САЩ избегнаха фалита с историческа сделка

Президентът на САЩ Барак Обама и лидерите на републиканците в Конгреса са постигнали историческо споразумение, което предвижда вдигане на тавана на дълга в замяна на намаляване на бюджетния дефицит чрез орязване на повече от 2 трилиона долара в дългосрочен план.

Обратно в новината

Коментари - САЩ избегнаха фалита с историческа сделка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, ние няма ли да увеличим нашия дефицит с още 5-6 трилиона лева и да си напечатаме малко, пък после Хамериканците ще ги връщат или гърците.

Стига вече с този термин "неолиберален". Не знам какво значение му придаваш в болната си глава, но нещо "неолиберално" много те е уплашило като малък, та сега пикаеш на син камък. Аман от етикетаджии и теоретици на световните конспирации.

Това е термина на годината. Клубчето Идея за България си има няколко ключови думички които непрекъснато си върти и с това се изчерпва репертоара им. Някои им напише едно-две материалчета за тях и след това цяла година само копират и пействат в различни комбинации. Една година предъвкваха Сорос, една година Ран-Ът, една година олигархията и олигарсите и сега са на неолалализъм. С това се изчерва и "знанието" им, а другото е заяждане, надуване и високомерни и обидни квалификации към всеки който се осмели да не им се възхищава на глупостите, т.е. всички. Абсолютна комплексарщина отвсякъде...

Решението е все-още проекто-предложение . ... Да видим прочее какво-що ще стане днес .

то като нямаш нито един довод за да обориш противно на твоето мнение ,най- лесно е да се измъкваш с клишета като твоето по-горе. тъй де

Робът винаги си търси господар, но за мен това е минало. Отдавна разбрах, че никой не ми е длъжен за нищо, а в живота действа законът на оцеляването. По-бързият, по-интелигентният и по-силният ще живее по-дълго и по-добре. В гората по-силният изяжда по-слабия, а при хората по-умните живеят добре за сметка на по-глупавите. Успокоението губещите е, че все пак има някаква полза и от тях. Разбирай го както искаш, но не смятам, че имам господари и не чакам някой да ми даде нещо, а си взимам това, което ми е нужно. Вайкането и приказките, че този и онзи ни експлоатирал и ограбвал е само извинение за хора, които не желаят или не могат да си вземат живота и съдбата в собствените ръце! На тях все някой за нещо им е виновен.

Има много неграмотен народ,който не прави разлика между външен и вътрешен дълг!Плюят ли плюят шушоните без да са наясно за какво става дума!Ега си тъпите бичмета,а след това се оплакват,че са некадърни да си изкарват хляба!

Вътрешен дълг са неизплатените пари от ДЪРЖАВАТА към БИЗНЕСА. Последствията са ясни:дупка в бюджета и контрабанда, айретен и рушветите по цялата верига.

гащи и не се тревожете за САЩ!Който не е ходил, да отиде и след това да вярва на тъпите глупаци,които ви лъжат!Може да има проблеми,защото това е мощна икономика и маща 40 % от световното производство/ЗА ИДЕЯТА НА БГ ПОВТАРЯМ-ОТ СВЕТОВНОТО ПРОИЗВОДСТВО/!Който има очи да вижда и акъл да мисли ще види за какво става дума!Светът ще продължи да работи за тях-богатите американци-от бедните полуумряли от глад китайци,които шият по 400 млн.американски гъщи -дънки годишно,до гладните индиици-които тъчат памука за тениските и ризите им!Това е то китайската икономика-шев и кройка и индииската мощ-пак същото!

Много прост народ у България бре.Седнали за Америка да се притесняват .

А генералгубернатора ни един готвач, това е причината да сме гладни. Човекът разбира само от лапане и затова се толерира: 2 милиарда контрабанда, лапа бойковата банда!!!

