Коментари - Без паника, но проблем има. Държавата харчи много | Днес.dir.bg

Без паника, но проблем има. Държавата харчи много

Кузман Илиев, икономически анализатор пред политическия подкаст "Директно в новините"

Обратно в новината

Коментари - Без паника, но проблем има. Държавата харчи много | Днес.dir.bg

Коментари

има ли некой и некоя медия тука дето да не всява паника,и после да се изказва че виж еврозоната е спокойствие,а самата еврозона е на пропадане

Кой тика по медиите този неуспял джендър ребрандиран като патриотар от мвро?! Кой е кузман илиев и какво е постиганал в професионален план? Едно голямо нищо с диплом от АОНСУ (нов български "университет")!? Айде холан! ... И тоя станА коскоджамити икономист?!...

ми така става, като харчищ от семейните пари и никой не ти ги спира, не те бие и наказва и не те кара да въртеш похарченото. ПРАХОСВАШ ДО ПЪЛНА ИЗБОРНА ПОБЕДА, ПАРДОН ФАЛИТ.

Да свири оркестъра!

За това се плаща сега! Така иска СороЗ...

Без паника! Но проблем има! От 1971г царят е гол, а ФЕД е частен. И световната икономика расте ли, ресте.... Без паника! Но нъле....

30 години полицай,военни,чиновници и пр.държавни служители не внасят лично данъци и осигуровки в НОИ,а получават пари от там.Държавата ги задържа с данъците на народа,как искате да има пари?!Това безобразие се знае от всички но си мълчат..

Така е! Увеличиха пенсиите и минималната заплата. И, ако дойдат на власт, вероятно пак ще го направят. Тяхната концепция е, че все някой ден трябва да достигнем средно-европейските нива на доходи, а това без ръст няма как да стане. Хората го разбират това, включително и пенсионерите, който след десетилетия получиха все пак нещичко отгоре накрая. Но троловете нека се пробват да обясняват, колко е хубаво доходите на пенсионерите да не се пипат. Може пък някой пенсионер-милионер да им се върже?

Пари за бежанци от Афганистан и ьр., Пари за бежанци от Украйна, пари за попълване на военни запаси дарени на Украйна, енергийни субсидии на наши фирми.... Иначе проблем няма.

Промяната е, че има банани.

трябва да се осигури цялата рода докато са на държавната софра.

Не знам дали държавата харчи много, но харчи по евроатлантически. Отглежда украинци, престъпници наречени мигранти, купува прескъпо картинки на самолети отпреди 50 години, купува газ на по високи цени и т.н. и т.н. Ама важно то е да се харесат клоуните на ес и уса...

Ще е много добре да се спре да се говори, какво прави държавата Държавата е химера, построение. Конкретни хора правят нещата и тези хора трябва да бъдат назовавани с имената им. Не държавата. Като кажеш държавата и сваляш отговорността от тези нещастници, които или не знаят, какво правят или знаят, което е още по-лошо, защото това ги прави престъпници или предатели.

Харчат тия дето стоят начело на нея а ние и да искаме няма какво да харчим.

Научиха се да си гласуват раздут бюджет и като не стигнат парите от хазната да си го запълват със заеми! То държавата е като семейството...в моето като не достигат парите свиваме разходите!!!

Най-малкото ,което можем да направим и да се наредим до развитите държави,където не ни е мястото. Жан Виденов като беше първа дружка с руснаците и не плащаше на украинците издръжка що беше 6 долара заплатата

Харчи, а метър магистрала не е построен, нито нищо!!!

Не може с дълг да се плащат пенсии. Ако продължават така Рано или късно ще съборят борда и ще се озовем в 1997год., а тогава средната пенсия беше 2-3$.

А сте затегнали харчовете, а сте хвръкнали. Народа разбра как крадете. Затягате коланите, а чрез обществените поръчки точите обществените пари

И нито дума че в държаватс много се краде

Само дето има един тънък момент,теглиш огромен кредит за семейството, взимаш голяма част от него за теб и след това ги зарязваш да връщат те

То си е ясно че борда ще падне рано или късно

Ограничиха ми възможността да пиша коментари, само защото питам, какво става с разкритията за Къро, ДА България и ПП…? Цензурата е брутална, а подкрепата за коалицията на войната огромна! Дано хората все пак се събудят.

