Пътническите превози в БДЖ пред фалит

Пътническите влакове може да спрат още в средата на август, ако до следващата седмица държавата не преведе 14 млн. лева на БДЖ "Пътнически превози".

Обратно в новината

Коментари - Пътническите превози в БДЖ пред фалит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БЪЛГАРИЯ е пред фалит!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

И така от 30 години си я караме

Що така бре тикви милиционерски. И златния резерв да ви дадат и него ще профукате. Нали бяхте на плюс - къде изхарчихте и профукахте всички. Безмозъчни бойковисти.

Много е готин този Недев! Направо манекен! Но те с Владимиров се държат като камикадзета! Нито са учили за железничари, нито разбират нещо от железници! Просто са им поставили конкретна задача и те действат в тази посока- твърдо, последователно, безогледно.....

Недей така Миме, може да е бил най-добрият играч на Railroud Tycoon, обаче с кодове. Сега Дянков му скри кодовете и ...

Вижте, колкото и да пишем, колкото и да сме умни,колкото и да знаем, ако не излезем да протестираме, нещата няма да се оправят, ама никак. Но как да протестираме, като всеки е на различно мнение. Ала дори да сме на едно и също мнение, едва ли ще излезем. Всичко зависи от това да действаме и да въздействаме, а не от това, какво мислим или какво знаем(това е второстепенно, не че не е важно) Вече се заформят няколко възлови стратегически въпроси: цените а тока и ЕРПтата, дали ще има нов блок в АЕЦ Козлодуй, скандалните нищожни печалби от златните мини, БДЖ, земеделската продукция, водата, здравеопазването, образованието. Въобще не вярвайте на това, което се пише и говори, че няма начин. ГАсенето пожара на Витоша бе показателно, че лъжат за всичко без да им мигне окото. ЗА село Бисер беше по същия начин. Не съм комунист или какъвто и да е, но съгласете: не може да се приватизира до безкрайност, какво ще остане от тази държава- само с едни данъци, от работници на частни фирми,които укриват самите данъци, как ще стане?!!!

Пази боже от този дрогиран и брадясъл лумпен! За какво го сложиха да управлява , да стабилизира и ли да фалира железницата? Всичко изпълнено на 100% - спират влаковете , разпродават релсите и се извиняват, че са некадърни. ЖЕЛЕЗНИЧАРИ НЯМА ЛИ ДА СТАЧКУВАТЕ? Вземете нещата в свои ръце преди да е станало късно...

Днес ще спрем 200 влака , утре 300 - до пълната победа. А "неизвестният стратегически инвеститор " той се знае .И само нещо не разбрах защо Борисов направи този" високоскоростен железопътен път" за толкова милиони и купи само спални вагони от Турция ...?

Последиците от соц управленията са пагубни. Особено когато на власт са били такива некадърници като Станишев, Доган и царя. Основните им занимания са били получаване на хонорари, комисионни и имоти. Какво тук значи някаква си железница? Сергейчо хабер няма за някакви мотриси и кой ще ги плаща. Той ползва друг вид транспорт.

Мотрисите ги купи Никито Василев- това беше най-хубавото коета направи за железнизите

Пагубно е, когато всичко се преценява от гледна точна на политическата принадлежност. Специално за железниците трябва да бъде ясно, че няма по света пътнически превози, които да не се субсидират от държавата - те никога не могат да бъдат на печалба. 2.Целия ни ресурс е насочен към строеж на магистрали за отживелия времето си овтомобилен транспорт; а нищо не се дава за железниците. И тук сме сто години назад - защото в Европа вече приорите са именно железниците. Така че смени записа на диска в главата си и почни да мислиш обективно.

Сега ще го продадат за 1% от стойността с активи за милиарди. Корпорацията, която го купи ще го "оптимизира", ще качи цените 100-200%, ще повиши качеството 5% и с милиардите чиста печалба ще ходят цел живот по ку*ви. Нали така?

Так точна, товарищ. После ще започнат с фалшивите инвестиции, а парите всъщност ще изтичат зад граница. Подобни са и част от причините за протакване и отказ от АЕЦ "Белене". Абе, всичко винаги е свързано с пари, пари и пак пари. И накрая, ама далеч не на последно място, да го дуат бедните.

