Майки изгарят бебета си със сешоари в леглата

Майки приспиват бебетата си с включени сешоари в креватчета и им причиняват тежки изгаряния на кожата, алармира доц. Мая Аргирова.

Обратно в новината

Коментари - Майки изгарят бебета си със сешоари в леглата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много ТЪПИ МАЙКИ, ей ..............

Сайтът бгмама си е за забрана. Такива дивотии могат да се прочвтат там . Майки се консултират една с друга по здравословни проблеми и съветват за отбягване на педиатри . И какво ли още не. А на невярващите от долните постове, ще кажа , че новината не е никаква измислица. Нямате представа каква дивотия може да измисли една неграмотна и отегчена майка.

Идиотизмът в действие! Не съм очаквала чак такава тъпота!

Абсолютно е вярна новината. Майките ги използват да затоплят коремчетата срещу коликите. Това е много популяра тъпотия.

Точно - Тъпотия

Що за глупости пък е това,толкова ли се свършиха измислените ви новини,че съчинявате тези простотии.И кой мислите ще се върже на измишльотините ви.Никой.Журналисти и чудо.ГАДОВЕ11111111

това не го вярвам, не е истина, нали? вършите голям грях хората в медиите, какво искате да постигнете.

Другият път, да си направят селфи докато гори креватчето с бебето и да постнат за да лайкваме!

За белия шум за пръв път чух на едно училище за бременни от акушерката, която водеше темата. Логиката е, че когато бебето е в корема на майката, чува шумовете от сърцето и кръвоносната й система, а белият шум /от сешоар, прахосмукачка и т.н./ му наподобява вътреутробното развитие и го успокоява. Естествено, не се пуска такъв уред в непосредствена близост до бебето, а в другия край на стаята или в съседно помещение. Изпробвала съм го няколко пъти, когато малкият е бил много неспокоен, и наистина действа. Но не се прави непрекъснато и сешоарът не се поставя в бебешкото креватче. Между другото, повечето хора гледат на белия шум доста скептично, но тази практика е въведена от педиатър и е наистина добър начин за успокояване на бебета.

аз и на музика мога да спя само да не е турбо чалга.

Щом си чувала за белия шум, сигурно знаеш, че най-пожаробезопасният причинител на бял шум е телевизора. Що просто не извадиш коаксиалния кабел от него и ще си имаш бял шум, колкото искаш и то безплатно.

Само дето новите телевизори, като нямат сигнал по активния вход и не възпроизвеждат никакъв звук....

клеченето във фейбука и гледането на турско индиански сериали до това води

Майките заслужават да бъдат обесени с шнура на сешоара а бебетата като пораснат ше ви таковат мамата.

Те хубаво заслужават, ама Истамбулската ги пази...

Да отглеждаш детето си със съвети от интернет е лудост . Но днешните майки считат тази информация за най ,най !

Ами явно са се ограмотявали от медиите, като тази тука, в която най-добре от всички на земята разбира от права на жени, деца, проценти, граждански организации и др. А можеха просто да питат майките си, свекървите... Или даже възрастните жени на пейката на тяхната улица.

"Когато някой е стигнал до там да слага сешоар в леглото на детето си, вероятно е много, много изморен, много недоспал,..." По скоро е много изпростял и изтрещял от съвети в БГмама! Стигнахме ги хамериканците и ще добавяме към ръководството на микровълновите печки "Не слагайте децата си в тях!"

Вие "хамериканците" не само че сте ги стигнали , ами и отдавна сте ги минали... Ама по тъпотия.....

Ефекта на сушоара не е само белия шум! В най-ранната детска възраст коликите са един от основните проблеми за спокоен сън. Един от методите за облекчаване на коликите е затопляне. Да то може да се извърши със сушоар, но не и поставен в леглото и не върху гола кожа.... Правил съм на синът си такова загряване със сушоара - машината на най-слабата степен отдалечена на 30-40 сантиметра от мястото и ръката ми върху коремчето му (масажа също отпуска), за белият шум използвахме MP-3-ka - наистина има поразяваш ефект през първите месеци, но е хубахо да се спре по някое време, защото с растежа на детето, то започва да се плаши.... Родителите, които са изгорили децата си, са подучули от тук от там нещо и е напълно възможно просто да са заспивали те със сушоар в ръка.... Между другото, сушоара е много ценен помощник и при вече поотраснало дете. Голяма част от децата страдат от така наречените "болки на растежа" това са силни болки в крайниците (обикновенно краката) по време на сън. При някои деца болките са толкова силни, че дори след преминаването им детето го е страх да си стъпи на краката. Сушоара е ценен помощник и в тези случай- нагряването на мястото много бързо отпуска мускулите и спомага за по-бързо преминаване на болката (пак комбинирано с масаж). Тук важи правилото като масажа на коремчето на бебето - на слаба степен и от разстояние, като ръката на родителя стои пред основната струя, хем да не изгори детето, хем да контролира топлината по себе си...

