Нетаняху: Иран печели легитимност на ядрената си програма

Израелският премиер Бенямин Нетаняху определи рамковото споразумение с Иран относно ядрената политика на страната като "примиряване".

Обратно в новината

Коментари - Нетаняху: Иран печели легитимност на ядрената си програма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Израел е ядрена сила и никой не може да каже със сигурност,колко и е ядрения потенциал.Тоест никой не ги контролира.Защо Иран да не разполага със същото оръжие за да има баланс в региона?Защо да вярвам на Израел,че"разумно"би използвал това оръжие,а на Иран да не вярвам?Израел не може да воюва с Иран без подкрепата на САЩ.Това осъзнато безсилие ги кара да беснеят.Намесата на САЩ в такъв конфликт ще създаде ефекта на доминото и няма да остане само регионален конфликт.

Защо само Америка трябва да притежава ядрено оръжие и да държи в подчинение целия свят?

Кво става с ПРО в Европа нали беше заради Иран, сега май заради Украйна ще да е?Голема стратегия баце!

тази снимка трябва да е в ил-0стративният речник срещу думата "терорист"

на натеняу му липсват само еди мустачки за да заприлича на роднината си от австрия - бедния евреин, артист, художник и носител на мисълта, ах какъв - хитлер тук умира!, докато е пял песни във своя въжвала пред опожеряния от него свят! еваларка ти праим, бен! после ще изпитвам кой е внимавал на уроците!

Сте фенове на Натаняху, фактът е, че е прав по отношение на Иран. Нищо хубаво не може да се очаква от аятоласите (и от персийската традиция).Политиката е от женски род и който не разбира жената, не е узрял за истинската политика. Както ви харесва...,

на мен ми се иска натеняу да покаже оня скица нарисувана от поредния кретен, която представи пред оон, като доказателство, че бонбата ще е горова догодин (коя догодина не се разбра и до сега). еврейщини, като тези с циганските работи на бхк и дпс.

стратегическа грешка е зъздаването на израел на тази територия. създаделите на израел очевидно са мразели евреите до смърт. инак, натаняу си е типичен представител на шизофрениците, които вечно някой ги преследва, но съвсем не без причина.

Нашето ядрено оръжие е циганския манталитет, където и да отиде, камък върху камък не остава :) А Иран е тръгнал атомни бомби да прави... Да им пуснат на израелците няколко от махалата и гледайте какво става :) Циганите + БХК + ДПС е най-страшното оръжие съществувало някога на планетата земя...

Скоро историята вас ще изтрие!!! Вас и вашите госпоари отЦРУ и Фашингтон!!! А ние ще постваме истината докато и последният човек от Планетата Земя разбере ИСТИНАТА!!!

Ти си поствай колкото искаш клеветите, които наричаш "истина". Кой ли ти обръща внимание. То ще ти се върне, не се бой. Айде гледай сега- да видим как "историята ще изтрие Израел". :)))

Ми тя истинаната е ясна! Израел има 100 атомни бомби, Иран нито една! Вари го, печи го, Иран е кръгла нуна!)!

за евреите всички които не са евреи са гои-говорящи животни....

В Швейцария е подписано Споразумение за намерение . Нищо повече.Така, че....

Така е! Това особенно важи за всички кланящи се и обоготворяващи евреина Исус Христос!

никаде и никои не е казал или доказал че Uсус е евреин !

Та чак оттатък! Иисус Христос не е евреин. Това е една от причините , за да не бъде пришт от юдеите за очаквания месия. Някои осъзнават грешката си...но е късно.

Евреите да се откажат от ядрените си оръжия и ще се кротне целият район! Американците си гледат интересите и чифутите се разтрепериха! Открай време командват целия свят, време е да им се намери усмирителна риза!

Натаняху е заявил участието си на 9 Май на Червения площад

Нетаняху е прав.Мюнхенското спаразумение е отново в ход.Днес в ролята на фюрер е Меркел , а зад нея стои Обама.

незнам, но са играчи, за американците говоря, изиграха си картите по най-добрия и неочакван начин!

