Ротвайлер нахапа баща пред детска градина в София

Баща, водещ 4-годишния си син на детска градина в столичния кв. "Гео Милев", е бил нападнат и ухапан от ротвайлер. Собственичката на кучето избягала.

Обратно в новината

Коментари - Ротвайлер нахапа баща пред детска градина в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде сте и защо мълчите защитницити на правата на кучетата?! Я кажете сега, кого ще защитите сега и кое е по-важно за вас - детето ли е по-важно или псето, което се е нахвърлило да го разкъсва (защото ротвайлера не е стражево а е бойно куче)?!

обицам големо куце на цеверме

Дали ще причиниш телена повреда след побой или чрез куче, резултата е един и същ. така че момичето в затвора за причинена телесна повреда. Ако това се случи на мен или на моето дете това момиче да му мисли. А бих попитал кметицата колко глоби е наложела за липса на намордник. Само приказва.

Живея в чужбина от 14 години. Нито един път не ми се е случило да ме залае куче. Никога не съм виждала куче да проявява агресия. Тичам в парка, карам колело- минавам покрай кучета и всичко е нормално и спокойно. Като се прибера в България- най-малкото някое идва да ме души-не ми е приятно! Да не говорим да караш колело- агресивни животни те лаят, а собствениците изобщо не им пука. Ако направиш забележка ти скачат веднага с викове. Пълга безотговорност и простотия са кучкарите. Да кажа, че имах куче до минала година и обичам кучетата и животните.

където кучетата не те помирисват. Обаче всяко правило си има изключения. Закопчайте си якето догоре, сложете слънчеви очила, тъмна шапка на главата и се изкашляйте като сте близо до кучето. Е, две от тези кротките в квартала ми наскачаха, добре, че поне бяха на верижка, едвам ги удържаха. Като им направих забележка ме напцуваха. Сега като ме видят отдалече минават на другия тротоар. За сведение и аз имам куче, но си имам двор и там си ходи. Водя го с колата на ветеринар.

Тук всичко е такава позьорщина. Като направиш забележка на собственик, че кучето му ти скача или е оголило зъбите си на детето ти, собственика ти скача и обижда и е готов на теб да ти налети на бой, че си обидил милото животно. Големи глоби и затвор за тези собственици!!! Писна ми от тези болни хора! Хайде бе, управляващите, Къде сте????? Кога нещо ще е нормално в тази държава?

Ротвайлер никога няма да скочи без причина или ако не е обучен. Детето го е закачило, кучето е реагирало по рефлекс, бащата е скочил да защити детето и кучето се е обърнало към него. Това е. Момичето само е разхождало кучето, то не е стопанин и водач на глутницата, а кучето евентуално може да се подчини само на него.

а дано и теб така те хапне некое невиннно кушинци....

Да те закачат цариградските манафи дани, та и техните псета също.

Писна ми от тъпите кучкари и техните песове. Онзи ден, едвам се стърпях да не наритам една такава, дето тъпото й псе се затича с ръмжене към дъщеря ми в парка. Онази беше толкова нагла, че само защото бях с дете, се въздържах да не й преместя мозъка....

Всички кучета не само трябвада се ваксинират, о и задължително да минават 5-дневно обучение. Не е виновно животното. Стопаните са. Не е възможно да гледаш голямо куче в пренаселен град и да несе погрижиш да го обучиш. Затова да стане задължително!

за 5 дни, куче не се обучава, трябват месеци.

За базово обучение как да се държи по улиците, как да реагира на деца, на колездачи, на бягащи хора е напълно достатъчно

Жалко за ротито, но ще трябва да го приспят. Такова куче, което е ухапало веднъж без причина не може да се остави да живее. И вината за всичко това е на стопаните му - нека да си знаят. В случая може кучето да е усетило заплаха от мъжа, от негово движение или нещо друго, но пак - задължение на собственика е да вземе всички мерки за да няма такива инциденти.

това е разумно мнение

Ама вижте сега, то кучето не е виновно, но не е било възпитано правилно. Ако беше възпитано правилно, нямаше да има никакви проблеми. Така че сега няма пак никакви проблеми. (Това е ирония.) А по същество - кучето да се умъртви НЕЗАБАВНИО. А на собственичката една глоба от 3000лв за телесна повреда и неумиществени вреди. При повторна случка - 1-2г условно.

Стига с тези кучета , ухапан някакъв плачко и оревахте света ! Къде по важни неща има и никой не смее да гъкне и само кучета ви се въртят в главите !

