Без таван за обезщетение за най-близките при катастрофи

Ограничение до 5000 лева ще има за всички извън тесния кръг от роднини

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това предложение е пълен правен абсурд. Ако се приеме държавата ще бъде съдена в съда в Страсбург. Но преди това ще бъде атакувана тази недомислица пред Конституционният съд.

Като се вложи малко ум а не се пише на коляно нещата изглеждат много по добре. Значи можело да се дават и конструктивни и добри предложения.

Радев ще ви покаже среден реактивен пръст.

как можело всичко, ама само дърво за вас трябва.....друг път внимавайте, защото както сте във властата, така може и никога повече да не сте във власта!

Време е за нови избори. 10г лъжи стигат.

Това според мен е справедливо. Това, което прочетох наскоро, че дали 17 обезщетения по 50 000 лева на първи братовчеди е несправедливо. Семейството на загиналия(пострадалия) трябва да бъде компенсирано, а цялата рода до девето коляно.

Румен Радев да подкрепи нещо публично?! Надявайте се, безплатно е... Румен Радев ще започне да подкрепя публично управляващите само АКО БСП спечели избори. До тогава просто не му е изгодно - да говориш против носи дивиденти, да си за носи само загуби.

Да заменим 10 години лъжи със 70 години лъжи, а?

Опссс... " а цялата рода до девето коляно" да се чете "а НЕ цялата рода до девето коляно"

Само съпруг, съпруга и деца ли са най близки хора в севейството? А къде оставят родителите на пострадал или убит? А повечето млади живеят без брак, тогава няма да ги смятат за съпруг и съпруга и нищо няма да им изплащат!? Тези идиоти я карат по принципа-ако мине! Българоубийци!

Нещо, аз ли не съм добре, те ли ....Не ми е баш ясно! Ударил с колата и утрепал семейство той със застраховка 200 лева, за четиримата убити трябвало да се плати както се вижда до четвърто коляно. Като пресметнеш -парите на 1000 застраховаали по гражданска няма да стигнат за обезщетение ....Значи има нещо гнило в размера на застрахователната премия, в закона за обезщетенията. Струва ми се, че в закона трябва да се предвиди сума -разумна според застраховката! По -големият размер на обезщетението трябва да се осигури от причинилият щетата; с негови средства, с негови движими и недвижими средства. Иначе заради един алкохолик, наркоман с две три години зад волана или дори месеци, плащат хиляди други с десетилетия без ПТП и щети. А и още нещо, какъв зор имам аз, че някой без правоуправление с гражданска отговорност е убил 1, 2, 3 ма! Отговорността трябва да е лична, персонална. Онова нещо от Карнобат, убило две жени и наглеещо да не го снимат и да не присъстват журналисти в съдебна зала; ТО ДАЛИ МОЖЕ ДА ЧЕТЕ, ДА ПИШЕ, ДА ПРОУМЕЕ ПОСТУЛАТИТЕ В ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА! Тогава като в повечето случаи на ромляни СЪОТГОВОРНИ В ПРЕСТЪПЛЕНИЕ -ОБИЗЩЕТЕНИЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СА ОНЕЗИ ДЕТО СА МУ ПРОДАЛИ ШОФЬОРСКА КНИЖКА! ДА ИЗВАДЯТ ПАРИ И ДА ПЛАЩАТ, КАТО НЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА ПРОДАВАТ КОЛИ, АПАРТАМЕНТИ, ВИЛИ .... САМО ТАКА ЗАКОНА ЩЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА С "ПРАВОСПОСОБНИТЕ" НЕГРАМОТНИ ВОДАЧИ А И С ТЕЗИ ДЕТО ИМ ИЗДАВАТ СВИДЕТЕЛСТВА. НЕ ЗАРАДИ ЕДНИ ПЕЧАЛБАРИ, ЗАРАДИ ЕДНИ НАДЛЕЖНИ КУПУВАЧИ ДА ПЛАЩАТ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ЗАСТРАХОВАНИ! А иначе врътките на застрахователите са друга тема и друг параграф от закона

Много ми е чудно тая кифла чии ИНТЕРИСИ защитава....на хората които са я избрали или на застраховатнелите....

