Обама разреши въздушни удари по джихадистите в Ирак

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че е разрешил въздушни удари срещу джихадистите на "Ислямска държава" в Северен Ирак.

Обратно в новината

Коментари - Обама разреши въздушни удари по джихадистите в Ирак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обама разреши, ама не дава на другите да правят като него!

Америка ако не води война в някоя част от света ще ФАЛИРА.

краино време беше

ПИПО

"Няма американско военно решение на кризата в Ирак" Защо ли и да има. Нали им смучете петрола, рафинериите не са застрашени. Нека се избиват камиларите, вие си цокайте нефта. Гадове лицемерни.

ти в час ли си бе брато , маи само пунин ти е в главата

Слабо и крайно недостатъчно, но това е светлина в тунела, че сащ може да постъпва все още правилно... Противопоставянето Запад-Русия или Запад-Китай е само образец на недоразумения в цивилизация която върви напред... Подобно както дрязките между Втората Българска Държава и Византия де факто са палави до степен детска невинност грязги на фона на ислямската, смъртоносна чума която в последствие се просмуква и поглъща двете империи, без те да съумеят да отреагират адекватно... Сега в глобален мащаб се наблюдава почти идентичен процес на ислямско проникване в грандиозен мащаб. Бедните наивници от запада се заблуждават, че ислямската лавина преселници идва при тях, за да опресни кръвта на застаряваща Европа и да работи за нея... като истински... западняци... и много им пука за западните/източните цивилизационни ценности... Със същия успех могат да очакват подобна дейност и от бълхите, кърлежите и прочие кръвосмучещи пиявици, които искат кръв със същото настървение с което ислямистите искат шериат навсякъде.... Поради тези причини приветствам всяко противопоставяне на ислямизирането, независимо откъде идва това противопоставяне. Такава глупост като идил само преди четвърт век би била тотален абсурд, но не и днес със силни ислямски лобита къде ли не... Ислямизмът е в глобално настъпление и да се смята, че зомбитата под негово влияние са същите хомо сапиенс като в ийст енд, сохо и ермитажа само че с чалми е смъртоносна грешка за цялостното развитие на човечеството... Точно сега е времето светът да се противопостави на ислямизирането с всички средства, докато все още не е станало твърде и необратимо късно... И вместо обама да се цупи като маймунка, на панаир би трябвало да обедини курса против ислямизма не само с москва и брюксел, но дори и с пекин и токио...

ЕС в лицето на Германия и Франция яде руски пердах, затова му пари под задника. Редът е на говедарите от уса. Спокойно уса-хлебарки, тангото е бавно, но винаги е актуален танц.....

Братко Барако, не е ли аналогична ситуацията в изт. Украйна и не трябва ли Путин да бомбардира? М? Вместо това налагате на Русия всякакви санкции.

да, аналогична е но в твой ущърб. ИДИЛ са външни нашественици и превземат Ирак, по същия начин както про-руските сепаратисти, подкрепяни от Путлер, превземат (започнаха де, но ги удариха през кръста) Украйна. Та..логичното в случая е НАТО да набие чуканите на руските терористи и да ги изгони от Украйна, така както САЩ ще набиват канчетата на ислямистите в Ирак.

А Путин да защити руснаците в Украйна, както Обама - американците в Ирак?

аналогично путин да нападне европейските страни понеже доста терористи в сирия са граждани на европа и би трябвало да бъдат нападнати тези страни ,включително и българия.

абе ЕС какво чака? НАТО какво чака? Само САЩ ли ще дава пари против тероризма? Крайно време е ЕС, да си попълни пропуските във военната зона, да се включи по-активно в световния мир и така да стресне малко и жужето от тайгата

Абсолютно вярно! Но ЕС си играят на много толерантни да не би да обидят някой! А и някак си не върви да ги покрепят от едната страна като жертви в палестина пък после да ги бомбардират като терористи в Ирак.

за палестинците.... не съм сигурен, че ЕС ги смята за невинни жертви. Мълчаливото съгласие към хамас ги прави съучастници, макар и да не стрелят те с ракети, но ... хамасците са между тях, крият се в къщите им ....

