Трайчо Трайков: В България няма място за АЕЦ ”Белене”

В България няма място за АЕЦ „Белене“, тя няма да генерира богатство за нацията, ще генерира разходи, каза ексминистър Трайчо Трайков, цитиран от investor. bg.

Обратно в новината

Коментари - Трайчо Трайков: В България няма място за АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В България няма място за трайчовци.

човек, експерт в областта си , с отлична ориентация и честен. Като него има само няколко останали в тази запусната къща България.

То Трайчо и за тебе няма място в България и политиката,но си направи екскурзия до Катар ,като министър с група олигарси -,,бизнесмени" и то със семействата им. Затова стой си на яслата в коневръза и не цвили .

никога няма да гласувам за вас

Довършване на проекта в Белене би спестило доста загуби за държавата ни. Но според мен ако има технологична съвместимост между тези реактори /трето поколение/ и новите реактори от четвърто поколение то тези реактори трябва да се продадат и да поръчаме нови два от 4 поколение. И трябва да се мисли за поетапно затваряне на всички ТЕЦ. Вредата от ТЕЦ е огромна за размерите на малка държава като България.

Трайчо да си трае и да си гледа кандидат-президентската си кампания!

За евтиния ядрен ток място няма, защото вашите (включително и твоите) верни другари нацвъкаха фотоволтици и продават на хората бутиков ток на бутикови цени!

И като как го прецени, че нямаме нужда?! Електроенергията, произведена от АЕЦ е най-евтина. Защо просто не разкарате скъпите производители на ток - американски тецове, веи-та? Ако имаме две АЕЦ токът за населението ще бъде евтин, а износът ще носи пари в хазната. Манипулират ви, не им вярвайте!

Може да е най-евтина, ама само теоретично. Когато ти я доставят руснаци, винаги в крайна сметка се оказва най-скъпа.

Кой ти го каза това? Пак манипулации.

Затова ли Козлодуйската струва само 3 стотинки киловатчаса? Смени си дилъра, ненормалник

Ти изчисли ли след колко дни или години Русия ще си поиска държавата България за да се компенсират дневните лихви за реактора. Няма и да има нужда от референдум за присъединяване както при Крим. Плачехте, плачехте, че искат земите ни руснаците и накрая намерихте начин да им ги подарите ли?

И какво е направил толкова човека, че да го оплювате в този манипулиран форум??? Каза си мнението и се противопостави на олигарсите тогава! ЕЕЕЙ глупав народ сме!

на платените драскачи тук едно ще кажа - по нищо не се различавате от циганите продали гласа си на изборите. ще намажете нщкой лев и после ще тънете в мизерия както вие, така и децата и родителите ви ЦЯЛ ЖИВОТ!

да си трае трайчото... но има място за хамерикански марици дето бълват скъп ток..........

че такива ги натвори че чак на неговите хора, съпартиици и лидери в партията му им се доповдига от него, та какво остава за другите хора! Пръдливо мекере, не слагай спирачки в държавното енергийно развитие, че ще ти се смажат кунките!

Хайде, ще забравим миналите разходи само поеми сегашните 167 000 евро на ден лично от твоя джоб. Ако не можеш или не искаш - в затвора и конфискация и на долните ти гащи! Аман от умници, за които другите плащат! А, аз лично може и да ти разреша да си купиш реактора за спомен! Не ни трябва нито той, нито ти! Кандидат "БОКЛУК" такъв!

Нали имаше референдум за АЕЦ "Белене". Какво каза суверенът?

В България няма място и за теб!

Българският народ: Нямаме нужда от Трайчо Трайков и цялата мутренска мафия и чужда агентура, да ни преразказва от какво, според европейската комисия и САЩ имаме, или нямаме нужда. Важното е, ЦРУ да каже - "добре свършена работа". Иначе не само от АЕЦ Белене имаме нужда, като гледам, а и от остров Белене.

Точно така това. Всичко, което носи доходи трябва да се спре, все пак нашите господари ни казаха, че трябва на заеми да живеем.

И кое е това, което носи доходи? За този проект за сега са видими само разходите, а кой ще инвестира? Държавата нито има пари, нито следва да субсидира такъв проект на гърба на данъкоплатците, в случай, че се намери частен инвеститор, държавата може да си търси интересите, ако прецени, че има такива....