Отново МРЪСНА ИГРА от страна на САЩ и помярчетата им от ЕС!!!!!!! Унищожиха Ирак, една процъфтяваща и уредена страна, само поради някакви съмнения, а тук разрешават на МНОГО ПО-СТРАШЕН ВРАГ да си обогатява уран?!!!!!!!!!!!! И това ако не е опит за удар отново срещу Русия - здраве му кажи!!!!!!

Цитат:"Израелският премиер продължава да настоява за пълен демонтаж на иранските ядрени съоръжения и не изключва необходимостта от нанасяне на военен удар срещу Техеран." Е коя държава няма да иска ядрено оръжие при тези заплахи от ядрена държава каквато е Израел?

Тоя като нищо би пратил ударната авиогрупа да разбомби иранските инсталации , ама не ставаа ! За разлика от ираКския реактор който стърчеше като седен пръст посред равно поле , ираНските са дълбоко под земята в края на километрични тунели в неизвестна посока . Пък и (ако не се лъжа) Иран май си накупи малко руска стока . А на 20км от Панцир-С даже и гарга не прелита без разрешение . Сега вече ще си понакупят още , и С300 , и някой смерч , и СУ... Та затуй Нетаняхуй се пеняви в безсилна злоба . За кеф на "гоите" !

Започва се! Днес Иран атомна бомба, утре Саудитска арабия (като ответна мярка), Израел бръмчи нервно, ИД си прави квото си иска! Лошото е, че сме доста близо, а някои ще гледат сеира отдалече или не!

Защо за Израел и ЮАР може,за Иран не може?! Я бре...

Ами ей тъй на- за да питаш, и никога да не получиш отговор. Ти знаеш много добре защо, както и много други коментиращи тук, ама се правите на ударени, просто ей така, понеже Израел не ви кефи.

наи лощото за земята са алчните евреи , а за българия доган и дпс

Евреите не са против персите. Не са дори и против техните управници. И не биха се притеснявали от Иран и какво оръжие ще има. Но тук много от вас не схващат, че основния проблем е ИСЛЯМА. Било шиитски или сунитски. И двата вида ислям като религия и учение, искат да унищожат Израел. Явно много от вас изобщо не са запознати нито с Библията, нито с юдаизма, нито с исляма и техните учения. Някои дрънкат пълни глупости от рода на това, че Израел едва ли не искал да завладее всички държави наоколо, че били не знам си какви, че нямали право на държава и т.н. Това е толкова плоско, прозрачно и пристрастно, а и очеизвадно лишено от всякаква логика, че не може да се опише с думи. Територията на Израел е по-малка от половината територия на България, но пак някои реват, че евреите били "завоеватели" и не знам си какви. Околните арабски народи биват учени да мразят Израел именно от религията си, от исляма. Съответно, съвсем очаквано, Израел е в постоянна заплаха и готовност за война, без да е нападал други държави! Тук искам ясно да разгранича две понятия, с които много удобно спекулират някои: има разлика между нашествие, нахлуване на армия в чужда държава с цел окупирането и завладяването й; и кратка военна интервенция с цел единствено да се изпълни някоя локална задача. Нещо, което много околни арабски страни днес правят (и никой не реве против това): Египет, Саудитска Арабия, Йордания и други. И Израел е принуден да прави същото, в своя защита. И само който има интерес и е пристрастен, би нарекъл подобни действия "нашествие". Но с това такъв е просто един клеветник и нищо повече. А клеветниците рано или късно си плащат.

Ти сигурен ли си, че познаваш Християнството, юдаизма и Исляма (Корана)?! Аз ги познавам и мога да ти кажа, че плещиш глупости - ограмоти се и пак пиши тук!

Хайде да не спорим кой ги познава и кой не. И аз също ги познавам, и знам какво говоря. Но така или иначе спора е безсмислен. Знаеш, че зависи от това дали ти самия си мюсюлманин, християнин, юдеин или просто атеист- много добре знаем, че това е пристрастно, и всеки е с претенциите си от неговите си убеждения. Затова нека по-добре сами да видим накрая кой е прав.

А ислямът кой го създаде, можеш ли да се досетиш? Като противовес на християнството. И да ти подскажа няма да се сетиш. Или смяташ, че е възникнал спонтанно.

