17-11-2017 20-11-2018

Коментари

като виждаме колко добре изглеждат и как добре се размножават нищо нацистко няма в отношението към тях. машалла хубава сланинка , може да напалниава ... жената по мършава от него, тя не може да напълниава, нещо е болнава,,,,.

,,поредният” / нали държите мнного на грешките/

Прочетете листовката на Нурофен. При ангина е противопоказен, развива загнояването, процесът обхваща и съседни органи за 2,3 ч. Не го пийте.Едва ме спасиха .Поредния вреден боклук, внесен от Германия,защото е евтин.При ангина антибиотик.Питай патило.

Нурофен е антипиретик , за сваляне на температура , не лекува ангина .При бактериална инфекция се изписва антибиотик , а температурата е съпътстващ симптом , който се повлиява от нурофен, което е Ибупрофен или Парацетамол.

Циганин, турчин, българин - все тая! Деца не бива да умират!

Така е!!! Тогава защо пишат, че е българче??? А не пишат ИСТИНАТА - циганин ?

Защото е български гражданин с български документи за самоличност и по всички международни норми има правото и задължението да се нарече българин.Идентифицирането е по гражданство,а не по етнос.

Много жалко за детенцето, ама страшно ми се иска тая паплач, дето и български едва говори, да спре да размахва българското знаме. Да заведат дело, щом смятат, че детето е жертва на лекарска небрежност, но тия катунарски изпълнения са си простотия отвсякъде.

Чета коментарите и виждам, че много се плюе по болничната система и лекарите в Германия. Да кажа и аз нещичко за здравеопазването в Германия или по-точно в Берлин. За последните 3 десетилетия съм опериран 20 пъти, по-сериозните примерно … 1990 отстраняване на тумор от жлъчката, 1993 -1997 4 операции на дбелото черво, 1999 тежък сърдечен инфаркт, 2011 сърдечна операция с 4 байпаса и…и… приятели и близки в България ми казват… при толкова тежки операции тук да си умрял 5 пъти до сега. Е това е, кой както иска така да го разбира.

Той и Веждю Рашидов го оперираха в Германия, не в бг,но в реномирана клиника,а ти къде?

Е щом питаш, значи знаеш за някои от болничните заведения в Берлин, давам пример с клиники и болници в които съм бил опериран…. DRK Klinik Westend, Krankenhaus im Fridrichshain, Deutsche Herzzentrum Berlin, Klinik für minimal Invasive Chirurgie ….. все пак ако не се оправяш мога да ти преведа !

Няма нужда от превод,живял съм в Deutschlang, и съм учил езика на терен.юАми жив и здрав бъди !

Супер зле са швабите: един приятел (докторант, с ъ езика, не мангал) щяха до го уморят там малоумните им доктори. Дълга история, но накратко тривиално - кърлеж, лаймска болест и няколко седмици точно като тоя - всичко ок и той като им обяснявал за случката и че всички симптоми са за това почнали да го подпитват дали е не психично болен.. Накрая пак така - в критично състояние чак се хващат и по Божия милост само се оправя

Щом ги третират като трето качество, да са дошли тука, да се обърнали към платен лекар. Турски цигани свирят маанета и чалга из турските кръчми и се правят на германци, но смърдят като цигани, само вижте му зурлата на този баща

От първо лице ,единствено число , мога да кажа ,че действително има нещо ненормално във здравната система на Германия . Колкото и пъти да отида на лекар ,получавам абсолютно същия отговор -алес ок ! Сърдечен проблем -алес ок, хормонален проблем 0алес ок, кашлица -алес ок...в краен случай антибиотик или Нурофен. Нурофена го изписват за всичко - за глава ,за гърло ,за кръст ...сякаш други лекарства не съществуват в тая държава . Едно лекарство за абсолютно всичко ! Човек да се моли да не опира до лекари ! Единствено тия ,които имат частна застраховка ,са като кралски величия - не чакат ,веднага ги приемат в кабинета ...ако трябва в болница да се стои -единична стая с баня и тоалетна и всички останали екстри -храна ,даже и чаша шампанско на вечеря . Но ...това е за по-заможните ГЕРМАНЦИ ,а не за дрипавите бачкатори . А какви некадърни лекари има - дълга тема !!!!

