Бум на бебета, заченати ин витро

Очаква се бум на ражданията на бебета, заченати по процедура за асистирана репродукция.

Обратно в новината

Коментари - Бум на бебета, заченати ин витро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека медицината да се развива и всеки проблем да има решение... Нека обществата да стимулират развитието на медицината и парите да не са пречка за лечение на каквото и да било, щом медицината може... Нека живота да продължи и след нас....

Хм..какво ли ще рече производство на бебета...а след 100г? В крайна сметка живеем в свят, в който хората имат право да си сменят пола, да си присаждат изкуствени имплантанти, и никой (или почти никой) не ги съди за това... А това да имаш дете е свещено... Всеки има право!!!!!!!!!!!

Дълго мислих дали да се включа в спора и накрая реших че трябва ,защото ми писна от неграмотни и ограничени хора.Такова мнение може да даде човек който и хабер си няма от проблема а само е дочул оттук оттам за него.Да аз съм една от тези с този проблем и само човек който се е сблъскал с него може да разбере годините на болка и отчаяние ,на напразни надежди от лекарите който ти вземат парите и казват няма проблем,на безкрайните заеми от банки и приятели който все пак трябва да се изплащат.Слава богу имах късмета да направя инвитро и то да стане от първия път и сега с много обич и радост очаквам детето си .Желая на всички с този проблем да имат моя късмет и да станат скоро родители и не се отказвайте заради такива неграмотници който ви нападат, а на опонентите ще пожелая дано никога вие или ваши близки да не се сблъсквате с този проблем защото едва ли тогава бихте казали на дъщеря си или на внучка си ТОВА Е ЕСТЕСТВЕНИЯ ПОДБОР и като нестава значи нетрябва

Подкрепям онзи, който е писал, че трябва да се работи по првенцията на бездетството-венерически болести и пр. Много младежи са чували думата "трипер", но не знат какво точно е, както и изпитват неудобство да отидат на лекар и удължават времто преди такова посещение. Междувременно често заразяват още някого. Детето трябва да знае-срам тук няма и това е задължения на родителя. Но понеже родителя често не знае че детете вече има сексуален живот-това прави ситуацията още по-комплицирана. Трябва да се търси форма, която да осигурява пълна дискретност на такива прегледи на младежи до 18 годишна възраст. Понякога те се срамуват и от личния лекар-особено когато ги преглежда от малки. В училище трябва да се раздават образователни листовки.

И аз дълго се колебах, дали да отговоря на тези злобни същества, но си заслужава! Явно никога не сте се сблъсквали с подоби проблени, щом злобата ви е толкова голяма. За разлика от вас, аз и поне още десетина близки до мен семейства са с такива проблеми. Не сме от тези, чакащи да станат на 30 и повече години, нито от тези водещи безразборен сексуален живот, дори и няма изяснена причина за това, но така ни е писано! Мога да ви кажа, че такива като вас ни правят още по-силни и уверени! Благодаря ви! Не забравяйте, че един ден вие или ващите деца, внуци могат да са на нашето място и тогава си спомнете за помията, която хвърлихте по наш адрес. На всички очакващи и бореши се семейства пожелавам много здраве, най-вече здрава психика, за да можем да се справим с тези лошотии!!! Дори не си заслужава да ги ограмотяваме, нека си останат незнаещи и дори немислещи същества! Успех на всички! Не спирайте да се борите, докато не постигнем така съкровената си мечта!

Много точно изказване, исках и аз да напиша почти същите неща. При нас се случи и си имаме едно прекрасно момченце на 9 месеца - след 10 години очакване и надежда. Е не съм била с безразборни полови контакти, както и не съм боледувала от венерически болести..., понякога наистина не може да се установи медицински проблем - добър мъжки фактор, добър женски фактор, но не се получава. Успех и повече надежда, не пожелавам на никого такива препядствия

Тези неща можеше да не ги пишеш - нищо ново и различно не казваш! Всеки има някаква болка и си мисли, че тя е най-голямата! Сега е справеедливо и човечно да страдаш и да се бориш за всички останали страдащи от някакви болести! Готова ли си да се откажеш от парите за инвитро в полза да друг страдащ! Ами ако на теб ти се случи да заболееш! Човешкия свят е толкова малък и всеки се мисли за негов център! Менението на противницете на инвитро е нито по-лошо нито по-добро от твоето!

