Коментари - 202-ма до абсолютния максимум от бежанци у нас | dnes.dir.bg
назад

202-ма до абсолютния максимум от бежанци у нас

От БЧК алармираха, че бежанците в софийските квартали "Враждебна" и "Военна рампа", както и в центъра в Елхово са в изключително тежко положение, няма какво да ядат, а една част от децата още са по джапанки. 4798 бежанци има вече у нас, а до абсолютния максимум остават 202 души.

Обратно в новината

Коментари - 202-ма до абсолютния максимум от бежанци у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вчера чух по "Хоризонт", че румънците ни върнали бежанци, нелегално преминали границата. А защо ние не ги връщаме на турците? Само съобщават по колко бежанци са преминали нелегално границата с Турция, като че ли там са поставени хора не да пазят границата, а да броят промъкващите се нелегално през нея. Съчувствам на несретниците, но те самите не знаят къде се натрисат.

Скоро българите ще плачат горчиво, но както винаги ще е късно. Те така и не разбраха, че нахлуването на тази напаст ще има катастрофални последици за държавата ни, която е в насипно състояние. Че това е изгодно като нов източник за точене на пари от шайката, която е защитена отвсякъде. Българите си заслужават съдбата, защото трудно схващат последиците след стрателно промиване на мозъците им. Много скоро ще изтрезнеят.

Съчувствам на бежанците за това което им се е случило, но не смятам че точно България най-бедната от ЕС трябва да ги поеме. Не съм убеден и че са истински бежанци. При сегашния бюджет, оставен ни от ГЕРБ няма пари за данъчни облекчения за семействата с деца. Нашите деца... Колко детски дават за едно дете ( и то не на всички) и колко струват едни памперси, или едни детски обувки или един анцунг за по физическо... Детските надбавки са такива от времето на НДСВ насам ( около 10 години) и пари и изгледи да ги повишат няма, а вече колко правителства се изредиха от тогава? Виж за него време поне 3 пъти коригираха глобата за говорене по GSM при шофиране. Пари даже и за коледни надбавки на пенсионерите няма.За трайно увеличение съвсем. Миналата година в медиите беше тиражирано че за коледни на пенсионерите са нужни 40-70 милиона и така и не се намериха. Не са предвидени и в тазгодишния бюджет, няма и отде да дойдат сами. Ако настаним бежанците ще започнат претенции от разни организации при какви условия сме ги настанили да живеят. Ще ревнат разни органнизациите на ООН и хелзинкския комитет за защита на правата на човека и каквито там още ги има. А при какви условия живеят много българи за тях никой не плаче. На следващ етап компактната маса от бежанци-мюсюлмани ще иска да им построим джамии за наша сметка. Айде пак правата на човека... Радикалния ислям от години напира да да финансира строежа на джамии у нас и да отваря ислямски училища и прокурорски проверки бяха и сега и дела чета че се водят... В медиите се тиражира че за довеждането на бежанците до границата те са плащали по няколко хиляди евро на човек. Аз никога не съм имал такива суми на ръка. А и Сирия е на около 1600 километра което съм дълбоко убеден че не са ги минали пешком и то пари струва. Идват с по 25 000 евра... 40% от българските семейства нямат заделени и 1000 лв за екстрени случаи, а 60% трудно си плащат битовите сметки.

