Обама: Днес е нов ден в отношенията на САЩ с Куба

Президентът на САЩ Барак Обама се срещна с кубинския си колега Раул Кастро в Двореца на революцията във втория ден от историческото си посещение в Куба.

Обратно в новината

Коментари - Обама: Днес е нов ден в отношенията на САЩ с Куба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А видяхте ли снимките и записа от края на съвместната им пресконференция. Кастро не позволи на Обама да го прегърне и ме отблъсна ръката, ама Обамби продължаваше да налита и най-накрая Кастро я хвана и я задържа. Смяяяяяяях, направиха го за смях.

Раул Кастро, отблъсна "прегръдката" на Обама! Това не са обичайните ти марионетки!

Отишъл Обама до Ватикана, ама не видял Папата.... :))

Нищо хубаво не ги чака кубинците от американските гниди.

ПУБЛИЧНИЯ ДОМ НА АМЕРИКА И СИ ОСТАВА ТАКАВА, АЛ КАПОНЕ, МАИЕР ЛАНСКИ ДР........

Тръмп Е САМО ДО ИЗБОРИТЕ, стига писа простотти

Страхотна подигравка на Куба с Обама - никой не го посрещна вчера на летището !! Тръмп се подигра официално с Обама, обяви че ако това се беше случило с него, щеше да се качи обратно на самолета и да се върне незабавно откъдето е дошъл !!!

"..САЩ ще продължат да говорят в подкрепа на демокрацията в Куба,.." Ако Русия ги изостави, Куба я чака същата участ , както Ирак, Либия и Сирия - ярки примери на американската демокрация.Още повече, че Куба е на един хвърлей (поглед) разстояние до САЩ и е трън в зад...ка им още от Кубинската революция, през 1959г. При ясно време, от брега на Хавана се виждат светлините на Маями. И ако не беше бившият СССР и ядрените му установки на острова, (спомнете си "Карибската криза"), Куба отдавна да беше станала 51 ят щат на САЩ. Не че, на кубинците щеше да им е толкова лошо, или поне на някой от тях.

разреши ли свободното пътуване на кубинските граждани ?

Обонго живее в някаква паралелна, изкривена реалност. Прави "забележки" на Кастро за някакви политически затворници, докато в американската база в Гуантанамо и в тайните затвори на ЦРУ биват затваряни и измъчвани отвлечени хора, без съд и присъда?!

"Той призова също така САЩ да върнат на Куба земите, използвани за американската военноморска база в залива Гуантанамо в Куба"! Комунистическо нахалство, че кога Гуантанамо е принадлежало на кубинската държава? Я малка справка с историята!

Великата инквизиция е детска градина спрямо изтезанията в Гуантанамо. Този зандан е извън правото и конституциата на САЩ. Въпроси резняко ?

При американската марионетка Батиста, Куба беше собственост на американската мафия. Жените проститутки, а мъжете келнери и крупиета. беше най-бедната държава в Латинска Америка. " никога няма да върнем собствеността на американската мафия" Раул Кастро/ Файнейшенъл Таймс, 19.3.16 г

Фидел е историческа личност- легенда- човек , който от от хаванските бърдаци изправи един народ за достойно съществуване. Революцията не е за дребни бакалски сметки, но идва време за промяна и Китай го доказа

Американската "помощ" е известна ! Видяхме какво стана с арабските страни.Виждаме как най-антируските държави от Вишеградската четворка пледират за дружба с Русия. Видяхме как с американска помощ, България и Украйна се превърнаха в Евопейски Сомалии...Само, че кубеинцзите са по-умни от нас.Факт, че от проститутки и келнери направиха достойни хора, армия, велики спортисти, го доказва....Има мнотго здраве Америка. Светът я разбра що за стока е !Справка: България

КУБА Е ТИПИЧЕН ПРИМЕР, КАК ЕДИН КОМУНОИДИОТ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ОТ ЕДНА БЛАГОДЕНСТВАЩА ОТ ТУРИЗМА ДЪРЖАВА, ПЪЛНА ЦИГАНИЯ. ДОБРЕ, ЧЕ МАЛКИЯ БРАТ МАААААЛКО ОТ МАЛКО ПОУМНЯ !!!

