Бащата на Амая: Мислехме, че е "спасител", а се оказа, че сме наели компания "убиец", ще ги съдим

Калоян Абрашев обвини в некомпетентност екипа на чуждестранния специализиран самолет, нает да я откара до Индия, където имаше шанс за ново сърце

Обратно в новината

Коментари - Бащата на Амая: Мислехме, че е "спасител", а се оказа, че сме наели компания "убиец", ще ги съдим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И сега тате ще си купи апартамент с дарените парички! Лъжци !

Не, не ще си купи апартамент, ни някакъв друг недвижим имот. Нужно е било още щом лекар за първи път им е съобщил здравословното ѝ състояние - веднага да дирят начин за излекуването ѝ, колкото и емоционално да са приели новината, да почива в мир Амая, (раз)умната, живи + здрави

Еи пълно е с мошенници ,не вярвам на тя измислици ,пак ви обраха пари за дарения.

По този случай, може да се направи екшън-драма филм... Дано поне, някой поеме отговорност за това абсурдно безумие!

Съчувствам им естествено, но имам и едно наум - при положение, че парите се събраха за часове почти двойно, каква е тази Индия и Турция, като Швейцария е на 1-2 часа полет и има безумно добри болници. Отворете само сайта на авиокомпанията и ще ви стане ясно за какви шашми става дума, да не говорим, че те на сайта си имат информация само за вътрешни медицински полети в рамките на Индия.

В Швейцария има болници, ама няма донор на сърце за детето. Лека му пръст на детенцето.

Имам сериозен въпрос: Има ли реално излекувани след престой в турски болници? Много ги рекламират, но аз не познавам никой. Всички измряха.

Да има, не един или двама. Но не четете, че трансплантацията не е планирана за Турция,а за Индия

Чета. Но вие не четете, че превозът е организиран от турска компания. С турски лекари и техника.

За Украйна има милиарди, но за българските деца няма и стотинка.

Боко изпапка с Пеевски 4 млрд само от КТБ, това са поне 4 супер болници..

Жалко за детенцето. Но то е страдало от изключително тежка патология. Много е лесно да се хвърля вина на този и онзи и все някой да е виновен. Понякога никой не е виновен, просто нещата не се стичат в правилната посока, дори надеждата да се вижда на 1 пряка. В други случаи надежда няма, всички са се отчаяли, но обстоятелствата така се стичат, че всичко завърва повече от добре. Разбирам мъката им, но е грозно просто!

Още едно ангелче отлетя.......

След това изречение няма смисъл да се чете до край."Пристигнаха двамата турски лекари, които трябваше да бъдат с нас на полета"

Каквото било - било, бащата изглежда чудесен човек, нека отгледа други здрави деца, знам, че боли, но понякога нещата са толкова сложни...и отхвърляне можеше да се получи, и имуносупресорите са такова зло...

Бащата изглежда тъп! Цинично, но това е положението. Детето е било безнадеждно болно. Ако беше умряло в самолета някой друг щеше да им е виновен. Всеки друг, но не и приемане на реалността. Понякога просто няма какво да се направи. Откъде щяха да вземат сърцето, за да живее тяхното дете? Не чух никъде да се споменава за донорска ситуация. Ако имаше такава самите лекари щяха да бързат. Друго дете ли щяха да убият, за да живее тяхното? То в Индия имат много.....едно по- малко кой щеше да забележи.

Да не се лъжем - в България няма здравеопазване. . Преди - имаше. . Сега събираме капачки. . За бъдеще.

глупости нш и видиш а търкалета.... преди имало това , преди имало онова..... преди нямаш нищо ама не се показваше по телевизия или радио.....или в по Бай тошово не умираха деца от рак и други заболявания. .....Умираха ама нямаше ФБ за да чуе и види

Ракът стана епидемия сред деца и възрастни след Чернобил. В класа на дъщеря ми 3-и млад родител умира от рак. Разбирате ли за какво става дума - хора на по 35-40 години. Двама от са спортни натури и непушачи. В моето семейства двама починаха от злокачествено онко-образувание. Двама засега сме само с доброкачествени.

