Без пробив, но и без конфронтации: Какво Байдън и Путин обсъдиха в Женева (обзор)

Срещата във вила "Ла Гранж" не донесе пробив в руско-американските отношения, но премина в конструктивен тон

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това са фалшиви новини. Байдън не се е срещал в другарят плЮтин понеже не е президент. тръмп е този който е бил на срещата и са се договорили да направят велики неща...

с какво се храни джуджето та е пораснало толкова много.. Още малко ще подмине Майкъл Джордан..:))))

половин Русия ще е китайска провинция..

ще бъде ,ще , ще , от 19 -ти век е така , вече 280 години Китай все прилапва Сибир обаче те не знаят.Чакай.

Какви 280 години бе смешник? Само до преди 30 Китай беше икономически по-слаб от Русия, военно да не говорим. Днес картинката е друга .

ами дори са повече от 280г....истината че от китаеца войник не става.....освен това тук се говори за военна сила а не икономическа.....Русия дори може да си позволи ядрен удар в Сибир ...той е слабо населен...така че стига дрънка...а Китай си е лесен както и всеки....достатъчно е масивна икономическа блокада и тъй като е огромна икономика колапса ще е огромен....така че не анализирай неща които не разбираш....

Всичко е минало добре- според Путин.. Ама утре ще разберем за новите санкции за руската кочина.ха.ха

С тия санкции дето запада "налага " /тоест бастисва собствените си компании като буквалон ги реже/ досега умориха руснаците от смях.Те ако санкциите можеха да направята нещо досега да е имало и 1 сантиметър ефек, а то обратното- колкото повече хартиети санкции приема запада в някоя говорилня и по телевизора, толкова повече Русия ги наритва в ъгъла и те пак скимтят сополи горките и нищо не могат да направят .Факт.

Като няма ефект от санкциите защо Клутин лиже задника на г-н Байдън,А?!?! Че какво произвежда Русия та да е фактор в света.:)))))) Достатъчно е да изгонят всички с руски паспорти от Европа и САЩ за да си живеят в руския "рай" и ще видим Клутин дали ще го обесят на Червения площад...

абе деди какъв задник, не виждаш ли че даже пропагандана на кабинета на Байдън -СНН му се смее за пълната безпомощност пред Путин.И какви паспорти те гонят кой луд вече отива в това гето наречено запад освен талибани, африканци и араби който клатят и упрвялав всичко там.Икакво прозвежда Русия , ами има инфо колкото искаш и резултата е Русия: платежен баланс +550 млрд. долара годишен излишък, САЩ -2,5 трлилиона годишен дефицит гарнират с 25 трлн. дълг-бананов колос на дървени тручпеча.

For ever !

Някой хора не могат да разберът, че санкциите не ловят РУСИЯ. Русия си е самодостатъчна. И най-вече, няма да допусне да и се случи нова 1941г.

"Русия заплашва да използва ветото си в Съвета за сигурност на ООН, за да затвори пътя за хуманитарна помощ за милиони сирийци, прогонени от домовете си от войната в страната". Моля руските "фили" да ми обяснят, какво лошо са им направили сирийците, че руснаците им причиняват тези мъки и страдания?

Руснаците мразят всички народи че са по умни, работливи и кадърни от тях. Чиста човешка завист. Липсват им държавите които бяхме под руско иго и сега руските паразити са в безизходица.

в сравнение с Русия и Китй днес е един бананав колос на дървени трупчета/ икономистите ги наричат Зимбабве с фондова борса/.От друга страна колкото и голям да е Китай е технологично военно джудже в сравнение с Русия и неистово зависи /и това се вижда от съвместн напъни/ от руски военни енергийни технологии в стратегически сектори. И да е ясно че тук не става дума за правенето в Киатай на айфони, майфони, плеъри или прахосмукачки.

САЩ се стремят да отделят Русия от Китай за да се задържат колкото се може повече като световен хегемон. Китай в съюз с Русия измества САЩ от световен №1 в №2, а това влудява американците. Скоро американците няма да могат да си правят каквото си искат по света и това ги смачква. САЩ нямат нито икономически нито демографски потенциал, докато Китай практикувайки най-новия обществено -политически строи, капитализъм и социализъм слети в едно само за 40-50 години надмина САЩ, а да не говорим за другите по-дребни световни риби. Китай е проблема на САЩ, а не Русия. Русия от втора военна сила скоро ще стане трета, ако не е станала вече.