Не философствай и не си мисли че знаеш "кой е създал исляма". Да, много добре знам за конспиративните теории, чиито автори понякога в невежеството си не знаят граница в изопачаването на реални и измислени факти. И така- НЯМА твърди доказателства за теорията, че юдеите били измислили исляма, така че не се бий в гърдите че "знаеш". Има обаче един безспорен факт днес: исляма е както против християните, така и против Израел. И Израел е доста по-наясно от теб за тази опасност, и по-добре от теб знае как да се защити.

Израел е една от най-агресивните и милитаризирани държави в света. Еврейската държава води една расистка и безскрупулна политика спрямо своите съседи а и срещу целият свят. Еврейските тайни служби МОСАД са отговорни за стотици убийства по целият свят. Така наречените локални задачи са грубо погазване на суверенитета на нападнатите държави. Израел използва своето военно и политическо превъзходство за да избива безскрупулно своите съперници и врагове. Израел води агресивна политика и що се отнася до своето териториално разширение всеки може да види първоначалните размери на Израел и сегашната и територия. На вашите нелепи лъжи и манипулации няма да се вържат много хора защото информацията в интернет е безкрайна. Удобният враг на Израел в лицето на крайният ислям се субсидира и подклажда именно от еврейската държава за да може колонизацията на Палестина да продължава а палестинците да бъдат периодично унищожавани с бомбардировки а съседите на Израел нападани с армия която унищожава инфраструктурата и икономиката на потърпевшите държави. Големият проблем с ядрената програма на Иран е че ако Иран се сдобие с ядрено оръжие и с ракети с които то да бъде докарано до Израел с така наречените от вас "локални задачи" е свършено. Защото както преди време СССР беше предупреди Израел Англия и Франция че ако продължат с войната срещу Египет ще бъдат изравнени с земята така ще може да заплашва и Иран а това значи край за експанзията на Израел в Палестина. Това значи че Израел ще си остане остров сред море от араби които рано или късно ще го залеят. Ето в това е драмата на Израел.

И ти си поредния пристрастен против Израел, пеещ една и съща песен. По-горе ясно обясних нелепите твърдения за "милитаристичния Израел", няма да ги повтарям повече. Всеки нормален човек може да ги види. Но знам, че конспиративните теории, насочени против Израел, могат много тежко да увредят мисленето на хората, които си търсят виновник за всички проблеми в света. Както и да е- и ти си един от многото клеветници против Израел, и както казах: клеветниците рано или късно си плащат.

Hе съм против евреите но знаем че благодарение на Oсманската империя ,евреите бяха спасени от изчезване. Bече е време израел да признае палестинската държава. Tе трябва да разберат ,че със военната си сила ,няма да могат да разрешат палестинският проблем . A по твоята логика всичките които вярват в исляма трябва да ги пратим на концлагерите , не си прав .

Смърт за иранската паплач и за всички негри, фашисти и комунисти!

Типичен представителна дарвинизъма.

е ,че тези които пишат за Иран са неграмотни. В Иран се говори персийски и нямат нищо общо с арабите. По-долу пише сбирщина от невежи "младежи".

Исторически ако се върнем на зад Израел след всв е най-атакуваната държава в близкия изток от всички съседи. Въпреки това не е използвала ядрено оръжие. Вие сами си преценете до колко е полезно да се обогатява уран сред чалмите.

в този свят се правят на по-велики от всички останали и се имат за еднствените които имат право да налагат своята воля на другите страни и народи. Нямам нищо против евреите, но съм против провежданата от техните банкери и политици политика спрямо всички останали страни в света, в това число и САЩ и Русия и ЕС и изключая страните от Източната част на Азия и Индия, където всички техни напъни да бъдат определящ фактор имат косвено измерение.

На евреите в религията им е записано, че са "избрания" народ, а останалите са кучета!

Бяха избраният народ, но не изпълниха заръките на Бог да разнасят божията светлина из света. Сега вече не са а божият народ са всички хора по земята които обичат Бог и следват неговото библейско слово.

На Израел имам повече доверие, че няма да натисне червения бутон от колкото на фанатизирани арабски държави. Израел се е доказала в това отношение, но Иран, Турция, Либия, Египет, Тунис и да не изреждам всички чалми, на тях доверие не може да се има. Не трябва да се допуска в такива държави да има ядрено оръжие.

Смотльо, иранците са перси и нямат нищо общо с арабите.