Лекари, учили в България, цели курсове масово напускат Бг и заминават за Германия, какво искаш от такива медици, дето тука плащат за изпити и купуват дипломи? Скачахте, скачахте и се надънихте.

Така те успокояват бе,спокойствието е част от лечението.Ти какво,както тук да те стресирани допълнително ли искаш?

На какво се очудваш - Ти си напаст в тяхната държава , отишла си доброволно да ставаш гастарбайдерка , защото твоите ''управници '' ти обраха държавата , и за тях чужденците не са хора , заради които си струва да харчат ресурси ! Експлоатират те докато може - като не ставаш НЕ им трябваш ! Само малоумниците тук си въобразяват че сме равни в ''Прекрасното Европейско семейство '', защото си сваляме гащите на всеки западняк ! Затова идват тук всякакви и се правят на интересни , защото им минава номера - за някакви дребни парички !!!! Проблема си е само наш !!!!

Така става с народ , който си ограби и съсипа държавата - ходи по света да слугува и да се моли за милост !!!! Жал ми е за детето , но отдавна се отвратих от българската простотия !!! Не сме нужни нито на Германците нито на Англичаните , нито на никой - сами се натискаме да сме роби и слуги за мръсната работа , защото не се борим за собствената си държава и една шепа нахални бандити ни съдраха кожата !!!

Гледам репортажите. Ако това са българи аз съм британския крал, жена ми англииската кралица! ТЕЗИ индивиди не могат да говорят български?!?!?!?! Какви са тези циганьори, дето в България били турци, в Германия българи????? Това са помюсюлманчени цигани- представящи се за турци!!!!! Гледам инрепортажите в Германия... взеха германските жирналисти да се питат ЗАЩО тези цигани получили помощи за изучаване не немски НЕ ГО ГОВОРЯТ?!?!?! Циганите са мързеливи търтеи живеещи на гърба на българския данакоплатец. В СЛУЧЕЯ тези от протестит живеят на гърба на германския данокоплатец! Тези цигани от протестие са продукт на СДС, ДСБ, БСП, ДПС, ГЕРБ това е... научени че циганите имат права, но и задължения!!!!!!!

Защо лъжеш и определено говориш глупости? В Германия без да си работил нямаш право на помощи и обещетения и вместо да завиждаш,иди и ти да ги получаваш помощите, а не да се задашиш в жлъч. И още нещо, пише се случАя, а не както си го написал ти неграмотни българино.

Кой лъже, бе? 1 милион черни маймуни, които не са работили и ден в Германия получават помощи! Ти кой лъжеш бе, говедо?

съм с теб на 100%!!!

Няма начин да не са му казали ако не се оправя детето след 2-3 дни да го заведе пак.Обаче бащата ,въпреки че е от 12 г в Германия не е научил немски и е разбрал само алес окей.Нека да чуем и германската страна.

Има начин,но без да се живял на терен,няма как да вникнеш в мисленето им.

И ти откъде знаеш, какво са казали, Пророк ли си???

Да бе нългари :)))) смех

нурджан,селин...какви българи са тия....колкото карадайъ е български политик ,толкова и те са бг граждани,единствено и само заради европейския паспорт..

Да бе българи :))) смех

Не знам защо, но се сещам, че у нас такива тълпи, крещящи "убийци" и "вашата мама" , се изпълняват само от цигани. И като им гледам боята на тия...

Дир-а - защо ми изтрихте коментара?! Нормално ли е според вас, да се крещи Убийци? . Тълпата е скандирала Убийци. За 30 години в Германия за първи път чета за такава демонстрация и скандиране Убийци. Дано има последствия за участниците. Иначе съболезнования на родителите.