във 3 а малко след това, като загубят военния контрол над Япония, Германия/Франция и най-вече Индия, изпадат от 5-цата.

Япония, Германия,Франция и Индия са ДЕМОКРАЦИИ, умньо. А между РФ и Китай не съществува никакъв съюз - нито икономически, нито военен. Русия е точно толкова ценна за Китай колкото и другите им суровинни колонии в Африка.

Китай е голяма икономика като работилница на света, но изцяло зависима от военни технологии от Русия.В сравнение с Русия Китай е военно джудже което не може да се справи без Русия в Азия и Тхия океан.Факт .Същото важи за енергийните и ядрени технологии .

''изцяло зависима от военни технологии от Русия'' Съвсем го удари на свободни съчинения :) Дори кръмълската пропаганда не дрънка подобни тъпотии. Ядрените арсенали настрана (като руския е дефакто съветски) превъзходството на Китай е тотално - китай строи пълноценни бойни кораби от 1ви ранг (РФ за 20 години не е построила дори един) далеч пред Русия са в радарите и радиоелектронното оборудване, безпилотните системи и пр. Единственото което са купили от Русия са 24 самолета Су35 и няколко С400 комплекса - ако това според тебе е зависимост върви се прегледай

да, ама не... Китай няма амбиция да се съюзява с никого. За малките жълти братя русийката е това, което е за Европа - бензиностанция.

Байдън е градил личната си политическа кариера, отдаден на каузата за ерозия на Русия отвътре. Той няма да спре натиска върху Русия чрез създаване на горещи и вражески точки по границите на Русия, ще даде вид, че нещо се прави по глобалните въпроси, и ще активизира до макс петата си колона в Русия. Може да отстъпи тук таме (Украйна, например, двамата споменаха за Минските споразумения, които са трън в очите на укрите, и за който факт дир.бг премълчава), някъде ще се натисне (Сирия, например - макар и какво правят те там и на какво основание и какъв е тоз "хуманитарен" коридор, по който текат и оръжия...), и това е. Докато нищо не бъде подписано - нищо не може да бъде сигурно. Макар и историята да дава примери когато хамериканците не гледат и написаното и подписаното.

Авганистан, Авганистан - вечни войни срещу ОСВОБОДИТЕЛИТЕ, било то руснаци или американци.. явно народите не искат да бъдат ОСВОБОЖДАВАНИ.....само българите са винаги благодарни на освободителите си...

Ванка, викаш да се седим още под турско робство, как му се викаше сега, присъствие? Туй ли искаш?

Шалом, "Иванов" ага. Чел ли си Жидов гроб?

Защо нашите партньори от НАТО развиват КИТАЙ а не построят нещо така и в България?

Нахални е на-шумният бивш противник на Путин. Сега така се е изложил в самата русия пред руснаците, че става единствено за постановки. а след 'електронния дворец' и записите с расистки коментари, че не е ясно дали за това става. най-удобен е мъртъв... ако остане жив това ще е ВЪПРЕКИ старанието на САЩ.

И кога успя Джо да каже толкова много по различните теми? На своята почти едночасова пресконференция всички журналисти го чакаха в първите 24 минути, а през останалите 25 минути отговори на едва шепа въпроси! Същото така от кога стана че Китай притискали Русия след като на Г-7 срещата се твърдеше че работят заедно?! Между другото виждам че на категорията "човешки права" не се споменава как Путин скастря Джо за протеста на 6 Януари пред Капитолия при които биват убити 5 невъоръжени души, в последствие арестуват стотици и все още неназования полицай за убийството на млада жена. Само защото хората ползвали правото си на протест срещу властта както правели и в Русия!

Байдън проектира собствените си страхове върху руснаците. Не Русия, а Америка е заплашена от Китай. Голяма част от всички американски стоки се произвеждат в Китай - от прословутите айфони до животоспасяващи антибиотици, като при това китайците реализират не само част от печалбата, но и успешно крадат ноу-хау. Да не говорим какво се случва, когато американски медицински институции поръчат експерименти на китайски лаборатории - резултата е катастрофа в световен мащаб и загуби за трилиони долари.