Навремето като бях студент по същия начин даваха предимство на чуждестранните студенти при настаняване в общежитие - главно сирийци и палестинци. А ние въпреки че имахме право (според дохода) и успех за нас ако останат места и каквото остане. Получаваха и стипендии от държавата по- високи от на българите. По него време един чужденец вземаше 110 лв, българин 70-90. И баща му като му прати в писмо 100 долара за цигари - и става малък принц... Брутално е и това че никой не е счел за нужно да попита местните хора какво мислят по въпроса. Сега се говори и за центрове с отворен режим бежанците да излизат и да ходят където си искат. А нашата безопасност? Нека само споменем за подпалената преди около 2 седмици гора мързяло ги да вървят и запалили гората за да ги намерят по- лесно. Някой потърси ли им отговорност а това? Незнанието на закона в страната не оневинява, макар че няма държава в която палежа да не е престъпление. Протестирам и срещу неглежирането на мненията на българските граждани от страна на държавата. Сега се говори за програми за устройване на работа на бежанци. А аз? А сина ми? За мен няма рабта от години, сина ми вече година и половина търси. От де-накъде в страната ми ще дават предимство на чужденци? Достатъчно много българи живеят зле като бежанци в страната си и страната не се погрижва за тях, уж сме член на европейския съюз, но за разлика от бежанците правата ни не са регламентирани и никой не ни иска и там. Всичките ми дядовци след Освобождението са участвали във войните, и ние войници сме служили и още сме военонозадължени, и данъци и осигуровки плащаме и не мисля че държавата трябва да ни неглежира пред когото и да било.

Значи Румъния може да ни връка обратно сирийците, а ние не можем да ги върнем на Турция и трябва да ги хрантутим ??? Тия предатели, дето допускат това (за да могат да крадат от отпуснатите пари) да си дават оставката и да спасят България от присъствието си !

СЕГА Е МОДЕРНО ДА СЕ КРАДЕ ЧРЕЗ ФИРМИ ОКОЛО БЕЖАНЦИТЕ Той може да работи, да получава здравно осигуряване, децата му могат да учат и да пътуват. По желание на чуждестранния гражданин може да участва в интеграционната програма на агенцията за бежанците. В нея се осигурява обучение по български език, както и курсове по компютърна грамотност, козметика, живопис и т.н. По 4 лв. се заплаща присъствието им по време на уроците. Около 1100 лева излизат преките и непреките разходи на държавата за един бежанец на месец у нас. 65 лева му се дават за лично ползване, а другите средства отиват за покриването на осигуровки, плащане на преводачи и всички консумативи, свързани с пребиваването му. Това са суми, които приемащата държава трябва да отдели, докато приключи процедурата по издаване на бежански статут за съответния човек. След като вземе статут на бежанец, чужденецът получава документ за самоличност (лична карта с ЕГН, на която пише бежанец), валидна за три години. При желание тя може да се поднови след този период. От този момент той става самостоятелен, трябва да напусне приемния център и да почне да си търси работа и квартира.

Преди 1200 год. кан Тервел ги е спрял!Защо нахлуха сега и откога сме съседи на Сирия?Какви равноправни граждани ще бъдат с нас и защо?Какво ни носят и защо нарушават държавната граница?Кой ги подтикна и безвъзвратно отдалечи от Шенген?Безродниците от БКП/ДПС те спретнаха тоя золум! А "атака" искат статут на бежанци в Брюксел от ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ!

ИДЕЯТА Е ТИЯ БЕЖАНЦИ ДА БЪДАТ ЗАСЕЛЕНИ ПО ОБЕЗЛЮДЕНИТЕ СТРАНДЖАНСКИ И САКАРСКИ СЕЛА ......... МАЙ Е ПО-ДОБРЕ ДА ДОЙДАТ МЛАДЕЖКИТЕ ОТРЯДИ НА ВМРО И ХЕР СИДЕРОВ - МОЖЕ ДА НЕ ХАРЕСВАТЕ ДЕЙСТВИЯТА ИМ И ИДЕИТЕ ИМ , НО НЕКА СИ ПРИПОМНИМ ЧЕ АКО НЕ БЕШЕ ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС ДНЕС ЩЯХМЕ ДА СИ ИМАМЕ БЪЛГАРСКО КОСОВО

Cлава Cеврюкова беше предрекла, че ще загубим южна България и Pодопите и това ще стане по мирен начин и когато политиците се усетят ще бъде късно. французите съжаляват,дълбоко, че са допуснали тази арабизация и африканизация. Mислели са , че ще им вършат черната работа, но арабина и африканеца не работят, а точат социални помощи, че и права искат вече. Искат да им признават религиозните празници официално. Tе не се устроиват в запустелите селца, колкото и да са китни, а се концентрират в големите градова. Eдин французин ми беше казал, че наi-хубавото в българия е, че няма араби и африканци.