Виждам, че си много за бомбандировките. Едно въпросче. Имаш ли данни колко жертви дадоха иракчаните след внесената "демокрация" на САЩ и колко жертви има за последните 10год от управлението на Садам?

А колко жертви даде България след внесения "ред" от СССР? Защото гледам че гледаш в чуждата паница явно си си оправил нещата в собствената кочинка?

Обама е носител на Нобелова награда за мир, а Путин не е. За да има справедливост трябва да четем следните съобщения: Президентът на РФ Владимир Путин заяви, че е разрешил въздушни удари срещу джихадистите в Сирия, които колят и издевателстват над християнското население в Сирия. Наред с това президентът е наредил и пускане на хуманитарна помощ с военни самолети за застрашените религиозни малцинства в Източна Украйна за да се предотврати "потенциален геноцид", предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Забележете, носителят на Нобелова нарада за мир, Барак Хюсеин Обама, американски президент, заслужаващ наградата колкото и Хитлер, едва-едва се съгласи да прати няколко самолета с бомби на една открито терористична организация, при това само защото е помолен от правителството на Ирак. Защото е миролюбец! Същия хубостник (по-точно грозник) искаше да изпрати не само самолети, ами и ракети срещу редовната армия на една страна, без да е помолен от нейното правителство, която воюва срещу същата тази терористична организация. Изпрати и частна американска армия в една европейска държава, подклаждайки гражданска война. Най-смешно обаче е твърдението, че пращал самолети, за да пазят някакви 250 американци, дирещи нещо там... Все едно някой си Володя да се сбие с негри в Бруклин, а Путин да изпрати войски там, за да го пазят?!?

Кой направи от един мирен в продължение на 35 години Ирак кървава кланица..? Путин?

Хахахахах мирни радикални мюсюлмани?

мирният садам, след като идва с преврат на власт започва веднага война с Иран, после си избива кюрдите с химическо оръжие, след което окупира съседен Кувейт. Това, ако не се лъжа е в рамките на 10-12 години.

още ги наричате джихадисти а не терористи,вече са изселени над 100 хиляди християни ,разрушени манастири и църкви,обрязват жени и малките момичета,и какво искате още за да казвате истината,,колко ли ви плаща саудитска арабия и катар за да не казвате истината,и още този барак хусейн обама казва ако е необходимо тогава ще използва силата,а кога ще стане необходимо като избиват всички ли,,жалък свят.

Обрязването е само за мъжа-поне това са основите на корана и тората.Може да видите защо се обрязват.Има общо с това,че фалоса е змия,качулата кобра и т.н.Това е част от езотеричното значение-иначе е по-хигиенично и предпазва от болести.Обрязването на жени ,никъде не е споменато или е казано,че трябва да се прави.Това са практики в африкански племена,после пренесени в някой региони,където са приели исляма.Общо взето тези така наречени джихадисти,нямат нищо общо с исляма.

Терористи наричаме тези дето със сигурност са лоши. А за тия още сме в раздвоение на личността: Едни и същи са, но в Ирак са лошите, а в Сирия - добрите. Като се борят за демокрацията в Либия са добрите, а като преминатв Мали стават лошите. Заради тази шизофрения ги наричаме неутрално - джихадисти. Да не стане грешка и някой да реши, че не сме достатъчно циливилизовани.

Защо му е на Обама-та да бомбандира - просто да пусне евреите и за две седмици жив ИСЛЯМИСТ няма да остане !!! Още малко им трябва на Израел да им писне и да избият до крак всички мюслита !!!!!!!!!!

Той и Адолф Хитлер беше решил да избие всички евреи.Света е на Бог.Всеки който е решил,че може да определя кой ще живее и кой ще мре си отива закономерно.Така че,по-малко глупости.А относно тези в Ирак ,всички терористи или поне вождовете им са обучени и финансирани от Мосад и ЦРУ.Просто се прави нова карта на света.Да не пипат Кюрдистан,който ще стане една нова държава,Ирак ще го делят на 4 държави.Картите ги има в интернет от 15г.Всеки може да ги види.

Пълни глупости!

