60% от новородените в България са извънбрачни

Близо 60 на сто от новородените български бебета през 2013 г. са извънбрачни.

Обратно в новината

Коментари - 60% от новородените в България са извънбрачни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ура! :)

не за извънбрачни деца, а за копилета.

Пише се "копЕле" и не става дума за тях, неграмотнико!

Според мен и моето скромно и некадърно мнение е да си зададем въпроса защо е така? Според мен тази информация за извънбрачните деца е фалшива. Нещата стоят много по-зле ако става въпрос ако става въпрос за извън брачните деца. Тук много зависи от разбирането на брака дали той е институция, тайнство, бизнес договор и какво ли не още. Днес фактите са такива че когато мъж и жена искат да основат и узаконят своята връзка и да дадат свидетелство за това че се обичат и уважават то се прави всичко възможно това да не се случи. Имаме слаби семейства имаме слабо общество, което е лесно манипулирано и управлявано. Няма здрави семейства, няма здрави деца, няма здраво общество, няма здрава нация.

А колко от тези 60% са от български произход и колко от друг'нама да казвам какъв, сами може се досетите

Махнете помощите за самотни майки. Така стимулирате проституцията.

Проститутките не раждат деца.

Бугари, сите сте копелдаци...

Близо 60 на сто от новородените български бебета през 2013 г. са извънбрачни. Лошото е, че 90 на сто от тях са индийци, серийци, авганци т.н.

корените на тези "серийци" дори не искам да знам откъде произлизат...

Трябва да има стимул за младите семейства...това е разбираемо и правилно. Давайте по 3000 лева за първи брак и резултата ще е налице.

Бате, ми то с 3000 лева една недупена булка не мога си купя от пазара бе бате. Дай повече хиляди. Обещавам много чавета ще направя.

По рано днеска гледах един док филм за връзките и бракове между мъже и жени преди 10,000 години. Оказва че не е имало понятие брак. То се измисля след като са измислили частната собсвеност и брака после е измислен с цел да се прехвърля имота на следващото поколение. Ако се замислите ще видите че брака е измислен от хората а не природата. Като такъв не очаквайте да го има вечно.

Нещо бъркаш...има и полигамни бракове...което също е реално и логично. При много животни има моногамни връзки...то си е брак

Има. 1912. Женят се. Правят дете. Мъжът заминава за фронта. Третото сражение го застрелват. Жената слага черно. МОНОгамия отвсякъде.

"При много животни има моногамни връзки...то си е брак" Повечето хора с деца и сега съжителстват заедно и се грижат с любов за децата си. По твоята логика "това си е брак". Тогава какъв ти е проблема?

Щом са го казали по телевизията, няма как да не е вярно.

Премахнете привилегиите нс самотните майки и сичкото сиганка няма да е самотна майка.

Самотното майчинство е проблем в цяла Европа. Само за информация го казвам.

Мъжете не са свестни, жените не могат да ги търпят. Това е всичко.

защо триете коментарите за копелетата на чалгаджийки и моделки и тем подобни проститутки! Тия новини заемаха челно място в съответната ви рубрика!

Баце, ти си тъп простак селяндур. "Чалгаджийките" взимат по 3, 4, 5 че и повече бона на вечер за участие. Балъци като тебе - бол и плащат. Върху тези суми се плащат данъци. Ти толкова пари не си внесал като данъци за цял живот. Така, че не ти храниш децата им, а те твоите.