Дядката го пазят да не го хванат журналистите някъде изненадващо сам, че тогава ще лъсне ужасяващата истина, че в момента начело на могъщата Америка стои един абсолютно неадекватен старец, който не може да си вдигне сам панталоните дори. Всичко около него е режисирано- и пресконференции и снимки и изявления, всичко. защо не излезе за съвместна пресконференция с путин след срещата, а остана за след това с режисираните въпроси и недопускането на други журналисти освен американски, които предвалително са си задали въпросите. Дори се беше изгубил оня ден в Корнуел.

Имам чувството, че дир изобщо не разбра какво стана в Женева. Байдън каза, Байдън рече, ясно, че пропускат какво пък каза Путин. А той им разказа играта на американците. Показа висш пилотаж и просто ги смачка.

смачкани са му та ша ци те на путин

Шило

Ако Русия е притисната от Китай,как оже да бъде определено положението на ЕС спрямо САЩ? Наведено е меко казано!

и неинформиран? Между Европа и САЩ има пълно сътрудничество - и икономическо и военен съюз. Нищо подобно няма Между РФ и Китай, където всичко тече в една посока независимо дали става въпрос за суровини на безценица (газ , нефт, дървесина), човешки ресурси (от пилоти от гражданската авиация до ИТ специалисти) или трансфер на военни технологии - китайците получават все по-малкото неща които ги интересуват, а руснаците в замяна -НИЩО.

Путин си отива, ама още не го знае.

Русия бе насрана от ЕВРЕИТЕ, които и спретнаха 1917, събаряха църкви, избиха и затичиха двсетку милиони прогресивна маса хора. След тази им разруха им спретнаха и 2 рата световна война. Как искате там където е имало разруха и войни да бъде на нивото на НИКОГА не воювала на своя територия и грабила от цвл свят Америка. Но Русия ще се изправи. Важно е да е цяла с всичките си ресурси. Виж ние и това нямаме.

...имаХТЕ си ресурси...

И сега какво ще има ли за всички социални помощи или да ви пращаме от Венецуела ...

Защо излагате само гледната точка на САЩ? Вие журналисти ли сте или агитатори и пропагандатори? Кога ще изяясните причините, поради които руски журналисти не бяха допуснати на пресконференцията на Байдън, а поканените са представили предварително въпросите си? Кога ще разкажете какви въпроси са задавали на Путин, без предварителна селекция?

Защото са платени мисирки

Защото това не са журналисти, това са платени агитатори на руската мафия, каквато си и ти. Навсякъде по света ,,журналистите” от Риа новости, спутник и други подобни ,,медии” дори не получават визи за достъп в страната, какво остава да бъдат допускани до срещи. Друг е въпроса, че си оперирана от чувство за срам, но така е и при останалите руски подлизурковци, не само при теб, танче с малка буква

АХА! Демокрация по краварски, разбрахме!

АХА! Демокрация по краварски, разбрахме!

А, бе, вярно ли руснаците не пуснали на пресконференцията краварите ???

Че те праскат на Козяк?

А тебе те праскат в посолството.

Хм,Русия била притискана от Китай ! Русия и Китай си сътрудничат. По-скоро САЩ е притискан от Китай !

Той БайДън за това се моли на Путин, да го спасява от Китай.

За какви човешки права говорите вие в Сащ,?в Капитолия хората влязоха с политически искания.Не крадоха компютри и не разбиваха.На 450 души са заведени наказателни дела за вътрешен тероризъм със затвор от 15 до 25 г.Всички са арестувани Те са поддръжници на Тръмп .Сравнете поддръжниците на Навални с тези на Тръмп като процент..... Нашите мерки в пъти са по меки от американските Байдън не допусна чужди журналисти на пресконференцията си

Много гадно излъчване има Байдън.

ПОПИТАЛ ДЕЛИКАТНО КАКВО ПРАВИМ С НАЕМА НА АЛЯСКА.... БАЙДЪНА ЕДВА НЕ ЗАБЕЛИЛ ОЧИТЕ..

Първо пита, после взима обратно...........

