Обама обяви климатичните промени за основна заплаха за света

Най-голямата заплаха за планетата са продължаващите климатични промени, обяви президентът на САЩ Барак Обама в седмичното си радио обръщение.

Обратно в новината

Коментари - Обама обяви климатичните промени за основна заплаха за света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ivo10

Обонго, вие сте най-голямата опасност за света и основна терористична опасност за всички държави, генератор за насиле във всички точки на света. Светът трябва да се обедини и да ви изолира в блатото.

я! прозрение...а какво ще каже за отказа на америка от подписване на протокола от киото и че досега нямаше такава "заплаха"?

И кво, ембарго ли ше им наложиш на облаците или ше им спреш газта и тока бе мамун?

аха. климатичните промени са виновни, че белия дом стана черен. аз пък си мислех, че от простотията на гражданите на US. гласоподавателите де. нарочно не казвам американците. защото всички на територията на двете америки и карибите са си американци. презадоволеност, пари в излишък, нямаш нужда да си напрягаш мозъка да оцелееш - това е US. иначе нямаше да гласуват експериментално. и то два пъти

Малко обидих Обама, ок... Но е факт че ХААРП си експериментира със стратосферата, и не се приема като опасност за планетата и природата поради - Липса на доказателства. Факт е че има над 7 бази като ХААРП по света, но Американската бивайки най-голяма с най-мощно излъчване.. Факт е че модификация на времето се предлага от МНОГО държави, което ВЛИЯЕ на природата. В Англия, по време на сватбада си поръчаха слънчево време без дъжд. В Китай се предлага от над 20 години, и са предизвиквали снях, дъжд, суша, според нуждите на фирми.. Ако всеки тръгне да си поръчва времето какво да е (както и става, защото има корпорации които си плащат) ще стане хаос за животни, растения и хората... Факт е наличието на алуминий и барий в снега, водата, почвата на много места по земята. Тези вещества не са с естествен произход, и ако се поразрови човек ще види че са патент за Геоинженерство. Те и самото геоинженерство се прилага под претекст - забавяне на глобалното затопляне, без признание че може и да допринесе до необратими промени... Те съществуват поради такива манипулативни тъпизми като "глобално затопляне". С ХААРП като си играят със стреляне на вълни в стратосферата и обратното им връщане на земята, защо не признаят как влияе на животните и на ориентацията им? Истинските терористи са САЩ (обръчите от фирми контролиращи държавата и частните им военни организации) + цру + фбр + мосад и прочие... Те всяват страх с политическа цел, което е една от дефинициите за тероризъм...

Да, това е единствената им планета. На американците.

Човечеството няма особено влияние върху климата. Замърсяванията трябва да се избягват, но това е всичко, което трбява да се прави. Набеденият "въглероден диоксид" е най-обикновен въглероден двуокис, който е естествен газ, необходим за растенията. Исторически погледнато в съвременната земна атмосфера има сръвнително малко от него ако го съпоставим с повечето геологически ери. Пропагандата срещу този газ е в основата на т.нар. "емисии от квоти за парникови газове", което си е финансова измама и машинация на световния уж "елит".

Измама да! Историческите сравнения които ползват са комични, тя земята не е на 5000 години или 500 000... Има цикли - на затопляне, на застудяване... Но има заплаха - ХААРП, официални модификации на времето... В Англия, ако си платиш, ще ти направят слънчев ден без дъжд (както направиха за "роял" сватбада), Китай предлага модификация на времето от над 30 години.... Но тези неща биват пренабрегвани...

Пий хапчетата и лягай. Такъв компот с името HAARP Няма. Това че на времето американците са се уплашили от антенното поле на руснаците (и са го нарекли ХААРП) което е служило за далечни връзки с подводниците е друг въпрос.

Като, се сетя немските генерали от втората кой ги е разбил един единствен ДЯДО МРАЗ.Гудериан ,Браухич,фон бох.А бе тази граухич да не му е роднина

Господин Обама започна да разбира кой е дядо Мраз и на кого идва на помощ. Дядо мраз в рака ще те вкара барак.Спри се погледни и гащите свали си ти .Поклон до земята направи и се помоли.

Бараката чак сега ли разбра, че това е единствената ни планета? И как президента на страната с най-голям военен бюджет, т.е. пари за нищо, ще допринесе за обратното? А как ще го обясни това на отрочетата си от ИД? И още доста въпроси, на които в самите Щати не желаят да намерят отговор. Те потребяват!