май ти си от тия, дето плащат на такива. Да живееш от данъците на тия /надай се да ги платят/

Тъй като зет ми не можеше да се освободи от работа отидох аз да прибера дъщеря си от родилното, докато оправяха документите дойде и един циганин. На въпроса имат ли брак отговора беше "Мойто жена е "самотна майка". Това му беше трето дете. Т.е. жена му ще взема и помощи за самотна майка. Ще взема и детски и помощи за децата си. А за моите внучета няма да има детски защото и семейството на дъщеря ми и също и на синът ми са с високи доходи. Предполагам, че на всеки от тях удържат между 150 и 200лв всеки месец за да издържат самотните майки от циганското съсловие. Трябва майките да не протестират за по-високо заплащане на майчинството, а то да бъде процент от заплатата. Тия които не внасят нищо в държавата да вземат само някакви символични суми, а не циганките да имат за професия "майчинство" и 75% от парите на социалното да отиват за тях. За щото ще дойде време когато няма да има кой да ги издържа. Но сега е изгодно на нашите политици да има повече цигани на които да купуват гласовете.

Много точно казано. От мен 10+

Някой евангелист ще ти обясни ползите от описаната ситуация.

Дядо, че то майчинството е 90% процента от заплатата бе. Максимум до 2400лв. Тия пари дъщеря ти ги е взимала една година, ако преди това си е плащала осигуровките. Циганките взимат пари по друг параграф - детски и помощи. Ама те и доста българи се вместват там.

Дядо Герил, очевидно е че си професионален писач ! Кой родител ?!? няма да може да отиде да си вземе детето от болницата ?!?! По-извинителна причина от това, че жена ти ражда и да си вземеш детето от болницата е .. де да знам ... смъртта. Ето виж - даже циганина е отишал даже, а дори, както казваш сам - той не е баща по закон/но за това по-долу/ ! Не че не си прав в основната си теза де, но си го докарал на драма. То човек не бива да съди, но ... все пак казваш "освободи от работа... Малко легални определения, че бая народ е станал за резил тук. Самотна майка - това е майката на дете, в чийто акт за раждане пише БАЩА - НЕИЗВЕСТЕН ! Майка на дете, в чийто акт за раждане фигурира името на баща му - не е самотна . При определенни условия - тя може да търси издръжка от този, който е записан като баща. Самотната майка - не може защото не е установила , кой е бащата . За това циганките са самотни майки - за да получават помощи, но при тях, в акта за раждане бащата е неизвестен . И между другото - циганите вдигат сватби, но сключват граждански брак . За това - не на социалната държава !!!

но НЕ сключват граждански брак - и не вписват в акта за раждане името на бащата за да са самотни майки

Християнството в лицето на своите психопати има един голям грях с унищожаването на исторически ценности и статуи в първите си години на официализиране.

интереса към безбрачието е и икономически да не забравяме- те си живеят заедно,но се водят отделни домакинства-така че майката ползва и някой предимства като социални помощи,по лесно записва децата на ясли и градини и т.н..и не говоря за малцинствата..

Остави Иисус! Майка му е заченала непорочно... може и да е увреден!?

По времето на Бай Тошо им казвахме-"незаконни"! Каква блестяща перспектива за България - незаконна и ..ислямизираща се!? ... за какво ли приех християнството?...

Направо - жива загуба на време!

На мене думата "НЕЗАКОНЕН" ми звучи все едно някой трябва да лежи в затвора. Пази Боже дете да лежи в затвора щото майка му нямала брак.

Несъразмерно голям процент затворници са отгледани от "самотни" майки, така че това си е реална перспектива.

НЕ СЕ ЖЕНИ - ОСТАВИ ЕДИН АДВОКАТ И ЕДИН ПОП ГЛАДНИ.

Не го казваш от лоши чувства, чадо божие! Амин!!

Че те поповете са по-големи неверници и антихристи от мене бре. Аз против поповете пиша, не против Бога. Правиш разликата нали?

еми нормално,начина на живот е друг

Другари тролове, това изследване, представено частично тук, КОЙ ГО ПОРЪЧА И ПЛАТИ?

!!! извънбрачно дете, е детето, чийто родител има сключен брак и то е родено ИЗВЪН този БРАК. За този родител това дете е извънбрачно !!! Когото дете е родено вследствие на съжителството на двама души, които са избрали да не получат удостоверение за сключен граждански брак НЕ Е ИЗЪНБРАЧНО ! Вие от ДИР.бг сте грамотна медия , следва да правите разликата

Има понятие Фактическо съжителство.