TR не сред тези страни които си ги изброил . TR е страна от NATO , които от отдавана имат ядрено оръжие.

Не съм привърженик на арабските държави. Смятам, че всякаква подкрепа на света към тях е груба грешка без значение дали е от страна на Русия или запада. Арабските държави могат да забогатеят, но не и да се цивилизоват. Исторически факти доказват това. Това обаче не означава да бъдат изолирани. Според мен трябва да им се гарантира сигурност, но да не им се позволява да се въоръжават за да прокарват фанатични религиозни идеи. Ако САЩ промени националните си приоритети и заедно с Русия престанат да финансират арабските държави, както и вечно оръжейно ембарго, то света ще стане по-спокойно място.

Фанатичните религиозни идеи ги прокарват арабските държави, които са под контрола на САЩ! Пример за това е Йемен, където съвсем спокойно се обучават терористи от Ал Кайда. А когато шиитските сили наченаха преврат стана голям проблем, защото ще елиминират и терористите! Основна роля в борбата срещу ИДИЛ играят Сирия и шиитски милиции от Иран! А кой обучава, снабдява с оръжие и финансира терористите от Ислямска държава - САЩ и съюзниците им в Близкия изток!

magit@abv.bg

Това е ясно, аз изразявам мнение. Ако прочетеш отново коментара ми ще обърнеш внимание, че казвам да се прекрати всякакво финансиране от САЩ и Русия. Мен никой няма да ме послуша, така, че просто давам мнение и несъгласие с политиката на световните сили по отношение на арабския свят. Критикувам за това запада и Русия.

Израелската държава отказва да подпише "Договора за неразпространение на ядреното оръжие".Всички останали държави,които претежават са го направили.Това означава,че никой няма достъп и контрол над ядреното оръжие на Израел.Никой не знае,колко бойни заряди имат и планират да имат.Според експерти са над 400 броя на този етап.Това по световните правила не означава ли,че израелската ядрена програма е нелегитимна ???

А да си чувал случайно за Индия и Пакистан? Нещо за бойните им глави? По-скоро трябва да се замислим кои са по-склонни да го употрябят!

magit@abv.bg

Индия и Пакистан най-много един ден да се избият по между си.

България и страните от региона трябва да настояват в споразумението да се включи обучението и снабдяването на иранските военни с прецизни ракети, за да не пропуснат целта (Израел) с 1000-2000 км!

И какво по-явно незачитане на ООН и международната общност,а санкции няма,не двоен,ами специален стандарт

Имам приятел ортодоксален Евреин. Той казва че по пронцип ортодоксалните Евреи смятат сегашният Израел за нелегитимна държава подкрепят ХИЗБУЛА. В болшинството си са приятелски настроени към Съседните държави и не са обичани от светските власти.

NonCompos

за контрадезинформация чувал ли си? ;)

Да. Но не съм толкова наивен, колкото може да звучи. Не си мисли че всички Евреи подкрепят политиката на банковата сатанинска олигархия. например Роберт Фишер (шахматиста) беше известен с абсолютното си непримиримо отношение към евреите и Израел и САЩ. Той също е Евреин. Това че съм живял под комунистическа диктатура не значи че съм удобрявал. Имам близък тексасец, който ненавижда американската система и политика. Той ми каза, не вярвай на американските медии. Той даже мисли че вече в САЩ са полцейска диктаура, но заради икономическите благинки повечето мислещи хора си траят.

Не са обичани, защото са абсолютни паразити - техните деца не ходят във войската за три години както децата на другите евреи, държавата им поема всички разходи - нещо като огледален образ на нашите цигани са. Освен това много яко търгуват с диаманти и други скъпоценности - ортодоксалните евреи и не плащат никакви данъци на никоя държава в която се намират - затова са най-много в Америка, Англия и Франция. Ще дойде и техния ред.

Не са много нашенците, които знаят, че магистрала "Хемус" на Витиня е строена с иранска техника и финансова помощ. Това са третите по височина виадукти в Европа! Реза Пахлави и Тодор Живков поддържат отлични отношения и то във време, когато Москва и Техеран се гледат под вежди. Сега и до тоалетната не можем да отидем без разрешение от Брюксел, но за сметка на това някои твърдят, че сме свободни.:) Богата държава с чудесни, образовани хора. В случая мисля, че Нетаняху надскача ръста свой и се е поизхвърлил.