Горките сирийци , не че не са знаели в каква бедна държава идват - просто тези дето идват в БГ имат по-малко парички и могат да си платят за бягство само в БГ, който има повече пари - продължава по-нататък към Европа. Арабите не бягат - те си плащат, кой за А , кой за Б и т.н. класа - като в транспорта. Тези дето нямат никакви пари си остават в Сирия и стискат палци да оживеят, но явно войната няма да се размине.

Категорично сам за затваряне на границите. Живея в Австрия от 15 години. И тук приемат бежанци, обаче предимно християни. Мюсюлманите да си ходят в мюсюлманските държави. Европа не ги иска, защото има опит с такива. Писнало им е от тях. Мързеливо племе, което да финансира и издържа. Хора, които по никакъв начин не се интегрират. Мързеливи и с претенции. Ние ли да ги издържаме. Вън от нашата държава. Да си ходят откъдето са дошли. За пенсионерите и болните пари няма, а за тая измет има! ОСТАВКА!

беянците от вожните не са измет бе боклук! австря с нищо не е променила простата ти селска кратуна. по- добре не коментираж, запуши си устата с нещо голямо. лажнар! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Hапълно подкрепям. живяла съм във франция и съм видяла с очите си начина на живот на араби и африканци. Hе желаят да се европеизират, а африканизират всичко наоколо. Tя и Бриджит Бардо го каза, колкото и да я критикуваха после.

NEKANENITE GOSTI - VAN ! TIQ TUK RABOTA NQMAT - EI DA OTIVAT PRI GOLEMITE HUMANISTI DETO NI U4AT NA UM OT E U - AMA GI NE ISKAT I TAM - NAI-BEDNITE DA IM OBIRAT UGRIZKITE NA NAI-BOGATITE - ZARAZNICI I KAMIKADZETA DOMAKNAHTE S VASIQT HUMANIZAM - VII ZA SOBSTVENIAT SI NAROD NE STS POMISLILI - SEGA STE MISLIM ZA IZMETTA NA SVETA LI - BEZRODNICI JALKI !

Да ги връщат от там където са дошли .Нас как ни връщат от други държави. Да си възстановят границата както си беше .Защо трябва да ги докарват в центъра на София . Като идеш в Германия не ти дават подслон в центъра на Берлин.

КАТЕГОРИЧНО СЪМ ЗА ЗАТВАРЯНЕ НА ГРАНИЦАТА.НАРЕЧЕТЕ МЕ КАКТО ВИ СЕ ХАРЕСА.СТИГА С ТОВА МИЛОСЪРДИЕ И ЧОВЕЧНОСТ,КОЕТО НИ ДОКАРА ДО ТОЗИ ХАЛ.Милосърдни сме към циганите и какво ли още не.А КЪМ НАС КОЙ Е МИЛОСЪРДЕН???СЛЕД 39 ГОДИНИ РАБОТА СЕ ПЕНСИОНИРАХ С 210 ЛЕВА ПЕНСИЯ.ТОВА СА ВЕРОЯТНО ДНЕВНИТЕ ПАРИ ЗА РАЗХОДИ НА НАШИТЕ ДЕПУТАТИ,А АЗ ТРЯБВА ДА ЖИВЕЯ ЦЯЛ МЕСЕЦ И ДА СИ ПЛАЩАМ СМЕТКИТЕ.КАКВО МИЛОСЪРДИЕ ОЧАКВАТЕ ОТ МЕН????А БОЛЕСТИТЕ,КОИТО НОСЯТ СЪС СЕБЕ СИ???ТОВА ,КОЕТО ВЪРШАТ НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ В МОМЕНТА Е ПЪЛНО БЕЗУМИЕ И УПРАВЛЕНСКА НЕМОЩ.

