Обама подготвя нов военен конфликт в Близкия изток

Барак Обама ще представи късно вечерта стратегията си "за отслабване и в крайна сметка унищожаване" на "Ислямска държава" (ИД), действаща в Ирак и Сирия.

Обратно в новината

Коментари - Обама подготвя нов военен конфликт в Близкия изток | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички сме съгласни, че това са ненормалници, и трябва да се вземат мерки срещу тях! Америка се нагърбва да води такава коалиция ииии ....червените тролове започват да бълват отрова срещу Америка!

Ясно е че целта на Негъра е да подкрепи военно терористите-"бунтовници" в Сирия и да свали с преврат законният президент Б. Асад! Истинските терористи са американците и с нищо не са по-хуманни от ИД-фанатиците, които те създадоха! На Негъра да му се отнеме Нобеловата награда за Мир, защото по-голям цинизъм не е виждал светът!!!

Е точно заради вашата арогантна политика, насаждаща вашата "демокрация" на -разделяй и владей, ще ви изтребват като плъхове по целия свят!

Колко по лесно би било, ако щатите вместо да започват нова голяма война, просто ги спрат тези ислямисти. За това дори не е необходимо да извършват концептуалини промени в разпространявания от избраните и сложени на власт от Запада монархии, фактически западен ислямизъм. Това би било по-продължителен процес. Отчитайки че вече са въоръжени със съдействието на Вашингтон, далеч по-ефективно, включително и от бомбардировки би било, Запада да спре да ги храни. Дивите ислямисти, болшинството от които доскоро са били просто тълпи от гладни и глупави мъже, вече не ядат сърцата на сирийски войници пред камерите с открити лица, но със сигурност все нещо ядат. Маските може и да скриват примитивизма и диващината на лицата им, но не и това, че не са измършавели. Щом не гладуват възниква въпросът, кой ги храни? Съвършено немислимо е, че тези диви главорези могат сами да си осигурят препитанието. Значи някой произвежда и им изпраща храни. Просто вместо нова война е необходимо Запада да престане да доставя на храни на терористи, терористични движения и терористични режими в района.

Чейни и компания чрез дивашка и престъпна война изчистиха Ирак от ОМУ и по- този начин защитиха цивилизования свят от непосредствената заплаха на ужасните иракски оръжия. Сега опонента му Обама, отново с цел защита на обикновените американци и на цивилизования свят мечтае да изчисти Ирак, но този път от контролирани от Запада сунитски ислямисти. Средството предлагано от Вашингтон е... Отново война, при това не само в Ирак, но и в бленуваната там Сирия. Войната в началото разбира се, ще бъде много правилна и морална, а в последствие ще бъдат предоставени в изобилие обяснения за случилото се. Щатите очевидно бързат и форсират плановете си за тотална разруха и глобално робовладелство. Особено неморално в навечерието на 11 септември, защото по този начин се отклонява вниманието от хилядите невинно загинали в Ню Йорк.

Белии питали шамана си ?Да не сбъркаш пак.Доколкото се чува ще бъдеш последния американски президент.Против уроки вземи една котка и я завърти 50 пъти ако върви на право значи бог те е пречистил..........

Колко му остава на този,до края на мандата?Че се е оплескал до шията в шиитско-сунитските проблеми.500 мнл.долара ще дадат американците от негово име на"сирийските бунтовници"....А кои са те,г-н Президент,кои са тези,които наричате"сирийски бунтовници"?Тази международна,ислямистка пасмина,която вече 2г.въоръжавахте,учихте,тренирахте за борба с Асад?И която не постигна нищо,та се поразпадна и две трети от нея,се вля с уахабитски ентусиазъм в ИДИЛ!?Този човек,вярва ли си,че "сирийските бунтовници"са ключа към успеха?Това е някакъв малоумен,трагичен абсурд-да казваш"нахрани вълците,за да пазят овцете".Колко всъщност му остава на човека от снимката,преди да е объркал изцяло и завинаги Света!?

Ей момче, я внимавай какво говориш. Говориш за Носителя на Нобеловата Награда за МИР!! Мери си думите!!!!