А има и много бракове без съжителство.

Май популярно е фиктивното съжителство.

Първа световна война - 10 000 000 Втора световна война - 50 000 000 Информационна война - 500 000 000 Езикова война - 5 000 000 000

Туй ко?

Ти си смешен! Не, по-скоро си жалък! Ще видим в края на живота си какво ще казваш. Не съм видял досега нито един щастлив атеист, който да умира с усмивка на лице. А ако си християни, тогава би трябвало със всички сили да защитаваш брака, защото е свято нещо!

Наздраве! Кажи нещо за пийенето.

Хаха. А ти си нещастна цял живот. И накрая на живота си пак ще си нещастна. Язък дето се бараш такава християнка. Господ те излъга май.

Вярата в мен не може да бъде накърнена от сквернословия.

Колко ли деца са "направени" заради "майчинските" и др. социални помощи?

Това, че 60% от новородените не са от двойки сключили официално брак не чак такава беда. Истинската беда за България е, че по-голямата част от новородените са чавета, а 70 % от социалните помощи отиват за циганските паразити.

КУЧЕШКА ИСТОРИЯ :)

"Изследванията показват, че след раждането на първо дете съжителствата обикновено се трансформират в официален брак. " Ако изобщо го е имало бащата, а не е избягал още като е чул "бременна съм"!

Хубаво е, че българите вече не са задръстени с глупави понятия, като брак. Браво на Бареков с личния си пример за личен живот, лишен от предразсъдъци.

Те и партиите са извънбрачни от желанието на народа , но продължават да се раждат нови. Бизнес, това е.

Навлизането на модата на гейбраковете по света напълно отказа много хора от тази святост.

хайде активистите от хелзинския комитет пак се включиха във форума, за да съсипват последната крепост, която пази от тоталната манипулация - семейството! Не съм чул и видял някой на смъртен одър да каже: съжалявам, че не съм прекарал повече време на работното си място. Всеки се сеща за семейството си. Именно за съпруга/та и децата, а не просто приятеля/ката си...

Вижте следният случай:Колежката се разведе поживя малко сама и пак се взеха с мъжа си, но не сключват граждански брак, има 3 деца и точи държавата по всички параграфи-самотна майка и какво ли още не.Двамата са на различни адреси, то помощи от социални грижи,от червен кръст от къде ли не,а каква голяма уста има ката се повдигне този въпрос ужас .Кажете за такива няма ли закони

Ти защо завиждаш? А и откъде знаеш?

Пофали се ти с твоя образцов семеен живот, остави колежката.

много мелези

По-зле сме и от африканските държави. Всяко дете заслужава баща и майка, а ние им отнемаме това право, като ги заменяме с двама възрастни, които живеят без брак и без посвещение и обещание да бъдат верни един на друг докато смъртта ги раздели. Едно е да обещаеш само на партньора си, друго е - пред църквата, пред семейството и приятелите и най-вече пред Бога.

Всяка статистика която се основава на непълни или нарочно премълчавани факти всъщност е силно неточна и подвеждаща..Преди всичко трябва да се посочи броя на родените българчета а на втори план остава това какво е семейното положение на родителите им.Известен е факта ,че циганите рядко се женят законно защото за тях по-важно е свадбата в махалата а подписването на някакъв си документ само им пречи да минават за самотни майки и да получават помощи така както те работят дори в чужбина но се водят безработни някои дори под повече от едно име и местожителство .Масовота невъзможност за професионална реализация и дори перманентна безработица ,жилищния проблем на практика обрича много млади хора дори и високо образовани на принудително привързване в пренаселения ,,Хотел Мама".При тези условия кака могат да създадат семейство и деца .За разлика от българите циганите нямат такива проблеми дори и като строят където решат незаконно и висят на социалните служби .

