Обама: Ще защитавам САЩ чрез силата на оръжието и закона

Барак Обама положи клетва за втория си мандат като президент на САЩ пред 800 000 души на публична церемония пред Капитолия - сградата на Конгреса във Вашингтон. В 18-минутна реч след това той изложи приоритетите си.

Обратно в новината

Коментари - Обама: Ще защитавам САЩ чрез силата на оръжието и закона | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно си нямаш и идея за какво става въпрос...

Живееш под комунистическа и депесарска окупация, Виж къде са парите, виж сараите доганови, виж кои са олигарсите и ще ти светне под шапката.

Хаха - петиция по интернет, където не е ясно кой, откъде и по колко пъти пише:)

Хайде обясни ни с думи прости, каква нехуманна цел е имало създаването на Интернет. За оръжие или бомба е обяснимо, но за една комуникационна система?!?! Ами по твоята логика телефонът е създаден също с нехуманна цел, защото и с негова помощ убиват. Същото е и с колите и самолетите и всичко друго. Леле, да не започваме пък с горкия Нобел. Не стана много ясно и какво общо има парижкото летище с интернет системите със специфични ОС разработвани в други държави?!?! Май си клъвнал оттук-оттам по нещо, но не можеш да го събереш в главичката;)

"Никой не е по-заинтересуван от най-могъщата страна по света да има мир." Да би, повярвахме... Ние трева рупаме... Заинтересовани сте единствено от "силата на оръжието" и да се подвизавате така по цял свят.

Ееех, ама ти явно днес си се развихрил да разсмиваш форума. Я раздуй за кредитните инспектори-надзиратели в САЩ, че да се посмеем още малко. Разкажи и за "свободните" граждани на Великобритания, Япония, Швеция, Норвегия, Канада, Швейцария, Австралия и Нова Зеландия, които са с по-голям дълг на калпак/домакинство от американците. С дълг или не всеки си плаща на банките. Дали ще платя 20 лева кредит или ще ми вземат 50 лв отгоре чрез сметките за парно, бензин, ток и телефон, парите отиват на едно и също място. Плащай си като поп и се кефи колко са зле американците, а ти колко си добре:)

Хаха, значи според теб всички новости в последните 150 години са създадени за да убиват хора, защото първо се прилагат при военните. Ами дай да не ги ползваме и да се върнем в пещерите. Извинявай, но по-елементарно твърдение не съм чувал отдавна. Би било интересно да чуем за аналозите на Интернет на други държави. С писаницата за операционните системи пък изби рибата заедно с водолазите!

Русия е опасала цялото северно полукълбо, така че не и трябват бази. Непотопяемият самолетоносач и островчето дадено от Чавес за база допълват картинката. Честно казано много народи под руски ботуш биха искали да имат бази, пък било и руски, и сами да си експлоатират природните богатства, вместо Кремъл да им изсмуква всичко и да ги държи на ръба на мизерията.

Когато Господ иска да накаже американците, им праща земетресения ,урагани,наводнения.А когато иска да накаже народите от останалият свят им праща АМЕРИКАНЦИТЕ.

Нашия черен брат Обама каза, че ще пази американските ценности с оръжие в Америка и по света. Явно нашият брат не прави разлика между САЩ и другия свят. Кой го е упълномощил да налага американския модел и ценности навсякъде по света без оглед на културни, исторически, религиозни, икономически и политически различия. Нашият брат Обама може би е Господ за да се разпорежда в целия свят. Преди няколко седмици прочетох в интернет, написано от американец, че Америка с 5 % население от света , използува 26 % от ресурсите на планетата Земя. Това ли е американския модел и ценности?Пълно пренебрежение към интересите на другите, налагане на волята с оръжие и безогледно и опасно разхищаване на природните ресурси на Земята, ограбване и безчовечна експлоатация и обричане бъдещите поколения на мизерия.Нашето племе Апачи / не го бъркайте с хеликоптерите със същото име/ не приема, не поддържа и се разграничава от тези ценности!!!!

Като си прочел колко използва Америка, прочете ли колко произвежда?

чрез "силата на оръжието и върховенството на закона" че тя истината и закона кога не са били на страната на силата(оръжието), боже ма колко сладко се управлява само когато имаш оръжие, тоя брикет голяма истина е открил

обама- значи парво с оражие и после закона, кои закон изван 50те стата- този на пах америцана? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да наистина. Даже и хич не го пазят от народната любов .