"САЩ трябва спешно да подкрепят и въоръжат т.нар. умерени бунтовници в Сирия - политика, която преди това той определяше като фантазия" - да, ако САЩ се бяха намесили още през 2011-2012 въобще нямаше да има Ислямска Държава, а и отдавна щяхме да сме забравили за другия душманин - Асад. Сега ще трябва отслабените бунтовници да се справят хем с Асад, хем с Ал-Нусра/Ал-Кайда, хем с Ислямска Държава. Трудно и скъпо. Така е като вместо навременна намеса се говори за "мир, дипломация и ветото на Путин (с Асадоподобен режим) в ООН". Сега ще заплатим цената на бездействието, "ненамесата в суверенна страна", Нобела за мир и т.н.

Я виж след наместа на САЩ в Ирак и Либия каква "стабилност" и демокрация" е. Направо ми се ще да емигрирам там някъде.

Освен воени конфликти от 1945 до днес ,в главите на US президенти и политици други идеи и практики липсват.То не беше Япония ,Корея, Виетнам, Куба ,Гренада, СФРЮ, Ирак, Авганистан, Либия , а днес Сирия и Украйна.Пълна простотия. Първо въоражават противниците на правителствата ,после нежни цветни революции и когато американското оръжие дадено на терористите бунтовници се обърне срещу САЩ започват да вият, като ощипани моми и призовават за помощ от други държави т.е забъркват воените буламачи в полза на военопромишленият си комплекс, а после дайте всички да дадем.

Прочетете В.Ленин за империализмък като последен стадии на капитализма и ще си обясните всичко в действията на САЩ. Тази констатация е още актуална въпреки че се отрича от всички демократи след 1989 г.

абсолутно правилно все едно аз сам ти

Преди да падне от палмата(да му свърши мандата), бабуинът от Бараката ще забърка поредния военен конфликт, в услуга на ВПК и чифутите в US и Израел. А опитите му да настъпва по кокалчетата чичко Путин, ще му докарат поредната и последна за нигъра катастрофа!

ПРИ ЦЯЛАТА ОБАМОВА ПРОСТОТИЯ,САМО НЕ РАЗБРАХ,КАКЪВ ЩЕ Е АНГАЖИМЕНТА НА СЪЮЗНИЦИТЕ -РАЗБИРАЙТЕ БЪЛГАРИЯ, КЪМ ТЕЗИ "УМЕРЕНИ ИСЛЯМИСТИ"????АКО ЩЕ ГИ ВЪОРЪЖАВАМЕ, ОБУЧАВАМЕ,ЕДИН ДЕН ТЕ СПОКОЙНО МОГАТ ДА СИ РЕШАТ,ДА ТРЪГНАТ СРЕЩУ НАС! ИЛИ КАКТО КАЗВА НАРОДА-С ВАШИТЕ КАМЪНИ ПО ВАШАТА ГЛАВА!!!!

ЦРУ стои зад т.н. ИДИЛ или ислямска държава.Военно-промишления комплекс подчинен на еврейската мафия,има интерес от войни ,войни ,и войни.талмудската мафия е скритото зло което стои зад всички войни.Всичко около Израел гори,за да е във безопасност Израел,т.е. да се избиват по между си.Във айкидото как е,използваш силата на противника срещу него самия,всичко във близкия изток е това ,разделяй за да владееш.

Apollony

Абсолютно съгласен. Все едно аз съм го писал :)

Втерщих се от заглавието, но, както се казва, грешката е вярна. И на прицел е Сирия. Явно много го е яд на Путин и е решен на всичко, за да се мери с него. Не трябва да го молят да върне Нобела, а гръмогласно и безкомпромисно да го лишат от него.