То това клише не се ли изтърка вече,крадеш ако има какво,ти що не крадеш като толкова знаеш от къде може

Като чуя без паника моля ! и настръхвам.

То държава няма,има територия,оглавявана от 200-300 некадърни ,ненаяли се свине,които само крадат и нищо друго не ги вълнува.

Кузман "Енчев" е безмилостен натегач и кариерист. Дори направи дете на Константина само и само да израстне в службата. Изключителен комплексар с мания че е невероятен мъж в леглото. Негови бивши разказват, че се държал като животно в спалнята само и само да си докаже, че му става.

Ми какво да става с тях,имат си пари хората,харчат си,я в Дубай или някъде другаде..

Трябваше да оставят пенсионерите да изпукат от глад. Всички щяха да са щастливи, защото щеше да има голям ръст в данъчните приходи само заради инфлацията, а разходите щяха да са същите.

Виксирахме лева преди четвърт век. Нормално е да има ревизия. Ако пробваме със свободен курс, какво ли би станало? Другият вариант е да помолим ЕЦБ да стане гарант на курса и той да бъде бетониран 1.95.

Хрантутенето на един милион циганина е скъпо удоволствие.

Няма свобода! Няма Българщина! Няма Обшество!Няма икономика! Има глад и мизерия,престъпления и култ към лъжата.Има османско робство! Има фашизъм на малцинствата над Българите! Има Американска окупация! ИМА ОБАЧЕ РУСКА ДОСТОЙНА АРМИЯ,КОЯТО ИДЕ ДА РАЗДАДЕ ПРАВОСЪДИЕ! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРО-РУСКАТА ДЪРЖАВА! ДА ДА ЖИВЕЕ ИСТИНАТА,КОЯТО ЧУПИ ОКОВИ!

Да бе Ти кладенец не можеш да изкопаеш без да?те глобят ябълки ще произвеждаш

Кръчмите са пълни, колите се разпродават по-бързо от топъл хляб, курортите пращят и резервация е трудно да се направи, самолетните билети свършват, нищо че отдавна не са толкова евтини. Даже магазините са претъпкани от хора и стоки. Видимо това е положението. Човек, ако не се справя, трябва да си отговори някак на въпросът "защо" и да потърси начин да промени нещо. Руската армия няма да му помогне - тя още е заета в Бахмут, една година след като трябваше да мине на парад в Киев.

Мунчовците трудно ще проумеете ,но ще пробвам,едно е да харчи много с голям дефицит,друго е да харчи много и да ги покрива с данъците от работеща икономика

Крадене, крадене, крадене, гарантирано от коалицията на войната!

Естествено че имс проблем Колко данъци плащат 100 те най големи предприятия ? А знаете ли че в България инвалидна пенсия получават 500 000 души при 6 милиона население

Разбира се че има проблем за герберчето щом парите не отиват в неговия джоб !

Абсолютната истина

Даже с тези хвърчила държавата ни харчи малко над 2% от БВП. Това е по-малко от повечето страни в Европа, които имат прилични армии. И е 8 ПЪТИ по-малко от това, което се харчеше при бай Тошо - 16% от БВП тогава се даваха директно на Русия срещу непотребни железа, от които днес не е останало почти нищо годно за ползване.

Държавата изобшо не трябваше да затваря бизнеси, паркове и т.н по време на ковид, и всичко щеше да си е на мястото. Ваксини изобшо не трябваше да се поръчват. Прекалено раздут държавен апарат за мащаба на бизнеса в България. Регулаторите в тази им форма защитават бизнеса, а не тези които плащат сметките. Президентсво и народно събрание с изключително раздут щат(най-вече депутатите). НСО реално е тумор който "пази" споменатите по-горе!

