Барак Обама с нов план срещу ”Ислямска държава”

Президентът на САЩ Барак Обама ще представи в сряда свой план за действие срещу джихадистката групировка "Ислямска държава", който ще включва "някакви атаки".

Обратно в новината

Коментари - Барак Обама с нов план срещу ”Ислямска държава” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ох...ох...охкам от смях... Първо ги финансираха. После били незначителна заплаха. Сега са враг 1..... А, дали спряха да ги финансират? От много години, икономиката на САЩ, си създава врагове. Първо ги обучава и финансира, после обявява за терористи. И хоп война...Транспортни разходи за военни, екипировка, техника, боеприпаси. После възстановяваваме инфраструктори за сметка на държавни дългове на местните...

Като си помисля, че точно САЩ направиха евреина Абу Бакр ал Багдади халиф на ИДИЛ, си представям как ще изглежда плана срещу ислямистите, а имено с още по-озверени араби ще направят друга групировка и ще ги насъскат срещу евреина лъже-халиф

Всичко показва едно-провал в политиката на управляващи и в юесей-то, и в Европа. Отстъпление от позиции в света. Вече далече по-значими са страни като Китай, арабските богаташи, Турция. Не знам откъде им идва силата да се заяждат със страна като Русия, която дава единствен шанс на Америка и ЕС да запазят престига си. Уважаеми хора от прогресивния свят, вие сте отговорни за завоеванията на човечеството. Рухне ли този свят, на негово място ще дойде светът на мрачното минало-безбросветност, репресии, колене, бесене, опасни религии, терор. Тикнете некачествените си любими политици.

Говедарите създадоха ислямистите за борба срещу Асад.Преди това създадоха талибаните, Ал Кайда и Бин Ладен, който си пие уискито у тях. Огромен федерален дълг на САЩ! Това обяснява агресивността, лъжите и тройните стандарти на тази държава, избила коренния народ на Америка и експлоатирала 300 г. роби.

АМЕРИКАНОФОБИТЕ, ДЕТО КАРАТ МОСКВИЧИ? ЗАЩО ПОДПИСАХТЕ С УЕСТИНГХАУС ЗА 7МЛДР. ДОГОВОР? СИГУР ОТ ОМРАЗА? ЖАЛКИ СТЕ ОТВСЯКЪДЕ, МОМЧЕТА!

трол от теб не виждам!

режимът в САЩ и САЩ ясно да признаят своята вина и отговорност за това, че създадоха, обучиха, финансираха, поддържаха и работеха заедно с ИД, а не да ме залъгват с някакви нови планове срещу ИД!!!

И какво излиза, хора при които навремето тези държави ако не просперираха то поне бяха цивилизовани бяха по-голяма заплаха и имаше стотици хиляди войници там, а сега при тия диви олигофрени заплаха няма... това се казва американска логика!

пак ще убиват хора с техня нов план и поспе защо ги колели като прасета.да не си врит носовете навсякаде *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

КОЕ Е ИЗВЪН ТЕМАТА? НОВ ПЛАН ЗА ИЗБИВАНЕ НА ХОРА! Като криеш престъпления ставаш съочастник!

Ейййййй, ,, Сега на власт в САЩ да е Атака, че да ви покаже как управляват лудите и простите!

в САЩ, а простите като теб им се кефят!

Простите гласуват за БСП и ДПС, а лудите за Атака.

Какво ги раздува този страхливец бе! Писна ми да го гледам и слушам! Защо не си признае, че се страхува от ИД? И че не знае какво да направи.Няма толкова в малката си бяла главичка. Какво стана със самолета паднал в Украйна? От щащто холандците взеха черните кутии, много замълчаха май от ЕС и ЦРУ?! Да не би да се оказа, това, което всички информирани добре и поне малко интелигентни хора в света разбраха? - А именно, че украинси истребител е прихванал пътническия самолет и го е принудил да измени траекторията на своя полет, за да могат да го свалят близо до воените действия и после подлите украинци да обвинят Русия за случката. Е разбира се не е било и без инструкции на Обама. За него няколко стотин човешки живота нищо не са. Човек който е президент на държава, чийто гражданин е обезглавен публично и е видяна екзекуцията в цял свят, отива да играе голф веднага след като изказва лицимерните си съболезнования на роднините на загиналия, не може да се нарече ЧОВЕК най вече. А камоли такъв да е президент на една от развитите страни в света. Имащи се за много демократични и добри. Путин може да превземе Украйна за 2 седмици, а вас -САЩ да унищожи за 2дена. За нищо не става тоя. Не зная защо му се връзват в ЕС!?