но само толкова. С нищо не се запомни първия му мандат. С още по-голямо нищо ще мине и втория. Америка я чака светло бъдеще, след 3 години и 10 месеца.

Ами да, приключването на войните в Ирак и Афганистан е нищо, реформата в здравната сфера е нищо, както и всички действия за промяна на курса към диалог и ограничаване на дефицита. За теб какво би било нещо - да прекоси с велосипед пустинята Невада или да преплува с една ръка Мексиканския залив?

Що бе, Аз си обичам Президента и ми прави кеф като видя Мутрата да се дупи на килимчето пред него :)

А аз си купих бурканче вазелин

Пуснах си запис на Азис и чакам покана от Баракудката

Барак все повече ми харесва. А на вас, Българ(к)и ?

Барак... харесва ми баракът на съседа, но не и американският президент. Той не изпълни нито едно от ключовите предизборни обещания, като дори си смени мнението и съответно политическите цели по въпроси касаещи здравеопазването, подкрепа на дребния и среден бизнес, участието в международни военни операции, застрахователните и борсовите дейности. Обама доказа, че е поредната, макар и черна, марионетка.

Дай лист с предизборните му обещания и ще коментираме. Другото е бла-бла!

Не сте прав, Колега. Извинете ! ... Видяхте ли дотук как Успя да Обедини САЩ ? ... Видяхте ли как Успя да Намери Разговор дори с Tea Party ? ... Видяхте ли Показателите за САЩ как вървят ? ... Видяхте ли как близо 1 млн. (Един Милион !) Най-Обикновени Данъкоплатци на САЩ отидоха Лично и Спонтанно да го поздравят ? ... Чухте ли за 'Купувай Американско!' какви Резултати дава Вече ? ---------- Бидейки голяма пинтия на комплиментите - затова и казах Това в началния коментар.

че краварите предимно с оръжие действат а после може и със закон)))))

Обама тържествено се закле, че ще защитава мира с всички оръжия, произведени и непроизведени. Дори камък върху камък да не остане. Всички страни ще бъдат защитени. С предимство се ползват всички, които притежават петрол или други природни благинки.

ЩЕ СИ СКЪСАМ ЧЕРНИЯ З*ДНИК ДОРИ, АКО Е НЕОБХОДИМО!!!

АЗ ПЪК ЧЕРНИЯ ПОЯС, АМА ДА СЪМ ПАК АЗ (НИЕ ;-)

Щом Обама ще защитав САЩ чрез силата на оръжието и закона, означава че е ШИЗОФРЕНИК. ЗАКОНЪТ Е СИЛАТА. ПРАВОТО НА СИЛАТА Е БЕЗПРАВИЕТО, САМОУПРАВСТВОТО. Новият световен ред се крепи на щикове. А щиковете са до време. Империите от край време ... се РАЗПАДАТ.

+1

бог да пази Америка и президента Обама !!!!

То се видя как "защитава американците чрез силата на оръжието" американското правителство. Равносметката: 5000 убити американски войници в Ирак (официално), 50 000 (неофициално). 2000 убити в Афганистан (официално), 20 000 (неофициално). Видяхме как и какво се случи с посланика им в Либия и с техните граждани от Алжир (пак от страна на "освободените от тях либийци). Така че по-добре да не дрънка с оръжие и да не се тупа в гърдите като орангутан, ами да се държи цивилизовано и да спазва международното право - единствено тогава американците ще бъдат в безопасност...

Пацо тия 50 хиляди неофициални от Гласът на Русия или ИТАР ТАСС или риа новости .. ги изкопа е мариконес :)

Не, глупи, от англоезични източници, вкл. БиБиСи. Поинтересувай се, ако що-годе разбираш английски.

P.S. Такова нещо като "Гласът на Русия" между другото май няма :)

Пацо мариконче просто .. вашите в Беслан от обич ли ги избиха .. ами в Театъра на Дубровка над 120 загинали в центъра на Москоу както вие обичате да казвате .. ами на Демодедово летището .. то голяма всенародна обич.. А Хрусия в битката за грозни само за няколко дена загуби 5000 войници толкова колкоро омразните ти САЩ за 10 години .. ама тъпото си е тъпо тия неща не ги пишат по ИТАР ТАСС :) и Комосмолская Правда :)

Не споменавай за Беслан, че е грях, чуваш ли бе, боклук??? Те американците само за няколко минути изгубиха 3000 души в кулите-близнаци, ама това не съм го написал, нали??? Цървул пробит...