Няма да го продадат - ще го подарят защото Бойко Борисов не желае да плаща нищо, което той не е "договорил" и понеже друго не остана (примерно Белене не го построиха та да може него да подари), сега ще подарява БДЖ-тата на Германия-само те му останаха за пдоаряване ...

ТОЯ ПИЧ ГЛЕДА ЛОШО,АМА Е АДСКИ ПРАВ-АМИ НЕКАДЪРНИЦИ СА СИ!!! И БАШ НЕКАДЪРНИКА Е НЕКАДЪРЕН!

Ама защо да е некадърен - много си е кадърен - каквото му възложиха, това е направил - сега с няколко "тежки" думи ще се оттегли с чест - дума дупка не прави, а то и без това връщане назад няма ... А другия вече каза и на кой ще ги подари БДЖ-тата

Да закрият всичко,да оставят само парламент ,министри ,пожарникари ,футболисти ,МВР и охранители,но като няма къде и кой да работи от къде ще дойдат тлъстите им заплати и пенсиите на куп в ранна възраст

Само те се возят безплатно навсякъде, дори и в градския транспорт. Не ги е срам, за децата ходещи на учлилище трябва ученическа карта.

БДЖ загива заради синдикалистите. Крадат нафта и лично ръководството на БДЖ е изчислило, че са откраднали 5 милиона за година. И дори тази нафта име непотребна, но причината е политическа. Лично Станишев е накарал синдикалистите да крадат, за да пречат на успехите на ГЕРБ.

Даже Станишев ходи с 2 туби да краде и той! В петък, в деня за парламентарен контрол докато всички гледат в устата на мъдрите герберастически министри и техния пророк бойко. А сега просто краде денонощно, щото българският народ гледа олимпиадата и непрестанно вие от радост пред успехите на нашите спортисти. Изобщо, ако се замислиш, Станишев направо си има нефтопровод от БДЖ до дома си. И там крие милиарди тонове нафта! С тях може да се топли половината Северно полукълбо поне 1 зима.

Защо железници, а не магистрали? 1.Унищожава се по-малко ценна обработваема земя. 2.Магистралите освен да се построят,трябва и да се поддържат - а това е скъпо. 3.Автотранспорта замърсява околната среда. 4.Потреблението на течни горива ни поставя в зависимост от много страни, интереси и фактори. 5.Не може да искаш комфортно пътуване, когато не се влагат средства за модернизиране на железниците. И още...........

Ако БДЖ фалира, по принуда ще се ползува автотранспорт - което означава по-голяо потребление на горива, от което пък някой ще печели още повече. Кой е той?:)))))))

БДЖ е също като топлофикация! Идентично са чисто и просто ги точат, както пиянде точи бъчва с вино! И е ясно защо ги точат! Какво му има да си некъдърен при такова положение!

БАТЕ БОЙКО ЩЕ ПОДАРИ И ДВЕТЕ БДЖ-ТА БЕЗ ПАРИ НА КОЙТО ТРЯБВА, ЗАЩОТО ДРУГО НЕ ОСТАНА ЗА ПОДАРЯВАНЕ - КОСТОВ ПОДАРИ "БАЛКАН" ЗА 1 ДОЛАР НА КОЙТО ТРЯБВАШЕ; САКСКОБУРГОТСКИ ПОДАРИ "БТК" НА КОЙТО ТРЯБВАШЕ ПОЧТИ БЕЗ ПАРИ; СТАНИШЕВ ПОДАРИ "ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИТЕ ДРУЖЕСТВА" НА КОЙТО ТРЯБВАШЕ ПОЧТИ БЕЗ ПАРИ.

За ЕРП-тата малко бъркаш. Или вече по инерция тройната коалиция трябва да бъде обвинявана за всичко...

