5000 безработни ще бъдат назначени като охранители

14 200 безработни са започнали работа през февруари, съобщиха от Агенцията по заетостта. 5000 ще бъдат наети като охранители по програма “Сигурност“.

Обратно в новината

Коментари - 5000 безработни ще бъдат назначени като охранители | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Боже, каква безумна идея.....но какво може да се очаква от малоумници?

Това означава ли ,че 5000 души ще ОТПАДНАТ от щата на МВР???

Няма страшно.С подобни темпове ще преборим всичката престъпност.След като всички станем пазачи.......Само не се сещам кой ще пази пазачите.....

Пазачи! Страхотен икономически подем!

Идиотщина след идиотщина. За 400 лева кой точно ще отиде да пази особено в местата с ВИСОКА престъпност?! Пълни олигофрении.

за съжаление,голяма част от безработните са цигани,та не знам каква ще я свършат...

поредната тъпня обучение обучение и обучение това е решението за да сме конкорентно способни

САМОЗАБРАВИЛ СИ МИНИСТЪР НА МВР ! НЕ МОЖЕ МВР ДА СЕ СПРАВИ С ПРЕСТЪПНОСТТА И ДАЙ ДА НАЗНАЧАВАМЕ ОХРАНИТЕЛИ, ТОГАВА УВОЛНЕТЕ НЕКАДЪРНИЦИТЕ ОТ ПОЛИЦИЯТА И ИЗЛИШНИТЕ ДАНС ,БОР КОР ,НС... И КАТ ...И ЕТО ВИ ОЩЕ МЕСТА ЗА БЕЗРАБОТНИТЕ ПО СЕЛАТА...

Има логика да се назначат охранители, но е добре първо да бъдат обучени за целта...

Ми дай всички да станем охранители и край с престъпността

5000 всички ли сте? А идеята ми беше да ги обучат тези охранители, преди да ги назначат, защото като се пребият, ще трябва в болниците да ги лекуват... Т.е. пак разходи

На охранителите. Да пресметнем бързо: полиция, армия, 160 000 охранители и дай сега още... Ами кой ще работи в тази държава,бе ? Нали за да се охранява нещо, то трябва да се създава? Или млади хора на възраст 30-40 години да "дремят" като охранители. Ега ти тъпият комунизъм. Отпуснете разрешителните,ограничете монополите и дайте възможност хората да работят нормално.

Което с прав текст означава, че широко афишираната от МВР акция за преборване на битовата престъпност е претърпяла пълен провал...Освен, че ще се захранват с нашите данъци, полицаите няма да изпълняват и основната си функция, за която са платени - охраната на обществения ред. По-подходящи очевидно са безработните, пълни невежи в професионален план... С един куршум - два заека: преборване и на безработицата, и на престъпността! Гениално!!!

Назначаваме наши хора, които "ще наблюдават криминогенната среда и ще занижават възможностите за допускане на престъпни действия чрез информиране на властта". За тези, които не са разбрали, нека поясня - назначаваме платени уши, които да следят и ни донасят за другите. По-старите другари сигурно ще си спомнят с умиление за Шесто :)))

на всеки българин да се назначат по двама пазачи ,само така ще се спрат кражбите,и европейците да не се ослушват а да финансират такава програма

Добро решение на СтаниШеф. Това са част от обещаните 200000 работни места. Аз го разбирам така: Увеличаваме се - броя на крадците и хоп нови работни места за пазачите. И така до 200000. А полицаите ще пазят другите полицаи. И всичко ще е ОК. Можем даже да продадем ноу-хау на страните с голяма безаботица. Друго си е да те управляват "експерти".

Чудесна мярка, бравос! Изгърбиха се момчетата от бране на желязо, редно е да отморят малко на държавна заплатка! Няма критерии за оценка как си вършат работата, ще осигуряваме медии за всеки заловен чувал картофи, а ако нищо не стане - като с Жандармерията - никой няма да разбере колко е похарчено! Чудо!

Направете една сметка - колко са служителите в МВР, в жандармерията, то вече нямаме армия, а частните охранители - те сигурно са повече от 100 хиляди. И сега като се назначат тези охранители, то все едно да назначиш депутата-педофил от АТАКА - вече му забравих името за възпитател в детска градина.Бравос.

фактически ще наемат 5000 безработни предимно роми защото по малките села са само такива индивиди и ще бъдат харчени Български данъци за хора които са наследствено безработни пиявици на помощи

тия охранители първо трябва да не са осъждани,да минат психо и т.н. и така ще се окаже,че няма подходящи хора.