Барак Хюсеин Обама срещу исляма... Преведено буквално от арабски Барак означава благословенният. Хюсеин е просто името на сина на пропока им Мохамед. Кръвтта вода не става. Да го проверят дали е мюсулманин преди да се опита да влезе в църквата или синагогата.

Според френската официална преса Щатите са вече в тотален ФАЛИТ на държавата. И Защо ние трябва да им плащаме кретенщините и ислямските им групировки - по желание на ИЗРАЕЛ И USA

dsco@

Планът е прост. Създаваме конфликти далече от САЩ, въвличаме повече "съюзници" с милионни общности от мисюлмани, продаваме оръжие, омаломощаваме (вътрешни религиозни конфликти, по-големи разходи за отбрана и по-малки за цоц. дейности) "съюзниците" и всички в лай.а, а Обама излиза в бяло.

да има атаки? Да създадеш организъм, как да го пожертваш, като може да го използваш.

Щом заплахата е дребна какво тогава им се бъркате на хората тогава . Така искат така правят ! С какво право се намесвате в тяхната ДЕМОКРАЦИЯ . Защо ги обстрелвате , какво правеше шефа на ЦРУ нелегало дегизиран в Украйна . Я си гледайте работата и оставете хората да си живеят както си искат . Не искат вашата Демокрация защото тя не става за нищо .

български дрислювци коментират американския президент :)

да водят война като вътък нямат вече.. Сега модата в САЩ е да намерят някой друг да им вади кестените от огъня :)

А защо Путин не нанася въздушни удари, нали заплашиха и Русия? Или е за парлама, а тайно са съюзници?

ако нанесе въздушни удари в Ирак или Сирия и САЩ и НАТО ще ревнат, че са агресори и че нарушават международното право! Само САЩ и НАТО могат да се намесват навсякъде по света където искат и това те си го имат като тяхно запазено право защото според тях само те носят и защитават демокрацията и свободата!

Писнало ми е да му броя лъжите на този.. Определено негрите ми паднаха в очите.

Платете си дълговете и спрете да се държите като мутри бе нещастници!

Kalin

Че те са спирали там да водят война.

ЗАЯО НЕ МОЖЕМ ДА ВОДИМ ВОЙНА ? .... АМИ ЗАЩОТО ПРИ НАС В АМЕРИКА ИМА МАСОВА УОЛМАРТИЗАЦИЯ НА НАСЕЛЕНИЕТО - ВСИЧКО КУПУВА В УОЛМАРТ И МАГАЗИНИТЕ ЗА 1 ДОЛАР ... И НИКОЙ НЕ ЩЕ СКЪПИТЕ СТОКИ :))))

А те евтините стоки са най вече, ако не всичките произведени в Китай. И потдържат икономиката на Китай.Са САЩ какво остава?

Това си е гръцка трагедия,става въпрос или за дeте-убейство или за отцеубийство.Абе вашингтонския драматург,кофти спектакъл,кофти драма щъ знаиш,бихте древна Елада по драматургия.

слаааб, нмого слаб политик негър!!!

някаква божествена комедия се разиграва пред очите на света! и то в няколко посоки и на различни места!?

Маймумко няма кинти за нова война в Ирак.

Теб ще пратим да свършиш мръсната работа.:) Ако сам не можеш, ще помагат братушките.

ОБАМА Е ТОЛКОВА ЖАЛЪК , ЩОТО ШЕФОВЕТЕ НА БУШ-МЕНИТЕ ОКРАДАХА ПАРИТЕ ЗА ТРИ ПОКОЛЕНИЯ НАПРЕД С ВОЙНИТЕ В ИРАК И АФГАНИСТАН , И ЕДНА НОВА ВОНА КЪДЕТО И ДА Е ПО СВЕТА ЩЕ НИ ЗАКОПА СЪВСЕМ .... .. С ХАРТИЕНИ ДОЛАРИ ЩЕ СИ ОБЛЕПВАМЕ ТОАЛЕТНИТЕ :))

Мексиканци и разни други подобни "американци"!Махнете тоя неграмотен негър-актьор от тая жалка театрална постановка "US демокрация",платете си дълговете/които НЕ вие сте направили/ на света,а в замяна света може и да не ви съсипе в близките няколко години.

Гоше, много си ербап бе! Тез словоизлеяния след или преди да идеш до кенефа те споходиха?