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЯМА КАК ДА СБЪРКАМ - И ТРИТЕ СОБСТВЕНИКА НА ЕРП-ТАТА СИ ВЗЕХА МНОГО БЪРЗО ВСИЧКО, КОЕТО ДАДОХА ПРИ ПОКУПКАТА И ПРИБИРАТ МАКСИМАЛНИ ПЕЧАЛБИ КАТО ДЪРЖАТ ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА ПРЕНОСНА МРЕЖА НА РЪБА НА АВАРИИТЕ - ПРАВИ СЕ САМО ТОВА, БЕЗ КОЕТО НЕ МОЖЕ - ДА ТИ ПРИПОМНЯ СЛЪНЧЕВ БРЯГ И ЧЕ ОТТОГАВА ОТНОВО НЯМА НИКАКВИ НОВИ ИНВЕСТИЦИИ, САМО АВАРИЙНИ РЕМОНТИ И ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ СИСТЕМИТЕ ИМ ОТ НЯКОЛКО ФИРМИ И ПРЕЛИВАНЕТО С ДОГОВОРИ - "КОНСУЛТАНТСКИ", "ЗА УПРАВЛЕНИЕ" И ЗА "УСЛУГИ" ...

Такъв генаиален ВОЖД и такъв тъп подчинен.......

Май те стигат клетвите на съкратените железничари, господинчо Недев ...

Просто в България е много по-изгодно да влагате усилията си в източване на големите държавни предприятия и да прехвърляте откраднатият ресурс в частните си фирми ... От 20 годинки все е така - "Кучето скача според тоягата" и "Интересът клати феса". :)))

ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ.СЛЕД НАС И ПОТОП.

комплексари пишещи с големи букви

Да.Че и глупави на всичко от горе.Комунистите източиха сигурно 1 млрд. от тази копания за 20 г., на този малоумник пак ГЕРБ са му виновни...

Във всяка държава железницата се води стратегическа и се субсидира от държавата! Само тиквата в България си мисли, че това е шега работа и може да закрие с лекота БДЖ, както направи с Кремиковци и да си мисли, че няма да влезне в затвора.

В този форум има поне стотина човека, които с лекота биха направили БДЖ по-печеливши от Епъл. Само власт им дайте!

БДЖ е умишлено фалирана за да може рейсовете да са печеливши. А рейсовете са все на депутати!

Не мисли винаги най-лошото! Истината е, че толкова си можем. Корупция, разхищение, некадърност, мързел - 4 качества, които напълно описват какво е "материала" в момента.

И как очаквате да спечелите от продажбата на Товарни превози ,като всеки ден дрънкате глупости в едно с финансовия некъдърник,или по точно казано това е целта да я лапне някой наш крадлив олигофрен.

Много писане,много плюене.Но истината е някъде там,както казва агент Мълдър.За да бъде БДЖ Пътнически превози социална услуга някой трябва да плати разликата в стойноста на услугата.Така е и при градските автобусни и други лицензирани превозвачи.Защото ако трябва един превозвач да вози на пазарна цена,то тогава няма да има кой да превозва.А в Бг с десетилетия всичко е забатачвано,за да може следващият да се оправя както може.И крадено до безобразно ниво.И сега вече ножът опря.Нема лабаво.Останалото си е едно дърдорене.

Някой (българският народ) си ИМА държава България и една от нейните собствености, все още е БДЖ. Някой друг си е помислил, че е цар и държавата е негова лична. Някой трети мисли, като част от една малоумна пропагандна система и говори за "плащания" за социални дейности. Ако ние си печатаме парите и определяме правилата ще сме 1000 пъти по-добре!

Хайде, сега минахме към план Б - социална пропаганда. Хаха! Ти сега искаш да кажеш май, не ти направо си го каза де, че частните превозвачи (депутати и разни други) возят хората благотворително.

Тоя туранага да вземе да си направи харакири пред министерството на финансите! Може да не са некадърни, но са надути пуяци и не играят отборно.

Ами те от 20 години на сам се опитват да ги поставят пред фалит, че да ги купят за левче. А в Англия например железниците се приватизираха, но се планират да ги национализират отново. Фирмите откупили ги инвестирали веднъж и толкова. Инфраструктурата се разпада под частника. Това ни очаква и нас.

И на челата ви пише, че сте некадърни и то много, целтае да продадете цялата държава, а след това да изчезнете в истинската Европа с откраднатото,а народа кучета го яли.

Некадърни сте и министъра и той също да си ходите .Докарахте фирмата до тотален фалит. И сега някой ще е глътне за жълти стотинки Вие ще сте станете пак началници там но пак ще докарате фирмата до нов фалит.

След БДЖ на ред е НЕК! От печеливша компания преди 3 години НЕК в момента е задлъжняла с няколко стотин милиона краткорсрочни задължения! ГЕРБ ЗАГРОБВАТ БЪЛГАРИЯ!