Това което пишешне отговаря на истината!Ти наясно ли си колко голям брой са притежателите на акции в САЩ-може би не по-малко от 40 % от населението!За какви 3 % говориш,като дори познавам млади българчета-собственици на акции за стотици хиляди долари!Иди им обясни ,че страната им е рухнала!Какви са тези глупости за неработеща иковномика-ти ли произвеждаш милионите амтомобили по пътищата им,огромните МАК-ове,половината самолети на света/50 %от самолетния парк на света е БОИНГ/ракетните системи,стотиците милиона тона горива за най-мощния автопарк в света,милионите тонове хранителни продукти,фермерската продукция,коато храни освен 300 млн.американци още 300 млн.други по света!Ти ли строиш небостъргачите и произвеждаш стоманата и цимента за тях бе мухъл,ти ли си собственика на най-голямата машиностроителна компания в света"Дженерал електрик",или на най-големите фармацевтични фирми в света,а огромните контейнеровози ,които излизат от САН Диего и се купуват от цял свят!Голям глупак си и ни заливаш с дезинформация!

пОРЕДНАТА ХАМИРИКАНСКА ГЛУПОСТ.АКО С ЕДНО ЗДРАСТИ СЕ ВАДИ ОТ КАЛТА ФАЛИРАЛА ИМПЕРИЯ ТО КРАЯ НА СВЕТА Е ДОШЪЛ.

Какво да умуваме, открито се казва че кризата е отложена до след изборно време, това и бе основното, а обещанията за съкращаване на нещо добре познато, не изпълнимо, и те се държат като гърците.

Дами и господа за пореден път се убеждавам във великата философия на българина:"Не е важно на мен да ми е добре, важно на Вуте да му е зле". Добри хора не си чешете езиците ами работете България да става по-добро място за живеене. Не ги мислете американците-те назад да тичат ще минат доста години за да ги стигнем. С две думи в БГ положението си е доста зле и не разбирам за каква криза говорите в САЩ при положение, че България не може да излезе от доста по дълбока криза.

Я да видииим... сега братята хамериканци като започнат да работят като братята холандци спрямо БГ имигрантите, тия с големите усти какво ще правят? Веднага мога да наема един, та дори може да е американец, на минимална заплата, да ходи да ми купува банички, да ми мие чиниите, и да ми лъска обувките :D

Брутен вътрешен продукт по номинална стойност:1/САЩ-14657 800милиарда,2/Китай-5 878 872 млрд.10/Индия-1 537 966 млрд.11/Русия-1465 079 млрд. БВП-на човек от населението-11/САЩ-45 845 долара,52./Турция-9 629,54/Русия-9 075 и 105/Китай-2 461 долара! Това за тези неграмотници,които говорят ,че китайците били по-добре от нас!Както и за тези,които ги величаят,а истината е че са около една трета от БВП на САЩ ,а на човек са 20 пъти по-слаби!След 4-5 хиляди години могат да ги стигнат,ако спрат с буржоазния предразсъдък-яденето!

Да, ама външен дълг се връща само ако имаш производителен тип икономика. САЩ отдавна са изгубили производителната част на икономиката си, заради нолибералния си икономически модел, който концентрира богатствата в 3 % хора и унищожава производителната част на икономиката . Докато икономиката на европейката welfare state е коренно различна по характер( и идеология), тя развива производителна икономика и не се плаши от натрупания си външен дълг. Към групата на европейките welfare states спадат:всички северни и скандинавски страни,плюс Холандия, Германия и Австрия.

поправка, да се чете...НЕОлибералния си икономически модел(financial capitalism)...

Отложиха фалита за малко с неизпълними обещания един на друг.

Колко много икономисти имало в Бг, и всички посещават редовно дир.бг , за да предадат големите си знанията или за да почерпят такива от други мъдреци като тях. Само не разбирам защо тогава Бг е най- скапаната държава в Европа а и не само в Европа. Абе защо не си гледате дирника , вместо да се изказвате за неща от които хабер си нямате бе? САЩ от както се помните загива, изгнива и т.н. , ама като гледам вас нама да ви бъде в скоро време. Вместо да злобеете и разбрали-недоразбрали да злорадствате , вземете да оправите собствената си кочина.

