Големи бензиностанции не разреждали гориво, само ведомствени

30 екипа на икономическото министерство ще препломбират бензиноколонки днес. КЗК няма скоро да каже има ли картел. Големите вериги отричат да разреждат гориво.

Обратно в новината

Коментари - Големи бензиностанции не разреждали гориво, само ведомствени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя Делчев ли е какъв е там незнам , ама ми прилича на оная поговорка "крадеца вика дръжте крадеца" . Аз се опитвам да се поставя на мястото на един дребен търговец на горива в някое селце и все си мисля , че ако тоя човек се опита да манипулира, я качество, я количество в крайна сметка ще остане гладен, първо защото или ще остане без клиенти или най много съселяните му да му запалят бензанджийницата и после де е Илия на кирия не знам , може и да има такива умници , но ми се струва , че по големите вериги тези неща по може да останат незабелязани точно защото повечето хора си мислят " я това известна марка там ще заредя сигурно горивото е перфектно " , да ама не , едните пречиствали с нам си ква технология , другите пък продават съвсем нови марки гориво , я 96 октана , я профорс дизел , авио дизел , абе изобщо не знам има ли още хора да вярват на тея простотии , и въобще кой издаде разрешително да се регистрират нови марки на горива които се закупуват и после им се слагат някакви знайни и незнайни добавки , които най много да влошат и без това некачественото гориво , Поздрави на всички които мислят като мен !

какво общо има качеството с пломбите.

Ако КЗК няма скоро да каже има ли картел между бензинджиите (щото по всички бензиностанции да си седят на същите цени горивата, след последното вдигане, докато петролът от шест години не е бил толкова евтин, изобщо нищо не означава), да вземе народът да се произнесе в съкратени срокове?

Няма съобщение от правителството без изцепка. Това вече прилича на детска градина. Вземете та се наиграйте най-накрая, че вече всичко минава всякакви граници.

Кой е казал, че сипват чист терпентин в горивата. "Алхимиците" по бензиностанциите правят някакъв коктейл от добавки, който да прикрие високото съдържание на вода, масла и др. боклуци. И всичко това се прави за да се скрият кражбите на гориво.

Вместо да слагате на земеделците нивомери, боядисайте нафтата. Ама не ви стиска. Защото контрабандата е на правителствено ниво.

Минерален терпентин - Шишенце от 100 ml, 200 ml, 500 ml и 1 lМинерален терпентин Шишенце от 100 ml, 200 ml, 500 ml и 1 l Импресия Цени: 3.9918.99 лв.Виж ощеПречистен минерален терпентин без мирис. Подходящ за работа с маслени бои и бои на терпентинова основа. ... Бокич, къде е калема?

Спрях да си карам колата,докато не намалят цените поне на нивата преди 8-9 месеца.Да си я пият нафтата,ако искат.

loyola

Какъв е смисъла същите хора да пломбират същите станции със същите пломби?

И какъв е смисълът да не правят постоянни проверки след тая мащабна пломбоакция? Пломбичката лесно се чупи, ако инспекторът я се вясва веднъж годишно, я не.

Нещо много бързо се обърнаха нещата.За 12 часа се оказа, че само ведомствените бензиностанции разреждат.Веригите са кристал! Някой много бързо е набил обръчите на Винету по телефона.Малка грешка, нито първа, нито последна.От пуста глупост е.

Колкото и да не искам да повярвам ставам свидетел на чиста проба пропаганда. Това се прави с цел да се настрои народа срещу ведомствените бензиностанции нали протестираха срещу измервателните уреди. След тази пропаганда нека пак да протестират На лошото е че това не се случва за първи път. Просто това е политика на Герб Разделяй и владей (насъскай определена група срещу друга)

Те протестираха и против касовите апарати. Сега ги има навсякъде и резултатът е 800 милиона плюс в бюджета. А срещу тарикатщината и неплащането на данъци определено трябва да бъдем насъскани!

По същия начин настроиха преди време Народа срещу учителите Народа против миньорите Единствено не посмяха да го строят срещу полицаите и пожарникарите не че е късно но последицте може да са непредвидими

Абе аз по принцип не съм привърженик на "Като зареждам в чужбина колата е супер, а в БГ супер зле" ама последният път ми беше останало съвсем малко нафта и трябваше да заредя в Гърция и то на една доста съмнителна бензионостанция. Сложих 20 евро само колкото да стигна то БГ и да заредя на ЕКО-то. Е колко съжалих че не напълних резервоара в Гърция след като го напълних на ЕКО-то.....нема ви казвам.