ами доста практично защо след като поживеят няколко години заедно и разберат че не са един за друг да харчат луди пари за разводи а така без много шум всеки по пътя си

Добре е, че българското общество постепенно се демократизира и в тази област.

И мислиш, че това е честно спрямо нас ли? А поповете какво да кажат? От какво да живеем?

И какви са тия луди пари за разводи? Назови числа. Може би 8-10 хиляди? Може би 20 хиляди за 1 развод? Или 1000лв ти се струват луди пари - това че децата остават прецакани са дреболии, важно е пари да не се харчат особено луди пари.

Тъжно......като всеки край. И всички ербап ергени и феминистки заявяват как не били длъжни на някаква си държава. Съгласен съм с тях. Има един брак и той е църковен - пред Бог. Останалото е самозалъгване, демагогия и между мрачен сърбеж. Жалки сте.

Животът си е твой и го живей, както искаш. Не живей чужди!

Животът си е твой? Нима? Да си се самородил ex nihilo - разбирам, ама не знаеш как и защо си се появил на този свят. Животът ти е даден назаем и ще ти се търси сметка един ден. "Човек е мерило за всички неща", "Живея, за да търся себе си" и прочее мантри са сладки за егото, но един ден всички умираме - връщаме това, което ни е дадено назаем и ще трябва да плащаме вересиите. Естествено аз нямам монопол над човешката глупост - всеки може да прави каквото си иска с живота си, но натрапвате това криворазбрано самочувствие на хиляди невинни детски души и те израстват в един разпаднал се свят - без алтернатива. Това е гадно и тъвно.

Тъй както бог създаде физическите закони за да се поддържа битието в което живеем, създаде и даде на хората моралният закон, за да се развива в хармония човешкото общество. В човешките взаимоотношения няма мода. Има фундаментални закони които ще бъдат валидни докато свят светува. Нарушат ли се, ставаме свидетели на хаоса в обществото.

Научете се най-сетне да пишете Бог с главна буква! Че после си изказвайте каквото имате да казвате. Аман от комунистически стил "правопис".

Моя грешка. Обикновено го пиша с главна буква. Благодаря за добронамерената забележка.

Да знам , моите стават все по изостанали умствено и физически ! И по зле ще става ! За разато проникна на всякъде! И извънземните знаят и не могат да помогнат! Мутации, мутации, мутации! Ама това сте си ибрали!

Казано в прав текст-50% от новородените .българчета, са.циганчета! Останалите 10 са българчета на родители, които се.циганеят! Кога ще дефинират понятието-"самотна" майка..Колко да е самотна, като има 4-5 чавета..гУЕма "самота" бре..........споделена))Р

Не е точно така. Тези статистически данни не определят етническия състав. Много млади българи не желаят някакви власти да регистрират тяхното съжителство. Но не оспорвам много относителния дял на раждащите се цигани, който си посочил, даже е по голям около 65 до 68%. Но тези данни ги управляващите гадини ги държат в тайна.

януари

основната причина и при българите и при циганите е...социалните помощи! Затова казах10 са.циганеещи се българи!

Живеем в 21-ви век. Какви са тези изказвания достойни за 19-ти век? Какъв е смисълът да декларираш пред властите съвместния си живот с някого? Да не сме крепостни селяни, че да трябва някой да ни се меси даже и в интимният живот??? Хайде стига моля ви!!! Комунизмът си отиде преди повече от 20 години и от тогава трябва вече да ви се е изчистило съзнанието и да не искате държавата да узаконява и любовните ви връзки!

Ехо това че сме 21 век не означава че трябва да се откажем от семейството като институция. Това че се радваме на научен и технологичен просперитет не означава че трябва да се отказваме от разни общочовешки ценности благодарение на които сме просъществували хилядолетия.

Каква общочовешка ценност е третирането на жената като стока? Нали смисълът на промяната на фамилията е че тя вече принадлежи към инвентара на еди кой си мъж! Хайде няма нужда!!!

А ти защо си мислиш, че ние, които живеем без брак, не сме семейства?!

