Барак Обама закрива затвора в базата Гуантанамо в Куба

Според американския президент Барак Обама затворът в Гуантанамо отслабва американската национална сигурност и противоречи на американските ценности.

Обратно в новината

Коментари - Барак Обама закрива затвора в базата Гуантанамо в Куба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ,НЯМАТ НИКАКВИ ЦЕННОСТИ!!!ЕДИНСТВЕНИЯТ ИМ СТРЕМЕЖ Е СВЕТОВНО ГОСПОДСТВО!!!ТОЕСТ,СЪЗДАВАНЕТО НА СВЕТОВЕН ЗАТВОР!!!

САЩ превръщат целия свят в затвор. Само Русия не могат. Братска Русия е свободна страна и ще освободи България за трети път

Имам въпрос от нерегистрирани 23.02.2016 22:27 във връзка с крепостническото право,което Великият Руски Император Александър II Освободител отменя в 1861. Значи, Жечпосполита, във вторат половина от своето управление ВРЪЩА КРЕПОСТНИЧЕСТВОТО в Полша. Малко коментиран по вестниците факт. Крепостничеството не е робовладеене, както сеопитват да ни го обяснят англосаксите, а социално-икономически строй, при който дворяните или шляхтата имат дадена земя, коятообработват селяни с поминък. Задълженията на селяните са ясни. Но малко се знае за задълженията на дворяните. Ако случайно няма реколта поради лошо време, той е длъжен да изхранва селяните и децата им от неговите запаси. Тоест той има забрана да търгува жито и основни продукти, докато немине зимата и той необезпечи храната и зимнина на селяните. Иначе Царят му изземва земята и го прогонва. В 1861 Русия е 4та икономическа сила в света със собвстена финансова система и собствено печатане на пари. Тоест никой не е гладувал, като се премахва задължението на дворяните да изхранват селяните И точно затова , да прекрати глада на селяните, Послкият Жечпополита връща обратно КРЕПОСТНИЧЕСТВОТО!!!!!! ПП Когато Англия се разделя с феодализма ( форма на задължение на феодала да се грижи за прилежните му селяни) измират стотици хиляди безимотни. Просто за тези времена в Англия не пишат по вестниците. Вестникарите са фокусирани само в Русия))))))))))))

гетото САЩ единствената държавас с официално регистрирани концлагери в 21 век.Държава в която 10 % от населението са затворници ,а още толкова са потенцилни такива които всеки момент могат да бъдат арестувани или убити на улицата щото са заплаха за на.сигурност на олигархията.

Ти РОССИЯ на Путин ли описваш бе момче?

Вувузел

Русия има над 700 000 затворници пандизени в над 5500 концлагера, срамежливо наричани колонии! В колониите "строгого режима", режимът е по-тежък от този коъто е бил в Аушвиц или Заксенхаузен!

А затворите на ЦРУ в Източна Европа, кога ще бъдат закрити? Много е вероятно да има такъв и в България.

FuckTheEU

Обадете ми се когато обама го закрие. На него това му беше едно от предизборните обещания, щом не го направи досега, само доказа за пореден път, че от който и да е президент на сащ не зависи нищо, и той е просто кукла на конци управлявана от корпорациите. И отново забележете разминавките в заглавието и съдържанието на статията. Дир-а, не ви прави чест...макар че каква чест от продажна медия като вашата?

Гуантанамо ще си остане затворът с най-страшните мъчения.Ал Багдиди, шеф на ИД лежа там 10 г.ЦРУ отстрани бившият шеф Ал Бакри, постави Багдиди, напомпа го с пари и той създаде нефтената терористична империя ИД

Вувузел

Кви страшните мъчения, след като Ал Багдиди след 10 години излезе жив и здрав! Ти не знаеш кво става в руските концлагери, малко хора излизат живи оттам!

Затворът се ползвал с пропагандни цели? Иначе си е един санаториум за лечение на белодробни заболявания може би? Егати наглата йезуитщина!

Гуантанамо е люлката на ИД а след като проекта ИД се провали нема нужда от него, щото само гълта кинти.

Има още амеркански затвори в чужбина за затваряне - в Полша, Румъния, Ирак, Тайланд, Афганистан, Малайзия ... Може би и в България. Никой не знае какво става в американските бази на българска територия.

Споко, ще ги затворят и терористите ще започнат да ти влизат и в къщата ...