Късно сте подложили детето на обстойни тестове. Отговорността за смъртта е изцяло на родителите. Ако бяха реагирали преди година, можеше да се намери донор и в България, можеше да дойде сърце и от друга държава. Нашите трансплантатори са достатъчно добри. При така развилата се ситуация, е почти 100% сигурно, че детето нямаше да преживее полета, щом не е преживяло няколко пътувания с линейка със апаратура в София. Бог да прости невинното дете и да даде сили на семейството да продължи напред!

Жалки вопли.

Жалко за детето,да почива в мир! Не разбрах защо в Индия,в БГ има способни лекари.От самото начало цялата история си е била подложена на риск,дълъг полет,изморителен и рискован.

в интервюто за Нова майката загатна - в Индия са много хора, умират много повече и евентуално донорите на сърце са повече.

там не само умират ами може да ти намерият и жив донор от когото да вземат сърце...

щото тука дори сиганин няма да си продаде детето....нали не мислиш, че има складове за сърца. Такова нещо тук би било незаконно и затова се търси място, където би минало.....

Много, много жалко за детенцето! Държавата ни къде е? Изключително важно е държавата да се обгрижва и дава мило и драго за своите донори защото без тях ще остане и тя без сърчице което да тупти. Милиони и милиарди от нашите джобове изтичат в канала но едно дете не можем да закараме до Индия? Държава? Държавата на капачките, изобразена като кенефа на европейският съюз. Съжелявам но не мога да не споделя моето разочарование.

но в момента за държавата ни е по-важно да се убиват в Украйна и затова праща всичко там - и пари, и оръжие, и техника и не напразно Камерън ни "похвали" и без да иска разкри всичко това. А дечицата ни, а нас - ами вълци ни яли. Мир на малката душичка и кураж на родителите й.

Пак ли Украйна ви е крива, бе москали.

Окрадоха 5 МИЛИАРДА от КТБ, и още - НИЩО! ТЕЗИ ПАРИ АКО БЯХА ОТИШЛИ ЗА ДЕТСКО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ?

Аха, да не забравя. Съветвам бащата да не опира до българския съд.

В сравнение с индийското здравеопазване българският съд е цвете!

Паническа акция за събиране на пари за лечение, някакви льохмани от Индия правят организация, идват лекари от Турция, комуникация през интернет, наемат някакъв неграмотен наркоман... Това е съдбата на българина, опрял до нужда от сериозно здравеопазване. И то в най-добрия случай. А на този фон си спомням как събраха де що има кръвна банка за Митю Ушите, как всичките ни професори си изтриха подметките да търчат да му правят животоспасяващите операции или пък ПКП като си счупи ключица в причинената от нея катастрофа дихгнаха хеликоптер да я кара в София. А бат Бою пък винаги се намираше как да влезе в болница, като стане нужда за пиарче. Това отдавна не е държава, отдавна трябвваше да дадем територията на друг да я управлява, надали щеше да допусне да му се загуби половината население, а гражданите да мрат като мухи.

Кой за каквото е учил. Едно е интелектуалния елит на нацията а леснозаменянема нищо неструваща ръждясала гайка е друго. Ти имаш стойност само за разпарчатосване, особено ако лечението ти вземе че излезе повече от ползата от теб, то и няма да има кой да реве за теб де, хахаха Капитализъм, батка, не сме равни