И двете страни са прави - от една страна вина имат жените, които ходят по барове и курорти до 40, после се сещат за това че искат и деца. Да, венерическите болести и абортите също са причина. НО, има и доста двойки, с незаслужена съдба, на които следва да се помогне. Кой от кои е, не знам, не съдя никого. ВСЕ ПАК, НЕ Е ЗЛЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯ И ДРУГИ МЕДИИ ДА СЕ ОБЯСНИ НА СИЛИКОНКИТЕ ЧЕ БРЕМЕННОСТА СЛЕД 30 (ОСОБЕНО ПЪРВЕСКИНЯ) Е ТРУДНА И РИСКОВА. КОЙТО ИСКА ДЕЦА, ДА ПОМИСЛИ МАЛКО ПО-РАНО, АМАН ОТ ЛИГЛИ. ЗА МЪЖЕТЕ ПРОБЛЕМА Е СЪЩИЯ, ДОСТА ЧЕСТО ПРИЧИНАТА СА ТЕ, ЗАЩОТО СА ПАПКАЛИ АНАБОЛИ, ПЪК ПОСЛЕ ТЕЧЕ САМО ПЯНА... ОСЪЗНАЙТЕ СЕ, ПОЛУЧИЛИ СТЕ ЖИВОТ И ВАШЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕ Е ДА ГО ПРЕДАДЕТЕ НАТАТЪК. А БАРОВЕТЕ, ФИТНЕСА СИЛИКОНА НЯМА ДА ИЗБЯГАТ, ЖИВОТА НЕ СВЪРШВА НА 30. Някои казват че даже започва на 50...

Ако на всеки му се случваше това, което е заслужил, светът в който живеем би бил много по-различен. За съжаление обаче не е така, много често потенциални добри родители страдат бездетни, а други не се интересуват от децата си, тормозят ги, абортират през месец и пак си забременяват като стой та гледай. Освен това, лично аз не познавам никой, които е решил да няма деца до 40 заради "барове и курорти". Има хора, които късно срещат партньор, други пък се борят от години с безплодието, но не считат за нужно да го обясняват на всеки. Знаеш ли колко пъти са ни казвали "хайде де, стига само работа, деца няма ли да раждате?". Ами, ще родим, като съберем пари за процедурите и най-вече когато поредната процедура се окаже успешна. За протокола, проблема е в мъжа ми - не се знае защо и кога го е получил... Добре, че от една година го има фонда иначе повечето семейства с проблеми никога нямаше да могат да си позволят "лукса" да имат деца.

никакви помощи за циганите - щом големите даргави не могат да ги интегрират ние ли ? за ш0 милиона французи 15-20 хиляди са проблем , а за нас -1милион на 7 милиона ?! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Само този, който не е имал проблеми със зачевнането и този, който няма близки, приятели или роднини с такъв проблем, може да бъде толкова злобен... Вземете малко и прочетете - в интернет има всякаква информация, стига да можете да боравите с нета, разбира се. Защото така като гледам основният ви проблем е това, че не се ограмотявате, а си тъпчете на едно място. Знаете си едно и също нещо, което сигурно са го казвали вашите баби и дядовци и не искате да се ограмотите и да научите истината. Не пожелавам и на най-големият си враг да се сблъска с този проблем. Ние, жените с репродуктивни проблеми, сме много повече човечни, много по-сърдечни и по-добри хора от вас... Повече няма какво да коментирам... Успех на всички момичета, които се борят със стерилитет - ДАНО ЩАСТИЕТО ВИ СПОХОДИ ПО-СКОРО!!!

На батя Светицата! Ама болните от рак са по-човечни, от левкемия са още по-човечни и т.н! Всеки гледа себе си - ти какво знаеш за болката и страданието на милионите болни от най-различни болести? С какво си по-различна от тях, какво направи за тях! Човек не страда за другите, а само за себе си! Просто няма начин да изпиташ чуждата болка - ако страдаш за друг просто си представяш какво ще ти е на теб! Аз съм бил раняван от куршум - как ще изпиташ моето страдание! Празни приказки на двуличници! Спомни си преди да разбереш, че не можеш да имаш деца колко си се интересувала от този проблем, колко си страдала за другите в такова положение! Тук става въпрос за ресурси, а те са ограничени - всеки иска нещо, а здравите и можещите намаляват и трудно поддържат систематат!

В грешка си, приятелю! Аз имам дете, и въпреки това ме боли за хората с подобни проблеми!Не е нужно да ме е страх, че на мен ще се случи, за да имам сърце и душа, и да приема и тяхната болка за своя! А ти, своята мерзост, скрий я по-надълбоко, че цапа всичко наоколо! Късмет, мили момичета и момчета в начинанията! Любовта винаги е по-силна от омразата!