ам че на село на речката кат' ловим риба в мътна вода я ловим най-добре..кат' не е мътна я размътваме :)

Аха, лъснаха имвече задните части на Обонго и СЕЩ. Толкова са плоски в политиката си, че чак няма с какво да изненадат. Ясно е, че целта им е Сирия. Отвлякоха вниманието на Русия с Украйна, след като не им мина номера първият път. Сега хем ще воюват с ИД, които реално са същите лица, които подпалиха сирийският конфликт, хем ще въоръжават същите тези лица, а прокрадват и идеята, че под маската на антитерористична акция, ще нахлуват в Сирия. Такива каши забъркват и толкова хора и народи газят, само и само да си плетат интригите. Но не мисля, чр ще мине номерът. А са погледнали в посока на Асад, а Русия, Китай и Иран са се озъбили. Но ще си пробват упорито с годините, като шизофреници, все пак знаем кой и с каква цел им дърпа конците.

нали всички мразите америка, защо се натискате да живеете тук, ние диктуваме света и това е прекрасно! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

боже боже и ти си един американец :))) айде отивай да миеш чините в макдоналдс че няма кой да плати наема :))) и не влизай в нашите си форуми :)

Къде се туряш бе, нещастник - барабар Петко с мъжете... А щом си толкова "cool", аре заминавай на фронта, може и да те гръмнат, тъкмо ще ни отървеш от присъствието си, кравар смотан!

я па тоа кога стана калайджия кога му почерне заднико

"Вие" не диктувате света, само си мислите така и създавате войни със слаби държави, които можете да използвате. Впрочем, къде се научи така добре да пишеш на български?

Офф, вече се побърках, не знам кой да въоръжавам и срещу кой да почвам нова война . в един момент всеки започва да се бие срещу мене.

хехе садам и кадафиту вече са се издигнали като главни огняри на казаните в ада и само чакат негрото и чифутите да ги гърчат по устав :))) аа да и слобо милошевич мое да хвърля по някоя съчка д аму припари още повече на църният маймун със евреите

друг ше търят на мястото на мънкито Обама го издигнаха за да видят ще приличат ли черни мебели в белият дом като обзавеждане - предстои смяна на интериора а маймунката си е само за колорит речите му и решенията са написани предварително от други

марихуанските щати-->се разпада бавно и мъчително..... Амин.

Трябват спешни мерки, докато не е станало късно!

Нещо аз ли не разбирам? От една страна Обама ще се бори с "Ислямска държава", а от друга планира да отдели 500 млн. долара за въоръжаване на бунтовниците в Сирия, с което пък косвено ще подпомага "Ислямска държава". Доколкото знам през 2013 групировката завладя сирийския град ар-Ракка.

Много преднамерено заглавие. Ето така се създават обществени нагласи и се насява омраза. Какъв военен конфликт потготвя Обама? В Сирия няма ли война? Ислямистите не заплашват ли да избият всички в Ирак. Да стоим с скръстени ръце и наведена глава да чакаме да ни я отсекат ли?

Тези ислямисти не бяха ли до вчера борци за демокрация?

бяха, бяха. утре пак ще са.

ти пък к'во се пенявиш :))) тая ислямска държава те си я създадоха за да си воюват с нея и да си има в близкият изток кьотек постоянно ама това са неща които не са достъпни като информация нито за теб нито за мен ама на мен кат по-умен ми е ясно че размътват 1-во водата и след това ловят риба и казват "ние сме от добрите" а ти като празноглавец си ги подкрепяш казваш - те наистина са добри бля бля

ти това и правиш. Още не си се научил да мислиш с преклонената си глава.

Заглавията в Москва ли ви ги пишат?

Хубави новини, но нека да станат

да забъркват конфликти, но до сега не са излезли с чест от нито една забъркана каша. Ама гьонсурат срам няма.

"късно е либе за китка" Когато разорявахте държави, когато играехте партия с ислямистите, когато плячкосвахте ресурси ви беше екстра, нали?!...Е, сега ЧЕ(ще) го ядете ..сУров! Лошото е, че покрай вас ще страда и целия свят!

Е нема по голям тъпанар от белии.Клекни пред света и се извини и кажи сбъркахме няма как да върнем кадафи нито садам сега ще трябва да оправяме кашата която забъркахме!!!!!!!!!!!!!!

ама чек бе на тех им изнася да има каша , та откак го няма кадафи в държавата си е пълен хаос ама петролът си го държат американски компании или се продава изгодно на американски а кадафи можеше да си позволи да им каже "не" дори и за много долари (примерно) а ся няма достатъчно силен който да каже това не ...тъй че удобно им е да има конфликти в близкият изток

Как ли се смее Садам на Обама сега от някой казан в ада...

