Батериите и освобождаването на енергийните цени за бита ги скараха, но парите по Плана ги събраха

Старата опозиция и бившите управляващи първо спориха, но после приеха проекторешение на ГЕРБ, с което задължиха МС да внесе до 7 дни всички закони, от които зависят евротраншовете

Обратно в новината

Коментари - Батериите и освобождаването на енергийните цени за бита ги скараха, но парите по Плана ги събраха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

подлогите от ПП съсипаха ПАВЕЦ "Чаира", който е строен с японска технология и ако се подържаше грамотно (не по харвардски) можеше да служи още десетилетия ( не1 или2) напред отлично. За да унищожат без война бъл. енергетика. Щели да строят супер модерен завод за батерии - след като взеха поредния заробващ заем, за да могат да плащат насъщните нужди на държавата, не че са единственото правителство, което взема заробващ заем. И аз искам да си купя мерцедес, нищо че не мога да си позволя и велосипед. А чувам, че са хвърлили око и на АЕЦ-а. Мисля тези дни да си купя фенери, докато не са започнали опашките за закупуване на свещи и фенери.

Трябва да се обсъжда една единствена точка. Връщане властта на народа и всичко ще започне да се оправя ако ли не кражбине и бандитизма на политиците ще продължава.

Целта е да се източи и последния евроцент, за друго на тия леваци не им пука.

винаги ги събира.

разбиращи от енергетика,като Денков...

защо на българския народ не му разрешават робовладелците да прави референдуми и защо в най-добрите демокрации, визирам Швейцария, за почти всяко държавно решение се прави референдум?! От 1989 година няма един направен като хората референдум. Това не е никак добре. Господарите не дават да ни се чува гласът.

Нов завод за дури в Никопол е много перспективна инвестиция - хем ще се съживи региона, хем може да се ползваме от опита на кадрите, натрупан в годините на завода за дурички!

Батериите след това къде ще ги изхвърляте или след това ще отваряте завод за унищожение на батерии

Кой ти гарантира, че някой от тези ще бъде в НС и дали ще име ЕК и въобще ЕС. Даже до края на март 2023 ми се струва крайно възможно ЕС да се разпадне както едно време СИВ и Варшавският договор. Както си седяхме и си пляскахме с ръчички и веехме байрачета, изведнъж хоп и конец комунизма. Всичко изчезна и сега Путин ще ми интегрира наново соцлагера.... след дъжд качулка. Та същата участ ще сподели ЕС и НАТо

ЕС ще е вечен! Ние сме НАТО, ние сме ЕС!

римлянино...вечен бил, като хлядолетния райх и вечния СССР.

Батериите са огромен разход без възвращаемост,след няколко години ще се изхвърлят и пак ще се купуват нови. АЕЦ е приход,за 2 години се изплаща и 60 години на печалба. В момента тока от АЕЦ Козлодуй е 7 стотинки без ддс,на борсата се продава за 1 лев.

30 милиарда лева от плана и 16 милиарда лева заем догодина ,после 50 милиарда евро заеми годишно от 2024 г в еврозоната. Така на палестинците са им давали заеми ,после са си загубили държавата.

То и на Украйна им нареждат от МВФ какви заеми да теглят.

За това искат да съборят борда и да приемат еврото, борда пречи на безразборното теглене на заеми и заробване на държавата.

СЕ АСОЦИИРА С ПАЛАЧ !!!

ГЕРБ, БСП, ДПС, Продължаваме промяната и Демократична България ще вземат милиони от европейските пари ,а ние ще платим сметката със скъпия ток.

Добре де защо батерии, а не водород, за съхранение, водорода може да се изнася, може да се ползва за производство на енергия и т.н. Никой в европа не говори за батерии, всички искат водород още сега има търсене. Имаме газопреносна мрежа, коят с не големи инвестиции може да бъде преработена за да транспортира водород чак до Германия....