Ще си оправим кочината , но не с "Млади стрелци" на Джон Бон Джови, а с Божията помощ... КОГАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО И СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА ДА НАВЛЕЗЕ В САТУРНОВИЯТ ФОТОНЕН ПОТОК. И тогава всеки ще трябва да направи Квантов скок на съзнанието си. Като не минеш над летвата... падаш в кереча, катрана, калта...

Много си смешен комплексарино. Добре, че имаше балъци да слушат местни черноработници на чужди работодатели като теб, че да разрушим собствената си държава, да я дадем на тепсия на наглите янки (и другите бивши колониалисти) малко преди да им лъсне осрания гъз, на който сега викат "криза". Добре, че имаше рекламни песнопойци, че комплексираните тъпанари да се прехласват по станиолената "американска мечта", по караваните, фургоните и картонените къщички на янките из пущинаците им, по псевдокултурата и пошлите им "ценности", вместо да се гордеем със собствената си история и собствената си (вече бивша) социална държава, в която животът и здравето на хората беше гарантиран. На човек, в тази наша, унищожена вече държава, грижата му беше единствено за това как да си изкара купона на морето, което беше на всички, на планината, която беше на всички; да си чете книжките за душата, да си гледа филмите, театрите и пр. духовност, която сега е потънала в нищото на превърната в кенеф и военна база за янки и други чужди задници, бивша наша държава.

С изключение на острите епитети, които употребяваш, в другото си напълно прав!

Хубаво се живееше така, само да имаше кой да продължава да плаща...

Ти си един болшевишки фантазьор!От 100 г.болшевиките тръбят за краха на САЩ,а той все не идва!Щом това нещо на което кълвеш и тази програма с която кълвеш буквите е създадена там,не очаквай никакъв крах-напротив ставаш все по-зависим от тях!Ако не са те със своите нови чудесиики,сега щеше да си в градинката да храниш гълъбите а не пред това нещо-компютъра!

Болшевиките са писали НЯКОГА за краха на САЩ, защото Волф Григориевич Месинг през 1974 година , преди да почине предрекъл, че СССР ще съществува 73 години и 3 месеца. Не са желаели от КПСС това предсказание да стане в него време факт и са водели "Студената война". В началото на "Великата отечествена война", същият този Месинг обявява предвиждането си пред съветският генерален щаб и Сталин, през юли 1941 година, че войната ще свърши през май 1945 година и СССР ще е победител. И за двете неща той е познал, а не е бил болшевик.

Маите преди 1000 години са предвидили краят на света на парите, като са оставили календар с крайна 20.12.2012 година. Те са си "вдигнали чукалата" и са ни оставили стоково-паричната система да изсмуква духовните и физическите ни сили. Маите да не би и те да са били болшевики? Болшевики са интернационалистите от Новият световен ред - NWO. Те продължават и до днес традициите появили се с ранното християнство от I век сл. хр. След "експеримента" - СССР на евреите Ленин, Троцки, Бухарин, Дзерджински, Берия, Елцин и Арец Израел на Ротшилд, Рокфелер, Морган, Дюпон спокойно може да се наричат бошевики евреите. А след крахът на СССР следва и крахът на "Новата Юдея" - САЩ. "Толкова просто и логично."

Гладна кокошка просо сънува!Американскит колониализъм намери най-силното си проявление при създаването на най-голямата си колония Китай!Всички мръсни производства са там-да се тровят китайците,а американската природа е в изряден вид-чисти реки,безкрайни гори,кристални езера,а китайците в Шанхай и Пекин се тровят в смога!

"... чисти реки,безкрайни гори,кристални езера..." Ти в ред ли си? Гледай филмите "Gasland". "Food Inc." и др. такива.

Настъпва АПОКАЛИПСИС НА КАПИТАЛИЗМА = "капиталипсис". Докато всички хора в света са съгласни да плащат за охолният "амеркански начин живот", ДЕФОЛЪТ НА САЩ ще бъде отлаган периодично. Обаче, в момента "бутонът" за "взривяване" на американския начин на живот се държи от Политическото бюро на Китайската комунистическа партия.

