Безплатен градски транспорт в Истанбул по случай падането му под османска власт

Празничният бонус обхваща метрото, метробусите, фериботи, автобусите, трамваите и линията "Мармарай"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко е собственост на най-великата империя в световната история - РИМСКАТА ИМПЕРИЯ.

Е ако Европа не беше разединена, както и днес, нямали са шанс рязаните. … Де факто, Константинопол пада заради предателства и липса на помощ. … Константин XI последният римски император умира сражавайки се заедно с войниците. Мир на праха му.

Истанбул пак ще бъде християнски.

ку ку

мрели са като мухи по 2 на кон за да отидат в рая при девиците! Както сега умират с пояс с динамит. Още веднъж га няма съединение и разбиране орките поробват един по един народите . То пише там "съединенито прави силата" ма не важи по тукашните земи земи на кавали!

Ния 45 години празнувахме превземането на България от СССР на 9 септември 1944г Даже това ни беше националния празник

Платихме си като пичове корабчето, кое му е безплатното

Истанбул е християнски, Крим е украински а аз да го начукам и на Доги резняка и на Путкин.

Крим поначало е бил византийски също като Цариград, даден е като зестра на руските князе. За съжаление българите не сме хитри като византийците, а напоследък и ниско образовани.

Според терминологията на Путин Цариград е бил "освободен в резултат на специална операция". Иначе в Гърция 29 май е по-скоро ден на национален траур, все пак гърците преди да се обявят отново за елини в продължение на 1000 години са се наричали ромеи. В т.ч. и немалко българи.

Глупости. На шибаняците-гърци, много им се ще да са наследници на Източната Римска империя (Византия), ама не са! Византия е имала в населението си много повече, освен само елини (необразовани езичници) - гърци.Просто другите са претопени или избягали.

И точно заради това не го искат в ЕС. Прекалено много се засилва към османизма и миналото, с което доста европейски държави са имали проблем. Ако беше с по-модерен поглед на нещата и по-сериозно наблягане на светското пред религиозните залитания щеше да е далеч по -приет от Запада като модел за пример сред съвременните мюсюлмански държави. И не само това, ами и щяха да му помогнат да се превърне в обединяващ пример... Сега колкото и да мечтае да го приемат останалия мюсюлмански свят, то на него не гледат с добро око, и Запада е отвратен от някои похвати и врътки и явното неуважение към ценностите на ЕС.

Е, и? Нас, българите, какво ни интересува това?

да пазаруват... безплатен транспорт им е добре дошъл. Информацията е хубава..

За каква ВЛАСТ пишат тия ??? Мюсюлманите( араби, турци, сирийци, кюрди иракски ислямисти) са ИЗТРЕБИЛИ и убили почти всчики жители на Константинопол през 1453 г.. Дори в църквата Света София, която е направена на Джамия, Арабските ходжи са проповядвали ИСЛЯМ, с Ятаган( арабска сабя ) в ръка. Като ЗНАК че църквата е завзета като са УБИЛИ всички хора вътре, преди това.... Мюсюлмансктоо РОБСТВо в България СВЪРШИ и е време да ИЗГОНЯТ всички турци от ДЪржавната телевизия БНТ, да бягат към Турция , там да си търсят Правата и да правят предавания на Турски ЕЗИК.

БЪЛГАРСКИТЕ ИСТОРИЦИ КАЗВАТ ЧЕ НИКОГА НЕ СМЕ БИЛИ ПОД ТУРСКО РОБСТВО

Българските ПСЕВДОисторици искаш да кажеш.

как сте му интерпретирали великата победа.... не мога да ви мисля !

Kenn1111

По интересно е дали някога ще има презнества за освобождаването на Цариград от османско робство

дано да е скоро. Ердоган отказа на Швеция/Финландия, това значи че може да го изгонят от НАТО и ще видим тогава.

доста тъжна дата за християнския свят