Батериите и водорода ще навлязат след 20 години,това са приказки да вземат едни пари . Това се нарича усвояване.

която е синоним ма присвояване

Кой е Асен Крадеца че да заплашва със съд Цончо Ганев? Един национален предател на заплата от американското посолство

И какво предателство е извършил???

По-добре без парите от Плана за възстановяване, защото българския народ ще плати стотици милиарди евро в повече за тока . На борсата тока е над 5 пъти по-скъп от регулирания ток,цена без ДДС,АКЦИЗ,ПРЕНОС И ДОСТЪП. Половината пари от Плана за възстановяване са ЗАЕМИ. Няма смисъл от тези пари. Само от българското злато ще вземем 5 милиарда лева годишно.

Еми така е - ПАРАСЪТО обединява!

Никой не ви иска крадльовци. 12 години ви сърбахме попарата.

И тези пари ще потънат там където потъваха 12г ! Колко и пари да се излеят в БГ докато не се промени манталитета на българина нищо няма да се промени ! Докато сме със съзнанието на Бай Ганьо и Андрешко нищо няма да се промени !

Хвала на такива депутати, за националния интерес мислят.

Мутрата от Банкя - в затвора !

ㅤ

Кукурчо ако иска може да осъди и мен, защото и аз ги обвинявам сите в национално предателство! А планът за САРКОФАГА си остава.

Заради тази либерализация населението от колективният запад не можеже вече да си плаща сметките. Ток, вода, газ и за наем и храна не остава.

Холандия освободи 91 компании от антируските санкции – RTL Nieuws Местното външно министерство обясни тези решения с необходимостта да се „предостави известна гъвкавост в конкретни случаи“. Правителството на страната отказа да оповести публично имената на компаниите и секторите, които са получили изключения, властите класифицираха тази информация като "поверителна информация".

Мдаа... всички са лобирали за техните си хора и накрая се получава уродлив план - безумие... Незнам кой е този безмозъчен кретен който е вкарал в плана батерии, жалко че никой не му е обеснил че циклите заряд/разряд на акумулаторите са ограничени (дори при топ модели и технологии около 3 години при ежедневен заряд/разряд), трябва постоянна температура и специфични условия при експлоатация. Това да съхраняваш огромна мощност в батерии е най-голямата простотия която някой може да измисли. В най-добрия случай ще имаш живот на проекта 4-5 години след което ще трябва да смениш всичките акумулатори а тогава пари от къде ? С други думи пари на вятъра... Защо в плана не е заложено създаването на АД с 50% + 1акция държавно участие, а остатъка от акциите да може само и единствено да се държи от Български физически и юридически лица. Това АД да е собственик на АЕЦ Белене или още два блока на АЕЦ Козлодуй и да се стартира изграждането на атомна електроцентрала която ще има минимум 40 години експлоатационен срок, ще създава евтино електричество 24/7 и ще носи поне 10% годишен приход на акционерите си ! Много бих искал да има тестове за интелигентност на политици и висши служители в администрацията и държавниа апарт, да видим ние обикновенните хора какви кретени ни управляват.

Либерализация на тока е равносилно на осветление със свещи и отопление с кюмур.

Така е, но народа това си пожела - това и получава.

За другите се чудя, но ПП и ДБ са пълни боклуци.

Ха-ха-ха! Постиженията на ДРУГИТЕ са налице - не са ли Ви достатъчни да прецените...

Просто истината е една - разделили са си баницата. Бог да ги прости парите от ЕС по Плана за възстановяване..... Нови кюлчета в нощното шкафче на банкянския обирджия, нов Сарай за мюслито, социалистката ще грабне някое и друго апартаментче....

Като либерализират тока за бита, всеки ще се юрнат да произвежда ток, цените ще паднат и много производители ще фалират.

ㅤ

Скръц-скръц дюшеменце, Хлоп-хлоп дъсчици!