Кой на кого какво плаща. Оказа се, че цяла Европа плаща на Гърция, Испания, Португалия, Ирландия, а сега и Италия, а си живее и доста по-охолно от американците. Целият свят помага на Африка и част от Азия да се плодят, Източна Европа е на изкуствено дишане и практически нищо не произвежда, Централна и Южна Америка, също не са цъфнали. Та кой свят и как и с какво плаща за 'охолният' американски живот? Стига с тези изтърканми клишета...

Чрез разплащане с долара и отровните доларови деривати. Специалистите са казали "Търси жената!" или паричните потоци. Те ще ти "светнат" каква е истината. Който познае истината за себе си, става свободен от илюзиите на света - индийската богиня Мая.

кръчмата у наше село търси миячи на чинии, заплата 10 долара на час (печатани от бай Спиро, много хубави ги прави, даже не иска разрешение от Конгреса) или пък равностойността им, демек 1 лев. предпочитаме хамериканци с опит, ама и банкови директори да дойдат, ще ги обучим!

това,което пишеш!Става дума за вътрешен дълг и то малко-по-нисък от годишния брутен вътрешен продукт!Има няколко начина за преодоляване на кризата и те ще се справят,защото имат икономически възможности!А това да си гола зелена поляна и да няма какво да изнесеш е трагично и обрича народът на мизерия и бедност!Ще ограничат безразсъднити разходи,ще направят вътрешен заем и т.н.Много бързо отписвате страната която строи най-много кораби,самолети,хеликоптери,коли,камиони,металургично оборудване,електроника,електроцентрали,битово машиностроене и много ,много други-като лекарства,храни,строителни материали и т.н.

Начинът, парадигмата на материалистическото мислене, на паричната ценностна система е във фактически КРАХ. САЩ са в много по-дълбока криза от България. Крахът от 22.11.2010 г. на САЩ до днешният ден се отлага, но когато САЩ рухнат България ще може да се справи с интернационалните си мекерета. И въпреки всичко, с Божията Помощ България ще пребъде.

Ха ха ха, да разлика от България САЩ имат икономика, а България НЯМА! Българската икономика бе тотално унищожена от разграбването, което и скрои новосъздадената и престъпна политическа класа, вече оформена като "обединена политическа мафия-каста".

Оле, Да, произвежда, но непрекъснато намалява производството й , понеже САЩ няма политика за укрепване и задържане на ПРОИЗВОДИТЕЛНАТА СРЕДНА КЛАСА. А такава политика има Европа и в това отношение САЩ и Европа са коренно различни. Прочети за политиката на Германия към средната и класа, с която преодоля кризата.

Нищо не са избегнали. Просто го отложиха докат намерят решение/причина в лицето на следваща война която от своя страна също ще отложи малко фалита. Но това е до време. Все някой ден САЩ ще се срина напук на военната си мощ.

И какво спечели светът от разпадането на империите? Какво дойде на мястото на древният Египет? След римската империя исляма нахлу в Близкият Изток, Северна Африка и Европа, крахът на Австроунгарската мина през две световни войни и направи възможно балканското буре с барут, с премахването на колониализма много държави получиха независимост, но не живеят по-добре и има безбройни регионални конфликти, разпада на СССР също не донесе много добро на света и много от самите негови граждани. И т.н.

Не съм много в час с глобалните финансови дела, но намирам огромна циничност в това да седнат двете американски олигархии в конгреса, да се поразвълнуват, и в крайна сметка да решат, че могат да задлъжнеят към света още повече. Къде са сега проклетият еврейски МВФ и неговите емисари? Защо никой не поиска от правителството на САЩ гаранции, че ще се справят с покриването на държавните задължения? Значи, когато трябва да се финансира поредната демонстрация на имперска военщина или да се измъкне от батака някоя надценила възможностите си корпорация правителството на американците има излишни милиарди, а когато става дума за покриване на задължения, решението е просто да се изтъпанчат пред света и да заявят, че те са решили, че могат да дължат и повече! И смях, и грях! Не знам докога светът ще търпи упражненията на гадната еврейско-масонска върхушка начело на "страната на неограничените възможности"!

