Войната в Ирак приключва на 31 август

Президентът на САЩ Барак Обама обяви днес, че краят на войната в Ирак наближава и че изтеглянето на американските войски върви по график.

Обратно в новината

Коментари - Войната в Ирак приключва на 31 август | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Конгресът на янките гласува ли някакъв, по точно, какъвто и да било документ за обявяване ВОЙНА НА ИРАК и ако не: 1. Защо? 2. Как се нарича това, което правят в Ирак? 3. Заглавие "Войната в Ирак... ..."???-явна манипулация.

Да!

В Ирак ще остане преходен контингент от 50 хиляди войници, ....и ще охраняват граждански проекти на САЩ. "Граждански проекти, които печелят милиарди от природните богатства на нападнатата страна."

Така мислят и шийтите, а също и групите "Кудс".

Войната приключва, НО "В Ирак ще остане преходен контингент от 50 хиляди войници" Колко нормални страни имат такава голяма армия?! И защо остава този контингент?! Стига евтини манипулации. Видяха, че не постигнаха нищо, а нямат и достойнството да излязат от там. Още в началото на войната даваха репортаж от лагер с пленници и още тогава един талибан заявяваше. Рано или късно ние ще победим.Е оказа се прав.

Какъв талибан в Ирак, умнико?

Сега в Афганистан ще стане страшно...

Ъм ний ко ши прайм с'я?

Иран на 1 септември идемееее!

А Бен Ладен знае ли за края на войната?

Да, време е за нова война!

Мда в Ирак остават 50 000 дипломати да охраняват петролните кладенци .

Сетих се! Сега - Иран!

"преходен контингент от 50 хиляди" - че това е повече от нашата армия, доколкото си спомням някакви цифри за броя на личния състав след необходимите съкращения ... Колко изобщо са там сега?! На какво ли "американските дипломати" могат да научат иракчаните - един от най-древните народи на света, които нямат обаче нищо общо с лицемерната "демокрация по американски" и нейните двойни и тройни стандарти?! Смях в залата, и милиони невинни жертви на американската безпардонност... А помпите помпат нефт, и камионите на Халибъртън се търкалят по прашните пътища, натоварени и претоварени, и фамилиите на тези, дето поставят куклите в президентското кресло на САЩ си пият питието, и грижа си нямат за никаква демокрация!

КАКЪВ СМЕШНИК СИ ОБАМА. Попитай руснаците кой дойде след тях в Афганистан. Първите които ще минат на страната на талибаните са тези които сте обучавали. Ще настъпят едни "демократични" промени от които свят ще ви се завие. А ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА ЩЕ ОТИДЕ ТОЛКОВА НАГОРЕ КОЛКОТО НАДОЛУ ПОТЪНЕ ДОЛАРА.

Всъщност по-вероятно е долара да поскъпне, защото приключва един голям разход за САЩ.

като се маха голям раход валутата пада не поскъпва! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ако не се лъжа тази война е свещенна,и никога няма да свърши.

САЩ са част от Америка и Обама нещо се самозабравя (ако грешката не е на журналистите). Не Америка изтегля войски, а САЩ! А защо не направи равносметка за Иракската държава - облажи ли се от демокрацията?? Уж напускат, ама ще управляват като техен щат - с техни дипломати и самолетоносачни групи в района (по-безопасно)! Грозен двоен стандарт и двуличие - дали има кой да му се върже? Сега, след като тази война завърши, започва броенето на дните до следващата!

Време е да обърне малко внимание на Иран и Северна Корея.

Като гледам и ти плачеш за внимание!

Ще ти обърнем внимание на 01.09. не заключвай входната врата....