Куба се сбогува с Москва, приемайки САЩ. Каква жалка картинка са русофилите, плачейки за чужди народи. Добре дошли кубинци в демократичния свят!

Понеже Куба се сбогува с Русия, затова военната руска база е заредена с Топол М и Ярс. Затова Раул Кастро не послещна на летището Обама, който от яд ,побеля като швед...ХА ХА Това е истината резняко.Марш в Анадола

На дневен ред не стои дилемата, дали Фидел Кастро не иска да се срещне с Обама а дали кубинският народ желае да се срещне с него.По всичко личи,че желанието на кубинците е голямо и те цели 57г. правиха и правят всичко възможно да се откачат от КУБА, преодолявайки тези 157 км до САЩ ,дори и с плуване с риск на живота си. Което означава,че идеите на така наречената "Кубинска революция" е пълен провал за "Кастровизма" и като идеология и като явление.За това Фидел Кастро няма очи и е просто гузен.От 1959г. до ден днешен / период от 57г./ в Куба живеят бедно и в лишения от всякакаво човешко естество.Добре ,че климата е топъл иначе, щяха да се поболеят от студ и болести.Истината е такава,че който рискува да прегърне комунизма и загуби приятелството на САЩ, ще бедства.Сега идва ред на пегмея от Северна Корея, нищо че плаши с атомни бомби.Властващия идиотизъм в тази страна също е обречен.

В момента чета книгата която се е считала за изчезнала после намерен екземпляр е разсекретен и преведен за начините за ликвидиране на държавни глави от цру,инструкцийте са направени на цру от бив илюзионист като са ползвани различни вещества от змийска отрова до експериментални в лабораторийте от намазване на обувките с вещество което са опитали да убият Кастро до химикалка като я натиснеш се забива игла колкото косъмче в пръста и получаваш инфаркт а иглата се разгражда и всякакви други гадости.КАК ФИДЕЛ ДА СЕ СРЕЩНЕ С УБИЙЦИТЕ СИ?

Това се казва велика дипломация което направи Обама! Отиде в Куба и се срещна с демократа Раул пренебрегвайки комуниста Фидел Кастро, независимо, че партизанина е против посещението на американския президент в Хавана. Никой не го е питал дали му харесва или не, седи си в някоя землянка от времето на Революцията и гледа тъжно как Куба приема своите американски братя.

Всъщност О'Бонго планираше да се среща с Фидел, но явно подобна чест му е била отказана от Команданте. Дипломация, казваш... :))))) Пък и Раул не го посрещна на летището, както се полага по протокол, между равни по ранг държавници... и си направи труда да го приеме чак на втория ден от визитата. Доста е показателно подобно пренебрежение. :))))

Още по - зле за кубинските ръководители, след като чужди президенти нахлуват в Куба против волята на "Командантето". То и кой да му иска мнението, след като от "комендантето" нищо не зависи. Най - много да го положат след няколко месеца в някой мавзолей, че да може комунисти като теб да му се кланят.

Кастро няма да посрещне Обама! Кофти тръпка - д аидеш някъд еи да те пренебрегне лидера на народа.

я споделете за тайната среща на роската с обонго ,че той е отишъл в Куба дни преди да дойде обонго там

Московските катили реват за отделянето на Куба от Москва. Остана само С. Корея която споделя идеологията на кремълските побърканяци! Комуноидни изчадия, не ревете за кубинците, те са обречени да живеят по - добре от вас!