Да задам един въпрос на тая Мента? Ако ида в съда мога да поискам да ми присъдят 1 млн. само на мен. Ще ми го присъдят ли? Разбира се, че не. Ще ми присъдят 50 000 максимум. Хайде стига с тая демагогия. Сумата на исковете била 100 милиона. А колко ще се докажат от тия искове?

Не така бе брат миииииии, Сега как че земем 500000лв за 4тио ми братчед, мама ви даеба политическа, расисти ще протустурвам против това, искам си парите имам права задължения не!!!!!1 Сега ме направиха кат пукне на айше лелинчо от каде на жената брат да не земем хаталя от састраховката, затова ли българите плащат данъците и тока ни, да ни спирате парите за кръвнина до 10то коляно братчед.

Дано това да им е за последно появяване! И Иван Костов си мислеше да векува, но добре, че навреме го изритаха, дано и гербаджиите отидат в забрава, по скоро да станат клиенти на темида!

Абе , Ром червен ! Ти какво искаш , а ? Да плащаме всички изрядни застраховани на 15-те ти братовчеди по 100 Бона , че ти се разхождал пиян на мотика по средата на улица Суходолска в три след полунощ , и някой камион на Чистотата те е отнесъл като комунист пенсионен фонд !

Чудесно, харизвам жената и пак се женя

прав си, ти не разбираш.

Добре,направете го така,важното е ГО да не поскъпва повече,защото и сега е много скъпа на фона на заплащането на труда в България!!!!

Да са се бракували.

Ма те в ОПГ"герп" само корифеи на мисълта и на науките събрани бе - МентаСтоянова, ДебилКирилов, ВладейГоранов...!!! :::))) Ха, ха, ха... :::)))

Като ни лъжете, мислите ли, че ви вярваме или не ви пука? Наказвате всеки, седнал зад волана, а престъпниците по пътя, както и всички други престъпници си живеят живота.

коментара на МАНГАЛ, не е ром, а си е трезвомислещ българин, че ако няма таван, се дава възможност на мангалите да работят нова работа - трепем на леля ми 2-рата братовчедка и 1000 човека си исигуряваме средно по една годишна заплата на един средностатистически българин. Така че, хем не скл. граждански брак, за да избегнем бюрокрация, разходи и т.н., особено, като се разделим с половинката, ама хем ако се случи нещо все едно сме скл. граждански брак. Еми щом не искате да скл. граждански брак, си е за ваша сметка. Без граждански брак стават равни всички - 16 годишни гаджета и т.н.

Ха ! Абе вляво на тази статия чета друга, озаглавена : "Менда Стоянова: Ако не въведем лимит за обезщетенията, ГО ще скочи "! А сега същата тази госпожа заявява, че таван за съпруг, съпруга, деца няма да има, а гражданската щяла да остане същата !? Ха ! Станахме разногледи бе, хора ! И кое от двете предложения ще представяте на Президента ? Или и двете ? Айде, Боко си менеше мненията през ден, а тази- всеки ден ! И то по няколко пъти !

Сега като средната гражданска до две години скочи на 800 кинта честито на печелившите.

Дадоха заден,явно протестите уплашиха ,както управляващите,така и застрахователите... Ето така се прави хора и така едно правителство може да започне да слуша народа си,с протести,но важното е тези протести да не целят свалянето на правителството,а да го накарат то да работи за народа!!!! Целта на сегашните протести е точно това,правителството да заработи за хората,а не както досега,за мафията! Иначе най лесно е да хвърлят оставката и да има нови избори,но така проблемите няма да се решат,единствения начин е работа под натиск от протести!!!

Това риторичен въпрос ли е?

А МЕНДАТА НЕ МОЖЕ ДА СКРИЕ СТРАХА СИ , ЗЕР ГЕРБАДЖИИТЕ НЕ РЕШАВАТ, САМО ИЗПЪЛНЯВАТ !!!!