Тази вечер гледах репортажа с родителите на детето което почина от германския миндилик и прехваления им ред и човечност.Каквито и да са, аз гледам като на една човешка трагедия и едно дете отишло си без време в чудните детски годинки.Подмамени или принудени да отидат там тези хора се сбъскват със жестоката действителност-чужденеца винаги остава чужд, а мюсюлманин в Европа вече е трудна работа.Незнам само как ще приключи всичко.както усещам искат да изкарат родителите виновни, че не са били настоятелни.Сега рразбирате и, защо понякога у нас се стига до грозни сцени.Какво ще каже един доктор, ако в някоя виелица таксиметровия шофьор счете, че достатъно го е возил и го зареже по средата на пътя в някоя пуста местност безпомощен и му пожелае добър път с увереност, че щом може да ходи , все ще стигне за където е тръгнал..Нещо такова са направили и тези лекари-зарязаи болното дете и чакат само да победи болеста.Явно германската педиатрия се е опърпаа до дъно.И системата им на здравеопазване е на здрави финансови релси.Уж богата държава, храни милиони орки, а за едно дете няма средства.Нещо мътно има в цяата работа.Рептила Меркел е поставен да разбие Германия.Странни неща стават в последно време.Наскоро четох, че щели да компенсират някакви деца оцелели по време на ВСВ.Оле майко, кога е било това.ако тези не са еврейчета, заплюйте ме.За тях винаги има.

и нали ви набиват в главите колко са вредни антибиотиците, тук биете лекарите. Ваксинации до дупка и парацетамол , ах да - и статини - общо взето това е масовият шлагер днес, който оцелее, оцелее.

По принцип пневмонията при малките деца се развива много бързо. Ако се види, че повече от един ден има постоянно висока температура, от 39 градуса нагоре, и, ако температурата не спада с помощта на нурофен или парацетамол, значи организмът се бори с някаква голяма инфекция, която трябва да се изследва. Тук в Германия, моето дете на четири години също разви белодробна инфекция - за едно денонощие, много бързо. Бяхме на детски лекар и на другия ден вечерта се обадихме на бърза помощ и го приеха в болницата. Изследваха го за менингит и после направиха рентгенова снимка на дробовете. Дадоха му венозно антибиотици и се оправи. Това е нашият опит с пневмонията тук... А иначе - съболезнования на родителите. Не е правилно дете да умира преди родителите си. Но дали лекарите са виновни, не знам...

Да почва в мир детето и съболезнования на близките му! Ако смятат, че лекарите имат вина за смъртта на детето им, родителите трябва да ги съдят. И аз съм се сблъсквала с това отношение 'дайте парацетамол и течности на детето, нищо че кашля'... За щастие при нас децата наистина оздравяваха и сега като поотраснаха не боледуват често. Като цяло обаче мисля, че ние пациентите когато не сме сигурни в лечението, трябва да настояваме за повече изследвания, всеки има право например на второ мнение от друг лекар

Имате право и сами да си платите колкото искате изследвания

Германците били нацисти - може, но преди 70 години, сега само им се чудя на здравите нерви да търпят многомилионната паплач от цял сват, вкл. и такива "българи", които освен с претенции и изисквания, едва ли могат да се похвалят с друг "принос" за немската държава. На който не му харесват нацистите, да си събира партакешите и да се прибира в колибата в Столипиново. Умрях от срам, като видях снимките от "българското" сборище пред болницата в Гремания. Нищо чудно, че германците не щат и да чуят за нас, при такова "елитно" представителство, като този многодетен татко с огромни претенции и нулева благодарност, че изобщо е допуснат да живее и да ползва социалните придобивки, изработени от други. Апропо - браковете между близки роднини, алкохолът и пушенето по време на бременост не водят до нищо добро.

този от снимката не ми изглежда бачкатор за 12 год. бая е загладил косъма... и жената е закарана за разплод и социал!

Ако не ни обираха немските фирми, като Еон, Кауфланд, разни ком-ове, може и да се съгася с теб. Но докато те обират всички източно европейци, държейки отрасли като електричество, вода и комуникации (неща, за които всички плащат скъпо и прескъпо), нека техните граждани имат достойнството да търпят "източно-европейските навлеци". Такава им е сделката на техните и нашите управници, ние ще живеем средно-статистически в мизерия, ще имаме "свободата" да сме навлеци в някоя западно-европейск държава, а техните граждани ще имат "нещастието" да ни търпят. Ако не, нека техните граждани осъзнаят схемите и излязат на протест. Но едно здравно-осигурено дете не може да умре от недоизлекувани инфекции, при положение, че антибиотици има и ефективността им срещу бактериите е безспорно доказана от 70-години насам.