Те, самите американци, са терористи. И вече са ми влезли в къщата

"... Той добави, че Гуантанамо се използва от терористите с пропагандни цели, за вербуването на нови бойци, и припомни, че за издръжката на затворниците там се отклоняват американски финансови ресурси. Накрая, съществуването на този затвор противоречи на принципите на САЩ в областта на върховенството на закона и правата на човека, посочи Обама...." Пъпеши, направи ли ви впечатление градацията на причините за закриването? На първо място- пропагандата, на второ място националната сигурност, на трето място- ПАРИТЕ, и чак накрая "демократичните общочовешки ценности". А сега ми говорете за човешки права, ценности и други бля,бля,бля.

А окупираната кубинска територия,кога ща освободите носители на демокрация?

Базата е наета с безсрочен договор, няма окупация. Хайде малко по-грамотно...

Шило

С две думи, общите разпоредби за предизвестие и аут?

абе и тоя маимун не си изпъулнява функцията ама не го оцтраняват.нямам търпние да го разкарат тоя черен педал от белия дом че всичко стана в сажди,пък и нашият пръдналиев да получи вуъзможност да полиже и друг гъз.

Странно защо тези стотина ислямисти врагове на християнството и цивилизацията са още живи и се хрантутят от данъците на американците? Ако бяха у нас отдавна да са заминали при девствениците си на небето. Есть человек-есть проблем, нет человека- нет промлема.

Тоя ще се спаси в измислена америка, ама ние в Европа как ще се спасим от германското недоразумение???

Американците драпат да се съберат 100 000 подписа, за да отиде Обама на трибунала в Хага! За това ли затваря Гуантанамо?!

Не знам дали Обама ще закрие Гуантанамо, ама като че ли е на път да закрие САЩ. Вчера в западните свободни медии се появи статия на американския икономист Бенжамен Фулфорд със заглавието "Дали китайският банкер не обяви току-що най-голямото историческо събитие в човешката история?" Става въпрос за шефа на китайската централна банка Чжоу Сяочуан, който каза в интервю пред китайския Caixin миналата седмица, че щатският долар не ще бъде вече референтна база за китайския юан, а вместо него юанът ще бъде свързан с "голяма" диверсифицирана валутна кошница. Тази промяна може да предизвика крах на американския долар, пише президентът на брокерската Euro Pacific Capital Inc., Питър Шиф в Дъ Ласт Грийн Стенд ("Peter Schiff: Dollar Collapse Will Be the Single Biggest Event In Human History"), и добавя, че когато икономиката й се срине, част от Америка ще заприлича на страна от Третия свят. (When The Economy Crashes Parts Of America Will Resemble A 3rd World Country).

Е хайде де....кога ще фалира вече ??? От 40г това слушам и все още ги има и то по-силни. Кога е това ЩЕ.....ЩЕ...ЩЕ ????? Ако някой фалира то беше СССР а не САЩ

Е, хубавите неща не стават бързо!

"СССР никога не е фалирал,нито някоя от соц. страните по времето и края на СССР. Елцинова Русия след СССР,която се ръководеше и съветваше от американски съветници във всички министерства на Елциновите правителства,фалира през 1998 г. Та разрушаването на СССР и социалистическия блок може да се окаже,че е събитието което води към фалита на сащ. Капитализма се гради почти 300 години и зенита му беше средата и края на 20 век,та фалита на сащ едва ли ще бъде от днес за утре,но когато му дойде времето ще е точно от днес за утре.

НЕ ВИЖДАМ КАК ЛЕЗБИЙКАТА ПРЕМИЕР НА ОНТАРИО КАТЛИЙН СЕ ВПИСВА В МОРАЛНАТА СИСТЕМА НА РОНАЛД РЕЙГЪН ЧИЙТО ПОРТРЕТ СИ ЛЕПНАЛ КЪМ НИКА СИ :)) ...

Че нали прогнозите ви бяха такива още в началото на първия му мандат? То не бяха изказвания на "специалисти", на шамани и какви ли не още, че дори и Ванга включихте. Жалка история сте...

Барак Обама закрива затвора в базата Гуантанамо в Куба за да я откре на друго място с някой предан президент.

Една канадска ливада , много добре наторена от кравите и краварите . За кой ли става дума ?

Барак Обама трябва да закрие не само затвора в базата Гуантанамо в Куба но и самата база и всички други американски военни бази по света.

Тоя ГМОлапундер е терорист.Всичко друго е без значение.

