Втори месец безработицата спада

Безработните, които се регистрират в Бюрата по труда, съставят верния профил на безработицата у нас. Единственият критерий за равнището е в бюрата, а не статистиката от анкетите, която не е точна.

Обратно в новината

Коментари - Втори месец безработицата спада | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ИЗДЪХВАТ РАБОТЕЩИТЕ + ИЗДЪХВАТ БЕЗРАБОТНИТЕ = СПАДА БЕЗРАБОТИЦАТА. Бравооооо!

Съвсем скоро няма да има нужда от работещи! И ВСИЧКИ ЩЕ СМЕ БЕЗРАБОТНИ!

Само ще спомена че приятелско семейство вече 6 месеца не могат да си намерят работа тук. Знаят по 2 езика и не са "спънати". Шест месеца през които пускат СВ-та и отговор никакъв,сега момичето запоява работа в кол център. Безумието и простотията на този човек са безгранични. А относно това че започвал сезона,ами нищо добро няма да донесе това на обикновенния работещ човек. Стотици ще се насочат към морето където малоумни мутри ще ги експлоатират жестоко и едва ли ще им платят. Друго семейство избяга в Англия да садят ягоди и самите те споделят че се работи здраво но казват и друго със 100-150 паунда 4-ма човека са подсигурени с храна за цял месец! Интересно тук със 200лв. не може да се подсигури 1 човек само,тотален провал и разсипия на ресурсите ни,ето това е България днес!

Със 150 паунда 4-ма няма да изкарат дори само на хляб и кисело мляко.

Спада, защото идва лятото, и курортите започват да набират персонал!

спада защото безработните вече не са записани в бюрото по труда ами са си вкъщи

Така ни промиваха мозъците по Тошово време. Петилетки, предсрочни планове, ударнички, многомашиннички....Другите страни вървят напред, ние назад.

спада им рейтинга с всяка изминала минута на тапанарите

Тотю, приятелю иди да се шибаш някъде далеч оттук амин

Абе, няма ли някой да каже една добра дума тука?

не го знам тоя каккви филми гледа или съди по собственото си положение но не всеки е свикнал да се навежда за пост а да не говорим за заплата аз вече половин година немога да си намеря работа,нека да слезнат малко при тия от които са им заплатите да видят нагледно колко работят а не да разправят глупости а плачат че не ни искат в шенген ние и за тамбукту несме хората са прави че не ни искат такова недоклатено племе сме но такива ни направиха -рибата се вмирисва от към главата а тя направи законите за себе си а не за народа жалко е само че се водиме цивилизация.

т.е се правим, че фактите не съществуват... чудна тактика - тя гарантира политическо дълголетие ... смешки

Е, пък не им омръзна да лъжат

спаднала била.спадналата ти оная работа

Защо не преброят и хората,които не са се регистрирали,защото нямат право на обезщетение?Няма никакъв смисъл да се регистрираме,защото всичко е само имитация на работа.Нищо не предлагат,а само взимат заплати.

Ей измамник долен ела в Бургас да видиш колко съкратени има в най голямата фирма дето ви носи 30% от скапаната икономика

Намалява безработицата заради временната работа по морето и изобщо в туризма.Но тя е за няколко месеца, а после...

Какви са тези глупости? Всички виждат, че нещата вървят катастрофално надолу. Защо е нужно да се оповестяват тези данни, които нищо не показват?

Тоя лъже като дърт циганин !!!! Спада, ама защото трудоспособното население се изнася извън България !!!!! С тази репресивна антисоциална политика никой няма да остане тук. Аз чаках доста време да се оправят нещата, но бандата на Б.Б. надмина всичките ми очаквания. Скоро ще се махна, слава Богу, сега в Европейските държави се търси наистина квалифицирана работна ръка. Скоро в България ще останат само цигани, тъпунгери, мързеливци и бандити-управници !!!!!!!

Докато мутро-мафиотите от ГЕРБ управляват безработицата не само няма да спада, но ще расте много бълзо.

Без значение, дали БСП или ГЕРБ са на власт - бюрата никога не са били основно място за намиране на работа, безсмислено е да се регистрираш, следователно - те не са никакъв критерии за броя на безработните.

Бюрата често не служат за наиране на работа, но служат за пред НОИ за отпускане на помощи. Още не съм чул за големи количества балами, които да изпуснат нещо, което им се полага в трудни времена.

абсолютно! На тия какви очила да им сложим та дано прогледнат! Аз не знам защо изобщо ги слушаме.Мисля, че е време за друга реакция от наша страна, та дано им стане ясно на тия не знам как да ги нарека. Ясно е, че политическата класа у нас е недоносче всички партии са някаква пародия на самовлюбени "патриоти".Като знам как се избират и критериите им чичо ,стринка, баба, сестра без значение за идеи, компетентност далновидност и мащаб на мислене и, че повечето са пройзводни на БСП за какво говорим.Естествено, че така ще говорят защото това им изнася.Само че аз съм от тези безработни които се замислят каква ни е ползата от борсата. Като дългосрочно безработна и то не защото съм некадърна както спомена Борисов нямам нито едно предложение от борсата.Е сега пак си търся работа и пак сама ще си я намеря , но този път не в България.

