Почетоха 136-те убити при опит да преминат Берлинската стена

На възпоменателна церемония по случай 51-годишнината от издигането на Берлинската стена кметът на Берлин Клаус Воверайт отдаде днес почит към 136-те убити при опит да избягат на Запад по времето на комунизма.

Обратно в новината

Коментари - Почетоха 136-те убити при опит да преминат Берлинската стена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Германската компартия дава нареждане на БКП граждани на ГДР който искат да избягат в Турция да бъдат разстрелвани а не задържани. Колко са жертвите няма ли да се почитат.

голяма част от днешните бивши източногерманци не са особено вдъхновени от "подвизите" на честваните "герои"? Защо бурно не се радват на "ощастливилия" ги капитализъм и защо се притесняват да показват спохождащата ги носталгия по онова "мрачно" време?

ДО БОНАНО:ЖИВОТА МИ МИНА ПО ВРЕМЕТО НА КОМУНИЗМА.БАЩА МИ Е ЛЕЖАЛ В ЛАГЕР ЗАРАДИ ТЕЗИ ИЗРОДИ.ТАКА ЧЕ КОГАТО ПИШЕШ НАЙ НАПРЕД ПРОЧЕТИ НЯКОИ ПИСАНИЯ И ТОГАВА ПРАВИ КОМЕНТАРИЙ.ИЛИ СИ НЯКОЕ ДЕТЕ НА КОМУНДЕ.

Познавам доста добре и двете системи . Американците използват лагери ДОРИ И СЕГА. Така, че и там има хора със съдби, сходни на тази на баща ти. И онази система гони политическите си противници. ВСЯКА система го прави. Затова и е казано НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО!

грозданка и сичкото стандарти ша ти се виждат тройни !

ВЕСИ МНОГО МИ ХАРЕСА ВИЦА. А ОТ МЕН:НИКОГА ПОВЕЧЕ КОМУНИЗЪМ.РАНО ИЛИ КЪСНО И В СТРАНИ КАТО КУБА-РУСИЯ-СЕВ. КОРЕЯ ЩЕ НАСТЪПИ СВОБОДАТА. ПОКЛОН ПРЕД ЖЕРТВИТЕ КОИТО СА ТЪРСЕЛИ СВОБОДА НА ЗАПАД.

Ти кога и къде видя комунизъм та знаеш какво е? Промити със страшна сила мозъци имаше и от двете страни на стената. Принципно нещата са съвсем еднакви. Фасадите бяха различни. Винаги някой тарикат узурпира властта и останалите бачкат за него и клика. Тази система от както съществува човечеството до ден днешен не е променяна, както и да е наричана през вековете.

Не е съвсем така. Може много да си приличат двете системи, но когато те онодат комунистите боли повече и срамът е по-голям, защото те изтипосват на площада, та да те видят всички. Когато те напъва капиталист, така го извърта, че да си мислиш колко ти е приятно, та и да питаш за още.

Веси, нищо лично, но как е в "свободния свят" ?

аман от двоини стандарти. значи в берлин бутнаха стената и пишат за жертвите а за стената в израел на газа и на мехиканската граница на уса нищо не се казва. а жертвите там не са по малко. и там искат да емигрират за повече пари и уж свобода ..ама цари пулно информационно затумнение. а и свободната юрналистика не се интересува от такива новини защото няма кои да плаща за тях. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.