Бежанците от Нагорни Карабах: И Армения, и Русия просто ни предадоха

"Загубихме всичко - и дома си, и родината", разказва през сълзи Женя Петросян, една от 100-те хиляди прокудени

Обратно в новината

Коментари - Бежанците от Нагорни Карабах: И Армения, и Русия просто ни предадоха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе това че Пашинян не призна Арцах като арменска теротрия и че е гнусен сорсоид, както и дойче зеле са такива е факт, но и Русия без да се напъва много наистина ги попредаде леко, но фатално и завинаги в тези вековни християнски арменски земи. За да си научат урока. Така и нас ни попредадоха в 1913.

Те живяха в незаконна държава. Употребени от агресора Русия.

Армения в Нагорни Карабах изпълнява ролята на Русия в Украйна. Русия не може да си позволи война на два фронта. Тя ще си събере парцалите без песен и без звук както СССР в Авганистан.

Кат Русия няма друга тъй коварна на светаааа НАТО е нашата опора ,-гарант за нашата свобода. Кой повярвал на късокракия педофил ,жестоко съжалявал

байдън??

А колективният запад мълчаливо се съгласи с това етническо прочистване

Загубени са арменците, не разбират ли ,че путкин ги използва да отвлече вниманието на световната общественост от проблемите които си създаде с агресията в Украйна. Русия никога и на никого не е помагала, а интересите и винаги са грабителски

Президента ви каза , че това не е арменска територия ! Президента ви се отрече от вас , а Русия ви е крива :)? С този акъл сте за никъде !

Ердоган се среща с нутин в Сочи. Само две седмици по къзно азерите атакуват Нагорни Карабах. Едва ли щяха да го направя, ако нямаха гаранции,че Русия няма да се намеси. Явно Ердоган е казал на путин, че ако не исха да си развалят мухабета и рахатлъка, да си налаягат ляптите и да не се месят.

Първо запада предаде Армения когато искаха да се отделят от Русия, Азербайджан ги нападна, запада само казваше моля изтеглете се, моля изтеглете се, после Русия за наказание остави да им свият сърмите и да загубят територия. След това Руснаците очакваха нещо подобно да стане като нападнат Украйна, там изядоха дървото, но сега Арменците пак ще страдят защото рашките не ги е еня за тях вече....

Всъщност азерите победиха арменците още през 2020, гарантът Русия не си мръдна пръста, сега просто партията се доигра , Русия пак нищо не направи . Просто азерите излезаха по-умни , че не се ръководеха от руски обещания , гаранции , посредничества и покровителства, а си свършиха работата сами с Турция зад гърба.

сдфсд

А с по 7 деца укрите са същите с по мин 3-4 деца!!! Защо ПРОПАДНАЛИЯ ЗАПАД НЕ СПОНСОРИРА МНОГОЧЛЕННИТЕ СЕМ..ЗАЩОТО НЕ ИСКАТ ДА ИМА СЕМЕЙСТВА ПРОСТО!!! И ВРЕДНИТЕ ХРАНИ ВОДЯТ ДО СТЕРИЛИТЕТ НА ДЕЦАТА НИ!!

Абе, Армения не беше ли член на Организация на Договора за колективна сигурност, тъй де Евразийското нато? Явно не струва и хартията, на който е написан.

ами почти-позна. беШЕ е точната дума, но дойде един ел-президенто и еа майката на статуквото. 1) беШЕ но направи няколко неща, като де-факто излез. 2) самият педе... президент на Армения се отрече от Карабах и руснаците дори да искаха нямат формално причина да помагат. Просто региона не е член, а аременца сам се отрече от него 3) за руснаците - вкл и случайно убитите - те са там за да има бежанци въобще. а не да стане каквото е станло с поляците в "Украина" като са влезли дивизиите на СС. 4) убитите момчета от джипката - има си начини за кръвнина в такива случаи. Азерите са и ще си доплатят. Грешки стават и на война дори между приятелски сили, миротворците не са с някаква небесна защита. Мир на праха им, това са малко от военните мисии, които са за запазване на животи. и 5) това ти го казаха поне 10 пъти вече. Защо продължаваш да не четеш? и накрая: 6. никой от бежанците не говори срещу Русия. Те много добре знаят за 2 и 3, както и кой до преди да се прояви педераста-президент ги пазеше.

