КЗК: 6 вериги бензиностанции участват в картел

КЗК обвини 6 компании в извършени сериозни нарушения. Комисията твърди, че те участват в картел.

Обратно в новината

Коментари - КЗК: 6 вериги бензиностанции участват в картел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето по-долу и един истински радетел на демокрацията. Картел няма... . " zaxxon ( регистриран ) 10.10.2016 23:55 . Нищо по-лесно, работил съм в две от разследваните вериги и много добре знам, че няма никакви споразумения и договорки. А далаверите на Марешки с ДДС ги даваха дори по телевизията. По-добре ти ми кажи как успява да продава на цени под себестойност и да е на печалба? Или не е? Тогава пере пари или не плаща акциз - много е просто... "

И в каква точно връзка ме цитираш, че не разбирам?

Някой да вярва, че бензиностанциите действат в картел. Независимите органи ще отхвърлят този варварски недемократичен акт срещу почтенните имена на компаниите.

Добре дошли в България: някаква структура се е събудила от летаргичен сън

Не се е събудила а просто имитира някаква дейност - предизборно ,а после ще заспи и чака заплатите си от партийните централи .......

Фукльовци!Нищо няма да стане.Лукойл ги държи за топките и лекичко ги постисква.

FuckTheEU

Практически 95-97% от бензиностанциите у нас са в картел. Винаги в кварталната бензиностанция е по-евтино с по 10-12 стотинки на литър, а доставчик са им лукойл, виждал съм цистерната като ги зареждат.

Във всеки регион цените се различават но във всеки един регион на всички вериги те са еднакви. Кава е тая случайност ако не е доказателство за картел. КЗК това мижда ли го.

Най-големият картел се нарича ЕС Акцизите върху горивата наредени от ЕС са по.високи от цената на производството им.

Ти си луд, бе! Кой ти нарежда акцизи от ЕС?!

Не е лесно да се заяждаш с Марешки. Ако искате пак пробвайте да го предизвиквате. Нужна ли Ви е информация кой е зад гърба му че така действахте?

ДОБРО УТРО - ОТКРИХА ТОПЛАТА ВОДА КЗК !!! МАРЕШКИ ОТ ЕДНА ГОДИНА ГО ДОКАЗВА ВСЕКИДНЕВНО С НИСКИТЕ СИ - НОРМАЛНИ ЦЕНИ !!!

Предизборната кампания е в ход.

Затваряме лукойл и гледаме сеир дали цените ще се размърдат. Северна България- румънски цени- южна с гръцки.На софиянци италиански. Разхода на гориво ще падне с по литър на сто и те разбили сме картела.

не може да бъде,,,,,,,,в БГ няма такива работи......ББ да не е развалил дослука с В.Златев....

Бойко му е бутал, сега му го връщат :) Като изтекат 30 дни и изборите са отминали, ще се окаже, че няма картел

Или както се казва - нека предизботните кьорфишеци започнат сега! КЗК не може да докаже картел, защото не раполага с доказателство за договорка, а всяка от изброените вериги може с лекота да обоснове цените си с пазарната коньонктура. Но новината е добре дошла за пионката на ББ, "независимият" Марешки. Публична тайна е, че цените на Марешки са резултат от внос на контрабандно гориво, неплащане на акциз и източване на ДДС. Рано или късно, ББ ще слезе от власт и някой ще "плати" сметката. Та в тази връзка, г-н Марешки, дано имате застраховка :)

Я дай някакви доказателства, че иначе е публична тайна че има картел и Марешки ви бърка в Г--за.

real_pleasure@

Нищо по-лесно, работил съм в две от разследваните вериги и много добре знам, че няма никакви споразумения и договорки. А далаверите на Марешки с ДДС ги даваха дори по телевизията. По-добре ти ми кажи как успява да продава на цени под себестойност и да е на печалба? Или не е? Тогава пере пари или не плаща акциз - много е просто...

ПРЕДИЗБОРНА ТИКВЕНА МЪГЛА ОТ СПОНСОРИТЕ

Руски кръвопийци.

А наши са те, само дето играят на едро с руските..Примерно нашите им купват на двойна цена, руснаците им връщат по офшорки половината, но така и ги държат на въже с тези операции.

FuckTheEU

И Шел ли? И ОМВ ли?

Предизборните фарсове на герб вървят с пълна сила!Сега въпросните фирми ще почнат да оспорват и като минат изборите,всичко ще приключи ,поради липса на доказателства!!!Гарантирано от герб! Между другото Марешки доказва на практика вече повече от година,че цените са надути!Реакцията на бат Бойко беше да му прати данъчните на проверка!

Радев да обещае по-евтин бензин!

