3 бебета починаха в Пазарджик само за ден

Три са смъртните случаи на новородени в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Пазарджик, станали на 15 юни.

Обратно в новината

Коментари - 3 бебета починаха в Пазарджик само за ден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки българин да се храни здравословно, да спортува и да води здравословен начин на живот.Тогава малформацийте ще са рядкост и ражданията - без проблеми.Майната им на лекарите! Да емигрират тия безродници ,та да се гаврят с тях западните богаташи. От естествения подбор по-мощно здравеопазване няма! Това, което е лошо, няма място между нас!

Точно.

От къде точно да я взима тази здравословна храна всеки българин?

Лекарите не са отнели белия дроб на бебето, не са убили другото в корема на майката, не са поставили третото в напречно положение. Разследване срещу дежурния лекар е излишен популизъм. Бедата е, че здравната система не включва реална консултация и грижи по време на бременността.

Децата в напречно положение могат да се родят живи и здрави, но не по стандартен начин. Така че има защо да се разследва последният случай.

В провинциалните АГ-та докторите просят почерпки като цигани. Вечно гладни са и никога не са се заситили достатъчно. Един такъв списък при раждане на бебе: пита печена кокошка торта уиски 2л бира кола кафе бонбони и забележете според сезона плодове , в този списък пишеше диня. Тази листовка се връчва на щастливо-нещастните роднини да се изпълнява след като се изпълни поръчката в следобедните часове персонала е затворен в манипулационна и банкети яко.... Не само че не лъжа ами се карат и за бутилките и другите материални подаръци. Доктора по добиване на отрочето отделно си е взел неговото....

Така ще е. Като лекарите са гладни милите. Я елате мене да ме подкупвате с такива неща, така съм се оял, че само гледам как да хапвам леко и здравословно. Засрамете се. Вместо да предложите достойно заплащане и да се върнат кадърните лекари от чужбина, вие плащате на некадърните в печени кокошки. Кокошкарска нация сте от дребни селяци и хитрушковци.

Истина е, че манталитетът на акушерите е кокошкарски. Като че ли, отива на работа, за да се наяде, та да му е сито в почивните дни. Писмено или устно, те изискват почерпката и нейната обилност определя отношението към родилката. И стига си врънкал, че в чужбина не правят така, защото са отрупани с пари! Просто, там ще ги изритат, ако гъкнат пред жената за пари в плик, печени пилета или банкет в кабинета.

Икономисте,от коя планета си?На шестият месец от бременността си знаех на кой ще прилича дъщеря ми,правих всякакви изследвания,вкл за Даун и подобни хромозомни увреждания,както и аномалии на коремната стена и невралната тръба.Беше измерена нухалната гънка на детето в 13 седмица и измериха носни кости 1мм.Стига да си отговорен-има апаратура и то-мноого напреднала.

От планетата България съм, най-мизерната и нещастна провинция на ЕС. Посочените изследвания са стандартни. А може би раждала в напреднала възраст (след 30 години). Ако се докаже, че детето е трябвало да бъде абортирано, преди раждането си, какво сурово наказание предлагате за завалията дето е останал да помага на хората в този забравен от бога край.

Първо: Не на "кой", а "на кого" ще прилича- омръзна ми от неграмотни"столичани". Второ: всички изследвания, които си изброила са прекрасна касичка за хора, разбрали псевдоинтелигентния снобизъм и google информираността и познанията на съвременните "високообразовани" от бг мама майки... Като акушер- гинеколог с почти 30 годишна практика, макар и ПРОВИНЦИАЛЕН, ако реша да ти взема парите, мога да ти изброя поне още 20 свръхвисокотехнологични изследвания .....Това обаче не би подобрило по никакъв начин евентуално лошия енетичен материал

Чолаков 9 мес.не премери кръвното на съпругата ми, в картона обаче пишеше, че кръвното е мерено при всяка консултация и е в нормата въпреки, че тя беше с ниско кръвно. Консултациите бяха около 20.

