Берлин официално отхвърли искането на Полша за репарации за Втората световна война

Германия на няколко пъти в миналото заяви, че въпросът за всички финансови претенции, свързани с войната е уреден

Обратно в новината

Коментари - Берлин официално отхвърли искането на Полша за репарации за Втората световна война | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А пановете кога ще върна Източна Прусия и Данцинг на Германия

Защо да не пробват,може да им мине номера.

2023-01-04 06:08:28 Мич (нерегистриран) Само да кажа,че България без да е участвала и с един войник на Източния фронт плаща репарации на Гърция и Югославия в злато и еквивалента му в стоки до 1982 г. Това някой казва ли го? Или по масонски си мълчим щото така са ни наредили в ложата. Германия плаща репарации ------- ВЕЧЕ 140 ГОДИНИ Е ТАКСА ОКУПАЦИЯ ...ПЪРДОН - "ОСВОБОЖДЕНИЕ" ...ДО ТАКА СТЕПЕН , ЧЕ ВЕЧЕ ПЛАЩАМЕ СЪС САМОИДЕНТИЧНОСТ, И СВОБОДНА ВОЛЯ ! СМЪРТ НА ИСТОРИЧЕСКИЯТ ИМПЕРСКИ ПРОЕКТ "РАСИЯ" ! САМО ТОГАВА ЩЕ НАСТЪПИ МИР НА ЗЕМЯТА!

А Гърция и Югославия на изток ли са? Нещо не ми съвпадат посоките...

Само да кажа,че България без да е участвала и с един войник на Източния фронт плаща репарации на Гърция и Югославия в злато и еквивалента му в стоки до 1982 г. Това някой казва ли го? Или по масонски си мълчим щото така са ни наредили в ложата. Германия плаща репарации на семействата на всички евреи убити във втората световна.Не плаща обезщетения обаче за нито един убит поляк макар че много политически затворници умират именно в лагерите. След като ние без вина плащаме репарации( спасяваме всичките си евреи) Защо Германия да не плаща за убитите поляци? ААА сетих се- те не са хора,просто гои спрямо евреите и ундерменш спрямо германците.

Нагло племе са поляците и ултра просто.

Не само Германиятрябва да плаща репарации на Полша, но и Украйна трябва да плаща за Бандеровското клане на повече от 100 000 поляци.

По начало Полша е една изкуствена държава върху исторически немските земи. Тя не може да претендира за каквото и да било. Държавата им е изкуствено създадена върху немските земи. Да върнат цялата полска територия на германците.

Поляците сами са били виновни за немското нахлуване. Дразнили са постоянно немците. Накрая КАКВОТО СА ТЪРСЕЛИ СА СИ ГО ПОЛУЧИЛИ! Аз също смятам, че немците не дължат нищо на поляците. Въвели са ред и идсциплина в Полша. За кое точно са виновни? Полша е получила 100 пъти повече облаги от немското присъствие отколкото щети, за каквито претендира неоснователно.

Хаха, немците ще реват за СССР.

Поляците са брутално нагли хиени! Германия е най-големия вносител в европейския бюджет (21 милиарда евро годишно), а безсрамана Полша е най-големия консуматор на този бюджет (12 милиарда евро годишно). И ламтят за повече, докато не се затъкнат

Ако Германия приспадне към тези 6,2 трилиона полски злоти окупираните от Полша германски провинции Прусия, Шлезия и Померия, хилядите хектари обработваема земя, гори, езера, реки, брегове и крайбрежия, стотиците градове и села с инфраструктурата им и приспадне и пропуснатите печалби от тях през последните 60 години, ще се окаже че Полша дължи на Германия 602 трилиона полски злоти

Изпускаш Силезия .Старото име на Вроцлав е Бреслау..........

нЕма проблем, нали един немски политик им го каза преди месеци - да върнат източна Прусия и останалите територии, които са придобили след ВСВ и ще им платят. Тогава на онези с диагнозата им се дръпна лайното, сега хиените на Европа пак вият.