Една жена се събужда през нощта и чува мъжа й да ридае в кухнята. Притеснена тя отива при него: - Скъпи, добри ли си, какво е станало? Мъжът започва още по-гласовито да плаче, да хълца... - Помниш ли, когато... преди 20 години... баща ти ни хвана и ме заплаши... - или да се женим, или ще ходя в затвора? - Да, спомням си и какво? Мъжът отново избухва в сълзи: - Днес щяха да ме пуснат..

..мангалска история, после що малките ставали такива дебили...ето го отговора

Кажи нещо за парада, прикрит зад брака

Мисля че въпреки трудностите и оскъдицата в които са живели повечето наши баби и дядовци, живота им е бил по-щастлив. Сега има тотален упадък на обществото. Много от българите превърнаха в брутални еснафи по западен образец. От естествената среда и живот сред природата бяхме натикани в стресиращата градска среда. Всичко естествено се заменя с изкуствено или модифицирано. Пълно безумие на едни самозабравили се хора, които вървят без посока, но с претенциите да бъдат като богове.

Сега имаш избор. Навремето са нямали. Планинските села са си пак там, е вярно - позапуснати, около тях ливади. Щом искаш - иди, паси козички, свири на кавал, прави си домашна ракия, луканки, суджуци. Какво ти пречи?

"От всички съжителства без брак 70% са сред младите възрастови групи от 16 до 39 години." Кой на 16 започва да живее на семейни начала, освен циганите?!

Не се хващай за долната граница. Тя е сложена от журналистите или статистиците за да е по-интересно. Виж горната граница 39. Това е възрастта на новото поколение, което не смята да допуска държавата да се меси в личният му живот!

Защо издръжката на едно дете продължава да бъде около и под 100 лева? Защо Държавата не я изплаща напълно при липса на плащане от дължащия я родител? Това са истинските въпроси.

Тия минуси сигурно са на държавни служители.

Ако данните са верни, тона означава че нещата не вървят на добре. За съжаление това е световна тенденция в така нареченият цивилизован свят. Разпада на семейството като институция която е всъщност в основата на взаимоотношенията мъж-жена и родител-деца както и в тясна връзка с възпитание и морал балансиращ човешкото съществуване. Изчезването на този вид институция ще доведе до конфликт на огромни групи от хора който до този момент човечеството не познава. Този конфликт ще е толкова продължителен че тази част от човечеството ще почне да изчезва и ще надделее другата която сега наричаме изостанала и която се бори в момента в близкия изток с нокти и зъби да просъществува.

Бог да те прости!

Всъщност младите хора вече не приемат моногамията и считат всяка своя връзка до временна, тоест до когато е гот. Само че реално е гот някъде до втората година, другото вече го наричаме брак. Това означава от сутрин до вечер само отговорности и компромиси, такова нещо като свобода няма, дори трябва сам да се ограничаваш. От друга страна точно това е и една от причините да сме по-различни от животните. А и това ни е помогнало да разберем че без правила и тяхното спазване няма как да просъществуваме. Всъщност самоограничаването ни в свободите ни прави цивилизовани хора. Доста странно нали?

Абсолютно! По-лесно е просто да си вземат багажа и да се махнат. Не се занимават с адвокати и съдилища. Свободни са веднага да се впуснат в следваща връзка. А децата? Тях в най-добрия случай ги гледа единият родител или ги дават на баби и дядовци. А децата страдат и това неминуемо им се отразява във всяко едно отношение...

Вие кога сключихте брак , за връзката мъж- жена говорим? Може би като си поживяхте , а сега четете морал ?

Не пропускай ходенето на църква.

jingiby

От 2007 г. всъщност българите вече са малцинство при новородените, тъй като повече от половината бебета, които се раждат са от ромски произход.

Вервай си.

Муцка, отиди на ул.Шейново и ще видиш какви се редят за свиждане на родилките!!! Ще се отчаяш от бъдещето на даржавата!