Около 400 са децата в бежанските центрове у нас

Около 400 са децата в бежанските центрове в България, като близо 70 от тях са без родители и може да бъдат настанени в домовете за деца без родителска грижа.

Обратно в новината

Коментари - Около 400 са децата в бежанските центрове у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Другаря Станишев ще им ушие по една униформичка със сърп и чук. ДА ЖИВЕЕ БСП-то.

Цитирах коментара на ник"Luna0102 " за да видите истинското лице на правозащитните НПОта. Внимавайте съфорумци- форумите отдавна не са място за невинно споделяне на мнения. Те са бойно поле, на което всякакви платени българофоби се опитват да си играят с човешките ни чувства и с човешкото ни състрадание с цел да защитят кауза, която уврежда и нанася големи щети на интересите на всички бг. граждани в полза на интересите на чужденците.

Вие явно си имате закачка. Все пак няма ли проблеми, няма и лапачка за НПО. Плюс тя войната за умовете и сърцата на хората никога не е спирала. Включително и манипулиране на новините, а от скоро, както е по форумите и обществените настроения към тях. Няма страшно, всеки си има глава на раменете. Хващаш ли се на лични обиди, това означава, че те са си свършили работата...

Ник "Luna0102 "- където те хвана на територията на Р. България или в справки на НАП, бъди сигурна, че ще ти стане тясна България, мръснице!

Luna0102

Малоумната дето виснала на пенсията на майка си пак се обади.

А ти на кой ходжа висиш на ..брадата?

смешен плач

Не е ясно кой е малоумен-прегледай се при невролог и психиатър. Изобщо - българка ли си , защото ми приличаш на чужденка- твърде много те боли за сирийците и реагираш прекалено агресивно на всеки по-сериозен отказ на съфорумец да приемаме още сирийци, като моментално започваш да обиждаш човека насреща. Отвращавам се от хора като теб.

Ето как от НПОтата се "грижат " за основателните страхове на българите:"Luna0102 ( регистриран ) 03.09.2013 18:49 Ти си пълен боклук, само малоумен като теб би могъл да сравни майка си с ниската пенсия с хора, които бягат от война. Върху майка ти даже дъжд не вали, ако тя не иска! А ти адвокатке, защо не се погрижиш за родителите си, като са толкова зле финансово? Или ти си адвокат само на хартия, но хапваш от пенсията на родителите си? И това че родителите ти получават ниски пенсии означава че са се осигурявали на ниска заплата. Те докато са работили не са получавали много, ти обаче искаш сега да получават, ами няма как да стане. И ти няма да получаваш, така като те гледам ще получаваш някоя социална пенсия..." анкета -Да приеме ли България бежанци от Сирия?

Моля давайте на бежанците само купони с които да си купуват стоки от първа необходимост и храна. Ако трябва дори им раздавайте купени предварително храни и лекарства. Вчера гледам един черньо в квартала взел си дезодорантчета, а днес др. седнали на кафенце.

Май ще трябва да основем партия за защита на българите в България. Колко много българи си слагат край на живота от безисходица. Колко деца - българчета и старци - българи живеят в пълна мизерия. Я ми кажете колко деца ражда българката - 1 и колко ражда арабката - 6-7 .Така че арабите никога няма да изчезнат, а българите е доказано че изчезват от лицето на Земята. БЪЛГАРИТЕ като нация имат спешна нужда от помощ. Но може би това е Планът - тук да стане ТЕРИТОРИЯ .

ОК!! ХОРА сме! Ще извадим ако трябва от устите на нашите деца залъка(дето го няма)и ще намерим начин да ги нахраним. Но възникват няколко въпроса. 1)Защо сега тръгват да бягат?Войнна се води там от почти 3 години.Да не би защото са на странната на бунтовниците които в момента губят?(Не говоря за всички а за голяма част от тях) 2)Ще бъдат ли принудени да подпишат документ който ги задължава да се подчиняват на Конституцията и на светските законни,и че ако ги престъпят,приемат незабавното си екстрадиране?(Като пример посочвам че в Германия са успяли-на определени области-да се махат Христянските религиозни символи от съдебната зала,когато присъстват мюсюлмани,дори като свидетели.Ама техните държави не постъпват така с Христяните. Също така в Белгия след техни протести,има училища-СМЕСЕНИ-в които са забранени за продан-в лавките-продукти от свинско. Последно време дори претендират,за въвеждане в Европейското законодателство,законите на Шерията!!!!!!И правят протести за това!!!!) 3)Къде са Христянските бежанци?Никъде!!!!Възстаниците не оставиха нито един жив!!!!Съдбата на двамата Православни Владика които те отвлякоха,още е неизвестна. Нека сме човечни,но внимателно.Да не се окаже утре че сами си сложихме таралеж в гащите!!!!