"Големите бензиностанции не разреждаЛИ бензина" Какво значи това? Бил съм се бил напил! Кой разрежда може да каже само анализът на горивата и да ни се каже "Големите бензиностанции не разреЖДАТ горивата". Тази статия не се базира на данни , а само на тъпи предположения. А и не разбирам как малките бензиностанции в малкия им оборот ще се снабдяват с терпентин и ще го пробутват незабелязано. Пак ще стоварят вината върху невиновните, а големите ще продължат да си правят каквото искат.

Как ще помогнат пломбите срещу най-скъпия и на-некачествен дизел в Европа? Ама това не се казва никъде... Важното е тиквата да прави пи ар и да чува зад себе си аферим, машала.

на големите им се приискало да няма вече малки ...

КЗК нямало да каже, скоро има ли картел?! Че как да каже, като картела е между Лукойл и престъпното ни правителство.....

Карам бензинова кола 1.6, 90 кс. Ходих до Германия и обратно през доста градове. С нормално каране изгорих 298 литра за 4995 км (5,8 среден разход), 120 извънградско и градско каране. Заредих първо в Сърбия, после в Запада... Върнах се и направих тест до Варна със същото каране - среден разход 7,1. Обяснявам си го веднъж с качеството и втори път с количеството. 30 литра налети в Австрия са 30 литра, а не 27....

Поредна Пи Ар акция на ген.Бойко Борисов и на неговият режим от плануваните подобни покрай идващите избори! Колко се грижи за хората, каква бдителност проявява! Брей! Брей! Само, че едва ли може да има реален ефект за хората тази кампания! Разбира се, че няма! Пропагандата на Режима е съществото и!

Да, той заради ПР-а доста проекти направи, при това с чужди пари.. Дано не спира с този ПР!

А колко от тези пари бяха откраднати, това интересува ли те "кухетино" ? Затова се правят проектите- за да се усвоят в собствения джоб част от парите. Но кухата ти гклава как да го разбере

И големите вериги разреждат горивото. На 8 юни т.г. пътувайки за Гърция, заредихме на OMV в Сандански дизел. След това имахме големи проблеми с мощността на двигателя и трябваше да сменим горивния филтър. Никога повече няма да зареждам на бензиностанции от тази верига!

Проблема идва от арендаторите/управителите на бензиностанциите а не от веригата, така че гаранция няма, какъвто и контрол да има все пак българина измисля какво ли не

Голяма работа 30 екипа сменят 11 000 пломби От това бензина по качествен ли става,или пломбаджията си продава стоката ?

В България горивото се окачествява по изследователския метод т.е. от калем . Другия метод е моторния на едноцилиндров двигател. Разликата е 7 точки. Т.е гориво 95 октана в действителност е 87. Аналогично за дизела в цетани. Затова се оплакваме от горивата тук. Това стана преди около 35 г. когато сложиха табелки по бензиностанциите за кратко че горивата са измерени по изслед.метод. В агенцията по метрология сигурно не са и чували за тази измама.

Не се коси и навън е така, проблема не в октановото число а в нежеланите примеси водещи до корозия в двигателя и скапване на маслото и оттам пак на двигателя - двойно

Че то олиото е по-скъпо. Защо да го правиш?????

на промоция 1.60 лв. от години го правя тоя фокус и тойотката си лети

Защо не се публикуват имена, съставяни ли са акове и глоби, как са наказани виновните?

Това е типов въпрос, не си ли забелязал, например А.Б.В. и В.Г.З. заклали... следва подробно името на жертвата, а дейците остават анонимни. На някого е изгодно.

Я терпентино си го отцеждам от бензино и си лъскам паркето у хола.

Смятайте колко са прости герберите, щом вярват на вожда Си, че 40% от бензина бил терпентин. Който е ПО-СКЪП от бензина и съответно собствениците на бензиностанции явно са по-тъпи от Бойко и продават по-скъпа стока на по-ниска цена. Или е по-вероятно, че Бойко е прост и не може да мисли.

Сутринта една кака по телевизора си беше купила шише 950 мл за лев и трийсе, горивата са два и кусур

Намери ми терпентин под 3.50 и купувам 100 тона

"link /bg/ ceni_2.htm" ей тука виж после цъкай минуси

Няма зъби - няма пломби.

Слугите на турско-бесепарската мафия вият.Това е добре.Още по-силно ще вият срещу проучванията за газ и нефт..Бранят рубладжийските монополи..

България-нация от мошеници.Всеки гледа да излъже и измами.