ами да направят затвор на марс ха, ха ,ха

Понеже отново се сблъскваме с невежеството на про-американците във форума, обръщам внимание, че първите концентрационни лагери са построени 1830 за Cherokee Записано е в историята на УСА като Indian Removal Act https://en.wikipedia.org/wiki/TrailofTears Давам и линк към wiki, за да не се оправдвате, че не сте чували за първите концентрационни лагери, които прерастват в резервати Англосаксонците винаги зачистват територия, на която стъпят Видяхте неуспешния опит на американците посредством ISIS, Турция и Саудитска Арабия да зачистят територия на Сирия - да я освободят от сириици, това е техен цивилизационен белег

Предполагам, че няма да имаш нищо против Gypsy Removal Act, нали, въпреки невероятната ромска култура, душевност и чувствителност... :)

Точно тези американци, които са ни окупирали, ще ти забранят да осъществиш Gypsy Removal Act, защото си длъжен да си демократ по техните правила, които те никога не са прилагали в тяхната страна

Би ли споделил с невежите като мен, като са се довлекли чероките от Сибир, как са постъпили с местните индианци?

Руската империя е последната, която отменя робството в Европа. Чак до 1861 година руснаци са продавали хора, при това не само са ги продавали, а са ги заменяли срещу кучета и дори са ги залагали на карти, демонстрирайки пълно презрение към човешкото достойнство. Много преди 1830 редовна практика на руснаците е да избиват цели народи.

Даа човек да се чуди на кой да пише двойка по история,на този който говори глупости цитирайки дати или на този който го е накарал да запомни датите и не го е научил да мисли и осмисли това което са му казали

Крепостничество не робство. Все пак има разлика. Но в това отношение Русия изпревари Америка, която отмени робството няколко месеца по-късно, официално, неофициално го отмени чак през 30-те години на 20 век.

Само да допълня,тези които ограмотяваш да продължат да се ровят и ще се окаже,че не само в 19век ,но и в 20век са доразвили концентрационите лагери и то на територията на Русия,вярно още е било 1920-1924г.било и в Сибир,но пък за сметка на това Хитлер се е възползвал от опита им,или може би те са му подсказали?

Защо се излагаш?!?! Английски ли не знаеш или просто ти харесва да пишеш лъжи и глупости?!?! И преди да плачеш за американските индианци, не е ли редно, че и по-патриотично, да пророниш сълза за българите от Североизточна България, които в продължение на стотици години са били отвличани от руски разбойнически отреди и продававни в робство като крепостни. Цели села са се обеллюдявали и после са заселвани с турци от Анадола за да обработват пустеещите земи. Това е причината в тази част на България да има толкова много етнически турци..

Човекът е написал истината, защо скачате ?!?! Колкото и да ви боли, това са доказани факти, и да, написани на английски. Макар че в случая езика няма значение, защото пред фактите и боговете мълчат.

Този както е тръгнал, ще закрие и НАТО. Добре, че му остава малко, и дано да са им уврели главите на американците никога повече да не гласуват за комунист!

:)))За Меркел може да се гласува,а за Обама неможе.Това си клони към расизъм

Само абсолютен невежа може да каже, че Обама е комунист.

Ние не знаем, колко затвора на ЦРУ по света има. Знаем за Гуантанамо поради простата причина, че се намира н Куба, а Куба използва влиянието си да обърне внимание на ООН към тоя нелегален затвор Със сигурност такива затвори има в Полша и Румъния. Австриец, служил в Косово, ми каза, че на територията на Bond Steel има огромен затвор. Така че Обама се мъчи да спечели поне един плюс след като Путин постави него и Ердоган в шахматт

Има и у нас....

В 4те американски бази, които са ни окупирали ли? Не съм чел нищо, но не се учудвам, ако и нас ни замесят в техните мръсни игри

"Гуантанамо се използва от терористите с пропагандни цели" МОЛОДЕЦ , много правилно терористите сте вие !

Таран Кольо ,т.е г-н Обама,като е заплаха за вашата национална сигурност този затвор и след като ще го затваряте,защо ще пращате 35 човека в други страни за превъзпитание???Не можете още 35 гърла да изрханите или и като се появят снимки със затворници на каишки или голи на купчина да кажете-Те не са при нас,търсете снимките от Полша,България и други братски страни

Значи има павна уловка, затова не могат да ги задържат при себе си. ПТези хора без суд са изтезавани. Ако се преместят в щатски затвор на щатска територия получават право на правна защита и на публичен процес...... Тоест ще размажат мита за демокрацията на УСА, а освен това, ще имат право на обезщетение Именоо затова ще ги разпратят в държави като Албания или още по-бедни и нецивилизовани, където е сигурно, че няма възможност да вреди на УСА

Така е,явно там е врътката,то и един да кажат че няма да е в техен затвор,които и от останалите 94 да потърсят той все няма да е при тях

О, Боже, нова агресия от страна на САЩ. Няма ли да има край? :)

Свидетели сме как за пореден път американците доказват, че не случайно са световен лидер и опора на демокрацията по свта. За американската нация няма нищо по значимо от защитата правата на човека. Ако някъде те са нарушени то обезателно ще последва реакция която обезателно ще доведе до тяхната защита