кучето лае а кервана се върви.

НАХРАНЕТЕ ХОРАТА БЕ!!!!!!! САМО МУРГИНА БЕШЕ СЪДЕНА ЗА 1 МИЛИАРД!!!!!!! ДА ВИ ЕБА И ДЪРЖАВАТА И ПАРТИИТЕ И СОЦИАЛИЗМА!!!!!

Да ги храни Брюксел, все пак Брюксел предизкива вълната. Ако ли не пък - вземи ги у вас, можеш да дадеш челен пример, като прибереш 5-6 негри на квартира. Бъди пионер, пък другите вече като видят от тебе, че е много хубаво и ще те последват.

земи ги у вас бе красавецо ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Като гледам има доста човечни българи, застъпници на приемането на бежанци (колко от тях са сирийци и колко са реално бежанци е друга тема). Та предлагам, всеки от тях да приюти по едно сирийско семейство у дома си. Така те нали са хора човечни, милозливи и т.н. Друг вариант е да ги върнем в Сирия - нали 60% от територията на страната вече се контролира от подкрепяните от Запада (и българия) "демократични опозиционери" - да ги пратим там. Пък пак може БЧК да им изпраща помощи.

Ех този прекрасен европейски съюз и тази демократична америка - създават конфликти, за които плащат винаги невинни хора ! Грозно - но това е капитализма - той е добър за хората с капитал - а ние в България не сме такива ! Искате капитализъм - ето го в чистият му вид - получавате съчуствие и разбиране, докато ви натрисат чуждите проблеми и сметки !

Въшкарите от Че Гевара пак подушиха темата и дойдоха по партенки! :)

Бае Ганя

Интересно, само 10 въшкари са се разпознали?

при капитализма зле... а при комунизма те тровят една седмица с радиация, сипе ти се като дъжд отгоре, те си папат агнешко от Австралия и не ти казват, а ти си мислиш в колко велик строй живееш, нали?! Иди при другарите ти в Сибир или С. Корея, те са по-човечни и няма да те избият за престъпление срещу партията...

Другарю, едно време капиталистите "биеха негрите" но после уви и там се навъдиха едни леви либерасти

а как са харчени парите за тях досега?

То така или иначе повечето българи лижат *ъза на Путин,а и нашия външен министър ще разрешава проблема по дипломатичен път..хаха.За такива наглеци като Асат дето си мислят ,че държавата им е собственост историята е доказала,че само тоягата като играе слушат.Иначе бежанците няма да свършат скоро докато е на власт.

Като ти гледам степента на грамотност, съм уверен, че не знаеш, че гражданската война в Сирия се подклажда от Вашингтон и Брюксел, а т.нар. "бунтовници" (неслучайно манипулативните медии са избрали точно това термин, който събужда по-скоро положителни асоциации у българина), са формирани от главорезите на Ал-Кайда и че ако не е Асад, в Сирия ще пламне ново голямо гнездо на тероризъм, което ще се разпростре за нула време в съседните държави.

Много умно, там дето няма жив българин да съберем десетки хиляди чужденци чужденци. Е, тоя народ вярно хептен оскотя и изпростя. Ми те утре ще кажат искаме автономия бе!

Cпомням си , че в едно от последните и интервюта Bера Kочовска беше казала,че все по- лошо ще става и пак ще доидат едни които ще трябва да ги храним.

Каква държава не може да изхрани 5000 бежанци, пък чак и за вода и храна нямали пари. Колко било трагично в тая България. Жал ми е колко е бедна и държавата, чак не мога да повярвам, че има такава беднотия 5000 души да са проблем...и то в 21 ви век.

Нали си е 21 век, ти ли ще им платиш месечните, по 1100лв месечно на глава?!?