Пародия и лош театър. ИД е насочена срещу Русия- фокус на реакционните ислямистки сили. Общата способност за критично мислене на всичките и членове е по-малка от тази на употребил LSD човек. Това е сбирщина зомбита,отгледана и въоръжена с една единствена цел- атака срещу руските интереси и суверенните арабски /+ Иран/държави в Близкия Изток. Да отгледаш слон и да го бодеш после с игла, казвайки,че се бориш с него, е демагогия par exellence. Утешението е едно: "Черният ще е последен."

ах мааму, за първи път когато наистина се налага изпращането на воиски, обама казва, че няма да го направи. позор и срам

Да не стане като протежето ти пОрошенко? Примерно Путин ти напише едно планче от 7 точки върху салфетка? И хукнеш да го изпълняваш?

След като забърка ла.ната в Ирак, САЩ искат някой друг да им ги избърше. Защо разрушиха една функционираща държава, съюзник във войната им с Иран? Поне едно извинете няма ли да кажат, а се изнизаха по бели гащи. За малко да се изходят и в Сирия, но май Украйна им се видя по-податлива и угодническа.

Абе, този на снимката излежда много страшно! Я някой бълг. журналист, или член на някое НПО, да направи анализ на това какво внушава човекът от снимката. Да не би предсказаното в Библията да е на път да се случи?!

"Той (Обама)предупреди, че няма да води друга война в Ирак." Естествено - това ще му е последната война изобщо. А, бе хора отде я изкопахте тази статия? Да не е профила на Обама или на Джен Псаки от Туитър?

Не е толкова сериозно че да му се обърне внимание

Обамка, за последен път те моля да върнеш наградата за мир!

ПРЕДСТАВЕТИ СИ ЧЕ СЪМ КАНДИДАТ СТУДЕНТ И ДАВАТ В АВАНС ИНЖЕНЕР БЕЗ ДА Е ПОСТОЕНО ОТ МЕН ЗДАНИЕ !!!ТАКА Е С ОБАМА!!!! ДАВА ОРЪЖИЕ НА УКРАИНЦИТЕ ЗА ДА ПОСТИГНЕ МИР !!! БОМБИ ИРАК !!ЗА ДА ВДИГНАТ АВТОРИТЕТА КАЗАХА ЧЕ СА УБИЛИ БЕН ЛАДЕН (КОИТО НИКОИ НИКОГА НЕ Е ВИЖДАЛ НО ТЕ ГО ЗНАЯТ И ВИНАГИ ПОКАЗВАТ НОРА ПРИЛИЧАЩИ НА ЛАДЕНА) И Т Н НОБЕЛИВСКИ ЛАУРЕАТ ЗА МИР!!! СРАМ И ПОЗОР ЗА ТЕЗИ КОТО СА ГО НАГРАДИЛИ !!! ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ,ЧЕ И СТРОИТЕСВОТО ИМ СЪЩОТО !!!КАК МОЖЕ САМОЛЕТ ДА СВАЛИ НЕБОСТЪРГАЧА А НЕ ОБРАТНОТО !!!И ВСИЧКО ТОВА Е ПРОСТОТИЯ

В това, което се случва! Казано е в Светото Писание (ака Библията), че всички тези еаща ще се случват - и ние живеем тъкмо в това време. Но никой на се доверява на Книгата, а я подминаваме с насмешка... Но всекиму неговото, според заслугите!

ПРОСТОТИЯТА е в тебе умнико но не я усещаш.

Този човек, ако не се беше скарал с Путин, заедно с Иран, Египет и Саудитска Арабия щяха да им разкажат играта само за два дни. Жалко, но ще им ядат попарата! Ще си правят средновековните дивотии и няма да има кой да ги спре.

Обама създаде и въоръжи ИД. Новите Калашници и РПГ-та и новите японски джипове на ИД се появиха след финансовата помощ от САЩ в края на юни. Много хора се питат защо го прави това! Каква изгода има да въоръжава тези изроди , които нагоре на всичкото трепят и американски журналисти! Дали Асад си струва тая игра? Истината е, че и Асад и украинските събития имат нещо общо. С разпалването на събитията Украйна (5 милиарда $), САЩ целят да спрат потока от суровини от Русия, а с ИД (около 1 милиард $) целят да направят коридор за преминаване на газ от Катар до Европа. Някога там стоеше само Сирия, но сега вече и Ирак попада в руската орбита, затова САЩ решиха да действат, както те си знаят - античовешки. Играта продължава!

БЕГЕЕЦ НИКЪВ Х=И НЕ СТАОТ ТЕД !!! СЛАБА ПРОВОКАЦИЯ

Друже фърля капа до небото. 10 млн бутилки мляко и млн тонове зеленчук и плодовепреко ЕС санкции . А па Господ е слезнал по нашу србску земю.