Като чета коментарите се питам как може в една страна, в която всеки разбира от икономика (и футбол) да има толкова много хора, които чакат да забогатеят, като търкат потарийни картончета пред Лафките? Те и футболистите ни с това се опитват да се прехранват, само че пред пунктовете на Еврофутбол. Сега за АЕЦ - а: ями прав е човекът, но не съвсем - Белене ще генерира богатство, само че от КОМИСИОННИ и те ще са за малко хора (и една - две партии, които още не могат да си изберат общ кандидат за президент). Всички останали - ще пием по една студена вода и ..... ще плащаме сметката.

Абсолютно си прав, приятелю мой. Извинявай ако съм те обидил с пунктуацията. Ето корекцията (надявам се, че ще схванеш смисъла вече): Трайчо ... по-добре да си трае. Като заговори все едно слушам директен превод на изявление на американското посолство.

Ти и Боко имате нужда само ГОЛЯМА да закоепаете България и да окрадете де що може. Капут!!!

ДРУГАРЯ ТРАЙЧО ДА ДУХА СЛАДОЛЕДА -МОШЕННИК

Май,доста сме изпаднали като нация след като ни предлагат един човек, случайно станал министър, за президент. Очертава се тази президентска кампания да премине под мотото "Сульо и Пульо".

Вярно е казал . Така е . Но комунистите така не могат да печелят на наш гръб . И сега какво ще стане , случвало ли се е някога комунистите да не ни експлоатират с поколения напред ? И дали ще се случи и сега .От тази централа имат изгода само комунистите . Не ние !

ти си собственик на солари и перки, ясно

Добре си го казал цитатът в края на статията, но то, момко, е приложимо и звучи на място само ако се отнася за някаква друга (виртуална) реалност! Иначе...добре, добре звучи, но предизвиква горчив беззвучен смях.

Трайчо, по-добре да си трае. Като заговори и все едно слушам директен превод на изявление на американското посолство.

А ти, се ограмоти ! След Трайчо няма нужда от тази запетайка, защото , ти, не се обръщаш към тего. И като се ограмотиш - тогава пиши и не се излагай !

Румен е съвсем прав,но вие "приятелски"виждате само запетайката.Май променяте темата и поставяте нова. Имат ли право българите да не са съгласни с козяците ?

Соларите и перките печалби ли генерират за обществото? Ако не са субсидирани са в тиквите... Поне ядрената енергия работи денонощно... Да си каже тоя тип , че началника не дава и да е ясно, а не да го усуква по килифарски.

".. Поне ядрената енергия работи денонощно..." Това е един от големите й проблеми, ако в момента има още 1 2-мегаватова централа, другата трябва да се спре или да се спре Марица Изток, която издържа не малко миньори... Атомната централа не е гъвкава, подходяща е за големи потребители през цялото денонощие, такива у нас са малко. Да оставим кой ще я строи и кой ще вземе комисионните, ефективността й за българската икономика е много спорна. Отделно сложната проблематика с отработеното гориво.

Този македонски селски цървул си показа продажните соросоидни рога. Този е един от основните виновници за ликвидиране на основите на ядрената енергетика в България, на Белене и е продажен лобистки играч за внедряване на скъпата и неефективна ВЕИ енергия.

Този беше от дългата резервна скамейка на ГЕРБ, май. Ама нещо се поизложи, Ходеше по плажовете, докато бепе в командировка. А сега пощъква като цветарка в търсене на пътека за полит реализация. Ама в Реф блока всякакви ги има, този титан не е единствен.

собствениците на ВЕИ-та, иначе как ще си продават скъпо и прескъпо тока.

Национален предател от Демократичната партия на доларовите интересчии.

Правилно, Трайчо- в България има място само за фотоволтаични паркове върху обработваеми земи, праскащи ток по цени 10-ина пъти над този на АЕЦ-а. Само една забележка: като цитираш фраза, казвай кой е авторът и. Оставяш ни да гадаем кой американски гражданин от Козяк ти е сложил тези думички в устенцата.

Това в 21 век да твърдиш че не ти трябва АЕЦ трябва да си най-големият бунак на света. Така и армия не ни трябваше, преди време. Ама не се учудвам че този така говори. Все пак не сме забравили за кой работи. Пък и главната цел е Цветелина да продава зелена енергия на колосални цени. А заема от 26млрд трябваше ли ни , а Трайков? С какво ще се плаща?

Значи от ВЕИ имаме нужда от АЕЦ нямаме, т.е. имаме нужда от 0,20 лв ток а не от 0,05 лв ток? Абе ти си бил голям икономист.

