Ще стане ли България „огромен бежански лагер“?

Заложници сме на турската политика и е възможно с прииждането на една нова бежанска вълна България да се превърне в буферна зона.

Обратно в новината

Коментари - Ще стане ли България „огромен бежански лагер“? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

странно ... ;-) ( нерегистриран ) 15.02.2016 16:41 . Израел са единствени, които стрелят всеки съмнителен доближил границите им.Граничи със Сирия, приел 0 бежанци. Никой не го критикува и не го споменава като фактор?Еврейските лобита в ЕС,САЩ,Русия,Турция мълчат за това, но критикуват ако дори някой дръзне да се замисли въобще дали да приеме 'бежанците'...

Нещо не го разбрах тоя генерал, ако оставим границите си отворени ще е по-добре отколкото да построим ограда ли?!?

Ако ще оставяме границите си отворени, защо са ни тези генерали? Само за да ни покажат как маршируват на 3-ти март да ги хрантутим цяла година ли? Я марш на борсата и да си търсят работа! Уво! Уво!

Едно нещо не мога да разбера - защо комунистите нямаха проблем да опазват границата е капиталистите имат? Как така нямало начин да спрат някакви нахлуващи орки? Защо плащаме данъци на тая държава? Да храни цял свят, а нас да държи гладни и да ни дои само ли?

Абе Пепи, Нали точно това се опитваме да кажем. Трябва да затворим границата. Не знам защо все повтаряте, че не може. Някои даже дават пример с блокирането на ГКПП от Гърците. Не сме малоумни и правим разлика между граница и ГКПП. Границата трябва да се затвори, а ГКПП тата да си работят. Нямаш ли документи, и не си ли от страна с безвизов режим, обратно. Толкова ли е сложно на един соросоид да го проомее това? . "Пепи ( нерегистриран ) 15.02.2016 20:26. Добър въпрос. И така кой ? Последствията са лагерите с бежанци. Ако Турция ги пусне към Европа, какво правим ние в България ? И последно, тези сирийски бежанци от коя част на Сирия са ? "

Ами този въпрос да го зададат на Путин, от чието протеже Асад бягат тия хора, той го подкрепя и държи, той да отговори. Да питат и новите Левски -Пеевски и Доган и кръга им от библиотекарския, които заради бизнес интереси ни скараха с Турция , а само незапознат тъпак може да си мисли , че България ще спре бежанците, ако Турция не ги удържа.

Ти за Либийските Сирийци, Иракските Сирийци или Афганистанските Сирийци искаш да питаме Путин и Асад? А за "бежанците"преди да се намеси Путин, кой трябва да попитаме? И от къде хилядите евра, но липса на документи в тези "бежанци" Абе, не ти ли се повдига, като се погледнеш в огледалото?

Въпроса за автомагистралата е само за отклоняване на вниманието от единствено важната тема за бежанците.Там нещо се готви. Трябва много да внимаваме.

Вече сме "огромен бежански лагер"! С и без кавички ще ставаме все по-огромен лагер, докато изчезнем ние -българите/въпрос на кратко време/

Всеки вид зависимост е лош независимо дали от алкохола, наркотиците или идеализма. К.Юнг

ли пишеш минус? Може би пък ти си по-умен и с по-голям принос към цивилизацията?

Много ясно, нали братушките" ни ги пратиха! Сега, пак ще ни се правят на спасители!

Сега идват в Европа но правят голяма грешка, защото тази година започват големите проблеми на Европа.

Доколкото си спомням и ние и целия ЕС подкрепяше "революциите" в арабските страни (които знаем как се случват). Сега всички ще си сърбаме попарата!

колкото и минуси да слагате ,говорим за факти.

Е нали уж бяхме от "приятелите на Сирия", малко ли ги събирахме на конференции у нас... Сега що не искаме да приемаме своите "приятели"??????

Е това е за Пепито, дето се прави неразбрала. Вашингтон. САЩ дестабилизираха Близкия Изток с войната в Ирак, каза американския милиардер Доналд Тръмп, кандидат за президент от Републиканската партия, предаде РИА Новости. Безусловно войната в Ирак беше голяма, огромна грешка, каза той по време на телевизионен дебат в Южна Каролина, където на 20 февруари ще се проведат вътрешнопартийни избори за кандидат за президент. По думите му, за войната в Ирак сме похарчили 2 трилиона долара, изгубихме хиляди животи. Бизнесменът е уверен, че тази грешка е допусната от Джордж Буш по-големия брат на друг от кандидатите за президентската номинация, Джеб Буш. Всички допускаме грешки. Но тази беше особено голяма. Изобщо не трябваше да ходим в Ирак. Ние дестабилизирахме Близкия Изток, каза Тръмп.