Чисто просветителски, извън трагедията в статията. Много са причините за такава трагедия: 1. Бог е дал жената да се запложда от мъжа, но хилядолетната история на човечеството го е поучила в опита му , при това с хиляди години раждане по 9-10-12 деца, че Жената трябва да е вярна на мъжа и да са единствени един за друг. Изключвам войните и изнасилванията във вековете. ДНЕС сексуалният живот вече и у нас започва на 12-13-15 г., докато узнавахме преди 1990 г, че в Германия на 13 ЧРД, родителите подаряват презерватив или противозачатъчни. Е, Германия няма деца, внасят бежанци, а сега и ние. За 250 000 двойки Б.Борисов отпусна безплатни повече инвитра преди години. ПОЛОВИН МИЛИОН българи в репродуктивна възраст от 30 до 40 г нямат деца. Като извадим по.младите, учащите се и децата, пенсионерите ... ТОВА Е КАТАСТРОФА за нацията ни и бъдещето на БГ. А първото раждане вече е след 30-35 г. Колко сексуални партньори са имали тези двойки преди това ? Дори за жената да е един, а за мъжа 3-5, на колко още хора въртят в организма си бактериите и болестите от секретите на жена, спала с мъжа, но и дори и с още дин мъж да е спала, но пък той обходил 20-30-50 леки жени, а те - с по още толкова . 3х50х50 ... Колко прави? Изчислете го ! 150, 3000, 5-9000... ??? Нормално ли е във флората на половите си органи, пикочни пътища до бъбреци и в лигавиците на уста, стомах, черва да държиш особеностите от секретите на 250-300-1000-5000души ? ХОРА, ОСЪЗНАВАТЕ ЛИ, че сексът е обмяна на слюнка и секреции, индивидуални за всеки човек, но живял в различни условия на бит и хигиена, и със собствен геном ? СЕКСЪТ НЕ Е ЗАБАВЛЕНИЕ просто, а ОБМЯНА НА СЕКРЕТИ, БАКТЕРИИ ДОБРИ И БОЛЕСТНИ,СЪВМЕСТИМИ или НЕ с вашите собствени! Вашите баби и пра-баби са раждали по 6, 9, 12 деца и живи 3-4 до мах 9, защото е нямало медицина, но са забременявали. Да, женели са се на след 15 г. А днес дори бременност няма при младите хора. Че и поради не само женски, но и поради мъжки фактор

И ОЩЕ! За болестта на ДАУН : Не правете деца случайно. Ако ще се любите с обич, то жената да изследва щитовидната си жлеза, заедно с хормоните Т3 и Т4. Зародишът НЯМА собствена щитовидна жлеза в първите няколко седмици и ползва хормоните на майката. Ако тя е с понижен хормон ."ХАШИМОТО", тогава се ражда дете с "ДАУН". БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ ! А КЪДЕ СА МЕДИЦИТЕ, МЕДИИТЕ, ПРОСТИТЕ ДИПЛЯНКИ да просветят младежите ни с горните 2-3 реда ???? Къде са училищата да просветят с елементарни знания бъдещите бащи и майки на нацията ?

Спести си хаотичните мисли. Говориш неверни неща!

Имам близка, диагностицирана със синдром на Хашимото много преди да роди, и сега двете ѝ деца изобщо нямат състоянията, които описваш. Всезнайко.

Болестта на Даун е тризомия на 21-ва хромозома, няма нищо общо със статуса на щитовидната жлеза. Не пишете глупости като сте медицински неграмотни!

Знаете ли, че : РАК НА ШИЙКАТА НА МАТКАТА се предава по полов път. Нито един мъж не желае да пренесе такава болест и нито една жена не се замисля за такъв резултата. Има и ваксина против тази болест. БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ в половите си връзки, млади хора !

Отново ще напиша - не разпостранявайте невярна медицинска информация. Ако сте следили медицинските публикации през последните години ще знаете,че ваксинацията срещу човешкия папиломен вирус, причиняващ карцином на шийката на матка, предизвиква толкова много случаи на карцином, че се наложи да отменят ваксинирането като превенция на това заболяване!

я се прегледай , ве шизо...

Да почива в мир малкото ангелче.

А колко милиона раздадохме на Украйна? И колко милиона Денкофф и Тагарев раздадоха да може да се спаси това детенце? Не можаха ли поне да пратят прочутия "Спартан", нещо да направят тези боклуци начело на държавата, или на тях българските деца са им приоритет само по телевизията? Защо се раздават пари наляво и надясно, а родители са принудени да просят и да се молят, за да съберат за живота на детето си и да разчитат на индийски самолети с турски лекари? Защо изобщо е трябвало да карат Амая до Индия, в Полша когато имаха нужда от сърце, взеха от български донор, ама на нас не дават ли?!

