Безплатни учебници от 1 до 12 клас гласува на първо четене парламентът

Необходимите средства за това възлизат на около 80 млн.лв. за първата учебна година от прилагане на законопроекта, съответно по 8 млн.лв за втората и третата

Обратно в новината

Коментари - Безплатни учебници от 1 до 12 клас гласува на първо четене парламентът | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А безплатни наркотици кога?

Край на т.нар. профилиране в горните класове. Сега се чака гласуването на втора дата за НВО след 7 клас - да може децата да се явяват на втора дата с цел повишаване на оценката - така ще падне напрежението и ще се провеждат по спокойно тези матури

А честито на всички собственици на печатници! Поне да приемат стандарти за учебниците, помагалата и работните материали - изцяло да подлежат на рециклиране, цена до 10 лева. Аман от гланцови тежки хартии, заляни с мастила, излъчващи отровни изпарения! ------------------- Пари за спортни площадкиза деца в училищна възраст кога ще има? Дивеят по улиците като варварчета, вместо да спортуват - няма къде.

Корен квадратен може да се смята на всеки калкулатор..къде в живота се ползва..пълна подигравка

Колко пъти в живота на човек му се налага да определи степентта на многочлен? Забоклучват им мозъците с неща, които нямат приложение. Всяко цигане неходило на училище смята по-бързо, с колко пари - какво може да си купи.

Че кой те кара да го учиш? Не го учиш, вземаш си тройката и бягаш! Пак минаваш

Махнете проклетия корен квадратен.90%от населението е го разбира..не тормозете хората излишно.Следосми клас да се учи само онлайн.Ето така ще изплуваме..сега се давим в блатото и учимглупости

Осъвременете пенсиите на старите пенсионери с коеф за тежест на осигурителни стаж 1,35 като на новите.

Алелуя!

Се че трябва да са безплатни.Ако нямат пари семействата не могат да си изучат децата.

Като чуя, че нещо е безплатно и очаквам да ми излезе по-скъпо.

Западните нпо изкривяват и откровено подменят историята ни. Тази, извоювана с кръвта на предците ни! За мен е задължително всеки ученик преди осми клас да изгледа козият рог с паскалева.

Томова, ти си родоотстъпник. Слагай фес и изчезвай към анадола. Не те е срам да изтриеш коментар, в който питам защо са премахнати произведения на Вазов и Ботев!

Ще попитам пак! Какво през последните 30 години се промени от историята от преди 300? Защо ни преподаваха, че сме роби, а сега учат децата ни, че сме съжителствали с турците? Защо се премахнаха емблематични произведения на Вазов, Ботев, Каравелов, Вапцаров???

Тук идва нашата роля.

Вие запознат/а ли сте, че за някой предмети има по няколко учебника, а когато децата отидат на кандидат гимназиален изпит и ако не са учили от правилния учебник, просто нямат шанс?

Това по гербаво време никога не би минало в парламента.

Да но джоинта е с пари. К'во правим?

А тези 2 поколения ИДИОТИ, които бяха НАУЧЕНИ НА ДЕМОКРАЦИЯ след 1989, кой ще ги ХРАНИ ...

Ама да върнат като едно време - за унищожен учебник се плаща в троен размер. Само така ще се научат да пазят. Иначе кой ще възстановява унищожените от децата буквари? А има някои деца, които са определено безконтролни…

А 1 учебник по 1 предмет КОГА?! Дали ще се преборят с учебната мафия?!

Корнелия ПАК победи. :) Постоянството и упоритостта се възнаграждават. :))) ... Дано има кой да чете учебниците!

В Япония разпращат безплатни учебници дори на децата им, които учат в чужбина! Да не споменаваме пак Румъния! Българчето пак в девета глуха.

Тва добре горе-долу, ама ква е тая глупост с ел учебници! Как може детските очи да бъдат товарени допълнително с четене и учене на екран! Аз няма да позволя детето си да учи на монитор или таблет!!! Относно учебниците - защо трябва да са безплатни за всички, а не само за нуждаещите се? Има семейства с висок стандарт, които могат “да се бръкнат” за образованието на детето си. Защо ние трябва да им плащаме учебниците от нашите данъци?

Безплатни трябва да са за всички, от малки ли ще насъскваме децата едно срещо друго Защото преди години имаше безплатна храна за Циганчетата а за нашите деца нямаше защото родителите работят. Дъщерята една вечер ми каза: Тати искам да съм циганче

Те децата точно тва обсъждат и се карат - на кой учебниците са безплатни и на кой не!!!