Дълга на САЩ към други държави е в долари. Демек, не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава. Докато има луди да им дават САЩ ще взимат. И гръцките заеми ако бяха в драхми сега щеше да е друго :)

Има много страни, които дължат процентно повече, отколкото е годишният им брутен продукт. Повечето водещи европейски страни са такива, включително Германия.

И това те успокоява, така ли? Докато ти се чудиш как да си платиш парното и да облечеш децата си, тлъстият немски се радва на абсолютно безгрижно съществуване и няма притеснения да задлъжнее. Ти, обаче, ако дължиш 1000 долара, сън няма да те хване. Защото си нещастен роб. На твой гръб, Гольо, живеят всичките ти нови евро-атлантически господари. Не го ли разбра вече?

Fokker ,вие сте напълно прав! Но има две причини европейците да не реагират: 1) В Европа и ЕС сега управляват десните сили, които са възприели идеологията на "американския неолиберализм"-икономически обществен модел на САЩ, който бе вкаран в Европа по времето на Рейгън и стана новата идеология на европейките десни. За това те станаха проамерикански, кланят се на САЩ и изпълняват неговите заповеди. Въпреки, че неолиберализма донесе банкрута на американската икономика и финансова система, те продължават да го вкарат в Европа, 2) С навлизането си в Европа неолиберализма унищожи левия политически лагер, там не остана никой, социалдемокрацията най- голямата група от него също станаха неолибералисти и преминаха на десния фронт, започната да суфлират на десните. Страшното е, че сега няма леви противопоставящи се сили на десните неолибералисти в Европа. За това може да прочете почетете нашия материал в сайта НЕОЛИБЕРАЛИЗМЪТ-ЗЛИЯТ ДУХ НА АМЕРИКА БРОДИ ИЗ ЕВРОПА.

А на нас какво ни пречи да си печатаме пари колкото си искаме?! И защо преследват тия дето си печатат долари???!!!

Абе какви трилиони долари, то няма толкова напечатани в целия свят. Ама че държава-балон.... отвсякъде изтича въздух.

Напечатаните долари в света са около 800 милиарда (информацията ми е от 2007, сега може да са малко повече). Доларите в обръщение са 42 трилиона (2007). Значи, има над 41 трилиона 'пари' в 'securities' - държавни ценни книги с раличен срок на падеж, акции в компании, търгувани на борсата, общински, фирмени и щатски ценни книги, както и в разни деривативи. Един от най-големите проблеми на съвременната икономика е, да не се наруши този баланс. Затова и правителството на САЩ харчи луди пари в тази насока - в момента, там са държавно гарантирани влогове до 500,000 долара. Сегашната финансова криза се дължи имено на такова нарушение - в един момент пазарът на вторични (subprime) ипотечни деривативи в САЩ сe срина и хората решиха да си пренасочат 'доларите' в други активи.

Много са зле,но въпреки това не мога да си обясня,как така децета на всички другари вкупом тръгнаха точно натам-към прогнилата система!А имаха няколко други прекрасни възможности да се насладят на мощта на бившия СССР,на настоящата икономическа акула Куба,или на мощната агресивност на Корея,а защо не и на прекрасния живот в Китай,където след години ще стигнат нашите заплати!

те в Китай отдавна са ни стигнали та даже и задминали наште заплати :)

Да и затова ,защото на китайците са им малки заплатите пътуват по цял свят ! Като бях в Париж ,забелязах че всеки втори турист или е китаец или японец!

С две думи: "Всички са маскари".

Забежка: Алеко е казал тези думи за българската общество. Но те не се отнасят със сигурност за другите европейци. Ако не ти е известно, западноевропейците са със стотици години напред от балканците по всичко, на за голяма съжаление балканците не разбират това.

Тъпа "идейо", когато европейците изживеят 200 + 500 + 45 поБЕДНИ години + 22 годишно Хамериканство робсто ... тогава говори за години напред. Скоро ще се "мери" кой колко е направил за света ... И ЗА СЕБЕ СИ, но не по размера на банковите сметки. А по броят на дните, изживяни в 4D измерението.