Само слушам празни приказки.САЩ,не разработват откраднатите открития на Никола Тесла,защото искат да трупат колосална печалба от нефта.Япония е готова да произвежда серийно електро мовили,но ги натискат това за сега да не се случва.Едно говорят, друго вършат.

Ами да продължават да горят фосилни горива. След 2030 година основния транспорт в Германия ще бъде с камили.

Станна работа. Един от най-лесните начини да се изпълни даден замисъл,това е резолюция на ООН-е. И държави с така наречени тоталитарни режими които да изпълнят тези резолюции. В наистина демократични, държави сто години няма да стигнат да питаме и разпитваме кой какво иска. А при положение, че целият свят се намира в едни "цветни" революции водещи до анархия. Това как ще стане. Постоянното водене на военни конфликти води до постоянни екологични и хуманитарни катастрофи. Господин Обама да неби да откри топлата вода или започна да разбира, че хора като Садам, Порошенко и Бойко Борисов са много полезни.

USA се най-голямата заплаха за света с агресивността си и непрекъснатото подпалване на воини.

Ако си вдигнем носа от злободневните проблеми и се абстрахираме от манипулациите и ежедневното зомбиране, може и да осъзнаем /поне пред себе си/, че най големия враг на живота на земята е самият човек. Откак се е появил, не е спрял да воюва и унищожава всичко около себе си, включително и на първо място себеподобните си. В последния век се появи и най унищожителното оръжие-ядреното, което го позабави по унищожителния му път, та се наложи да измисля много други, не по-малко унищожителни, но по-избирателни. Последното е климатичното. В крайна сметка, лъжат се, че ще останат ,,избраните", но това няма да промени изходния резултат. Човека, в тоя си вид е или несполучлив генетичен експеримент, подлежащ на бракуване от създателите си, или все още не може да разбере кой маймун са изтървали в лабораторията при създаването му и е объркал плана на създателя...

обонго пак е забравил да изключи климатика . за последните десет гпдини са наблюдава спад в температурите , ама нали взимат такси от вредни емисии . наи-големият маитап е , че тези данни са от два световно неизвестни университета в юк .

Вие говедари сте най-голямата заплаха за света.Където стъпите,става лошо за местните.Мислех си че Обама ще е различен.Но и роба стана господар.Който и да управлява в тази държава,политиката е една-целия свят да работи за високия им стандарт.С цената на всичко.Безцеремонни,нагли и жестоки.

Обама,тъй като се правиш на отворко да те отворя .Най-голямата заплаха за света е НАТО и вожда им САЩ.Примери:започнахте с Япония и атомната ви бомбандировка над Хирушима и Нагазаки,следват Корея, Виетнам,Куба,Гренада,СФРЮ,Ирак,Афганистан ,Сирия,Украйна и др.Нямате спирка......

Египет,Либия...

Не си прав спирката е Русия,и то без компромиси.

КАК ДА ЗАЩИТИМ ДАДЕНОТО ОТ БОГ В БЪЛГАРИЯ КАТО ДЕНОНОЩНО НИ ПРЪСКАТ АМЕРИКАНСКИТЕ САМОЛЕТИ С КЕМТРЕЙЛИ И УНИЩОЖАВАТЕ ХРАНИТЕЛНИТЕ КУЛТУРИ,ПЧЕЛИТЕ ,ПТИЦИТЕ И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД БАВНО И СИГУРНО.ЗАЩО НИКОИ НЕ ПОВДИГА ТОЗИ ВЪПРОС?АМЕРИКАНЦИТЕ ТРОВЯТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ С КЕМТРЕЙЛИ И ВСИЧКИ СИ ТРАЯТ?ТЕ ТРОВЯТ И ВАС И ДЕЦАТА ВИ С ТЕЗИ ХИМИКАЛИ ЗАТОВА ИМА ТАКЪВ ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ НА СМЪРТНОСТ И БОЛЕСТИ.ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ БЪЛГАРИ,БАВНО И СИГУРНО НИ ПОГУБВАТ ЛЮБИМИТЕ НА НЯКОИ ИДИОТИ АМЕРИКАНЦИ.

прав си ! ето на тебе мозъкът ти са увредили гадовете !

Последно, глобално затопляне или начало на ледников период ?! Щот Ниагара замръзна лани за пръв път от три века, а ние таз година допреди седмица се отоплявахме. А за природното бедствие Рашата хептен забрави, нищо, напомням ти, както и други колеги у форума :-)

Нали Русия беше основната заплаха?

запари му на задника.

какво се притеснява макака.малко му остава и африка е негова.