При минусчетата бихте ли ни удостоили с аргументи?

Luna0102

Издръжката на един бежанец е над 1000 лева, аз се питам къде отиват тези пари? Нито са настанени в 5 звезден хотел , нито пък ги хранят в ресторант. Кой се облажва с 90% от парите?

Питай ДАБ, г-жа от НПО! Само дето не ме прокълна, че ме боли повече за майка ми- пенсионерката, защото получава 200 лв. пенсия и ми казваше, че не мога да сравнявам размера на пенсията на майка ми и положението й с положението на тези хора! ПРИНУЖДАВАШЕ МЕ ДА СЕ ВЪЛНУВАМ ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОЖЕНИЕТО НА ЧУЖДЕНЦИТЕ, ВМЕСТО ОТ БЕДНОСТТА НА МАЙКА МИ! И ИМАШ НАГЛОСТТА ДА КОМЕНТИРАШ ПОД ТАЗИ ТЕМА?!Издържам родителите си с години, мизернице, а ти на кого служиш- защото явно не на българските интереси!

Luna0102

Ти си слабоумна, принуждавала съм я, толкова да не ме интересуваш , ама представа си нямаш :))

анкета - да приема ли България бежанци от Сирия -"Luna0102 ( регистриран )03.09.2013 18:49 ...., само малоумен като теб би могъл да сравни майка си с ниската пенсия с хора, които бягат от война,," И ТАЗИ МЪРША ОТНОВО ПИШЕ ПОД ТАЗИ СТАТИЯ?!

Нямате нито срама, нито жал. Дори нямате идея какво се сличва на тези хора.

Гадни мръсници сте от НПОтата! Кажете - чии интереси защитавате? КОЙ ви плаща паричките, за да внушавате на българите жалост, докато става въпрос за ЗАЛЪЦИТЕ ОТ УСТИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА? Вие нямате нито сърца, нито жалост, нито милост за българите! Искате само да ни използвате за база за настаняване на удобни на вас етносни групи в България! КОЙТО ВИ ПЛАЩА, ЗА ДА ПИШЕТЕ ТУК ПОДОБНИ КОМЕНТАРИ, ТОЙ ДА ИЗДЪРЖА ТЕЗИ ХОРА!

Значи за един бежанец 1 100 лева месечно. А за един български пенсионер и 150 лева са много!

Значи могат една много голяма част сирийци да правят палаткови лагери в Сирия като жив щит срещу американските мераци за бомбардиране, а други да ми се правят на жертви и да бият хиляди километри до България! И къде е сега оня дрисльо Сайдеров и партийката му Юруш - мълчи като *бан задник копелето!И какво на практика става - под прикритието за СИРИЙСКИ бежанци,които се оказява,че са по-малко и от половината от общия брой "бежанци",тук се пълни с всякаква паплач от на майната си - чак от Мароко и Алжир! Защо никой не говори точно за това? Защо не влизат в Европа през Испания и Франция,питам, дето са им под носа там!Или явно ни е ЗАПОВЯДАНО да приемем поне 10 000 мангали за пълното унищожаване на българския етнос! Ама много грешно си правят сметката калтаците, без кръчмар! Още малко ще е прословутото българското търпение,хич да не се заблуждават!

значи говори се че в сирия има ново находище в морето изведнъж сирия става богата дъргава а всички бягат нещо не се връзва аз ако намерим толкова находища и ни нападнат ще остана в българия да не се окаже че това са семеиствата на свободната армия на които ще им се търси сметка след края на воината

Освен това в Сирия бяха открити 12 големи находища на газ и петрол. Само четири от тях произвеждат колкото Кувейт на ден! Това изостря апетита на американците кой да контролира тези находища.