5000 човека не са проблем и по-точно проблема не е нито храната нито водата, а е много по- дълбок. Kакво ще правят тези хора тук е пролемът, защото те идват със семеиствата си и забулените си жени, с културата , с традициите и с навиците си, които не са много близки до нашите, а и ние не сме от толерантните. Pабота няма да имат и бъдеще тук нямат. 3а религията не коментирам. Mоже да се приемат за много кратък срок, но да им се дава гражданство е пълно безумие. Tе проблемите вече започнаха- бунтуват се заради мизерните условия ,сякаш сме ги поканили на гости и сме им длъжни за нещо. Има епидемия от морбили, а едва ли ще е само това. да се надяваме, че няма да има камикадзета.

5000 х 1500лв. на рязана тиква - тва са 550млн. месечно ма! За една година тва са над 6млрд. лв. - една седма оп БВП на тая смотана държава. За пенсионерите няма, за децата няма стипендии нормални, за здравеопазване няма, сега и за някакви рязани плъхове трябва да даваме. От къде?! Давай ги ти всеки месец, като си много ербап! Аз нямам излишни.

казах

за бедните българи и българските майки държавата няма пукнат лев, а за изхранването на 5000 бежанци пари се намериха ...

Изгонихте българите от България сега имате сирииици супер бартер.Европейският Биг Брадър ви каза че трябв да си ги гледкате и да им подсигурявате условия за живот искате неискате това е положението.Некадърните държавни служители които са най големите паразити на България продължават да правят така че да гонят българите с абсурдните си решения и регламенти които измислят така самозваните реформатори и продажните медии услужливо пропагандират техните абсурди.,веднага давам пример:чух по телевизията най новата реформа на някой кухандрел държавен чиновник който иска да се направи на интересен с решението си да ограничи броя на такситата в София почти на положина това означава още 4000 потенциялни емигранти,всички проблеми разрешиха пак такситата оправят абсурдно държавно чиновническо управление.Господа реформатори вие трябва да давате възможност на хората да работят а не да им отнемата тази възможност.Аз мисля че трябва да се съкратят данъчните бирници на половина които рекитират бизнеса а не такситата които се трудят и хранят семейства.

Прост народ това заслужава! Сега да ни залеят още 1 милион близкоизточни симпатяги, пак ще е малко на тоя див и безчувствен електорат, за който Азис е музикалния израз на България, а Биг Брадър е най - добрата театрална постановка от освобождението до днес!

ЛОШО, СТОЛИЦАТА СЕ НАПЪЛНИ С "ШВАРЦЕНЕГЕРИ", КОЙ МАХНА КЛЬОНА, П. БЕРОН МАЙ?!? ЕС-то ДА НИ СПОНСОРИРАТ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО МУ И ПОСЛЕ ОБРАТНО, КОЙ ОТ КЪДЕ Е...

Ревете сега от бежанците, а? А когато Костов отказа да приеме повече от 100 000 косовски цигани, които САЩ настояваха да приемем, тогава ревахте срещу драгалевския мавър, нали? Не ви ли се ще сега тоя мавър пак да избави държавата от такава напаст, и да управлява той вместо проститутките на Орешарски, които изпълняват всички чужди политически поръчки като съвестни магистрални жрици? Айде сега да видим колко лош беше циганина Костов, който се озъби на американците и отказа бежанци с фереджета да залеят България! Сравнете тоя изверг с днешните херувими на БСП и ДПС и открийте 10 - те разлики! Можете ли?

Лъжец - ако САЩ са искали нещо от мавъра костов - той да го е направил ! Само в мечтите ти този боклук е направил нещо смислено - реално ни принизи до нивото на циганите !

Бае Ганя

Другарю, аз изнасям факти, които е лесно да се проверят и са известни на четящата аудитория, която владее български език. Ако на вас и дружинката ви дегенерати с червени байраци точно фактите са ви проблема, то това си остава строго ваш проблем, а не на фактите. Надявам се схващате сериозността на ситуацията?

По негово време образованието БЕШЕ на НАЙ-ВИСОКО ниво! Работеше се по смислени ПРАВИЛА! Днес анархията е повече от очевадна, а безсмислената бюрокрация не познава граници!