По-важните неща и да гъкнем, няма да ги оправим, започва се с това, което ни е по силите. Ти оправяш ли си сутрин леглото? Ако да, защо, няма ли по-важни неща за оправяне?

Пожелавам те и теб да те заръфат, ама по-ячко!

Ако в АЗИЯ кучето е по-важно, в ЕВРОПА децата ни/ са безценни и не може човешкия живот да е по-незначителен .Като смяташ че има толкова по-важни неща, защо и ти си от несмеещите да гъкнат и само тук се изявяваш?????????

Мнения от азиатски траверси и пе.де.ра.сти не търсим в момента. По-добре млъкни!

Кучето се възпитава. Като имаш пари да си купиш куче, ще имаш и да го дадеш на обучение. За съжаление нямаме култура на отглеждането на домашни животни. И какво ли се чудя. През 86-та си взех първото куче. Отидохме в Пловдив, втория по големина град тогава. Е да знаете какво тълпа се събра на центъра да вика "куче на верижка, куче на верижка" Селяците са свикнали кучето да е на синджир на двора, камо ли за въпитанието му да се погрижат. Е, същоте тея селяци от 86-та сега живеят в София. Какво да очакваме? Кучкар съм, но и мен ме дразникато гледам как стопанте на животни хал хабер си нямат как да ги гледат. Да не говорим, че никой не со обучава кучето как да ходи сред хора, как да се държи в тълпа, как да се отнася към тичащи, бягащи и врякаши хора и т.н. Всичко това се учи. Но първо трябва стопаните да се научат. С глоби няма да стане.

Не съм съгласен за глобите, за по-малко от година българинът се научи и привикна да кара колата си със сложен колан. Стана с масови глоби

Обучението е за кучето и стопанина.. да го дадеш само него а ти да си гледаш кефа е тъпотия

Ще бъда кратък: И аз да ти таковам майката. Няма какво повече да кажа на заблудени кучкари.

Хората не харесват хората, камоли кучета и други животни. няма как да ги убедиш , че от човек до човек има разлика, както и от куче до куче. Всеки, който има куче е опасен за хора, който не харесват животни. Това разбрах от толкова коментари.

someone

трябвало е да е на каишка, но има много нагли собственици, които навсякъде ги пускат да тичат на воля. един път напуснах парк с детски люлки, понеже едно огромно куче беше пуснато да обикаля между децата.

Трябваше да го почерпиш с кайма и стрихнин.

Да, трябва да има административно отговорни, защото в общината няма никакъв контрол за това как се спазва законът. По алеите на парка "Гео Милев" тичат кучета без повод, въпреки че има определено място за това, но никой не налага глоби. Опасните породи трябва да се водят на отчет и да се изисква от собствениците да спазват закона.

С очите си съм виждала какви скандали вдигат хората, като им поискат паспорта на кучето и бележката за платен данък и ги попитат защо е без намордник. Щяха да бият двете инспекторки в Южния парк. Хем боли, хем сърби - българска му работа.

Ами няма ред , затова! Вика се полицай на място, съставя се акт за 1000 лв и после се подава към НАП , НОИ и работодателя. Като му удържат няколко месеца пари от заплатата, следващия път сам ще бяга да си плаща глобите на инспекторките

Кучкарите са разни селтаци, които са дошли в града, но така и не са се отучили да живеят заедно с добитъка...

хрантутим 100 000 пагона и де са като ти трябват, сигурно по кафетата и банкоматите

100 до 200 лв глоби? Че то без билет да се возиш са такива глобите...

България е пълна с кучкари, които и хабер си нямат как се отглежда куче, но отглеждат даже и по две.........то не е лаене, не е ръмжене навсякъде. Едно куче ако е гледано добре никога няма да нападне човек, стига да не е циганин разбира се!

Куче = отговорност и грижи! За съжаление много малко от кучкарите носят отговорност. Много малко! Те имат кучетата за забавление, като играчки. Оттам идва генералния проблем.

Много хора си взимат куче, както си купуват пералня и телевизор. Не отделят дори час за обучението и социализирането му. Дори намордник не му слагат. После търсим отговорност от кучето, не от собственика. Все едно, ако не възпиташ едно дете, да очакваш да стане достоен човек, а не отрепка. Сбъркана работа на прости хора.

Не ми е ясно защо трябва да гледаш огромно и опасно куче и да го разхождаш между хората на улицата. Ако обичаш животните, гледай си безопасно кученче, а опасните породи да се забранят на улицата и в пака.