Те и него нямаше да гътнат ако действаха сами.

хехе садам и кадафиту вече са се издигнали като главни огняри на казаните в ада и само чакат негрото и чифутите да ги гърчат по устав :))) аа да и слобо милошевич мое да хвърля по някоя съчка д аму припари още повече на църният маймун със евреите

шеф на норвейският нобелов комитет поискал Обамич да върне медалът.

Е това не го разбирам??? Обама подготвял конфликт??? Ми то конфликт има! Тея сириици в БГ нали от там идат??? Само дето този "конфликт" се създава за да разреши друг конфликт /за справка след последния конфликт, който беше разрепшен подобно - Кувейт - там се живее доста добре/. Иначе Атакистите - патриоти пак ще ревнат - Аааа, братска Русия...православни християни...ислямизация....Америка. Е, то по-голямо противоречие - Америка на война с ислямизацията /както обикновенно е било/ Русия на война с православни християни /и крепи статуквото в Сирия. Ехххх...

много си объркан :-) цяло мъчение ще е да влизаме в някаква по-детайлна дискусия.

Просто обясни на човека защо Русия мълчаливо подкрепя Ислямската държава. Не трябва ли да нанася въздушни удари, нали и нея заплашиха?

Заглавието е точно подгатвя нов конфликт. Този с ислямистите вече е стар. Верочтно е решил под името на борба с ислямиститите да почне война със Сирия и Ирана, които воюват точно с ислямистите

Много си прав. Той Ебама ги създаде същите тия затова досега не смяташе да ги притеснява. Сега обаче му проблесна страшната идея, че като въоръжи и другата опозиция в Сирия и то с благоволението на целия свят, ще му е много по-лесно да се справи и със Сирия и с Иран. . . . !

по-конкретно ИД кога, къде, с какви точно оръжия и кой ще ги атакува, за да се подготвят! Толкова явно се обсъжда тази операция, че ислямистите ще се покрият! После "операцията е неуспешна". За жертвите в резултат на предварителното обявяване и разискване - никой не мисли!

На света не са необходими североамериканските ястреби от Пентагона. На света е необходим един нов Ленин - с декрет за мир и дружба на народите! На света е необходим един нов Брежнев - с доктрината за мир между народите! На света е необходим един нов Съветски съюз!

Телеграма на Ленин до Троцки: "Да се разстрелят хиляда попа!"

Само САЩ и Великобритания защищават света от диктатури и, световни терористи и напоследък имперски амбиции, другите държави с възможности като Русия, Китай, Сауд. Арабия, успешно се скатават и сатанински злорадстват.

ако не знаеш!

е нищо не каза освен някаква твоя фантастика почиваща незнайно на какво. аргументирай си позициите ако искаш да те разбират другите.

Леле, кат гледам Русия е все на първа страница в новините. Ако на това му викаш скатаване?! Това "злорадстване" къде го видя или си надничал тайно и си видял милиони хора, потриващи доволно ръце?!

Саудитска Арабия поне с пари ще помогне, а България и една баня няма да изпрати.

На Сибирската мечка и спретнаха бъркотия за да има с какво да се занимава, че май още и подготвят.

"Сирия ке падне!"

Ето че вече и Обама мина 50 години, почна да не му става оная работа , затова му порасна мерака да оправя Иран и Сирия.. На мъжете над 50 години да им се забрани да бъдат политици предлагам в световен мащаб.

Сега разбирам защо му е на Обама толкова огромна Администрация: Той просто не може да запомни къде каква война е запалил и кой срещу кого подкрепя!

едва ли тази смешна кукла за пред коМедиите обонго е двигателя на сценариите. едни други чичковци редят картите и му подават реплики. който и да си назначат за 'президент' все тая политика се движи.

Ти каква глупост си написал, американските административни служители са пет пъти по-малко от българските, на глава от населението.