в тази чудесна страна бият с камшик студенти, ако слушат западна музика. Ако жена е с пола или с пусната коса- пребиват я!

Кога за последно си ходил в Техеран? И колко приятели студенти имаш там? И пропагандата вече девалвира - Гьобелс е бил човек със шест висши образования (половината от Хайделберг). Не би си позволил подобни глупости.:) Arsames, иранска дет метъл група има договор с Napalm Records и прави концерти в цяла Европа. Кой изпълнител от България може да се похвали със същото? Джорджано или Азис?:)

бой за курвите, и при нас има много за прибиване, май и ти си от тях

При Реза Пахлави Иран е модерна страна и приемане на западната цивилизация. След това бива свален и на власт идва Хомейни. Огромен завой назад прави Иран през 1979- 1980.

Мурзилка

Защото е предател и родоотстъпник...

През 1953 г., срещу смешен подкуп от 30 000 долара раздадени на кашгайските метежници, ЦРУ свали законното правителство на патриота Мосаддек, който преди това национализира петролните предприятия на т.н. "7-те американски сестри" като на тяхна база създаде днешната НИОК, и така чрез класически преврат - прилаган къде ли не, та чак и в Украйна, върнаха на престола избягалата "в изгнание" своя марионетка - фалшивия шах Мохамед Реза Пахвали. Понеже престолът му се крепеше единствено на американските щикове, самозванецът-шах покри с "дипломатически статут" дислоцираните в Техеран 18 000 американски военни съветници, чиито неспирни и безкрайни безчинства успяха завинаги да отвратят иранския народ от САЩ, който с цената на много кръв и чак през 1979 г. окончателно изрита американците и техния шах от Иран. Нито блокираните от САЩ ирански пари, нито ембаргото, нито инспирираната от САЩ 7-годишна война с Ирак, нито диверсиите на американските агенти от "Муджахидин-е халк" и техните наследници джихадисти от ИДИЛ, нито убийствата от Мосад на иранскитет ядрени специалисти, нито постоянните заплахи за въздушни удари по иранските ядрени и индустриални центрове не сломиха волята на Иран за самостоятелно развитие и просперитет. Затова и днешната победа и световно признание на Иран са толкова сладки за иранския народ и неговите приятели и толкова горчиви за неговите душмани!

Даже бай Тошо,нали си беше тарикат, уреди Шаха и жена му,кат ни бяха на гости, да кумува на варненска двойка младоженци, та целото село се беше сбрало да гледа сеир в новооткритата ритуална зала как се заздравяват връзките между двете държави:-)

Навремето селският тарикат Тошо дръпна от иранския шах 600 млн. долара заем за да построим - уж за иранско добро, магистралата "Капитан Андреево-Калотина". Като прибра парите Тошо се сети, че на иранците ще им е достатъчна и магистрала от София до Пловдив, а със "спестените" по този начин пари си построи магистрала до Правец и резиденциите в Бояна, Банкя и Приморско. Днес, друг един селски тарикат и достоен тошов последовател, по изпитания вече тертип ударно "дърпа" европейски помощи и външни заеми за десетки милиарди евро за радост на българския народ и лично свое нещастие, че не е дръпнал още повече.

Красноречив показател за геополитическия и геоикономически потенциал и значение на Иран в регионален и глобален мащаб е фактът, че 6-те велики сили и водещи икономики в света, включая 5-те ядрени държави постоянни членки на СС на ООН водиха "колективно преговори" и постигаха "колективно споразумение" с един "обикновен, редови член на ООН"! Това е прецедент в следвоенната история и държавно устройство на човечеството, изковани в Техеран, Ялта и Потсдам!!!

целият свят е доволен, само сатаняХуй реве ....те искат да спират развитието на всички държави в региона .....Иран е велика сила, с древна история, много природни богатства, страхотен народ.....и Иран има право да развива ядрената си енергетика за морни цели точно толкова, колкото всяка друга държава .....има надежда за света......ако се справим със сатаната....

Натаняху много добре знае, че един удар срещу Иран ще доведе до отговор, който ще помете Израел от лицето на земята. В Иран също живеят хора, който не им се умира. Така че, тези вопли не са нужни и никого не могат да впечатлят.