.....терпентина се слага за да изгори водата в бензина ;)

Сега, че има горива с примеси и боклуци, има! Но на мен все ми се струва, че Тиквата не е разбрал какво точно са му докладвали във връзка с горивата. Мисля, че са му казали, че 40% от проверените горива са лоши и с примеси, като керосин, терпентин и други. Обаче, тъй като е тъп, той казва че в бензина 40% е терпентин. Защото е тъп и не помни. Той не помни, че толкова години беше образцов член на БКП, че сега ще помни какво са му казали. Иначе, ако сметнеш, едва ли терпентина излиза по-евтин от бензина, обаче кой смее да апострофира Вожда-Слънце? И се юрват хиляди подопечни да щракат пломби и да броят дивите зайци! Сякаш тези пропуски са станали през изминалите една-две седмици, а не е така от край време. И тия тъпанари не могат да разберат, че трябва превантивен контрол, а не мероприятия в стил "Петилетката за три дни!".

Много сте глупави бе. Политически не иска да се каже,че има картел. Какъв картел има единствено и само монопол. Бензиностанциите (ведомствени или не) няма как да правят пари без да разреждат бензина и нафтата или да лъжат в количествата. Порочната прктика тръгва от главата на рибата и стига до опащката. Мойте наблюдения са че в белите страни има як контрол върху опашката на рибата. Главата няма как да се вкара в пътя... За мен решението е як контрол на бензиностанциите и при 2 нарушения отнемане на лиценз за продажба.

Спрете се, бе с тези пломби, засрамете се, що не му зададете въпроса на него и на тези преди него, досега защо спаха!?Щото не смеете, измекяри долни!!!

Ама как ще има КАРТЕЛ бе хора?! вие луди ли сте??? В България има 4-5 по-големи вериги бензиностанции и те държат около 90 % от пазара. Тези големите, купуват гориво почти само от рафинерията на Лукойл в Бургас. Има и няколко по-малки вериги, 2-3, които се опитват да работят с гориво от рафинерии в Румъния и Гърция. От време на време също продават Лукойлско гориво. Малките бензиностанции работят почти на 100 % с гориво от Лукойл! Е къде видяхте КАРТЕЛ тук ?? Сигурно 95 % от продаваното гориво в България е с произход Лукойл, това картел ли е ?? :)))) само ще вметна, че България е един от най-големите в света износители на суровина за биодизел и биоетанол. Преди години се продаваше биодизел и тук, ама сега НЕ може!!! и всичката суровина трябва да се изнесе .... за да не пречи. Иначе КАРТЕЛ няма.

Има монопол, при това частен;о) А "по-страшен от държавния монопол, е само частния"! Факт, както се убеждаваме ежедневно;о)

въпросът, дали и доколко държавата има роля в този "частен" монопол... ''Плама" не работи, биодизелът се изнася за Германия, всички вносители от други места се атакуват по какъв ли не начин, Валентин Златев си пие кафето с ... Батман :))

Достатъчно е да се направи сметка колко струва горивото, внесено от Гърция или Румъния, франко бензиностанции в определени точки и ако се окаже по-малко, а са го взимали от Лукойл на по-голяма цена, значи има споразумение! Локойл има бензиностанции и на тях може да си го продава колкото иска. Става въпрос за останалите.

може да си го продава на колкото си иска и по другите бензиностанции .... особено ако не се разрешава внос в България :)) ама квалификацията за това не КАРТЕЛ ... доста по-сериозна е и включва не само производителите и търговците а и няколко държавни органа

Решение No 550/30.06.2015 на КЗК: Образува производство за извършване на секторен анализ на пазарите на производство и реализация на бензин и дизелово гориво. Мотиви: - на международните пазари се наблюдава чувствително понижение на цените на петрола, който е и основната суровина за производство на бензини и дизелови горива; - на пазара на дребно с горива се наблюдава тенденция на промяна на модела на ценообразуване; - навлизане на нови участници на пазара. Предишният им секторен анализ е на пазарите за производство и реализация на бензин и дизелово гориво в страната за периода 2009г. 2011г, приет с Решение 1059/27.07.2011 г. и открити нарушение! Преди 4 години! А там са цяла Дирекция "Секторни анализи". За какви 2 години споменават, като те и за толкова не правят анализите. В Решението им изобщо не се споменава срок!!!!!! Докато съберат инфо и направят анализа, цената на петрола може и да се вдигне :)

До изборите все за това ще се вдига пушилка. Можеше и без да се вдига толкова врява. А нали ''ЩЯХА'' да отнемат лиценза на ЛУКОЙЛ,преди 3 години ?