добре де, плюнченето на страна, ами ако бяха 100 000?? 4-5000 и държавата капитулира??WTF?

Поне 50 са вече.

абе не знам, ама търси в гоогле "syrian refugees" и цъкни на първия линк (от wikipedia) и виж какво става в турция, ливан, йордания и тн. нашето просто не звучи сериозно

защото всеки бежанец има право да се събере със семейството си в страната, която му е предоставила статут. Като се има предвид многолюдните им семейства, познайте по колко ще трябва да се умножи числото 5000. След това като си народят и дечица допълнително също статутни ще ви се стори хумореска 100 000

теб да те сложат управител на този палатков лагер, става ли, или ще се посереш преди да стигнеш до лагера?

Проблемът с бежанците е много сериозен. Нашето правителство трябва да подходи със голяма отговорност за неговото разрешаване. Поемаме това количество бежанци, за които имаме ангажимет пред ЕС, а на всички останали подсигуряваме коридор за държавите, членки на Шенген. Само така ЕС, ще се ангажира с този изключително голям проблем за БГ.

Първо аз да съм добре, после българите, бежанците са ми последна грижа

в бг хората умират от глад и без лечение-това не е ли гено-цид.позор

С 1100 КИНТА МЕСЕЧНО, КОИТО ПЛАЩАМЕ ТИ И АЗ?!?

Кво плашаташ бе смешник. 10% данък, хахах скийте се в бг с тия смешни данъчета от 10%. Голяма вина за състоянието на тая ми ти държава и беден и богат 10%. Е няма такава простотия ама богатия Ганьо няма да си даде залъка, пък бедния ше му сърба цял живот попарата...

ВЕРОЯТНО ВЕЧЕ СА НАД 5000, А СЛЕД МЕСЕЦ?!?

Защо водите антибългарска политика! Това не са бежанци а троянски коне за ислямизация и дестабилизация на Блъгария. защо , след като има такива проблеми с настаняването на тези бежанци, не ги спирате и връщате обратно в Турция, или насочвате към Румъния! Румъния не е ли член на ЕС? Защо Кипър - член на ЕС, не приема бежанци. Освен това там има ислямска част, турски протекторат?

Нека външно министерство да привика посланниците на Катар и Саудитска Арабия които въоръжават "бунтовниците" и да им представи СМЕТКАТА за плащане без много обяснения!Лесно е !КОЛКОТО ПАРИ ЗА ВОЙНА ТОЛКОВА И ЗА ПОСЛЕДСТВИЯТА!Богати са и ще плащат!В противен случай "бежанците"на самолета и при шейховете!Немам нерви вервайте ми!Защо ние или Европа да плаща за "арабската пролет"????

На кукловодите на Станишевия за дестабилизиране и завладяване на християнска Европа по мирен път!

Като смятате,че е проблем затворете границата!!!!!!

Границата няма как да се затвори, защото инвазията се ръководи от Брюксел и на нашите власти е заповядано да не правят нищо.

А от онези св. сили, които искат ЕС да се превърне в беззъба кукла и територия населявана от полуиндианци от ислямски вид, а застаряващите европейци ще се гушата по ъглите, несмеещи да се протипопоставят на ислямската инвазия. Това е хилядолетния поход с/у християнството от борците против него!

Ами защо не ги насочват към Румъния?! нашето президентче се изказа преди няколко дни от трибуната на ООН, че България подкрепяла становището, че изпозването на БОВ в Сирия било дело на режима на Асад! Ами като си толкова голяма капацитет, защо не уредиш да не ни заливат целенасочено и планомерно с бежанци, бе друже?! На коя държава си президент и на кого всъщност служиш?!