Натискам минус на този коментар, а ми отчита плюс! Правете си извода дали Дир.бг не е част от руските бот сайтове, наети да правят про-путинска пропаганда и дезинформация.

И що реши, че е руски бот сайт, а не друг, например български, турски, американски...?

току що ти обясни защо е руски бот сайт, защото цъка автоматично плюсове на антиукраински и съответно антиевропейски коментари, разпространявани от тролефермата на ул. Савушкина в Санкт Петербург Какво още не схвана тиквата ти проста, русоробска ?

Правя си извода, че си ПП-ДБ олигофрен!

Смятай, даже сайтът ти преценя капацитета....

в случая брътвежите ти нямат никкава връзка

Индийска фирма самолет линейка и турски лекари. Направо страшна комбинация. То не се знаеше в Индия какво щеше да стане.

Пожелавам ви да не ви се налага да търсите фирми да транспортират ваше дете.

жалка продънена Кочина с боклуци от парламента до президентството и правителството

Не е виновен самолета, просто детето е било обречено, а тези турци и индийци са ги лъгали двамата родители. Що не са се наели да правят тая операция в белите страни? М? Айде да не се лъжем, щото нещата са напълно ясни

То технически погледнато проблемът не е самата операция, проблемът е да се намери донор БЪРЗО. В Защото на детето реално погледнато му е трябвало ново сърце. В свръхуреголирани соцални държави като тези в Европа, няма как да се намери бързо донор. Родителите са се хванали за последната сламка надежда, разбираемо е, също е разбираемо, че ще се намерят хора , които да им продадат всякаква надежда с цел монетизация. Медицината в държави като Индия, Турция, САЩ и тн е преди всичко бизнес. Да почива в мир душата на това детенце, заболя ме и мен, въпреки , че съм абсолютно непознат.

Най големите измамници в медицината са турците и индийците. За пари, ще ти обещаят, че ще ти свалят Марс на земята. Но ги интересуват само парите, а успеваемостта е ниска. Говоря и от личен опит за Турция, абсолютни мошеници са.

Евреите също.

Не разбрах , младежът с белия анцуг и той ли е бил експерт от Турция ?

Индийците в комбина с турците и агента с бялата тениска са усвоили колкото могат. Сега да стане ясно колко от парите са потрошени и да се представят доказателства че оставащото от милион и нещо наистина са дарени за хуманни цели.

Откъде са я намерили тая фалшива индийска компания. Използват една и съща снимка на бяла жена за мъж и жена от екипа си, които са индийци. За жената - Рачна Джайсвал, пишат, че е финансов директор. В Линкдин същата е директор по човешките ресурси и друго освен човешки ресурси не е работила. Няколко минутки в интернет и лъжата лъсва.

Спрете се с тва "бог да го прости". Ако е имало бог да го е спасил, горкото детенце. Нищо не е съгрешило че да го прощава!

Къде се е чуло и видяло чалма и ориенталец да помагат на бял човек? Че и Индия намеси.....

Свестни хора са...дано Бог им даде друго детенце да притъпи болката .а това връщяне напред назаде е ужасно

А не можеше ли скапаният бог да не им взима детенцето на първо място?

... Безсилие ... Съболезнования на близките! Пожелавам да се върат към нормален живот. Колкото до ситуацията - трагично е. Не мисля, че някой е виновен.

транспортерът не говорил\писал английски, хм ... да му се каже ,,пуф-паф тю тю стацион\стейшън" в смисъл железоп. гара и ,,фъър-фъър стационе" за летищна гара, или писмено в текст. телеф. съобщ-е, да почива в мир детенцето

Какво значи "никой не е виновен " има служители , които не са си свършили работата ?! Объркали адресите ,после объркали накрайниците и накрая "никой не е виновн " ..баси

Индийската компания е фалшива. Турците са некадърни и вероятно в комбина с индийците.