Това решава ли отговора на въпроса, къде ще ги настаним емигрантите, ако Турция ги пусне към нас ? Трябва ли да ни интересуват американските пред-изборни игри ? В кой свят живееш ? Или пишеш далече от нашите проблеми ?

Не разбрах откога Йончева ни е външен министър? А пък шеф на разузнаването ни се оказва някакъв изваден от нафталина? Ама пък какви глупости приказва последния, не е истина: ако имало стена с Гърция и Македония, тя можело да избие? АМИ, АКО НЯМА СТЕНА, ТОГАВА КАКВО ЩЕ ИЗБИЕ БЕ, МИКРОЦЕФАЛ? Ще избие мозъкът ти от кухата ти черепна кутия.

Питам - кой разсипа целия Бл. изток и се изсули като пръдня от гащи ? Отговарят - САЩ.

Глупости. САЩ не са ти проблем. Те са на 8000 км от нас. Проблема е необективната журналистика, която изкривява събитията. на тебе може да ти харесва, ако си като щраус заврял главата си в пясъка,на мен не !

Елена Йончева - журналист ? Нима не трябва да си обективен ? Не съм симпатизант на Ердоган, но Турция издържа над 2 млн. емигранти. Какво казва Ердоган ? Ако ги пуснат ще залеят Европа ! И кое не е вярно другарко Йончева ? Писна ми от евтина пропаганда насочена към промиване на малки мозъци. За съжаление журналистиката в България е зависима на 100% от спонсора. Кой Ви е спонсора Йончева ?

симо

Явно черпиш знанията си от турските сериали.Тъкмо започват--отивай там..

Дълбоко грешиш. Желая смислени отговори. Ако не можеш да отговориш, това не променя реалността в която живеем.

Пепи, я ми кажи кой предизвиква и поддържа тази емигрантска вълна от Сирия? Кой иска да сваля президента на суверенна държава, без да си дава сметка какво стана в другите подобни случаи? Защо не стоят в свободните територии от държавата си, а бягат навън? Ние ли да ядем попарата, която други надробиха? С отказването си от дълговете на разрушените държави към нас не платихме ли висока цена, че сега да жалим онези, които мислят само за себе си?

Добър въпрос. И така кой ? Последствията са лагерите с бежанци. Ако Турция ги пусне към Европа, какво правим ние в България ? И последно, тези сирийски бежанци от коя част на Сирия са ?

Може и да стане, ако няма наионално съгласие и всички политически сили не постигнат съгласие и не излязат с декларация, че България не е сметище или коридор за азиатци и африканци. Необходимо е да се въведе доживотна присъда за български граждани съдействащи на мигрантите.

При създалото се положение единственият ни изход май е да се представяме като ксенофоби, които бият. Ако решат наистина да идват тук, не трябва да се оказва никакво уважение към варварските им обичаи да забулват жените и да се обрязват. В полевите кухни - само свинско, което, според мен, е най-вкусното месо. Която роди тук, да и се отнема детето и веднага да се дава за осиновяване в българско семейство с репродуктивни проблеми. Така ще избягат сами където им видят очите.

тогава ще ни изгонят от еврото.

Хубави мечти, но ние не можем да вкараме цар Киро и Вальо Топлото в затвора, а остана такива постижения.

зависим от ердоган. тои ако ги пусне няма спиране.

Една групичка ВисИнтел българи по чужд акъл написаха през 1998 стратегия, че БГ няма противници и следователно няма нужда от Армия. Ако се затруднявате кои са- давам нишан дирекшън- същите които смачкаха проекта авиозавода в Пловдив да ремонтира всчики мигове на Балк полуостров. Тия същите убавци харизаха част от военните поделения да са собственост на Министр на правосъдието. Значи са знаели, че казармите ще станат Бежански центрове. Ми арестувайте ги за една ВартоРеДемократична вечер - на стената и с теслата по главата, като им се отнема имуществото. Така правят и в САЩ и в Русия.