Където и да са отишли след тяхмата намеса само смърт и хаос, ако това са човешките права, аз предпочитам да съм безправен

Тънка иронийка или безогледна хвалба ? :)

Кажи го това в Босна и Херцеговина,в Сърбия,може даже и в Либия,за Ирак,Сирия и Украйна няма да те карам,там те всеки ден свещ палят за здраве на демократите които такава манна небесна им докараха.За изброените както и да е ,но пробай да го кажеш това в Израел и после сподели тук какво са ти отговорили

сигурно гледаш американска телевизия. Само тя може да ти промие мозъка до такава прозрачност и липса на сиви клетки. Там демокрацията е безгранична и доведена до съвършенство. Всички са свободни за всичко, но най-вече да бъдат себе си, особено ако са прости или агресивни.

Едnа от хубавите приказки за лека нощ. Някъде 1998 - 1999 беше много актуална :)

САЩ се изтегли преждевременно от ИРАК и се пръкна ИС...сега закриват Гуантанамо само месеци след атентатите в Париж... Има ли някой да мисли, че терористите ще си признаят само ако ги черпиш с кафе и цигари ?!?! Иска си и здрав бой...АМА НА оБАМА НЕ МУ ДРЕМЕ ВЕЧЕ ЗА САЩ

И къде откриват нов затвор за незаконни задържания?

След палежа на Райхстага от нацистите,се приема закон от нацистите даващи им всякакви неограничени противоконституционни правомощия за преследване и изтребване на всички неподържащи нацистката политика,първите концлагери се създават също. След което нацисткия режим предприема военни агресии за налагане на "нацистиката идеология"срещу Чехия,Полша,Франция,СССР. След събарянето на кулите в Ню Йорк,подобен закон на нацисткия се приема от конгреса в сащ-патриотичния акт и се създава първия концлагер през 21 век в Гуантанамо. След което режима във вашингтон предприема военни агресии за налагане на "демокрация" срещу Ирак,Афганистан или по създаването на терористични организации от американски сенатори за налагане на "хаос и извършване на въоръжени преврати" в суверенни държави-Сирия(тиймбилдинга през 2013 в Европа на сенатор Маккейн от конгреса на сащ с Багдади и бъдещите терористи от ИДИЛ-ИД-ДАЕШ-умерена опозиция)(инфо от нета)."

А защо ли 35 затворника ще праща в други страни?Нека си ги държи там.Специални ли затвори ще им правят?

обонго е тъп.

....този носител на Hобел...защо не каже за останалите американски затвори от подобен тип навред по света нещо...за тези последно открити в бишите соц страни....или си мисли ,че те са Gоляма Aмериканска Tаина....

ленче, не знам дали си луда, HO..., че си неграмотна, си личи от написаното от теб!!;))

....стига си се тюхкал..бе смотлио...ти гледаи себе си...не ми бери гриJAта..

Да го затваря и да отваря един в Колхозия, че Путя от Кремъл ще се мести там

Няма да ти пиша , че си хахо , защото ти го знаеш.

"Привет на каубойско-турските НПО-хранутници,форума пак се разсмърдя на прокиснал дюнер надник за написани коментари."

Наистинасти век доми америка през двайнира в иновациите, но концентрационните лагери са още по стара американска иновация. Първият лагер на смъртта е в щата Мичиган по време на гражданската войно.

Какво значение има ,че ще бъде закрит Гуантанамо ,след като цяла Америка се е превърнала в един голям затвор ,където са 25% от всички затворници в света и всеки трети американец е осъждан за нещо ....

Ми то навремето така беше в Русия с ГУЛАГ..... Отдавам го на къса памет че удобно го пропускаш....

Kak пък намеси Русия? Първите концентрационни лагери за правени от англичаните за местните американци, после ги преправят на реззервати и до ден днешен си съществуват, като изрично се забранява на индианците в тези лагери да ползват земята или да работят. Говорим за период 18 -21 век за УСА

"Ми то навремето така беше в Русия с ГУЛАГ..." така като те гледам и ти по старото време тъгуваш. Тогава било ами сега как е ?

НЯМА ИЗБОР. ПУТИН КАКТО Е ПОДКАРАЛ ТЕРОРИСТИТЕ ,ЗАТВОРА ИМ ЩЕ ОСТАНЕ БЕЗ КЛИЕНТИ.

Законът за ограничение притежанието и носенето на оръжие трябва да прокара и ще му кажа голямо БРАВО.

тои ще остане в историята като един от наи-добрите президенти на америка, за разлика от путин, които няма да остане в историята изобщо

Приказки от началото на президентството му. наближават избори.

Нали ще кажеш че е кандидат - опс чакай не е....