Очаквано простестърите скачат с лозунга "Куба ( а оттам и Русия) клекна пред САЩ". Мислещите хора обаче си задават въпроса защо О'Бонго се явява на крака пред Кастро, а не Кастро - пред О'Бонго. А сега се замислете, ако например Щерита съгреши... например окраде или измами свой съплеменник, мешерето ли ще и отиде на гости или Щерита ще бъде извикана и изправена пред мешерето?

Вий като сте мислещи, защо сте толкова бедни и все ревете, че пенсиите не ви стигат? Айде като сте толкова мислещи, измислете нещо изкарайте пари - забогатейте.

Марш да учиш история и география на Европа! :)))) П.С. Простестър с 30 центов надник от НПО да говори за бедност е някак си нелепо и нагло, не мислиш ли? Пардон...забравих, че този вид дейност ви е забранен.

Мешере , мешере, прости сте се родили, прости и ще си заминете от този свят, няма сила която да ви помогне да излезете от катуна.

Правилното заглавие е: Фидел Кастро няма да се среща с Обама.

А май трябваше! Щеше да ми е кеф, да видя как президент целува ръка на победителя от войната!

Всъщност информацията на Дир-а пак е непълна. И съвместната пресконференция може да се нарече правал за Обама. Кастро е поискал от САЩ да напуснат незаконно окупираната територия Гуантанамо, на което Обама не е реагирал въобще. От репортажа се вижда, че на пресконференцията, че Куба не иска САЩ да й диктува и да я "демократизира". А за политическите затворници, даже говорителят на Държавния департамент Джон Кърби отговори на журналистите "нямаме списъци, но се предполага, че има затворници." Позната липса на доказателства... PS И просто полезна информация: Кубинците са създали лекарство, с което вече се лекува синдрома на диабетичните язви на краката. До сега се е налагала ампутация. Но с него раните се лекуват и хората си ходят.

Да не говорим, че Кастро не посрещна Обама, а се срещна с него на втория ден на пребиваването му. Това на дипломатически език говори много... Дир-а и това пропусна да напише

Иване, Куба се отделя от Москва, колкото и да ти е мъчно и поема самостоятелен път сътрудничейки си със страни от региона.

Не бе "Куба не иска" се разбира "Кастро не ще да сдава властта" :D Това какво "Куба иска" и какво "диктаторът иска" са много различни неща :D Даже фашистите не са толкова нагли като комунистите. Навсякъде сдадоха властта, ама не ви видях да се оплаквате, че САЩ ги демократизирали! Що бе руский?

Русия винаги изостанала никога не е била много силна във военно отношение и затова за 500 годишната си история няма особени военни успехи срещу европейски сили. За сметка на това много добре е овладяла политиката на "Разделяй и владей", която упешно прилага срещу по-малки и неразвити племена. Чрез подкупи и шантажи, Русия ги кара да се самоизбиват помежду си и чрез предатели ги завладява един по един. От близо 200 години води същата политика спрямо българите. Раздава наши земи, подстрекава помакедончване, помачване, етнически чистки спрямо българи, комунисти, които избиват българи и вдигат бунтове в армията, докато тя воюва срещу. А какво само тролище си е напазарувала да плюят всичко българско и да не признават нищо, което българите не са постигнали без руснаците!

Колега, в края на месеца ще раздават грантовете от фондацията, да не забравиш да си подадеш отчета с постовете във интернет.

За Българо-съветската дружба ли?

Американците всъщност са против комунизма, само защото в такива държави няма място техните корпорации.......И все пак не виждам как в Куба ще процъфти Мак Доналдс да речем след като един БигМак навярно би струвал две Кубински запати.....Нооооо маймунката е упорита, а няма и друг избр, след като му набиха канчето в Донбас и Сирия.......

Светът разбра какво е американска "помощ". Този африкански ангел с награда за мир, поведе войни в Сев.Африка, даже и в Европа/Украйна/, която превърна в Европейска Сомалия.Ние още помним царевицата и знаем, че американците не плащат наем за военните си бази у нас....Такава "помощ" е предопределена и за Куба.Кастро направи от келнери, крупиета и проститутки достойни хора.По времето на мафиозката отрепка Батиста, Куба беше кабарето на САЩ, нищо повече.