23 годишна родите 3-тото си дете... е това малко ми дойде в повече, ама то е ясно на кого мога да ги оприлича тези. А иначе прдполагам, че в центровете положението хич не е розово, ама все пак става дума за центрове за настаняване на бежанци, а не за 5 звезден хотел. А и другото, което малко ме стресна. Издръжката на един бежанец е над 1000 лева! Ама извинявайте, ама пенсията на баба ми е около 200. Тя не е ли човек? Защо за нея държавата не полага такива грижи?

Е малко е попреминала жената, нашите мургавелки раждат третото някъде на 16-17 год...

Е, да де. Можеше да не е трето, а пето, ама все още има време да народи 15-тина, за които ние да се грижим, защото нещо се съмнявам, че тези ще се върнат в Сирия. Ако смятаха да се върнат нямаше да бият път чак до тук, а щяха да останат в Турция и то до границата. Та май идеята е да останат тук или още по-добре да хукнат към Западна Европа, но ако останат тук, грижите за 15-те деца са ни гарантирани.

как богатите германци прибират част от помощите за бедните в булгаря под предлог че има булгари там. някаде четох че европеискят сауз дава един млр. и половина помощ за сирииците. значи богатата германя взима от бедната булгаря, а бедната булгаря трябва да е хуманна защото граничи с богатата турця. от много хуманност накрая ще умрем като наця!!!какви политически стапки прави правителството???добрят капитан в буря се познава!!!или някои мусулмани от управляващите си имат други сметки??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Европейският парламент не успя да се обедини за общ план за прием на сирийски бежанци в ЕС 12 .09.2013 11:12 Агенция "Фокус"Дясноцентристите в Европейския парламент отказаха да подкрепят призив към държавите и институциите в ЕС да с разработи общ план за прием на територията на общността на бежанци от Сирия, предаде РИА Новости. Предложението за създаване на координиран план за предоставяне в ЕС на убежище за сирийци, по примера на направеното относно косоварите след 2000 година, подкрепиха парламентарните групи на социалистите, зелените и левите радикали. В резултат бе прието решение да се ограничи призива към отделни държави в ЕС, да приемат максимален брой бежанци от Сирия. Резолюция за Сирия Европейският парламент ще приеме в четвъртък на сесията си в Страсбург.

Този коментар е за "великият арийски дойчовец" ник "Дете зад граница".

Щом е така, следващата година винетката за преминаване на турските гастарбайтери- 50 евро! Вноската за ЕС- внасяне само след приспадането на сумата дадена за бежанците /от нея може да се извади евентуално половината от дела на България, при пропорционално изчисляване тежестта на разходите според БВП страните от ЕС. Все пак ние ще ги гледаме тук./

смешен плач

Гласувам с "ЗА" на Вашето предложение!

Щом на 23 год. вече има 3 деца, колко ли ще има след 10 години? И ние ще трябва да ги издържаме, нали?

До "Дете зад граница ( нерегистриран )12.09.2013 10:25 Отвратителна, долна сган, която е останала в България. Като чета тези коментари ме хваща срам...." МАРШ В ОФИСА НА НПО-ТО РИ! "СГАН " ЩЕ КАЗВАШ НА МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ В ПРИЕЛАТА ТЕ ДЪРЖАВА, А СЪЩО И НА РОДИТЕЛИТЕ СИ,родоотстъпнико/ ако изобщо имаш и 1% български ген/

що за човек трябва си за да не прецевяваш ,че войната не е избор за хората ,които не взимат тези решения ,а трагедия. И децата са най-малко виновни за това... Бих им помагала с каквото мога на тези хора. Друг е въпроса ,че богатите държави трябва първи да ги приемат.

Правозащитни НПО-та се включват във всяка такава тема, с цел да ни въздействат върху човешкото съпричастие и да ни принудят и изнудят да приемем колкото се може повече сирийци, идващи от Турция. Дори не осъзнават, че постигат обратния ефект. Доста българи възроптават върху прекалената степен на натиск, която ни се оказва чрез коментарите на сътрудниците на тези НПО-та.Ако някой се опитва да ви принуди насила да свършите нещо или да приемете някого, дали тази принуда е в защита на Вашите интереси?