Цели 200 км на изток от западната граница на Полша са немски земи. Да ги връщат поляците, заедно с Данциг (сега Гданск). При началото на ВСВ Полша има само 30 км коридор (достъп) до Балтийско Море, около Данциг. Сега има 528 км на морето. Да връща каквото е взела от Германия.

Полша също е била руска територия,а защо казват на поляците жидове?

На евреите казват, генийче.

Защо не си поискат репарации и от Русия? Там има още повече основания?

По скоро от укрите.... докато все още има такава държава....

От Русия не могат - трябва от Украина. Русия не е СССР вече. А полските територии днес са част от Украина.

Що, Русия ли изравн Варшава със земята?

И затова сега Полша ще си вземе земите от укрите. С благословията на САЩ и Германия. Лвов си е полски от векове.

Твърде жалко, ако бяха украинци щяха да им дадат каквото искат...

Никой нищо няма да им даде ма укрите. Ще си ги делнат като хиени. Това е целта.

Polski bokluci,kakvi pari chakate?Nai -dolnata paplach v Evropa.

Да, но са дотирани мащабно от Запада, защото са буфер между Русия и Германия. Абе щом в Италия продават полски домати....все едно да продаваш сняг от Сахара на северния полюс.

Аз щях да приема репарации, срещу връщането на територията която им е дадена от Германия - около половината Полша в момента. След като не приемат това за репарация, няма проблем. А всичко се изисква до време. А Полша е бил съюзник с Третият Райх и били нападали Чехословакия, година преди тъй нареченото начало на ВСВ. Реално може да се приеме, че Полша е от започналите ВСВ. Но не се разбират за коридор, до Кьонигсберг ли бе и войната се е чакала. Вероятно цирка е за да ги изнудват за други неща. И гледат как евреите ги изнудват.

“ Другарко* Митрофанова, Изслушах внимателно възпитаното Ви, но пренебрежително и с имперски тон послание към българите и реших да Ви обърна внимание на няколко момента, които вашата пренебрежителност към моя народ може би Ви пречи да осмислите. Вие, идващите от Русия, често (почти винаги) посещавате Родината ни с надменните очаквания, че трябва да сме Ви благодарни навеки заради 1878 г. И се дразните, когато не се прекланяме пред Вас Ние, българите, сме благодарни за това и от благодарност, възпитание и християнско смирение НЕ ВИ НАТЯКВАМЕ, ЧЕ: - Ви дадохме писменост, култура, наука и вяра (не че давате вид, че много се вълнувате от духовното, но пък експлоатирате понятието); - Помагахте да се преследват и репресират нашите духовници, които се бориха за БЪЛГАРСКА църква, защото не искахМЕ да бъдем духовно, културно и етнически претопени. СТИСКАХМЕ ЗЪБИ, КОГАТО - Пречихте на младата ни държава да се развие по цивилизован и европейски модел според нуждите и усещанията на обществото; - Насъскахте сърбите да ни нападнат, за да не може да бъдем съединени и обединени; - Дарявахте българска земя и кръв (Македония и Поморавието); - Погазихте договора си с нас и насъскахте румънците да ни нападнат в гръб, докато се борехме да защитим нашия идеал - обединена България. И не само ги насъскахте, ами им помогнахте да преминат Дунав, за да нахлуят в Родината ни; - Нападнхте ни подло в гръб, когато се борехме за овобождение на своите в Македония (по време на Първата световна война). А след Първата световна война, която приключи нещастно за нас, включително заради вас: - късахме от скромния си залък, за да спасим гладуващите в Поволжието; - приехме хиляди избягали от репресиите руски аристократи и войници, дадохме им подслон и ги хранихме, въпреки че и ние гладувахме. Не сме ви искали извинение, че ваши (съветски) подлоги: - Се опитаха да унищожат държавността ни с т. нар. "Септемврийско въстание"; - Избиха и инвалидизираха цвета на българското войнство, когато взривиха ХРАМА ГОСПОДЕН (черквата "Св. Крал"/"Св. Неделя"); - На пети септември 1944 г., нападнахте Родината ни без основание и след това: - ограбихте богатствата, изстрадани и отгладувани от нардоа ни; - избихте и репресирахте достойните хора на България (някои, които бяха с руска кръв - избягали от репресиите в концлагера, в който бяхте превърнали държавата си); - разпоредихте да забравим братята си в Македония и накарахте вашите слуги да потрошат костите и да пролеят кръвта на хиляди достойни българи, които не бяха съгласни; - разпоредихте да забравим Бога и Православието. ”

Тъп графоман,нуждаещ се от психиатрична помощ!!!