Ако САЩ върне земята и богатствата на наследниците на изкланите и обрани индианци, както и парите за 270 годишна експлоатация на черни роби на наследниците им,както и 5 щата, анексирани от Мексико, тогава ще се разбере истинският стандарт на Америка. Нуланд-кифлата и Маккейн-ямата ще просят пред Св.Ал.Невски

Вълчанов

А сега си представи, какво би станало, ако РФ направи същото със богатствата на изклани и обрани над 80 народности в Европа и Азия? Това биха били най-малко 80 нови(!!!) държави върху политическата карта на света! Включително и една нова държава, нямаща нищо общо с колониалната империя РФ - Московия, населени с пияндурници московити! Тогава ще видим истината за вЯликая РаССия!

Ти вземи се загрижи, кога Русия ще върне свободата и земята на 140 народа. Например на ненците земята, от която Русия си точи газ за милиарди, а те самите живят в юрти от кожа. А Газпром им отнема пасищата и ги трови.

САЩ в момента са пред ФАЛИТ. И една от основните причини за това е Барак Обама. Ако Хилари Клинтън( от неговата партия ) стане президент на САЩ ще продължи ФАЛИТА и самоубииството на американците..... Така че, точно в този момент, на Куба изобщо не им трябва САЩ ( поне сегапния САЩ). До преди 10 години се е живеело добре и може би щеше да има полза за Куба, но в момента, Куба само може да тръгнат към фалит заради геиовете и всякакви ПСИХОПАТИ, които са се навъдили в САЩ. А за телекомуникацииите и мобилните оператори- всеки Некорумпиран специалист би казал че от тях се умира и вредят на здравето.

"Гладна кокошка, просо сънува." българска народна мъдрост

"Това е много рисковано за Куба и невероятна възможност за Съединените щати. Затова защото от времето на революцията през 1959 г. те са се старали да се върнат тук и да направят така, че американският бизнес да процъфтява и да доминира на острова", казва журналистът. "Ние всички знаем какво е било по времето на Батиста. Масова безработица, високи нива на смъртност, нисък процент на образование сред децата, които тичаха по улиците боси, и американските казина бяха отворени на всеки ъгъл: хазартът е огромно поле за американската мафия", предупреди той.

Аз пък като ги гледам кубинците при Кастро, пак си тичат боси по улицата.

"Открит и честен разговор" на дипломатически език означава, че са се скарали, дори може да са крещели. Някои градове в САЩ имат по-голяма икономика от цяла Куба, смешно ми е тук как някои социалисти се радват, САЩ западали. Като е хубаво що не идете в Куба да градите социализма, другари? В САЩ са се установили много кубинци избягали от режима, те са гласоподаватели и са важни за бъдещи избори за президент. За това е и сега ухажването им с това посещение в Куба на Обама.

Не мога да разбера защо някои като по горе пишещият все ни приканват да ходим някъде. Разберете, ние живеем в България, и никъде не искаме да ходим !! Толкова ли ви е трудно да го разберете ??? А специално за Сащ даже и насила не могат да ме накарат да ида !!!

Вълчанов

Ами в такъв случай, ще трябва да се съобразиш с волята и желанието на огромната част от българския народ, който направи своя избор - ЕС и НАТО! Не избра нито ЕАС, нито БРИКС, нито РаССия, нито Сев. Корея, а ЕС и НАТО! Разбираш ли, ти си този, който не иска в България! Никой не те спира - свят широк, избор голям... Кеф ти Сев. Корея, кеф ти Московия...

За Детройд ли пишеш. Фашистките САЩ са капут.

САЩ е твърде безинтересна държава за Куба. САЩ принадлежи на миналото. Обама се опитва в 12 без 5 да влезе с нещо в историята.