Нещо не разбирам...има война в Турция ли, че всички са се запътили към България?? По география не сме учили да граничим със Сирия!!!!!!!!

наистина има нещо много странно, ние пък в килимното училище с ходжата сме учили че сирия и българия са в една страна ...

А защо трябва да приемаме толкова бежанци?Понеже сме много богати ли?Хората у нас мизеруват, не достигат пари за детски надбавки и пенсии,а ние ще храним хиляди гърла.1100 лева излизала издръжката на един бежанец.защо се правим на големи хуманисти?

богата Германия е приела само 500 сирийци,а в"богата" България само 400 са сирийските деца?????

И какво? Да ги разтреляме на границата ли? Та тука говорим за деца. От къде тая злоба?

и си ги осинови или ги прибери при тебе!!!

Така говореха и в Макдеония, докато приемаха косовски албанци, сега ако поразходиш натам , ще установиш , че за наколко години, властта вече е почти в албански ръце, а скоро ще е изцяло

от глад, мизерия и недоимък - когато взимат от нас за да дават на чужди нашите, българските деца са ни по-скъпи от сирийските мястото на сирийските деца е в сирия - там е тяхната родина. всеки камън тежи на мястото си

Естествено, че децата не са виновни за нищо, но те не бягат самички, а с майки и татковци. Сещаш се, какво имам предвид.

Не,просто да си остават в Турция!Затваря се границата и толкоз!Ясно е,че са ни ЗАПОВЯДАЛИ да приемем 10 000 мангали и ДПС провежда с кеф тая политика!

Ако не сте учили тактика и стратегия о вие тъпи ми български юроде, да ви разясня. Сценарият е този. Под страха от нещо, да се разселят народите, защото войната е скъпо удоволствие( обясняват ли ви че само застраховките са милиарди), и след това много лесно се завземат територии. А знаете ли че вече много страни са с полузатворени граници за бежанци. Нали се отворихме и ни го..... еди какво си.

Интересен феномен - от 2 год. в Сирия се колят и бесят, има гражданска война, стрелят се с гранатомети, ядът сърца, А ТУКА ИДВАТ БЕЖАНКИ , КОИТО СА БРЕМЕННИ И РАЖДАТ 3, 4 И 5-ТО ДЕТЕ! Война , не война - плодят си се като хлебарки. Тука без война, член на ЕС и НАТО, а раждаемостта - на минус...

Защо ли, защото сме мързеливи егоисти, не ни интересува бъдещето на нацията, на нас да ни е леко и добре, за всичко обвиняваме правителството докато си пиеме лениво кафето.

смешен плач

Нищо подобно! Българина има традиции да осигури 1во покрива над главата си, а после да мисли за деца.Колко българи получават заплата от 1100лв. на 25 години/ освен ако не работят в ейчпи и не са ИТ специалисти/? Значи- българите да оцеляват и да създават деца с по 500-600лв. заплата в провинцията, а за чужденците и чуждите деца бг. държава МОЖЕ да отделя по 1100 лв месечна издръжка?

Няма да са само 400 братчета и сестричета, а ще има и поне 50-60 техни дечица... :::))) А относно желанието Ви да сте бежанец в България, РОМЛЯНИТЕ ПАК ИЗПРЕВАРИХА ВСИЧКИ И СЕ "ИНТЕГРИРАХА" МЕЖДУ СИРИЙЦИТЕ... :::)))

Проявете съчувствие и разбиране, тези хора не са тук по своя воля, дано не ми се наложи на мен да бягам с детето си от война, помислете си го и вие това...

Как така не са тук по своя воля - турците ни ги карат насила и под дулата на автомати? О, майн гот - трябва спешно да се нападне турция и да се спаси братския сирийски бежански народ

Те са тук прокудени от войната, ако нямаше война щяха да си стоят в Сирия, да си живеят в собствените си домове, те нямат вина за тази война и против волята си са напуснали Сирия. А ти си тъпак- факт...