На "Козяк" в северния край на двора има бараки в който еврогейтаците съчиняват подобни повърни за някой цент..

Кво ломотиш бе отрепко?

Леле, на теб историята ти е "любим" предмет, нали? Как я изучавахте - с чук и пирони ли?

Кой ще плати за Кьонигсберг, Гвардейск и т.н.?

Не напразно наричат поляците "Хиените на Европа". Усетиха слабост в Германия, след ъперкъта на САЩ и сега гледат да откъснат месо.

Аз ви казвах същото!

На шаблоните хиени ли им викат?

Доколкото знам между България и Германия има неуредени финанси за доставени храни и облекло по времето на ВСВ. Съюзниците ни все още се ослушват и не плащат.

До колкото знам.....на царя му е платено.

Що ще спираме до ВСВ ... гледай гърците да не си потърсят репарации, че сме на техни земи вече 1300 години. Ако взема и лихви да искат ... отиде то.

Нема. на гърчетата ще се опънат италианците и най-вече македонците. Че видят византийците как ще плащат.

отговора ще е като на пановете. Конфигурация от три пръста с преобладавщ среден. А може и партноьорите от ЕС да ни скастрят с някои глоби. Равнопоставеност баце.

Завличат ни с десетки милиарда лева, основно по спогодбата Нойбахер, където тук ползват всичко безплатно. Но Германия в този момент е рухнала и и се опрощават всички дългове, с което губим тези пари. Взимат им територия, такива като Полша, като компенсация. Нас ни връщат с граници от 1.1.1941г., преди включването ни във войната.

Кой ще си плати за Бреслау?

Този военния пак пак не си е взел медикаментите . Пък Полша пробва -ако мине мине . Проба грешка .

А те сега се сетиха да протестират за Бандера. Водката не прощава. А в този регион всички прекаляват.

следваща световна война е започвала в търсене на реванш от предишната... Май зрее следващата, а за съжаление БГ май пак е от губещата страна...

Сложих ти плюс, но при следвща световна война мисля, че печеливши ще са само хлебарките.

От 1944 година до 1947 година руските свинье убиват над 130 000 БЪЛГАРИ! 30 000 убити в репресиите след 9ти септември! 34 000 убити като пушечно месо на фронта! 70 000 убити в ГОЛОДОМОРА в Молдова и Украйна! ------------ Няма по-голям враг на БЪЛГАРИЯ от руските диваци и варвари! Още ВАСИЛ ЛЕВСКИ го е казал!

Малко отпуска ли те пуснаха?

че алкохолът и службата не прощават на никой;)

Руската свиня, кУга ще си плати за окупацията ни 45 години! Руската свинья е мръсно животно! Трябва да бъде заклана! Както БАНДЕРА е клал руските бременни шльохи и алкохолизираните хлебарки до тях!

Хапчетата, бре! Като пропуснете и Ви личи...

пак са го оставили без надзор и е прибарал компа:))))))))Поне не е скучно с него,може да е дебил,ама забавен дебил;)

сетилас е Мара са побара след 76 години га и умрела шун.ата

Как е да опиташ втори мъж?

Според Германия Полша се е отказала от военните репарации през 1953 г. и е потвърдила този си отказ на няколко пъти. Берлин в миналото изтъкна същите аргументи и в отговор на исканията за репарации, отправени от Гърция" Колко удобно. Нацисти, сър!

Защо не си вземат обезщетенията от руснаците, а? Даже не помислят да си ги искат тия смотаняци.

да си спомнят чия е Източна Прусия и тогава им се еба мамата на куррррвите;)

2-та световна започва заради едни репарации от 1-та световна :)