Твърдо заставам зад нападнатия човек! 5000лева е малко за да се стреснат стопаните на кучетата и да спазват обособените за разходки места. Честно казано ми писна кучета да ми "изкарват акъла" минавайки покрай някоя къща, писна ми да им настъпвам изпражненията (те са на всякъде, няма тревна площ, която да не е минирана) пък за нападение над хора ... вече нямам думи...

Тъпата кифла да я скъсат от глоби и актове сега да разбере че кучето трябва да е с намордник! Наистина не животните са глупави, а стопаните им!

И кучето и собственичката трябва да се разстрелят на място!!!!!!!!

За кучето- контролен !!! Собственичката - 6 месеца да чисти парковете и градинките от кучешки изпражнения

Хе хеей, глей ся кучкарите как ш'са разлаят!! :)))

Дали ако статията не беше ротвайлер ухапа баща, а пинчер ухапа жена , щеше да има толкова коментари?

Ами пробвай захапката на пинчер и после на ротвайлер и тогава ела пак да питаш

Мен ми е ясна разликата между двете, но не мисля , че пинчера е по спокойно животно. не защитавам двете породи, разбира се, за мен вина има собственика на кучето.

Luna0102

На един пинчер му стига половин ритник и си го отказал даже да лае.

да така е, но ако не дай си Боже, успее да захапе нещо, дали ще има новина.

сигурен ли си? а знаеш ли, че пинчер, кокер и дакел са в топ 5 на най-злобните псета? не се шегувам!

Е това е тема, и аз ще се включа - много пъти ми се е искало да наритам някой пинчер, ама ми е неудобно, пусто възпитание...

Инцидентът е равносилен на случка, при която пиян шофьор се качва на тротоара и помита баща, който води детето си на детска градина. Бил е предотвратим, има престъпна непредпазливост. Можеше да бъде много по-зле.

.... Как ще се установи кучето и собственика? Вече 48 часа няма никаква информация коя е тази млада жена и къде е ротвайлерът. Кога пак ще нападне човек?

Ето затова трябва да има регистър на големите и опасни породи. Сигурно не са толкова много ротвайлерите в района. Ако не могат да я открият, би трябвало да съдят общината за небрежно отношение и липса на контрол. И не човека ако подаде жалба, това е обществено опасно поведение на обшината.

Все някога ще изведе мастията, а и определено ще има съседи, на които не им е било приятно да съжителстват с необезопасено куче-убиец.

Днес, дебнете те пред блока да излезеш.

Мерките отдавна са ясни, ама нямат интерес да ги приложат: 1. Забрана на агресивните породи, като ротвайлер, доберман, питбул и други подобни. 2. Задължителен намордник за всички кучета с тегло над 10 килограма. 3. При ухапване на човек - незабавно приспиване на кучето, затвор за собственика и парично обезщетение на жертвата! Само така ще се оправим!!!

2 и 3 са факт. 1 е спорен въпрос. Няма такова нещо като агресивна порода. Това е строго индивидуално за всяко животно и не зависи само от стопанин или гени. По принцип най-умни се първите кучета от котило, а последните са дебилни. В Сърбия "произвеждат" питбули за бой. Още като се родят ги зобят с анаболи и те стават с размери на став и изключително свирепи. Едно такова върви около 1500 евра. Женските кучета са лесни за дресирани, но мъжките индивиди от всякакви породи много трудно може да им се пречупи характера. Кавказката овчарка е овчарка и би следвало да е миролюбиво куче, но не би. не само са я използвали за бой с мечки, но още в средновековието е била обучавана за агресия към хора! Това я отличава от алабая.

Всичко, което казваш, е интересно и сигурно е вярно, но да не забравяме едно нещо. Всички тези породи - овчарки, ротвайлери и прочее - са създадени с точно определена цел: да пасат овце, да се бият с мечки, вълци, да пазят огромен двор и прочее. Нито една от тези породи НЕ Е СЪЗДАДЕНА да живее в панелна гарсониера и да се разхожда покрай детски градини. Не можеш да искаш да имаш вълкодав, без да имаш овце - това е шизофренично. Защото този вълкодав, като не вижда вълци около себе си да ги дави, започва да дави хора.

Де всички кучкари да бяха като теб. Вижда се, обичаш си животните, разбираш от тях и най-важното - сигурен съм, че при теб такъв инцидент като кифлата няма да допуснеш!

Ivan

Винаги носете със себе си лакомства за кучета напоени с антифриз! Действа безотказно!