Най-добре го прави с генератор на 7Hz, хем приспива хем загрява, простичко е връзваш една бобина и си готов.

мойто лапе го преспивам с електожен.... пускам му няколко ампера докато заспи... напомян ми на вица: -Имам добра и лоша новина, лошата новина е че 41деца трагично изгоряха в пожара, добрата новина е че изгорялата зграда е сиропиталище и не е нужно да известяваме родителите....

А защо не ги приспиват и с генератор на 7Hz!?

Или за съжаление продължава практиката на т. нар. малцинства в България умишлено да инвалидизират потомството си с цел по-високи социални облаги за в бъдеще. Къде са социалните и полицията в тези случаи?

Ти май си от инвалидизираните.

турско индийските сериали и няма да има изгаряния

Вие гледате ли индийските сериали ?Следите ли ги ?Интересни ли са ви ?

овцо недоклатена,там се обсъждат ваште дивотии около тея сериали,и да не забравиш сешоара в леглото на детето си

За майките целия интернет трябва да се забрани и да се консултират с пидиатри САМО!

Що за родител-идиот трябва да си , че да си изгориш детето?

Съвреминен. ве!

Например поклонник на чалга културата, още обяснения нужни ли са?

Това е абсурдно, ако е вярно... Не може да не мислиш и да си родител...

Може разбира се, ако не си мислил като са те е..ли

Ми като са диви селянки и си нямат Ютубето... Относно "шофуара" - определено действа. Само пишете - fan sound, white noise или нещо подобно и веднага ще намерите това, дето е нужно.

Как не са се сетили като им трябва нещо бръмчащо да приспиват бебетата, да слагат вибратора в креватчето. Или може да са се сетили, но да ги е срам да признаят, че са го правили... ;)

Така се получава, когато няма подписана Истанбулска конвенция! Ако имаше - това щеше да е невъзможно!

goose

Далеч по-добре е да си мълчиш и да те мислят за тъп, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всякакви съмнения в горното.

Глупости. Хич не вярвам на тази статия. При условие, че в youtube има хиляди клипове със записи на бял шум, включително на сешоар. Защо някой би използвал истински такъв?

Защото е идиот. Така, както пък други си солят децата, щото да не миришели като пораснат (пляспочелото)...

Абсолютно! И аз бях чел, че на много места в България солели децата, което си е пълна дивотия. Да не говорим, че има и такива, които държат децата си за главите и ги увисват, за да били ставали по-дълги вратовете им .

Аз моето момченце го приспивах с концерта на Мейдън Rock in Rio 2001 и сега да ми е живо и здраво слуша рок като баща си.

За какво правят деца тогава ?Да не говоря,че,като пораснат,почват да се инатят и да създават проблеми !Така е !

Утре в 19:00ч. - Всички патки.... МАЙКИ на протест пред МС с искания за патешки права и забрана на сушоарите!!!

На три-четри такива амзи да ѝм изгори чергата със все бебетата, и слуха, че сешоара е опасна и вредна "твар" в приспиването на бебета ще плъзне по всички фейсбуци на детските площадки.

Това са новите супер майки. Като ги слуша човек остава с впечатление, че майчинството започва от тях. А всъщност са едни нищо незнаещи и неможещи женици, прости чалгарки, които обикалят моловете и се "борят" за кърмене на обществени места.

Ми "майка" израснала в мола и откърмена с чалга - какво може да измисли?!

Еманципацията си е вид еволюция, макар и обратна.

Аз на голямата щерка ѝ пусках Metallica на слушалки. Така се сащисваше, че не да заспива, ами направо се shut-down-ваше!

Ами тя затова сега слага сешуара в креватчето на детето си!

Ами още не е дорасла да има деца (е... освен по циганските стандарти). но наистина има страничен ефект - от малка яхна китарата...

За фейсбук, време имат... за носене на бебето по корем, не..

Майкоооо, тия гъски имат нужда от нова конвенция - да ги пази от тях самите и най-вече околните.

Човек се адаптира , едно време бебета в джунглата са пищяли от ревана лъва , сега ще се научат да пищят от шума на сешоар ! Нужно е време за еволюция !

Глупостта еволюира по-бързо.

Освен това еволюцията разчита на елиминиране на неспособния генетичен материал. От лъва са умирали, а от сешоара само боли - генът на глупостта се запазва.