ще стане , разбира се ! нали за това ни приеха в ЕС - да сме външна граница на съюза. т.е. при нас да остане боклука , а те да си избират качеството. те да имат право да връщат бежанците в страните където първоначално са регистрирани. а те , логично е , няма да са първоначално регистрирани в Норвегия, Швеция, Англия.... виж, ако миграцията тръгне от ескимосите тогава ще запеят друга песен. но засега това е положението.

да питам как си представяш германия да ни върне камилари и кой ще ги задържи при нас ? когато се струпат по гарниците към западна европа как ще ги спрат....нали не смеят да стрелят по тях...накрая пак ще се върнат при любимката меркел.

о, връщането е лесно. как ще ги задържим върнатите при нас е друг въпрос. вероятно ще ни дават пари за лагери, изхранване ... само и само да са по-далеч от техните граници. ние съответно няма да се справим и тогава вероятно ще има санкции за нас. всъщност незнам какво би следвало да се случи , но писах поста си за да кажа (според мен) защо им трябват външни (далечни) граници и защо вероятно ни приеха в съюза. не са очаквали ,че ще ги дръпнем финансово или политически напред. това е повече от сигурно.

Ако продажната милиционерска мутротиквенска банда остане на власт, България и българи няма да има.

По молба на турския премиер в Турция пристигат миротворци от Украйна.Ще работят със собствени инструменти и уреди.Завръщането им било гарантирано от руската страна.

Кой български премире се обръка с "братко" към Ердоган и Давутоглу? КОЙ?КОЙ?КОЙ?

Да идват!!! ПОСКРЪСТВАНЕ на границата! И на другия ден започват да учат български език!!!? Колко ще се меракландисат да останат??!

и как ще стане това?

И от първия ден да ги хранят само със свинско. Да ги видим колко време ще искат да останат.

За съжаление, България е заложник на Турция и политиката и, заради стремежа на управниците ни да бъдем част от ЕС и Нато.Занапред ще се видят горчивите резултати от тази ни ориентация.

НАТО ще ни пази, хахаха

Достатъчно е само да преминат няколко милиона мангала през територията ни за да я превърнат в кенеф , а ако останат тук - ще стане същата пустиня като тяхната.

че тя сега не е ли кенеф! вчера беше хубаво времето и реших да изведа детето в близката горичка за минзухари... Ами то не може да се мине от строителни отпадъци, ще кажеш че е центъра на Алепо...

Политическата класа у нас има интерес към всичко, което се продава и където има далавера - национални интереси, данъци, цени, еврофондове и т.н. В този смисъл България върви на две скорости и в две противоположни посоки. Освен това при военни действия между Турция и Русия България трябва да вземе страната на Турция по линия на НАТО, което е пълен абсурд, но ще се намерят и продажни българи.

Напомни ми за ВСВ, когато Хитлер поканил Борис Трети във Вълчата бърлога в Източна Прусия и поискал да бъдат изпратени български войски на Източния фронт. Царят отговорил, че това е невъзможно, защото българите веднага ще преминат на руска страна, тъй като народът е русофилски настроен. Мълвата твърди, че заплатил смелостта с живота си, защото починал няколко дни след завръщането си от срещата. А да ги видим сега нашите политици дали могат да мислят и да вземат царско решение!

симо

ЦАР????????????????????Кой има ДОБЛЕСТ да е ЦАР??????????????????Цар на българите.....Бойко??АБСУРД....

Бая блядове и руски тролове са налазили темата ! Решението е просто- ограда по границата и ако се наложи кютек . Особено по напиращи 20-30 годишни пърчотини прииждащи на тумби .

ще стане без крути мерки,както нехаят величията

В дългосрочен план Турция е пред разпадане като държава в тези си граници. Сега е момента за формиране на национална политика относно преместването на турско-българската граница на 30 км. от Цариград. Турция няма да плати за Одринска Тракия /бежанци, имоти, кланета/ така че поне тази част да си върнем.

Абе той безфръбначния Боко отказва да строи ограда по гръцката граница ти искаш да мести турската. Може и да я подмести ама на 30км навътре в БГ, ако например турски фирми достроят ограда безплатно......нещо такова..... на Боко дотолкова му стига акъла...