наглостта е безгранична!Особено американската наглост! Най-големият замърсител на атмосферата, най-промишлената държава в света НАЙ-ПОСЛЕ вдяна коя е най-голямата опасност!

По-добре късно, отколкото никога. Колкото по-рано вземат мерки, толкова повече ще намалят пораженията в бъдеще. Ще го усетят, когато Сахара стигне до Алпите. :-)

Най-голямата заплаха за планетата са продължаващите климатични промени, обяви президентът на САЩ Барак Обама в седмичното си радио обръщение. ............................................ президентът на САЩ Барак Обама в седмичното си радио обръщение забрави да обяви ча САЩ са най големия генератор на климатичните промени на планетата

Този Обама е втори хитлер -но съдбата на втория се знае а на първия тепърва ще видим

на първия, хитлеристката меркел и се вижда краха.

Долу САЩ! Долу световния сатанизъм! Ще горите в Ада, масончета, да знаете!

Аре пак крокодилски сълзи и двуличие. Бараката като се е загрижил за климата - да вземе да ратифицира Протоколът от Токио за ПАРНИКОВИТЕ ЕМИСИИ. САЩ са единствената страна, която не го е ратифицирала и отказва да плаща или да намали емисии на въглероден двуокис.

поправка: Киото, не Токио

1. когато Ал Гор пусна филма "Неудобната истина" / An Inconvenient Truth (2006) за глобалното затопляне и говореше, че климатът се стопля застрашително и това са най-топлите години през последните 100-150 години - ТОВА БЕШЕ ПРЕУВЕЛИЧЕНО, НЕНАУЧНО И Т.Н., А НЕГО ГО ОПЛЮХА. 2. Когато Бараката каже, че "2014 г. е най-топлата година в историята" и климатичните промени са световен проблем - това вече е истинска новина от последна инстанция. ПАК ДВОЙНИ ХАМЕРСКИ СТАНДАРТИ.

Тропическата Маймуна казва че най-голямата опасност за света били промените в клмата...Чакай, чакай малко...А не беше ли най-голямата опасност Русия А? Не беше ли ИДИЛ който Обонго и Краваристан създаде, въоражи и финансира а? Не беше ли Ал Кайда която Краваистан създздаде а?! Не беше ли Иран, който се оказа сега напълно демократична страна А?! Не беше ли Северна Корея а?! А ТО СЕ ОПКАЗВА ЧЕ НАЙ ГОЛЯМАТА ОПАСНОСТ ЗА СВЕТА Е КРАВАРИСТАН И ОБОНГО ЖИВЕЕЩ В ФАШИНГТОН!!! ДА РАЗБИРАМ ГО ОБОНГО!!! КАТО ВСЯКА ТРОПИЧЕСКА МАЙМУНА И ТОЙ Е ЗЗАГРИЖЕН ЗА СВОЯ ДОМ ОТ КЪДЕТО Е ДОШЪЛ- ТРОПИЧЕСКАТА ГОРА И ОТ ДЪРВОТО ОТ КОЕТО Е СЛЯЗЪЛ!!! ЛОШО НЯМА!! МА ТОГАВА КРАВАРИСТАН ДА СПРЕ ДА ЗАМЪРСЯВА ЗЕМЯТА КАТО ИЗХВЪРЛЯ ТОЛКОВА МНОГО ВРЕДНИ ЕМИСИЙ И ДА ПРЕСТАНЕ ДА ХВЪРЛЯ БОМБИ И РАКЕТИ С ОБЕДНЕН УРАН А??!!!! ИД А ЗМЕЕ ДА ПОДПИШЕ ДОГОВОРА ОТ КИОТО НАЙ ПОСЛЕ ААААААААААААА!!!!!! ПЪК ТОГАВА ВИЖ , НЕЩАТА ПОЧНАЛИД А СЕ ОПРАВЯТ .....А ТРОПИКАЛ МЪНКИ КВО ЩЕ КАЖЕШ?!

Не ти вярвам. Учени от двадесет години алармират за тази опасност, че най-голяма. До преди 5 години администрацията на президента отричаше.

И какво са се загрижили за света ? Загрижили са се повече от интересите на Америка ? Щом ще водят някаква кампания, значи са намерили начин да печелят от това. Но това няма нищо общо с научните факти.

най-голямата заплаха за климата и за хората са ядрените опити, които извършват американците, е тогава що крадеца вика дръжте крадеца......

Най-голямата заплаха за света са САЩ. Докато не го унищожат няма да спрат. Начело с носителя на Нобелова премия за мир!