И ние така чакахме Русия да си изпълни гаранциите по тайния договор със Сърбия през Балканската война и да получим населената с българи Вардарска Северна Македония и не само я изгубихме, ами от Москва после създадоха там и друга нация. Добре , че при Съединението не само не чакахме гаранции от Русия, а го направихме въпреки нея и сега сме една държава и нация с бившата Северна Румелия, иначе можеше и това да не стане, че и различни нации можеше да се окажем българите в Княжеството и Румелия. Който чака гаранции и покровителство от Русия винаги е прецакан, Молдова, Украйна , Армения, Сирия, сърбите, които ни прецакаха през Балканската и те си гризнаха сърцето с руска гаранция в Косово.

Ами не - предадоха ви новите евроатлантически господари, които си затвориха очите за "операцията" на Азербайджан, защото купуват газ от тях ! Ако бяхте още с Русия, а не с нато и на страната на запада - азербайджан нямаше да си позволи да влезне там ! Елементарно е и докато не си признаете грешката и не назовете истината - ще страдате ! Предадохте Русия, като правихте учения с нато и вашият про-американски премиер пашиян лазеше покорно пред американците, затова сега не чакайте помощ от там !

Ами там имаше руски миротворци, Путин беше гарант и т.н. Каквото търсиха , това и намериха арменците - един гарантиран от Русия член отзад.

Русия?? Виновна??? Кой първо призна Карабах за азерска територия и кой тръгна да вкарава Армения в нато, лумпени глупави? Айде сега бърже да се оплачете на арменския поп и на приятелите си на запад..

Карабах никога не е признавам от никого за арменски, по международното право винаги е бил част от Азербайджан, а Армения го окупира и анексира, но никой не го е признавал.

Не са го анексирали. Малоумния им президент почна да говори подобни глупости и точно затова азерите почнаха войната. Дори те самите не очакваха че ще спечелят толкова лесно. Армения беше смазана и поставена на колене.

Армения, я има на картата благодарение на Русия....... Неблагодарни готованци....

И сега, ако не изритате Пашинян..... Значи, си заслужава те, участва....!!!!!!

КГБ така работи.В СССР са разселвани милиони хора и това е резултата.Вместо да се опитва РФ да помогне да се интегрират тези хора където живеят особено сега Путин опитва пак със сила да къса територи там където живеят руснаци.Нещата с Азербайджан не се получиха, защото са подкрепени най-вече от Турция и Иран .

Турция - ДА, Иран - НЕ ..

Не Русия ги предаде ,натовеца Пашенян предаде Карабах.В Грузия имаше един идиот като Пашенян но си намери майстора.

Скапан, неблагодарници..... Пашинян, вие си го избрахте и тъпите....

А копейките викат, напускайте НАТО, Путя ще ни пази. Ще пази, както опази Арменците. Честито!

Казваш - пашинянчо , чист руснак , защото каза , че там арменци няма и Карабах е азерски ?

Който разчита на руски гаранции и покровителство винаги така му се случва. Ние е разчитахме на Русия като гарант по чл. 4 от тайния договор със Сърбия , че ще получим през Балканската война поне безспорната зона в днешна Северна Македония , само в безспорната зона гарантът ни ощети с територия над 4 пъти по-голяма от Нагорни Карабах, която отиде при сърбите. После и сърбите разбраха от опит какво е руска гаранция по трудния начин като изгубиха Косово. И Украйна сега разбира, какво е Русия да ти гарантира териториалната цялост. Хубаво че не разчитахме на руски гаранции при Съединението , та сега сме едно с Източна Румелия, най -големият враг на Съединението . Това е единственият акт , при който бяхме без руска гаранция и това е единственият успешен акт за националната кауза. Русия няма интерес от решаване проблеми на "приятелите" /жертвите си , а от задълбочаване, усложняване на проблемите и прецакване на доверилите и се, понеже никой с решени проблеми няма да търси близост с изостаналата, безправна и тиранична тюрма, освен ако не е идиот, мазохист или диктатор.

ДОйдоха, спасиха ги. Взеха да се оплакват и да ги клеветят. Сега няма Русия, край. На нещо дали ни напомня ?

Виж ти. А пък Вашингтон и Лондон не ви предадоха, нали? Сорос се бореше за вашите права до последно? Или не?