Собствениците на кучета трябва да се подлагат тестове за интелигентност. Поведението на тая дето е избягала показва, че може да отглежда само кокошки!

Първо-момичето може да е преценило да си тръгне,за да защити човека,тъй като аз чух,че кучето е било с намордник,но нещо е станало и кучето е успяло да се отскубне от намордника си.. Второ-това,че си е тръгнало е нормална реакция при уплах. Информираността,която имаш по темата не е пълна,но пък умееш добре да показваш простотията на българина. А и още нещо не познаваш момичето,но никой не ти дава правото,да я определяш като ''тая''. Време е и ти да си направиш тест за интелигентност,преди да съветваш другите..

ротвайлерът е кучето с най-тежка захапка след немската овчарка. за информация на непросветените ще обясня, че питбула е едва на 3-то място в тази класация. говоря за куче, което НЕ е обучавано за бой и не му е тренирана захапката - демек нормално куче. обаче породата е доста агресивна. по принцип куче никога не напада просто така. прави го в два случая - по команда и ако почувства заплаха към себе си или стопанина и вещите му.

Мисля ,че в европейска столица един данъкоплатец би трябвало да ходи спокойно по улици, без да се съобразява с навици и инстинкти на всякакви животински видове. Когато отива в гора - това е друго нещо, но мисля ,че събитията се развиват в столица!

никога не съм казвал нещо различно. просто изказах мнение като човек, който от много години гледа кучета и то от различни породи. обожавам породата ротвайлер, но никога не бих си взел такова куче. просто ме е страх от подобни псета, които имат празен поглед. по наредба на Софийска община всяко куче над 15кг трябва да е с намордник, без значение от породата му. поне така беше до преди 3-4 години. скоро не съм се интересувал от промените, ако има такива.

Така е - повечето хора не са кучешки психоаналитици.

Всяко животно има различни дразнители и те се активират по различни обстоятелства. Примери като "под команда" или "заплаха" е доста изтъркан лаф. Всеки жив организъм си има някакви отклонения независимо дали е човек или животно. Въпросът в случая е 'Къде са контролните органи, които да предотвратяват такива инциденти? Кой следи и наказва собствениците на кучета за липса на наморници и каишки?

Кучето е почувствало неприязъм от нахапания човек. В такъв момент човек излъчва нещо, което е подразнило кучето.

малоумник в случая си ти. Ами ако следващ път този помияр да се издразни от детето ти? Такива като тебе кучелюбители трябва да се приспиват заедно с агресивни кучета.

Ти като рускиня трябва да познаваш повече животни! Куче много обича човек и никога не напада човек с дете. Много си объркала куче.

И какво?!?!?! Кое е по-важно: Животът на човека или реакцията на някакво си куче... Мога ли аз постоянно да живея под страх и напрежение дали някое си куче няма да погледне на мен като на обект, излъчващ не знам каква си енергия или телесна миризма ... Да ти на логиката! Изрод!

Много знаеш кво е почувствало. Някои породи като конкретната са психопати. Може да го е нападнало само защото не е харесало как мирише афтършейва му.

Luna0102

Бащата ще знае друг път като ще излиза без броня да не се пръска с този афтършейв, няма да прави резки движения, да киха, да говори, че може и тембъра на гласа му да подразни някой пес. А бе я най-добре да си стои в къщи, че може и сянката му да не се харесва на четирикраките любимци, а после ще се намери някой да обвини милото куче, като всъщност виновният е човека излязал на улицата.

От Вашия коментар излиза, че не кучетата трябва да бъдат дресирани/обучени/възпитани да се движат по улиците, а хората са тези, които трябва да преминават курс на обучение как да се държат при среща с куче! Доста абсурдно, не мислите ли?

Luna0102

Егати глобата 100-200 лева, направо ще съсипят овцата с кучето. Миналата година направиха закон, ако ровиш в боклукчийските кофи глобата е над 1000 лева. Ми така де, за да стигне кучето да те хапе, значи е гладно, а щом човек рови в смръдливите кофи, го прави я от скука, я от липса на друго хоби и наказанието трябва да е неколкократно по-високо.

По принцип по характер ротвайлерите са много добри животни и в много редки случаи нападат. Трябва кучето да е учено да напада и хапе и да се е появила ситуация, за да нападне бащата с детето. Когато куче види дете или родител с дете, кучето се държи като дете. Тази ситуация с нахапването е много рядка и не е необходимо всички да се побъркват по лошото куче, защото кучето със сигурност не е такова. Възможно е детето да се е уплашило от кучето , кучето да е уплашило бащата, който да е застанал заплашително пред животното и от там нещата да са станали неизбежни. Който твърди, че ротвайлерите са лоши и опасни значи не ги познава и не е гледал кучета. По- възможно е помияр да нападне отколкото домашно куче.