Господин Нетаняху,защо вашата ядрена програма е легитимна,а на Иран не е ?

Защото е шибан евреин.

Дано ви се върне трикратно, хазарски проклет психопат!

Следващото място за световни инвестиции се казва Иран. Много млада популация. Много изучен народ. Много богата и на суровини . Железни закони. По железни и от Китай. Дори на външен вид са по близо до Европейците. Те НЕ СА АРАБИ. От там почва световната цивилизация. Когато учени и поети като Омар Хаяма са творили е нямало Римска империя и някакви зачатъци на древна Гърция. Турция,Израел затова треперят защото икономически за първите са заплаха.Те ще са водещите в региона. ТОВА Е СЛЕДВАЩИЯТ КИТАЙ. КОЙ РАЗБРАЛ ,РАЗБРАЛ. ДАНО ИМА МИНИСТЪР С 2 ГР. МОЗЪК ДА СЕ ПОРАЗБЪРЗАТ.

В така подробният си коментар, пропусна Авицена, но карай да върви. Тоя списък с прекрасната история и качества на персииците, всеки може да си го продължи според знанията и качествата си. Приятно е да разбера, че никой не успя да промени образа на Иран и България, като близки, приятелски страни.

Омар Хаяма - роден 18 май 1048 - когато е творил, исляма е зали4авал вси4ки следи от цивилизация останала от европейците по земите на Иран !!! Оправи си фактите !!!

Съгласен съм, но по мое убеждение, световната цивилизация, започва от нашите земи.

Там и ще свърши };-)))))

да света е по лош откакто ви позволиха да си направите измислената държава.

В Решението на ООН от 1949 г. е записано, че се саздават две държави, Израел и Палестина. Израел го има, но Палестина я няма. Познайте кой е бил против ?

Нашият интерес е да няма санкции срещу Иран. А какъв е руския , израелския или американския интерес слабо ме вълнува. Аз лично съм доволен, че САЩ и Русия този път направиха нещо , което е от полза за нас. Не, че много им дреме, ама така се получи.

силни думи, дано да имаш основание да ги изречеш. Искам да е ясно, не се заяждам!

Общият износ на България за Иран през далечната 1986 г. достигна 1.5 млрд. щатски долара, 2/3 от което военна продукция. Днешна България съществува благодарение единствено на европейските помощи и освен, че производството й е символично, не произвежда нищо, което може да предложи на иранския пазар. Приветствам свалянето на санкциите срещу Иран, понеже налагането им беше незаконно, както впрочем сега и срещу Русия, но не виждам къде е конкретният български интерес?

Много бъркаш, че не произвеждаме нищо, което да предложим на иранския пазар. А и така да е - тировете от Европа за Иран и обратно няма да ги карат ядрени физици от ЦЕРН. И няма да минават през Финландия. Но пак повтарям - много бъркаш, че не произвеждаме нищо. В 21 век не е изгодно да имаш заводи с 10000 човека персонал - стига ти и 200 с машини , компютри и т.н. Изнасяме за най-капризните пазари - западните. А щом можеш да продаваш в Германия, продаваш навсякъде.

поне имате дурзава,какво да казат,палестинзи,курди и тн,ами все не сте доволни.заграбвате им земите,ако е според вас и ливан и сиря да ви дадат,ненаситнизи.руся загуби 20 мил души а само за вашят холакост слушаме. ами да сте се хванали за орузие и да сте се защитавали,все някои друг ви е виновен.

не ви стига че зелят свят ви храни,незнаино защо,ами и само се залвате и сте наи големите разбирачи на всичко.уса и еу са глупази и не знаят какво правят така ли,че не се налапахте на земя и пари.

СМ

Персите бяха необходими за оправдание за разполагането на ПРО. Сега вече си имат друго оправдание. Свалянето на санкциите срещу Иран ще позволи на Иран изност на въглеводороди. Идеята е цената на нефта да падне още.

"Идеята е цената на нефта да падне още. " - и така и ще стане - то вече става в момента.

karabastun@abv.bg

Тази идея е на ниво разговор в кафенето и има 0,01 процент общо със завършилите преговори - първо цената на нефта в по-голямата си част на реалните сделки е прогнозна, второ Иран не е спирал никога нефтодобива, а си го продава на собствена борса ...