Ами кого да засягат като те са непрекъснато пред камерите и те непрекъснато "творят"новините. Сега пак предишните са виновни че не приказват...за нещо което се вижда- по крадливи и некадърни от герберите не са ни управлявали.

Ето една мъжка приказка,но след нея следва подаването на оставка,както и уволнението на тези които ги сложиха на тези постове.Просто,ясно и логично

И съд, после затвор!

търсят 14 милиона,а само кражбите на горива се изчисляват на 80 милиона

Не само в бдж сте накадърни , некадърни сте от горе до долу всичките, ама и лакоми и ненаситни. Това е. За това ще си идете там където зимуват раците ного скоро.

Каква е тази глупост ГЕРБ=БКП??? БКП е велика партия, която създаде всички тези неща, които сега ги фалират и разграбват!

БКП създаде и разграбвачите. БКП научи народа да консумира без да дава. На всеки му - според портебностите, от всеки му - според способностите. Способни в страната са малцина, потребители колкото искаш. Най-добре са потребителите с добро минало (БКП).

никак не си некадърен ти, беше поставен от герберастите точно с тази цел - да досъсипеш бдж и ти я изпълни

А след като спира парите към пътническите преводи СД дали погасява задълженията им с тях или си ги е преразпределил за други "нужди"????Та нали тези субсидии са залегнали в бюджета??Биха ли разяснили в коя "набирателна"сметка са ги вложили..

Много сте си кадърни даже! За каквото Ви сложиха на този пост, това и направихте - да фалирате гражданското БДЖ! Не съм чувал досега някой да излезе пред ТВ и да каже - аз съм некадърен. Всичко е с цел - поредния бушон.

Искат ли някои да фалират държавата? Как може пък нищо да не върви.....И защо българите тук са некадърни,а в чужбина не?

Не се учудвам никак.Откакто закриха малките гари , билети се продават от кондукторите,но понеже трябва да пишат , не го правят - по лесно е да си сложиш едни пари в джоба и да дебнеш да не се качат проверяващи .А можеха да напечатат билети -като автобусните-със сигурност загубите биха били по-малки.Н е ми се вярва шефовете да не са информирани - това е от години.

Не сте некадърни, а сте крадливи. Очевидно някой кради пари от БДЖ, затова не ви достигат.

Абе разчистете ги тези "БРАТЧЕДИ" и "СЕЛСКИ" в това БДЖ бе! Вземете си хора да работят, не да бият белота и да крадат по цял ден! Какво се чудите! Всичко е некадърност и липса на интерес! Не може на Централна Гара една дебелоду лелка да се чуди кое копче да натисне и да издава 1 билет в минута, докато 100 човека чакат на опашката!

Защо като са 3 фирми с приватизацията на Товарни превози ще се плаща за Сименсите и защо като са печеливши работят за жълти стотинки ,някой може ли да ми обясни какъв е този менинджмънт.Там където има работа и там където се печели трябва и работещите да го усетят.А то какво става сега дайте всичко да бастисаме-няма предприятие няма проблем.А хората, някой ще помисли ли за тях.

Ами усетихме го,50-100лева по малкоооооооооо

За да каже такава простотия ББ като това че Хермес си комуникира с правителството в германия значи хал хабер си няма що е то Хермес!!!Да вземе да почне да слуша умни хора а не тия кретени дето се оградил с тях!!Ако изобщо е в сътояние да слуша щото май само своя глас го вълнува!

НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЗОЛУМИ ГИ НАПРАВИ НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ! ОТ НДСВ МАЙ БЯХА НАПРАВЕНИ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛСТВА, МОЖЕ БИ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ТЕ БЯХА ЧУЖДЕНЦИ, КОМАНДИРОВАНИ "ЮПИТА" НО ТЕЗИ ЩЕ МУ СТАВАТ СЪУЧАСТНИЦИ! СЕГА Е КОМАНДИРОВАН ЕДИН, КОЙТО СТИГА ЗА СТО - ЧИНОВНИКЪТ НА СВЕТОВНАТА БАНКА, КОЯТО ГО Е НАЗНАЧИЛА ДИРЕКТНО ВЪВ ВЛАСТТА И ДОВЪРШВА ТОВА, КОЕТО ОЦЕЛЯ ДОСЕГА ОТ ПРЕДИШНАТА НИ ДЪРЖАВА.