Ами така ще да е! Аз не разбирам! Преди когато не се правуше разлика за мотора, карах с най -ниската категория, Когато да влизаме в ЕС ме задължиха да карам курс за категория А (най -високата). На курса идваха момченца по бермудки, по потници с моторите си, за да вземат със своя мотор свидетелство! Имаше и такива които дори на полигона си пафкаха тревата. Единият падна с мотора си пред полигона в деня на изпита, беше много весел че издържа. Аз вече бях гонил ватъра на мотор вече 50 години. Скоро след това на Булаир пред Спайдъра млад мотоциклетист се набута под товарна кола след солиден запой и таблетки. Въпросът е а ако вместо камиона беше ударил излизащите от ресторант Луксор -вероятно те щяха да са пострадали и виновни.

Мента я слушах сутринта по Нова. Толкова гнусно и гьонсурат същество не бях виждал отдавна. Единствено може да се състезава с г-н 6 апартамента в тази област. Джурналята Викторчо и новата кифла не искам да ги коментирам. Само дето не ѝ целуваха зад..ка на Ментата.

ЗА ОБЕЗЩЕТЯВАНЕ И НА НЕАНДЕРТАЛЕЦА - НАЛИ СМЕ МУ ПРЕКИ НАСЛЕДНИЦИ !!!! ИЗМИСЛЕНИЯТ КРЪГ ОТ ЧАКАЩИ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ Е БЕЗУМИЕ !!!! КРАЖБА !!!! РЕКЕТ !!!

То малко коментара ти в посока защо не оставим пиромана за шеф на пожарникарската команда и от време на време да му размахваме пръст като почне да пали прекалено.

Айде, Менто, още можеш, напъни се - никъде не прочетох, че при това предложение ГО няма да се вдига!!!;) Сега се напънете и за цените на горивата - свищофския финансов гений да си поговори малко с партньора на карти на Баце и да му внуши, че 10 години неплащане на данък печалба са му достатъчни - все пак приходите му са над 60 милиарда, а не можел, горкия, 10 г. подред на печалба да излезе - некадърник, как го държат още на работа не знам;)). А "органите" да ни кажат как му викат когато 80% от данъчните складове са собственост на партньора! Айде, хващайте се под ручка и действайте, че е време Баце да се прибира, а на летището трябва да "успокои народа" с благите вести чрез подгъзуващите му медии! Дано мине...

Е какво точно не разбра? За близкия кръг лица и в момента няма лимит, така че в това отношение нищо не се променя.

Добре де.Аз съм против задължителната гражданска отговорност,защото живея на село ,карам малко колата и не рискувам да направя катастрофа по моя вина.Защо ще трябва да плащам тогава!!

Добре де.Аз съм против задължителната гражданска отговорност,защото живея на село ,карам малко колата и не рискувам да направя катастрофа по моя вина.Защо ще трябва да плащам тогава!!

В казармата имахме клептоман и редовно му давах да ми пази парите когато съм наряд. Никога не ми открадна и лев.

Каква гражданска, какви пет лева ? Някой джигит кара като бесен, претрепе се, а ние трябва да плащаме обезщетение на роднините му !? Откъде накъде ? Който е решил да се трепе с автомобила си, да си прави застраховка "живот" ! Никаква гражданска ! Само пълним гушите на застрахователите с данъци, приети от техните лобисти !

Много ми е забавно как тия некадърници дават назад и мило и драго , като ги погне зорът , смятайки че ще им се размине.

Ще си вземеш каруца с кон и ти е решен въпроса !

При нас хванаха един шеф на склад да гепи от склада. Една умна глава реши да го остави на работа, за да си изработел откраднатото. След месец го изритаха, че беше успял да открадне още сумати неща. Клептомана може и да си го респектирал да го пребиеш ако сгафи, ама хора които няма как да контролираш ефективно да ги оставиш да вършат безобразията си някак си не ми се връзва логиката.

И дупе давам на власт да оставам.