щом има пари е добре,аз си мислех че са на привършване

За фалита на банките в уса. Журналист отива при стария индиански вожд Дългият Мазен Скалп, който е на 105 години: - Вожде, вие сте очевидец на това, което белите хора са направили - войни, прогрес, богатства, но и многото причинени вреди и щети. Къде според вас, сбъркахме? Вождът се позамислил и казал: - Когато бял мъж намерил земята, индианец бил пълен шеф. Няма банки, няма дългове, пълно с бизони, пълно с бобри, всичко мъж и жена работи, лечител безплатен, индианец цял ден лов и риболов, цяла нощ секс. Бял мъж тъп задник – мисли подобри тази система!?

Златото да се връща,можем и сами да го копаем.

Борисов не трябваше да дава тия 2 милиарда за ф-16,да ги беше оставил на Кокорчо,той похарчи 9 милиарда за 9 дни,щеше да има за още 2 дни и сега щях да се чуствам значително по-добре

Ами подпомагането на бизнеса заради високите цени? Само там са едни 13 млрд. лева. Уж влакове и вагони щяха да купуват, но ни влакове ни вагони, а парите бяха отпуснати. 16 самолета дето ще ги гледаме на снимка. Даваме си златото за 1% концесионна такса. А в тази руда има много по ценни метали от златото… Ще закриваме мариците заради един пиклив милиард. АЕЦ Козлодуй отива към затваряне, след горивото на уестингхаус. По плана за възстановяване уж ще получим 6 млрд., а Италия получи 200… Непрекъснато ни глобяват за нещо от ЕС. Фирмите на войнолюбците източват, където, каквото могат. Разруха, унищожение, кражби и смърт, до това доведе коалицията на войната!

Много се харчи в тая държава.Даже ядат и даже автомобили карат. А има подозрения,че зимата някои несъвестни даже харчат да отопляват жилищата си.Например пенсиите трябва да се намалят.Пенсионерите са излишна тежест.

Държавата харчи много, а водещите партии обещават да харчат още повече, ако спечелят изборите. Това не е проблем, а катастрофа, която ще си причиним, ако ги изберем популистки.

ей, палячо, ти обясняваше, че и спекула няма

докторант от Свищов, майкоооууу

Коментари - Без паника, но проблем има. Държавата харчи много | Днес.dir.bg

Без паника, но проблем има. Държавата харчи много

Кузман Илиев, икономически анализатор пред политическия подкаст "Директно в новините"

Обратно в новината

Коментари - Без паника, но проблем има. Държавата харчи много | Днес.dir.bg

Коментари

има ли некой и некоя медия тука дето да не всява паника,и после да се изказва че виж еврозоната е спокойствие,а самата еврозона е на пропадане

Кой тика по медиите този неуспял джендър ребрандиран като патриотар от мвро?! Кой е кузман илиев и какво е постиганал в професионален план? Едно голямо нищо с диплом от АОНСУ (нов български "университет")!? Айде холан! ... И тоя станА коскоджамити икономист?!...

ми така става, като харчищ от семейните пари и никой не ти ги спира, не те бие и наказва и не те кара да въртеш похарченото. ПРАХОСВАШ ДО ПЪЛНА ИЗБОРНА ПОБЕДА, ПАРДОН ФАЛИТ.

Да свири оркестъра!

За това се плаща сега! Така иска СороЗ...

Без паника! Но проблем има! От 1971г царят е гол, а ФЕД е частен. И световната икономика расте ли, ресте.... Без паника! Но нъле....

30 години полицай,военни,чиновници и пр.държавни служители не внасят лично данъци и осигуровки в НОИ,а получават пари от там.Държавата ги задържа с данъците на народа,как искате да има пари?!Това безобразие се знае от всички но си мълчат..

Така е! Увеличиха пенсиите и минималната заплата. И, ако дойдат на власт, вероятно пак ще го направят. Тяхната концепция е, че все някой ден трябва да достигнем средно-европейските нива на доходи, а това без ръст няма как да стане. Хората го разбират това, включително и пенсионерите, който след десетилетия получиха все пак нещичко отгоре накрая. Но троловете нека се пробват да обясняват, колко е хубаво доходите на пенсионерите да не се пипат. Може пък някой пенсионер-милионер да им се върже?