Стига плюл щото май не си се качвал на влак.Ники Василев беше първия след 10 ноември който се опита да направи нещо за БДЖ.Преди него влаковете приличаха на морги и той докара първите дето що годе имат човешки облик.Да не говорим че отй беше и първия който отиде на граничните пунктове за да се опита да не приличат на бунища като беше преди това!!!То бива бива Герберизам и заслепеност но твойто си е жив лунатизъм!

с Никито удари в десятката. Още ми сърбаме попарите. Както и на Велчев, ама и тия не им се дават.

1. Да подава оставка веднага, а не такива комсомолски самокритики и скатаване после; 2. Това е поредния опит да приватизират на безценица нещо държавно. Първата стъпка е да убедят народа колко е зле, губещо и не става за нищо.

Нямат нужда да убеждават никого. Просто ще го направят. Янките имат ли нужда някой да им вярва в скалъпените поводи за войни навсякъде по света. Даже искат да се знае, че причината е една: "Просто така им харесва". С това доказват силата си и се наричат така - "Силата".

Не сте чак толкова некадърни, Недев, недей да се правиш на умряла лисица. Просто не можете да спрете да крадете.

Какво общо има Станишев, май си от дупелизците на ББ и ЦвЦв.

Проблемът на железници е, че железопътната инфраструктура (1) е отделена от превозите (2), а товарните превози (3) от пътническите превози (4). Така 2, 3 и 4 плащат на 1, а 3 са печеливши за разлика от 4. Обаче БДЖ не е една фирма, а 3 фирми. Това е все едно в един ресторант да готвят една и съща храна от 5 лева, ама на богатите да я продават по 10 лева, а на бедните по 5... и после да кажат: "От бедните сме на загуба, защото имаме и още разходи за персонал, затова тях няма да ги храним, ще продаваме само на богатите, а тези дрипльовците да го духат!".

Казвал съм го по некадърно и крадливо от ГЕРБЕР няма ,но тъпчовците им дадоха власта на първите избори,а вторите бяха напълно фалшифицирани и така ще бъде вече.

Празнува рожденият ден на Партията!

Редно е, ако има такава, прокуратурата да се намеси ! За всички е ясно, че предстоящият фалит е умишлен, а има такива текстове в НПК!

ЕГАТИ ТЪПАТА ДЪРЖАВА - ДЕТО КРАЖБИТЕ СЕ ПРЕДСТАВЯТ ПРОСТО КАТО НЕКАДЪРНОСТ ИЛИ КАТО УПРАВЛЕНИЕ НА ПРИЯТЕЛСКИ КАПИТАЛИ ИЛИ ....

СТАРАТА ЕЛЕМЕНТАРНА ИЗПИТАНА СХЕМА НА ИВАН КОСТОВ: ДОКАРВАТ СЕ ПЕЧЕЛИВШИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ съзнателно ДО "ФАЛИТ" - комбинати, заводи, фабрики - И ПОСЛЕ СЕ ПРОДАВАТ ЗА 1 ЛЕВ. "Инвеститорът"-приватизатор дава едно листче с обещания да ги "оправи" и почва да кльопа. Така унищожиха ВСИЧКИ НАЦИОНАЛНИ СРЕДСТВА ЗА ПРОИЗВОДСТВО и НАЦИОНАЛНИТЕ СИМВОЛИ за ДЪРЖАВНОСТ ВЪОБЩЕ. Половината от приватизираните предприятия само на документи бяха изкарани "губещи". Другите ги съсипаха тези, дето си ги дадоха на себе си. ТАКА ОСТАНАХМЕ БЕЗ ДЪРЖАВА. За унищожение и преминаване в чужди ръце остана последно БДЖ, ПОСЛЕДНИЯТ СИМВОЛ НА ДЪРЖАВНА НЕЗАВИСИМОСТ И СТРАТЕГИЧЕСКИ СТЪЛБ. СЕГА ЩЕ УНИЩОЖАТ И НЕГО! ПРЕДАТЕЛСТВО И ПОЗОР!!!

Така е. Да пием по една студена вода, поне да не сме капо, м?