ПРОЯВЯВАМЕ СЪЧУВСТВИЕ, НО СИ МИСЛЯ, ЧЕ ВРЕМЕТО НА ВОЙНА НЕ Е НАЙ-УДАЧНОТО ВРЕМЕ ДА ЗАБРЕМЕЯВАШ И ДА РАЖДАШ... А КОЛКОТО ДО ТОВА ДАЛИ СА ИЛИ НЕ СА ПО СВОЕ ЖЕЛАНИЕ ТУК - ГРЕШИШ. ВСИЧКИ ДО ЕДИН СА ПО СВОЕ ЖЕЛАНИЕ ТУК. МОЖЕХА ДА СИ СТОЯТ В СИРИЯ. И Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГРОЗНО НАШАТА ДЪРЖАВА ДА ОСИГУРЯВА НА ЧУЖДЕНЦИТЕ БЕЖАНЦИ ПО-ВИСОК СТАНДАРТ ОТ КОЛКОТО НА ГРАЖДАНИТЕ СИ...ЧЕ ТАЯ ДЪРЖАВА НЕ ДАВА НА РАБОТЕЩИТЕ СИ ГРАЖДАНИ ТОЛКОВА, КОЛКОТО ЗА БЕЖАНЦИТЕ, А В СЪЩОТО ВРЕМЕ НАЛИ ПАК ОТ НАШИТЕ ДЖОБОВЕ ИЗЛИЗАТ И ТЕЗИ ПАРИ...

Моля да ме извините, Колега : --> А Вие замисляли ли сте се за Всички Българки тръгнали с деца-на-ръце в Принудителна Емиграция ? (Комай станаха Вече в Златна възраст тези момичета.) => Какво направи за тези Българки (Проправили Път по Цял Свят !) България ?!

на 23 години трето дете, на 45 ще ражда 2зтото. оставка на правителството, което държи нарочно границите отворени защо имам чувството, че дир.бг малко преувеличават тези неща и се опитват на накарат общственото мнение да свикне с тази "реалност", ако границите се затворят и влезлите се държат само в отделни лагери и се върнат после обратно без да им се дава постояно жителство и гражданство, бомбата със закъснител няма да я има.

Един бежанец в България струва 1100 лв! А колко струвам аз, жена с 30г. трудов стаж, с висше образование и 340 лв. заплата?! Колко струва моето дете на държавата!?

Вие, мадам,сте лош матриал съответно и цената

другари дираджии,що триете коментари бе?Истината боли а???

На българите в Европа никой не дава пари е така,без да работят,отиват в чужбина и търсят работа,но никой не им дава пари е така,както тук! Тук ще им дават пари за нищо,като половината от тези пари ще бъдат усвоени от някой хора,а не от самите бежанци!!!!! Мафия,престъпно правителство,ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!

Дайте и на сирийчетата детски, а на българчетата няма, нищо че ние работещите за по 300 лв сме достатъчно бедни и нашите български деца не си дояждат, носят дрехи втора употреба и не можем да ги заведем на почивка!

България в ЕС - ОК, но би трябвало да има закон в ЕП , който да регламентира поемането на тежестта на бежанците, съразмерно спрямо БВП на съответната държава или нещо подобно. Не може Бг да приема хиляди бежанци , а една Австрия или Швейцария да обявяват , че приемат само до 500 бежанци. Тази война не е наша, нямаме нищо общо с нея, така че ако обичат г-да европейците, които я искат и подкрепят /Франция, Англия и т.н./ да приемат сериозната част , спрямо техните възможности и участие във войната.

ЕЕЕ ... НАЛИ ЗНАЕТЕ КАК Е ЗА БЪЛГАРИТЕ - КОГАТО Е ДА НИ ПЛЮЯТ СА ПЪРВИ, ТО НЕ НИ СРАВНЯВАХА С РУМЪНЦИ И АЛБАНЦИ, ТО КАКВО ЛИ НЕ БЕШЕ, АМА СЕГА ЩО НАИСТИНА НЕ ПОЕМАТ ПО-СЕРИОЗНА ОТГОВОРНОСТ ОТ НАС? ЩОТО КАКВО ЛИ СИ ВИКАТ? ТЕ ТИЯ И БЕЗ ТОВА СА МИЗЕРНИЦИ ЕДВА ЛИ ЩЕ ИМ НАТЕЖИ МНОГО ОЩЕ...