А къде бяха КЗК над 10 години?! Ще наложат ли глоби на Лукойл 5 милиарда лв, на другите по 500 милиона+??! Или след изборите ще бъде забравено всичко... Слугата Муто на В.Златев нищо не прави, само слугува!

че има картел е ясно ,че Лукойл са държава в държавата е ясно.Че мутрата е солоташак на Златев е ясно. Ясно е ,че това герберастка предизборна дрисня без каквито и да е последствия след изборите.Всичко ще се потули.

А кога ще се заоблачи?

Стига, бе! Сериозно ли?!? Марешки това го обяви толкова отдавна, а вие се правехте, че не чувате. Той го доказа нагледно сваляйки цените с 30 - 40 ст., вие пак се ослушвахте. Дойдоха избори обаче, издигнахте куц кон (кобила) и решихте да вдигате пушилка. А на бас, че няма да се стигне до никакви наказания. Просто срокът за обжалване е след балотажа...

Внесете петрол и оператори от ю.америка и ще се види...

Сериозно, картел в България! Ама сетихте се, бе сладурчета мамини! И бензиностанциите, и мобилните оператори, и цената на плодовете и зеленчуците, и на хляба, и на олиото, и на захарта и т. н. Всички цени до една са прод на договаряне и картелни срозазумения!!! И като се сегихте сега какво, а? Малко шумотевица и после тихо, тихичко, нали така? Години наред е ограбван и без това бедния българин и се правите, че не знаете!!!

Я да попитам тука май всички са специалисти по горивата: защо след като се знае кои са компаниите в картела, всички продължават да зареждат от там? Сменете бензиностанцията и пазара ще регулира цените. За който не е разбрал искам да поясня: зареждайте на малките бензиностанции с по-ниски цени

Опитах човек, но като сипах на една малка бензиностанция и направо мотора ми умря. Не знам с какво го бяха кръщавали бензина.... Те купуват всички от Лукойл - цените няма как да са им по ниски ако не правят химии. Единствената доколкото знам която не зарежда от Лукойл е Ромпетрол - аз си зареждам вече само от там.

Ами и Кока Кола е една обикновена лимонада, обаче с мега реклама, а и вкусът е маалко по-друг. Та така и с горивата - супер дупер, нитро пауър пали и във студ и пек и народа сипва, голяма верига - гаранция за качество, две - три стинки отстъпка ( за да си на далавера) и те така

Браво, хубаво и похвално. И сега какво? Пак ли ще е поредното предизборно дърдорене? Какви снкции ще понесат и как ще ги контролират тези процеси в бъдеще - това е по-важното - иначе партенка ала Бареков.

на хората, ограбени чрез картелното споразумение? Или следващите 10 г. ще зареждаме на цена 0,50 лв. за литър? Не една..... две революции трябват в тази държава.

Когато падне Бойко Борисов от власт,тогава ще падне и картела на бензинаджийската мафия.

значи никога.

...... А стига бе - ново 20 тва не може да бъде...тук? в България? не ми се вярва...не си спомням колко години подред имаше сек'ви разследвания и накрая - нищо....няма картел да знаете, и при мобилните оператори няма

И това някак си между другото в новините? Вместо да е водещата новина за деня! Установен картел!!! Цецка, Мецка, Клецка - президенти, много важно....

Стрижат ли ни овчици ?? Стрижат ни, но на нас пак Марешки ни е виновен, четейки по-надолу !

ся до избогите ще се вдига врява, после тишина ...

деер

Ами, елементарно ! Да забраним ОМВ и ШЕЛ, както и ЕОН да участват в Северен поток 2... и тогава на никой и през ума няма да му минава да си действа така...

пък Шел набива сондите за шистова газ и се ползва с привилегии.

Когато се извърши приватизацията най напред се приватизираха предприятията без които хората не могат Тъй наречените монополисти Сега последните си разиграват коня както си искат и трябваха двадесет години КЗК да разбере че са в картел Незабавно трябва да започне регулация на пазара защото тези монополисти трупат несметни богатства на гърба на народа!

Що сте писали толкова минуси? Просто казах един факт - какво пише на цистерна до бензиностанцията на Марешки /"огнеопасно" на украински/. Интересно какво си мислите, че искам да кажа?Това като в един виц за малкия Иванчо: Две жени на улицата ядат сладолед. Иванчо пита: Коя от тях е женена? Едни отговарят - която го ближе, а други - която го смуче. А Иванчо отговаря: Не, бе, която има халка на пръста.

Ами може цистерната да си е зареждала гориво... до Украйна бая път има ;) хем по на кирия...