Като в холивудски филм.Броячът на бомбата отброява последните секунди и героят ( естествено американец ) решава дали да отреже синята или кафявата жица за да спаси света.Накрая доброто побеждава и всички по света празнуват и ликуват, света е благодарен.....Следва продължение.

Гледам, че повечето коментиращи са се докоснали до същността на нещата. Според мен, това споразумение постига 2 неща : 1. САЩ си уреждат допълнително финансиране на стойност около 20% от сегашният им дълг със срок на погасяване следващите 10 години. Разговорно, това звучи като :"Дайте ни сега едни 2.1 трилиона, а след 10 години ще ви върнем едни 2.5 трилиона". Заложили са си даже и оскъпяване. 2. Понеже стратегическата цел на Америка е обезценяване на долара (заложена още през '80-те на миналия век от Рейгън), този заем неминуемо ще доведе до такова обезценяване. Обезценяването се предвижда с цел САЩ да се облагодетелстват от инфлацията, т.е., да върнат практически по-малко, отколкото са взели. Ако утре бяха фалирали, спад пак щеше да има, но инвеститорите щяха да се изнесат като на пожар от доларовите позиции и като резултат Америка ( а и целия свят) щеше да изпадне в хаос. А така - плавно и постепенно ще си прехвърлят трилионния дълг към останалия свят. Много съм любопитен, как сега рейтинговите агенции ще реагират на събитието.

Малко прибързвате да се радвате. Гласуването е днес, а Tea Party няма да подкрепят проекта. Не се знае със сигурност дали номерът ще мине...

"Дайте пари сега, пък после ще видим как ще оправяме нещата". И на това казват "историческо" споразумение. Щом Обама се покаже да погледне надясно и наляво с роботизираният си жест и нещата веднага стават "исторически". Тоя задминава и ББ по PR циркове.

Войната е скъпо занимание и кипитата само това и чакат. Просто извиваха ръце до последно ;-)

Всичките Ви коментари ме подсетиха за поговорката - Лисицата като не стигнала гроздето казала, че е кисело! Аман от злобни и "компетентни" коментари!!!

Не се прашете - всичко върви по план. Светът става глобален, човечеството също, и проблемите не могат вече да бъдат решавани само от едно място. С други думи светът се обединява, защото това е естествената тенденция и шансът за оцеляване. А тези циркове, на които сме свидетели , са неизбежни (но не трябва да ни заблуждават): не може с лека ръка да се отърсиш от създадените виртуални реалности на пари, борси, фин. инструменти и пр. и да тръгнеш изведнъж на чисто. Така че ще има болка и пречистване и ако ни е останал разум и воля, може и да се оправим...

Глобализмът господин Наблюдател+, никак не е хубаво нещо. Глобалните закони, глобалното разпределение на ресурсите, глобалната сигурност са хубави неща, но не вървим към тях. Първо ще минем през гадното, мръсно и гнусно глобалистко общество. В него неизвестна група робовладелци, за собствено удоволствие, разпределят съдбите на милиарди. Човек е само физическо понятие, без социално значение. Ние 20г. живеем в еспериментално общество, със закони налагани отвън, с развитие налагано отвън, без щастие и душевен мир. Няма от кого да търсиш справедливост, няма кого да избереш, няма и морал. Това чака света! Трябва да преживее гигантското смачкване, като умираща звезда, преди да избухне в нещо ново. Надявам се Създателия, да не изтърпи до края този гнил експеримент!

мда..друго си е да си..................Българин и да вярваш че руснаците са те освободили!!!

американците ни освободиха през 1878 год., разбира се. И през 1943-44 г. ни освободиха от 30000 жилища. И сега ни освобождават от излишните ни парички за.....войнички! Машаллах, Америка!!!!

тюх, щеше да е интересно да видим хамериката фалирала. те обаче достойно избегнаха фалита, като пускат пак печатницата за пари, след което ги взимат като заем от еврейския федерален резерв. любознателните вече търсят каква е следващата думичка след "трилион", с която ще може да се опише федералния батак. да се фалира обаче икономика като хамериканската е нужно да си особено зъл и настоятелен...