Проруските и анти САЩ,и анти Украйна партии спечелиха изборите и вероятно ще управляват заедно!! ... Евроатлантическите,про Украйна бивши управляващи Загубиха всички шансове да са в управлението на Словакия. Народът на Словакия изхвърли прозападните партии на бунището. Скоро и в България!

За вас няма връщане бе нещастни предатели,само създателя ви очаква

Предадени били от своите , но пак бягат към Армения. Абсурдно положение. Дали ще се насочат към България ,както в миналото.....?

колко трябва да си прост за да чакаш помощ от Коччината хихихихихи ; - )))) ебете си майката путлерасти ххихихихихи ; - ))))

Ей-го бай Дън - ще праща американски десант да оправи нещата. Ама друг път.

"Кажете, за Бога, коя държава ни е направила толкова пакости? Какво сме съгрешили и какво иска Русия от нас? Защо си не каже да чуем и ние? Подигнахме съединение - най-напред при нея проводихме депутации. Победихме - издаде се приказ, който отдаде победите само на нейните офицери. Цялата руска земя ни напада най-милото и най-святото - ние мълчим, сиромасите. МИЛОСТ И ПРОШКА ЩЕ ПОЛУЧИМ САМО ТОГАВА, АКО СЕ ОТКАЖЕМ ОТ СВОЯТА НЕЗАВИСИМОСТ, АКО ПРЕСТАНЕМ ДА СЪЩЕСТВУВАМЕ КАТО НАРОД, АКО ДОПУСНЕМ В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ РАЗПОРЕЖДАТ ПАК КОНСУЛИ И ОФИЦЕРИ. Такова самоубийство българската интелигенция няма да направи на своя народ. Ние сме готови и днес на всякакви споразумения с Русия, но нека тия споразумения почиват на свободна почва, нека те са человечески. Ние искаме да имаме своя история, своя Сливница, наш 6 Септемвр

Къде си Пипи парясаното, къде си га га га га

Само не разбрах защо тези се мислят за толкова важни, че целият свят да се интересува от проблемите им?

Няма да разбереш ,защото си неграмотен болшевик.

Я да видим идиотите от ЕС , ще се откажат ли от азерския газ !? Няма естествено , тук интересът е друг , а за двойния стандарт - не им пука . Американски подлоги , у !

Бауууу бау мяу мяу....

Понеже съм бил там и съм говорил с карабахски арменци, та те ми казаха, че няма начин да живеят заедно с азерите, още преди 6 години беше това. Там винаги е било или ние или вие, затова сегашните събития не са изненада. Между другото това изселване го е имало и в другата посока, когато арменците спечелиха първата война, има един град призрак Агдам, може да прочетете за него

Не уважаеми DIRници, този сайт тотално е пропаднал заради няколкото петака който получавате от Козяк! Превърнали сте се в развъдник на дебили и функционално неграмотни хора които са като развалена венилова плоча която припява един и същ рефрем, възхваляват шарлатаните и се насират от кеф в гащите когато пишат за украинският фашизъм. Осъзнайте се, истината и обективната журналистика са много далече от Вас!!!

Заради предатели като тебе водещи непрекъснато платена руска пропаганда.

Ти пропагандираш , само ... колкото нещо в уста да сложиш ?

Ами Пашинян се заигра с краварите и всякак опитва да скъса с Русия. Правиха дори съвместни учения с условен противник Русия. Като са си го избрали, както ние нашите, следва сърбане на надробеното.

Карабах е Азерска межународно призната територия .

Сега разбрах защо вчера протестираха в София пред сградата на европейският парламент. Копейкин не беше ли там да хвърля червена боя и Радю с умручето?

Юююююю

Само тъпаците се хващат с Русия по това щр ги познаете

Азерите влязоха, върнаха си територията, че и руски мишки трепаха, а Джуджето в Кремъл си избираше ново червило и червени обувки с висок ток, че щяло да ходи при Си да го прави щастлив.

Хе...един друг си гласи да прави някого щастлив...докато му избиват и гонят народа... Ма на гей сбирката в Брюксел ще му се отплатят с усмивка... накрая при Саакашвили...дето е мястото на всички соросоидни предатели...

Па те опънаха на площада в Брюксел , а вата ?