КАТО ПРОТЕСТИРАТЕ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА ... ПОНЕ ПРОТЕСТИРАЙТЕ И ЗАРАДИ ТЪПАТА И УНИЩОЖИТЕЛНА ПОЛИТИКА ЗА ПРИЕМАНЕ НА БЕЖАНЦИ ... АКО ТЕЖИ БЕЖАНЦИ ОЩЕ ИДВАТ И НИЕ ГИ ПРИЕМАМЕ ... БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ НЯМА ДА СЪЩЕСТВУВА ...

СПРЕТЕ ДА ГИ ПРИЕМАТЕ ..ЗАТВОРЕТЕ ГРАНИЦАТА ... ИНАЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ОБРЕЧЕНА ....

България е обречена по съвсем друга причина. Продадена е на азиатски мужикистан. Вижте официалните данни - близо 500 хиляди апартамента закупени по морските и планински курорти, както и в големите градове. Последното нац предателство е подаръка на БТК. За лукойл, козлудуй, белене, фармацията, мобилните оператори, газа и пр. да не говорим. Но всичко това туземната популация приема за нормално. Като за капак продажните проболшевишки медии тиражират лъжите, че сме се продали на европа и американците, а туземната популация поглъща и тези фантасмагории.

Тоз път драги направо се обасра тотално. Дали и плод на вроденото ви лицемери и притворство, или просто си малоумен (нищо лично), но по-голяма глепост не би могъл да сътвориш. Като оставим настрана полит-идеолгическите тежнения българите и руснаците са първи братовчеди по много линии (кръвни най-вече) - как е на иврит кръвта вода не става! Истината за това кой е гробокопачът на съвременна България , а и през цялата й история, би трябвало да ти е известно, макар че никога няма да го признаете.

Станалото, станало Принципно съм против приемане на бежанци Но те така или иначе са тук Не ни остава нищо друго освен да опитаме да помогнем, кой с каквото може Хора са все пак Примерно аз утре ще отнеса в дома за настаняване в Овча купел малко дрехи-пуловери, кожух, ботуши, вълнени шалове и одеала... Приготвих ги в един чувал за изхвърляне, но се замислих, че има хора на които сега са им нужни... Да им помогнем Пък дано и те ни отблагодарят с добро!

Ще ти се отблагодарят като изнасилят майка ти и се взривят в метрото в пиков час.

В София има недостиг на бощински жилища, но защо бежанците с трябва да бъдат настанявани точно в София? И защо задължително в самостоятелни жилища? Такава екстра е непостижима за десетки хиляди български граждани. И колкото и да е гадно, единствения начин да спрем потока от бежанци явно е да ги убедим, че тук няма условия за нормален живот за тях - така че да си търсят късмета другаде.

Защото с това омразните политици си лъскат суратите и се представят пред другите като тях. Дреме му на някого от тях, че младите български семейства не могат и да сънуват самостоятелно жилище в София, защото те не влизат в ничия сметка.

Да си канят български момета и да се множат мелесчетата. Аннадън му чоджум? После малкото чааве Танджуиван Алейко ще му бъде много трудно да се върне в страната на баща си.

Кога някой ще пита българския народ дали искаме още цигани?

навремето имаше един филм: преброяването на дивите заици !!!и след това какво, господа политици???когато има неграмотна дарявна власт , народат има правото да не и се подчинява!!!гражданско неподчинение срещу всички партии в прехода!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Предлагам, тези дето реват по площадите "оставка", да не се косят толкова много. Правителството ще го свалят мангалите от Сирия и Африка. Вие само стойте и гледайте.

В Сирия има гражданска война вече 2 години,че и повече,знаете ли какво причинява войната на човек? И тук става за 5000 такива души...2 години преминали ужасите на войната,на всичкото отгоре мусулмани(повечето)-ние нито сме в състояние,нито сме финансово подготвени,нито както е видно адекватни на такъв човеко-поток,да,тежко им е на тези хора,сигурно има много стойностни от тях,но положението ни е друго

До кога ще приемаме тези да прииждат на талази?! До кога ще има геноцид над българите, младите българи, които бива прокудени заради липса на елементарни условия на труд и работни места за образовани кадри, заради липса на заплащане, а тези ще ги гледаме като писани яйца, колкото и да прииждат?! До кога?! Протест за неадекватното поведение на българските политици?! Кога?!