проверка за налятото количество е вярно но няма да я получиш. На мен на бензиностанция ЕКО на 23км на автомагистрала Тракия в 23.15 часа ми наляха 38л газ в ботилка от 30л като в нея имаше не помалко от 5л преди зареждането. Попитах касиера как са го направили това. Отговорът беше: вие си платете сега , напишете жалба до управителя и чакайте отговор. Естествено отказах да платя и те ме заплашиха,че само да напусна обекта ще дигнат полицията. След около 20 мин. в бензиностанцията пристигнаха полицаи от магистрална полиция. На тях им обясних защо си тръгвам без да заплащам горивото и им казах,че ако управителя има претенции към мен да ме извика на съд.

Вече повече от 4 години никой не си е поискал парите за горивото.

Трябвали им, значи, две години, за да проверят пазара за горива и да кажат има ли картел, или няма?!Щото германците направили така? Значи, когато е за "мотането" вземаме светлия им пример, но ако е за нещо, дето са го свършили бързо - не щем! А ни трябват не две години, а два часа-да бъде привикан Вальо Златев и да си каже кое, къде и как е!?

Пейчо, нещо да не объркаш опорите. С тия постове за ортака на началника ти, току си увиснал на борсата.

Пари трябват на герб.Кого заблуждава.Няма реална политика.Няма смислена политика.Няма политика на доходите даже.Виж тях си оправиха никой с пръст не може да ги пипне.Всичко е ден за ден.За бъдеще не се говори,ама и защо ли.Бъдеще тук няма и няма да има.Тези същите баш крадци ще ни яхат още 4г.и след това който остане.Всичко клокочи!Ще избухне!

Айде сега - защо била висока цената от Лукойл. Е ми Златев знае на кого да се отчита човека. Нали матриала се кефише, че спряхме Бургас-Александруполис. Излязоха там едни "еколози", сдсари, гербери и всякакви там подкрепени със захранката от Златев и човекът си остана монополиста на Балканите, а иначе при още една рафинерия какво става ще се намали плюскането. Да не забравяме, че горкичките от Лукоил от кога работят на загуба и никой не се сеща да им направи една проверчица ЗАЩО ли.

Голям пиар голямо нещо, Бойко спасителя... абе мислиш ли, че народа още ти връзва на тея пиар акции бе?

Картел ИМА: В цялата страна цената на газта е 0.99 В Перник има газостанция, която продава газта на 0.88, а OMV която е наблизо е с цена 0.89. Това показва, че и в цялата страна OMV би могла да продава газта на по-ниска цена, но ...

Да се радва човека, че не продават при него по 0.80 лв. Защото ОМВ може да си позволи да продава на загуба газ на една бензиностанция, само за да го съсипе. Това направиха търговските вериги с малките магазинчета и като ги фалираха дигнаха пак цените.

Точно големите си разреждат. Мога да дам примери за скапан дизел с ОМВ - Красна Поляна, Лукойл след караулката на Тракия и петрол преди границата с Гърция. Колата от 2.2 турбо ставаше все1 карам фиеста 1.2 чист дизел от 90те. Като вдигна 90-100 ставаше мъка, а на изкачване даже ми връщаше километража при подадена пълна газ. За справка мога да кажа, че в Гърция заредих догоре на цена от 2.15 от някаква селска бензиностанция и на 3та се включваше анти-блокажа. Просто разликата с нашата помия не може да се измери. Даже в Германия съм виждал последни модели коли да зареждат А-92 ...

Ако сме точни разреждат арендаторите/управителите, а това че е възможно и контрола е слаб е друг въпрос.

за Лукойл след караулката на Тракия - 2 пъти тествано в сравнение с други Лукоил бензиностанции. Разход с около 15% по-голям за дизела....е. разликата е ГОЛЯМА и няма как да е случайна...

Който не внася в партийните каси кинти,....ПЛОМБАААА. Ей ,не се нахраниха политиците .

Пломбите не са важни ,искаме резултати.

И е много гот....като караш, подпръцкваш отзад и мирише на пържени картофки!

А като сменят пломби аз да питам, мостове правят ли? А кариеси лекуват ли?

МноО питаш. А ти защо спа, САМО 26г.?

Надяйте се на чисти и евтини горива и на 6-ца от тотото,преди нинджата!:-)

винаги когато се удря по някакви мафиотски схеми червените мърши се размирисват и реват на умряло

Там е работата, че не удрят по мафиотски структури, а си разчистват сметките и хвърлат прах в очите на матриали, за да могат да си пълнят после още повече гушата

нали евреи луканов ва изсра така че сега ревете и плюете по боико щото не ви играе по свирката

всички "се размирисват и реват на умряло", защото ясно съзнават , че бикът отново сте го хванали за мъдете, а не за рогата....но щом ви харесва, така да е...