Американската икономика е отдавна фалирала , още като изчезна от пазара марката Made in USA

Отдавна не съм виждал нищо и с марка Made in Sweden или Made in Finland. Преди имаше едно Волво, сега и то е китайско... Някои идеи за какво да гледаме?!?!

Някой да е очаквал друго освен нови "специални права на тираж"???На светът скоро ще му писне и смени "световната валута" без покритие...

Най-"историческата" грандиозна измама! Печатане на зелена шума, източване на света и ... фалит! И завиране на главата в пясъка, и трескаво търсене на нови зони , където жизнинете им интерерси са нарушени, и уж-аз поне за първи път чувам това, намаляване на разходите за военни нужди, и така, докато батисат света! Само че светът и особено китайците, и руснаците, а и индийците, не са заведение за бавноразвиващи се...

А ти изми ли си зъбите, преди да ги нацелуваш така? САЩ или ги мразят или им се подмазват..

Всичко е много просто. Доларът трябва да падне. Но това няма да се случи най-вероятно, заащото сумата е твърде малка. Всъчщност противно на логиката инвеститорите ще обърнат спестявнията си в $$$ и това ще качи курса му. Така е в света на акулите

тогава свършва мандата на Обама ;-D и по-нататък ще му мисли следващият президент.

Изключително лоша новина за света! Американският гнет продължава. Няма кой да извика "Царят е гол!". Жалко, много жалко. Но това е само краят на началото на краят. Следва продължение...

Да, Вълчо, продължението следва. Но затова е необходимо страни като Китай, Япония, Русия и др. да откажат долара като валута, пренасочвайки се към други такива. Бягство от позициите на долара в световен план - това е необходимо на първо време.

Абсолютно!

И ще го направят, не се съмнявай. И Китай и Русия ще отгладуват това, те са стоически нации. Но с Новата Юдея трябва да се приключи някой Божи ден! И светът да отдъхне.

Какво ли са откупили еврейските банкери срещу това? Най-вероятно трета световна. Или само намекват кой притежава САЩ и че мърдане няма. А янките нека продължават да си вярват във демократи, републиканци, както някои тука във сини и червени и незнам си какви...

В твоя измислен свят /на кухите лейки/"всемогъщите" и зли еврейски банкери са виновни за всичко. В реалноста обаче.. повече от 80% от този дълг на САЩ е към Китай..

за Китай си прав....но не си прав за крадливите евреи...САЩ са в позиция - е..ни ...т.е и в двата случая са ,,щастливци,, .....ако се доведе до трета световна -- по вина на евреите---тежко им....тогава ша се молят за ОНЗИ МУСТАКАТИЯ...

А кой е китай? Правителството им ли, работниците им ли, или американските "частни" корпорации. А кой е собственик на тези американски корпорации?

Именно! Антиеврейската пропаганда има за цел да прикрие истинските виновници за настоящата икономическа криза Китай и Япония, които с подривни действия, подставени лица и машинации от години подкопават американската и европейска икономики, а и общества като цяло. Ако искате да си отворите очите за това какво става в действителност бихте могли да гледате в youtube лекциите на Юрий Безменов (Yuri Bezmenov).

далга-правописна грешка.и балгарите са дебелички,не са само американците.ами развеите знамена,бе балгари,кое ви притеснява.малко самочувствие никога не е излишно.а поправенето на "истинска" валута сме парви по света,не забравяте,прятели!!!прятни и спокоини дни ви желая!!!нека да не бадем повече бг-баи ганио!!!пс-пиша на латиница и транслитерацята е малко странна.за което сажлявам:))))

Ех че се кефя как ще замлъкне тъпата ми леля, дето ми разправяше стига си стоял в тъпата България, ами ела да видиш велика Америка - всеки иска да живее тук... и какво да гледам бетон и разхищения благодарение на изнасилването на цял свят... е ето ви сега Велика Америка.. олигофрени американофили!

ако не си велик няма как да изнасилиш целият свят... Но това не пречи да паднеш някой ден.

Изкривено ти е понятието за велика нация. Воденето на войни, избиването на жени, деца и мирни граждани с цел ограбване не прави една нация велика. Това което имаш впредвид сигурно е агресията.