То не , че България не е страна, която по един или друг начин е имала досег (меко казано) с османците, но тя си трае, както когато е имала досег с османците, точно по същия начин.

причината е партия баас и асад ! е, и единна русия и путин , но те са минало

Със сигурност ако още тртаем боко във властта:(((

официални имам предвид? Турция, Сирия, Ирак, Иран....

Обобщено, казано-Ислямска Държава.

Прав си Мите, достатъчно е да проучиш политиката на една "криворазбрана демокрация", каквато е ЕС, и да действаш со мирно и со кротце, е според ердоган и со малко кютек, за да натресеш цялата арабска пасмина на крачка, право в ЕС, с нейната "демократична"политика , елементарно Уотсън. Вишеградската четворка е найтвърда засега, но какви ще са последствията за нея, никой "не зна".

и кои ще са нейните колонизатори?

значи колкото "експерти" - толкова и мнения по въпроса. последното изказване обаче ме озадачи. "да следваме общоевропеииската политика". и каква е тя, ако смея да попитам? има ли такава? защото аз не знам. или по-точно - знам че мяна такава. всеки спасява кожата както може. и наи-накрая маи ние ще оперем пешкира. ...

Може би на някои ще им се стори невероятен такъв сценарий, но нека се огледаме и на юг, и на североизток, за да видим и разберем какво става около нас. При разпадането на еднополюсния световен ред предстоят сериозни геостратегически промени както в сферите на влияние, така, опасявам се, и преразглеждане на границите на съществуващите държави. А жестоката истина е, че България се намира на разлома на тези промени, непосредствено на границите между НАТО и Русия и трябва да очакваме преки сблъсъци на наша територия, засега само в информационно-пропаганден план. В последно време абсолютен приоритет става противоборството между Русия и Турция, респективно НАТО Русия. На завършилата среща в Мюнхен и двете страни непрекъснато говорят за нова Студена война! Такъв е реалният международен дневен ред на България днес, когато реално е заплашена териториалната цялост и интегритетът на държавата. В тази връзка трябва да приемем, че ще бъдем принудени да живеем с тези реалности и преди всичко да осъзнаем, че това са изцяло наши проблеми, а не толкова проблеми на ЕС и НАТО. Затова ни е необходима и официална Доктрина за национална сигурност, в която да бъдат ясно формулирани нашите общодържавни приоритети във вътрешен и външен план, включително и правилата на добросъседство и сътрудничество които България възнамерява да отстоява през следващите 20-30 години. Последните геополитически събития в нашия регион - с очакваната огромна бежанска вълна и без да подценяваме безкомпромисното реализиране на турската Стратегическа дълбочина изискват неотложното свикване на Съвета за национална сигурност при Министерския съвет. Той, използвайки своите правомощия, трябва да се заеме с подготовката и организацията по изготвянето на българската Национална доктрина.

Приятелю, топлата водичка, вече е открита и я плащаме скъпо и прескъпо

Това може би е единственият смислен пост, като в другата група слагам и моите такива.

Хората по същество са равни...и не са паплач.Години светът живя разделено и богатите страни за сметка на третия сват от сламени колиби...но вече има интернет и глобална видимост ,че има и нещо повече от това....така че ,това са нормални процеси...А за теб лично ..преценявай как засягаш реален човек...и когато искаш мислиш

Разбира се, че "е възможно с прииждането на една нова бежанска вълна България да се превърне в буферна зона", дори натам отиват нещата. Ако сега имахме армията и въоръжението допреди проамериканския антинароден преврат от 10.11.1989г., такова нещо не можеше да се случи!

Решението на кризата започва от изтласкването на Путин у дома и смяната на Асад с прозападен диктатор.

абе бегай се бе. Чуш! стига мърси форума

Руските лайна по-чисти ли са във форума ти?

Да бе, както вече стана с Афганистан, Ирак, Либия, Египет :))) Там в момента цари истинската "демонокрация" по краварски модел!