деер

То и вие, ако не бяхте подкупили едни плейбой на Йордания, щяхте да сте минало, ама нека поговорим за Африка - защо има Френски Легион????? Защо стандартът се вдигаше само държавите с тоталитален режим? Защо всички държави с масирано присъсвие на ЕС неуспяват да си вдигнат стандарта за последните 30-40 години? Защо ....

Интересно ми е, 200 ядрени бойни глави (които, разбира се, Израел НЯМАТ), колко арап могат да унищожат? А колко персиец? Да не говорим, че политиката освен с бомби, се прави и со паре. Вчера имаше статия, че след 30 години ислямът ще стане втора религия в САЩ, като измести Юдеизма... което значи, че сега юдеите са ВТОРИ като масовост там, и като добавим, че шефът на Фед се казва Бен ШАЛОМ Бернанке и произхожда от скромно еврейско семейство, бая зор ще видят аятоласите, въпреки всичкия им петрол и сключеното споразумение..

не мисли Израел, мисли ти дали си неподатлив на ядрено лъчение

Интересен случай - съветът за сигурност на ООН Е ЕДИНОДУШЕН,а и ИРАН ПРАЗНУВА/всичку вълци са сити и стадото агнета е цяло,само овчарката Израел лае недоволно/-КАКВО ли ще последва ...най-вероятно някакъв ужас и шок.

Ясно е какво ще последва - традиционистичният чифутски номер - поредната гнусна провокация а ла 11/09 . За съжаление още на се сещам какво ще е този път .

Тоя пак си е объркал хапчетата. Всички и най-вече ционистите знаят че скочат ли на Иран ще изядат дървото, лошото е че се опитват да инсценират атентати ( бургаското фиаско) по света за да го настройват срещу персите. Дори и на САЩ им писна да им чистят л..ната, от Европа и Русия от там пък хич

Ясно е , че каквото и да прави Иран , Израел си е наумил да го унищожи. Но ще видим...

Тоя има доста голяма уста! А е само полковник! Представете си какви ги приказва бога яхова или както му викат - цял талмуд писан със слюнка от злоба...

Израел предният пост на цивилизацията- Холокост в действие срещу арабите, унищожава цели народи и цивилизации, пример за демокрация.

който се е изправил срещу Израел - добро не е видял. няма да видят и тези

Бе то и Александър Велики се опъна на Персия, ама виж Скопие сега на какъв цирк прилича.:)

gradsofiа

В библията писана от чифути? Я не ме разсмивай! Израел ще бъде пръснат във четри посоки ... на ада! И не ми цитирай народи дето са убили най добрия си син. Такива нямат място под нащо слънце... да си ходят под тяхното ... тялом или духом. Толкова беди навличат на света, че не знам защо ги бавиме!

тоцхно така е.

Израелските самолети да се стягат, че много работа ги чака

Драги ми, Натаняху, не бъркай араби с перси и Иран с Ирак! Вземи си поука от грешката на Джими Картър с операция "Blue light" и изоставените американски самолети и изгорени войници в иранската пустиня Табас. Никога не забравяй, че Иран граничи с Русия! И че Русия има стар договор с Иран, съгласно който всяка чужда интервенция на иранска территория се счита за нападение срещу Русия и й дава право да вкара руски войски в Иран. Именно валидността на споменатия договор даде кураж на Хомейни да се изгаври с американците като им завземе посолството в Техеран, а впоследствие принуди Картър да спре операцията по освобождението на американските заложници. Чети историята, защото, както и казал Херодот - незнанието й от политиците води до страдания за тяхните народи!

И интереса на Китай е свързан с Иран.

Като четеш такива хора разбираш какъв не трябва да е достойният честен човек. Според дървинизма интереса може да е всичко, но според Божият закон и принципи истината е всичко и извор на живота. Ето защо налагат дървинизма, който е базиран на псевдо наука чиято слабост е в детайлите, чрез класическите методи за манипулация за да направи обществото толерантно към беззаконието на слабите духом. Но греха е несъвместим със живота в дългосрочен план. Истината е Божиата същност извора на живата вода.