само да попитам как Мента Стоянова ще гарантира че няма да се вдига ГО след като това се определя от частни застрахователни дружества ? Ще въвежда таван на ГО ли или нещо подобно, щото иначе няма начин да гарантира това което казва! Целта на тая гимнастика я сподели днес по ТВ Цеци 6-те Апартамента а именно той каза: Ще търси подкрепа публично от Радев за да се знае след това кой ще нови негативите които може да породи едно или друго решение т.е искат да цапат освен собствените си шорти а искат да нацапат и тия на съседа. Споделена отговорност по малко главоболия. Затова е цялата гимнастика а не да не се вдига цената на ГО

Отставка за Менда Стоянова! Мента не трябва да се измъкне така: Първо да каже колко е лимита за отговорност при сега действащите застраховки? После да обясни коко пъти е достигнат този лимит? Дали някога изобщо са изплатени обявените максимални лимити или тя просто лобира за ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ? Да даде ЯСЕН отговор защо смята, че работят на загуба застрахователите: 1. Защото плащат на лобист в парламента и другите държавни организирани престъпни групи по 75 000 лв за случай на щета? 2. Не изключвам и тя да получава подаръци по стотици хиляди лева за лично или партийно строителствао. 3. Да обясни : ама подробно, къде отиват парите събрани от задължителната по закон гражданска отговорност и глобите от по 500 лв. ако не си напълнил гушите на изедниците, за колата която не караш защото нямаш пари за бензин и поправки от разбитите пътища!( да не забравяме, че Боко стана едноличен собственик на държавата с запълването на няколко дупки по пътя в София) Мента е корумпирана и лобистка и няма какво да каже на президента Радев! Тя не може и да му плати, както на патриотите за да продават интереса на Българите! Или Джендърката смята, че с 5000 лв ще обещети родителите на премазаната дъщеря от уличен бандит без документи, без образование със скъпа кола от кражби. При катастрофа и смърт застрахователите ВЕДНАГА са длъжни да изплатят ЛИМИТА по застраховката, а убиеца да лежи в затвора докато не изплати кръвннината на потърпевшите! ЕТО това може да се обсъжда: Колко кръвнина да изплати убиеца? Да лежи в затвора докато си разчисти сметките с пострадалите и застрахователите и в зависимост от това колко наркотици, алкохол е употребил и с какви документи кара и чия кола. Сега убийците лежат по 4 години за отнет човешки живот не зависимо с какво: кола, държавен пистолет, снайперска винтовка или гранатомет. А не Министърката на Вътрешните работи да се изтапани в Народното Събрание и да каже: НРМА ПРОБЛЕН ЧЕ В СОФИЯ СТРЕЛЯТ С ГРАНАТОМЕТИ?!? Важното е че не са улучили, а само са разрушили незаконна барака??? Стрелбата с откраднат български гранатомет в София е законна, а бараката е незаконна? Това правителство съвсем изтрещя, за това са тези убийства. И са необходими много пържоли за кучетата да открият всички трупове.

Много трудно е да излъжеш жена си, НО, е много лесно да излъжеш цял народ!!!;))

Тия са по опасни, правят нощни кушии с коне без фарове

Правилно решение дошло след натиск от улицата. И ГО е ако, някой виновно е убил друг, а не при самокатострофирали след 1 литър ракия.

Сега е моментът и за постоянната и необосновано смяна на касовите апарати и това е точният човек.

Кой ще ги определя тези обезщетения? Същият съд, който за 2но убииство дава условни присъди. Нямали 'ограничения'. Каква е формулата бе кратуни? Как един струва повече от друг? Ах, цървули, само в главата Ви е кражба. Вместо да се занимавате със финикииски знаци, които никога не сте печелили, а само са ви хранели като 'порно звезди' - вземете и се замислете защо ако смажеш съдия и несъдия наказанията са от небето до земята. Моя грешка Вие не можете да мислите, а единствено работите от страх. Формулата е проста тогава - колкото по 'защитени' сте, толкова по-зле за нас избирателите.

Фиксира се обезщетението а който иска повече пари да си направи каско и живот...