Не знам дали той е писал глупости, но ти определено си ги написал. Една кратка справка показва, че БГ президента има 27 длъжностни и структурни звена. Обама само 298 са тия които оглавяват висши постове.

Ей това направо ме хвърли в дълбок размисъл - "Президентът ще повтори и призива си към Конгреса на САЩ да одобри план за 500 милиона долара за въоръжаване и обучение на сирийски бунтовници, ще призове и съюзниците на САЩ да поемат подобни ангажименти" , че нали по същата схема само че да се въоръжат срещу Асад, дадоха пари и оръжие на ИД???? Сега какво - нови терористична организация ли ще въоражават??? А после кой ще се справя с тях? Тези или са малоумни или се опитват да изкарат останалите хора олигофрени..... Нямам думи... създаваме терористи за да се бият с терористи. А ако се съюзят???

финансистите му викат "рефинансиране".

Носителят на Нобелова награда за мир - Обама, подготвя поредения военен конфликт

ДЖИХАДИСТИТЕ АКО ПОЧНАТ ДА ПРАЩАТ КАМИКАДЗЕТА ПО ПЕТРОЛНИТЕ ПОЛЕТА В САУДИТСКА АРАБИЯ И КУВЕЙ И ЩЕ СТАНЕ ГОЛЯМО ПЕТРОЛНО МАЗАЛО .... А ИСТИНАТА Е ЧЕ ДУХОВНИТЕ ВОДАЧИ НА ВСИЧКИ ТИЯ ДЖИХАДИСТИ СА ОБУЧАВАНИ В МЕКА .. И МИЛИОНИ АРАБИ СА ГОТОВИ ДА ГИ ПОСЛЕДВАТ .... АКО ИМА ПРОБЛЕМИ СЪС ПЕТРОЛА В ПЕРСИЙСКИЯ ЗАЛИВ И ДАУ ДЖОУНС Е ПАДНАЛ :))))

когато се говори за 'араби', винаги имайте предвид разделението сунити-шиити. ТОВА е големия разделител в района сега. религиозните им мании....

мечтае за званието "генералисимус"

Обама нещо се е объркал. Че нали тези от ИД са от нашите, които се бият за свобода и демокрация срещу тиранина Асад?

хора и хора, и всички едни, и всички наши, както са си и смърт и смърт и към всички и за всички и ни остава и: училище и училище да се състезават единствено само за живот и сега и веднага и навсякъде и на всички и на всичко живо, за да оцелее всеки сълзите по насилствена смърт да пресъхнат, да е новото ни поколение новия ни век и завинаги

Всичките военни интервенции на САЩ след втората световна война завършиха с крах.Може би тази ще е успешна! Войните не решават нито един проблем,освен този на военно-промишления комплекс.

Кой създаде условията? Кой въоръжава? Кой подготвя?

Време е световната общественост да покаже, че е по-голяма от САЩ. Тези си сложиха най-различни световни шапки и нямат спиране: световна съдийска шапка, световна военна шапка, световна медицинска и фармацевтична шапка... Май е време да им свалим шапките, ако не и да си ги разменяме. нямам пред вид България, а световната общност. Правят някои хубави неща, но повече май маскарлъци.

хубави неща за господарите си. А злини на цял свят.

Екстремистите на джихада, ако се съди по телевизионните кадри, са най-обикновенни безработни, неграмотни и излишни като гърла в нааплодилите се като зайци семейства пройдохи. Да си свързват с някаква класова партия, с идеи, с култура, е излишно. Просто стрелят и се забавляват, като колят живи хора. Простете, но ако Западът не съумее да се справи с диваци, значи нещо сме объркали. Дано не се повтори историята с България, вкарала ислямисти легално и на тумби, слаба, неорганизирана и запустяла, защото тогава над света ще се спусне мрак и терор с векове.

В крайна сметка - щаците ще "въоръжават" ли бунтовниците или ще ги "унищожават"?! Уж всички са против ИДИЛ и ги "заклеймяват", но незнайно от къде групировката има пари да върши безумия! Обонго направо си призна, че ги финансира, а останалия свят гузно мълчи...

че вчера стана ясно, че ИДИЛ са ввъоръжени с американско оръжие.