Раул ще го изяде , изсере в дън земя мънкито

Началото на края и в Америка много добре го разбират щом са на на колене пред Раул. Мислят си ,че поредните тъпанари ще вкарат в толпо елитарнта си робовалделска система. Нъцки господа

Какво ще стане сега с кубино-съветската дружба? А декомунизация и лустрация ще има ли в Куба?

Зетът на злия диктатор Батиста доунищожи Куба. Дано американците бързо да си направят казината отново.

Интересно дали сега Карибиън ще спират в Хавана или пак ще гледаме от борда Куба да се изнизва в далечината. Любопитно е да се завърне за един ден човек в миналото.

Отново на почит ще е старият кубински девиз- Пачанга си, травахо но.

Пачангата е популярна в САЩ, но никога не била популярна в Куба.

Да но е измислена в Куба и има такава приказка в Куба. Обратна на това което написах. Травхо си, пачанга но.

Дейба и кубинците ви... :)

Предстои голяма трансформация в Куба. Pа броени години страната ще премине от състояние жизнь в състояние life. Кубинците ще станат бармани и каки. Ще се отворят пак баровете, хотелите и казината. Ще настанат едни всеобщи салса и пачанга. Най -сетне Куба ще се отърве от кастровия модел тази година да ти дават тениска, а на следващата джапанки, за да не ходиш целия увит в палмови листа..

ше да е това, население от бармани и каки, а? Що не превърнат в такива цялото население на Германия тогава , та да дръпне по добре напред за да ни носи по-лесно и нас и гърците и да не чувствамне излишъци!

Кубинците бяха щастливи като бармани и каки и десетилетия след кастровите идиотщини още вадеха долари и харчеха долари.

новият ,,генерален секретар на оон бе на посещение в куба,,!!! забрави че средната продължителнос на живота за ,,бедните,, кубинци е 7 6 години!!! при нас 6 7!!!

Синеокия кокшкар се прави на умен!!! Ти твоя слугинаж за лайф ли го имаш бре -бой за всичко, че го предлагаш и на кубинците?

Е, не е като онзи лайф в калта зад Урал.

Президентът Обама стърчи над джуджетата Ким Чен Ун, Кастро, Путин!

ние знаем, че президентите на САЩ ги избират по физически данни, не по акъл.

кат онова, дето стърчи над бостана.

Те и за президента-артист се смееха, ама той им вкара двата крака в една обувка.

Започва "демократизирането" на концлагера Куба! Червените престъпници ще станат новите демократични капиталисти, а кубинските негри ще си останат все така бедни и нахендрени!

комунизмът и идил са най-големите врагове на съвременния човек. във всяка една страна, където е стъпил червен милиционерски ботуш, народът тъне в мизерия и невежество.

защо си такъв фен на САЩ?

Къде видя, шизофренико, да споменава САЩ? Толкова сте болни и с промити мозъци, че във всичко виждате САЩ, но с това само потвърждавате, колко могъщи и велики са Задокеанските президенти!

американския ботуш стъпи в Ирак, Либия, Афганистан.. там е рай. Войната във Виетнам кой я помни? Там американските войници си правеха гердани от ушите на убити виетконговци. Това помниш ли го? В Сомалия и Йемен също имаше американска армия -там сега има гражданска война, пардон - рай... и се избиват хората.

Американците не ходят с ботуши, бря! Те не живеят в кална-блатна страна, където пътищата са твърди само от декември до февруари, когато температурите са -40 градуса!

много са ми смешни гербаджиите (които са все бивши комунисти) като започнат да плюят по комунизма и комунистите.

А ти десидент ли си бил?

Паисий

ти кажи какви са били твоите любимци - ББ, ЦЦ, цачева, плевела. и т.н. преди 30 години?

Сега поне може да плюе колкото си иска.

дето пита за БИЛД вече го има и в БЛ.Ц

Паисий

повече ме заинтригува филма за Саудитска арабия.