Понякога боли до смърт ;)

Явно дори и гледането на бебета, което го може всяка жива твар, далеч не е лъжица за устата на всяка "съвременна" жена. "На бодлива крава Бог рога не дава!" или ако ѝ даде - много бързо си ги прибира обратно...

Ще се учудите колко сте прав/а! Казвам го като съвременна жена, която също не е била подготвена за отглеждане на деца, а родителите ми цял живот са ме възпитавали като ученолюбиво безполово същество, което да си гледа учението, работата и да не създава проблеми... Сега имам малко дете и се налага да чета специализирани книги за обикновени неща като (не форуми).

Миналата година, ако помните, имаше една мода с гладува и жаждуване една седмица за децата. Малоумнци винаги е имало, има и ще има! В градината на най-малкия дойде 'разярена' майка, която вдигна скандал, че давали плодове за десерт. Плодовете образували токсини! Да не говорим, че шумът от включен сешоар БЕЗ включено нагряване е същият, като шумът от включен сешоар СЪС включено нагряване!!!

Освен това има апликации за телефона, или плейлисти със съответните шумове като бял шум. Аз лично предпочитам шума на дъжд или морски вълни, но на моето бебе нито един бял шум не се нравеше, затова и не ги ползвах.

Опцията за изключване на реотана невинаги е налична.

А опцията да насочиш сешоара на друга страна налична ли е?

Хахахах, поредната мода за слабоумни кокошки, същата, като селфито на далекопровод, селфито, докато "падам от небостъргач" и други модерни занимавки. Ше отшуми и тая мода, като син кит ше отшуми.

И не са ромки? О, не може де бъде. Я проверете пак. Сигурно са ромки.

направо пускат сешоара в легена, докато къпят чаветата...

И през ум не ми е минавало да ползвам сешоар при отглеждане на бебето. Не сме били изморени ли? Нямаше памперси и мокри кърпички, нямаше автоматични перални - освен с много "връзки" Перла 05, ама не бяха много щастливците. Не миткахме и по моловете / то и нямаше, не бяхме залепнали и за телефоните /бяха рядкост/. Имаше 2 вида плодови пюрета и 1 вид зеленчуково. Слава на Бога, отгледахме здрави деца. Сега при всичките удобства да си изгориш детето по най-тъпия начин...еее, идва ми вповече.

нямахте и фейсбуци и други "социални" мрежи, затова и ги отгледахте здрави децата

Същите откачени майки след 1-2 години ще вдигнат скандал на лелките в яслите защо не им приспиват децата със сушоари,абсорбатори, ъглошлайфове и къртачи! ще направят и родителски комитет за монтиране на камери ,според заветите в курника на бг мама! Вече родиха нова уникална идея- децата да се черпят с картонени торти за рождени дни!

турската конвенция

След като естественият подбор вече не действа сред хората, започва да действа друг - интелектуален. Правилото при него е, че тъпаците не трябва да оставят поколение.

Интелектуалният подбор пак е естествен. Просто средата е изменена.

колко такива случая има, та се "радваме" на водеща новина по този повод?

Добре че видях света когато бе нормален. Мъжете си бяха мъже а жените, жени. Майката и бащата си бяха на мястото и в семейството имаше ред. А когато в семейството има ред и в обществото има. Сега има интернет и фейсбук, семейството е фирмата, приятелите са в "групата" а обществото е "социална мрежа". Децата се отглеждат електронно и дистанционно а в мозаците на възрастните има 128 GB рам памет. Къде ли е Нео от Матрицата та да ви светне на какво ще заприличате след 20 години.

"да ви светнА на какво ще заприличате след 20 години", на GENDERS. Анархия, на гръцки език това състояние означава "безвластие". Тоест, да се премахне действието на Божественият Закон ТЕЛЕГОНИЯ в обществото наречено човешкия род.

Това интернета - много опасно нещо в ръцете на глупаците!

хаха, също много добре деиства разходка в колата - минавате 2 - 3 преки и бебето ви спи :))). но сериозно: що за идиотщинa e да включи маиката сешоар за да приспи бебе?

ас сам пробвала сас сушуара и много барзо заспива моето бебе просто внимаваите как слагате сушуара!

Ако това не е някаква шега си изключително зле Пробвай да приспиш детенцето по нормален начин, а ти използвай времето, през което спи да се ограмотиш малко, неграмотнице!

Ама завинаги ли заспива? В СМИСЪЛ, правиш ли ново после?

Някои ша ма научй ли кога са пйше Й и кога И?

Транслитерацията не позволява й, за което се извинявам

явно трябва да се приеме стамбул конфекция за тъпотията обзела майките от постоянното клечане из еврейските мрежи като фейсбук

представете си до какво изтъпяване достигнаха българите, ужас, нямам думи, явно тук са останали най-големите избушеняци!