НСИ отчете увеличение на безработицата до 12.9% за 2013-а

През 2013 г. коефициентът на безработицата се увеличава с 0.6 процентни пункта в сравнение с 2012 г. и достига 12.9%, съобщи НСИ.

Обратно в новината

Коментари - НСИ отчете увеличение на безработицата до 12.9% за 2013-а | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фактите:Орешко заяви, че за 2013 ще увеличи приходите с 2милр от ДДС, митници, а дупката е -480х?? -О. обеща инвестиции и ръст, а няма чуждите инвестици са 49%?? -БСП и Орешко търбяха за 250х. нови работни места, а обратно безработицата расте, расте Лъжат - Смешен успех дали 170милн за социялни и 57милн на пенсионери взели Заеми 3милр и 900милн ДЦК искат за 2014 още4,4милр УЖАС - Фикс резерва е 4,38милр, а ГЕРБ остави 6,1милр данни БНБ Лъжат СерГей и О. измислят вина, а няма - Дълг към ф-ми над 400милн б-ци говорят за ДДС взели и върнали в дефицит са митниците, а Лъжат?? - Външния Дълг общо държава и ф-мите е Ужасяващ 37,5милр евро - Евро програми спряна ОПОС за 250мил., ресурс да дофинансира недостига, а раздават 500милн и губят 2000милн и други 1,7милр. - За 10месеца Няма нищо видно изпълнно от Правителството, а нямат и точни обекти, задачи и срок за изпълнение, контрол само обещания за светло бъдеще, а те Изхода: Оставка, съд, лустрация!

Много си дребнав. Втренчваш се в дреболиите, а не виждаш основното. Орешарски ни освободи от СТРАХА.

Глад, мизерия и простотия е равно на БСП.

Дайте другата статистика и акцента да бъде върху населението на България в трудоспособна възраст и дали това население е на трудов договор. Сигурен съм, че резултатите, ще са плачевни.

Няма нищо странно - уволнихме 300 000, назначихме 250 000 наши. Ние никога не сме казвали, че ще намаляваме безработицата, а казахме, че ще осигурим 250 000 работни места :)))

Въпреки нарастналата безработица, БСП изпълниха предизборното си обещание за осигуряване на 250 000 нови работни места. Не мога да давам линкове, но напишете с гугъл "Близо 250 000 безработни са започнали работа през 2013 г." и ще се убедите. БСП - партията, която изпълнява обещанията си.

А колко са загубили работата си?

Оставка боклуци,само кредити вземате ,а нищо на лице!!Аз не виждам промяна и по зле става!!

Призовавам национално отговорния капитал веднага да наеме безработните!!!

Как така? Това са вражески внушения! Няма такава игра! Ще създадем 200 000 нови работни места! Оттук до края на светааа Ама друг път

Няма начин да е вярно. При 250 000 нови работни места не може да се случи.

Обещанието си е обещание отвориха 250 000 Без-Работни места

Орешарски: "Причината е, че бизнеса го е страх от ГЕРБ".

БСП са просто едни некадърници, нищо повече...

БСП ли управлява и в западна Европа???

безработицата в Испания е 28%!!!!

Това не променя факта, че са некадърници, а и такова грабене не е имало от Костово време.

Няма оправдание. Борисов като казваше 'криза е и трябва строга финансова политика' народа не се съгласи и Борисов падна. Сега други да си помислят.

Хайде да идва най-после каят на мандата, че да вдигнат пенсиите и заплатите, както и да назначат 250 000 души в някое и без това губео държавно предприятие, че да има какво да 'завещаят' на следващите . . . както обикновено!

Това не може да е вярно!!! Това са комунистически лъжи:))) Ние живеем щастливо и не знаем какво е това животно. Само си купуваме готини дрехи по моловете и планираме екскурзии в чуждина!!!

Не е вярно,не е вярно! Ние отворихме 250000 работни места! Каква е тази лъжовна статистика! Кольо,Андрей,къде спите! Давайте нашите данни:безработица 0,09%

Лъжат!!! Под мъдрото ръководство на БСП и ДПС всички са заети да си ....ббъркат в носа и на други места. И да гледат безплатно резили.