1во жалко за детето. Невинно, отишло си е толкова нелепо Но има странни неща в тая история - Фирмата явно изглежда фалшива и несигурна. Как така са я наели?! Парите - наистина ли ще ги дарят или само си приказват така. ? Освен това детето може да имало и други болести, и да не е могло да оцелее така или иначе. Жалко. Трагедия и некомпетентност ...

Хайде поне веднж млънки ,бре дървен философ с детективски отклонения. Парите , та парите се са ви в устата, егааа и парите , ако ти почине детето.

Мир на душичката й.

Най-искрени съболезнования към родителите на детето! Светлината и любовта да са с нея завинаги! Животът е ужасно несправедлив!! Просто всички останали новини губят значение...Прочетох всичко което се е случило в последните дни от живота на Амая. Нямам думи....

Мила душичка, почивай в мир!

Сложно и гадно, но има едно голямо ЗАЩО. Защо родителите са се обърнали към турска фирма и лекари? Отговорът е защото България няма оборудване. Ако България имаше самолет и оборудване нямаше да се търсят чужди. Та до скоро България нямаше медицински вертолет, а камо ли самолет. Та преди да виним чужди компании да видим българските възможности и най-важно, да плюем на хората които вместо да мислят за държавата мислят само за джоба си.

Ма па пращаме пари, оръжия, барут за мангалите в Покрайната, бе брат.

В Украйна има 1 000 000 българи, мангалите са рушлямските орки, които я унищожават!

Фирмата е частна а не държавана. С добра медицина и по-ниски цени от алтернативте турците си изградиха една печеливша индустрия насочена към чуждите граждани. През 2022ра 1.25 милиона чужденци са посетили Туриця за лечение.

Защото лъжат по-безскруполно в безднадежните случаи

мислите, че сърца за двегодишни има някъде на склад ли?

И кво стана с накрайника за апарата? Намерихте ли?

Считайте, че на едно 2 годишно индийско детенце му се е разминало ... засега.

по тази причина аз като чуя Индия и не ми идва на ум качествена медицина. Същото важи и за Тюркието.

много си далеч от истината. Имат модерни клиники и болници, но за определени касти и богати чужденци.

щеше да е разфасофаното индийско дете, за да му вземат сърцето?? Осъзнай се, глупако!!

Медицината там и специалистите им са на извънземно ниво. Но само ако имаш пари. Индия изпревари Китай по технологичен напредък. Айфонът ти е правен в Индия. Имат извънземна медицинска техника, но за да са я ползваш ти трябват пари. Много пари. Така е вече навсякъде по света. Предишното българско детенце, което закараха в Индия му смениха сърцето и е живо и здраво.

В третия свят тръгнали да спасяват детето… не се научихте с Турция и с Индия. Там ви имат за дойни крави…

Този "трети свят" след години ще е първи, а европейците ще сме малцинство.

Прокуратурата да се намеси и изземе парите 1 млн.лв и да ги дари на други деца в нужда,които живота им виси на косъм. И да разследва този за умилено убийство.

По-скоро ще ги вземе за себе си...

престанете вече бе хора. това е чудовищна трагедия. защо го раздухвате още. разстройвате хората. бащата е смазан. може да не прави трезва преценка. как се разбира, че екипажа не е направил всичко. и те са хора, а не богове. никога няма да мога да разбера бог защо взима тези ангели толкова рано. никога

много тъжно ! . дарете парите за апаратура на българска болница за деца!

няма да стане доста от даренията са откраднати и много дарители са заявили ТОЧно за какво и Кого са 15% се крадат директно 25% таксички за платформата измама от начало до край а сърце от някой убито 2 г индийче????

Тва не е вярно. Аз дарих през платформата, има опция да дариш допълнително от 1- 30% на платформата от сумата , която даряваш за детето, но има възможност и да изключиш напълно опцията за даряване към платформата . Тоест ако си решил да даирш 100 лева и изключиш опцията за даряване към платформата , от картата ти дърпат 100 лева, които отиват за детето, ако решиш да дариш 15% и за платформата, 100 лева отиват за детето, но ти дърпат 115 лева от картата. Ама трябва да четеш , не да цъкаш като на канди краш

Не четеш ли???!!!Бащатс каза,че всички пари ще бъдат дарени за други деца и апаратура!!