Бостан ефенди ще ходи на границата да ги гони и да ги връща на родата си от Анадола или ще продължава геноцида срещу българи, които не могат да си намерят работа и емигрират принудително, но за сметка на това майчинските грижи към някви резаци, които анадолските им роднини ни прехвърлят нарочно през границата?!

Внимание Граждани! Помнете - Кучетата....Защото това е резултатЪТ от БезумниТЕ Действия на представителниТЕ политици! И Си спомнеТЕ за Бoклука, и за Дупките, но не в главите на представителните политици, а за дупките върху... е...Вие си знаеТЕ! Ние и нищо няма да Ви кажем, и за цената на енергоносителите, а още по-малко ще ви споменем даже, и за цената на Живота Ви...защото Вие, и това си го знаеТЕ! И Си знаете също, и на кое място се намираМЕ В Европа...и не Само в Европа! РезултатЪТ ВИ е Ясен, нали? Кой, Защо,Как,Къде, Резултат!...Елементарни Въпроси? Граждани oтговореТЕ - чрез Постоянно Осъзнато Действие - Защото Бездействието ще Ви върне в началото - КОЙ,ЗАЩО,КАК,КЪДЕ,РЕЗУЛТАТ? 2013!.1()13$!.

Когато в едно общество процесите зависят от Пропагандата, главното винаги се Подминава.Източването на ДДС, корупцията и контрабандата с акцизни стоки няма спиране! Последното голямо "перо" за източване на пари от криминалният елит.Частният дълг вече гони големината на БВП и представлява над 57 милиарда долара.Казано на ясен български език, капиталистите (колонисти-банкери) и техните слуги - представителните политици, и идианците с пера (административният елит - полиция, прокуратура, съд и др.) и журналистите след като разграбиха ресурсите на страната, вече са създали и над 5 пъти по голям дълг в сравнение с 89 год.Брутният дълг,който представлява държавен плюс частен, показва, че България е толкова зле колкото и Гърция, но с една разлика, Гърция има действуваща икономика, България има разрушена и ограбена икономика.Нищо добро не я очаква България в близките десетки години.Доброто е само едно.Това състояние не може да продължава и трябва да се коригира, а ограбилите народа и страната трябва да си получат заслуженото.2013!.1()13$!.

Пенсионната система е във фалит.В момента 60% от парите за пенсии, не идват по линия на социалните осигуровки, а чрез бюджета се взимат от данъците.Заложената бомба в пенсионната система е такава, че след около 8 години държавата ще трябва да взема кредити, за да плаща пенсии.Около 6 млрд. на година е дефицитът.След 10 години максимум ще останат да работят 800 хил., които трябва да изхранват 7 млн.Пенсионната система в България е класическа финансова пирамида, при която само първите печелят.Има огромни групи от хора, които ползват преференции.Има много служители на МО и МВР, които реално работят в условията на трета категория труд, а се пенсионират на възрастта на кадрови войник или патрулиращ полицай.Необходимо е драстично намаляване на групите, които имат право на ранно пенсиониране.Огромен е проблема с работещите в бюджетната сфера, чиито пенсии се финансират от данъците на всички.В момента в България има над 769 хил. души, които взимат заплати от бюджета и не генерират БВП при около 2.09 млн.работещи.

Трябва незабавно да се вземат мерки от държавата и да се спре бежанският наплив. Ще става все по- зле и по-зле. Тези хора са живели сред такова насилие и жестокости, че за тях е нормално да пребият или дори убият човек. Положението скоро ще излезе извън контрол. Българите напускат страната ни, България се заселва с всякакви африканци, азиатци и араби, които носят всичко друго, но не и просперитет за страната ни...ЕС ни използва за кенеф (с извинение, но това е точната дума)!!!

те не изографисаха като кенеф в Брюксел