жалко, европейските мечти свършиха?!!

13 процента по официалната стъкмистика- значи реално е над 16 процента. че ние не сме държава от ес, а от третият свят бе хора. кво стана с обещанията на оревуарски и стани-шеф- сега ще се оправдават с украйнската криза.

Станишев няма предприятие да назначи 250 000 души. Това се предполага,че е работа на "свободната инициатива" т.е. на капитала. Станишев помага колкото може (ниски заплати и данъци) но капитала и цялата му система нещо блокира..... Това блокиране се нароча икономическа криза и не зависи от лица или политики...

и ще продължава да се увеличава.Тия "експерти" само сьеми чертаят и нищо друго не правят.Народа става все по-бебен и беден.Дела трябват а не схеми направени в Боровец!

народа е беден ама свободен!!! народа се освободи от управлението на икономиката и се надява стремежа на капиталистите за печалби да му осигури препитание

Нагоре!

Тия от НСИ са допуснали техническа грешка при смятането! Как ще се е увелшчшла безработицата с всички "мерки" и "планове" на правителството, бре?! А сега следва да кажат от НСИ, че и инфлацията се е увеличила! След като днес четох някъде, че цените на зеленчуците на едро са паднали! Този който го управлява това НСИ да си овладее подчинените и да ги научи на точната математика (тази, която съответства на бившата априлска линия, април и без друго иде)!

с...Бареков ще се....оправите:)))

Или с ..пожарникаря

Това е в следствие на 250-те хиляди работни места осигурени от ...... Станишефффф. Както и обещанието, че в края на мандата си ще вдигнат пенсиите и минималната работна заплата :) Но тези копелета които гласуваха за тях си го заслужават. Страшно прости хора има в тая държавица.

може,да се очаква то това правителство на турци и червени и кафяви ибрикчии!!!Онова,малкото човече ,с дребната душичка, уж националист,държи на власт тези измамници,само за да лапа пари за слугинажа!!!Колко пъти българина трябва да изпие горчивата чаша,за да разбере,че тройната коалиция е гибелна за измъчената ни родина???

със сигурност пожарникаря щеше да...отложи икономическата криза или ...щеше да въведе социализъм...

Да му се не види - сега комунягите дето заграбиха властта с компромати и манипулации ще кажат, че обещаното светло бъдеще се отлага заради кризата в Русия и ситуацията в Украйна :(

Властта се предаде окончатело през 89 година. След това имаме само смяна на политическия персонал...

Другари,...след 8г.,ако сме на власт,..ще открием още 250 000 работни места.... ваш:СъселЪТ

Да се оклевети и смени началника на НСИ за подобни данни. Това не е съгласувано с опорните точки на Партията!

По време на студенството науката"Статистика" я наричахме "Стъкмистика"/ имаш молив и гума и каквото Партията го реши в Статистика Ти го превърни/!! Сега е СЪЩОТО!! ЗАЩО НСИ не включват в % безработни И ТРАЙНО ОТПАДНАЛИТЕ от Бюрата по труда??Това е така наречената СКРИТА БЕЗРАБОТИЦА!! Реално броя или % безработни НИКОЙ в Б-я НЕ ГО ЗНАЕ!!! Предполага се че безработните са ОКОЛО 17.6-19.2% от трудоспособното население!!?! Преди изборите от БСП и ДПС нищо не казват по въпроса!! Но след като ЗАГУБЯТ на изборите ТЕЗИ ДАННИ "ще изкочат" на гърба на спечелилите изборите!!?!?

Сега, като почне реиндустриализацията ще се разкрият още 500 000 и ще трябва да внесем още 375 000 от слаборазвитите страни, като САЩ, Канада и европейските!

Ако чакате на държава,бюрата по труда,вестници и джобса няма намерите ! Ако сте способен и можещ човек, ще имате работа ! Имаме 2 милиона пенсионери,2 млн са в чужбина и нз колко турци и прочие ! Държавата Гасне !