Не сме чули немската версия. Може да кажат - вместо да свири в ресторант можеше да наблюдава детето у дома. Когато се съберат много маймуни клонът на социалната държава се чупи. Да пият ,,Собиески" във Виена...

а Бог разполага.

...в статията пишете за българи, а сте снимали цигани????

Да не издребняваме,български граждани са,съкратено българи,кой навън го интересува дали си циганин,българин,каракачанин или гагауз

Българинът!!!!

.."българите" за които ми говориш, когато се напият и са повечт от 2-3ма почват да крещят по улиците - СМЪРТ за БЪЛГАРИТЕ!!!!! Или ти или те или и всички вие сте шизофреници!

Хубаво детенце, жалко. Все си мислим, че в Германия, и изобщо на запад от Сърбия, всичко е безпроблемно и безпогрешно - съвестни и свръхквалифицирани лекари, няма корупция, идеално уредено всекидневие, всичко върви по мед и масло. Глупости са това, особено напоследък!

Амчи то в Германия всичките лекари са българи, бе! Тук там има някой шеф на клиника, който е германец! Защо очакваш различно отношение?

В Германия хората , работещи в тази сфера бачкат до изнемогване , включително и лекарите .Голям проблем е да се намери детски лекар ,за час при специалист се чака дълго .Лекарска грешка е , която може да се случи навсякъде по света .Аз съм била обслужвана и добре и не чак толкова , но съм виждала и немци , носещи последствия от зле направена операция или грешна диагноза .Смятам , че трагедията на тези хора не е свързана с това, че са чужденци в Германия.Жалко за хубавото дете и съболезнования на близките.

На снимката виждам един мазен циганин!!!

Как не те е грях?! И ти си същият нацист като онези шваби!

Що, грешно ли е да си циганин? Или е грешно да си мазен?

Ако погледнеш в огледалото ще видиш още по-противно същество,спорно дали е човек.

..един???? Аз виждам САМО цигани.

а пък аз чета коментар на един голям тъпънар, без срам от тъпотията си.

... пак като си се научил да четеш - добре!

Тези са толкова българи, колкото турците в Германия са германци.

тука някои хора от Германия много грубо критикуват родината ни като един даже я нарича по долу кочина, но както се вижда и в германия не обичат който си е оставил родината и им точи социалната система с претенции при това

Германците са много предразположени към екзотичните нации.Например е хит германец да си хване жена азиатка и германка да движи с черен.Колкото по-голям и по-черен,толкова повече демонстрира публично връзката.

Имах един колега немец, стана дума, че е женен. Искаш ли да видиш вика и си вади портмонето. Отваря, вътре цнимка, гледам - една черна около 100 кила. И той гледа умилено и вика харесва ли ти, хубава е а?

аз не мога да разбера как българина като си е оставил родината очаква някакво уважение където и да е по света

Не българина остави родината си,а обротното.Иначе винаги е било трудно навън,още Ботев го е написал-да се скитаме немили,клети недраги по таз тежка чужбина.

Тука може да си се обиждате на българи и роми,но като живеещ в Германия ви казвам,че за тях всички източноевропейци са втора категория хора и ги обозначават за по лесно като цигойни.Има четири нации от които имат респект и ги уважават,не казвам обичат.Това са Шведи,Англичани,Американци и Руснаци.Странно,но в исторически план от изброените са яли бой.Така,че принципа бий,за да те уважават върши повече работа от подлизурството.Иначе по едно кьолнско радио в минутите за циганска музика често пускат Искрен Пецов и песента диско партизани.Със здраве.

Дума "роми" в БЪЛГАРСКИЯ тълковен речник НЯМА!!!

И в немския думата я няма,затова според тях сме цигани.