Я,сега да видим-Путин или Обама!Не е ли едно и също!?Путин подкрепял руснаците в Украйна и бил терорист.А Обама,който разреши удари,само защото имало 250 американци в еди си кой район-какъв се явява!Демократ?Мразя,когато се мери с различен аршин!

Ние сме следващите на границата на засилваща се ислямска пропаганда от Турция и с пристигането на колоните ислямисти,че тукашните се оказаха ненадежни. Само някой ром се продаде в Пазарджик. ЕТО ЛИНК ДА ВИДИТЕ КАКВО СТАВА КАТО ИСЛЯМИСТ ВЛЕЗЕ В ЦЪРКВА_ link

http: //link

Ами то по тази логика не е ли едно и също Българин, Ром и Турчин?

спрете фанатиците,наи добрия фанатик е...знаете кои.аиде с здраве. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Крайно време е САЩ да се закрие като държава!

Крайно време е ти да заминеш за 1. Сибир 2. Сев.Корея 3. Куба Дъ чойс из Йорс - червено ла.но !!!!!!!!

абее..ла.но,ла.но ама си и мирише !!

САЩ разрешават на своите при голям зор да бомбят ислямистите, но пък все още бавят доставката на обещаните самолети. От друга страна Русия започна доствката на щурмови хвърчила за Ирак-)

Няма кой да ги спре американците ! Човечеството е безсилно да спре агресията им. Много жалко, чувствам се престъпник, защото сме "партньори" с този световен терорист. Историята ще ги осъди, но това няма да върне убитите децата на хората и тяхното детство. Думи нямам!!!!

Абе Пешо-да не би да си фен на ислямистите.Или айде така да си плуеме,щото си нямаме работа.

Фундаменталистите са заплаха, да! Но аз няакак си, не виждам желание да се изкоренят или изтребят, или приобщят към нормалния свят. Виждам само прокарване на финансови интереси в изгодна за американските олигарси посока. Иначе как ще обясниш атаката им в Сърбия? Не се ли проявиха подозрително хуманни спрямо фундаментализма? И това се вижда отблизо, но същото правят и по света. Не бъдете наивници -интересът е водещ, а не хуманността. С каквито и медийни измами да ви промиват мозъците, това е зад завесата.

Ние винаги сме на грешната страна-виж ни историята!

А защо не се почувстваш престъпник спрямо Бог и не вземеш да се покаеш и да видиш истинска промяна в живота си? Защото функцията на праведен съдия не ти е била вменена от никой ти си се вживял! Ще ти кажа само че САЩ е НАЙ-Христиняската държава в света със повече от 240 000 000 християни!!!! Толкова Християни няма във всичките бивши и настоящи Руски републики взети заедно!!! Та ако нещо ти се струва неправилно първо се замисли ти на коя страна си? На страната на единствения Бог или на страната на суеверията, легендите и народните приказки?

"Няма американско военно решение на кризата в Ирак", заяви Обама. Като няма , какъв го крепихте там 4- години и защо след вашето оттегляне от държавата Ирак не остана нищо друго освен един "разграден" двор , където всеки си прави каквото си иска. И сега като капак на всичко на част от територията ислямски екстремисти си създадоха държава.

Да а преди това не всеки си правеше каквото си иска само "наще" можеха да си правят каквото си искат!

И аз съм чувал, че геноцид с бомби се оправя. Май иракчаните само има да си мечтаят за времената на Саддам, а украинците- за Янукович. На тези няма ли кой да им забрани да напускат Северна Америка??

Да си го кажем в очите: Негроидната марионетка направи повече бели и от Буш! Ще има Курдистан, Сунитски Халифат и Шиитите ще се лепнат към Иран! Това е ендшпийлът!

Абе, този, черния да няма канибалски корени?

Ами утре Путин да разреши "високоточни" удари срещу Украйна,защото заплашват "нашите интереси и население".Каквото повикало,такова се обадило.

Най-после маската се свали официално: Удари ще бъдат нанесени, "ако терористите застрашат наши служители или оборудване в която и да е точка на Ирак", уточни Обама. Значи САЩ не помагат на народи - изпаднали в ужасно положение, а само охраняват своите (за кой ли път) интереси! Не се ли задавихте вече с вашите интереси по цял свят?