Затова са забранени в сума ти европейски държави,щото са като телетъбисите милички. Помияр никога няма да нападне,освен ако не е в глутница. Причината е проста- страх от хора,които са го подритвали доволно много. Домашното куче от порода,селектирана за стражево и бойно куче, с май най-силната захапка измежду песовете,е друга работа.

Ма те в някои европейски държави и гей браковете са закони ;) ..иначе за бездомните си прав, само дето има и бездомни омешани със всякакви "сериозни" породи

Кучето е "нахапало", което означава, че не е учено да хапе. Наученото куче захапва и не пуска. Захапването е с вътрешните зъби надълбоко и силно. Тогава щеше да има проблем, защото един ротвайлер е между 40 и 70 кила.. По принцип дакелът, питбула и бултериерът захапят ли най- много време държат. Помиярите са продукт на естествения отбор. В много случаи са подценени, но за щастие не са научени да захапват, както обучените кучета.

Тъпа, мамина кифла, която сигурно си е цъкала на телефона през това време. Съд до дупка за тези безотговорни собственици!

Това също е много възможно. Повечето кучета са по силни от стопанките си и само умствения контрол и установено домашно подчинение държат равновесието на тези силни животни. Аз виждам много млади момчета, които си мислят, че воденият от тях убиец може да бъде контролиран със сила в критичен момент. Само питбулът, който нито е тежък, нито с голяма маса може да победи невъоръжен човек с пет- шест пъти по- голяма от неговата маса. Да не говорим за кавказката овчарка, доберманите и немската овчарка и българското овчарско куче. Тези кучета са като хора особено немската овчарка. Пълни идиоти са хъскитата, далматинците и шпаньолите , но пък са много мили. Такива кучета, обаче имат много завидни качества, с които превъзхождат вида ни. Затова е много важно кой е авторитетът, който води кучето, макар че и тогава няма гаранции и спасение във всички случаи.

ЗАЩО ПО ТАТОВО ВРЕМЕ НЯМАШЕ ПОМИЯРИ ПО УЛИЦИТЕ???? И ДОМАШНИТЕ КУЧЕТА ТОГАВА ГИ ИМАШЕ ПРЕДИМНО ПО СЕЛАТА.

А салам "кучешка радост" беше истинска радост :)))

А сега какво ядеш всезнайко??? Изкуствени боклуци , и то вносни. Ако разчиташ на нашето, ще умреш гладен, защото икономиката просто разцъфтява. Влез в магазините и виж че всичко почти е внос.

имаше виетнамци

"Куче, което хапе и представлява опасност за деца, за мен, няма право да живее." Кой има прави да живее и кой не е божа работа. Не е работа на всеки малоумник да решава живота на дадено същество. То така и аз мога да кажа, който раздава смътни присъди ей така, няма право да живее.

Остава обаче да се справиш с мен, а това гарантирам ти ще е физически по-трудно, отколкото да го напишеш. Особено пък ако кучето ти ме е нападнало преди това и си ми дал претекст да пледирам после "моментен афект".

Най- много да предираш за анално проникване. ТАПАНАР.

Щях да напиша, че си идиот, но не искам да обиждам идиотите. Куче, което ухапе дете трябва незабавно да бъде евтанизирано. Само така се отстраняват опасните екземпляри и не могат да дадат поколение.

а също и идиот, който не може да прочете, разбере и запомни факти, изложени в прост текст, в материал по-малък от 1 страница, да му се забрани да влиза и раздава мнения в интернет

Човекът има власт над животните и право да решава кои от тях да живеят. Естествено, за това ще отговаря пред Бога и не трябва да убива без причина. Кое е по- разумно - да убиеш животно, за да го изядеш ли, или да убиеш животно, за да защитиш себе си или други хора? За мен второто е задължително, в случай че няма кой да прибере животното.

От вас зоофилите и кучелюбителите по гадни същества няма.Вие сте за коршум на първо място.