Голям шок и мъка за родителите! Хейтъри, стига сте писали хейтърски коментари. Малки душици сте вие. В Германия е такава системата на лечение на малки деца. Почти никога не дават лекарства, за да си изградят имунитет. В България е точно н другата крайност. При нас бебета и дечица ги бухат с антибиотици и съвсем им разказват играта. Може би идеалната система е нещо между българска и немска методика. Лека и пръст на това детенце! ;((((((( Дано почива в мир.

не е нужно да обиждаш защото всеки си има гледна точка

Там детето може да се скъса от рев,родителя остава безмълвен,нито му се кара,нито го утешава.

Естествен подбор ,а ?! Нямам думи - дете с температура ,болно,кашлящо.........

Между другото малкото бебе също трябва да постъпи в болница и да се изследва,най вероятно е заразено от починалото момиченце ,така че в суматохата от трагедията да не се изпусне другото дете!Иначе,протестите да продължават,имат право!

tonk11

Съжалявам за детето ама що е сбъркано заглавието? Този живее 12 години там. Детето е на 4, значи е родено там и е прекарало целия си живот там! Плаща си осигуровки там и работи там. Тези хора не са българи. Те вече са германци. Сега се сетил да се жалва, че българче и починало в Германия.

Е как ще са германци,те са пребиваващи български граждани емигранти,но отношението към тях е като към чужденци ,не като към местни,с подчертнано нехайство към проблемите им!Не са единствените!Хората сами са постигнали всичко и както се разбира не разчитат на социални помощи,а са лоялни!

tonk11

Не може да си пребиваващ за 12 години бе! Пребиваваш 6 месеца, 1 година, ама 12 години си живееш от всякъде. Ти как мислиш - кога са идвали децата за последно в България? Дали знаят български?

те не са и германци и всички които отиват по чужбина без намерение да се връщат трябва да знаят това

Правилно!Протестирайте,нека видят, че раята не може повече да трае това отношение!Това са работещи хора които плащат високи осигуровки,немските изобщо не са ниски и трябва да получат адекватна грижа, не пренебрежение!Нали Германия е пример,е нека докаже!Тяхното лицемерие към бежанците,създаде мигрантска криза,пактове,глупости,а за гражданите на ЕС - които работят там-нищо!

какво точно работят че не разбрах

Много си задръстен момче. Нямаш си и представа за живота в чужбина.

Бащата е музикант!

Протестиратйте, но не вдигайте български знамена.

германците защо им разрешават това

И мен тук преди 2 години сумати и време ме разкарваха и казваха, че хрипове не се чуват, добре, че една смела докторка даде антибиотик. За операция при пневмония или бронхит не съм чувала, може да е било нещо по-лошо.

А ,аз да попитам вие защо не набихте лекарите там?Защо не се събрахте ,както правите тук и да раздадете "правосъдие"? Ама там не става,само в България безчинствате,защото сте защитени ,защото сте електорат на престъпниците дето ни управляват.

Не са ги набили, защото там ще им салят главите на тези доктори, докато тук трябва сами да се погрижим! Да те и в електората!!!! ама няколко пъти...

Там има съд, сега лекарите и болницата ще плащат стотици хиляди и ще отнемат права, тук такова нещо се случва веднъж на високосна, и то единствено административни глоби

Много си наивен, човече. Ще заметат случая и най-много да му бутнат нещо под масата. Не гледай филми, а иди и виж реалността.

Е, че те това чакат, да им се дадат няколко хиледарки евро, за това е цялата дандания, ама правят болнави деца и не се замислят къде е по-подходящ климатът за тях.

Това не са безработни на социалка,а здравно осигурени работещи в Германия!Тук е друго,не са осигурени,разчитат само на бърза помощ!

Някои от коментарите делят правото на здравеопазване и на живот на етническа основа,а това не е типично за българите,или поне не беше доскоро.Жалко.