Нагло черно човече! Можеше да чуе Ал Гор за да види , че САЩ са най-неекологичната държава и отказва да подписва каквито и да било ангажименти в тази посока. Разработва технологии като хидравличния фракинг , които си е едно обикновено екологично престъпление, което никоя друга държава не използва макар да е известно от около 50-60 години. Автомобилите в САЩ са толкова зле, че не покриват нормите за продажба в Китай около 2 пъти. Нагло човече е това черното момче!!!

tova mi haresa:) Стига с тая демагогия, че вече ми се повръща. Като сте толкова загрижени за климата защо систематично отказвате да подпиавате международните договорености по климата (Киото), защо не затворите инсталациите HAARP в Аляска и Норвегия, защо не спрете централите си с каменни въглища. Планнита Апалачи вече са унищожени невъзвратимо, там нищо на вирее и няма да вирее. Защо не спрете добива на шистов газ, а тровите земята и водата за хилядолетия? След вас и потоп.

най-голямата заплаха сте самите вие янки смотани. вие ровите навсякъде и на всяка цена за земини блага, вие водите в целия свят войни и подклаждате конфликти, вие ограбвате целия свят и държавите, вие вие вие

Империята на злото и мургавия й император са основната заплаха за света!

Пияните алкохолизирани колхозници, предвождани от малоумният, комплексиран аутист Путю са най-голямата заплаха за Земята в момента

за америка говорим колега, за америка. от кое село си?

То затова ръшите бягат в Арктика, където промените са по-бавни!?

Опаламба, спрете войните които водите в четирите посоки на света за американски господство на планетата. Взривовете от тези войни са един от най-големите замърсители и убийци на най-голямото постижение на природата -ЧОВЕКА!

Могат ли тези учени за които говорите да демонстрират по всяко време този прословут студен ядрен синтез? Ако отделя толкова пъти повече мощност от употребената, в никакъв случай няма да е студен и процеса ще има нужда от много сериозно охлаждане. Преди да бързате да се впечатлявате помислете малко. Не всичко апокрифно е истина. Много масови заблуди се пускат с тази стратегия. Забранено - значи е вярно. Уж секретна информация изтървана случайно.

Със същото чувство за хумор и хуманност, които демонстрира в "Неудобната истина" Ал Гор изрежда 15 начина, които всеки може да възприеме веднага по повод климатичните промени - от купуването на хибриден автомобил, до измислянето на ново, по-готино "имe" за явлението Глобално затопляне. Но това не попречи Гор да получи златен медал, диплома и 1,5 млн. долара. И, още от близкото минало: - новозеландски мозъчен тръст настоя днес бившият вицепрезидент на САЩ Ал Гор да върне наградата Оскар, която получи за документалния си филм. Това стана, след като съдия в Лондон постанови, че лентата съдържа девет научни грешки, съобщиха Асошиейтед прес и ДПА, на които се позова БТА. Имайки предвид, че творбата бе наградена в категорията документални филми, единственото разумно действие е филмовата академия да поиска обратно Оскар-а, тъй като е очевидно, че той неправилно е бил поставен в тази категория, заяви Мюриъл Нюман, директор на новозеландския Център за политически изследвания, допълва БТА, цитирана от bgnewsroom. По думите на Нюман Ал Гор е преувеличил научната истина, за да създаде драматичен ефект, което е неприемливо за документален филм. Истината, колкото и неудобна да е тя за Ал Гор, е, че неговият филм съдържа съществено изкривяване на научните факти, каза Нюман. Всъщност на 25 февруари 2007 г. филмът спечели два "Оскара" за най-добра песен и за най-добър документален филм. набелов натрупа милиони долари за

Силни приказките, слаби на делата....

НАЙ-ГОЛЯМА ЗАПЛАХА ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО СТЕ ВИЕ-АМЕРИКАНЦИТЕ ОТ САЩ

и бог ли даде работните места ....на терориститее

Те континентите вече свършиха. Няма какво да се колонизира и осере вече от братята американци.

САЩ още смятат, че целият свят е тяхна колония. Обаче този път не са познали. Китай и Русия ще ги сложат на мястото, което им се полага. хе-хе

Стига с тая демагогия, че вече ми се повръща. Като сте толкова загрижени за климата защо систематично отказвате да подпиавате международните договорености по климата (Киото), защо не затворите инсталациите HAARP в Аляска и Норвегия, защо не спрете централите си с каменни въглища. Планнита Апалачи вече са унищожени невъзвратимо, там нищо на вирее и няма да вирее. Защо не спрете добива на шистов газ, а тровите земята и водата за хилядолетия? След вас и потоп.