Пари за бежанци от Афганистан и ьр., Пари за бежанци от Украйна, пари за попълване на военни запаси дарени на Украйна, енергийни субсидии на наши фирми.... Иначе проблем няма.

Промяната е, че има банани.

трябва да се осигури цялата рода докато са на държавната софра.

Не знам дали държавата харчи много, но харчи по евроатлантически. Отглежда украинци, престъпници наречени мигранти, купува прескъпо картинки на самолети отпреди 50 години, купува газ на по високи цени и т.н. и т.н. Ама важно то е да се харесат клоуните на ес и уса...

Ще е много добре да се спре да се говори, какво прави държавата Държавата е химера, построение. Конкретни хора правят нещата и тези хора трябва да бъдат назовавани с имената им. Не държавата. Като кажеш държавата и сваляш отговорността от тези нещастници, които или не знаят, какво правят или знаят, което е още по-лошо, защото това ги прави престъпници или предатели.

Харчат тия дето стоят начело на нея а ние и да искаме няма какво да харчим.

Научиха се да си гласуват раздут бюджет и като не стигнат парите от хазната да си го запълват със заеми! То държавата е като семейството...в моето като не достигат парите свиваме разходите!!!

Най-малкото ,което можем да направим и да се наредим до развитите държави,където не ни е мястото. Жан Виденов като беше първа дружка с руснаците и не плащаше на украинците издръжка що беше 6 долара заплатата

Харчи, а метър магистрала не е построен, нито нищо!!!

Не може с дълг да се плащат пенсии. Ако продължават така Рано или късно ще съборят борда и ще се озовем в 1997год., а тогава средната пенсия беше 2-3$.

А сте затегнали харчовете, а сте хвръкнали. Народа разбра как крадете. Затягате коланите, а чрез обществените поръчки точите обществените пари

И нито дума че в държаватс много се краде

Само дето има един тънък момент,теглиш огромен кредит за семейството, взимаш голяма част от него за теб и след това ги зарязваш да връщат те

То си е ясно че борда ще падне рано или късно

Ограничиха ми възможността да пиша коментари, само защото питам, какво става с разкритията за Къро, ДА България и ПП…? Цензурата е брутална, а подкрепата за коалицията на войната огромна! Дано хората все пак се събудят.

То това клише не се ли изтърка вече,крадеш ако има какво,ти що не крадеш като толкова знаеш от къде може

Като чуя без паника моля ! и настръхвам.

То държава няма,има територия,оглавявана от 200-300 некадърни ,ненаяли се свине,които само крадат и нищо друго не ги вълнува.

Кузман "Енчев" е безмилостен натегач и кариерист. Дори направи дете на Константина само и само да израстне в службата. Изключителен комплексар с мания че е невероятен мъж в леглото. Негови бивши разказват, че се държал като животно в спалнята само и само да си докаже, че му става.

Ми какво да става с тях,имат си пари хората,харчат си,я в Дубай или някъде другаде..

Трябваше да оставят пенсионерите да изпукат от глад. Всички щяха да са щастливи, защото щеше да има голям ръст в данъчните приходи само заради инфлацията, а разходите щяха да са същите.

Виксирахме лева преди четвърт век. Нормално е да има ревизия. Ако пробваме със свободен курс, какво ли би станало? Другият вариант е да помолим ЕЦБ да стане гарант на курса и той да бъде бетониран 1.95.

Хрантутенето на един милион циганина е скъпо удоволствие.

Няма свобода! Няма Българщина! Няма Обшество!Няма икономика! Има глад и мизерия,престъпления и култ към лъжата.Има османско робство! Има фашизъм на малцинствата над Българите! Има Американска окупация! ИМА ОБАЧЕ РУСКА ДОСТОЙНА АРМИЯ,КОЯТО ИДЕ ДА РАЗДАДЕ ПРАВОСЪДИЕ! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРО-РУСКАТА ДЪРЖАВА! ДА ДА ЖИВЕЕ ИСТИНАТА,КОЯТО ЧУПИ ОКОВИ!