НСИ, ако са им мили заплатите, трябва веднага да си коригира статистиките - другарката Нинова на Боровец каза, че "безработицата се задържа с тенденция за лек спад"!;о)) И понеже др. Нинова е мултиексперт - разбира и от икономика, и от безработица, защо да не й вярваме?;о)

Дойдоха комунистите и турците и масово започнаха да откриват БЕЗработни места. Оставка, бездарници и престъпници!

В "изостанала" Русия, безработицата е 3% за цялата федерация и под 1% за Москва. А в "европейска" България - сами виждате... След няколко месеца ще усетите разликата и между Крим и "европеизирана" Украйна... Изборът е ваш...

Разликата е, че като другаде се работи по 8 часа, в Русия средното работно време е около 2 часа! Т.е. на едно работно място се падат по 4 човека! 2 часа работа, 6 часа запой!

Ами още по зле - значи за 2 часа работа, средната им заплата е 2 пъти по голяма от нашата...

Лъжеш 6.2% е!

Лъжат само соросоидите - това им влиза в длъжностната характеристика!

Гнусни инсинуации, Орешарски вече разкри 125 000 работни места!

Що така бе, другари ? Баце ли е виновен, ранобудните ли, или емигриралите, или отдавна отминалата криза с имотите в САЩ ? Вие не сте, знам, както винаги.

Които може да се оправя в живота и има Акъл,няма да е безработен,а ще е търсен и обратното които неможе и няма Акъл ще си стои и ще псува държавата и ще се самосъжалява защо не работи ! Държавата и бюрата по труда няма да намерят работа на никои! Бориш се Сам и с това което имаш като даденост !

Я притурете поне още 3-4 %, та да стане по-реално... А в действителност са си чисти 20 % - всеки пети е без работа, поне по специалността, затова тук всеки прави това, което не му е работа и за което не е учил. Дават ни пример от най-"високи" нива.

Днес минах през подлеза на пазара "Иван Вазов"/София. Всичките(!) 10-ина магазинчета са незаети. Преди 2-3 год. през "кризата" празни бяха 2-3.

Другари,време е да сменим статистиката!Ще приложим стъкмистиката и тогава решаваме всички проблеми:по-малко безработни,по-добро благосъстояние,по-здрава нация и т.н.

Хайде стига бе! Та това е невъзможно!!! Нали другарите разкриха нови 250 000 работни места и ще реиндустриализират...АМА ДРУГ ПЪТ...Нещастни демагози, цинични лъжци и болшевики. ОСТАВКА!!!

50% от населението живее в мизерия и стрес. Другите 50% живеят.....в чужбина.

Безработицата растяла! Да благодарим радушно на другаря Станишев и експерта Орешарски без чиято помощ не бихме постигнали такива позитивни резултати.

Половината от 2013 управляваха ГЕРБ-1 и ГЕРБ-2. А цялата беше с дянковски бюджет. Логични резултати.

Да, да, освен това международното положение е усложнено и климатичните промени оказват влияние!

Каква Безработица, какво чудо невиждано. След две седмици дъщеря ми заминава на гурбет в Германия, защото когато работи същата работа поредни 3 туристически сезона в България, на сезон припечелваше толкова пари, колкото за един месец през миналата година. Каквато е работата в България, такава е и работата в Германия. Заплащането, от 10 до 20 пъти по-високо, това е жестоката реалност.

ами кой би повярвал на време, че при капитализма има безработица и кризи?

като гледам минусите май някой още не са повярвали:)))

Затова пенсии на кукуво лято. Който оцелял, оцелял. Осен ,ако не се е превърнал в зомби

8901

250000 работни места,реиндустриализация и съсел-три несъвместими неща. Демагогия,лъжи и съсел-три еднакви неща.

е от 20 години сме свикнали на всякакви лъжи. Май ни харесва да ни лъжат. мазохизъм....

това официално, неофициално колко е ... поне умножено по 2