Назначените за пъдари, ще почнат да изнудват хората за това онова и ще оглеждат мн зорко за лични нужди. Може да се развият и "лични услуги"- крадене за другарче :). Държвата пълна с пъдари и "лидери", но няма работници и производство. Пъдари ........

Другарю ,защо предаде електоратът си ,...на ---ДПС ?

И други части от мен самия предадох аз на ДПС :)))

Българите не ставаме за друго ,освен за СЛУГИ ,...показахме го 26 години... "Само'' 80% от назначенията ,..са за ДПС/ЕВРОРОМА, на мястото на ''УЖ'' СЪКРАЩЕНИЯТА ЗА БСП-електоратът .

Цялата ни държава е от жандармерия, полицай и пазачи, ха-ха-ха. Това работа ли е изобщо? А, да не забравя и контрольорите и те са малка армия от тъпаци. Браво, браво на държавата, нищо друго не работи...., но пазачите ще имат работа.

Брей охранителния бизнес отново стана на мода....

Не охранители, а пазачи. Оправете заглавието.

Дойде време ние българите да се разделим на две :на стражари и апаши. Но до колкото апашите са повече,с властови позиции,с партийни или правосъдни заслони, то борбата ще бъде неравностойна. По-добре на 5000 цигани да им раздадат парите директно и да ги оставят да отидат да крадат ж.п. релси, вагони, локомотиви влакове и паметници.Тези нещастни политици, които не предприеха никакви мерки за ограничаване кражбите на матали/ нито в дворове и къщи, нито в предприятия и фирми/ остана желязо и други метали, се грижат само за собствените си интереси.Не им пука за българския народ .

Ква висока престъпност бе Йовчееееев ?? Нали беше рекордно спаднала.. Ей няма такива некадърници...

Няма да тръгна да се бия с крадливите мангали.

Това ли са работните места.....от пусто в празно,а аз мислех за производство....за някой завод ,за високи технологии.

....на ЦВЕТА(новци,анки,лини),на безброй Калинки,Догановци,местановци,хасановци и всякаква паплач от пещерата на Али Баба и ...безброй разбойници...единственото препитание е сервитьор,продавач....охранител... 70 000 полиция,30 000 армия и...250 000 охранители...

250 000 РАВНО ЛИ Е НА 14 200? МИЗЕРНИЦИ! ОСТАВКА!!!!

А защо не ? Според едни ,половоната на 1 000 не е 500 ,а примерно---200 . За други ,..половината на 1 000 е ---900 . Зависи, кое ни е по-удобното!

казвах им на комунистите вместо 250 000 да открият 2 50000000 места , ама те не слушат.

Това е пътя ,истенски наблюдатели и при нарушение на крадци эадържане,и въэпитание,на място,да няма втори път,не както в момента иэлъгахте хората по селата че ги паэите с джандърмерия ,и хората се успокоиха и много бабички бяха обрани преэ това време от другата страна на селото,хората трябва да почустват сигурнос и да эапочнат да работят в България,иначе терминал 2 и ще останите с движещите хора,както ги наричат француэите

Я претръскайте чантаджиите в МВР и ги пратете на терен! МВР е с щат над 55 000 и с бюджет над 1 милиард лева годишно! Стига са пазили височайшите дебели задници в парламента - айде по селата!

5000 идиота дето не могат да си намерят работа, на тях ще се гласува доверие да се грижат за околните???? Тия не могат да се грижат за себе си , камо ли за другите. Как ще го контролират Ганьо селския стражар дали спи по цял ден или обикаля мерата. Пак некви пари ще се дават на наши хора, друго не виждам.

Страх ги е, и така трябва. Нека има работа за хората, но БЪЛГАРИНО, не си продавай душата на Дявола, Род Народ и Родина е семейството което се зове БЪЛГАРИЯ, и твоето е 4аст от нея, - НЕ ВДИГАЙ ОРЪЖИЕ СРЕЩУ фамилията си и братята си. може и с думи.

При 60 000 полицай, 70 000 охранители и пазачи и още 5000, не е ли множко за пет милионна България?

60 000 полицаЙ? Неграмотен, ама с мнение

60 000 полицай?! хахахаха Марш в училище неграмотнико!!! И научи как се пише дума в единствено и множествено число!!!

И от 2015г ставаме държавата на мутрите,охранителите и милиционерите.И най-отгоре министър-разузнавач и журналист (3 в 1).....и Вся власт ще е на випускниците на Магнаурската школа от кв.Симеоново

5000 ще бъдат наети като охранители по програма Сигурност. -- тия ще виснат на данъкоплатците обещани са 250 хиляди а останалите 245 000 ?