Абе червени троле, хуманитарната помощ не е ли помощ? Или ти се ще да пишеш как америка бомбардира в ирак?

Първата хуманитарна помощ която САЩ даде на Ирак бяха дамски превръзки и бонбони Машмелоус-)

На когото са помогнали...бял ден не е видял!!!От където са минали...трева не никне(само червена)!!!!

Не е, това е прах в очите. Сащ и Израел мълчаливо подпомагат групировките, защото си мислят, че могат да се разберат с тях. Алах-акбар зомбитата са всъщност инструменти на съюзници на щатите.

Лошият вълк ИДИЛ трябва да наплаши хубаво европейците и да ги вкара в кошарата на добрият овчар на по-сигурно място. Въпроса е кой бъде той? С толкова цветни революции напоследък, човек свиква с логиката им.

А товорищ П. един път няма ли да помогне или: 1. Не им стига военния потенциял за водене на война далеч от дома? 2. Или по-скоро пак ще подкрепят терористите, поне САЩ е срещу тях?

Товарищ П помагаше на Саддам, Асад и Кадафи да държат джихадистите под контрол. Запада реши да оттърве джихадистите от този недемократичен контрол и сега никой не е длъжен да им оправя бакиите в Ирак, Сирия и Мали. Всеки трябва да носи отговорност за погрешните си решения.

Какво значи носене на отговорност за световен геноцид? Обама е избил повече цивилни лица и деца дори от Хитлер. Няма ли смъртна присъда за такива преднамерени престъпления?

все повече го сърбят ръчичките да хвърля бомби някъде - няма значение къде, важното е да се харчат!

"Няма американско военно решение на кризата в Ирак", заяви Обама. :) Много точно казано само да допълня: Има военно решение за създаване на кризата в Ирак

русофилчета :) вие сте просто едни тъпи страхливи озлобени хора :)

Защо бре! Ти, русофоба ,се радваш, че ще се хвърлят бомби ли! Кретен!

Аз се радвам що ? А повече бих се радвал ако можеше и Вермахта да мине през новия халифат...няколко пъти.

Слабичко, атомни бомби трябва да пуснат, те Хамериканците имат опит в това... Дадоха им хемокрация а те не я харесва, що ли... щот са тъпи...

VIPER

Обама: "....ние започваме въздушни удари , за да защитим американските граждани...." Похвално! А в Украйна какво става , САЩ няма ли да защитят американските граждани там...

русофили според вас решението на обама за въздушни ударли правилно ли е?

А според теб ЧИЕТО и да е решение да се хвърлят снаряди и бомби, правилно ли е!

Bell

Пичове, що бъркате ISIS с FSA (свободна сирийска армия), която искаше да сваля Асад. Двете немат НИЩО общо.

Това са създадени с идентична цел формирования-просто тия са по-фанатичните. Нима не избиваха наред в Сирия? "Ислямистите от Ислямска държава (бивша Ислямска държава в Ирак и Левант) са обезглавили десетки сирийски войници в база на армията на Сирия и са набучили главите им на колове. Екстремистите са превзели базата в северната провинция Рака, при което са убили 85 войници, а над 200 други са изчезнали безследно. "- новина отпреди 20-ина дни.

Не са едно и също, но ISIS и FSA, воюваха заедно срещу сирийската армия. Атакуваха едновременно едни и същи градове и села. Разликата е, че ISIS избиваха и палеха християнски села, а FSA не.

Ирак, държава с огромни залежи на петрол, чака подаяния от САЩ за да изхрани населението си. А САЩ пък ще ги освобождават от терористи. Каква гротеска...

Това да е, като що беше, тука, в Софията, кога от румунско ги подгониа и долетеа, та бомбите си сичките тука ги исраа U$$- бомбардирана бабичка П.С.: Тогава ББ & ЦЦ са били само едни зародиши в яйца мильоцйонерски

стига рева бе тъпанар. Виж статията за какво е и помисли преди да праскаш глупости тука

да разшири периметъра на ударите. Понеже те са прецизни, с умни бомби и ракети да нацели нашенските русофилчета. Другите няма да пострадат. То дали е джихадист или комунист/русофил - разлика няма

по принцип си прав. И вредите от нашенските русофилчета са еднакви, че и по-големи с тези на изродите от ИДИЛ

Направо ме развесели! :)

въздушните удари да ги дават директно по tv.....с повторения и на забавен каданс

Той създаде този хаос и сега целта излиза наяве-съживява си не само военната индустрия.Всичко това след това ще се заплаща с петрол.Много умно!