Може Кубинците да преживяха и все още да преживяват трудни времена, но евала за борбеността им срещу далеч по-силният им комшия.То не беше ембарго, то не бяха опити за преврати, около 600 пъти ЦРУ се опита да убие Фидел - е не можаха да ги сломят! Не случайно Обама никой от братята Кастро не отиде да го посрещне. Унизиха го подобаващо за добре дошъл в Куба. Ето това са мъже с топки!

Нали знаеш, че говориш пълни глупости? И на СССР ли пречеха САЩ? Нали бяха много силни и несломими, защо го докараха до под кривата круша ... сами, със собствена помощ?

кубинците няма да се оправят, докато изцяло не се очистят от олигархията и утопията на комунизма. може би им трябва нова революция за демокрация. същото важи за северна Корея, Китай, Русия и България.

В Куба олигархия няма зомби.

и в главата ти няма мозък...

Обама ще е президент още 8 месеца. След това ще видим кой сват, кой на булката брат! .... Кой се вълнува от пиарските номера на Бараката? Той е като нашия прецедент! Бита карта с нисък рейтинг!

Обама скоро ще е извън офиса като десетки други преди него, но институцията Президент на Съединетите щати, ще остане най-могъщата личност за още поне два века!

Паисий

щом Президента на САЩ е най-могъщата личност в света, ЗАЩО НЕ МОЖЕ ДА ЗАКРИЕ ЕДНА БАЗА-ЗАТВОР ВЕЧЕ 2 ГОДИНИ, КАКТО ОБЕЩА? МАЙ НЕ МУ ПОЗВОЛЯВАТ! ... За Гуантанамо ми е думата.

Кубинците клекнаха пред САЩ в стил СССР. Куба е била и ще бъде американска. Путьо опрости 32млрд долара дълг ама пак ще остане наакан след като Кастро му покаже от трите най-дългото и се обърне нацяло към САЩ

има повече мозък в главата

Правилно колегата тие написал, ако имаше малко повеч мозък в главата щеше да разбереш че Обонго е клекнал на кубинеца. Никой него клати Обонгозито за слива, само виж кой го посрещна на летището, пък и не само това.Това посещение е повече пиар ход отколкото с някво голямо политическо значеие.Просто Обонго се записа в историята като пърия Президент посетил Куба след "възобновявне" УЖ на отношенията!

А ааа майтапи бе Уйли вижте в Днес.бг заглави-рейтинга на Пути бил намалял ама 10% били повече които ще гласуват за него!!!Абе тези кончити ептен промениха математиките,физиките и другите истински науки!! По този повод -Клинтаница мечтаела за две неща -Да има рейтинга на Путин -Да пуши пура в кабинета на Путин

ДЕМОКРАТ И КОЗА НАЯЖДАНЕ НЯМАТ !

късно е чадо,Путин отдавна начерта с Кастро новата стратегия срещу империализма

Кастро посрещна папата и Руският патриарх на аерогарата.Не направи това за Обама, който от яд побеля като швед

сега си посрещна комшията от задния двор, а не велики личности, затова е така различно.

Обама и компания бързат в Куба, защото Путин ги изпревари и подписаха доста договори и в енергетиката и в проучването на нефт и газ. Отделно Русия опрости голям дълг на Куба. Разбира се в замяна на нещо - военна база или нещо такова.

Ако САЩ върне земята и богатствата на наследниците на изкланите и обрани индианци, както и парите за 270 годишна експрлоатация на черни роби на наследниците им,както и 5 щата, анексирани от Мексико, тогава ще се разбере истинският стандарт на Америка. Нуланд-кифлата и Маккейн-ямата ще просят пред Св.Ал.Невски

Виж, трябва да се прави разлика между обикновен затлъстял оглупял и тотално манипулиран среден американски или европейски гражданин и хищните корпорации идващи от тези страни. Тези корпорации не правят разлика между "свои" и "чужди" Тяхната цел е да накарат всички да им слугуват и да им плащат.