Само заслепен от американските "подвизи" кретен може да напише това

Много е интересно да наблюдаваш българи дето защитават правата на САЩ. Хора, за да има да папка един дебелак в САЩ, десет други по света не ядат. Вие как мислите става цялото това благоденствие? Да е нормално да си 300кг. и да караш кола дето харчи на час, а не на километър. Да ходиш на психолог да ти обяснява , че е нормално и ти да вярваш, ще да "изядеш" суровините и храната на десет човека е нормално? Не е хубаво , че има такива тъпаци и в България, дето вярват в "демократичния САЩ".

Мнооооооого си тъп! Няма какво повече да коментирам глуповатото ти изказване!

Прав си е човека. Това, че ти не виждаш как натоварват в американските самолети българските крави и овце през нощта, си е твой проблем. :D

Само това ли успя да измъдриш?! Дай някой и друг аргумент, иначе си само едно плямпало.

абе мъдрец, много си тъп. Ти знаеш ли кога е премахнато робството в Щатите, ''най-демократичната държава'' в света, и при това са го премахнали от икономически съображения, не толкова от хуманни подбуди, просто вече моделът не е работил, и пак война е имало за това. Ами всичките тези войни по света - за какво се водят, а? Не казвам че другите народи са стока, ама и тези американци не са. Китайците имат ли инвазия някъде по света, а?

имат глупако -непал, виетнам, и лубимият ви ссср

Ами Тибет...

... закона на джунглата.

КОЛКО ДА СИ СИЛЕН, МА НЕ КАТ МЕН ББ;-)

Обама заяви още, че ще защитава американските ценности по света чрез "силата на оръжието и върховенството на закона". Защо посвета??? Да си ги защитава в САЩ, хайде стига е изнасял "демокрация" с бомби и е избивал хора!

има фундаменталисти, които смятат, че може да плюят от самолет върху САЩ.

Я се поразрови и разбери кой е създал онези, които сега САЩ наричат терористи.

Хей, драскачи, това не ви е квартална кръчма, а интернет -световен сайт. Какви са тия простотии гдето пишете? Ами не разбирате ли кой ви даде тази възможност да плюете почти по всичко? Кой създаде интернета? Кой създаде клетъчната технология -телефони и всичко друго? Къде са децата ни? В САЩ. При този "черньо", гдето го мразите! Нима сте толкова прости, тъпи и завистливи, та дори оплювате един чужд президент. Да, демокрацията се защитава и с оръжие ако се наложи. И слава богу, че не са войнствени като други, например, които искаха да въдворят " вся власть советом " над целия свят. Тогава Бангладеж щеше да ви струва рай.

Не Обама, не смяташ ли?

"Нима сте толкова прости, тъпи и завистливи, та дори оплювате един чужд президент." Ние и нашия си го "таковаме", заслужено при това ;-)

За Бойко Борисов ли пишеш? При онези от "съветите", българите бяха 9 милиона, сега при тези с интернета сме под 7 милиона. Хайде селски ходи да доиш кравите, че май им е време, чува се мученето им от това което си написал!

ами бяха 9 милиона щото не можеха да избягат

Тим Бърнърс-Лий създава WWW. Това е което ползваш и наричаш интернет. Но човека е англичанин, а не американец. Иначе военната мрежа, от която тръгва нещото наречено интернет се ражда в резулата на Агенцията за сложни изследователски проекти. Тя пък е създадена с цел възстановяване на американското техническо превъзходство след като любимия ти СССР е показал превъзходството си по онова време :-)))) И не забравяй, че част от интернета е и компютъра, който ползваш. Той също е дело на други, не съвсем американци ;-) Да не говорим за търсачка номер едно -Google и разни други съществени неща. Колкото до това дали са войнствени или не ... кой има най много свои войски извън границата на държавата си?

Всъшност е създаден от студенти с идея обмен на информация и няма нищо общо с разработка на военните. Хайде стига пропаганда от типа на "то е за военни цели значи е добро".военните по цял свят са си тикви и най вече американските военни.