Да бе Ти кладенец не можеш да изкопаеш без да?те глобят ябълки ще произвеждаш

Кръчмите са пълни, колите се разпродават по-бързо от топъл хляб, курортите пращят и резервация е трудно да се направи, самолетните билети свършват, нищо че отдавна не са толкова евтини. Даже магазините са претъпкани от хора и стоки. Видимо това е положението. Човек, ако не се справя, трябва да си отговори някак на въпросът "защо" и да потърси начин да промени нещо. Руската армия няма да му помогне - тя още е заета в Бахмут, една година след като трябваше да мине на парад в Киев.

Мунчовците трудно ще проумеете ,но ще пробвам,едно е да харчи много с голям дефицит,друго е да харчи много и да ги покрива с данъците от работеща икономика

Крадене, крадене, крадене, гарантирано от коалицията на войната!

Естествено че имс проблем Колко данъци плащат 100 те най големи предприятия ? А знаете ли че в България инвалидна пенсия получават 500 000 души при 6 милиона население

Разбира се че има проблем за герберчето щом парите не отиват в неговия джоб !

Абсолютната истина

Даже с тези хвърчила държавата ни харчи малко над 2% от БВП. Това е по-малко от повечето страни в Европа, които имат прилични армии. И е 8 ПЪТИ по-малко от това, което се харчеше при бай Тошо - 16% от БВП тогава се даваха директно на Русия срещу непотребни железа, от които днес не е останало почти нищо годно за ползване.

Държавата изобшо не трябваше да затваря бизнеси, паркове и т.н по време на ковид, и всичко щеше да си е на мястото. Ваксини изобшо не трябваше да се поръчват. Прекалено раздут държавен апарат за мащаба на бизнеса в България. Регулаторите в тази им форма защитават бизнеса, а не тези които плащат сметките. Президентсво и народно събрание с изключително раздут щат(най-вече депутатите). НСО реално е тумор който "пази" споменатите по-горе!

щом има пари е добре,аз си мислех че са на привършване

За фалита на банките в уса. Журналист отива при стария индиански вожд Дългият Мазен Скалп, който е на 105 години: - Вожде, вие сте очевидец на това, което белите хора са направили - войни, прогрес, богатства, но и многото причинени вреди и щети. Къде според вас, сбъркахме? Вождът се позамислил и казал: - Когато бял мъж намерил земята, индианец бил пълен шеф. Няма банки, няма дългове, пълно с бизони, пълно с бобри, всичко мъж и жена работи, лечител безплатен, индианец цял ден лов и риболов, цяла нощ секс. Бял мъж тъп задник – мисли подобри тази система!?

Златото да се връща,можем и сами да го копаем.

Борисов не трябваше да дава тия 2 милиарда за ф-16,да ги беше оставил на Кокорчо,той похарчи 9 милиарда за 9 дни,щеше да има за още 2 дни и сега щях да се чуствам значително по-добре

Ами подпомагането на бизнеса заради високите цени? Само там са едни 13 млрд. лева. Уж влакове и вагони щяха да купуват, но ни влакове ни вагони, а парите бяха отпуснати. 16 самолета дето ще ги гледаме на снимка. Даваме си златото за 1% концесионна такса. А в тази руда има много по ценни метали от златото… Ще закриваме мариците заради един пиклив милиард. АЕЦ Козлодуй отива към затваряне, след горивото на уестингхаус. По плана за възстановяване уж ще получим 6 млрд., а Италия получи 200… Непрекъснато ни глобяват за нещо от ЕС. Фирмите на войнолюбците източват, където, каквото могат. Разруха, унищожение, кражби и смърт, до това доведе коалицията на войната!

Много се харчи в тая държава.Даже ядат и даже автомобили карат. А има подозрения,че зимата някои несъвестни даже харчат да отопляват жилищата си.Например пенсиите трябва да се намалят.Пенсионерите са излишна тежест.

Държавата харчи много, а водещите партии обещават да харчат още повече, ако спечелят изборите. Това не е проблем, а катастрофа, която ще си причиним, ако ги изберем популистки.

ей, палячо, ти обясняваше, че и спекула няма

докторант от Свищов, майкоооууу