Отана ли нещо за крадене в България ,че ще се назначават охранители?

Да де,....работни места ,...АМА за лица само от ДПС/ЕВРОРОМА /,...ОСТАНАЛИТЕ СИ ОСТАВАТ СЛУГИ ,С ЛЮБЕЗНОТО СЪДЕЙСТВИЕ НА ВЪТРЕШНИЯТ ВРАГ,....ПОРОБИТЕЛЯ ---СЕРГЕЙ СТАНИШЕЕЕЕЕВ.....

мързелива и безотговорна работа, затриваща младите хора Кога ще намерят нормална и квалифицирана работа на младежите в България, в която да се развиват и в следващите години. Или турците/циганите/руснаците след 5-6 години ще ги прогонят от земята им!!!

Аре стига глупости. Още 5000 човека на държавна хранилка... Стимулирайте икономиката, предприемачеството, износа.... Трябват реални действия, а не мижи да те лажем, от единя джоб в другия и накрая всички държани в зависимост, безкрайно бедни, та да се радват на 20лв помощи... Стига вече сте унижавали хората! Създайте условия за реално развитие!

500 000 подписа против продажните партизани от посрано 20!

Не се радвайте предварително, по програмата "сигурност" ще работят само нашите мургави избиратели! Като си работят по късна доба, да са си сигурни!

Пъдарите ще са мургави, за да оглеждат, где що има. Ще се увеличи престъпноста и така ще е по организирана :)

В малките населени места Пешо охранителя , се познава с крадеца Бай Мангал и двамата играят партия, делят по равно. Това ще е схемата , няма съмнение.

Правителството на Орешарски селектира ежедневно крадци и бандити , а после намира и охранители на държавен щат. ДОБРОТО ЧЕНГЕ И ЛОШОТО ЧЕНГЕ.

Ето ви една наистина добра идея. Вместо да прави показни акции по селата, като командирова там скъпо струващи жандармеристи, държавата може да плаща по 400 лева заплата на местни безработни, които да работят като въоръжени охранители. На едно по-голямо село са достатъчни 7-8 охранители, които да се въртят на смени и да патрулират денонощно. В малките селца могат да са трима. При недостиг на хора в дадено малко селце, със сигурност ще има желаещи от съседното село или малко градче. А жандармерията може да има групи за бързо реагиране в общинските центрове, които да идват по сигнал на селските охранители при по-тежки нападения.

Наивнииииик! Ти си мислиш, че някой в България, да не говорим в МВР може да създаде организация! 1. В самите села освен песионери няма други, т.е. безработните са в малките общински центрове. 2. За да идат в селото - още разходи! 3. За да идат в селото през нощта, когато реално стават золумите оооооще, разходи. 4. Казваш "Въоръжени", тук яко се обърка. На кого ще раздадат разрешителни за оръжие (огнестрелно ли, сигнално ли, трейзъри ли). 5. Като цяло идеята ти е - Давайте да даваме, т.е. начина на работа на самото МВР.

Я стига си дрънкал глупости, бе, без да имаш реална представа. Я погледни повечето охранители, та дори и в София - да не би да са някакви джеймсбондовци за по 400 лева заплата. Във всяко средно село има по няколко безработни млади кияци, които вместо да харчат пенсиите на майките си, могат да патрулират там. То пък да не мислиш, че всички селски кокошкари са от групата на килърите - в повечето случаи само наличието на патрул ще спре тези мангали.

И с какво ще пазят тия охраните? Те няма да са със специално облекло, няма да имат оръжие,нито палки - нищо. Освен това ще са редовна смяна при това не на 8 часа, а най-много на 6. Кого ще уплашат?!

да назначат да и лъскат джапанките на тая дупедатка!

Забравихме ги нашите смешници в залисията с Украйна! Да се си раздали от сутринта някакви други великденски бонуси, премии, заплати, подаръци, рушвети..???

А какво стаА с 245 000 работни места????

ОбещаАм ,след 8 години ,''АКО'' ни изберете отново ,не 250 000 ,а 2.5 млн.работни ,потни места.

Питайте за работа Лютвито и Болен, сега имам други гружи! Мой Вегенин не е почетен ...

Че то и преди години така си беше: На тези, на които не им се работеше ставаха охранители,ама по онова време им викахме мутри.Ама не им плащаше държавата,ами бизнеса.Затова предлагам-Оставете ги сами да се оправят!