Разкажи ни чие дело е компютъра, защото ти пренаписваш историята и ни е интересно. Словесните упражнения за WWW ще ги коментираме после. Ееех, защо не си ми студент...

Към WWW и др. плямпала. Създателят на компютъра е българоамериканецът Джон Иванов Атанасов.Да, там няма чисти американци, тук си прав-всички са "не съвсем американци".Но те са отишли в САЩ за да търсят препитание, ДА РАБОТЯТ, а не да крадат, каквито са някакви измислени " римляни" дошли у нас от далечния Индокитай. И още нещо: 1. Ирак беше смазан, защото Садам тръгна да слага ръка на петролните кладенци извън Ирак (за три дни овладя Кувейт и запали 800 петр. кладенци) после струпа огромна армия на границата със С. А. Краля поиска помощ от САЩ, естествено. Те са съюзници. 2.САЩ смазаха талибаните в Афганистан, защото те подслониха Осама Бин Ладен, който организира разрушаването на кулите близнаци. 3. Не друг,а този "черньо" разреши залавянето на бин Ладен без знанието на Пакистанското правителство. И го спипаха като мокра кокошка в някаква крепост, пазена от...пакистанци. 4. На коварството се отговаря със сила. Така се пази демокрацията, приятелче. И последно: В САЩ има милиони мюсюлмани, но не всичките са зли, коварни и завистливи, а работливи. Затова останалите американци ги уважават. Така, че като пишете нещо, позовавайте се на фактите. Иначе сте само пръдльовци.

Селски, твоите деца ако са в САЩ, другите не са. А знаеш ли колко много са тези, които бягат от САЩ. Малко са студентите, които след една бригада повтарят. А ние не сме тъпи и завистливи. Такъв си ти. Ние сме под американска окупация и за 23 години не спират с геноцида над българския народ. С който принудиха 2 млн българи да си търсят прехраната извън България. За това ли да сме радостни и благодарни на американците. За да е пълна гаврата с нас ли. Да ходим да слагаме цветя на паметника на доблестните америкаски летци, разрушили половин София и избили толкова много мирни жители, не военни. Българи. Смотан, от американците сме видели само един кораб с развалена царевица. Загубите ни са многократно по-големи. Много си тъп и ограничен.

ша извиняваш ама геноцида над българският народ си е дело на българските другари които вижда се доста успешно пробутват версията за заговор срещу българия

Свалям Ви шапка ! И да !, както наскоро каза Колегата 'compere' - у Нас е Огненото Езеро.

"Демокрацията", която налагат само с оръжие американците, си е такава, каквато само те я разбират - т.е. в тяхна изгода.

само като чета тези коментарии ми се повдига от балканщина и завист. колко много изостанали в развитието си мозъци не съм срещал по света. то не е за смях даже.

Не, не драги, това което наричаш завист е ясно виждане на реалността, а не захаросана и лустросана по американски. Който има очи - вижда, който не, да си ги възхвалява американците. Аз не харесвам хора, които например си правят състезания по надяждане - отврат!

само като чета тези коментарии ми се повдига от балканщина и завист. колко много изостанали в развитието си мозъци не съм срещал по света. то не е за смях даже.

rosen

браво брат ми,само че китаи ви изпревари

В какво ги е изпреварил Китай? Правителството там се чуди как да нахрани население почти пет пъти повече от американците -милиард и 400 милиона и вие наричате това изпреварване! Знаете ли колко е БНП (брутния национален продукт) на глава от населението в тези държави? В САЩ около 45000 долара на човек. В Китай - около 4200 долара. Това е основното мерило за благосъстоянието на една държава. Когато по този показател ги изпревари( на което искрено ще се радвам ) Китай,тогава ще говорим за благосъстоянието на китаеца.

Прав си. Имат 16.4 трилиона дълг, всичко им е на аванта и на чужд гръб. А къде са жалките китайци с техните трилиони в хазната. Много са назад. Дето се чудят какво да си правят парите. След Втората световна война САЩ са създали и участвали в над 60 военни конфликти и войни. Китайците никакви ги няма. А за производството и продажбата на средства за убиване САЩ са безспорния лидер-убиец. Китай пак никакви ги няма. Прехвалената американска икономика преди кризата беше 44% от БВП на света, по реклами. Според това се оказа, че половината е куха и стана 23%. Да не забравяме, че по-голямата част се състои от финансови продукти. Или пълни финансови измами, дето преливат едни пари от едни сметки в други сметки. А къде са Китай, с тяхното реално производство на стоки. Назад са в кухата финансова пирамида. И кой ще стигне американците в печатането на фалшивите долари, дето са само една хартия, без никакво покритие. Да кажем, че деменцията ще е извинение за глупостите, които си написал, пиарко.