А защо ТЕ трябва да ви плащат учебниците от техните данъци?! И как изобщо си помислихте да делите децата! Значи за ромите безплатни учебници, щото нямали стандарт, а за сам родител на дете, който все пак е с образование и работи, да си плаща учебниците?! Айде стига вече сме ви плащали помощите, детските и всичко останало! А и тия "безплатни учебници" пак тия с високите доходи ги плащат за всички.

Първо, никъде не казвам, че ще съм сред тези с безплатните учебници! 2-ро - никой не дели децата, а родителите. Или може би вашите деца се интересуват силно дали ползват платени или безплатни учебници?!?! 3-то - всеки плаща такси по един или друг начин, а не само богатите!

1. Не мога да повярвам, че заради 8 милиона на година учениците нямат учебници. За справка само една далвера по инхаус поръчките е със 70 милиона изтеглени в куфар. 2. Махнете всичку учебни тетрадки. Голям ПРАЗ, че учебниците са безплатни, като по всеки предмет трябва да купя по две учебни тетрадки за по 15 лв. На времето как учихме без учебни тетрадки?!?!? Имахме само учебник. Майка ми купуваше всичко (разбирай тетрадки) от кварталната книжарница за 10 лв. Сега давам 100 лв за тетрадки и 100 лв за "учебни тетрадки"

Пропуснал си, че първоначалната поръчка ще е 80млн ;) Ето тук се крие джобчето, опа - разковничето!

Нищо не се крие. Бойко 12 години имаше по 2 000 излишък всяка година. Можеше не 80, ами 800 милиона за учебници да даде. Ама нали трябва да върви “аз съм прост и вие ЩЕ сте прости”

Идеята е добра ! Проблема с учебниците е друг ! Не се учи по едни и същи учебници ! Това трябва да се разреши ! Еднакви учебници по основните предмети !

Парламентът гласува на първо четене безплатни учебници от 1 до 12 клас. Я пробвайте заглавието по този начин. Не може коня да е зад каруцата.

Ако целта е да се акцентира върху каруцата! Това е един от журналистическите похвати! Аз ако видя новина, започваща с парламентът гласува, ще я пропусна подсъзнателно!

Нинова да знае, че нас изстрадалите преди време и при нейното управление и това на ГЕРБ това решение не ни топли, защото нашите внуци и деца не бяха толерирани от Нинова и Борисов. За нас утешението ще бъде ако има незабавни арести на виновните лица. За кражби и злоупотреби, за разсипията на предприятията и приватизация. Арести и затвор Нинова и Т.Д.

100 милиона за учебници, отколкото 220 милиона да хрантутим укрите!!!

Стига глупости , парите за учебници са си за учебници и въпреки това ,този разход е мижи да те лажем. Самото обучение е слабо много слабо .

Раздайте и учебници в Народносто събрание, в министерствата, във всички политически партии, защото представителите им са неграмотни. Искате хора, които не могат да пишат и които са прочели Под игото и Винету да управляват държавата ефективно и умело? Няма. Няма начин.

Внука ми е 5 ти клас, то е ад под небето, ние учим с него , доколкото можем, а в у*ще е ад. Такива крясъце се разнасят че да ти настръхне косата . На директорката не и пука , минава и все едно не чува .Учат до 18,30 по 6-7 часа и все едно препускат по материала . Кога кога ще се оправи този маниер , защо не вземат пример от финландците или други напреднали нации ? Само заплатите гледат -

Физикът сподели и как по време на докторантурата си е бил учител в частно училище и още по време на първия час демонстративно е изхвърлил учебника по физика в кофата за боклук. По думите му неговото място е точно там. Той даде и пример как, ако знанието се поднася правилно, децата могат да научат много: "Деца в четвърти клас смятаха основните параметри на скачването на „Крю Драгън“ в Международната космическа станция. Смятаха ускорения, начални, крайни скорости"

Пълни глупости..деца не се раждат а тия не спряха с глупостите си..вложете парите в младите дами..а тях ги бият

Безплатни учебници означава, че не само ще плащам учебниците на мойте деца, но ще плащам и част от учебниците на вашите.

"БЕЗПЛАТНО" Някой друг плаща за него.........

За какво са ни тия учебници? И без това никой не ги чете, пък и простите просперират.

Абе как сумата я нямало. Дадохте два пъти повече за супер измислена отстъпа за горивата!!!

Безплатни и еднакви или безплатни за децата, златни за страната?

БЕЗПЛАТНО Е САМО СИРЕНЦЕТО В КАПАНА ЗА МИШКИ

Догодина първото нещо, което ще поискат е вдигане на данъците Стойте и гледайте как ще ни излезе през гъза спасяването на света от дивана, "помощта за укрите" и подобни идиотии!