А как здравите и можещите да станат повече? И все пак тези деца са много чакани и ще са много добре отглеждани. Нека медицината стигне до там, че да няма нерешен случай на стерилитет. Успеваемостта да стигне 100%. Нека обществата да стимулират раждането от читави родители и децата да са все повече и повече. Просто циганите ни изпревариха...

Човек като чете коментарите на противниците на ин витро процедурите и ще си помисли че тези хора през живота си не са стъпвали нито при лекар, нито в аптека, а всичко оставят на естествения подбор.

Ин витро е бъдещето. Според проучвания в бъдещето все повече жени ще го използват вместо да слугуват на някой тъп мъж, за да им направи дете.

Всички малоумни които не са изпитали борбата за дете да не пишат и да не дават тъпи мнения!!!!!!!!!!!!!!!пожелавам всички успех!!!нека господ дари всички с деца и да са живи и здрави!!!БОГ ДА Е С ВАС!!!

Синът ми е от инвитро и вече е на 3 години. Само ние със съпруга ми знаем през какво минахме, не сме имали нито болести, нито безразборни контакти...това е лудост, за този който го е написал, все едно да обвиняваш някой, че е болен от рак. Успех на всичкир борещи се за дете, не се отказвайте, борете се до последно!

И с какво вашето страдание е по-различно от страданието на хиляди други хора страдащи от някаква болест! За кого да дадем първо пари, кого да излекуваме първи?

Знам за какво става въпрос, то не те тема за емоции! Знам как се чувства жена ми, предполагам, как се чувстваш ти! Това е бизнес! (знаеш ли колко е месечен наем на билборд?) Първо с ваксини за какво ли не те правят импотентен, после ти предлагат рвшение...срещу пари - класика! Да "живее" здравната империя!

А никога ли не ви е идвало на ум, че може да има още една причина след всички изброени до тук? ....надеждата за един по-добър и сигурен живот? Според мен това е причина номер 1. Надеждата и стремежът да осигурим по-добро бъдеще за нашите деца. Да, аз съм една не толкова закъсняла бъдеща майка (заченала естествено)., Закъсняла, но не заради сексуални безраборни контакти, не заради венерическо заболяване или инфекция. Не бързайте да съдите. То е ясно че корабът потъва, но този живот трябва да се живее някак, а дали има смисъл и къде са началото и краят............И още нещо, след като на човек му е даден достатъчно разум да се развива и да открие този начин на възпроизвеждане, то значи няма противоречие........

То на човек му е даден и разум за атомна бомба - значи няма противоречие! С разум унищожаваме природата, модифицираме храните и после с разум се вайкаме каква сме я надробили!

Хубаво би било да пробвате и с някоя 78-годишна. Все пак, жена е, а щом има студентки на тази възраст, защо да няма и кърмачки? После ще пуснем 90-годишна на пилон - страхотна атракция би било в тези времена на финансов недоимък и икономическа и умствена криза...

Хайде стига с тоя начин на живот. Някой да се сеща колко големи са били и какво са правили сегашните безплодни през пролетта на 1986?

Рупали са марули и репички, които мама и тате са им давали без да знаят какво им причиняват :(

Ако се погледне по-сериозно на въпроса, в Япония са установили, че в Хирошима и Нагазаки който е оцелял му се е подобила имунната систама. Циганките в БГ нищо им няма! Проблема не е в Чернобил (който е поразен към момента...това е), а във ваксините и затова сега зорят мангалите да се ваксинират! Помислете, преди да хвърляте камъни по мен! Роднинско дете почина 87г, а сега са проблемите с безплодието, чиито решения се дават по билбирдове (скромни заеми от банки).

Да се спрат всякакви плащания от обществените фондове /здравни и социални/ към индивиди, които не са изпълнили задълженията си - да не се изплаща за раждане, детски надбавки, медицински грижи на индивиди, които не са се образовали -образованието е задължително в БГ, забременяват и раждат преди пълнолетие /това е педофилия и е престъпление/. С икономисаните от това средства да се подпомогнат ОТГОВОРНИТЕ двойки-данъкоплатци, които желаят да се подложат на "ин-витро". На БГ са и нужни деца, обгрижвани и възпитавани от отговорни родители - образовани и възпитани данъкоплатци.

До какво ли ще доведе това произвеждане на хора след 100 години? Разбирам какво значи желание за дете, но не разбирам защо трябва да имаш дете не просто на всяка цена, а ВЪПРЕКИ цената и всичко останало.....

Проявяваш пълна неграмотност наричайки ин витро процедурите - произвеждане на дете!