Дерзай из минните полета педал.... ако оживееш може и да ти излезе късмета.... в краината колиба на работино....

виц от 2 думи: Руски миротворци

Ти какво искаш да се бият с Азерите, за това, че Арменците са се разпрострели като пръдня в гащи на Азерска територия (официално призната за такава от Армения)? Дебилите сте неспасяеми!!!

Много упорки тук в коментарите, но истина почти няма. Пашинян е подпосал договор с Алиев че признава границите от 1991 година. Това е подписано в Европа пред макрон и други. За да поискат военна помощ трябва да нападат страната ти. А в случая е така че това не е земя на Армения, а на Азърбайджан. Това е потвърдено с договор между двете страни. Русия е там с мироопазващи сили до момента докато се разберат, а те са се разбрали

Опорке как си с граматиката

По добре от тебе. За точки и запетаи нещо чувал ли си ?

Кога се отказваме от азерския газ?? А дупедайци, кога?

Армения, като член на ОДКБ, трябваше да бъде защитена от Колективния Изток, когато през 2020г започна Втората Карабахска война. Какво направи ПУ? Нищо. ПУ вече точеше лиги към Украйна. На последната среща ПУ-Ердоган, когато договориха Еднодневната война в Карабах, Ердоган ХИТРО СЕ ПОДСМИХНА на журналистически въпрос: ОЩЕ 2 ГОДИНИ. Още 2 години Русия има право на мандат в Армения а после Кавказ става турски.

Ехх, още един дето разправя, че Карабах е Армения. Даже арменската армия не се намеси, кретен. А Пашинян заяви, че Карабах е азерски. Аман от тъпанари вече.

за "арменски геноцид"? Карабах исторически е турска земя. На султаната Хорезм а после на Джагатайскшя улус на чингизидите(Тюркестан). Арменската "родина" е Сирия. Дамаск и Алепо. Където пристигат като БЕЖАНЦИ едно от "изгубените" 10 еврейски племена. "Арменците" са толкова "арменци", колкото "косоварите" са "албанци"-черкези а турците са троянци. "Арменците" са ХАИ - кръстените евреи през 1 в.н.е. в Сирия от техния вожд Абагар.

Байно...няма значение колко пъти си сменял зависимостта си...гледа се последния път... и един апартамент може да го продават на всеки 2 месеца...и да е имал досега 100 собственика... Ма е официално на последния...и сега е ясно че ще ревнеш Крим - Украина...да ма не... Украина не е законен собственик...по скоро остава на неино ползване в семеиството...съветското и сега при развода го взема със себе си...но собственика си го иска...и си го връща...по трудния начин...

То и рашките са московци на скоро пРассия ще се свие до област московия , нали вата ?

Ти гледай тъи къде ще се свиеш...че 9-6 млн...за 30 години и то с циганите....

Там си избраха същия, като наш Кирчо, той оплю руснаците, сега пък не им помогнали. Все едно тук да нахлуе някой сега и да се сърдим и ние на руснаците, че не ни помогнали. Поне видяха как помагат новите им приятели. Дано и нашите видят.

А видя ли как се помага на Украйна?

Не си спомням Русия да ги е пращала преди 30-тина години в Нагорни Карабах или да е гонила азери от там за да може да настани тях. С лъжа, неблагодарност и злоба арменците ще стигнат само до под кривата круша.

Арменците купуват десетилетия руско оръжие боклук.Сега какво очакват

Сега ще си купуват вече чертежи на ф16...

И като крайно кво , онд като ссср капут , следва рф , а ватнишка сволоч вмирисана ?

Павлето не ми се мотай из краката...върви задоволявай бойците че от контранаступа са загоряли...

Тази диващина е пряко следствие от руската диващина в Украйна. Първоизточникът на всички подобни диващини е диващината, наречена Съветски съюз.

Хе...културния...на евронивата да не си рецитирате хамлет!?

Русия не ви е предала предаде ви вашия министър председател той канеше Натовци на срещи сега те да ви помагат.

Верно ли бе вата , нали са в онд а не в НАТО бе смешник ?

Ми верно Павлето... Пашинян прави учение с хамериканците...Пашинянката на посещение в Киев... Демонстративно се присъединиха към оня съд... че да има право да арестуват Путин ако отиде в Армения... Квот си направиш сам...