М-мда! Нямаме нужда от Белене! Нямаме нужда от държава! Нямаме нужда от нищо! Вие, пишман политиците, направихте така, че бъдещето на България да е свързано само с първобитните хора, с орките, които не могат да четат, да пишат и само мучат. Но пък за сметка на това са превъзходни донори на гласове във всички избори. В тази връзка, това което ни е нужно е да нареждаме плочки, да даваме пари за временна заетост, сиреч ман-гали се разхождат с едни метли, уж че чистят и трябват пари за социални и детски помощи. Да се множи ман-галският електорат! Ей такива дървени философи, като Трайчо видяха сметката на българската промишленост и икономика!

Дали този ивопрокопиев специалист прави разлика между пална ,активна и реактивна мощност,на променлив ток.Знаели мерните им единици и прави ли разлика между ват и волтампер, и какво му говори "косинус фи".Аз не съм специалист по силни токове , но все нещо ми говорят ,а и не пиша статии за АЕЦ-ове и вредата от тях.

знае на презерватива страната с дупката само, че съвпада с дупката му отзад с голямото Фи. Иначе косинус фи не се учи в икономическия. Там и синус не учат. Най-много експонента за сложната лихва да си смятат лихварите.

Така ли те инструктират да говориш, Трайчо? Май само когато не беше на власт/или кандидат, беше искрен. А когато дойде време да ни убеждаваш, че няма нужда от България изобщо, ще си подадеш ли пак оставката, или?

Говно! Когато става дума за "Белене" - Б-ия няма нужда от нови мощности, когато е за "Козлоодуй" - "не е невъзможно"... Нямат ли край мекеретата и ибрикчиите сред властниците!?

трEVNю, а я кажи, имаме ли нужда от новият "модерен закон за концесиите" в България, дето го пробутва твоя солташак Томислав Дончев, с който ще се подаряват вековни концесии на всякакви престъпници заобикалайки Закона за обществените поръчки, ще се подарява цяла България - отрасли, синдикални организации, образователни и религиозни дейности, че и цели географски региони, ако спомена само малка част от написаното срещу 85000 лева от данъците ни от лобистката адвокатска фирма Бузева и партньори!?!? На кого ще давате България на вековна концесия? На Курция ли? За 5 века ли пак? Навремето Йозал каза, че този път ще я купят България. А вие ще им я дадете на Концесия ли??!?!?!? Да взимам армията на Ненчев на концесия, докато не са ме изпреварили. И Полицията, нали? И Софийска област, и Кърджалийска/Хасковска област, нали? Да взимаме Булгартрансгаз, Чирен, Козлодуй и разбира се, целия Министерски Съвет. Искам и целия Реформаторски Блок на концесия за 99 години, да ви набивам на кол всеки ден, в жертва на Аллаху Акбар!

Голям Ивопрокопиевски специалист.Най-вероятно ще ни убеждава да покрием със соларни панели всички южни склонове на планини и хълмове , а по билото на стара планина да се наредят перки до перки.Абе Иран ,който е един от най-голямите производители на природен газ и с вътрешна консумация 150милиарда м/3 пак повтарям за неразбралите 150 милиарда, правите разлика между милион и милиард, нали?Та този Иран строи атомна централа , а този слабоумник казва,че не ни е необходима.Та съседна Турция строи три аеца.То бива лобибизъм, ама с мярка или поне да си даде зор да му предаде някакъв по-ефемистичен привкус.Я да ходи да се пече на плажа ,както правеше по време на планевата от всички нас ,командировка в Дубай

Има нужда от Белене... за такива като теб, но не електроцентрала.

На тоя пак му натиснаха бутончето ...

И тоя прокуратор от ЕВН е от ГЕЙ дружинката на ПлЕВНелиев, Пръмова, Костов, Борисов, Митов, Младенов, Добрев....

Е, що пропускяш СерГей , Вигенин и цяла плеяда на Позитано ? Ама, чак пък смърт. Това може да го каже само болшевик.

И за тях, разбира се! Гоце, Вагинин, СерГей, то е мазало, Надежда Михайлова, Йордан Соколов, Филип Димитров... Място няма да ми стигне..... Смърт, смърт. Нека и Господ да ги съди, а ние да Му ги изпратим по-бързо, за да не страдат неродените! Иначе трябва да копат уран в урановите мини, а те не го умеят с меките китки.