беше наясно, че друго дете ще умре ......заради неговото. Не го съдя.

Суякът денков веднага ще ги препрати към ...Покрайната.

Ако напишеш Денков -ще те изтрият.

За такива изедници, съд до дупка, но не в територия Булгаристан. Тук човешкият живот, дори и на дете е само статистика. Личните лекари са търговци на дребно. "Специалистите" са търговци на едро. Всички търгуват с човешкия живот. Срам и позор! Да, и аз работя в сферата на здравеопазването. Не съм лекар, а завеждащ ИТ-дирекцията на голяма верига здравни заведения. Всеки ден си имам взимане-даване с медицински персонал. Не им дреме за хората. Търговци. Това е. Съд до дупка на международно ниво в ЕСПЧ. С иск, завършващ с много нули. Да го прости Бог душицата на прекрасното създание. На по-добро място от този гаден, материален свят е. Искрени и сърдечни съболезнования на родителите и всички близки!!!

Не си чел статията, нали? Но имаш какво да кажеш за българските лекари. Що като е такава далавера не станеш лекар?

Индийска фирма трудно ще осъдиш. Ще си го премести главатаря в другия крачол.

Съборезнования на семейството и близките! Само мога да предполагам какъв ужас са изживели с тези пътувания от болницата до летището и обратно. Фирмата, организища пътуването и всички неразбории около него, наистина са за съд, макар нищо да не може да върне детенцето. Все пак е важно да бъдат осъдени, защото утре това ще се повтори с друго детенце. Колкото до нашите родни лекари - мисля, че като цяло нивото им доста падна през последните 20 години, но явно в случая от наша страна лекарите са дали всичко от себе си. Май са били единствените, които знаят какво правят в ситуацията и са се борили според възможностите си и оборудването, с което разполагат. Благодаря им за чисто човешките усилия и самоотверженост!

От мангалистан (Индия) точно друг път

Абе, хора, що не се събудите?? ОТКЪДЕ СЕ ВЗЕМА ДЕТСКО СЪРЦЕ В ТОЧНО КОНКРЕТЕН МОМЕНТ?????? ОТГОВОР: ОТ ДРУГО ДЕТЕ, КОЕТО ТРЯБВА ДА УМРЕ ПЪРВО!! В случая - индийче!! И спрете да шервате във ФБ тази история, която е крайно недостойна!

Сайта на тия, е ясно че става въпрос за измама. Екипите им са от сток снимки, и абсолютно никой не е чувал за тях. Плюс че са индийци а самолета уж тръгнал от Лион. Хахаха. В най-добрия случай са направили някакъв частър за да имитират дейност но не са имали намерение да свършат нищо.

Искрени съболезнования на родителите и семейството! Да почива в мир! Бог да пази България щом търпим и се надяваме децата ни да се лекуват в Индия, транспортирани от турци!!! А няма детска болница дори в софия, да не говорим са останалата част на България! Това е геноцид и вина има цялото общество!

Лекарите знаят, че НЯМА КОЙ да работи в тази болница. А в конкретния случай, лекарите знаят, че на детето не му трябва болница, а БОГ, който да приеме чистата му душа. От болести се умира, ако ще да има 100 болници.

Балканяшки вилает-Булгаристан, бе.

Нещастието да си болно дете в България !

Ами в Българив живеят добре само мутрите които ни докараха до тук. Аз също имам проблеми, и преди няколко дни получих помощ от Данон протеиново кисело млято годността на което е изтелка преди 1 година. Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите. Аз за разлика от дебилите в ЕС в парламента и правителството знам и мога. Искам да кажа на дирниците и на тези които ми пречат да направя от България нормална държава, а помагат на всякакви продажни мутренски тъпанари за пари, че ще направя всички да сме равни, ама без тези които са пречили. Така ще е честно нали?!

Кат знаеш и можеш що си опрял до помощи от Данон ? Муаххахахахахах