И кво моЙто момче ватнишко , онд е само приказки за слабоумни ?

Естествено...ти кво мислиш че е ОНД!? А иначе нищо...следва Зангезур..после и Ереван....

точно ПУ поднесе Карабах на Ердоган при срещата им. Какво е отстъпил Ердоган от отношенията на Турция с Украйна, ти ще кажеш. Но веднага след срещата ПУ- Ердоган започна Еднодневната война.

Хе..Ердоган толкоз се молиз а тая среща...и накрая си тръгна кат насран и без зърнена сделка...има ти си хабер от Карабах.... Описах ти горе причините...може пък и да сфанеш нещо...още от едно време се знае че които стои на 2 стола...

Пашинян срина Армения. Ще свърши като Саакашвили в затвора мразен от всички. Сега скимти че Русия отказала да ги спасява. С какво Русия е длъжна на Армения. Когато Русия има нужда от помощ Армения отзовава ли се?

Сигурно с това , че са в онд бе вата ?

Армения не е напдана, ДеБил малоумен.

Водещите руска пропаганда, когато Русия гарантира Мира в даден регион и изпрати миротворчески войски в даден регион- отговорността за мира в дадения регион е на НАТО Европейския съюз и така нататък. Но не и на Русия. Ако даде на държава е във военен съюз с Русия и Русия не си изпълни задълженията по тоя договор- тогава няма начин НАТО да не е виновно.

В Косово кой гарантира мира? Защо косоварите убиха 3ма сърби? Аман от малоумници. Миротворците гарантират живота на цивилните.

Предателю водещ платена руска пропаганда? Ония дето нахлуха с оръжие и убиха полицаи? Но пък интересно как възрожденците все са на страната на вражески на България държави.

Абе льохман , кво Косово ти бърка в жопата па на тебе ? Нали Армения е в онд бе ватник вмирисан ?

Така е в големата геостратегия. Ако немаш сили за всичко, ще трябва да избираш едно за сметка на друго. Русия не се намеси в полза на арменците, а в замяна Турция остана неутрална в конфликта с Украйна. Уви, Русия не е СССР и трябва да избира! СССР, можеше едновременно и на едното и на другото място да накове канчетата на когото трябва. Но сигурно нямаше дори да се стигне до там, защото тези чийто канчета щяха да бъдат наковани, нямаше да посмеят! Гледайте и мислите за западащата сила на САЩ в световен план. Няма спор че са в упадък от гледна точка на военни възможности (а и не само) поради факта че новите играчи стават по силни такива. Когато една регионална военна сила, като Турция например, почуства че силният на денят отслабва, тогава започват те да действат! Сърбите ако са търпеливи и изчакат още 2 или 3 години, ще имат много по добра възможност да си върнат Косово по военнен път. А ако пък имат късмет, след 2-3 години конфликта в Украйна още няма да е приключил, а Китай ще тръгне да си взима Тайван. Тогава англосаксонската мафия няма да може да си позволи да огрява на 3 фронта и сърбите ще имат реален шанс за реванш. Това разбира се може да бъде проблем за нас....от Брюксел и Вашингтон, може да поискат от хора като Тагарев или Кирчо, ние да защитаваме шиптарите. А като ги знаеме какви са...не мисля че ще се откажат да вкарат България във война със Сърбия за да се угоди на издишащите евроатлантичски ценности.

След признаването от официална Армения на НК за част от Азербайджан, Русия няма законово основание да се намеси.

Когато Азербайджан атакува на горни Карабах и руските войници? И що не се намеси тогава за да защити члена на руския военен съюз Армения и да гарантира Мира в района както се беше задължила?

Коментара ти няма никаква връзка с моят коментар. Не виждам защо си решил да гопишеш? Относно закона...закона нищо не струва! Законите са само за слабите. Както са казали древните римляни "Закона е като паяжина...достатъчно силена да спре слабите, но прекалено слаба за да се спре силните".

Кво пак не разбра, бе кретен? Пашинян не признава НК за част от Армения. Русия е във военен съюз с Армения, не с НК. Баси тъпанарите сте, честно. Долно качество машинописки без грам мисъл в главите.

Демократе, връзката е твърдението ти за ненамеса на Русия. Армията в Украйна е ангажирана на под 10%. Има ресурси да се намеси. Основание няма. И съм написал защо.