проблема е по дълбок, защото те се държат високомерно като се върнат в българия където си ги знаем какви са но и другите народи взеха да го разбират, това за равенството е илюзия, като сме равни те що се държат надменно и горделиво

не може да се разрешава безкрайно пребиваване в чужбина и ползване на гражданство само когато ти е удобно, трябва някаква мярка да има и двойното гражданство да се преосмисли в световен мащаб, защото така хората нямат ценностна система което е характерно за неолиберализма

За какви ценности говориш човече. Това са хора, които си изваждат немски паспорт, точно да не бъдат до някаква степен дискриминирани. Промити са ви мозъците в тази тъпа държава за въпросния либерализъм и си дъвчете тази тема на всеки пост. Добре, че се отървах от тази кочина. Обаче много от прасетата си обичат кочината! ...

я да питам тия, дето постовете им са че тия били цигани, а не българи. Ако беше чисто българче и умре по подобен начин, вие какво щяхте да пишете ???? Кво значение циганче, турче или българче е умряло ?? Системата е важна ! Детето лека му пръст !

тука става въпрос за това че много хора си вадят хляба в Германия а критикуват, особено тези които са на социални помощи са много нагли като се върнат в България, едни измекяри и използвачи са това

Тези "българи" ще си направят още 2-3 деца, не ги мислете. Просто сега се опитват да изкарат някой лев от системата! А да обиждаш германец на фашист, нацист си е голяма простотия! А и е подсъдно! Не стига ,че са ги приели, ами се изживяват на по-големи германци от германците! Един път в самолета за САЩ едни араби обидиха една германка от екипажа на фашист! Като кацнахме американската полиция ги арестува и двамата! Много нагли отрепки!

Значи плащаш си осигуровки, внасяш данъци и видиш ли щото си чужденец/ и то от ЕС/ те е редно да те правят на дива калинка?!

А дали тези са плащали? Или само се зъбиш на човека!

След 15 години в Германия, мога да кажа, че здравеопазването в България и много по-достъпно и на по- добро ниво, но за съжаление липсата на пари си казва думата.

Все още е по-достъпно,но това е остатък от лошия социализъм.Скоро време ще е добре само за богатите,а те са в пъти по-молко и по-нагли от останалите.

За съжаление!!!!

...БЪЛГАРИ на снимката НЕ ВИЖДАМ!!! Виждам цигани с български паспорти!!!!!!

Паспорти също не виждаш,ама си говориш клишета.

Не се заяждай, прав е човекът! Трябва да си сляп, за да не го видиш. А циганинът е свикнал всичко даром да получава. И за това 11 дни детето не получава качествена помощ. Не вярвам изследванията да струват чак толкова скъпо, но колкото и да е - ако е моето дете няма да жаля парите. Но аз не съм циганин. А ти?

..без да те гледам - знам, че си циганин.

българина да се научи да си знае мястото и родината, в нашия квартал всеки втори вече е в Германия но повечето са на социални помощи, какво уважение очаквате от германците не мога да ви разбера...

Това ми е най-отвратителната пасмина-българи в Германия на помощи.И на всичко отгоре се гордеят с това.Гледат с пренебрежение тези които са останаи тук и им се подиграват.Разправят басни и клишета.То може да не сме цъфнали и вързали, но Родината си ни е мила и всеки който не лети 5 сантиметра над земята се чувства на мястото си, независимо от някои неволи.Всеки е свободен да ходи където си иска.Отидете в "Кауфланд" илизастанете сутрин пред някоя детска градина.От къде тези клиенти в магазина, и как тези млади родители и понякога баби и дядовци успяват да създават и отглеждат деца и внуци.Макар и с намалял прираст, България я има и тези които сме тук си я обичаме такава каквато е. Само за протокола изкам да отбележа, че за повече от 35 години на море с кораби наши и чужди съм видял и 2 и 200 и не съм пожелал да живея на друго място имайки и възможност и професия

Кога свариха да си напечатат такива професионални плакати И кога онзи дето е от 12 години там дойде да даде интервю за БРВ Че и 800 души се събрали #Кой е развързал кесията , Ъ?

БХК

Професионален музикант не е като теб и повечето българи на социални помощи.