Отвратителна, долна сган, която е останала в България. Като чета тези коментари ме хваща срам. В момента всяка държава приема бежанци. И Германия например, където живея в момента въпреки че на 3 000 км отдалечена. Ето точно от такова мислене и манталитет ви бягат децата по чужбина , защото не ви издържат примитивността

Като си в чужбина, какво ни поучаваш дето сме тук? Ние сме на две планети - и нямаме нищо общо. Впочем мнението на немците за бежанците ще е релевантно, а не твоето гастер-киднер

Че си от друга планета ти личи от коментара. Предполагам планетата на маймуните. Че такива като теб правят България да е като друга планета а не част от света е ясно. А това дето си се опитал да го напишеш на чужд език , защото не е на немски вероятно на цигански , показва колко си образован

Ако позволите : - >> Към Днешната Дата - Германия Е Не-Само сред Водещите в ЕС, Но И де-факто Е приела По-Малко !!! (сирийски бежанци отколкото България)

Обиждаш ни, че сме сган, а се изразяваш като такава. Недей.

Оказва се че едни бежанец струва на държавата колкото един държавен служител. Не знам дали е така в другите европейски страни. Може би трябва да се провери и да се взаимства чуждия опит и приложи у нас.

сега 400 след някой друг месец 500. Множат се като хлебарки. Да се връщат обратно и да вземат позиции в Сирия. Каква значи 70 деца без родители. Как са минали границите? Кой ги е довел.

Не трябва да ги приемаме изобщо. Стачки ще вдигат, искат само тяхните документи по-бързо, допълнителни сгради и грижи, абе самолета и обратно, като не им изнасят условията. Тая сган трябва да си остане в ислямския свят и да се избиват помежду си колкото искат. Правят услуга на белия свят

1100 лв за бежанец? Това е поредната кражба,дават се тези пари,а всъщност усвоените от сирийските бежанци пари са в пъти по малко!!! Поредната далавера на това крадливо правителство на наш гръб!!!! Утре може да кажат,че бежанците струват и 10 000 лв на месец,стига да има ,кой да им вярва!!!!!!!!!!!!!!!! МАФИЯ!!!!

Веднага да се уволнят тия тъпаци?Кого лъжете бе ?от къде накъде 1100 лева?за какво?На колко им слятат "квартирните"да не са настанени в 3 звезден хотел?

Човек трябва да се поставя в положението на другите, да им помогнем.

за твоя сметка в твойта къща ок?

400 циганета,че си нямаме,ами сега и тези....

Това са бъдещи избиратели на ДПС, веднага да им се даде по един апартамент в София :)

с 33 години трудов стаж в България имам пенсия 150 лева срам сипете пари хазната кой ще я пълни такива като нас

Децата Не Са виновни. Позволявам си да предположа - техните родители също. НО ! А. България - СледПоследната по Всичко страна от ЕС да приема бежанци от Извън ЕС, при това - Турция да Е на пътя на тез бежанци ?! Б. Как стигнаха до у Нас тези Хора ?! В. Докога у Нас ще се Спекулира с Профила на сирийците че били били Християни ?! (след като Максимум Една-Десета са такива !!!) Кой Е Виновен ли ?! - Как кой !, то Ясно като бял ден че онея 'наште' у парла-ментата Пак замислят Схеми-и-Врътки !!

Защо ли в Гърция няма бежанска вълна от Сирия (или от където и да е) и лагери за хиляди бежанци?.... Ами защото ТАМ ИМА ГРАНИЦА, КОЯТО НАИСТИНА Е ТАКАВА И СЕ ОХРАНЯВА, А АКО НЯКОЙ ЕВЕНТУАЛНО УСПЕЕ ДА ПРЕМИНЕ НЕЛЕГАЛНО ГО ЗАЛАВЯТ И НАТИРВАТ ВЕДНАГА ОБРАТНО, А НЕ ДА ГО ДУНДУРКАТ ПО СПА ЦЕНТРОВЕ...!!!! НЕ НИ ЛИ СТИГАТ ПРОБЛЕМИТЕ С НАШИТЕ РОМЛЯНИ, ЧЕ ЩЕ ПРИБИРАМЕ, ИЗХРАНВАМЕ И ОТГЛЕЖДАМЕ КАДРИТЕ НА СВЕТОВНИЯ ТЕРОРИЗЪМ...!!! Е, НАИСТИНА НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА...!!!

