7,2 милиарда долара за жертвите на Мадоф

Съдът в САЩ одобри споразумение, предвиждащо на жертвите на финансовата пирамида на Бърнард Мадоф да бъдат изплатени 7,2 млрд. долара.

Обратно в новината

Коментари - 7,2 милиарда долара за жертвите на Мадоф | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересният момент е друг. А именно митът за еврейското задружие. Как те се поддържали и за това вървели напред. А истината лъсва от време на време гола голеничка. Евреин е прекарал за много пари други евреи. Или измамил ги е. И не просто за голяма сума, а за огромна сума. Жертвите са основно евреи или с такъв корен. Или евреите не са по-различни от останалите по света, само дето послъгват по тази тема.

Нали затова го нацепиха със 150 години затвор, а и нямаш списък да видиш точно кой какъв е и с колко е прецакан.

Значи сега са виновни, че няма еврейски заговор и са точно като другите ли? :) "Ти днес що си без шапка?", както се казваше в един виц :D

Открай време в историята, винаги когато има кръстосване на двете понятия "пари" и "измама", като даденост винаги има замесен поне един евреин! Евреите по принцип се защитават, нооо когато стане въпрос за пари са готови да прегазят и себеподобните си...

И какво излиза - пирамида, в която хептен няма печелещи. В "нормалните" пирамиди поне първите, които са се закачили и са се оттеглили навреме печелят. Тук - масата прецакани, а печелившите връщат парите. Остава невидимият въпрос - къде са останалите 40-50 млрд, няма как да ги е пропилял Мадоф, потънали са някъде в някого.

Kакво става с тоя, к о й т о е "слуга" на Mамона!? Oтива при него.... много жалко за всички!!!

ставали под носа на Федералния Резерв и то с десетилетия. Ама и наивници много - не само у нас. Така е при капитализма - идеала за печалби е коварно нещо. Ние минахме доста по зле - Югоагенти, Ист-уест и мн. др. та си взехме голяма поука и при последната кампания се отиквахме само с недвижими имоти. Плащаш 2 - вземаш 1 поради лихвите и падналите междувременно цени. Поне 2 към едно не е като 70 към 7. Тея американци кога ще ни стигнат.

Горе написаната "гадост" е сдружение на еврейски банки, които емитират долари без покритие (от край време ги наричаме "фалшиви"). А тези фалшиви долари се печатат повече от сото години!

Този отвъдокеански пример би ли следвало да го приложим у нас ?

Ако ще пострадаш ти - тогава да, трябва да го приложим. Знам, че там е лошо, но всичките ми колеги които бяха там командировка... нещо взе, че им хареса. Не бързаха много да се върнат. Сигурно са прости и не разбират. Хубаво е, че имаме незаблудени и неизкушени хора като тебе да ни отварят очите. Да знам, че там не е земен рай, никъде не е. Приятелка се отказа от къщата си, защото цената и падна 3 пъти и нямаше смисъл да я изплаща. Това стана средата на миналата година, след 3 месеца ще ходи да разгледа Мачу Пикчу... Някак си може да си го позволи. Ужас е там ти казвам ;)

Превъзходен/на дискусионен/на съкоментатор/ка сте, none -- Благодаря Ви ! /// А иначе (и в съвсем пряк текст) -- Вие нали добре ме разбрахте, че примерът е ` ... ще се върне всяко пени .... ` ?! и съобразно очевидно-високото ниво на познанието Ви -- нали на Вас всъщност е ясно кой/кои ( И защо най-вече ! ) докара/ха де-факто тези банкови/финансови проблеми там ?! (п.с. Колкото до условието в началото на репликата Ви ... е, чак такива суми не са били обект на процедурите ми ; Но всичко се променя, нали ?! )

останалите ш0 миларда каде са? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

мошенници има на всякаде в света ! в булгария наи много !

Хайде сега пак да си поговорим за сгрешения модел на устройство на човешкото общество! Прехваленият и люто защитаван от "избраните" модел вече е безкрайно компроментиран! Добре е ние като народ да си даваме сметка за всичко това, което се случва у нас и по света! И в най-мрачните времена българският гений е намирал изход за оцеляване на народа! Иначе другото е ясно! Мадоф, Ходорковски и подобните им по света, а у нас Иво Прокопиев, Маджо и подобните им, облажили се от прехода ", цялата тази паплач от крадци и преуспели разбойници тепърва ще търси спокойствие в различни крайща по света с идеята да защитят откраднатото от хората и да си отгледат децата в лукс!

Чудесно, виждам, че имаш нов модел. Ще се радвам да го чуя. Ако, може да не е някой "чист модел" дето е бил свален от злите силите на империализма. Модела работи според това какви са хората... Тука хората са малки завистливи душици, за които е по-важно колко диагонала ти е телевизора, колко коня ти е колата и колко безсмислени приложения има телефона ти. И този тъй гениален бг народ от избори на избори доказва, че е крайно глупав. Иначе за далаверка няма равен. Това обаче го прави най-обикновен селски хитрец.