германците не са нацисти, те са под робство горките

Oт всичко прочетено и преживяно разбирам, че ние българите и българските граждани сме големи криваци.На всякъде по света докторите дерат здраво.Здравеопазвнето се е превърнало в много як бизнес със жестоки цени и цинични правила.Нямаш ли пари, мри и на никой доктор нр му пука за теб.Само у нас и още някои и други дъжави може би са останаи някакви правила.Изпитах го на гърба си когато се разболях от рак.Видях и едното и другото.Докато се усетя от какво са ми болките мнинах от куде ли не.Дж Пи, невролог, гастроентролог, хематолог, скенер, ревматолог и накрая уролога установи заболяването.Но прес това време ходих и на терапия, разтягане на гръбнак, консултация (платена) със неврохирург и физиотерапевт.както и да е.След биопсия се установи, но докато минат тези работи три пъти влизах уж за обезболяване.Какви далавери видях там.В спешното дежурен е невролог-вкарва те за една седмица в неговото отделение и ти накива няколко банки физиологичен разтвор-резутат никакъв, втори път-урология-същата работа,прибират парите от клиничната пътека и бегай. Трети път-вътрешно-там пък експерименти като доктор Менгеле-на трима с разични диагнози-еднакви лекарства.Абе да не им падаш в ръцете.Накрая излезе решение на онкокомисията.Е там пък в Онкологията професора -свирчок ми дава консултация в коридора.Консутацията е едно листче с няколко инка, на ангийски да ета за заболяването ми и ми назначи , консултация за приемане след две седмици, без обезбояващи.Да не ви идва на глават.Консултацията включвала(така и не отидох), да ти обяснят как ще те лекуват и 80 лева.На онкоболен.Добре, че се намери добър човек да ме светне да бягам в друг град.Друг град-друга БългарияНе мога да ви опиша и дали ще повярвате, че има още добри и всеотдайни хора.Още с пристиането ме вкараха на скенера и установиха пораженията, веднага онкокомисия в мое присъствие и на седващия ден започнаха процедурите.Хора, повярвайте ми, върнаха ме от оня свят, без да вземат и стотинка.Клиника пълна с хора със прекрасни души.Хемоглобина ми падна на 58 -отивах си.Веднага се направи консут по теефоните, започна преливане на кръв и тромбоцитна маса, а после представихме талоните за кръводаряване.И така натък, сега се радвам на това което ми отреди Господ и екипа на Клиниката-Господ да ги поживи.Нарочно не казвам къде е , да не урочасам работата, че хората които олучават помощ там са доста.Кръвните проби ги правят за минути-изпраща те доктора, предварително е подал информация в кръвния център, а ти само си казваш името.Онези знаят каво да правят.Само след минути резултатите са в компютъра на отделението.Палеолетивни грижи и химиотерапия -всичко е съгасувано.Да има го в България, и дано Господ ги оживи тези хора от целия екип.Ако бях в Германия и с тези средства които имам, до сега щяха да ми првят панахида.

Да не се окаже, че семейството е виновно!!! Тоя колко разбира немски език? Та той не може да говори български! Вижте го как членува в клипа! А май ще се окаже, че в Бг е били по-добре-веднага му изписвали антибиотик! (а дали има нужда е друг въпрос)! Когато в Бг стане нещо подробно, циганите( и журналистите) обичат да сравняват със Западна Европа! Ето ви сега Западна Европа!

От 14-ти до 25-ти са 11 дни. Никога, ама никога в такива ситуации не трябва да се оставяте на съдбата. Ако трябва отивате и си ПЛАЩАТЕ, както и настоявате за изследвания. Отивате в лабораторията и си пускате сами пълни кръвни, урина, микробиология на гърлен секрет или храчка, ако има такива, каквото е нужно. Правите си снимка. След което намира специалист, който да прегледа резултатите. И в България имаше доста подобни случаи...

Така е. Да не диагностицираш Пневмония го могат само лекари с оценки в дипломите добър и среден.

Могат го и безсърдечна студени идиоти, ако си живял в Германия,ще ме разбереш.

Да плаща? Ти циганин видял ли си да си плаща доброволно???