БайДън усилено търси съюз с Русия заради ,,китайската заплаха".

Но нагло го представя като проблем на Русия

като гледах "интервютата" с Путин от американски медии, еми няма толкова смешни и прости хора, честно, такива глупави въпроси Путин не спря да се смее, както и останалия свят хахаа

Толкова подготовка за тая среща, толкова полицаи я пазят, толкова самолети охраняват и накрая скука.

Западн(ал)о лицемерие на най-високо политическо ниво. Краварите яко ги тресе шубето от Русия, и с право! И Байдън, засрано лицемерно манипулативно янки, отишъл при Путин да се опита да го изпързаля - "предполагаеми руски атаки по киберсигурността на Сащ/Фащ", "контрол над ядрените оръжия", "Русия я било страх от Китай" ..... Абе, дядка, ти на среща с партньор ли отиваш или да обиждаш руснаците. Ако Русия е слаба, краварите отдавна да са я лапнали - там има доста петрол и суровини. А от предишните ядрени споразумения, ако не се лъжа, точно САЩ едностранно се отметна и спря да ги спазва. Така че няма какво да плачете. На тая земя трябва да има и друг с голяма тояга, който да ти удря по няколко тупаника, когато много се развилнееш.

Обаждат ли се внуците от Америка опикано русофилско старче?

мне от Китай звънят, кво да правят в тая клоака Америка?

Отивай на околовръстното и си вземи хлеб, щото пак ще ядеш сиренясалите краварски уйове.

БайДън се дървеше на Путин преди срещата, обиждаше го, но на четири очи мълчеше като бит г.з, дъртия изкуфялник.

Приличат ми на един кадър от "Великият диктатор" на Чаплин, където Аденоид Хинкел и Бензино Наполони се срещат и всеки иска да се ръкува пръв, но се разминават, и да се издигне по-високо на стола от другия....Гледайте го внимателно - освен, че е смешно, е и актуално след толкова десетилетия!

Байдън свали гащи пред путин. За някой милион. Че синчето Хънтър чака кинти.

Този Путин се оказа голям глупак! Колко още ще живее и управлява? Пет, десет, двайсет години. И после цяла вечност в огнената геена и преизподнята! Корупцията е в невиждани размери в Русия. 500 руски олигарси владеят 90% от богатствата в страната. Путин докара народа до просешка тояга, отне на хората всякакви права и свободи, а младите русначета бягат със светлинна скорост към “лошите” Америка и Европа. Само за 2019 година населението на Русия е намаляло с 520 000 души. Проблема за нас българите е че диктатора иска да прехвърли крадливия, олигархичен модел на управление и в България. Днес пълзящия преврат на пРезидента Радев назначен от Решетников премахна и шефа на разузнаването в ДАНС Атанас Атанасов, който разкри шпионската мрежа с руснаците. Бий Гешев, олигарсите и предателите в президенството! Народа е с теб! Кьовеши също те подкрепи. Ред е и да удариш по Пеевски. Дойде му времето и на него. Христо Маджото и болшевика изтърсак ген. Атанасов са внедрени агенти за разбиване на дясното! А останалите “въстанници”от снимката в хотела са добре познатите стари муцуни, а на площада са платените мутри на Черепа, или хора с ментални проблеми. Оня пък сатаниста Слави Трифонов си е татуирал на гърба: “ Идвам и водя Ада след себе си”! Как може в християнска България да гласуват 17% за него. Надявам се младите българи и неудачниците и берачи на ягоди в чужбина да се осъзнаят и да не дават власт на този манипулатор.

още в колко новини ще си копираш глупавия коментар?

а ти си голям тъпанар

Стамболов, ти още ли не си разбрал, че Радев е човека на Козяк.

Човек е на Решетников!

Байдето се дървеше преди срещата, пък на срещата си трайка. Те май неколко негови предшественика се перчеха , ама то за пред американската преса.

А сега българските тролове пак ще почнат да се тровят тука….

Някои се тровят, други просто заработват... Така или иначе малко хора гледат коментарите, камо ли се влияят от тях

А ти като не си българин, чий го ДИРиш тука бе, родоотстъпник. Защо се срамиш да се наречеш българин, ЮРОДЕ?