Оръжието ви е закона бе кравариии! Не забравяйте законите на диалектиката открити от великият Хегел.

Павиан ли си, Мандрил ли си, Бабуин ли си, бегай обратно у Африка, че почна ме дразниш!

Щял да защитава с оръжие и закон, а същевременно ограничават правото на хората да имат оръжие. С какво ще правят граждански арест, за което имат право по закон, като им вземете оръжието на хората. Или искате да го вземете за да прилагате вашия закон с вашето оръжие и гражданите да не могат да се защитят. Тези номера със застреляните деца що ли ми приличат на кулите близнаци. Тогава прокараха патриотичния закон, сега прокарват забрана за носене на оръжие.

Само за това изявления заслужава още една нобелова награда за МИР!

В МЕН Е СИЛАТА ;-)

САЩ все почват да заприличват на една голяма 300 милионна, добре въоръжена и мисионерски настроена религиозна секта. На пропагандната им машина и Съветския съюз би завидял... В Съветския съюз последните 20 години хората все по-малко вярваха на официалната пропаганда, а Хамериканците ще се напикаят от щастие като почнат да им промиват мозъците.... А колко им е болно за угнетените хора по света! Как си нямат и те демокрация! Сълзичка пуснах...

Тази демокрация (която до голяма степен е илюзия) не може да се поддържа по друга начин освен чрез зомбиране и промиване на мозъците чрез образованието, масовата култура,идоли като Елвис Пресли (за който в Европа ни кой не би си спомнял) , но при американците умишлено е превърнат в идол, както и футболът е бейзболът, за да си има населението забавления и да не мисли за сериозните неща. Но...от друга страна е гарантиран добрият жизнен минимум, ако се вписваш правилно в схемата и спазваш правилата. Все пак да не забравяме, че става дума за почти 300 млн. население - при това от всички възможни етноси и вероизповедания. А това е едната страна на медала, т.е. масата и плебса. Но от друга трябва да си даваме с/ка, че Щатите са водещи във всичко (поне все още) и там стават неща, за които повечето хора по света си нямат понятие и са в дълбоко неведение. Каквито и кризи да настъпят в Щатите (а те в една или друга степен се случват и ще се случват), определящото няма да бъде засегнато - ще го отнесат пак тези в прифабрикуваните панелни дървени къщи...

Браво ! Ако позволите в допълнение - аргументирано се твърди, че започнатата-Вече насоченост 'Купувай американско !' - комай носи търсената панацея. (А Китай комай ще го върнат в лицея.)

Как успя да натвориш толкова глупости в 15 реда? Явно си много невеж за да твърдиш, че футбол и бейзбол са едно и също или пък че Елвис Пресли е умишлено превърнат в идол от някой. Бил ли си в Грейсланд, в приземието на къщата му, да видиш колко златни и платинени плочи има закачени по стените и колко милиона екземпляра е продал от всяка? Видял ли си снимките от турнетата му по света? Разбираш ли поне нещичко от това, което пее? Бил ли си на Беал Стрийт в Мемфис да видиш къде и как са се раждали блуса и рока и къде той се е учил? След като не знаеш такива елементарни неща, какво да ти обяснявам за демокрацията. Ами преди всичко САЩ не са типична демокрация. Те са конституционна република и жителите повече се гордеят с правата и свободата си, а не с демокрацията. Хайде да не ти обяснявам, че ти е много сложно. Аман от "специалисти" клъвнали оттук-оттам по нещо и правещи бомбастични обобщения!

Барак Обама , както Плевнелиев , е Мюсюлманин . Как така се кълнат пред Христос .

И гей, първият.

Обърка се май , за реда де .

ЗАКЛАЛ СЕ, МНОГО ВАЖНО...

САЩ са световен жандарм.

и наоколо. Там има само 30 000 руски жандарми.