VIPER

Колко пророчески се оказаха думите на белгийския депутат Лоран Луй , казани преди няколко години по повод нахлуването на Франция в Мали: " Ние подкрепяме свалянето на светските режими и заменянето им с ислямистки такива , които много бързо ще станат неудобни , и които ние най-безсрамно ОТНОВО , ше нападнем..." Не се ли случва точно това в Ирак ???

Абе никакви християни не защитата. Северен Ирак е контролиран от американски марионетки и Обонго сега просто се опасява да не загубят петрола от там. САЩ въоражиха и съзададоха тези групировки чрез прокситата си Саудитска Арабия, Катар и Йордания. Това си е Ал Кайда в нов версия

Когато влязохме в Афганистан и заехме стратегически плацдарм-до цивилното население не сме се допирали- колко години Хамерика бяха бесни и..какво правеха??!

И все пак, български войници имало ли е по някакъв начин там??! Варшавският нали не се намесваше?

ако русофилите бяхте мислещи хора със собствена преценка шяхте да подкрепите и поздравите обама за това решение! но вие не сте хора дори :)

Не се занимаваме с обич, симпатии, търговийка, пренос на газ.... бомбите не са ни патент!!!??

Ако Русия е агресор в Украйна, Израел е агресор в Газа, тогава какви са американците в Афганистан, Ирак, Сомалия, Чад, Конго, Нигер, Виетнам, Северна Корея и т.н. Умиротворители, които избиват хиляди! Чувал ли си за операция "Rolling Thunder"? - Операцията е проведена във Виетнам с над 3000 бомбардировача, подредени в 3 редици на дължина 500 км. и в продължения на 10 дни са сели бомби и напалм над мирните жители и по официални (при това американски данни) са избили 180 хил. мирни граждани, от които 120 хил. са деца!!!!!! Справка уикипедиа. Справка ам.филм "Коса". Справка американския сенатор Маккейн, участник като пилот на бомбардировач в това систематично избиване на хора!!!

Боклука Обонго просто иска да върне своите приятели към Сирия. Не му пука за християните. Когато същите тези ислямисти избиваха хиляди християни в Сирия там бяха борци за освобождение

ай-сетне нещо умно да предложи Обама!!! Геноцидът и ислямизмът трябва да се ограничават! НО...... Къде си бил досега бе гад мръсна, защо не предприе такива действия , когато в Сирия се избиваше християнското население, капаци ли имаш на очите си да не виждаш фашисткото прочистване в Украйна/става въпрос за Източна Украйна, но също и на площад "Независимост" в Киев/, не видя ли показния разстрел в Одеса!? Бах ти смотаняка!!!! Явно и той като Хитлер не смята славянското население за хора , а за някакви нищожества- в Украйна воюват славяни срещу славяни и явно това му доставя удоволствие!!! Не знам хората в САЩ дали одобряват действията на президента си, но ако е така то явно толкова им е капацитета!!

А ,аз щях да бъда изненадан, ако заглавието беше- Хамерика няма да нанесе въздушни удари по...!

Е нема такъв смех , русофилите станаха защитници на халифатф. Аре слагайте чалмите и към чечня

Бедни сме ,бате! Нема за плат за чалми!?

Смеха винаги си е там, достатъчно е да погледнеш зачервените им носове и бузки.

абе русофили и това ли е лошо решение на лошия обама????? фенове на краините ислямисти ли сте??? май да

Объркахме се-иска да бомбардира ту едните,ту другите.Той друго няма ли си с какво да си играе;-)? Ще видим къде ще му излезе края с ИДИЛ и дали САЩ и Израел ще могат да си контролират кучето,което отхраниха да разкъса Сирия.

Я елате, пиленца на кака, да ви згрея под опашката Ха, ха, ха ха ха, пляс плясс

А удари по въздушни цели, разреши ли?