Единственият критерий били бюрата? Глупостии! Това да го разправят на баба ми! В бюрото ми разясниха, че не могат да ми намерят работа, нито да ми предложат курс за преквалификация. Какъв смисъл има да се регистрирам?!

Докъто това правителство е на власт, безработицата ще расте защото именно то е основнтата причина за това.

Не съм съгласна , безработицата е голяма и не намалява.

този министър досега не е казвал едно смислено и вярно нещо.щом бойко го държи ясно колко му пука за обикновения българин-безпаричен обезверен .той ще ви види сметката на изборите

Повече от 25% от българите декларират, че истинският размер на работните им заплати е много по-голям... Пред кого декларират - пред министерството, НАП или може би в НОИ. Когато ни е изгодно, вадим данни от анкетите, когато не - не са верни.

не през летния сезон ще се увеличава хаха ми много ясно че лятото идват туристи и ще спада ;) нито един министар няма заслугите за спадането на безработицата.. всичките заслуги са на туризма създаден още по комунистическо време в българия

Нещо незнам кой кого лъже в тия сайтове.От една страна падала безработицата от друга страна сме на второ място в европа по ръст на безработицата.Кого лъжат!!!!

След като 9 месеца стоях без работа, кандидатствах в чужбина и вече не съм в БГ. Тово как се брои в статистикака на управляващите ...

Стискайте кой колкото зъби има в устата. 2013 г. е близо! После ще стискаме венци до 2020 г.

Дали има хора които да вярват на това .Хората вече незнаят на кои свят са ,този министър и неговите подчинени само мрънкат и нищо конкретно до сега не са направили.БЕЗРАБОТИЦАТА ще продължава да расте и хората ще свършват като този снощи в София .!!!!!!!!!!.

Статистиката е горе-долу такава: +20% безработни, +45% пенсионери, -35% работещи. Или може би съм твърде голям оптимист?

Дали има някой да вярва на това?

Моят брат е безработен от дълго време и не е регистриран в бюрото по труда. Предполагам такива като него има много. Така че статистиката не е вярна !

Брат ти е балама. От бюрото дават бележка, срещу която НОИ регистрират за помощи. За какво е плащал осигуровки?

БЕЗРАБОТНИ ОКОЛО 40 ПРОЦЕНТА-СПОРЕД СТАТИСТИКАТА ОКОЛО 12 ПРОЦЕНТА-НАСЕЛЕНИЕ ПОД 7 МИЛИОНА- ПРАВО НА ГЛАС СПОРЕД НСИ-.7 300 000 ВСИЧКО ЗАКОННО- БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ

Ал

Безработните са около 2 милиона или малко над 40% от трудоспособното население! Това е факт изнесен в сайта на НСИ. Много се дразня от тиражирането от подобни спекулации с терминологията.

Да до изборите няма да остане един безработен всички ще работят избиратели жалкото само е че няма всеки ден избори тогава един милион електорат щеше да обикаля да се регистрира по поръчка и нямаше да се стачкува срещу цените на горивата пък и магистралите щяха да са пълни

истината е че хората се самоубиват и се отварят работни места , смешници ..

айди бее,сериозно ли го говориш това -

или просто лятото идва?

От два месеца безработицата намалява. Трябват и още три месеца и ще изчезне съвсем. До шес месеца ще има над милион незаети работни места, като в Германия.

Безработица няма. Кой видя безработица? Всичко процъфтява.

Това са пълни глупости и измислени факти за заблуждаване на хората! Пълно е с безработни от всички възрасти и е безотговорно и нагло да се говори , че само по броя на регистрираните се изчислява този процент. "Бюрата по труда" са абсолютно безполезни и няма никаква полза от тях. Там работят арогантни и зли служители, които се държат грубо и обидно. Паразитна институция с парите на измъчените данъкоплатци. Омръзна ни от фалшиви публикации!

Да,сезонът се сменя.Иде лято.Идва сезонната заетост.Море,планини,хотели.....Това,което най-видимо спада,е гербисткият рейтинг.До изборите имате достатъчно време,да го сринете,рейтинга,докрай.

абе стига сте мачили народа що не вземете да се махнете че вече ни писна да сме като опитни заичета

хахахахахахаха вица на деня

Ама вижте сега човека как се труди - прокара в Кодекса на труда, на надомно работещите - работодателите да им осигурят същите условия, както ако работят в офиса им! Това е такъв успех - значи хващат се безработните за по 1-2 ч. на работа в къщи и работодателя им прави ремонтче на къщето, измервания на ток, запрашеност, шум... Освен това е длъжен и на доктор да ги води профилактично и периодично. Че къде го има това? Това е такъв успех с борбата с безработицата! Отглеждаш работничето си по-добре от собственото си детенце. Не може да не му го признаете. Следващата стъпка е да закрие бюрата по труда и така безработицата мигом ще изчезне!

Тотьооо, СВАЛИ СИ РОЗОВИТЕ ОЧИЛА, И ПОГЛЕДНИ НА СВЕТА ПРЕЗ ОЧИТЕ НА НАРОДА. Мизерни заплати и пенсии. Огромна инфлация. Липса на надежда.