Значи ето от къде идва това настояване за либерализация на енергийните цени за битовите потребители. ПП подписали и срокове и сега ни обработват, а ЕС го използвали за разменна монета?! За какво им е на ЕС в България да са либерализирани цените на битова ел.енергия?

За какво му е на ЕС либерализация в България ли - ами защото имаме централи, които произвеждат ток. Лошото е, че имаме и потребители, които консумират. Като намалим потребителите (щото няма да могат да си плащат) - остава повече ток и за износ!

"Либерализация на токЯ за бита"...!? И какво ще ми либерализирате бе ...? Това ми звучи като евроатлантически ценности, като оксиморон... АЕЦ-ът ни, колкото остана от него, тъй като 4 блока ги затврихме заради еврогейските ценности, който е построен от руснаци, не мооже да се подържа без руснаци, и работи с руско ядрено гориво, което след като се отработи заминава за Русия, постоянно бълва изклучително евтина електроенергия. Тази енергия на 100% се изнася, като се калкулират умопомрачителни печалби. А шибаните евроатлантически лгбти-та я ползват вместо нас. Та не разбрах какво уят ми ще либерализирате, след като крайната произвосдтвена цена на токЯ е няколко стинки? Искате и за бита да стане левче ли? Преди над 20 години, когато затваряхте четирите блока на АЕЦ-ът, постояно натяквахте на населението, че когато се либера;изират цените, те щели да паднат....!? Е да, ама НЕ....

На последните избори 4% казаха, че не искат на свободния пазар за ток. 33% казаха, че искат. А 63% казаха, че тях не ги интересува тази работа - все и ме едно. Та така.

Бойко не с стока, но и Батерията не е стока.. Истината е пародоксална, но в момента няма как да минем без ГЕРБ и за жалост ГЕРБ е по- разумния избор от Кирчо...

Абе само да ти кажа, че герб развързаха цената 2019, та мисли си, че те са спасение. Бързо забравяте всичките им далавери. 12г. До къде ни докараха???

Мисля, аз мисля, цял свят не знае как да складира ток, не става, шурти по жицата, само наш Кирчо в батерии ще го бере.. Никой не иска ГЕРБ, ама да поне някой дето може да говори български и да има нещо друго у главата освен измами, защото Кирчо е всичко друго, но не и глупак..

Тези хора явно не осъзнават, че либерализацията на пазара осначава излизане от ЕС !

?!? Това е заложено в изискванията на ЕС и ние с Унгария сме май единствените, които не сме го направили. Ако се информирахте, щяхте да знаете, че дори имаме срок в който да го направим, и този "договор" е "подписан" много отдавна (че пак ще лавнат ПП го е измислил).

Просто няма да получим едни пари от плана за възстановяавне. Щеше да го знаеш, ако си беше направил труда да четеш, а не да говориш наизуст.

Либерализация за битовите потребители означава че домакинствата ще плащат тока на промишлени цени

Резултатите от допитването са НАЙ – ЯРКОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО за отношението на МАТ‘РЯЛЪТ към „Народното събрание“ !!! 98 % ПРОТИВ !!! Не, това не е прецедент, това е наглост, хората навън изнемогват, а те се бият за постове. Да помисли МАТ‘РЯЛЪТ какво ГО чака !!! Опашки за гориво, режим на тока, космически цени, невъзможност за плащане на ипотеки и заеми, АМЕРИКАНСКАТА МЕЧТА???

Така и трябва. Белким се събуди това заспало стадо.

Сгодиха се! Честито на младите! Под венчилото са - Бойко булката, на микрофона- Киро канадеца. Кумува Ристю лодката !!! Защото, в името на лапането сме готови на всякакви компромиси, каза под сурдинка Буда Амфетаминов Бухалков !!! Слава Американу, слава Булгаристану, героям слава !!! АМИН !!!

Бактън от многознайковци, затова сме на този хал !