Не ви ли писна да публикувате интервюта с провалили се политици "експерти". Всички се бъзикаха с Доган, че бил хидролог, а това недоразумение което дори Боко уволни за некадърност и се намести при гениите ДСБ и РБ къв точно ядрен експерт и енергетик се явява не ми е ясно. Пляскаха с Дянката руснаците та ни напляскаха едни 600-800 милиона евро дълг. Знаеме че според Трайката истината е само в американски тецове

" Оттук нататък трябва да се мисли върху две неща, защото явно инфраструктурата им харесва на хората, но не достатъчно. Трябва да се мисли как да се раздвижи икономиката, да се повишат доходите, да се намали безработицата. Оттук насетне това трябва да ни бъде ВЪВ ВСЯКО ЕДНО ГОВОРЕНЕ. Това е заявил премиерът в оставка БОЧКО ПЪРВИ на последното правителствено заседание на ПЪРВИО МУ КАБИНЕТ. И на ПЪРВОТО заседание на ВТОРИО МУ КАБИНЕТ - отново МАГИСТРАЛИ, МАГИСТРАЛИ, МАГИСТРАЛИ..

а за американски централи има, за да ни съдират кожите. Възползваха с еот страха на нашето поколение от Чернобил- разтрел з атакива и тоя вчера го предлагате за следващото чучело президент, което да излага нормалните българи? И тук пишете грандомански за Велика България? Я се събудете - щом такива са ви експертите и кандидатите - БОКЛУК СМЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ЩОМ САМО ПИШЕМ ТУК

Определено расъжденията ти са като на боклук. Американските централи са с по-ниска цена на изплащане, което е и по-ниска цена за преференциалния период. Освен това те са СЕЗОННИ мощности с бързо включване и спиране в енергийната система, като това може да става по няколко пъти на ден. Освен това осигуряват работото и препитанието на десетки хиляди, миньори, енергетици, търговци и т.н. От трета страна са близко до най-големите чужди консуматори - Турция и Гърция, т.е. загубите за пренос за НЕК са в пъти по-малки. Съдирането на кожи щеше да е при АЕЦ Белене, като според специалиста Богомил Манчев цената на тока за крайните потребители ще е от 35 до 50 ст/кВтч. АЕЦ Белене е неизплатима заради естеството на консумация. Прес пролетно летния сезон консумацията редовно пада под 3000 МВт, а Козлодуй осигурява около 2100 МВт след модернизациите

"Ако няма петрол, ще ходиш пеш, ако няма електричество, ще си запалиш свещ, но ако няма храна - ще умреш." И ТОЙ се загрижи за нас: Ядем картофи от Египет, домати от Турция, дини от Гърция, ябълки от Италия, фасул от Киргизтан, чесън от Китай, лук от Полша, правим сирене от африканско палмово масло, лютеница от китайско пюре, луканка от аржентинско замразено месо.. Българско значи висококачествено

Добре, че те смени Бойко по-преди! Ти си квартален люлинси тарикат...Къде си учил, никой не знае, но глупости редиш една след друга... Къде има, по света, безполезна, губеща АЕЦ? Русия има договори за 327 милиарда долари за построяване на АЕЦ извън страната /Русия/! Колко ти платиха агентите да лъжеш...Белене ще бъде построена с чежд капитал и ще работи за чужда сметка..., МИЛИ МИ ПОСЕРКО!?

Тъпунгер, примерно в САЩ Entergy, Exelon и Dominion Energy Resources затварят Атомни централи защото не могат да издържат на конкуренцията. А това са изплатени централи, а не натоварени с изплащане на вложения и лихви.

К,ъв е този църв.л ? Бактън от .........

ТИ В РЕД ЛИ СИ БЕ, МУНЧО! КОГАТО БЕШЕ МИНИСТЪР НА ЕНЕРГЕТИКАТА ИСКАШЕ ДА КУПИШ АМЕРИКАНСКИ РЕАКТОР, НО ПОНЕЖЕ РЕАКТОРА В АЕЦ БЕЛЕНЕ ЩЕ Е РУСКИ, ВЪПРЕКИ, ЧЕ Е ИКОНОМИЧЕСКИ ПО-ИЗГОДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ - НЕ СТАВА! ЧИИ ИНТЕРЕСИ ЗАЩИТАВАШ БЕ, МУНЧО-КАНДИДАТ ПРЕЗИДЕНТ? ЩЕ СТАНЕШ ПРЕЗИДЕНТ КОГАТО УСПЕЕШ ДА ЦЕЛУНЕШ ЗАДНИКА СИ, НИЩОЖНО МЕКЕРЕ!

Че ти тъпунгер, напротив казва че става за седми блок, след като се види какво е налице.