Един беженец струва - 1110 лв, а колко е минималната заплата в БГ - тая дето на теория трябва да стига за 1 месец на 4 члено семейство/както е по Европата/??? В Тази държава да си беженец или сиганин е в ПЪТИ п-добре от колкото да си БГ-балък

Ами ако твоето дете обикаляше така в някоя чужда държава? На децата трябва, да се помогне независимо от къде идват.

Съгласен но нито едно няма да влезе в програма за промиване на мозаци а ще останат в джамията и ще му втълпяват моли се по 5млн пъти на ден и мрази всички останали религии и ходи там по улиците прави проблеми.

Ми вземи ми си ги тогава ти в твойта къща тези сирийците и ги храни от твоята заплата. Именно за да тръгва моето дете по чужбина не трябва да се пускат тука тия ислямисти - щото от кого бегат? От СВЕТСКИЯТ РЕЖИМ на Асад ... И един въпрос - що не остават в братска ислямска ТУрция?

Сега се деца, ама вече знаят що е оръжие и само чакат да се настанят някъде и да сътворят поредния терористичен акт.

Немога да повярвам как нямаме един управляващ който да гледа нашия интерес на хората които живеят и плащат данаци тук!

управлява дпс, те гледат интересите на мюсюлманите, не на българите, затова и границата е отворена, няма и ограда. тези бежанци ще получат статут, после гражданство, семеиства с по 10-15 деца, бъдещи избиратели на дпс, след 20 години в българия ще настане време разделно, ако някои не спре това безумие. оставка на ислямското правителство. OSTAVKA

В страната има над 134 мъртви селища. В тях - къщи, за които никой не се грижи. Обект на разграбване от циганските катунари. Защо ленивата власт на демократите и десницата не се заемат с организирането охраната им и привеждането им във вид удобен за настаняване на тези сирийски деца- нови българчета? Защо държавата на са заеме с интегрирането на тези хора като ново население на страната, в която сега вилнеят турски фирми и над 2 милиона цигани? Институциите, които смучат милиони лева, кога ще се заемат с европейски методи на организация на държавата ни? Защо тъпи необразовани диванета на десницата имат власт да не работят нищо? Кога България ще влезе в семейството на западните демократични нации, а не да остава резерват на нацисти и расисти?

Браво!

И защо да е "браво"? Имало пустеещи къщи и хайде да ги подарим.... По същия начин тогава ДА ПОДАРИМ ЛИ И ЗАПУСТЕЛИТЕ РАЙОНИ В СТРАНДЖА-САКАР НА ТУРЦИЯ?..... ЕХ БЪЛГАРИО.... ЖАЛКО ЗА ТЕЗИ, КОИТО САМО ТВОЙТО ИМЕ КАТ' МЪЛВЯХА - УМИРАХА БЕЗ СТРАХ....!!!!

Хем обвиняваш "десницата" в "расизъм и нацизъм", хем нещо недолюбваш цигани и турски фирми.Шизофрения? :))

Недолюбва крадците! А те са именно циганите и 'турските' фирми.

Ще се интегрират така, както и циганите се "интегрираха".

Еха ти направо ти загроби но иначе си прав това се очаква те одавна го заявиха ДПС ще си опита да интегрира всички мюсолмани като БГ градждани това на всички трябва да ни е ясно а какво можем да направим ние?

не си ти от мързеливата десница, ами от ислямската левица. марш в туркистан, българия не е ислямски халифат

хаиде стига сте ми ги показвали тези забърдени, а нашите деца. защо дпс не охрани границата, а ми ние ще трябва да ги издържани. туркистан е по богата страна, със същата вяра, да ги приеме. целта е да ги населят в българия, след 5 години - гражданство, бъдещи избиратели на дпс, срам и оставка на ислямското правителство

Юруш!! газ към границата ние ви чакаме направо в домовете да ви отгледаме децата. Никой няма да ви върне на границата, нашата хазна е широко отворена за мюсолмани след като ДПС управляват. А след 5 години всички тези емигранти ще останат в нашата страна конфликта ще е минимум 2,3 години!!!