Няма вече връщане! Кутията на Пандора е отворена. Ислямистите са тръгнали към рая, т.е. богатите европейски държави. Сега 10-15 г. ще се точат така по милионче, милионче и нещо през лятото. Те са с претенции, на тях дори Унгария Сегед (градче-картинка) им се виждаха бедни и мизерни. Те не смятатх да се приспособят към нашите обича и и начин на живот, а само да ползват благата и да налагат своите привички. Накрая ще осерат Европа, ще я превърнат в подобна на териториите, от които са избягали и пак ще зареват. Въпросът е доколко България ще пострада. А като знам какви сме бойни и функциониращи, да дойдат 100-200 хил. орки и за една седмица са ни разфасовали. Представете си на нашата граница и по нашите гари онова, което беше в Унгария и Австрия миналото лято. Е, нашият светлейший премиер сто пъти ще напълни гащите при тая гледка. Западна Европа са на друго ниво - толкова са затънали в благоденствие, че не виждат заплахата. Ние българите знаем, защото 500 г. сме ги търпели мюсюлманите. Европейците ще се научат по трудния начин явно. Но не може да се отрече и двойният аршин и лицемерието на западноевропейците. Най-тъжното е, че ще се съсипе цяла Европа - това най-високо достижение на съвременната култура и цивилизация.

Нека е ясно на Ердоган, че наводни ли страната ни с "бежанци" с това ще предизвика недоволство в цялата ни страна и в резултат на това в нея няма да остане нито едно джамия! За другото нека се сеща сам, защото тези които с години сме боравили с оръжие ине сем под знамената още сме живи и това че под маската на демократични реформи ни предадоха и продадоха не означава че са ни отнели уменията и възможностите! От началото на прехода и в хода на реформата не се надигнахме, защото не искахме да се противопоставяме на волята на народа ни и по политически и други пристрастия да изправяме брат срещу брата и син срещу бащата! Но сега волята на народа е тази че не иска в държавата си тези "бежанци" и още по-малко да бъде заложник на политическите амбиции на Ердоган или на когото и да било друг и за това нека е ясно на всички, че стане ли това държавата ни да се превърне в буферна зона и сметище за отрепките и бандитите от цял свят, а не приют за истинските бежанци, то ние няма да мълчим и последиците от това няма да се харесат нито на чуждите, нито на нашите управници!

Нека предварително да е ясно на всички, че ако ЕС и другите страни не предприемат конкретни мерки държавата ни да не се превърне в буферна зона и разменна монета в политическите им игри това ще предизвика такъв истински хуманитарен и въоръжен пожар, от който ще се подпалят и техните дирници и домове, а на тези "бежанци" ще им стане тясно да стоят в държавата ни и сами ще хукнат накъдето им видят очите само и само да са далеч от нас! Кои сме ние ли?! Огледайте се и ще ни видите редом до вас, защото ние сме част от вас и зад привидно спокойните ни лица бушува пожар от негодувание от положението до което поставиха държавата, децата и семействата ни и техните деца и семейства. Не сме малко и тези, които и сега сме в призивна възраст и сме обучени да боравим с оръжие. Та за това не ни предизвиквайте с беумни изпълнения и защитете държавата ни, за да не се самозащитаваме и ние, а авие да изгорите от това което ще последва! Причината за нашите действия ще бъдат вашите бездействия и ние ще сме в положение на нейзбежна самоотбрана!!!

харесва ми ентусиазмът ти, но(дано греша) българина ще се свие и както за всичко друго само на маса и на по чашка ще се прави на герой.

да не се стигне до там, че това което пиша да стане реалност! А стане ли тогава ще видиш как воюва българинът за своя дом, семейство и родина!

Има и по лош вариант. Ако Турците, а както изглежда към момента, не се справят с кюрдите, за да получат подкрепа от САЩ и НАТО като нищо могат да разпалят конфликт на етническа основа и у нас. Само е достатъчно да въоръжат "мигрантите" а техните структури в страната ни ще ги напътстват.

и разпалят ли етнически конфликт у нас ще трябва да се готвят за наводняване на Тракията и удавне на всичко живо чак до Одрин, че и по-нататък. Язовира Кърджали е достатъчно голям за тази цел, а не и само той дето ще се разлее по техните земи. Това не е заплаха, а предупреждение което да поохлади нечии амбиции и да свали розовите очила от очите на някои политици, независомо от коя страна на границата са и колко далеч са от земите ни.

Ха сега направете сравнение между отношението на нато и евросъюза и каква би била реакцията на СССР и Варшавския договор към днешната ситуация с мургавите навлеци!