работата е разпределена така,че кръвното налягане на всеки пациент се мери от мед сестра,наред с други рутинни неща +кратка анамнеза,а за лекарите пак в някаква йерархия-първо стажант-лекар -с диплома,след това редовен лекар,а след това -специалист-мин преглед от 2 в йерархията ,в която се развива и расте професионалистът -са отредени други по-сложни неща за преценка като се опира на вече направеното от сестрата/също с различни компетенции и в йерархияя/ на филтъра,и може и трябва да насочи към по-компетентен в йерархията при преценка,или за второ мнение по преценка

Доктор, доктор............какво беше това

Няма, нямааааа вече... и все по-малко ще има за напред.... тези, които са тук, ще ви режат главите от кръста и ще ви трепят като мухи.... за съжаление всичко нормално и кадърно избяга, ама кой е виновен за това...

Проблемен е 3-тият случай(!) Защо не са направили секцио навреме, а са допуснали детето да умре от задушаване???!!

Я бе народе как може да сте толкова прости и неуки. Аз като не разбирам питах една позната гинеколожка. Почне ли се раждането е божа работа. Секциото се планира преди да почне. Ама това са българите от всичко разбират, най-големи специалисти са във всички науки. Даже не може да ви хрумне, че от нещо не разбирате.

Разбирачо, да си чувал от твоята позната за спешно секцио? Питай друг познат, този те подвежда!

звездите са кофти над пазарджикът! който не вярва в тази теза, да се напъне да серазжда в куцото време... или друго да прави, когато му е важно :)))

Съд за лекаря който е проследявал бременността затова че не е открил уврежданията и съд за здравното министерството затова че не провежда контрол.

Точно така. Аз предлагам всички бебета предварително да се абортират, да им се прави дисекция, след което да се връщат обратно. Ти на ясно ли си, че по цялото земно кълбо не съществува апаратура с която тези аномалии да бъдат открити, поне не без да има последствия за здравето на бебето.

През 2003 та година ми се случи същотото нещо така че съм напълно наясно. Малко остана да осъдя държавата но в крайна сметка скалъпиха едно обяснение от платен експерт на министерството а и всеки път ми напомняше за преживения кошмар затова спрях...Разбира се който не го е преживял....

в германя могат ав бг не .задаите си вапроса *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Много лошо!Съболезнования на близките!

Тези бебета не са имали пари за да си платят на Лекарите.Бялата Мафия.

За теб вероятно, някой е платил в последния момент преди да се родиш и вече е било безвъзвратно късно да ти се помогне...

И на мен така ми се струва!

Никъде не пише, че доктора е бил пиян! Едното от починалите бебете е на моя братовчедка!

Съболезнования. Има такива случаи, наистина - редки, но се случват. Не е задължително някой да е пиян, винаги има нещастия и бебета с малформации, които са несъвместими с живота, или плодът умира по време на бременността и не може да се спаси. Дано да са помогнали на братовчедката и след някое време да си роди здраво бебе.

Има такива случаи, но НЕ са редки

Дано да го осъдят този доктор и да влезе в затвора

Както виждате няма гаранция както за раждане вкъщи така и за раждане в болница.

Що ли ми се струва, че става въпрос пак за един определен етнос ... жените от който раждат често без никакво спазване на хигиенни и други изисквания по време на бременност.

Много първосигнално разсъждаваш, като кучето на Павлов

Аз съм съгласен със теб или поне се надявам да е така.

Не зависи от етноса а от парите ! Нали не смяташ ,че теб биха те лекували по-добре от мен . Когато ми се е налагало съм ползвал еденична стая знаеш каква . Правилото за личният лекар го знам също и го прилагам когато ми е наложително . За другите лекариважи същото . Безплно не обичам въпреки високата ми здравна осигуровка .

А сега ръсещите хули и обиди срещу жените решили да родят в къщи, защото било рисковано за бебетата ще се постреснат ли и позамълчат ли малко Или , айде просто да сме против всичко ново и да поддържаме регроградността и страха

И как точно жена раждаща в къщи при наличие на аномалии или неправилно полжение на плода ще се оправи по-добре в къщи? Дали бебето ще е живо? Или и майката няма да е жива? И каква е гаранцията, че в къщи ще има медицински по-компетентни лица от колкото в болницата? Може и да сте "Нещастен пациент", но се надявам, че това не би трябвало да Ви пречи да мислите.

да не би в къщи да си раждан ? Логично е. Съдейки от поста ти още си в хипоксия

По-добре хипоксия, отколкото хипокадърност и хипотговорност - а пък за хипо-кратова клетва да не говорим

мили жени, продължавайте да пушите в същия дух !

Ти да не си се "напушил"?

... и да ми се шматкате по голи кореми посред зима.