полицая съм. Какъв свидетел може да бъде тоя мангал, със сплетените плитки, освен кошаревски? Жив наркоман, ще ми разправя, че били по кротки от Божи кравички! Айде ходете си в Африка, Ямайка, или там откъдете сте дошли. Америка затова е Америка, защото не дава на такива престъпници като чернилките да си разиграват коня.

Първо америка да освободи Ямайка и тогава да ги гонят. После демократи да разпръскват протест със сълзлив газ? Ами да една година неразрешени сбирки в София и не е имало газ. Сега през хубавата зима, която идва ще има газ. Не бе за сълзлив става въпрос . Другия няма да го има.

Пич ама кой ги кара белите да карат с милиони негри от Африка. Сега имали проблеми еми ще имат .

Защо ли не мога да изпитам съжаление към убития? Предснавяне ли си какво трябва да е извършил за да свърши така? Стига все сме плакали с крокодилски сълзи за разни престъпници, които рано или късно получават заслуженото.

... "бе застрелян в събота при скарване на полицаи" ... Кво сега, полицаите са се карали и са гръмнали някой невинен. ... Браун е вдигнал ръце във въздуха пред полицая и не е карал с него ... Значи са карали един до друг и единия е вдигнал ръце. Какви странни обстоятелства според новинарите :-D

според версията на полицията младежът е започнал борба с полицая в полицейската кола и е произведен един изстрел в колата дир сигурно четата пак от итар-тасс

получават го готово написано...то и затова преводът е такъв

полицейските коли имат преграда....пъхат те отзад и заключват вратата +това си и с белезници,можеш да се бориш единственно със съвеста си ако имаш такава

ПИПО

Къде го Кери, който преди две седмици говореше за правата на циганите? Най голямата расистка държава, проповядва мир и равноправие. До 30 години, белите в САЩ,ще бъдат малцинство. Какво ги чака сетете се сами.

Мнозинство или малцинство какво значение има след като са равни в всичко помежду си

ПИПО

Равни? Никога не са били равни, няма и да бъдат. Това че "Америка се пребори с разсизма", са само митове и легенди.

Нека сружно подкрепим майдана в САЩ. Защо позлзват сила срещу мирните демонстранти?

Явно добре си познават контингента....

Наште се оправят с хватки, а ако нещо, по-така, вадят и стрелят с гранатомет После, РБ- народа им плаща за лудории и простотии

Другия път да си вървят по тротоара.

Да видим сега Обама на чия страна ще застане! Полицаят яко е изпушил и то пред свидетели.

обама застана отдавна новината е малко стара

и те ще имат ядове с тъмносините като ние с нашите човекоподобни, но това е благодарение на тъпата демокрация

тцтцт дир това е от една седмица добро утро

По онова време бях спрял ладата пред дома си в центъра на Ст.загора.Минават с кола 2-ма милиционери и ми казват да се омитам, само дето не извадиха пищови да стрелят, а аз тогава тренирах спортна стрелба.....

И кво ся?! Къв е изводът?!

Няма извод, просто се сетих

В ПОВЕЧЕТО РАЙОННИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРИ НАС ИМАТ БТР-И ... АМЕРИКАНСКИ ... NY TIMES War Gear Flows to Police Departments ... 1.6 МИЛИАРДА ПАТРОНА КУПИХА ЗА ХОУМЛЕНД СЕКЮРУТИ ДЕПАРТМЕНТ И 4000 СНАЙПЕРСКИ ВИНТОВКИ .50 БРАУНИНГ КАЛИБЪР:)

И кво ся?! Къв е изводът?!

ами нищо!!! чакат кога ще започне ,,ловният сезон,,!!!

"Той каза на офицера, че е невъоръжен и че трябва да спре да стреля по него. Преди да каже още нещо, офицерът изстреля още няколко патрона в областта на гърдите и главата му. " Нещо не можах да вдена. Са..първо го е застрелял и после черньо му е казал че не трява да стреля - т.е. некакъв вид транспорт на хора във времето ми се види тука!!!

В Сащ има ли расизъм?

По принцип не съм расист, но когато съм, смятам, че черните не трябва да се оплакват, за това, че са били роби и останалите глупости. Истината е, че трябва да са благодарни на белите господари за това, че са ги измъкнали от Африка, защото истината е, че живеят в пъти по-добре от техните братя!!!

неосъзнат расист.

ПИПО

Свободата е най висшето човешко право. Няма как да си по добре като роб. Сега им се връща на робовладелците.

Много си заблуден, ако смяташ, че сега сме свободни. Всички сме роби, но модерното робство се нарича икономическо робство и е най-опасното от всички до сега, защото създава илюзията, че сме свободни и, че имаме избор, а всъщност имаме избор от това, което е сложено на масата! Като се замисли човек едва ли ще намери съществени разлики между робството от едно време и робството сега, особено в Азия.

И затова афроамериканците да не се сърдят когато белите застрелят някой и друг от тях. В Африка щеше ,да им е още по зле.

Американците са най миролюбивата нация в света както правилно твърди афроамериканеца Обама, а американската полиция никога не прибягва до насилие.

Доста афроамериканци, в момента, се изживяват едва ли не, като жертви, на които цял свят им е длъжен. Ако са му казали нещо с по-рязък тон, оня е припалил говорителя и вероятно е направил скандал. А това не е правилния подход за общуване с въоръжен човек, зад който стои закона.

циганина си остава циганин, където и да живее, както и да се нарича.

Не съм расист , но това ми прилича малко на нашите цигани - като гръмнат някой бял нищо не се случва , но като гръмнат някой от техните всички скачат и реват , че това е расизъм . А че криминалния контингент е предимно от техните среди , за това нито дума !!

като гръмнат черне е расизъм а като някой от тях гръмне бял не?!? АЙДЕ СТИГА С ТЕЗИ ИЗКРИВЕНИ ПОНЯТИЯ! СТРЕЛЕЯТ СЕ ПРЕСТЪПНИЦИ и няма значение дори да са пембени!

МОМЧЕТО Е УТРЕПАНО СЪС 7 КУРШУМА .... А 45 ММ - СЕ НАРИЧАТ СТОП ПАТРОНИ - 1 ИЗСТРЕЛ И СПИРАШ КОЙТО И ДА Е ОТ ПО-НАТАТЪШНА СЪПРОТИВА ..... .... А НЕ ПИШЕ НИЩО ЧЕ ПОДПАЛИХА СУПЕРМАКЕТИТЕ И КИНАТА .... .... ПИШЕТЕ И ЗА НАВОДНЕНИЯТА В ДЕТРОЙТ - УДАВИ НИ ТИЯ ДНИ :))

Едно уточнение: патрон 45-ти калибър е с размери 11.4323mm... Не бъркайте "калибър" с "милиметри"

Полицая да отговаря эа деянието си пред съда веднага

ще отговаря , там е стандартна процедур апри убийство,но и съдът ще е обективен и ще признае правата му по време на изпълнение на служебни задължения в униформа.