Жестоко е, но не е неграмотно - хора с генетични, имунологични и т.н. проблеми дават луди, луди пари, за да имат деца чрез ин-витро, защото ЕСТЕСТВЕНИЯТ ПОДБОР не позволява зачеване по нормален начин. И има защо да не го позволява. От тук насетне, предполагам , се досещате за какво производство на хора говоря. Да не говорим за Чернобил и децата, които са заченати и родени около събитията. Ваксините не забравяйте също като фактор.

С пари за сметка на детските и други разни, с които хрантутим циганите, да се увеличи фонда за ин витро

ДА СЕ ИЗСЛЕДВАТ ПРИЧИНИТЕ за безплодието на двойките - начин на живот, сексуано възпитание и образование, възраст, /дори и модерното бельо/... В училище трябва да се изучават рисковете от безразборен сексуален живот в най-ранна възраст. Влиянието на тютюнопушенето при момичетата, отражението на алкохола върху репродуктивните функции при мъжете ....

Големи глупости!Много хора със стерилитет водят здравословен начин на живот, имали са един единстевн сексуален партньор в живота си, много от тях са високо образовани!Заболелите със злокачествени образувания в какво обвиняваш - в ниска здравна култура, нисък интелект?

Естествен подбор - ялово поколение расте, гена и имунната система отслабват! Народа пие, пуши и плюска, но после реве за пари и изкуствено зачеване! Младите не мислят, не поемат лична отговорност за собствената си съдба! Циганите живеят в коптори, но се множат като зайци! Парадокса на цивилизацията, но не и на Природата - трудностите и лишенията каляват и силните продължават вида, а ние търсим всякакви защити и удобства, които ни правят слаби и атрофиращи същества!

Защо никой не споменава причините за бездетството - дълго отлагана бременост , преживяни венерически болести и инфекции , нездравословен живот и работа като основен фактор? Не на последно място и късната възраст на забременяване . Не са малко случайте и на вродени аномалии. В 21 век технологиите са свръхмодерни , но когато става въпрос за човешкото тяло , там науката е безсилна пред природата . Никой не може да излъже биологичния часовник на жената , всичко останало е рисков опит носещ горчивина и страдания за цял живот .Колкото по-рано го проуменят бъдещите майки , толкова по-голям е шансът да имат дете .

Ммда,циганките не пият ,не пушат, спазват строго хигиенни условия и не правят безразборен секс! Знаетели,че повечето от двойките ,които се борят за деца са спазвали и спазват тези"морални "норми, но така се случва!!! А вие знаещите и компетентните-молете се да не се срещате с този проблем,или пък ваши близки!

Проблемът е че жените в българия решиха че е хубаво да си поживеят до към 30-35години и след това да мислят за бебета и семейство. Истината е че жената до 30 години трябва да има поне едно детенце. Това изродено мислене че трябва да се гонят мъже с много пари и хубави коли ги докара 90% до подобно положение. Другото е че при други жени просто не става въпреки че са спазвали всички хигиенни условия и нормален начин на живот. Имам пример , но съм радостен че те деиствително имат възможност да се порадват на децата си. Пожелавам го на всички !

Боже,как хубаво си го казала.Колко е поучително,бе направо ме светна за топлата вода...Всъщнаст науката пребори природата-раждат се ин витро деца.

А защо винаги причината се търси в жената? Много често вече има мъжки стерилитет, но жените се подлагат на какво ли не, за да успеят да забременеят.

Като не можем да смачкаме циганите по естествена раждаемост с научни средства ще го направим,скоро те наистина ще са си малценство без шанс да станат мнозинство!

Пожелавам успех на всички семейства, може би държавните институции трябва да помислят и за по-лесна процедура по осиновяванията на семейства които не успеят с метода инвитро!!!

Според проучване на ООН 116 хиляди са бездетните двойки в България А по наши данни?! И защо не се анализират причините за това ???

Въпрос на място.... Като това се отнася само за българските бели семейства.....А хъхряците нямат такива такива проблеми (Защо ли?!?!)

Интересен въпрос - наистина защо ООН разполага с информация за България, касаеща жизнено държавата, а в България на никой (освен на банките, отпускащи кредити и правещи ТВ реклами) не му пука? Никой не се интересува защо циганите имат по-малко проблеми с бездетието от българите! А може би греша - знаят къде е ключето и за изравняване на резултата правят ваксините задължителни...

Наистина ли 116 000 двойки са бездетни - това е потресаващо голяма цифра за нашата малка държавица... Трябва да се отпуснат за ин витро много повече средства от тези 10 млн. годишно...

не може - парите отивват за социални помощи за циганета

муааахахахахаааа *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Напълно сте прав/а !