Превоз на горива осъществяват много всякакви фирми. В България чесот купуват коли, камиони и всякакъв друг транспорт втора ръка. Всички това знаят, освен теб!

И сега какво? Май само Ром петрол не са замесени. Ама в нашия край такава бензиностанция няма.

Предизборна заигравка с МАТРЯЛА.. Нещо ПРАВИМ!!! Да чухте ЦАЦАРАТУРАТА за разследванията за "ДАНЪЧНИТЕ" СКЛАДОВЕ, от които си купуваше "ЕФФФТИНО" гориво.. Не сте.. И няма да чуете.. Ша пошумим ЕДИН МЕСЕЦ за каптела, и кат мине МАГАРИЦАТА НИ - пак ша настане покой... Още един пример ще ви дам - НА МАГАРЕШКИ щяха УЖ да му бутат НЕЗАКОННИЯ ЕТАЖ... Ама стана спонсор на пловдивско отборче и ЕТАЖА ОЦЕЛЯ.. ЧЕ МУ ГО И УЗАКОНИХА...

МАГАРЕШКИ УЖ ДА СИ КУПУВА

Що не си оправиш изказа партизански кретен ! И какво общо имат финикийците ?

Сичкити са руски кавали

ХОЛАНДЦИ, ОМВ - АВСТРИЙЦИ, ЕКО - ГЪРЦИ.. Петрол - ОТ БАЙ-ТОШОВО ВРЕМЕ СИ ГО ЗНАЕМ.. Ама ти май едва сега чуваш за него..

Сигурно не се отчитат.

Ще ги накарат сега да си плащат такса спокойствие и при следващата проверка няма да бъдат открити нарушения.

???? картели хахахх не няма такова нящо иначе всички петрол бензиностаниции от бай тошово време са собственост на Гриша ганчев от които голям процент са дадени под наем на шел а ако се разровите по надълбоко петрол омв шел и т.н. ще стигнете най вероятно до един корен..... имало карте..... хахахаххах

valentor

И кво от това ? Ми нищо. Кръгла нула с минус. Боклуци долни..

Кво се радвате бе нещастници Ще си платят глобите евентуално някой ден, но цените няма да свалят. Марешки-Президент!

d4

Констатациите на КЗК са ясни от ГОДИНИ! Пита се в задачката каква ще е санкцията срещу картелните играчи. Или пак всяко чудо за 3 дни...

да се задавят

Да се наложи 200 милиарда евро глоба. Мисля, че ще се отрази добре на България

Само да обясня на червените невежи във форума, че Шел и OMV са франчайзи. Естествено и те се държат от комунисти.

БРЦК

Кат си тръгнал - обясни им , и че Лукойл е собственост на Ротшилд - държи над 50% от акциите.

Фурката...не са ли на Ротшилдовица,а?!

Лукойл е със 100% руски управителен съвет и всички решения се взимат от тях по препоръка на руското правителство. Ротширд няма нищо общо. Е може да притежава 5%, както казваш, ама аз не вярвам.

Е?! Като ти пуснат на к'ви цени да продаваш, що да не го правиш?! Кръщават го маркетингова стратегия, пращат ти я и ти изпълняваш?!

всичките франчайзи ползват Гриша Ганчев като задна вратичка....

а от кой се държат, от бай ти ..й?

Не вярвах, че ще се стигне до тук :D Но те си имаха доста време да си вържат гащите :D

Идват новогодишни празници, трябва да се купуват подаръци. Тези от КЗК и те са хора, и те подаръци трябва да купуват......

А, то за изборите... прах в очите за изборите

За съжаление какво решава КЗК е без значение, докато не се спечели делото в съда. За още по-голямо съжаление в съда КЗК ще гризне дървото. САЩ и УК имат много добри прецеденти и доказването е значително лесно и бързо. Тук след 5 години ще имаме решение, че няма нарушение. Та дори е по-лесно 6-те вериги да съберат по 15 бона и да платят на съдията, отколкото да платят по 100 милиона глоба!

Веднъж и ти да кажеш умна приказка,без да намесваш комунисти и фашисти!

Е, трябва ли всеки път да се казва от къде ни е наследство съдебната система и кой е в нея? :)) Или ти не знаеш?

Набедените сега ще цъфнат в комисията с "писмени" възражения под формата на куфарчета с пари, точно толкова на брой, колкото са членовете на комисията и нещата ще тръгнат пак в старото русло. Даже от комисията ще се извинят, че нещо са се объркали. хе-хе

предизборни фишеци ... дали някой все още се вързва.

Само дето новинарите "забравили" да сметнат какъв е процента оборот на всичките взети заедно, спрямо целия на БГ. Защо ли?