доказано е, че хората, който имат кучета са по добри и грижовни , от тези, които не обичат животните. поста ти го доказва това твърдение. Добре, че са кучетата да има по какво да си викате, що не видите дали папагали и котки се обучават за спасители, а именно кучета

а ти за вибратор

ами един мизерник кучкар поне го глобете и го вкарайте за 3 години та да се разчуе, а то беззаконие

Много зависи от породата на кучето. Много заависи и от породата на. Както при животните има порода и природа, така и човека си има порода. Един ротвайлер е представител на порода която хапе, еддин циганин е представител на порода която краде. За това закона за всички не трябва да бъде един. Момичето явно не е очаквало тази реакция на кучето изплашило се е и за това е избягало, Но за бога, това не е пудел или лабрадор, това е Ротвайлер, - опосно животно. Ако кметството на София беше изкарало наредба както кметството на Тел Авив- глоба за собствениците на всеки ротвайлер на улицата без наморник. Ако собственика избяга кучето се упоива и се вкарва в общинския кучкарник. Собственика може да си го вземе само ако покаже имунизационния паспорт на животното и плати дебела глоба. Кметството има отдел от 80 човека които не стоят в офиси а обикалят парковете и улиците с общинска униформа и на кръста спецялен пистолет за преспиване на агресивни или безпризорни животни. Кметството на София харчи огромни пари за заплати на чиновници и канцеларски мишки които по цал ден с извинение си чешат задниците и нищо не правят.

Кучкарите са едни мизантропи, а тези които отглеждат опасни породи трябва задулжително да минават психотест. Всяка година.

Кога ще има ефективност на контролните и наказателните органи?

Като чета коментарите...излиза, че в народа има толкоз злоба, колкото в един зле дресиран, болен ротвейлер с лоша наследственост. В моето социалистическо детства четяхме книжки като "Малкият принц" на Екзюпери. Сега тя е раритет в България. Любов,търпение,прошк,възпитание, приемане на другия - тези благодетели са изчезнали от моя народ. Поне ги намерете в книжката на Екзюпери!!

обещетение за потърпевшия, глоба за собственика на кучето и полагане на обществено полезен труд поне 6 месеца и евтаназия за агресивното куче, така ще бъде справедливо, назидание за дрегите собственици на кучета

dancho_o@

На хартия всичко е много добре разписано. Колко глоби до сега са наложени? Аз куче с наморник до сега не съм видял в София.

Прав си, Данчо. А аз само ще добавя, че не съм видял полицай в София, който да не седи В патрулната си кола, или пък да яде/говори по телефона си/зяпа към хоризонта непосредствено ДО патрулната си кола. Къде са патрулиращите ПЕША по улиците полицаи?

коле, коле, причината е че кучето има зъби ако няма зъби няма да те ухапе. Хората живеещи в населено място от детската градина са длъжни да познават видовете породи, физиката им, нрава и психично състояние. От 100 метра трябва да се приучат да надушват дали са разгонени или от 3 дни не са разхождани и са много нервни.Това са първостепенни знания за оцеляване в град село, паланка или махала. А 7 годишните трябва да могат да оказват първа помощ на ухапан, пък бил той куче , котка, морско свинче , а и щях да забравя - човек.

Евтаназия за мастията и обезщетение от 2000 до 5000 лева за нахапания. Некви дето не са гледали костенурка си вземат питбули, дого аржентинота и ротвайлери и после си пипат ушите.

Е, да не бъдем крайни! :) Собственичката чак да не я евтаназират :), но да положи малко обществено-полезен труд 6 месеца и глоба 2-5 хил. лв :)

Така е, но закона също е краен. Какви са тия 200 лв. глоба за поведение, което застрашава здравето и живота на хората. Не говорим за моментно нарушение, а за опасно статукво.

6 месежа обществено полезен труд а в почивката, анално изнасилване от ротвайлери

Мастията ще да е кучето, а не собственичката.

Аз пък си имам мини зайко , голям кеф!

Е точно тук идва ролята на собственика - да си удържи животното. А ако на собственика не му стигат физическите сили да надделее над кучето, то поне намордник да му е сложил.

Статията, както и коментарите под нея са напълно излишни. Никой не може да забрани хората да си гледат кучета. Има си наказания за тези, които не могат да контролират любимците си. Какъв е проблема не мога да разбера?

Че няма наказания.

Че има пострадал. Ако беше ти, пак ли щеше да питаш какъв е проблема?

Значи ако бях аз щях да и нашокам репата на тая. Иначе наказани няма да, ама това е предмет на друг разговор...

Съмнявам се, че ще можеш да направиш каквото и да е. Първо ще трябва да се пребориш с кучето най-малко и чак след това да се разправяш със собственика.